Adri! Én azt hittem csak szopiznak még az ikrek, így persze inkább hozzátápi. Biztos írtad, csak én átmeneti memóriazavarban szenvedek, úgy 9+2 hónapja
Vivi, szóval tökre tudom mit érzel. Nekem tökre nehéz volt feldolgozni Szonjával, hogy az a kisbaba, aki nekem a legcsodálatosabb a világon, nem annyira ügyes KEZDETBEN (!), mint mások. Nekik több idő kell, mert egyszerűen nehezebben kezdődött az életük. De behozzák, ne aggódj, sőt! Szonja hamarabb kezdett el beszélni, meg lett szobatiszta, mint azok, akik már 10 hónaposan jártak. Biztos vagyok benne, hogy a lányaid már rég bilibe pisilnek, míg az én forogni tudó fiamon pelus lesz.
A másik oldala a dolognak, hogy mos nagyon lehet fejleszteni őket, és én addig jártam utána a dolgoknak, míg meg nem találtam a megfelelő fejlesztést. Házirovos szerint lusta, meg dundi, egy másik neurológus szerint is. Aztán elvittem még egyhez, meg a Dévényékhez, és ott mondták az enyhe hipotóniát. Nem sokáig kellett kezelni, csak fél évig. Olyanokra kell odafigyelni, hogy nyitva van-e a szája, előre lóg-e a nyelvecskéje, 3 hó után is ökölbe van-e a keze stb. Nekem ezeket mondták. Remélem segítettem!
Ja, Ábriska is ilyen kis szégyenlős mosoly után, olyan cukik! Tegnap hangosan is nevetett, amikor Szonja cuppanós puszit adott neki.
Érdekes, ma meg tegnap olyan sokat alszik, talán front van? Remélem nem beteg...
Még Szonjával anno azt mondták, hogy csak azt szabad csinálni vele, amit magától is megcsinál. Pl. ültetni is csak akkor, ha megától felül, állni, járni úgyszintán.
Van egy nagyon jó könyv a baba mozgásfejlődéséről, ez a címe: Theodor Hellbrügge, J. Hermann von Wimpffen: Az első 365 nap a gyermek életében.
Puszi!!