Szia Enikő!
Ne haragudj,hogy ilyen sokáig nem írtam,rossz volt a gépem emiatt nem voltam a közelben.De most már minden rendben.Én is túl vagyok a nagy eseményen,megszületett a fiam:3,78kg és 56 cm.Jó nagy baba lett,nem is gondoltam.Hál'istennek én is nagyon könnyen megszültem,megkockáztatom,hogy talán nálad is könnyebben,persze a 3. amúgy is könnyebben jön,ha igaz amit a nagyok mondanak.
Április 8.-án szültem meg 1 óra 15 perckor hajnalban.Igaz nekem már 7.-én éjféltől voltak fájásaim,de rendszertelenek,volt amikor 2 percenként jött,de volt amikor csak másfél óránként és sajnos gyengék voltak.Délelőtt elmentem itt Ladányban a dokimhoz,hogy inkább menjek be a kórházba vagy mi legyen.Azt tanácsolta,hogy ebből még nem lesz gyerek,így ne siessem el a befele menetelt,de ha estig nem változik a helyzet akkor jobb ha mégis megmutatom magam,úgyhogy akkor menjek be.Így is lett,gyenge fájások ugyan,de egyre rendszeresebben jöttek,5-7 percesekkel indultunk el itthonról úgy fél 9-kor este.Esett az eső,nagy volt a forgalom,alig haladtunk,úgy 9.15-kor értünk be.Jánossy volt az ügyeletes,megvizsgált,ekkor már két ujjnyira voltam nyitva,de gyenge fájás volt,csak 60-ast mutatott az NST.Mondta a doki,hogy segíteni fog,hogy erősödjön burokrepesztéssel,de a méhszáj még nem volt eléggé nyitva hozzá.Úgyhogy még várni kellett.23.30-kor bekötötték az infúziót és megrepesztette a burkot,ekkor a férjem is bejöhetett.Utána kezdett erősödni és rövidülni a fájás,de még mindig nem volt vészes,gondolhatod,hogy milyen lehetett,ha 00.30-kor még kaját kértem volna,mert olyan éhes voltam.Aztán úgy jósolták,hogy 2 órára biztos baba lesz,ekkor már kezdett keményedni a helyzet,jó erős fájások jöttek és alig telt el kettő között 1 perc,vagy talán még annyi sem volt,olyan gyorsan jöttek egymás után.Nem igazán tudtam felkészülni a következőre rendesen.Na ekkor már kaparni tudtam volna a falat,mondták nekem is,hogy kérjek nyugodtan gázt,ha úgy érzem,hogy nagyon fáj,de nekem már eszemben sem volt ekkor a gáz.1 óra előtt jött a szülésznő(Balogh Kati),hogy nem érzem még,hogy kakálnom kellene?De nem éreztem semmit.Aztán a doki is jött,hogy még mindig semmi?Mondtam neki,hogy én a másodikkal sem éreztem semmit,így aztán úgy döntött,hogy akkor nyomjunk.5 fájásra jött ki a feje,a 6.-ra kicsusszant az egész teste.A férjemnek nagy élmény volt,legalább is azt mondta,kicsit féltem,hogy majd rosszul lesz,de hősiesen bírta.Aztán elvitték Gergőt,rendbe rakták,éppen a mérleggel szembeni ágyon feküdtem és nem akartam elhinni,hogy ilyen nagy baba lett,mert jelentősen több volt a magzatvizem is,azt mondta Balogh Kati burokrepesztésnél,hogy nem lesz nagy baba,a hasam is eltűnt utána.Úgyhogy alig tértem magamhoz két napig.A csecsemősök is azt kérdezték,hogy császáros voltam?Mert nem nyomódott sehol.A szülésznő is azt mondta,hogy tegyem össze a két kezem,hogy így meg tudtam szülni,mert ahhoz képest,hogy Gergő nagy volt én meg kicsi nem repedtem annyit,mint egyébként ilyenkor szoktak.Aztán engem is összevarrtak és ezután jött a fekete leves,mert nagyon véreztem és nem tudták pontosan,hogy honnan.Így egy méhmosást kellett csinálni,mert azut hitték benn maradt egy kis lepény darab és amiatt.De ne tudd meg a legrosszabb ellenségemnek sem kívánom amin átmentem,azt hittem kiszakad az egész belső részem,varrat után szétfeszítettek és a méhlepény sebét elkezdték kaparni.Gondolhatod azt az eleven sebet mikor megpiszkálta,hát akkor azt hittem ott maradok.Én úgy üvöltöttem,mint a sakál,a férjem nem tudta elképzelni mit csinálnak még odabenn velem.Azt mondtam és még most is azt mondom,hogy inkább elmentem volna még egymás után 3-szor szülni,mint hogy ezen túl essek.Úgyhogy addig kezeltek még,hogy 2.30-kor vittek ki az örzőbe.Ja,és az a legszebb az egészben,hogy nem is a méhlepényről véreztem,mint utólag kiderült,mert az szépen kijött,ahogy kell.Ráfogták arra,hogy biztos harmadik baba,meg hogy már a másodiknál is bővebb volt a vérzésem,úgyhogy biztos ez okozza most is.Ráadásul mivel kimostak,be kellett rakni a katétert is a fertőzésveszély miatt,amit másnap délután vettek ki.Szóval ezt az utána való lábadozást most nagyon kihagytam volna.Azóta is van vérzésem is,a varratom is elég érzékeny még,ráadásul a medencealapi izmaimat sem 100%-ra érzem még mindig,de azt mondják a nagyok,hogy idővel minden rendbe jön,csak egy kicsit több türelem kell most hozzá.elkezdtem tornáztatni az izmokat és már mintha erősebb lenne,remélem teljesen rendbe fogok jönni.Nagyon sok tejcsivel indultam fejnem is kellett,be is durrant a mellem,két napig lázas voltam,most meg úgy érzem,hogy nem elég neki,úgyhogy innom kell vmilyen teát,hogy egy kicsit több legyen.Egyébként meg voltam elégedve az ellátással,végtelen rendes volt Jánossy is és Balogh Kati is,bár ő egy kicsit durvácska volt,de ott voltak mind a ketten.Úgyhogy én Jánossyt csak ajánlani tudom.Találkoztam Kiss Zoltánnal is,róla azt hallottam,hogy nagyon durva,flegma,de én ezt is megcáfolom,mert velem pl. nagyon rendes volt.A nővérkék is az osztályon,egy-kettő nem jött be,de a többiek nagyon aranyosak voltak.Lehet,hogy amiatt is máshogy állnak az emberhez,ha nem hisztizik.Ahhoz képest,hogy féltem mindentől,kellemes csalódás ért jó értelemben.Szóval ennyi a szülés történetem és csak ilyet kívánok mindenkinek,leszámolva a kellemetlenségeket.
Gergő nagyon jó baba,eszik,alszik.Egy kicsit lusta,mert nem szeret megdolgozni a tejcsiért,mert ha már nem jön akkor nem szívja,csak ordít,hogy neki a másik cici kell.Még betartja a 3 órát,de van mikor kinyújtja tovább is.Majd teszek fel képeket is,csak még nem egészen tökéletes a gépem.
Noémi nagyon aranyos,gondolom már most ahogy nő még aranyosabb,hiszen ők még szinte napról-napra változnak.Örültem mikor olvastam a jó hírt és ezúton szeretnék neked is gratulálni még egyszer a gyönyörű babához
Ha van időd írj!
Sok puszi nektek:Judit