Új privát üzeneted érkezett!

Csakegy! Mindennel egyetértek, csak a TILOSsal nem. Én rengeteget néztem már szüléseket, és egyáltalán nem rémisztenek. Sőt!

Kép
zölddisznó

Köszi a Magnéziumos segítségeket :) Igazából én megvagyok B6 nélkül is, nem olyan vad ez a hányinger, és ritka is :)

Aida:
Az én fájdalomküszöböm is alacsony, és tartottam is a szüléstől, mondtam is a szülésznőmnek, hogy jó lenne fájdalomcsillapítás, mert nem tudom mennyit tűrök, és nem akarok ordibálni :)
Ennek ellenére minden féle fájdalomcsillapítás nélkül ,természetes úton született meg Annám 2 és fél óra alatt a repesztéstől számítva , és egy hangot sem adtam ki állítólag. :) Ez a kis idő életem legszebb élménye volt, alig várom, hogy megint szülhessek. Tényleg fáj, de ez teljesen más fájdalom, amit valaha is éreztél, és ha az agyadban letisztázod, hogy minden egyes fájással, segíted a baba útját kifelé, akkor sokkal könnyebb lesz :) Jellemző rám, hoy én rá sem jöttem, hogy vajúdok..:) A kitolás pedig egyáltalán nem fájt.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Fú csajok, jó sokat termeltetek!

Aida!
Èn nem félek a szüléstöl, még! Szerintem te is élvezd ki a kismamaság minden percét, ráérsz az utolsó hónapban pánikolni. :lol: :lol: Ès ha arra gondolsz, hogy utánna karodban tarthatod a te kis gyönyörüségedet, szerintem a szülési fájdalom eltörpül. Utánna tuti. Nekem minden barátnöm azt mondta, hogy persze fájt, de mikor túl voltak rajta, már rég el is felejtették, a boldogság feledtette velük. :lol: :lol:

manna!
èn is rosszabul alszom! :roll: Eddig olyan jó alvó voltam, reggelig fel se ébredtem. Most meg sokszor oylan érzésem van, hogy egész éjszaka csak félálomban vagyok! :x :x Reggel se vagyok annyira álmos , mint normálisan.

Látom a leveskocka a téma. Azért ne felejtsük el, hogy ezen kívül rengeteg élelmiszer van tele színezö és adalékanyagokkal, tartosítószerrel. Szóval ezeket nem lehet elkerülni, akárhogy szeretnénk. Jó a zacsis levesben koncetráltan van, de sajna szinte minden egybe is tele van "szeméttel". :cry: :cry:
susy75

egybe=egyéb
susy75

Mágnes!
mikor mész legközelebb uh-ra?
susy75

susy:
jövő héten csütörtökön. Hogy mennyit változott a helyzet, mióta Annát szültem.. :) Mostmár be kell jegyeztetnem magam uh-ra.. :?

Kaják... Én azon akadtam ki, hogy reklámozzák a Dörmi kismackót, hogy ilyen színezék meg olyan tartósító nélküli. Ez szép, csak éppen guargumi van benne.. Én meg ezt adtam a lánykámnak csoki helyett, azt ugyanis nem kaphat.. Lehet, hogy jobban jártam volna vele..

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Én is mindig szomjas vagyok.. pedig korábban az volt a baj, hogy keveset iszom.

Képzeljétek bejelentkeztem a védőnőhöz, haláli aranyos volt, és mondta, hogy mindegy milyen lakcím áll a kártyán, a lényeg az, hogy hol leszek a babával. Már kaptam is időpontot...

Ja és megkérdeztem, hogy mennyi zsetont ad a kerület, mint életkezdési támogatás, azta nem is kevés... :D :D :D (megvan a babakocsi)
mannababoca

manna:
életkezdési támogatás???? Erről nem is hallottam!! :shock:
Gndolom esélyem sincs arra, hogy nálunk is legyen ilyen...

Kép
Kép
Kép
mágnes

zölddisznó: az a baj a szülésekről készült filmekkel, hogy a valóságban nem így néz ki az egész... a filmen látod, ahogy kibújik a baba, amit az orvos művel stb. a valóságban meg lényegében észre sem veszed az egészet, csak történnek veled a dolgok és a kitolás már az a rész ahol tök izgatott az ember mert mindjárt kint van a baba (az orvosok pl. szeretik olyankor ha az ember szépen odanyúl és kitapogatja a baba hajas fejét, mert ez hihetetlen erőt ad:)

A leggázabb az (nekem legalábbis) amikor a nők össze-vissza sikítanak, jajjgatnak meg minden (a filmekben imádják az ilyen szüléseket mutogatni... nem tudom miért)... hát ez a leggázabb (persze van olyan pont, hogy az ember legszívesebben sikítana vagy mindenkinek leüvöltené a fejét aki a közelében van - egy ponton én is kinyírtam volna a férjem mert elsütött egy nagyon rossz poént- de az nem ugyanaz azzal, hogy az egészet végigjajgatja)... hála a jó égnek mellettem senki sem szült így de ahogy magamat ismerem lehet, hogy átmentem volna és jól lecsapom akár még a szülés kellős közepén is:)))))) (a helyzet az, hogy a sikoltozás, jajjgatás iszonyú energiát von el szülés közben, lehetetlenné teszi a lélegzést így az ember a saját babájától vonja el az oxigént a legfontosabb pillanatokban arról nem is beszélve, hogy attól aztán nem lesz jobb viszont rosszabb lesz... ) (ez más mint amikor hangokat ad ki az ember... a jógán pl. gyakoroltatják is, hogy milyen hangokat érdemes szülés közben kiadni mert azok segítenek a koncentrálásban és a fájdalmat is lehet velük csillapítani... arról nem is beszélve, hogy az ember szája és a méhszáj szoros kapcsolatban van így ha sikerül ellazítani a szájat akkor a méhszáj is sokkal jobban tágul tehát könnyebb és gyorsabb lesz az egész folyamat... és a szájat nagyon jól lehet lazítani ha az ember pl. légzés közben hangot ad ki - vagy csókolózik a párjával:))))) a legrosszabb pedig az összeszorított száj...

Szóval tényleg no para (és bocsi ha valakit zavar a téma), sokkal ijesztőbb amikor az ember ott áll egy kis csomaggal a kezében és hirtelen azt se tudja, hogy mit kezdjen vele főleg amikor már egyedül van vele otthon:)))))
Vendég

aida, nem gondolom, hogy a nővéred hazudik, nem is állítottam, DE nem objektív. Hogy ő miért így élte meg a szülését, és még utólag is miért így látja, nos ezt rajta kívül senki sem tudhatja igazán. Ez már pszicológusi feladat és nem mennék bele, mert nem értek hozzá. Azért azt próbáld elhinni, másoknak, akár nekünk is, bár alig ismerjük egymást, hogy a szülés bár alapvetően fájdalommal jár, de egyáltalán nem kell, hogy borzalmas és szörnyű legyen, sőt!

Az én szülésemben is voltak olyan momentumok, amiket talán másképp kellett volna csinálni, de akkor és ott úgy döntöttem, mert úgy érztem helyesnek vagy a doki úgy gondolta helyesnek (pl. vacuum). Ettől nem érzem kudarcnak vagy borzalmasnak, de legközelebb majd kicsit másképp próbálkozom. 1x talán leírom a szülsétörténetemet ;)

Kép

Kép
idoru

ja és adalékként: én az ügyeletes dokinál szültem, választott szülésznőm sem volt de semmi rémmesével nem tudok szolgálni. :D

Kép

Kép
idoru

idoru: hehe :))))))))))))) (nekem is mázlim volt az ügyeletes szülésznővel, egy fiatal lány volt aki szépen figyelt, néha megkérdezte, hogy ezt vagy azt hol tanultam és, hogy ez miért is jó, aztán megjegyezte, hogy most is sokat tanult:)))) Én egyébként egy szülőkerékben szültem ami úgy néz ki mint valami ufó de a világ legjobb találmánya:) (én állíthatom be a kerék dőlésszögét így akár ülve is szülhet az ember vagy ha az nem jó akkor simán menet közben dönt rajta egyet stb.... mondjuk a doki ott térdel az ember lábánál szülés közben ami neki nem túl kényelmes de itt nem ő a főszereplő:))))) kár, hogy a kórházban csak egy ilyen kerék van és mindenki arra a szobára pályázik...
Vendég

Ja... azért nekem van egy aranyos sztorim az ügyeletes szülészről:)))))))) (érzékeny lelkűek ne figyeljenek:))))

Szülés utáni második nap ülünk a szobatársammal a szobában, gyerekek a kézben, a szobatársam épp szoptatott. Egyszercsak bejön az ügyeletes doki és elkezdi mondani a szobatársamnak, hogy OK, akkor most nemsokára felteszik neki a zselét és akkor nemsokára indítják a szülést... Mi csak lestünk, hogy mi van??? A nővér a doki mögött ugyencsak ledöbbenve áll, mondja neki, hogy de doktor úr... aztán amikor elkezdtünk röhögni akkor koppant le a dokinak, hogy ha valaki épp a gyerekét szoptatja ott nem igazán kell szülést indítani:))))) A doki iszonyú zavarba jött, motyogott valamit, hogy kicsit fáradt aztán kihúzott és a szobánk közelébe se mert jönni többet:)))) (és igen, ez a doki volt akkor is ügyeletes amikor én szültem és ő vizsgált meg először de egy rossz szavam se lehetett mert tök udvarias volt meg rendes)
Vendég

csakegy: jájjjjjj :D :D :D
de legalább vette az adást, hogy ő itten most hülyét csinált magából :D és nem állt neki nagyképűsködni

Kép

Kép
idoru

Átveszem az uralmat, mert anya még mindig röpköd, és telefonál boldog boldogtalannak. Elvitt UH-ra :wink:
Na szóval a bucinudli kifejezés már nem nagyon illik rám, mert 3 cm vagyok, és megmutattam a kezeimet és a lábaimat meg a köldökzsinóromat. Nagy buci fejem van, 1 cm - olyan okos leszek, hogy csak na - és van két gülü szemem, meg ugyanannyi fülem.
A dokinéni felébresztett, és roptam egy táncot, utána meg integettem anyának. Csorgott a könnye a drágámnak.
Jók legyetek, puszi csajok!

Kép
zölddisznó

zsuzsa: ha még nem küldte el senki a vonalzókészítés titkát, akkor priviben küldd át az emailcímedet, mert word dokumentumban enkem van 1 útmutatóm hozzá. Ha gondolod, szvíesen átküldöm neked. (meg bárki másnak, aki kéri, persze)

Kép

Kép
idoru

szia bucinudli!
Jó legyél, anyát csak módjával kínozd és táncolj sokat!
puszi neked is

Kép

Kép
idoru

bosánat: vagyis Kedves már-nem-bucinudli! :oops: :oops: :oops:

Kép

Kép
idoru

Csakegy! Én nem olyan megkreált filmekre gondolok, hanem youtube-osokra. Az szín tiszta valódi! Csak más látószögből készült. De az én fantáziám nagy! :wink:

Kép
zölddisznó

Sziasztok!

Na látom jó témák vannak ma :lol: :lol: :lol:
Nos, amikor az első fiamat szűltem engem is nagyon megijesztetek, hogy borzasztó fájdalmas lesz, de valahogy midig napoltam a kérdéssel foglalkozni. Mindig azt gondoltam lesz majd időm ezen agyalni az utolsó hónapban, és arra is gondoltam, hogy még sosem volt ilyen tapasztalatom, ugyhogy ismeretlennek nyilvánitottam a problémát és nem féltem :lol: ...Lüke vagyok mi?
De hála Istenek nem volt vészes, 6-7 óra alatt vajúdással szüléssel mindennel készen voltunk.
A kisebbik fiammal jobban féltem mert tudtam már mi vár rám. :lol: De az sem volt vészes, ha az lenne nem vállalnám a harmadikat

És egy érdekes story-t hallottam :lol: .Egy ismerősőm mesélte, hogy valamelyik rokona nem akart elmozdulni a TV elől, már 3 perces fájásai voltak, mert akkor kezdődött a kedvenc szappanoperája és nem akarta kihagyni. A férje alig tudta elvonszolni a Tv-elől :lol: :lol:

Tegnap én is voltam családorvosnál, kaptam kiskönyvet :lol: De ne tudjátok meg mennyit vártam. :shock: 3 órát.Beküldtek az elkülönitőbe, hogy ne kapjak semmi virust mástol és ott várjak, erre elfeledkeztek rólam... :shock: :wink:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Zölddisznó, gratulálok! :D Olyan szépen írtad le, kicsit meg is hatódtam 8) :lol: már én is úúúúgy látnám

Visszatérve a szülésről készült filmekről, én sem a tv-s filmes változatokra gondoltam. De pl. a tv2-n ment a Kandász Andinak egy ilyen műsora, ami letölthető és szerintem az azért nem a sikongatós verzió :lol: Nekem pl. kimondottan szükségem volt arra, hogy ne csak olvassan hanem lássan is hogy konkrétan majd hogy fog zajlani. Végigtanulmányoztam a sima és a császárt is és engem megnyugtatott :roll:

Ügyeletesnél szülés- megvan a magam kis meséje ezzel kapcsolatban, de nem akarok riogatni. Nekem nem vált be ez a verzió és a 35. héten keresetem egy magán dokit, akivel minden simán ment :D Ismét vele szeretném átélni ezt a csodát, úúúúúgy várom a decembert :D :D :D :D :D

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi

Köszi a sok biztatást és tanácsokat a tapasztaltaktól!:)

idoru: Annyit a nővérem fájdalmas élményével kapcsolatban, hogy talán megvan az oka annak, hogy miért élte meg ezt ekkora fájdalomként. Svájcban szült és ott úgy tartják minnél gyorsabban kint a baba, annál jobb a dolog, így olyan mennyiségű oxitocint kapott, hogy a normális esetben átlag 10-14 órás folyamat nála a szülés indítástól a baba kibújásának végéig 54 perc volt. Azt hiszem a fájdalmak is összesűrűsödhettek ebben a szituációban, hisz a szervezetnek ugyanazon keresztül kellett mennie mint másoknál 10 órában csak épp kevesebb mint 1 óra alatt. És annyira nem lehetett neki sem szörnyű mert nem vállalt volna még egy terhességet:)

Szóval azt hiszem lányok, asszonyok, hogy a szülés mégsem olyan félelmetes, megpróbálok tőle nem félni. A kismamajógát pedig én is kinéztem, mert régebben is jógáztam már.:)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Zöldi, ez olyan jó!!!!

Kép
trombibébi

Ejha, de felpörögtek az események itten, alig győzőm végigolvasni! :)

A félelem és szülés témához: Én - egyelőre - nem félek a szüléstől, és egyáltalán nem szeretnék semmiféle filmet megnézni. :shock:
Egyrészt - szép dolog, vagy nem szép dolog - nem érdekel, hogy más hogyan szenvedett vagy nem szenvedett, másrészt az enyém úgysem olyan lesz, hisz mindenkié más és az csak az övé.
Ráadásul ha valami olyat látnék, amit nagyon nem szeretnék, akkor az a kép annyira beenné magát a fejembe, hogy teljesen beparáznék tőle, és ez egyáltalán nem hiányzik.
Az meg, hogy valaki azt mondja, borzalmasan fájt - hát, azt eddig is sejtettem, hogy fog.
Azt pedig, hogy én hogyan fogom bírni, úgyis ott derül majd ki.
Uff.
Ja, jelenlegi legnagyobb félelmem, hogy legyen minden rendben és KIT megszülnöm.
A következő pedig, hogy UTÁNA mit rontok majd el, mennyit bénázok majd, tönkreteszem szegény babót, csak sírni fog tudni szegény, mást nem, mert annyira rossz anyja leszek, stb. :oops:

Zöldimama már-nem-bucundlija: Millió pussz neked és csak így tovább!!! :lol: :lol: :lol:
bébic

Zöldi!
Éljen a kis 3 centis, nem bucinudli! :lol: :lol: :lol: :lol:

Pénteken én is megyek uh-ra, bár integetni még biztos nem fog, de remélem sokatt nöt már a kis drágánk! :wink: :P
susy75

Bébic!
Ez a legyen kit megszülni ismerös. Nálam is ez fontosabb kérdés momentán, mint a szülés! :? :? Sajna para vagyok! :roll: :cry:
susy75

Susy, jól sejtem, hogy a druszám vagy? :lol:
bébic

Ja, így kissé lehet, hogy nem világos: Zsuzsi vagyok. :lol:
bébic

Sziasztok.
Ma ugye voltam az uzsokiba a születés hete miatt és bementünk a szülőszobába is és megmérték a vércukromat meg a koleszterinemet is és minden ok. Maga a szülőszoba és a szülészet is szuper. Úgy hoyg itt fogok szülni mert találtam egy olyan útvonalat ami elég közel van. csak 3!4 óra bkv-val.

És pont szültek és tök jó érzés volt. Már nagyon ott tartanék. Tudom fájni fog mert ismerem de tudom miért fog fájni. Mi lesz a végeredmény belőle.

harivera
Budapest XXI. kerület

Zöldi:
nagyon aranyos ahogy leirtad :lol: :lol: :lol: Gratulálok!
Én csak majd 3 hét mulva láthatom, de gondolom akkora mint a tied, legalábbis remélem :wink: .

már azt hittem befejeződött az émelygős, mindjárt elájulós, nagy levegőtvevős korszakom... Hát nem :cry: :cry: :cry:
Ma egész délután kinoz...Ráadásnak még a fejem is fáj!
Utálok minden konyhaszagot, vagyis hányingerem van tőle, alig tudok főzni...Hát ez nem volt eddig egyik terhességemnél sem, ugyhogy új dolog... :roll:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Bébic!
Igen, druszák vagyunk! :lol: :lol:
susy75

zöldi: Nagyon édes a leírásod!:) Jól kitaláltad. Gratula a picurkához!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

[quote]M írta:egvan a kiskönyvem Akinek van már, Ti 2008-ast kaptatok? Én 2004-est Jó, jó, tudom lényegtelen, ugyanolyan belülről, de a Ricsivel sem aktuálist kaptam és úgy szerettem volna egy 2008-ast

Momi: azt honnan tudom, hogy hányadik évjárat? :lol:
Enyém fehér színű, semmi extra (úgy tudom, régebben színesek voltak) és gyanítom, hogy 2008-as, mert a védőnéni mondta, hogy alig találja benne a dolgokat, mert állandóan összekutyulják évről évre...és hogy ez más, mint a tavalyi :?
bébic

aida: húúú, ez a svájci módszer elég durva :shock: :shock: A magyar szülészeteket sem szokták dicsérni, de ezt azért nem csinálják (legalábbis ilyet még nem hallottam/tapasztaltam). Mármint oxytocinnal szokták támogatni a szülést, de nem ennyire :shock: :shock:

Khmmm és nem vicc, de az agyunk utána jótékonyan törli a fájdalom részét, többek közt ezért is vagyunk itt második, harmadik, negyedik, ötödik.... gyerkőt vállalók :lol: :lol:

Szülés relaityt én sem nézek :oops: egyrészt sokkol, másrészt meg zavarban vagyok tőle. Akármennyire is kórházban történik már jórészt, akár vadidegen emberek között is, de azért mégiscsak 1 intim dolog. :oops: :oops:
idoru.mimoza.hu

Kép

Kép
idoru

Köszi csajok a bókokat! :oops:

Kép
zölddisznó

zöldi:
Gratulálok a kis ufóhoz !!

Mi most jöttünk haza, annyira megkívántam a hambit, hogy Apa elvitt zabálni egyet :lol:

Én real time szülést néztem végig, a keresztfoam születésénél bent voltam. Cak a vajúdásnál terveztük, de beözönlött hirtelen egy rakás doki, én meg beszorultam egy sarokba. Azt mondja sógornőm, ha tudott volna, röhögött volna, milyen színváltós lett a fejem.. :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok lányok!

Mindenkinek kellemes napot kivánok!
Ugy örülök, hogy végre szép idő van és jó meleg. Ma reggel elkerült rókakoma és társai, és remélem nem fog eőjöni, de csak halkan mondom!
Ma megyünk úszni megint a fiukkal, csak én olyan álmos vagyok, hogy elalszom útközben . :roll:

Kép
Kép
Kép
f.marti

mágnes: hűűű, nem semmi. :) Még nem voltam soha bent más szülésén, de most azt mondanám, hogy az mégiscsak más és nem zavarna. Talán segítőként én is jobban bevonódnék a folyamatba, és nem lennék olyan kívülálló, másrészt meg ha bent vagyok, akkor sem kötelező premier plánban végignéznem. :D Azért nagy élmény lehetett!

Hehehe, még alig kezdődött el, és mi már a szülést vesézzük ki :D

Kép

Kép
idoru

na hello
egeszen mas tema: meg nem aktualis, de mit kell majd tennem, hogy ne legyenek terhessegi csikok a hasamon?Es igazibol mikor kell majd latszani a pocinak?
(Amugy bocsi az ekezetekert, meloban vagyok es ezen a gepen nincs magyar karakter)
galzsuzsa

Galzsuzsa! A csíkosodás - véleményem szerint - hajlam kérdése.
Hajlamosító tényezők:
Keloidosan gyógyuló sebek, műtéti hegek
Száraz bőrtípus
1. terhesség
sovány testalkat
A méregdrága krémek valamelyest segítenek, de már most el kell kezdeni kenegetni - bár szerintem egy testápoló kb. ugyanolyan jó erre a célra.

A pocak növekedésének kezdete is testalkat, és terhességszám függő. Már az első trimeszterbenis elkezdődhet a "vastagodás", de ált. a 4. hónapban kezd el látszani. Van, akinek csak félidőben.

Kép
zölddisznó

csíkok/striák: kizárólag alkat kérdése, hogy lesz-e vagy sem :s a kenegetéssel nem árthatsz, én legutóbb a DM-ben vettem 1 csíkosodás elleni olajat és azzal kencéztem magam. Nekem nem lett, a barátnőmnek igen, pedig ő még a tetejére vmi baromi drága cuccot szerzett be. Ami viszont biztos, hogy ahogy nő a pocak, nekem annál jobban viszketett a feszülő bőr, szal már csak azért is kentem, mert jólesett. :)

pocak-megjelenés is egyéni: rajtam a 20. hétig nem látszott semmi különös, max néhány ember gondolhatta, hogy előző nap bevacsoráztam. :D Átlagban a 4. hónapban kezd olyan kis helyes dudor lenni, amit már nem nagyon lehet összetéveszteni. Most sztem az I. trimeszter végéig talán kihúzom látható pocak nélkül... :wink:

Kép

Kép
idoru

Hú, ez a zebrásodó pocak jó téma! :)
Zöldi: az általad felsorolt 4 hajlamosító tényezőből nekem tutira megvan 3 (lehet, hogy a keloidos izé is, csak az nem tudom, mit jelent... :oops: ), úgyhogy én tutkó zebramama leszek. :roll:
No, de sebaj, megy a kencefice ezerrel (mondjuk ezreket akkor sem fogok beleölni, mert valszeg úgyis lesz szerencsém hozzá, anyumnak is volt-van), de asszem többnyire megmaradok a jó minőségű testápolóknál.
Amúgy érdemes olvasgatni sokfelé a neten, itt-ott nagyon jó és olcsó tanácsokat lehet olvasni, meg házitrükköket, amik nem döntik romba a családi költségvetést, korábban találkoztam már több ilyennel is.
Meg aki látott-hallott vamit, ne szégyenlősködjön ám, ossza meg velünk izibe! :lol: :lol: :lol:

Csak a 4. hónapban? :roll: Hú, pedig én már úúúúúgy szeretnék egy helyes kis pocikát! :lol:
bébic

Így van, hajlam függő.. Sajnos.. Ha Anyud csíkos volt , akkor minden esélyed megvan rá, hogy Te is az legyél.. Én elkezdtem kenegetni a 12. hét környékén, sokáig nem is látszott semmi, aztán a 30. hét környékén szépen ráköltöztek a hasamra.. Ez van.. De legalább van egy gyönyörű kislányom :wink:

idoru:
Egyébként az az érdekes a végignézett szülésben, hogy én méginkább kedvet kaptam hozzá akkor :)

Reggel felébredtem, és nem találtam a hangom.. :shock: Egy lityó tea bennem van, egész délelőtt kerestem, mostanra kezd megkerülni.. Olyan rossz, hogy nem tudok Annához beszélni!
Ráadásul kaptam hüvelykúpot is, amitól egész éjjel olyan érzésem volt, hogy barnázok, így rohangáltam ki a fürdőbe. Jó kis éjszaka... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1210240501.7187.jpg[/img] Ő az én lánykám :) [/img]

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!
Kinövés miatt néhány holmit szeretnék eladni. Van mindenféle a kengurutól a játszószönyegen és a mellszívón át az autós hordozóig.
Bővebben itt: http://www.egoikrek.hu

Mindenkinek sok szerencsét, egészséget és boldogságot.
Kata

Kép

Kata

Kép
egok

magnes: nagyon aranyos kislanyod van
mit szolt a kistesohoz?
galzsuzsa

Magnes: Istenkém, ezek a kacagó szemek....és az a mosoly...elolvadtam... :lol: :lol: :lol:

Mi nagyon kisfiút szeretnénk, de ha ilyen lányom lesz, akkor kislányt akarooook! :lol:

(Most nehogy félreértsen bárki, alapesetben tökmindegy, csak ép és egészséges legyen, de ha valaki rákérdez és nagyon nyaggat, és muszáj és izé, akkor fiú...ami azért vicces, mert mint az a táblázatból is látszik, elvileg lánynevünk már van, a fiúnév erősen vita tárgya....én most megtorpantam az Ábelnél :lol: )

Tudom, hogy még korai, de nálatok hogy áll a névadás-téma?
bébic

magnes: ééééédes ez a lány :D
(ha így jól elkezdted, majd rakok fel az enyém lánykáról is :oops: :oops: )

bébic: épp a napokban röhögtük magunkat szerteszéjjel a barátnőmmel az idióta neveken. Érdemes megnézni a hivatalos névlistát :D :D készen voltam. Fiúnevünk a múltkor nem nagyon volt, ezért aztán most sincs a talonban. Lánynevet meg mindenképpen keresnem kell. :roll: Nehéz ügy, nehéz ügy... :D

Kép

Kép
idoru

mágnes: nagyon aranyos:))))))))

Ez meg Lilla...
Kép
Vendég

Hű micsoda édes képek vannak itt csepp lányokról. Mindenkinek csak gratulálni tudok a már "nagy" lányokért:) Nagyon aranyosak!

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, én ma meg tegnap este nagyon rosszul voltam, sajnos enni épp hogy csak bírtam, éjjel pedig végig a WC mellett gubbasztottam:(

Nevek.. Nálunk ez elég egyszerűen ment. Én "ráböktem" egy fiúnévre, a párom egy lánynévre és mindketten elfogadtuk a másik döntését mert nekem is tetszik az ő általa választott és ha minden igaz neki is az én általam választott.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?