Sziasztok!
Bogyo, nagyon buszke vagyok rad, hogy nem sultkolbaszoztal vagy virsliztel!
Mi holnap, illetve nalatok az mar ma (vasarnap) megyunk vendegsegbe baratnomekhez. Igaz, hogy hus napom lesz, de igy is ciki, mert tepsis krumpli es parolt zoldsegkoret lesz hozza. En meg majd magaban ragcsalhatom a hust.
Nekem sem ment le a hasam, csak talan nekem lejjebb indul kifele. A karom viszont kifejezetten vastagabb, mint a tied, szoval en ezert nem hordok ujjatlan felsoket. Egyebkent nekem is allandoan melegem van mostanaban, pedig terhesseg elott fazos voltam. Eddig a hormonokra fogtam, de akkor lehet, hogy a zsirparnaktol van? Ez eddig eszembe se jutott.
Mazsu, en is kiakadtam volna a viragoson. Viszont azt ne sajnald, hogy nem rozsacsokrod volt, szerintem az orchidea csokor sokkal kulonlegesebb! Nekem nagyon tetszik. Azert en utolag bementem volna a viragoshoz es megmondtam volna a magamet. Amugy itt Angliaban nekem is igen satnya csokrot csinaltak. Nem volt hervadt, de nagyon gyenge eresztes volt. Otthon a koszoruslanyoke kulonb. Amikor meglatta egy magyar baratnom, aki tanult otthon viragkoteszetet, azt mondta, hogy ezzel otthon at sem mennenk a vizsgan. Viszont az otthoni csokrom es asztaldiszek mar szepek voltak.
A fuggony vetel lehet, hogy maceras lesz, mert nincs varrogepunk es amugy se nagyon tudok varrni. Keszen kell talalni valamit, viszont lehet, hogy nehez lesz, mert nagyon szeles a nappali ablaka (faltol falig er). Ez ugye nagyon jo abbol a szempontbol, hogy fenyaradat van a nappaliban mindig, viszont ha fuggonyt kell venni egy kicsit kellemetlen. A mi haloszobankba is kene venni, mert mar az is nagyon regi es szinben nem nagyon tetszik, de lehet, hogy azt egy kicsit elhalasszuk. A nappalie a lenyeg, mert az mar borzalmas allapotban volt.
Semmi olyat nem kerdeztel, amire nem valaszolnek, ugyhogy akkor belekezdek.
10 eve elek Angliaban es 5 eve vagyok ferjnel.
Itt nem lehet otthon maradni a babaval 3 evet, mint otthon. 6 honap GYES-feleseget fizet a munkahely, aztan van olyan munkahely, ahol megbeszelheted a fonokkel, hogy meg fel evet otthon maradsz fizetes nelkul vagy visszamesz 6 honap utan. 1 evnel tovabb nem lehet huzni, mert akkor felvesznek mast a helyedre. En a ferjemnek dolgozok, ugyhogy szerencsere nem kellett gondolkoznom, hogy mi legyen a visszamenetellel. O vallalkozo es en meg a papirmunkait vegzem. Ketfele munkat vegez: fenykepesz is, de mostanaban a hazfelujitos munkai vannak tulsulyban. Amikor fenykepez, en retusalok. Pont ma mondtak le egy eskuvot, ami juliusban lett volna, mert szakitott a par. Viszont igy is maradt egy masik eskuvo juliusra, a kovetkezo hetre. Nem banom, hogy az egyiket lemondtak, mert egy kicsit suru lett volna. Nagyon sok kepet szokott csinalni egy eskuvon (80-120 db) es miota Lolli van, azota egy kicsit lassabban haladok a retusalassal. Az durva lett volna, ha csak 1 het van a ket eskuvo kozott. Bar, ugy nez ki, hogy a szuleim jonnek majd ki es ok fognak vigyazni Lollira, amig mi fenykepezunk (ez itt egy egesz napos munka). Utana is maradnak nehany napig, ugyhogy talan igy gyorsabban haladok majd. Mondjuk lesz mit retusalni, ugyanis a menyasszonynak egy kicsi furcsa az arca, ugyanis gyerekkoraban megharapta egy kutya es ott maradt a nyoma.
Szoval, a GYES-re visszaterve, en szerencses vagyok abbol a szempontbol, hogy nem kell Lollit bolcsibe adnom es visszamennem dolgozni. Te hogy tervezed?
Ti Pesten laktok? Bogyot nem kerdezem, mert ot tudom, de lehet, hogy azert majd neked leirja.
Ja, most latom, hogy Pest megyeben laktok.
Mikozben irtam a hozzaszolast, felbe kellett 1-szer 2-szer hagynom, ugyhogy mar nalunk is vasarnap van.
Csak keso este fogok tudni jonni, mert ugy erunk haza Del-Londonbol.
Olive