Új privát üzeneted érkezett!

sirkici csucsunak igaza van a baba érezni fogja ha ki szeretne bujni! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Jó reggelt!

sirkici: én olvasok néhány kismama blogot, és pont a napokban gondolkodtam el azon, hogy az utoljára született babák mindig a kiírt időpont után születtek meg. :) Mostanság valahogy "lusta" babák születnek. :)
Tudják ők, hogy mikor kell kibújniuk. Bár, el tudom képzelni, hogy így a vége felé, már nem olyan hú de jó neked, de gondolj bele, ezek az utolsó napok így 2 in1-ben, és hamarosan a kezedben tarthatod majd a kicsikédet. :)
Vendég

lányok most megyek mert intézzük a lakást!majd jövök ha tudok!puszika! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nitacska!
Drukk, hogy minden simán menjen!!!

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Drukk nitácska! :)
Vendég

Köszi csajok, remélem is, hogy tudja a dolgát! :lol:
sirkici

Nita,
drukk a lakáshoz! :D
sirkici

Hanna: Azóta már túl vagy rajta! Drukkdrukk nagyon!
jaimee1

Sziasztok!

Megjöttem. 7 csodaszép petesejtünk van. :wink:
Még alszok egy kicsit. :oops:

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Hanna: 7? Na az egy bűvős szám:)

Nita: Ma intézitek a lakást? Sok sikert hozzá:)

Kép
csucsu05

Hanna!
Gratula a 7 petécskéhez :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Hanna,
ez jó hir, továbbra is mennek a drukkok, hogy most már ez a lombik összejöjjön!
sirkici

Hanna, továbbra is ++++++++++++
Vendég

Köszi szépen Csajok! :oops:

Kép
hanna30

sziasztok!hanna sok sikert a babához!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

mára pihenő üzemmódba kapcsolok jóklegyetek.pusza,jóéjt mindenkinek!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Ma megjött!!! Ez nagyon jo, mert indul a project!!!

Nita!
A mamád házát vennétek meg, igaz? És simán megy minden?

Hanna!
Hajrá!

Üdv a többieknek is!!!
encike 2

encike: most néztem a görbédet. Általában ilyen hosszú szokott lenni a ciklusod?

Képzeljétek csajok, eddig sírtam ugyebár, hogy hőm a béka segge alatt, és képzeljéte, elviekben a vonalzó is mára jelzi az ovut, és képzeljétek 0.3 fokkal emelkedett a hőm. :) Annyira örülök neki. ... Lehet, hogy mégiscsak volt PÉ-m. :lol:
Vendég

Picuranyu: Bizzunk benne és abban is, hogy egy kis élet kezd fejlődni a pocidban. Persze azért akciózzatok szorgalmasan:)

Kép
csucsu05

Bízzunk, és szorítsatok. :)
Vendég

Sziasztok!

Hanna!
Sok-sok drukk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Picuranyu!
:wink:

babszika

Hanna, drukkolok nagyon én is!!

Picuranyu, akkor sok sok pudingot!!!! :)

Babszi, mindjárt esküvő!!! Olyan csodálatos lesz!! Élvezd ki minden percét!!!!!!!!! :D

Kép
Kép
gabi82

Szép napot mindenkinek!

Picuranyu!
++++++++++++++++++++++ Drukk ezerrel :wink:

Nitacska!
Mi volt tegnap? Hogy haladtok??

Babszi!
Leltárral végeztetek??

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Sziasztok!

Picuranyu! Drukk ezerrel!!!!!

Babszika! Néha azért pihenjél ám! :wink:

Kép
hanna30

Köszönöm. :)
Azt hiszem ma jó nagy adag pudingot fogok készíteni a biztonság kedvéért. :wink:
Vendég

Zsu!

Hajnali 1/2 3-ra kerültem ágyba. És tegnap du. 1-re már mennem kellett, mert akcióváltás volt..... hát, kemény volt!
De minden ok, mert már a kasszában is én vagyok a "király". :lol:

Ma is du-ra megyek, ez már kicsit fáraszt.... pedig még jövőhéten is du-s leszek. :?

babszika

Hanna!
Hát, a jövőhét után szabin leszek.... majd akkor pihenek, addig nem nagoyn tudok, mert eleget ugráltatnak. :lol:

babszika

Babszika! Ok. De tudod, 16 nap múlva fittnek kell lenned. Életed legcsodálatosabb napján!!!

Kép
hanna30

azért is vettem ki 1 hét szabit előtte. Másképp nem is menne :)

babszika

hanna: mindjárt 11. :)
Vendég

Picuranyu! :lol:
Készül a puding? :wink:

Kép
hanna30

Hanna!
11-ére drukk, csuriban mindenem ++++++++++++++++

Babszika!
Húúúúú ez kemény lehet..... de nem sokára szabi és tá tá tátá, tá tá tátááá..... és menyasszonykából asszonyka leszel te is :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Zsu!
Annyira, de annyira várom már!!!!!
És alig várom, h a nevem az övé legyen....... :oops: :)

babszika

Jajj... hát a viccek!!!:

Hajnalban felkel a megszállott horgász. A felesége így szól hozzá:
- Ne menj, kint esik az eső, viharos a szél!
De a horgász csak összepakol, fogja a botjait, és elindul. Kint ő is >észreveszi milyen rossz az idő, ezért visszamegy. Csöndben levetkőzik, isszabújik az ágyba, és csak annyit mormog:
- Pokoli az idő!
Erre a felesége:
- Tudom drágám, az a hülye férjem meg elment horgászni!

- Képzeld, három év együtt járás után Béla végre beszélt a házasságról.
- Tényleg, és mit mondott?
- Hogy a feleségét Beának hívják és van három gyerekük.

Hatalmas buli után így szól a férj a feleségnek:
- Nagyon berúgtam az éjjel, így nem emlékszem, hogy veled szeretkeztem a kamrában?
- Hány órakor?

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

:lol: :lol: :lol: :lol:

babszika

Nemis csodálom.....én is nagyon vártam már, hogy felvehessem a páromét :lol: Annyira jó érzés.... pláne, hogy már a férjednek szólíthatod :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

jaja

"mondom az uramnak: Tibi!!! "

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

babszika

sziasztok!
zsuzska:azt mondták,hogy mi nem csak a mamám veheti meg a lakást és így ráírhatja a mi nevünkre!elég procedurás a dolog!
kaptunk kérvényt a lakás vételre azt beadjuk ls várunk,hogy meg e lehet venni a lakást!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Ezt most kaptam...

Milyen homeopátiás szereket tarts otthon?

Ha bízol a homeopátiában, ideje hogy feltöltsd otthoni gyógyszerkészletedet a legnélkülözhetetlenebb szerekkel. Állítsd össze magadnak saját homeopátiás egészségügyi csomagodat, amelyhez bármikor fordulhatsz, ha panaszod van.

Szerek, minden esetre

Fehér hunyor (veratrum album) - Hányingerre, hányásra alkalmazhatod 9CH-s potenciáját akár óránként is.

Szépia (sepia) - PMS esetén a menstruációt megelőző egy hétben kezdd el szedni 15CH-ból napi egyet.

Sisakvirág (aconitum) - Migrénre vagy erős fejfájásra 30CH-ból napi 6 adag ajánlott a tünetek enyhüléséig.

Növényi szén (carbo vegetabilis) - Gyomorrontás, puffadás esetén 15 percenként a tünetek megszűnéséig 30CH-s potenciál ajánlott.

Nadragulya (belladonna) - Fogfájásra, lázra 5 percenkén a 15CH potenciál ajánlott.

Aloe vera és grafit (graphites)- Az előbbi hasmenésre az utóbbi székrekedés kezelésére szolgál. 9 CH potenciából napi kétszer öt golyócska ajánlott.

Higany (hydragyrum metallicum) - Gombás fertőzésekre, maximum 5 napig szedhető 5Ch-s potenciával 4 óránként egy adag.

Hogyan adagold?

A homeopátiás szerek erősségét potenciákkal fejezik ki. Az egyik legelterjedtebb a C-potencia. Ezen belül 5CH, 9CH, 15CH, 30CH-jú potenciát különböztethetünk meg. Legmagasabb a 200CH-s potenciál, amely csak orvosi konzultáció esetén alkalmazható. Az alacsony potenciákat (5CH) napi 2-4 alkalommal akut helyi és fizikális tünetek kezelésére ajánlott fogyasztani, a közepes potenciájú szereket (9CH) napi egyszer-kétszer helyi, és az egész szervezetet érintő tünetek orvoslására ajánlják, a magas (15 - 30 CH) számozású szereket napi vagy heti egyszer és a rendkívül magas (200CH-s) szereket pedig kéthetente vagy havonta egyszer krónikus fizikai, idegrendszeri és magatartásbeli tünetek esetén ajánlott adagolni. Egy másik skála a D-potencia számokon alapszik ebben a D2, D4, D6, az 5CH-nak, a D12, D15 a 9 CH-nak, és a D30-as a 15CH-nak felel meg.

Mik azok a komplexek?

A legtöbb homeopátiás szert sajnos csak a specializálódott gyógyszertátakban kaphatod meg, mivel itt a gyógyszerészeknek van ehhez szükséges végzettsége. Ám az úgynevezett komplexeket, mint amilyen például az influenza szezonban különösen hasznos Oscilococcium, minden patikában vásárolhatsz. Ezek a komplexek egyszerre több hatóanyagot tartalmaznak, és általánosságban kezelnek egy problémát - szedésükhöz nem kell pontosan behatárolni a tünetek típusait. Az okosan összeállított komplex készítmények az allergia, torokgyulladás, rekedtség, influenza, stressz, köhögés és utazási betegség ellen kaphatók.

Műtét, fogorvos előtt...

Számos homeopátiás készítmény megelőzésre is alkalmas. Ilyenek az immunrendszert erősítő hatóanyagúak, mint pl: az echinacea, vagy a nyugtató jellegűek, mint az ignatia. A fájdalomcsillapító, allergiakezelésre alkalmazott, vagy utazási betegség esetén segítségül hívott készítményeket is szedheted megelőzés céljából. Egy fogorvosi kezelés, egy hosszú utazás vagy a várható allergiás időszak előtt kezdd el 3-5 nappal közepes potenciálban adagolni magadnak napi kétszer az adott szert. Majd az esemény napján és az az előtti napon kis potenciálban napi 3-4-szer szedd! Ezzel erősen csökkentheted azt a stresszt (pl.: fájdalom, sérülés, vérzés), amit szervezetednek majd el kell szenvednie. Tervezett műtét előtt kérd homeopátiás szakember segítségét, ezek a szerek még az esetleges lelki traumát is tompíthatják.

Gyerekek kezelése

A homeopátiában nem tesznek különbséget a gyermekek és a felnőttek kezelése között. A homeopátiás kezelés akár újszülött kortól elkezdhető. Az alkalmazott potenciál erősségét nem az életkor, hanem a betegség súlyossága, intenzitása, akut vagy krónikus mivolta határozza meg. A gyerekek rendkívül jól reagálnak a homeopátiás kezelésre, mert az ő szervezetüket még nem befolyásolta olyan nagymértékben a hagyományos medicina. A szervezet öngyógyító folyamatait egy szemfüles szülő, könnyedén észreveheti a csemete viselkedéséből. A gyógyszert nem lehet túladagolni, ám hatásos kisebbeknél (0-4 éves korig) a golyócskákat egy kisebb műanyag kanálban vízzel feloldva beadni.

Mire figyelj?

Ha golyócskákat szedsz, a nyelved alá öntsd őket, és várd meg míg a szád nyálkahártyáján keresztül felszívódnak. A gyógyszer bevétele előtt és után 20-20 perccel ne fogyassz ételt, italt, valamint a gyógyszer szedése napján mellőzd a mentolos vagy erős aromájú anyagokat, mint a fogkrém, rágó, kávé, vagy tea. Ne érjenek a golyócskák se a kezedhez, se fémkanálhoz, mert rezgésük megváltozhat ettől, így hatékonyságuk is csökken. A napi adag általában 5 golyócska.

babszika

babszika érdekes amit leírtál!köszi! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

hanna30: Készül. :wink: Már forralom a tejet. :D Remélem 10 l elég lesz. :lol: :lol: :lol:
Vendég

Babszi!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ezt Tibiért.

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Babszi!
Ezt homeopátiáért: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Nitacska!
Nem semmi!!!! Nem gondoltam volna, hogy ilyan hosszadalmas dolog ez :shock: :shock: :shock: :shock: És mondtak valamit, hogy a kérelmet mikorra bírálják el???

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Testhez simuló hosszú szoknyában a buszra készül felszállni egy szõke bombázó. De mivel a szoknya nem engedi, hátranyúl, hogy a zippzárt megigazítsa. Újabb próbálkozás de a szoknya nem enged, hátranyúlás,zippzár igazítás. Megint egy lépés felfelé, de a szoknya csak nem enged. A nõ újra hátranyúl, zipzárt igazít, de erre a mögötte levo férfi, megfogja a nõ formás fenekét és feltolja a buszra, mire a nõ felcsattan: -Mit képzel maga disznó, miért fogdos?? Erre a férfi:
- De hölgyem, mivel a sliccemet már teljesen lehúzta, azt hittem ennyit már igazán megengedhetek magamnak.

A szõke titkárnõt elsõ munkanapján elküldik kávét csinálni. Mivel még sosem fõzött kávét, lemegy a közeli presszóba egy termosszal.
- Elnézést, belefér ebbe a termoszba hat csésze kávé?
A pincér méregeti a termoszt egy kicsit, aztán felel:
- Igen, azt hiszem hat csésze pont elfér benne.
- Ó, ez nagyszerû! Akkor kérek kettõt cukorral, egyet cukor nélkül, egyet tejszínnel és két capuccinot.

- Pistike, hozzál a hentestől hurkát. De ne véreset!
A gyerek elképedve:
- Denevéreset???

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

zsuzska nem mondtákbírálják!remélem nem sokáig tart majd! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Zsu!

Korán reggel lefárasztasz!!!!!!!!! :lol:

babszika

6 babánk van. :)

Kép
hanna30

hanna 6 baba??????????????????? :roll: :roll: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Hanna!!!!!!!!!!!!!
Ez szuper!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Csajok!