Sziasztok!
Szoktalak benneteket olvasni, én ugyan már rég szültem a Shöpf-Méreiben, de azért jó nosztalgiázni.
Amiért most írok, mert felmerült ez az összevarrásos dolog.
Nekem mindkét fiamnál elvégezte a dokim (dr Schleffer), a betöltött 16. hét után, és amikor az AFP vérvételen túl voltunk. Nekem azért varrta össze, mert az első terhességem elhalt a 12. héten, és első babámnál (aki most már 11 éves lesz.
) úgy érezte, hogy jobb félni, mint megijedni összevarrta a méhszájat az előzmény miatt. Maga a varrás nem fájt, mivel altattak. Utána szigorú 24 órás fekvés, WC-re is csak nagyon megfontoltan volt szabad kimenni, azt hiszem nem ágytálaztak. Aztán a szülés várható időpontja előtt (jan. 13-ra voltam kiírva) jan.1-én kiszedte a varratokat. Elvileg nem lett volna szabd fájnia, és csak pár pillanatnak kellett volna lennie, de a dokim olyan "csomót" kötött előzőleg a varrására, hogy nem tudta elnyisszantani a varratot.
Ezen így utólag már nevetek, de akkor nem voltam ilyan vidám. Emiatt a malőr miatt, és hogy messze lakunk a Kórháztől benn tartottak. 3 hétig benn voltam, mire végre jan. 21-én megszültem.
A 2. fiamnál meg azért varrt össze, mert túl kicsi volt a korkülönbség a 2 gyerek között, és úgy gondolta, hogy még nem erősödött meg a méhszáj. Összevarrás nem fájt, és a kivétele sem, illetve rosszabbra voltam felkészülve.
A fiamat 7 nappal később szültem, mint a kiírás volt.
A 3. gyerekemet, kislányomat már nem a Shöpfiben szültem. A 2. szülésem és a 3. szülésem között 6,5 év telt el, és a mostani dokim egyáltalán nem támogatta a méhszáj összevarrását. Igaza is volt, mert kislányom pont a kiírás napján született.
Még valami!
Az összevarrásnak lehet egy hátulütője, és ezt most nem az ijesztgetésnek szánom. Nekem amikor a 2. fiam 3,5 éves volt, méhszáj sebem lett, és meg kellett lézerezni. Ezt még a Shöpfiben csinálták.
Ez nem ijesztgetés, ezzel csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy a szülés után a méhnyak rák szűrésre való rendszeres elmenetel nagyon-nagyon fontos, mert ha időben kiderülnek a dolgok, akkor nincs semmi baj, nagyon ügyesen meg tudják oldani ezt a problémát. Én a méhszáj sebem, és lézeres műtét után szültem a kislányomat.
Mindenkinek nagyon jó pocsakodást kívánok, jó babázást, és aki már a finisben van, könnyű szülést kívánok.
Sziasztok
Zsuzsa