Sziasztok!
Eda, hasfájásra az infacol (vagy Espumisan szuszpenzió, ugyanaz a kettő, vagy Gripe Water) és a pocak masszírozása (térdével) segít - meg az idő
Rita - a csuklás normális, pár korty tejcsi elég, a citromlé felesleges nyúzás és nem is feltétlenül használ. Nálunk a két gyereknél egy-egy ordasabb böfci indította be mindig és ha már nagyon zavarta őket, abbahagyták akár tejcsi nélkül is.
Ami a nyüszögést illeti - lehet kis pocak kellemetlenség is (böfi, rotyi), de én is arra tippelnék, hogy csak cumizgatni, hozzád bújni szeretne.
Bevallom, hogy egyáltalán nem értem, hogy ez miért baj, szerintem normális csecsemő viselkedés.Önmagában még egy félórás etetés sem tragédia, időnként annyi, időnként öt-tíz perc elég.
Elsőre nekem is hihetetlen volt, de elmúlnak ezek a nehéz hetek-hónapok és mire elmúlnak már egy egész nagy gyerek lesz ott, aki már csak egy-egy puszira, ölelésre ront oda hozzád, egyébként meg intézi az ügyeit, játékait.
Kriszta, ugyanezt gondolom az éjszakai ébredésről is: ha a cumi nyugtatja meg - vagy csak a kaja, akkor az azt jelzi, hogy kell neki az összebújás, tejcsizés. Kristóf még nem egészen három hónapos, amit kér az, amire szüksége van, semmi olyan megfontolás nem dolgozik benne, hogy "hahá, most jól megugráltattam az anyut", egyszerűen jelzi, ami kell neki. Én úgy láttam a sajátomon, hogy az sokkal-sokkal később van, amikor megpróbál trükközni egy kölök (mert amikor a tükörben gyakorolja a könyörgő arckifejezést, szerintem már az
).
Összessítésben egyetértek Erikával: ha egyszerűen megetetnéd minden cécó nélkül, úgy, hogy a számotokra leginkább elviselhető közelségben tartod a babát (azonos szoba, külön ágy?), sokkal kevésbé lenne fárasztó mindenkinek.
Én úgy látom a két gyerekemen, hogy ha valaki jó alvó lesz, akkor ez beáll pár hónap alatt, ha meg éjszaka ébredgetős, rossz alvó, akkor megfeszülhetsz, olyan lesz (jó, megfélemlíteni mindig tud egy gyereket egy felnőtt, de gondolom nem az a cél).
Nálunk a fiam most is rendszeresen ébred, a lányom meg nem, csak ha náthás és nem kap levegőt, vagy esetleg egy-egy nagyobb böfi-rotyi felkelti, ahogy attól megszabadul, alszik is vissza.
Ágic - talán Gál Emesére gondolhatsz, vagy legalábbis én csak őt tudom Emesét ott. Nem szülésznőként ismertem meg, így nem tudok hozzászólni. Régi ismerősöm és a terhespathológián találkoztam vele páciensként. Szerintem kedves, rendes, de kicsit szigorú-katonás az én ízlésemnek
, azt gyanítom, ezzel azt kompenzálja egy kicsit, hogy fiatal-kezdő és nyilván mindenki így is kezeli. (De hát senki sem gyakorlott szülősznőnek születik...)
Szalmarose - Fontányi nekem is csak anesztes volt, de ha visszafelé lapozol, többen nagyon próbáltak infót kapni róla, néhány hónapja, talán már szültek és tudnak priviben mondani valamit.
Verocska, nézd meg az eggyel lejjebbi topikot is, ott infók zömítve találhatók.
Szép napot mindnekinek!
Tócsi
Verocska,