Új privát üzeneted érkezett!

köszönöm a meleg fogadtatást :)

zölddisznó: Igen, az vagyok... csak azóta már eltelt egy gyerek :))))) (most meg odáig se jutottam, hogy elkezdjek hőmérőzni mert első "lövésre" összejött a baba... aminek ugye nálam lényegében 0 volt a valószínűsége, de úgy tűnik, hogy az esélytelenek abszolut nyugalma bejött :) (mi azért szurkoltunk, hogy 1 év alatt összejöjjön de benne volt a pakliban, hogy nem...)

Gratula a 9. héthez:)

Sarmon: boldog névnapot:)
Vendég

Pájinkás jó reggelt!

Tessék ma még jól kipihenődni, mert holnap jönnek a dolgos hétköznapok.

Kép
zölddisznó

Szép Jó Reggelt!

Zöldi: Úgy van, pihenjünk! Csak sajnos én annyira zsúfolt életet élek, hogy munka mellett diplomát is csinálok és most két pihenés küzben még tanulgatnom is kell, holnap meg ugyanúgy munka.:( De aki teheti "fel se kelljen az ágyból"!:)

Köztetek már mindenki járt védőnőnél? És a kötelező vizsgálatokkal hogy álltok (vérvétel, vizelet, vérnyomás, belgyógyászat, EKG, fogászat)?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok!
Én is csatlakoznék!
Bár a netes kalkulátor szerint január 1-jén fogok szülni, de soha nem lehet tudni :D
Én még nem jártam dokinál, jövő héten fogok bejelentkezni!
Eddig 2 tesztem lett pozitív és ha minden igaz az 5.hét 3.naponál járok.
sahli

Lányok! Fogytam 10 kilót mióta teherbe estem. Nekem ez nagyon jó dolog mert a többivel is fogytam bár velük úgy hogy annyival mentem szülni amennyivel terhes lettem. De itt sajna mikor terhes lettem voltam 114 körül ami felment 118-ra az első hetek zabálása miatt amitől el is képedtem de hála bíztam a baba adta hormonokba és biza ma már 108 kiló voltam a mérlegen. Még remélem lemegyek 98 kilóra kb és majd azzal megyek szülni. A baba nem károsodik mert van bőven utánpótlása csak így nekem segít. Meg így tutira megbizonyosodtam abba hogy biza hormonproblémám van mert én a terhességeim alatt mindel fogytam 10 kilót és az antibébi tablettával meg 95-ről 78-ra lefogytam és ahogy megszültem meg abbahagytam sajna visszajöttek a kilók. Meg a maratoni ciklusaim is ezt bizonyítják plusz mellette a könnyű teherbeeséseket is. A védőnő is elképedt mikor mondtam neki legelőszőr hogy vetélés utáni ciklus ez nekem és biza 40-45 naposak szoktak lenni. amaz 53 napos lett volna ha megjött volna. Így ha megszültem és már nem szoptatok majd el kell menjek egy olyan dokihoz aki ebbe a hormondolgokba jártas. Remélem vele sikerül lefogynom 75 kilóra. Ez a cél.

Jahh és a pocak elenére én még hason alszom.

Én csak a fogászaton nem voltam meg a körzetinél. A többi már megvolt.

harivera
Budapest XXI. kerület

Minden kedves anyukát és leendő kismamit köszöntök anyák napja alkalmából!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Nagyon boldog anyáknapját minden anyukának,vagy aki még most készül e csodás szerepre. :lol: :lol: :lol:

Az imént annyira rámjött hogy paradicsomlevest akarok enni,hogy neki álltam főzni,este 7 kor! :shock: gyorsan kész lett konzerves süritményből egy kis apróra vágott zellerlevéllel,pár szem rizzsel.Befaltam 3 tányérral,nagyon jól esett.Nem beszélve arról,hogy a családnak is bejött ez a vacsi.Szerintem fürdés után megnézem mi maradt még a lábasban... :lol:

Én csütörtökön megyek védőnénihez először,majd a jövőhéten pedig a vér stb vizsgálatokra.Fogászatra majd csak a 12 hét után,ha már elmúlik majd remélhetőleg mindenfajta hányingerem,nem szeretném a fogorvost miközben nyúkál a számban lehá...ni. :roll:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

A koraterhességi tünetek az itt csevegőkön mindenkin jelentkeznek? Csak émelyegtek vagy ki is jön az étel? Én olykor émelygek, inkább napközben nem reggel, de hányni még nem hánytam. Fáradtságot azt érzem meg néha fáj az alhasam, de igazából semmi különös tünet nincs. Egyelőre. Aztán ki tudja mi lesz később.:)

sarmon: Már meg akartam jegyezni, hogy gyönyörűek a gyerkőceid, szerencsés vagy, hogy van már egy édes "nagyfiad" meg egy ilyen tündéri kislányod is! Mire vágysz? Még egy kisfiúra vagy inkább legyen még egy kislányka? Vagy teljesen mindegy onnantól kezdve hogy egészséges a picurka?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida, udvozlet :D

en betoltottem a 8 hetet, de nekem is csak minimalis tuneteim vannak. Kis cicfajas, es neha hanyinger, de nekem inkabb napkozben.
A hasum alul neha nekem is fajdolgal, sot olyan neha mintha meg akarna jonni....
Ugy latszik a szerencsesebb esetek koze tartozunk, legalabbis egyenlore :D

Egyebkent vedononel en sem jartam meg, sot a doki meg semmiloyen tovabbi vizsagalatra sem kuldott el, azt mondta raer meg... :D

Voltal mar dokinal?

Kép
zsiraf8

[quote]V írta:agy teljesen mindegy onnantól kezdve hogy egészséges a picurka?

Ezt pontosan így gondolom! :lol:

nekem émelygés még mindig sokat van,de mikor meg elmúlik hihetetlen éhség tör rám,azt akkor eszek,és megint hányingerem van...és ez így tovább. :cry: Azon kívül a mellbimbók érzékenyek,a borotvált testrészeim kipattognak,pattanások jönnek mindenféle különös helyeken,de a hajam viszont nagyon száraz lett.Hangulatingadozás hegyek,és sokszor hirtelen elkap a harci lustaság,van meg hogy megtudnám váltani az egész világot.A pocakom nekem is nőtt már,ma nem bírtam lehajolni gazolni,mintha egy labda lenne a hasamban.Egyszer -egyszer "csipked " a derekam,olyan mensi fájás jellegűen,de elviselhető.Ez mostmár ahogy itt túltárgyalás után megnyugtatott hogy a méh növekedése miatt van. :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

hát csak az első mondatot akartam idézetbe tenni bocsika.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Ezen a héten Születés Hete program országszerte!
Debrecenben ha vannak itt debreceniek:
Csütörtökön 11 órától baba-mama jóga bemutató, beszélgetések a kismama jógáról
Bemutató és előadás lesz május 9-én és 10 én a Turmalin Életmódközpontban (Csapó u. 19) a textilpelenkázás előnyeiről, gyermekorvos válaszol a kérdésekre!
Szeretettel várunk mindenkit!!!
Részletes program: www.turmalin.hu

Marica & Levi :)
www.babamosoly.hu
marica75

Védőnő... a 12. hét előtt nem kérek kiskönyvet (minek) utána meg már ráérek :) Mondjuk nekem egyszerű lesz a dolgom mert a lányom miatt amúgy is havonta zargat (most csütörtökre is bejelentkezett hozzánk aminek semmi értelme de ha egyszer ezért kapja a fizetését...) Mondjuk mi marha mázlisták vagyunk mert ritka jó védőnőt fogtunk ki aki soha semmit nem kommentál, mindenben elfogadja amit csinálunk (pedig én tényleg szeretek saját utakon járni), csak akkor kezd el okoskodni ha kifejezetten kikérjük a véleményét valamiről egyébként meg békén hagy és tényleg imádja a gyerekeket és szemmel láthatóan ért is hozzájuk. Sajna nagyon kevés ilyen védőnő van, a többség kiállhatatlan okoskodó hárpia aki inkább idegesíti az embert minthogy segítené... (a kerületben több védőnőt is ismerek és volt olyan aki pl. be akarta nekem magyarázni, hogy jobban tudja miért sír a lányom mint én... na ez a legrosszabb fajta... bár olyat is hallottam, hogy a védőnő megpróbálta kitiltani a kutyát a lakásból mert ő úgy gondolta, hogy az úgy jó... plusz a kismamának az orra előtt kellett szoptatnia ő meg végig fikázta, hogy milyen bénán csinálja... az enyémnél csak az a gáz, hogy mindig jönni akar... terhesen is kétszer is ki akart jönni... fogalmam sincs miért... meg azt sem értem, hogy egy egy évnél nagybb gyerekhez is miért kell állandóan kijárni amikor én is be tudom vinni szemlére... a gyerekorvoshoz bezzeg 1-2 héttel előbb be kell jelentkezni ha konzultációt szeretnék...)
Vendég

Sziasztok!

Ma megvolt a vérvétel, holnap 2-re megyek a védőnénihez meg beugrok sos belgyógyira is. Felszaladt a pulzusom 100-ra a vérnyomim meg jól leesett 100 alá.

Uh mennem kell, hív a Ricsi, majd jövök még

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi

zsiraf8: voltam már orvosnál, sőt ma voltam az első védőnői látogatáson és megkaptam a várandós kiskönyvemet is és egy csomó érdekes olvasnivalót is.

momi: A pulzus felszaladás és vérnyomás csökkenés minek a jele? Nekem alapból magas a pulzusszámom és alacsony a vérnyomásom (már terhesség előtt is). Ma a védőnőnél, a szokásos 89-es pulzus és 106/60-as vérnyomás volt mérhető. Emiatt ugye nincs veszélyeztetve a pici vagy az én egészségem? A nőgygógyászomnak mondtam, de csak annyit mondott hogyha a terhesség alatt nagyon felszaladna a pulzus akkor ki kell vizsgáltatni megint (mert már 2szer ki volt, amikor szervi rendellenességet nem találtak). Azért emiatt aggódnom egy picit. Tanácsok, ötletek?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok!
Hát akkor mostmár én is csatlakoznék, igaz, kicsit félve, nehogy elkiabáljam.. :)
Már olvasgatlak benneteket az alakulásotok óta, akkor még nem is gondoltam, hogy jöhetek majd. Megfogadtam, ha a doki látott, akkor bejelentkezek.:)
Ma reggel voltam nála, egy 5.3 mm-es petezsák tulajdonosa vagyok. Azt hiszem én szülök legkésőbb, dec. 29-re lennék kiírva, ami azért szuper, mert lánykámmal dec. 30-ra voltam, ő 28-án született.
Egyébként csajszikám inszemes baba, összesen 9 inszemünk volt, volt előtte egy vetélésem, ezért is vagyok kicsit óvatos. Most viszont spontán terhességem van, ami egy csodával ér fel nálunk, el sem hiszem ,még ma sem..:)
Na egyenlőre ennyi. Remélem befogadtok. :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

mágnes: Gratulálok a tesókához!:) Én meg dec.28-ra vagyok kiírva:)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Mágnes! Kedves ismerős :lol: Gratulálok!!!

Kép
zölddisznó

Sziasztok lányok!

Bocsika, hogy eltüntem, nem volt szándékos, csak a párocskám itthon volt egy hétig és ő uralta a terepet, nekem meg olyan émelygős korszakom volt, hogy legtöbbet feküdtem, nem volt erőm semmit sem csinálni.

Kép
Kép
Kép
f.marti

ÜDV MINDEN ÚJ KISMAMINAK!!!!!!!!

SZIJJJJAAAAA MÁGNES!!! UGY ÖRÜLÖK NEKED!!! :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Van még rajtam kívül olyan émelygős, akinek meg sem fordul a fejében a hányás, inkább olyan rosszullevős leülős nagy levegőt vevős émelygése van?

Kép
zölddisznó

Igen Zöldi, én is olyan vagyok :roll: Szóval hányni nem tudok, de olyan gyenge vagyok meg émelygek sokszor mintha ájulnák el...

Kép
Kép
Kép
f.marti

Jelentem én is ilyen émelygést nyertem :)
4 napig chillis babot ettem, mert anyira kívántam, de utána rögtön elkezdtem émelyegni. Nagy levegő, és jobb lesz, a róka még nem látogatott eddig.

Ugye belefér, hogy rákszűrés vizsgálat és uh után egy pici barnát látok a papíron? Már jó 3 órája, betéten semmi nyoma, nem erősödött, de picit látszik.

Zöldi, Márti: Jó, hogy ismerősök is vannak :)

Aida:
Akkor meg van az esélye, hogy egyszerre szülünk :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes! Rákszűrés után még másnap is lehet egy kis barna cucc.

Kép
zölddisznó

huh Zöldi most megnyugtattál :) Tiszta hülye vagyok, mintha nem szültem volna már, de akkor is valahogy most minden olyan, mintha évtizedekkel ezelőtt lettem volna pocakos

Kép
Kép
Kép
mágnes

Csajok! Nektek nincsenek "gázos" gondjaitok? Én estére úgy felpuffadok, mintha 5 hónapos lennék! Kilóra pedig nem híztam semmit. Olyan vagyok, mint a lufivá váló bácsi a reklámban. reggelre meg mindig kipukkadok :wink:

Kép
zölddisznó

Sziasztok!
Üdv Mágnes! Gratulálok én is a tesóhoz!

Nálam is hasonló émelygéses rosszullét van inkább, bár nem tudom azt hívják-e émelygésnek, ami nekem van. Inkább olyan rossz a gyomrom állandóan, hol jobb kicsit, hol rosszabb, azt se tudom, mit ennék. Meg újabban szédelgek is hozzá, főképp ebéd után figyeltem meg. Egyszer olyannyira, hogy teljesen kivert a víz, le kellett, hogy feküdjek. Hányás nekem se volt még egyáltalán.

Kép
trombibébi

Zöldi:
4 nap babkúra után nem nyilatkozom... :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Zöldi, nekem is van puffadás is. Én is néha olyan vagyok, mint egy hordó, pedig nálam is max 1 kiló plusz van eddig.

Kép
trombibébi

Sziasztok

én is bocsika hogy eltüntem,nagyon ritkán vagyok fent pedig annyira jó olvasni hogy ennyire tartjátok a frontot!!!!

én is voltam védőnőnél a szükséges vizsgálatokat ha minden igaz a héten elvégeztetem.
most léptem vasárnap a 9. hétbe és már láttam a kis szívét is dobogni:D :D :D :D
gratulálok az újjaknak akiknek szintén sikerült :D :D :D :D :D :D :D
billbocika

trombibébi
én ugyan ezt érzem állandóan fáj a gyomrom azt sem tudom mit ennék,sokszor van étvágyam elkezdek enni azt elmegy két perc alatt még a gondolat is hogy vajon az utolsó 3. falatot lenyeljem e???

valamelyik nap is történt hogy elmentem nagy dolgot végezni a 2 betüs kitérőn és utána lettem olyan rosszúl,hogy majdnem róka lett,de hála istennek nem vagyok az a rókás tipus :D :D
billbocika

szerintetek az normális hogy ma voltam méretni a vérnyomásom és 85/60 ennyi még soha nem volt,jaaa és nem érzem magam gyengének mint akinek alacsony. ez mi lehet?rossz a vérnyomásmérője a védőnőknek?????????

van valami ötletetek????
neke is a 2 dik terhességem de még is tele vagyok aggodalmakkal mintha most estem volna először teherbe tisztára megörít ez a helyzet.az első terhességem alatt olyan nyugott voltam minden jött magátol nem aggodalmaskodtam nem volt semmi feszültség bennem,most meg :? :? :? :? :?
billbocika

Na én is megjöttem.

Voltam dokinál, aki hümmögött 1 sort, hogy igen ez még akár baba is lehet, aztán elküldött UH-ra, de én már csak a holnapi rendelési időbe férek bele :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Persze az én bajom, miért is az sztk-ba mentem. Gondoltam nem fizetek azért, hogy megállapítsák, hogy igen/nem, de úgy tűnik így meg csak a töketlenkedés megy. Tehát még mindig nem tudok semmit, azt meg pláne nem, hogy hányadik héten járhatok... :roll: :roll: :roll:

Üdv az újaknak! émelygősöknek/hányósoknak kitartást, nálam még mindig semmi jel... :oops: :oops:

Kép

Kép
idoru

szia idoru

ne aggodj nekem ugyan ez volt dettó
mentem dokihoz hogy valaki bólintson rá a két pozi csíkos tesztemre,nehogy kelljem fizetnem a dokimnak hogy megálapista hogy igen/nem.
azt kérdezte a doki,maga minek jött ilyen korán ha még van egy hete a következő menszeszig.....na köszi mondom
erről ennyit.................................
de aztán elmentem egy másik dokihoz,mert elképzelhető hogy korai volt....ő meg rábolintott hogy 7.hétben jártam akkor.
billbocika

na elbúcsuzok ,majd még jövök legyetek nagyon jók vigyázzatok magatokra. :D :D
billbocika

Sziasztok Lányok!

Csatlakoznék hozzátok, igaz a topikot már olvasom egy ideje! :lol: Èn dec. 20-ra vagyok kiírva, elsö baba. Múlthét szerdán voltam 6+5 akkor láttuk a kiskincsünket: 8 mm-es volt, és dobogott a szívecskéje! :wink: :wink:

A gyomrom nekem is írtó sz@r! Ha émelygek, hányni és sem tudok, csak fáj és tényleg semmi se esik jól. Ja és olyankor nekem sokat kell büfizni (bocs) :oops:
susy75

Szia Susy! :lol:
Üdv itt köztünk!
Gondtalan babavárást kivánok!

Kép
Kép
Kép
f.marti

Márti!
Köszi! :lol: :lol:
susy75

sziasztok, én is szeretnék csatlakozni hozzátok. Nekem van már egy 3 éves nagyfiam (inszemmel sikerült) Most pedíg várjuk a kistesót ha minden igaz dec. 2.-ra. Kitartást az émelygős hányós kismamáknak. :)
ancika75

sia veronám

csatlakoznék, az adatokat tudod :D :D :D
holnap átugrok :) :)
billbocika

Sziasztok!

Üdv az újjaknak! :D

Aida!

Úgy tudom, hogy az alacsony vérnyomás csak a kismamának gáz, mert szédelegsz, stb. de a babának nem árt. Ellentétben a magassal. A pulzust nem tudom, de nekem nem elég hogy 100 vagy a fölötti, még úgy is érzem hogy majd kiugrik a szívem, zakatol ezerrel :? Na ez már tuti nem normális :roll:

Még nekem sem sikerült hányni :D hú, de egyszer-kétszer csak egy hajszálon múlt. A friss levegő nekem nagyon sokat segít ilyenkor. Viszont lehet múlik a hányinger, helyette meg jön a gyomorégés :roll: . Egyre többet ég a gyomrom :? és ezzel párhuzamosan csökken az émelygés. Jajj, és egyfolytában büfögök :oops:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi

Nekem terhesség alatt alacsony volt a vérnyomásom, pedig alapban magas. A védőnő azt mondta, kismamáknál ez gyakori, szóval szerintem ne aggódj, max. te vagy fáradékonyabb.

Ancika:
Sorstárs vagy :) Második baba spontán?

Na én az adatokkal várok kicst, ha jövő héten minden rendben, akkor elküldöm .

zöldi és trombi: látom egy helyen fogunk szülni! :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

momi: A holnapi belgyógyászat vizsgálat eredményről légyszi írj egy rövid beszámolót. Nekem is előfordult már hogy felszaladt a pulzusom és nekem is zakatol nagyon a szívem néha. Köszi

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Vera! 8 évet fiatalodok mindig, amikor felrakod a táblát! :wink: (Tudod, írtam már, hogy 40 vagyok)

Kép
zölddisznó

Pusszantás mindenkinek! :lol:
Szívből jövő üdvözlet az újaknak, és kitartást a rókabarátoknak! :D :D :D

Csatlakozom az émelygős, még-nem-hányós, ellenben nagggyon gyomorsavasok táborához. :? Tudja vki, lehet-e erre szedni vmit, és ha igen, mit? Vagy vmi házipraktika? :lol:
A pufi téma nálam alábbhagyott, rájöttem, nem hülyeség a többször keveset evés és az, hogy nagyon alaposan meg kell rágni és lassan kell enni (már, ha sikerül... :oops: )

Viszont újabb téma van nálam topon: ruha. Első terhesként azt se tudom, hova rohanjak, de minden gatyám kényelmetlen már. :roll: Most vettem occsóé egy 3/4-es terhesnacit, de hát ahhoz nekem még hűvös van...
Esetleg ha vkinek vannak Pesten infói e téren, tényleg ne habozzon ám megosztani velünk! :lol: :lol: :lol:

Szorítsatok ma, megyek az új háziorvoshoz délután, remélem vele már minden okés lesz és végre megkapom azt a &@#}!! beutalót. :twisted:
bébic

Sziasztok!

Bébic, én is ma megyek háziorvoshoz...Kiváncsi vagyok mit szól, hogy fogytam egy hónap alatt 5 kg-ot :shock:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Márti: ez érdekes, mert nálam is változott vmi. Igaz, én nem fogytam, viszont megálltam a hízásban... :lol: :lol:
Én ma az új házidokihoz megyek, ha visszaolvasol, látod majd, hogy mi volt a gond nálam, sírtam itt a csajoknak eleget. :oops: Tömören: a mostani házidoki (egy 70 éves nő) nemes egyszerűséggel megtagadta bármiféle, a terhességgel kapcsolatos beutaló megírását, vmi rendeletre hivatkozva. :evil: A nődoki szintén, és azt tanácsolta, keressek másik házidokit. A védőnő szerint is a házidokival van a gond. :?
Ma megyek, úgy ajánlotta egy bnőm, aki hozzá jár itt a kerületben. Ő egy fiatal, 30-as csajszi, bízom benne, hogy vele jobban szót értek majd. :roll:
Na, ezért kértem a drukkot. :oops:
bébic

Hú de jó milyen sokan lettünk. Puszi minden új kismamának.
Válaszolgatok, mindenki ossza szét kinek szól.
Rákszűrés után én is barnáztam 2-3 napig. Engem is mindenki nyugtatott, mert én is megijedtem, pedig 3. gyermeket várok (Nálam az aggódás fokozódik a gyermekek számával).
Én émelygős, hányós vagyok. Ez borzasztó. Minden reggel. És még kb. 5-6 hétig eltart tapasztalataim szerint.
A táblázathoz elküldtem én is az adataimat, küldjem megint? Nem szemrehányás volt (hú még leírni is rossz ezt a szót).
A legfontosabb: tegnap voltam uh-on, dobog a szívecske, 8 mm-es a baba, dec.24 a számított időpont. Ez azért jó, mert én is ekkor születtem. A jelenlegi kisebbik fiam dec.15., nagyobbik jan.19. Mi csak téli gyerekeket tudunk. Biztos a tavasz kedvez a szerelemhez.
Szép napot mindenkinek.
U.i: Zöldi: olyan jó a humorod - már rég akartam mondani.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Rákszűrés+barnázás: igen, ez nálam is volt, de a nődoki mondta is, hogy ne ijedjek meg, az utána következő 48 órában előfordul.

Brigi: Gratula! :lol: És tényleg van benne valami, nem hiába mondják, hogy a tavasz a szerelmeseké... :wink:

Zöldi: nem nyaggatni akarlak, de ha van időd-energiád-kedved,stb., tudnál akkor küldeni 1-2 villám-leves receptet? :roll:
bébic

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?