Sziasztok!
Na akkor a szerdai napunkról. Tanulságos.....
Túlestünk az ortopédián. Hát lányok én vagy egy nagyon jó, gondoskodó anyuka vagyok vagy egy hülye, vagy persze egyszerre mindkettő!
Képzeljétek tavaly mikor voltunk a kötelező csipőszűrésen (a dokink már akkor is mondta, hogy minek megyünk, nincs semmi gond, a védőnő szerint pedig a kötelező gyerekorvosi protokoll része.... na erre kössetek csomót!!!) akkor az akkori doki a kórházban mondta, hogy ő minden szülőt megkér (hiába nincs semmi gond a babával), hogy miután a csemete elkezd önállóan járni, vigye vissza az ortopédiára egy kontrollra. Na én lelkiismeretes anyuka, a 15 hós oltáson (szerencsére nem járunk túl sűrűn a dokihoz, így bár Kori is elindult az 1 éves szülinapja körül, ekkor kértem csak) kaptunk beutalót. Persze előzetes telefonos időpontegyeztetés, s ennek örömére 1 hónap múlva, szerdára, délután 2-re kaptunk időpontot. Persze odaértünk hamarabb, ne ránk várjanak felkiáltással, 3/4 2-re. A váró tele volt, újra le kellett adminisztrálni. Ezek után 3/4 3-kor (!!!) keveredtünk be . Kori jött-ment, alig győztünk utána szaladgálni, persze folyamatosan figyelve nem szólitanak-e?? Mikor nagy nehezen bekeveredtünk (persze 20 percig időpontnélküli ismerőssel foglalkozott a doktornéni) Kori bekakilt . Tisztacsere. Közben megkérdi a doktornéni: Mi baja a gyereknek? Mondom: semmi, csak a kötelező, önálló járás megindulása utáni kontrollra jöttünk. . Erre úgy kikerekedett a szeme, s olyan képet vágott, hogy egyértelmű volt: tök hülyének nézett minket ! Erre mondom, hogy a múltkori doktorúr mondta tavaly, hogy jöjjünk. Na erre, bár nem szólt semmit, talán megbékélt magában. Megvizsgálta, megjáratta Korit (aki nagyon édi volt, a szőnyegen úgy jött-ment mint egy manöken ), aztán mondta az orvosnő, hogy minden oké.
Megjegyzéseim:
1. nem értem, ugyanaz a kórház, ugyanaz az osztály, s nem egyforma protokoll szerint dolgoznak az orvosok???
2. várakozás, nem tudom minek kellett bejelentkezni, ha teljesen mindegy volt, hogy időpontra mentünk, 1 órával később jutottunk be. Még a 2 óra 10-re odarendelt is hamarabb bement, mert ők még hamarabb érkeztek. Várakozni egy felnőttnek sem könnyű, de egy kis izgő-mozgó gyerekkel???
Azért nincs minden rendben ebben az egészségügyben !