Új privát üzeneted érkezett!

Ilkuchta, nekem van Onesize is és Twosize is. Az onesize-ban nincs gumi, de kiválóan működik, még sose volt balesetünk.

Márti
Kép
cerceluska

Márti, köszi a segítséget!! Ezt tudván, egy kicsit megnyugodtam, hogy nem selejtes pelusokat kaptam! Már alig várom a szeptembert, hogy a hugin kipróbáljam őket.

KépKép
Kép
ilkuchta

Ezekről hallott már valaki? Nagyon szépek! És vajon jók is? Csak érdekességként teszek fel pár képet és a linket! Nagyon vagi darabok! :) Gyűjtők figyelmébe:) :)
KépKépKép
http://www.kittykins.co.uk/wraps/type/3

Kriszti

De sztem pl. Ildi v. Jucuu pelusai hasonló szinten vannak!

KépKép

KépKép
kkriston

Ilkuchta,
én is onesize-t használok, szerintem egy pici gumi belül van benne (kalapgumi szinten), de nekem is teljesen változó, mennyire vannak behúzva. Nincs baleset.
Ildikó
ilkamama

Kriszti
Írtó jó pelusok vannak azon a honlapon.

Én még mindig a polár külsőkkel kapcsolatban vagyok szkeptikus. Van valakinek ilyen? Ha igen, tényleg nem ázik át?
Kacérkodom a gondolattal hogy én is varrjak polárból külsőt, de így ismeretlenül nem merek belevágni.

KépKép
Kép
ilkuchta

Ilkuchta: én varrtam polár tölthető 2in1-t.
A trükk az, hogy két fajta polár van: az egyik átereszti a nedvességet (ez szárazontartó betétnek jó), a másik pedig nem. Ez utóbbi való külsőnek. Mivel nálunk nem célirányosan erre árulják a polárt, ezért kicsit lutri, hogy melyiket sikerül venned.
Én egy ikeás gyerektakaróból varrtam, ez a nedvességtartó fajta volt. Nem tökéletes, kb. 2-3 órát bír ki önmagában átázás nélkül, hosszabb időre adok fölé külsőt is. Én nem annyira szeretem az anyagát, viszont állítólag szellőik, vagyis sok műanyagnál jobb.
Szóval szerintem ha neked tetszik, egy próbát megér, a polár nem is annyira drága, és ha más nem, belsőnek még mindig jó.

Lanolinozás: én a Sára által leírt módszert alkalmazom. Így én döntöm el, hogy hová kerüljön lanolin (az igénybevett részre, feljebb a derekat nem lanolinozom), míg a vízben feloldós-áztatós módszernél nálam előfordult, hogy a derék csupa lanolin lett, a popsinál meg helyenként egyáltalán nem. Wollkur egyáltalán nem vált be.

(Most csináltam olyan kézkrémet, hogy olivaolajat és lanolint összemelegítettem, így remek krémszerű állaga lett, könnyen kenhető kihűlés után is. Gondolkodtam, hogy vajon a gyapjúgatyákat nem lehetne-e ugyanezzel bekenni, sokkal egyszerűbb lenne, hogy nem ragad, de igazából nem tudom, mit szólnának az olajhoz...)

Pindi
pindi

Pindi
Nekem van egy ikeás polár takaróm.

http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/categ ... 374/10659/

Arra gondoltam, hogy ebből próbálok meg külsőt varrni. Szerinted hogyan teszteljem az anyagot?

KépKép
Kép
ilkuchta

Köszönet Mindenkinek a lanolinozási tanácsokért, módjával dagasztgattam, derékrészt kíméltem, most szárad. Nagyon várom már, hogy használatba vegyem.
A normál külsőket asszem, eddig nagyon rászorítottam a baba derekára, mert amikor levettem, hagyott piros csíkot. Vagy ez nem gond? Fő, hogy szoros legyen - vagy ennyire azért nem kéne? Ezért is várom a gyapjút, azzal legalább nem fordulhat elő ilyesmi...
andrejka

Ildikó :) Köszi a riportot! Nagy kedvem van ellátogatni egyszer arra :) Majd mesélj a születésheti tapasztalatokról is!

Az én fiam még soha nem panaszkodott a gyapjúkülső ellen, 40 fokban sem. Sőt, teljesen profi gatyólanolinozó :wink:
indianyo

Sziasztok!

Tudna valaki választ adni, hogy hogy lehet az, hogy a gyerek popija alatt átázott a gyapjúkülső, de a gyapjú sehol sem volt vizes. Vagy ez természetes?

Egyébként én is kézzel szoktam szétkenni. Már két hónapja használom a gyapjúgatyát és most történt velünk először ilyen "baleset".

Az lehet, hogy talán már kicsi rá? Mostanában nehezebb ráadni, de eddig sem ment rá csak úgy hipp-hopp.

ELőre is kösz a válaszokat.

Ancsurka

KépKép
ancsurka77

Kamcsatka írta:
[quote]o írta:lvassátok és sírjatok:

http://velvet.hu/poronty/2008/04/28/egy ... lpelenkat/

nincs erőm hozzászólni... annyira egyértelmű lett nekem az ésszerűség, hogy ilyen nagyon megdöbbenek az emberek begyepsedettségén? Bár az nem is lenne baj, de a büszke aggresszió az inkább...orsi

Én nem értem az embereket, de igazából nem lepődtem meg a hozzáállásukon.

Két napja bementem egy bababoltba és body-t akartam venni. Kértem, hogy hosszú, vékony bodyt mutasson (természetesen vastag, rövideket pakolt elém). Na alényeg, hogy mikor közöltemvele, hogy textilpelenkát használok, úgy nézett rám, mint egy UFO-ra. Majd be akarta bizonyítni, hogy a papírpelusok sokkal jjobbak. Bár modern textil pelenkát még nem is látott.

KépKép
ancsurka77

Azért a héten kiderült, hogy az édeanyám munkatársának a gyereke is textilpelust fog a babájánál használni. :D Így eggyel többen vagyunk az én kis városkámban.

Ennek azért nagyon örültem.

KépKép
ancsurka77

Polár külső? Hmm, azt talán még én is tudnék csinálni!
Szerintetek ha polárpulcsihoz vett Nikwax impregnálóval kezelem, akkor mindegy, hogy melyik fajtából csinálom? Vagy inkább hanyagoljam ezeket a cuccokat? A gyártó olyan polárcuccokhoz (meg gyapjúhoz is) is ajánlja, amiket közvetlenül a testünkkel érintkezve hordunk.
danann

danann
Most hallok először ilyen impregnálóról. Utána néztem a neten és szerinem érdemes lehet kipróbálni. Olvastam a flakonon, hogy polárhoz és gyapjúhoz egyaránt jó, lehet, hogy a gyapjú külsőkhöz is érdemes kipróbálni (vagy ez már nem biztos, hogy jó a baba bőrének?).

Én épp most tesztelem az ikeás polár takarómat. Az egyik pelusunkba beleöntöttem kb. fél deci vizet és beletettem a takaróba. Ez kb. 1-1,5 órája volt és még nem nedvesedett át. Még egy kicsit meggyömöszölöm, hogy valósághűbb legyen a teszt, de megírom pár óra múlva a végső konklúziót.

Egyébként a pelusvarrós fórumon találsz egy-két jó mintát külsőre. Én tegnap varrtam meg a mienket gyapjúból és nekem nagyon tetszik ez a minta!! :)
Ha a varrással kacérkodsz érdemes benézned!

KépKép
Kép
ilkuchta

Ezt állítja a cuccokról a honlapjuk:
t's environmentally safe. No chemical solvents. No Fluorocarbons. Our products are non-toxic, non-flammable and do not expel fumes which means Nikwax products do not contribute to global warming or ozone depletion. Products are not tested on animals and the packaging is recyclable. Nikwax is safe for you and the environment.
danann

Ilkutcha, már egyszer nézegettem a topicot, de bevallom, még nem varrtam soha semmit (na jó, gyerekkoromban volt egy játék-varrógépem, és varrtam egy babaterítőt :-) értsd: beszegtem :-)), egyelőre a bátorságom kell összeszednem. Nem nagyon csípem a kudarcokat, remélem, hordható lesz, ha nekikezdek :-) Pelusunk van elég, azzal szerintem egyelőre nem érdemes próbálkozni, de ha a polár gatyó is jobban szellőzik, mint a PUL, akkor annak van értelme nekikezdeni. Amíg az nem sikerül, gyapjúhoz nem nyúlok :-)
Még Nikwax: a TechWash nevű cuccukról állítja, hogy eltávolít mindenféle mosószermaradványt, és nem bántja a vízállóságot, illetve van egy WoolWash nevű termékük is , kifejezettem gyapjúcuccokra, az állítólag biológialiag lebomlik, környezetbarát.
danann

Jut eszembe: ezeket a Nikwaxokat csak túrás boltban lehet, kapni, Mountexben, Tengerszemben meg Decathlonban, gondolom, azért nem találkoztál velük.
danann

Most vetettem véget az ikeás takaró tesztelésének. Kb. fél órája még fél decit beleöntöttem a pelusba. Jól meg is gyömöszöltem de nem engedte át a vizet. Ez már csak azért is jó hír, mert ez a takaró 130×170-es méretű és csak 495 Ft. Ha utána számolok, ebből jókora mennyiségű külsőt lehet varrani. Ja, a neve "Irma". Lehet, hogy ma varrok is egyet és elviszem pénteken a klubba.

KépKép
Kép
ilkuchta

Ilkutcha, nem tennél majd fel fotókat? Léééécci! :-)
És köszi, hogy megtaláltad ezt a takarót, ennyiért szerintem tényleg nem lehet ennyi anyagot kapni!
danann

Ilyen lett az elkészült polár külső (S-es méret). Kép

KépKép
Kép
ilkuchta

Kisfiam játékbabáján (a kistesó még a pocakban szeptemberig, így nincs más "próbalanyom"). A külső alatt van egy saját készítésű pelenkabelső is.

Kép

KépKép
Kép
ilkuchta

Nagyon ügyi vagy, Ildi! Ez tényleg jó lesz! És gyapjúból pulcsit varrsz össze? Olyanhoz bármilyen féle pulóver jó? nekem van kötött jellegű, de van olyan is, ami mintha sűrű lenne, de vékony. Vagy nem tom, hogy magyarázzam...Majd lefotózom. Kötőset is érdemes kipróbálni gyapjúból?

Köszi,
Kriszti

KépKép

KépKép
kkriston

Korábban már varrtam gyapjú pulcsiból is egy külsőt ugyanezzel a szabásmintával, van róla fent kép. Majd azt is elviszem a klubba. Szerintem hozd el a pulcsikat is oda, és akkor megnézzük, mit is tudok velük kezdeni.

KépKép
Kép
ilkuchta

OK, nagyon köszönöm a segítségedet! Remélem, beválik... most sajnos kifolyt a pisi TOmi pelusából, mert ugyan a belső jó méret (onesize Popolini), de a külső már kicsi volt (kushies 10 kgig) - felül pedig nem takarta el a belsőt...próba-nem szerencse volt :(
Talán egy polárral vagy gyapjúval jó lesz.
Kriszti
kkriston

Sziasztok!

Nagyon köszönöm az eddigi közbenjárásotokat, a pelusok nagyobb részét már elvitték (és remélem örömmel használják).

Még mindig keresi gazdáját a következő néhány pelus:

8 db. Kushies Ultra (All In One, vagyis AIO), a kisebbik méretből, ami 4-10 kg-os babának jó. Színesek, egy mintás. Fotót tudok küldeni. Új ára 2650, én nagyjából 5x mostam, és 2200-ért odaadnám darabját.

Üdv,
Kati
kathy

Ilkutcha, tényleg csinos darab lett a gatyó!
Ha nekem már ugye megvan a célszemély, és le tudom mérni, szerintetek mennyire kell 'lazára' csinálni, hogy ne nője ki azonnal? Mondjuk most kezdünk belassulni, a múlt hónapban 'csak' 45dekát híztunk, de az is pont elég... Vagy csináljak inkább tépőzáras/patentos fazont? Annak nagyobb a tűréshatára, nem?
danann

danann
Ha nem vagy gyakorló varró és nem szeretnél sűrűbben a gép elé ülni, akkor lehet, hogy érdemesebb a tépőzáras fazonnal megpróbálkozni. Lehet, hogy én is csinálok próbaképpen 1 db-ot. Azt is elviszem a pénteki klubba.

KépKép
Kép
ilkuchta

Ha pulcsiból szeretnék külsőt készíteni, akkor ugye csak a 100% gyapjú jó. Amiben van 25% angora, az már nem?

KépKép
Kép
ilkuchta

Angora is gyapjú!! Sőt, sokkal finomabb, olyan mint a merinói. Asszem. Vannak angora nyulak, tevék, lámák....stb. De nem vok szakértő. Az jó, ha van benne angora.
K
kkriston

Szaisztok!

Ismeri valaki közületek a sensan kukoricapelenkát?

Ancsurka

KépKép
ancsurka77

Sziasztok,
ötleteket kérnék, Gerdus fenekén kicsi piros pöttyök jöttek ki, elég sűrűsen. Ez lenne a pelenkakiütés? Mivel kenegessem, már bevetettem az olívaolajat,körömvirágkenőcsöt, Sudocremet? Nem igazán látom, hogy el akarna múlni.
Mi még kb. 1 hónapja pelusozunk moshatót, lehet nem bírja a bőre? pedig sűrűn cserélem, és eldobhatót s használnuk ha valahoba megyünk.
Van valami ötletetek? Vagy a melegtől lehet, de akkor mi lesz még nyáron? :oops:
Köszi

Kinga

Kép

Kép

Kép
zorka1

Kinga! Levedzik is? Van fehéres közepe? Ha csak piros és nem nagy, akkor biztos nem a pelenka. Illetve a melegtől lehet, az viszont az eldobósban is kijön...Az én fiamnak voltak ilyen melegkiütései, elég sokáig, én nem csináltam vele semmit. Sokat érdemes szellőztetni.
Ha viszont gennyes, folyik, sebes, akkor próbálkozhatsz körömvirággal, neogranormonnal, egyébbel, de inkább az orvos mondja meg, mi a baj. Másoknál kiderült hogy gomba. Az meg lányoknál veszélyesebb, szóval ne halogasd a dokit. Ha le akarna beszélni a moshatóról, sztem ne hallgass rá, nagy százalékban nem az a ludas! Mondjuk pár napig eldobhatózhattok, esetleg javul...? nem tom.

A gyerekek bőre sajnos annyira érzékeny, hiába vigyáz az ember... A viz a fő oka, nagyon sok benne a klór. Nem tudom, Kecskeméten milyen a helyzet... Nálunk szerencsére fúrt artézi kút van a faluban, de ettől még mindig vannak ekcémái a fimanak. Nem öblítőzöm, nem mosószerezem a ruákat, mégis. Ki tudja, az allergia mi miatt jön elő...(a fejéről ne is beszéljünk :roll: ).
Kriszti

KépKép

KépKép
kkriston

Lányok! Ide is felteszem a kis hirdetésem:

Van néhány db eladó kushies pelusunk, 4-10 kg-ig. Basic, Classic és Ultra is. Még vadiújak, nem is mostam - csomagban vagy darabra, választható.

Árakat megbeszéljük!

Kriszti
kkriston

Kriszti, köszi.

Nem gennyes, nem levedzik, semmi ilyen, csak sok kis pici sűrű piros pötty. és olyan érdes tapintású tőle a popsija.
Hát ő is ekcémás a fején, de nem gondolnám hogy ez miatt lenne. Meg felváltva használjuk az eldobhatóvalmivel még nincs elég moshatóm, és eddig sem volt gond vele, lehet tényleg bepálik szegénynek. csak idegesít, mert olyan kis csúnya tőle a feneke.

Kinga

Kép

Kép

Kép
zorka1

Sztem ez a melegtől van.... Pont megfelelő a leírásod, nálunk is ilyen volt. Még az is lehet, hogy megint előjön Tomival (még van pelusa :? ).
Ha nagyon aggaszt, azért kérdezz meg egy szakértőt is :) .
K
kkriston

Kinga :)
Nekünk is pont ilyenünk van! Mármint a pöttyök... pici pötty, érdes bőr.
Akkor ez a befülledéstől lehet? Nálunk eddig az eldobhatós fokozta és a textil gyógyította ezeket.

Kriszit :) Te csak szellőztetéssel kezelted?

Livi
Kép
picilivi

Livi,
örülök, hogy hasonlótok van. Vagyis annak nem, hogy nektek is, csak azért, mert akkor ez valószínűleg nem lehet olyan nagy gond. Valószínűleg tényleg a melegtől lehet, meg nem volt itthon épp normális eldobható sem, és beleraktam a nejlonosba szerencsétlent. Még az is rátehetett egy lapáttal. Sürgősen meg kell varrnom a gyapjúkülsőm, meg néhány belsőt, hátha az segít. Azért ha van ötleted mivel múlik el gyorsabban, ne tartsd magadban, és más se! :lol: Köszi

Kinga

Kép

Kép

Kép
zorka1

Hát, lányok úgy tűnik, jön a nyár!! De én nem tudok jobbat a szellőztetésnél. A gyapjúval szintén vigyázz Kinga, mert az is okozhat allergiát, kiütést. Mivel állati eredetű. Sajnos. Ugyanez a helyzet a gyapjúpaplannal pl. Vagy ha nem elég finom a gyapjú fonala, akkor meg szúrhatja és irrátálja szintén. (asszem Livus és Bobó baja volt ez, hogy a házi gyapjúkülső zavarta a babát, a popolinins meg nem----fura).
Igaz, hogy nem növényi kenőcs, és nem is tudom, mik vannak benne, de a neogranormon sok bőrbajra hozott már nekünk enyhülést. Ez hámosító és szárító, talán pont ez kéne, nem tudom.
Akkor az eldobhatóst felejtsétek el, végül is nekünk is attól jött ki. Ill. a moshatóban is kijönnek a pötyik :) :( Érdemes még sűrűn cserélni a pisis pelenkát!

Kriszti
kkriston

Kinga!

A múltkor nekem pont ugyanilnelyenek voltak a popiján. Én is megijjedtem. Egy-két nap alatt elmúlik. Én minden pelusozásnál szellőztettem a popiját 15-20 pőercig. Ez nagyon tetszett neki. És bevált. Ja meg a bourett selyem az nagyon jó.

Írtam privit!

Szép napot!

Ancsurka

KépKép
ancsurka77

Kinga, én a gyakori pöttyök miatt váltottam textilre... Még most is előjönnek ugyan, de én a kakival látom az összefüggést. Érdekes módon éjszaka gyógyulgat a dolog (ilyenkor csak pisi van), de ha napközben picit hosszasabban ül a kakiban véletlenül, azonnal piros marad a helye. A bourette selyem tényleg jó és általában azt látom, hogy a textil szárazabban tartja a lányom popsiját. Ok, a textilt azért én még óvatosként kb. 2-3 óránként cserélem... Valahol azt olvastam, hogy ha határvonal figyelhető meg a pirosodási folton, akkor valószínűleg gomba a ludas. És ilyenkor a száj környékén is előfordulhatnak apró pöttyök, pontocskák. Dokinénivel is készülök találkozni ezen a héten, ha hallok valami tudományosat, jelentkezem.
A külsőket is óvatosan kezelem, úgy látom, hogy a normál külső eléggé ráfűt a popsira. A gyapjúnaci a legtutibb, de abból egyelőre nincs váltóm, pedig most újralanolinoztam épp "az" egyet.
andrejka

Szia Kinga, sziasztok!

Pont ilyen kis piros pöttyök miatt váltottam vissza textilpelusról az Alanára. Furcsa volt, mert pillanatok alatt pöttyös lett (nem volt átmenet), egy-két napig stabilan ott voltak a pöttyök, aztan nagyon ronda lett a popsija (nagyobb felületű, csúnya kidudorodások lettek), majd ezután közvetlenül, úgy 2-3 óra múlva teljesen elmúltak. Sudocrem-el kentem, és a dokinéni adott rá Unguentum Boraxatum nevű kenőcsöt.

Háromszor is újból próbálkoztam a textillel, és mindig újra megtörtént. (Nem akartam elfogadni, hogy nem jön össze a dolog.) Mióta abbahagytam a textilpelust (már kb. másfél-két hónapja) azóta összesen egyszer volt.

Szóval nem tudom... popsija válogatja :)

Üdv,
Kati
kathy

Bocsi, hogy megint ilyesmivel zaklatlak titeket. A selyemmel kevert gyapjú alkalmas pelenka külső készítésére? Sajnos kb 50-50% az arány. (van egy olyan érzésem, hogy nem lesz használható :cry: )

KépKép
Kép
ilkuchta

[quote]A írta:zért ha van ötleted mivel múlik el gyorsabban, ne tartsd magadban, és más se!

Kinga :) Nálunk eme pöttyökre remekül bevált a mandulaolaj. Van benne 2 csepp tiszta rózsaolaj, mert ezzel maszizzuk Borót, de nem hiszem, hogy a rózsa a lényeg a pöttyök elleni harcban.

[quote]A írta:kkor az eldobhatóst felejtsétek el, végül is nekünk is attól jött ki. Ill. a moshatóban is kijönnek a pötyik Érdemes még sűrűn cserélni a pisis pelenkát!

Kriszti :) Bingo! Remekül előjönnek e pöttyök akkor is, ha nem veszem észre a pisit, illetve, ha később cserélek pelust, mint szoktam. De ez csak a moshatóra igaz - eldobhatós ellen csak az elhagyást tartom megoldásnak én is.

Livi
Kép
picilivi

Ildi! Kár lenne azt a finom anyagot felszabni!!! Nem jó rád a pulcsi? Vagy mi az? Takaró? A selyem különben nem is olyan biztos, hogy rossz lenne, próbáld ki megint a víz-teszttel :) !
K
kkriston

Nikwax és társai: van olyan polárkülső gyártó cég, amelyik ajánlja, az óvatosabbak azonban inkább nem javasolják. (Cikk róla: http://www.diaperpin.com/clothdiapers/a ... erials.asp az oldal vége felé, a DWR alatt)

Lányok, nem mehetnének a varrós témák a másikba, hogy könnyebben meg lehessen találni és ne keveredjenek? Köszi! :)

Ancsurka: akikről tudom, hogy használták a Sensant, náluk nem vált be.

Pindi
pindi

Pöttyökben mi is szereztünk már tapasztalatot, én a textil és az eldobhatós között nem láttam különbséget. Ez nem oldotta meg a dolgot. A kaki biztosan ludas, és szerintem az immunrendszer gyengesége is ok lehet, mert akkor jönnek, ha valami miatt megbillen a kisasszony (fogzás, betegség). Én többször cserélek pelust és többször kenek kenőcsöt (Weleda), amit egyébként nem szoktam. Nem hiszem, hogy a melegtől lenne, mert nekünk télen is jöttek.
I.
ilkamama

Na, Ilkamama, a számból vetted ki a szót :)Pont ezt akartam még írni, hogy a lányom éppen fogzik, meg taknyos, akkor lehet, hogy ez miatt van az egész. Egyébként most javulgat szerencsére, csak eddig még nem volt ilyen a feneke az eldobhatóban sem.
Köszi mindenkinek a segítséget.
Szép álmokat.

Kinga

Kép

Kép

Kép
zorka1

tesztelt már valaki gyapjúkülsőt homokozóban? (Indi?)mert oké hogy öntisztuló, meg szellőztetem, de vajon a homok is kitisztul belőle? vajon a pisit tartó gyapjú nem "szívja" tapasztja magához sokkal jobban a homokot? olyankor mi van ha sáros lesz?
szerintem működnie kell, de érdekelnének a tapasztalatok

azt tervezem rövidnadrág és gyapjúkülső egyben kreációkat csinálok Ivánnak nyárra.

KépKép
savitri

Én csak a kötöttet teszteltem, nem is homokozóban, hanem itthon. (Khm, nem patikában lakunk... :oops: ) Nagyon nem tett jót neki, a koszt még nagyjából ki lehet mosni, bár meglátszik (nekem nyers színű), de nagyon kényes, az anyagnak magának nem tett jót a popsin csúszkálás. A nemezelt verziót nem tudom, nyilván ellenállóbb.

Szerintem nyáron, ha nem pucéran van, pamutbugyi (pelenkabelsővel vagy anélkül). Ha átázik, úgyis egyből lecseréled. Viszont azt csak kiöblíted és 10 perc múlva már száraz. Gyapjú sokkal nagyobb macera, és szellőzés ide vagy oda, a sima pamut azért mégis jobb.
Esetleg, ha már varrni akarsz, nadrág fazonú (pull-up) belső?

[quote]a írta:zt tervezem rövidnadrág és gyapjúkülső egyben kreációkat csinálok Ivánnak nyárra.

És hogy fogod mosni? 40-60 fokon? A gyapjú azt nem nagyon fogja szeretni. És minden mosás után lanolinozod? Akkor viszont abba még könnyebben beleragad a homok. Meg ha minden alkalommal mosod, akkor jó sok kell belőle, mert lassan szárad, hiába van meleg, nem teheted ki a tűző napra.
És nem tudom, Ivánnál mennyire kiszámítható a kaki, de ha a nadrágfazonúba kaki megy, akkor mindene olyan lesz, mire leoperálod róla.
Bocs, lehet, hogy félreértettem valamit, de nem igazán értem a dolog gyakorlati részét. :oops:

Pindi
pindi

Pindinek abban igaza van, hogy nyáron inkább csak sima bugyit adj a külökre, mert egyszerűbb. Még ha be is kakál, akkor is... A gyapjú gondolom tényleg kényesebb... Ez a rövidnaci+gyapjúkülső egyben nekem is furán hangzik. Védi a külsőt egy pamutréteg? De azt tényleg sűrűbben kell mosni, plusz nehezebben szárad plusz tényleg hoygan lanolinozod? Gondold át még1x! :)
Meztelenkedni úgyis szeretnek a fiúk, lehet gyakorolni a homokba, bokorba, egyéb helyre való pisilést is :wink: . Elég nagy már a fickó ehhez, nem?
Persze ha elmentek, akkor meg nem fog a homokban csúszni-mászni....Vagy a játszóra is busszal kellene menni? Ajjaj. Úgy már érthetőbb. De viszel egy zacsit és bedobod a piszkos bugyit. Hmmm? :P Aztán otthon megzuhanyoztok!
Nekünk is lesznek homokos sztorijaink, majd mesélek! (Most épül a csúszdás házikója TOminak, lesz homok is mellette, jaj nekem!)

Ja, OFF: megkérdeztem Gulyás bácsit telefonon és nekik nincs is megfelelő előfonaljuk! Lehet ez? Mert valamilyen olajjal már kezelik a gyapjút és igy használhatatlan. De ajánlotta a nemezgyapjúját, az is bejönne vajon külsőhöz? Akkor vennék pár méternyit... Varrni talán még én is megpróbálnék, kötni 0 vagyok. :oops:

Kriszti
kkriston

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?