Új privát üzeneted érkezett!

Móni örülök,hogy otthon vagy már. És hidd el,hamar eljón a szerda...
Nem engedték,hogy beköltözz a kora alá?Vagy inkább bejársz?

Tegnap voltunk Kristóffal mintavételen..úgy tudtam,hogy begipszelik mindkét lábát,és úgy vesznek mintát,de nem :D
Kb.5 centinként lemérték a lábát,és két hét múlva kell menni azért a kütyüért,amit majd 3 hónapig kell használnia. Aztán kontroll. Nagyon aranyos volt a doki,aki lemérte a lábát,igazi gyerekek-álma orvos,de komolyan. Először elbeszélgetett vele kicsit,hogy mit szeret csinálni,stb...,majd elmondta,mi fog vele történni,és miért kell ez az egész. Nagyon megnyugtató volt,ahogy beszélt :wink:
Elizám ha meg tud kapaszkodni,akkor feltérdel,ha kicsit magasabb,amiben meg tud kapaszkodni,akkor feláll :shock:
Igazából még mindig nem mászik,inkább kúszik,meg pörög :shock:
Lehet elöbb fog menni,mint mászni :shock:
Vendég

jajj dadomi,gratula a vizsgáidhoz!!!!!!!!!
josi,akkor már nem írtam,bocsi :oops:
Nem Pakson voltunk,mindig elfelejtem,hogy te paksi vagy :oops:
Áfi,elég szépen növesztgeted Barnust. ez igen. Mit eszik? Hányszor van még szopi? Nekünk lassan el kell kezdeni a tápszert,mert nagyon nem elég már Elizának a tejci,főleg éjszakára :?
Ma éjjel is 5-ször kelt enni :( De ez mondjuk nagyon extrém eset volt,mert ilyent még nem csinált. Általában 1-szer kel fel.
rékababa aranyos lehetett a lánykád. Nálunk Kristóf még mindig böfizteti,altatja a kutyusát,meg énekel neki-megzabálom :lol:
Na,megyek,Kristóf is itthon van,taknyos kicsit,meg köhög,de semmi komoly,csak megfázott,de már jól van,nagyon is :evil:
Halljátok,hogy ez a két kópé már most hogy tud vitázni egymással,behalok nekik :roll:
Akkor viszont majd elbőgöm magam,mikor bújnak egymáshoz,Kristóf meg mondogatja,hogy nagyon szeretlek Eliza,tudod???,a kisasszony meg bújik hozzá...
Vendég

Én is gratula még egyszer Móni! Szép ez a Mirkó baba.
Nincs bejárkálás a korára csak látogatási idő (az meg nem ugyanaz, napi 2x1 óra :? )
Én is mondtam, hogy szekszárdi vagyok és...Nem lehet, vagy bent vagy kint. Móni remélem, azért bejutottál (összesen 6 vagy 7 ágy van a bentlakóknak)
Zsombi baba is nagy bújos
:)
Dadomi Állam vizsga mikor ???
Vendég

Cseriani,
Barnusnak sem elég már az anyatej, de nem tápszerezünk, hanem eszünk. Először vacsorát kapott, rizspépet gyümölccsel, vagy valami főzelékfélét (újbban hússal). Attól átaludta az éjszakát (persze utána szopott is, és egyébként is annyit szopik amennyit szeretne) mostmár ebédel is, de súlyára való tekintettel csak pl 1 almát lepépelve, vagy egy banánt, körtét, barackot (konzerv a barack). Hát így. :)
Vendég

Hányszor van szopi... általában reggel ébredésnél (6-7kor), délelőtti alvás előtt (9-fél10kor), délutáni alvás előtt (1kor), esti rövidszundi előtt (fél6-6kor) és esti lefekvés előtt (fél9-9kor). Aaaaaz 5 + 2 étkezés, délben egy kisebb, este egy nagyobb. :P
Vendég

Cseriani nagyon ügyes Eliza. Nálunk Evelin előbb ment, aztán kezdett csak mászni. Ez az összebújósdi nálunk is van. Réka bújik Evelinhez, dugja a fejét és dörzsöli, közben mondogatja, hogy szíja, szíja. Majd meglátod egy kicsit később mikor már Elizának az kell ami Kristófnál van, milyen harcias tud lenni. Réka már volt, hogy kihasználta, hogy Ő a kisebb. Nálunk is elő szokott fordulni, hogy marják egymást, de van mikor nagy egyetértésben rosszalkodnak. Evelinnek újabban az a mániája, hogy ha valamit nem engedek a Rékának megy és súgja neki, hogy de igen, csináld.

Áfi tápit nem is akarsz egyáltalán adni "pici" fiadnak? Ha kevés lesz a tejci mivel pótolod?

Moni hogy vagytok?

Devcsa ne foglalkozz, hogy mekkora súlya van Zsombinak, ha fiacskád jól érzi magát, akkor semmi probléma. Rékám is kis vékonykás, mindját másfél éves és most van olyan 10 kg körül.
Vendég

rékababa van már játékvita most is :? Eliza visít,Kristóf kiabál...ne tudd meg :evil:
Eliza ébredéskor szopi,délelött gyümi,egy körül főzelék,majd utána szopi,akkor el is alszik. Délután szopi,fél 7 körül tejpép,nyolc körül fürcsi,majd szopi és alvás...de néha a délelötti gyümi délutánra kerül,akkor délelött csak szopi.
Vendég

rékababa Nem aggódok a test súlya miatt. Ekkor és kész. Szépen fejlődik a leletei is jók.
A múlt hétvégén megkérdezte egy nő, hogy mennyi idős. Mondtam neki 10 hónapos, tényleg neki is van egy tíz hónapos unokája, de az kétszer ekkora. Mondtam neki Gratulálok, biztos okosabb is!
Vendég

Akkor most én is leírom mikor mit eszik Csilla:reggel 6 tápszer,10 körül gyümi,1 körül tápszer, 4 körül főzelék(most már ő is eszik húsost) este 8 körül tápszer. De megőrjít most már az éjszakai ébredéseivel :twisted: nem sír csak nyöszörög. Odaadom neki a cumit és már alszik is,de van hogy 6-8x is ébred :? pl most éjszaka. Én tejpépet nem adhatok neki :( lehet hogy akkor jobban aludna,de lehet hogy a foga miatt ébred...nem tudom. Csilla 65cm és 6400gr.

Kép
Kép
josi

ja és ő is ugy "közlekedik" hogy odapörög :lol: már kezdi érdekelni hogy mi van a szekrényajtó mögött :lol:

Kép
Kép
josi

Rékababa,
nem tervezzük a tápszer használatát. :) Mire kevés lesz a tej, addigra eszik is. :wink:

Cseriani,
szerintem Eliza is szépen eszeget. :)

Devcsa,
nem a méret a lényeg! :) Zsombi nagyon helyes baba. Amúgy meg lehet hogy 2 év múlva nagyobb lesz mint a néne unokája... :D
Vendég

Devcsa attól, hogy kisebb még lehet, hogy sokkal okosabb mint a néni unokája. Ezt nem bántásképp mondom. Nálunl is van egy kislány másfél hónappal idősebb mint a Réka és kétszer akkora. Ő most indult meg egyedül 16 hó-san, az én lányom egy évesen ment. De nem szabad elfellejteni a születési súlyt sem.

Áfi Rékának 5 hó-san kellett tápi mert már nem volt elég a tejci, viszont 9 hó-san meg már nem fogadta el. Akkor már elég sok mindent evett is és csak a szopi volt mellette. Akkor már nem aggódtam, hogy elég-e v. nem. Így még most is szopizik. Lehet, hogy most rossz anyának fogtok tartani, de mivel mi nem vagyunk tej allergiások és Evelinnél sem volt semmi probléma én 1 éves kora óta adok neki tehén tejet.
Vendég

Kép
Na ilyen vastagok vagyunk mi ketten.
Zsombor baba arányos úgyhogy engem nem zavar, meg hálistennek a doki sem piszkál minket. Mikor a védőnő azt mondta, nem valami sokat hízott, erre a doki, nézz az anyjára nem csoda.
Vendég

nna,ismét egy kis matematika:
devcsa x 2= cseriani :D
Vagy inkább :cry:
na,de hülyeséget félretéve:nagyon szépek vagytok ketten :wink:
És sztem se zavarjon. Mikor én étvágyhozót kértem annak idején a Kristófnak azt mondta a doktornéni,hogy amíg jól néz ki,egészséges,nem beteges,addig szó sem lehet róla. Gondolom devcsa te is ezen a nézeten vagy. Nem lehet mindenki 180 cm,nem?
Vendég

A jóból mindig keveset adnak :D
Nem is szándékozom neki étvágy fokozót adni. Pedig ajánlgat az orvos, mert hogy még nyugtat is. Nem hiperaktív a gyerekem :x
Vendég

Én Enikőnek "étvágyfokozónak" gyerek-multivitamint adok (ölég sovánka a lelkem) de bejött, azóta kicsit jobban eszik és végülis ártani biztos nem fog. :D Hátha beteg is kevesebbet lesz tőle...
Vendég

vitamint én is adok,már elég régóta,most egy ideje az immuno kids-et kapja,naponta egy felet,meg minden másnap egy negyed 500-as c vitamint. Az neki kell,mert sokat vérzett az orra. Elkezdtük a béres cseppet is. Most nemsokára elfogy a vitamin,és akkor majd úgy fogjuk,hogy egyik nap vitamin,másnap c vitamin,béres viszont minden nap,még kb.2 hónapig. Hú,érthető valamennyire? :oops:

Nemrég volt az oviban ugrálóvár,ez a kép ott készült: Kép
Vendég

Cseriani, nagyon jó ez a kép Kristófról, komolyan. Huncutul nyalja a szája szélét, mi volt ott, amit mi nem látunk??!! :oops: :oops: :P :P

Kép
timesz

Timi én sem tudom,de azt látom a képen,hogy egy rózsaszín ruhás kezecskét szorongat :lol:
Vendég

Cseriani, nem sikerült még beszélj a rokonoddal a kérdésemmel kapcsolatban? Ha tudnád az e-mail címét én szívesem felvenném a kapcsolatot vele - ha nem veszi rossz néven - lenne egy csomó kérdésem hozzá, mint sorstárshoz, és ráadásul korban is hasonló hozzám!

Kép
timesz

hú,elfelejtettem írni: ő is a remifemint szedi..
emailcímet jelenleg nem tudok adni,én sem tudom :oops:
Vendég

Köszi Cseriani, nekem most az Estrimax-ot írta fel a prof., mondtam, hogy természeteset szeretnék, erra ő - ennél nincs természetesebb!!! Majd elválik, hogy válik be.

Kép
timesz

Cseriani Béres mellé adod a c-vitamint is? Én úgy tudom, hogy csak együtt hatásos. Mivel tablettát nem tudják megenni én a Cebion C-vitamint adom nekik cseppekbe mellé.

Timesz remélem, hogy most ez már jó lesz és rendben lesz minden.

Moni mi újság?
Vendég

rékababa ezt most nem értem...adom a c vitamint,igen,de csak minden másnap,mert rágótablettában kapja...
Vendég

Nekem úgy mondták, hogy mindig a béressel kell adni. Én a lányoknak belecsepektetem a béresbe. Reggel és este adom nekik.
Vendég

Ha rágó tablettában kapja akkor is adhatod a béressel.
Vendég

rékababa úgy is kapja,csak neki nem elég a cebion,muszáj volt nagyobb dózis az orrvérzés miatt,de azt meg nem adhatom neki minden nap,mert popey lenne belőle. A multivitaminban is van c vitamin,amit kap...de mivel nem adhatok egyszerre multivitamint meg bérest,ezért reggel vitamin,délben béres. Meg ugye közvetlen tej után sem kaphatja,ő meg reggel este kakaót iszik,ezért marad a dél a béresre...
Vendég

és mivel mindkét vitamin rágótabletta,ezért egyszerre adom neki ezeket. A doki szerint jó így.
Vendég

Elizám ma délelött elfelejtett aludni,most aludt csak el,pedig kelt reggel,mint szokott,fél 7 után kicsivel :?
Vendég

na,megyek,Zoltán mindjárt hazaér.ma is dolgozott,aztán ebéd. Fincsa brassóit készítettem. Eliza olyan érdeklődéssel figyelte,hogy készült :D Remélem ő is szeret majd sütni-főzni,mint én :P
Vendég

Sziasztok csajok, vagyok ám, csak mostanában a játszótéren töltjük napjainkat :D Ha meg nem ott, akkor a tanulás veszi el az időmet :? Devcsa! Az államvizsga majd június 16-20 között lesz, állítólag ABC sorrendben, tehát elvileg én már 16-án kész leszek :lol: :lol: :lol:
Josi! Nem bántásként, de éhes az a kicsi lány, azért nem alszik - szerintem. Én egy kicsit átszervezném már a napi étkezését, mivel nem szopis baba. Én tápi mellett ennyi idős babának így képzelném el a napi kajáját: reggel ébredéskor (ez nálatok 6 óra): tápszer. 9-fél 10 körül egy kis gyümölcs, 12-kor: ebéd (főzelék, amiket már kaphat, husival), délutáni alvás után: uzsira gyümölcs, vagy tápszer, vacsira 7 óra körül: mivel tejpépet nem kaphat, Sinlacot adnék, ebbe keverhetsz gyümölcsöt is, zöldségpürét is, és lassan adhatsz neki vacsira is kis főzeléket. Ha kéri még este egy kis tápszer elalváshoz, de nem a szokott adagnál kevesebb. Mivel ő nem szopizik már, szerintem be lehet vezetni nála ezt a kajázós rendszert reggeli-tízórai-ebéd-uzsi-vacsi :lol: Tehát azt a "normális" rendszert, ami a nagyobb gyerekeknél is van.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Josi! ezt az esti elalváshoz való tápszert jól leírtam ám, bocsi. Szóval, a szokott adagnál kicsit kevesebbet adj neki :lol: Vacsiötlet: lehet kapni natúr kukoricapelyhet, ezt a tápszerével keverve adhatod neki, Dominik is nagyon szereti, bár mi kakaós gabonapelyhet eszünk már (tejmenteset). A kukorica gluténmentes, úgyhogy adhatod neki. Próbáld meg, szerintem ízleni fog neki!

dadomi

Dadomi,köszi a tippet,de sinlacot tuti nem ír fel az orvos,mert szerinte eleget gyarapszik,nem kell "tömni" szokta mondani. De szinte úgy eszik már ahogy írtad,5x csak délben nem főzit hanem tápszert. Ezt a kukoricás dolgot megpróbálom.

Kép
Kép
josi

josi miért tömnéd sinlaccal? Nekem kapásból felírta a doki,pedig a kisasszony sem vékony,és nem is ételallergiás-remélem nem is lesz...
Vendég

nekem meg nem írja fel csak akkor ha nem hízik eléggé,még csak most írta fel a HamanaHA2-t. Az egyik ismerősömnek is azért írta fel a dokija a sinlacot,mert kevesebbet hízott mint kellett volna. Mondjuk sokat is volt beteg neki a kislánya. Most mindenesetre többször adok majd neki pürét és csak 2x tépszert,meg megpróbálom ezt a kukoricás dolgot is.........hátha bejön.

Kép
Kép
josi

Josi! Elég fura gondolkodása van a dokitoknak. A Sinlac nem alultáplált, kórosan sovány gyerekeknek van, hanem elsősorban azoknak, akik allergiára veszélyeztetettek. De mivel nem tartalmaz sem glutént, sem tejszármazékot, ezért nagyon jó egyéves korig bármelyik babának (sőt utána is). Tejpépet nem adhatsz neki, joghurtot, pudingot nem adhatsz neki, glutén tartalmút nem adhatsz neki, akkor mondja már meg a dokid, hogy mit lehet adni annak a szegény gyereknek, ha a sinlacot nem akarja felírni??? Néha nagyon jó ám, ha van otthon olyan kaja a gyerkőcnek, amit csak össze kell keverni vízzel, esetleg egy kis gyümölcsöt beletenni, és kész lehet etetni a gyereket. Erre nagyon nagyon jó a sinlac. És mivel nagyon jól tápláló, ezért vacsira nagyon jó, mivel jól teli lesz a pocija, és nagyot tud aludni! Én a helyedben megmondanám a dokinak, hogy márpedig te ragaszkodsz hozzá, és igenis írja fel. Ez nem gyógyszer, és ha ért valamicskét is az alleriához a doki be kéne látnia, hogy nagyon is szupi dolog ez a sinlac pép. Egyébként sem tömnéd vele, ha egy nap egyszer kap nem lesz 120 kilós attól még! :wink:

dadomi

josi sztem ne mondj semmit a dokinak,nyomtasd ki,amit dadomi írt,és dugd az orra alá :lol: :wink:
Elég meggyőző érvek :wink:
Vendég

értettem!! :lol:

Kép
Kép
josi

Ti nem idegenkedtek a sinlacban a szentjánoskenyér mifenétől? Vagy ez csak az én hülyeségem? Én nem adnám a gyereknek, egyen főzeléket, gyümölcsöt, húst (pépelve persze :D ). Ezek ételek... :roll:
Vendég

Meg aztán fene tudja... biztos nem véletlenül vényköteles a cucc... :?
Vendég

Áfi nem vényköteles,csak úgy olcsóbb.
Én már ettem belőle készült sütit,kenyeret,nagyon finom :)
Vendég

Eliza úgy eszi.hogy 1 doboz sinlac,1 doboz rizspép...
Vendég

na,ezt én se tudtam hogy nem vényköteles :shock:
Áfi, Noémibe pl csak a Nutrilon maradt meg annakidején,abba is szentjánoskenyérfa mag van. A többi sugárba jött ki belőle :?

Kép
Kép
josi

Cseriani,
én úgy tudom vényköteles, nem adják ki recept nélkül.
Josi,
persze ha nem marad meg más a gyerökben... de azért ha nem muszáj akkor meg egyen rendes ételt, nem?
Bár nagyon népszerű ez a cucc, biztos finom is meg izé, baja se lesz tőle, csak ha van rendes étel (és persze nem allergiás mindenre a gyerek meg nem is hányja ki) akkor azért én biztos normális kajával etetném, nem ezzel. :)
Vendég

szerintem se azért nem alszik mert éhes........most is megevett uzsonnára 2 üveg pürét :) de eggyel mindíg megszokott enni,meg 200gr-ot a tápszerből is.

Kép
Kép
josi

Áfi! A szentjánoskenyérmagból készült liszt gluténmentes, nem fáj tőle a baba pocija, tápláló, hányás hasmenés után a diétás kosztba beilleszthető. Miért nem jó kaja ez akkor? Nem műkaja ez, természetes növényből készül. Nekünk pl tejpép helyett ez van, mivel tejes dolgokat nem ehetünk. A tejpép sem normálisabb kaja, mint a Sinlac pép, semmivel nem különb annál. Ez is normális kaja, mint a főzelékek, sőt azokat lehet vele sűríteni búzaliszt helyett. Vannak olyan gyerekek, akik sajnos speciális étrenden élnek ételallergiájuk miatt, nekik is kell valamit enni. Akinek nincs ilyen a családjában el sem tudja képzelni, hogy nem olyan egyszerű dolog ez az ételallergia. Akinek meg nem szimpi a sinlac, nem muszály ezt adni. Egyébként nagyon sok egyéb ételben is benne van összetevőként, ha alaposan nézed a termékek összetételét bizony elég gyakran találkozhatsz vele. :wink:

Cseriani! Hogy tetszett a gyerekeknek a pünkösdi fesztivál? :lol: Itt a képeken is annyira szépek a gyermekeid, de élőben aztán felülmúlják önmagukat :lol: :lol: Kristóf már jó nagy fiú, és nem látszott közte és Dani között, hogy egy év van közöttük :wink: Eliza meg egy igazi kis hercegnő!!!! :lol: Tényleg ő tűnt fel ahogy elmentünk egymás mellett, azt néztem, hogy milyen szép kislány, és két lépés után rájöttem, hogy én ezt a szép kislányt ismerem, ha nem is személyesen :D Visszanéztem, aztán láttalak téged, meg Kristófot és gyorsan visszafordultam. Remélem nem baj, hogy azért a bokánrugdosást kihagytam :P

dadomi

Dadomi,
allergiás gyerekeknél persze hogy megértem ezt a sinlac-dolgot. És tudom hogy nem műizé. :) De azért fene tudja, csomó dolog természetes és mégse adnám a gyereknek hacsak nem muszáj. De persze akinek bejön, váljon kedves egészségére. :)
Vendég

az igaz hogy amíg Noéminél nem tudtuk meg hogy milyen sokmindenre(alapvető élelmiszerek) allergiás,én sem nagyon foglalkoztam ezzel. És mivel Csilla veszélyeztetett,meggondolom hogy mit mikor adjak neki.Ezt a sinlacot már a védőnőnk is ajánlotta,ezért olyan rossz csak nem lehet :roll:
Dadomi,te is ezt adod Dominak? Receptre adják,vagy anélkül is lehet venni?

Kép
Kép
josi

ja és képzeljétek múlthéten Noéminek negatív lett a laktózterheléses vizsgálata :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
josi

Josi! Én szoktam Dominak ilyet adni, szereti nagyon. Nem tudom, hogy adják-e recept nélkül, mi mindig receptre kapjuk. Így 1300 forint egy dobozzal, de 650 grammos a doboz. És sokáig elég. Azért nem ezen élünk. Én már adtam úgy is, hogy kevertem hozzá reszelt almát és gesztenyepürét, nagyon ízlett Dominak, ezt kapta akkor uzsonnára.

dadomi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?