Sziasztok!!!!
Hát feléledt a topic de jó !!!
Úgy megörültem egy receptnek (pedig én írtam) a fetasajtos levelestésztának!!!!!! Mostanában úgy 5,5 hónapja valahogy mindig ennék valami sósat.......
És ez hamar megvan nyammmiiiii
Meg is csinálom fizu után. Csak úgy ne járjak, mint pár hónapja, amikor a dokim engedélyezte a camambert sajtot (előtte 3 hónapig nem mertem enni), és bevágtam 2 karikát vagy 6 vajas-áfonyalekváros piritóssal....jól voltam utánna éjjel.....azóta nem igazán vagyok jóban az áfonyalekvárral....érdekes a camambertet azért megeszem
Mértékkel....
Szerintetek nem lenne jó ötlet, hogy a kaja neveket vastagon szednénk, mert annyit fogunk még írni december 23ig, hogy tuti nem fogom megtalálni amit keresek
De írjátok le hogy kell, mert én nem tudom
(vastag betűt írni)
Most sikerült kapnom (ajándékba) vörös lazacot (olyan pici üvegeset) lassan megcsinálom a piritós krémet (most minimum másfél évig pezsgő nélkül
Szia Tina! OFF: egyezkedés folyik a hintáról, ON: A CSIRKETÖLTELÉK:
Olvasztasz szalonnát apró kockákra vágva, ezen megpárolsz szeletekre vágott gombát-hagymát-petrezselymet. Vízbe zsömlét áztatsz (vagy tejbe). Májkrémet, vagy ha van kedved pepecselni pulyka(az nagyobb) májat dinsztelsz, majd apróra vágod, vagy ledarálod. - sokkal jobb ám. + kockára vágott főtt tojás, + 1-2 nyes tojás is, hogy jobban "összeáljon"
aztán só,bors,majoranna,delikát. Ha nagyon száraz (de nem az, mert a dinsztelt petrezselyemnek-gombának-hagymának is van szaftja, meg a májnak is. ), akkor egy kis tejfölt, vagy vajat bele. Ja. fokhagymát is törhetsz bele. mást asszem nem....A csirkét kívülről jól be kell kenni, hogy szép piros legyen, ne száradjon ki. Én jól bedörgölöm kívül-belül sóval, magyaros-és sültcsirke fűszersóval, és egy kis wörcseszter (le nem tudom írni) szósszal meglocsolom. Ugyanez a tecnika a sima sült csirkecombnál is. Isteni ropogós piris lesz. Zseniális találmány a sütőzacskó. teljesen átlátszó, először nem is hittem, hogy nem olvad meg
Bele a csirkét jól bekötni a száját a zacsinak, gyönyörű ropogós pirosra sül. A tölteléket mi nem a pocakjába, hanem vastagon a bőre alá gyömöszöljük
Ja, a mézeskalácsom nagyon sz@r lett tavaly. Kitöröt bele a fogam
majdnem.
Bejglimet imádják a családban (párom szerint százszor jobb, mint az anyósomé), csak hát én is mindig túl jót akarok, és kireped, mert úgy teletömöm
Puszi: Kata