Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok,

Linus, ha minden igaz,m ma találkozom Mónival, és megkérdezem tőle a babás tornát.Gondolom, Kristóf sem rajon a pelusért.de zárójelben megjegyzem, hogy mikor én kisbaba voltam, anyukámat nagyon megijesztették, hogy egyik lábam rövidebb lesz, mint a másik, meg feszítőpleust kell hordanom, stb....egész nap sírt, mire este apukám hazajött, már én is ordítottam, mert rám adta ezt az izét.aztán apám megfogott, elvitt egy másik orvoshoz, aki azt mondta, kérem, miről beszélünk?ennek a gyereknek semmi baja, vegyék le róla ezt a szekezetet....és igaza lett, soha nem volt semmi bajom sem a csípőmmel, sem a lábaim hosszával.)nem akarjátok másik dokinak is megmutatni?
Vali, ez a forgalmi dolog nagyon bosszantó....én mániákusan figyelem a lejárati dátumokat, de a férjem is múltkor megszívta, csak neki a zöldkártyája járt le....és szentendrei rendőr volt?igazán elnézőbb lehetett volna.....ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy persze a piroson áthajtó suhancokat, meg kopaszokat nem büntetik meg, mert nem merik.és akkor most nem is járhatsz az autóval?szegény gyógytornászomnak is pár hete még a rendszámát is levették, mert lejárt a zöldkártyája, és vagy 2 hétbe telt, mire visszaadták...addig nem tudott mivel járni.remélem, azért Nektek hamar rendeződik a dolog!
Láttam megint a babalagunás hirdetést, csak most a 11-es útmutató c. lapban.)nem tudom, hogy tényleg léteznek-e, mindenesetre hirdetik magukat.)

KépKépKépKép
moti

Timi: Jah .. szentendreiek voltak :( Szemetek voltak, mert a városhatártól végig követtek, gondolom közben lekérdezték a központtól az adatokat. A két gyerek ott ült mögöttem a kocsiban, kérdeztem is, hogy nincs más megoldás? De nem hatotta meg :( Pedig nem is hónapok óta járt le, csak pár hete :roll: Így jártam :(
Most nincs kocsim, apa furikáz bennünket, nagyon élvezi, gondolhatjátok :? Ugye így egy csomó plusz benzin, naponta kétszer oda-vissza. Ráadásul ma volt megkérdezni a műszaki vizsgáztatást, amíg nem jön ki a határozat, addig semmit nem lehet előre lépni, szóval nagy szívás az egész. Ha meg meg is van végre a műszaki, állítólag még az önkormányzatba is be kell menni kérni, hogy állítsák újra forgalomba a kocsit :shock:
Ahh ... már nem is idegesítem ezzel magam :evil:

Babalagunás hirdetést én is olvastam ebben az újságban, csodálkoztam is, hogy úton-útfélen hirdetik magukat, közben meg nem is lehet őket elérni :shock:

Tegnap a Hajógyári szigeten voltunk játszón, kiscsaj nagyon élvezte :D Csak egy csomóan voltak :? Megint elkeseredtem, hoyg Szentendrén még csak hasonló lehetőség sincs :(

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Sziasztok,

Linus,
Én mostanság is hallottam egy ilyen sztorit, hogy az egyik doki szerint terpeszpelus kell, a másik meg nem értette, hogy minek is. Szerintem is érdemes megnézetni másik szakemberrel is.
Mi voltunk Dévényes tornán, de sajnos már nincs meg a csajszi száma, csak azt tudom, hogy az Árpád utcában van, az Attila utcai végéhez közel. Balázs nem díjazta nagyon, viszont hatásos volt, mert utána hamar elkezdett fordulni és azóta pedig nincs lemaradva
mozgásügyileg.

Vali,
Szegény, hát ez tényleg szívás. Szemetek!! :twisted:

Játszótér ügyben hallottam vmi kezdeményezésről, hogy a Pismányban akarnak vmi szuper helyet csinálni, ahol sportpályák is lesznek, de nem tudom, hogy gyakorlatilag lesz-e, lett-e ebből vmi.
Megpróbálok utána járni és ha van info, majd jövök.
Gyűjthetnénk Delkátos csomagot is, mit szóltok? http://www.delikat.hu/fozzon.php

Andi

Kép
bandika

Vali,
Most látom, hogy ezek a "delkiátos" játszóterek azok, amiket Te is feltettél. :roll: :lol:

A.

Kép
bandika

Moti!
Nagyon aranyos vagy.Még várakozó állásponton vagyunk.Elkezdtük ezerrel tornáztatni, hasra fektetni sokat, és néha ráadom azt az undorító pelust.Holnap megyünk vissza a dokihoz.
Bandika!Egy barátnőm nekem is javasolta Dévény Annát.Hát, csak május végén van időpont. :cry: Van "területi"gyógytornászuk is (Pongó Judit), de ő még nem vette fel.

Mindenesetre kicsit megnyugodtam.Tényleg nem kell túlparázni. Csak attól félek, a dokikkal mindig így lesz.Eddig se bíztam bennük, de a gyerekem esetében ez kétségbeejt.

Sportpálya:Azt nem a Kőzúzónál tervezik?

Majd elolvasom ezt a játszóteres dolgot, csak most etetnem kell :)

Kép

Kép
linus

Vali, valóban, az önkormányzatnál is róhatod majd a köröket, hogy újra forgalomban legyen az autó....komolyan, nem értem, miért van erre szükség..nem irigyellek, az biztos!.-(Lenne éppen más dolgod is, mint ezt intézni.
Babalaguna, ma végre elmentem Csipkével sétálni a megadott címre.elvileg létezik a cucc, van kint plakát is, de sajnos csak két mérges kutya volt otthon, nem tudtam emberrel beszélni, hogy pontosan hogy is van ez. :D viszont, találtam egy játszóteret!!!!kb. 2 számmal odébb, mint a lagunások.Szűcs József u. 24 a laguna, ez kb. 22 lehet.rendesen el van kerítve, nyitva volt a kapu, megnéztem.nem vagyok még szakértő a témában, de elég újnak és jónak tűntek a játékok.van hinta, csúszda, mászókák, forgós játékok, trambulinféleségek.és nem volt ott éppen egy lélek sem, bár lehet, hogy alvás időben voltam épp.(kb.12 óra volt)
Linus, az orvosokkal én is így vagyok...ezért választottunk már eleve egy sokkal szimpibbet Babónak, mint aki "járt" volna, mert még így is izgul az ember.....azt hiszem, ez már így lesz, amíg élünk.Anyukám is ugyanúgy izgul értem ma is, mint kiskoromban. :D

KépKépKépKép
moti

Sziasztok,

Moti, már csak két hét? De jó!

Vali, hát az autós szivatás kicsit megijesztett, mert tavaly májusban lejárt a jogsim, de gondoltam, ráérek még.... :) Hát megyek is a körzetihez.

Linus, mi jártunk fél évig Dévény Annáékhoz, Miki erősen koraszülött volt, ahogy felállt, már nem is kellett többet mennünk. Azóta többen megjegyezték, hogy fejlettebb mozgásilag a koránál (mindig nagyobb gyerekeknek való dolgokra mászik fel stb.). Szóval én jó szívvel tudom őket ajánlani, a központban ajánlanak helyi gyógytornászt.

Írtatok a babalagunáról, nekem nagyobb gyerekes ismerőseim Leányfalura járnak úszni a strandra. Azt ismeritek? Kisgyerekkel milyen?

Andi
vitpet

Vitpet,

a leányfalusi strandon van babaúszás?vagy a barátaid gyerkőcei már nagyobbak?maga a strand az elég jó, sok barátunk jár oda Budapestről is.nyáron szokott lenni aquafitness is, ha esetleg valaki formásodni szeretne)de a babaúszásról nem tudtam.jó lenne, ha lenne, mert ez a babalaguna elég furi..... :D

KépKépKépKép
moti

Moti,
Én úgy tudom, hogy a Paprikabíró utcánál lévő hotelben van babaúszás, a Kalovics féle. Erről tudsz? http://www.babauszas.hu/

Andi

Kép
bandika

Bandika,

köszi az infot, tök jó!régebben láttam kint táblát a Provinciánál, csak mostanában már nem volt ott, és azt hittem, meg is szűnt.mármint a babaúszás.

Játszótér!-a férjem ma megint vett szentendrei újságot, és abban megjelent egy cikk egy állítólagos nagyon jó játszótérről, Leányfalun, a focipálya mellett.tényleg áradoztak róla, külön ki is emelték, hogy Szentendrén miért nincs ilyen?.... :D gondoltam, hátha valamelyikőtöket érdekel.

további szép hétvégét mindenkinek,

üdv,
Timi

KépKépKépKép
moti

Timi: Hátha valaki illetékesnek szemetszúr, és lépnek végre valamit. Bár amíg nincs saját érdekeltsége benne, addig nem hiszem :? Azért Leányfalura nem hiszem, hoyg szívesen átbabakocsiznék csak egy kis játszóterezésre :roll: Ha meg kocsiba kell ülni, akkor az meg már nyűgösebb dolog ...

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Sziasztok!
Gyors leszek, mert Kristóf bármelyik pillanatban felébredhet :)

Babaúszásról begyűjtöttem az infókat:mindkét helyre 3 hónapos kortól lehet vinni a manókat

Providenciában:
Hérfő és csüt.
45 perc/alk.
1 alkalom 3800 Ft, bérlet: 13.800 Ft/4 alk
víz 29-30 fokos :(
úszópelenkát kell vinni, nadrágot ők adnak

Babalagúna:
Az időpontokat mindig előre megbeszélik
vegyes csoportok (3 hónapos-2 éves),max.5-en vannak egy csoportban
30 perc egy alk
3500 Ft/alk.
víz 33 fokos :)
3 rétegű úszóbugyit kell vinni (ott is lehet kapni)
vezetett program, speciális fertőtlenítés

Remélem rajtam kívül is érdekel vkit a babaúszás, különben fölöslegesen írtam ennyit :lol:

Baba-mama tornáról tudtok Szentendrén?

Kép

Kép
linus

Linus,köszi az infokat!Minket mindenképp érdekel, csak meg kell várnunk, míg 3 hónapos lesz a Manó.)Bár hamar eljön az is, már a 39.hetet tapossuk. :D Akartam Neked egyébként is írni, a gyógytornával kapcsolatban.Ma tudtam beszélni a Mónival. NAgyjából annyit tudtam neki mondani a problémáról, amit leírtál, és azt mondta, semmiképp ne ijedjetek meg, lehet, hogy nem is kell hivatalos gyógytornász, Te is meg tudod csinálni, ha valaki egyszer megmutatja.Ajánlotta Budakalászon a Gézengúz nevű helyet.Ott kifejezetten ilyesmivel foglalkoznak állítólag, én nem ismerem, de ha beírod a google-ba, kiadja a címet, teloszámot, stb.Gondoltam, hátha érdekel.Kristóf már el is érte a 3 hónapos kort, mehet úszni!!!! :D Eldöntöttétek, hogy melyik helyre viszitek?kíváncsi vagyok, hogy fog tetszeni Neki/Nektek.
Vanillka, osztom a véleményed, játszótérrel kapcs....mostmár aztán tényleg építsen valaki Szentendrére egy jót!!! :D

KépKépKépKép
moti

Na megint a játszóterekről: Tegnap hazafelé menet láttam, hogy nálunk a kis domb tetején a kanyarban ledúrták azt a mini játszóteret, ami volt. Illetve nem is játszótér volt, hanem csak egy ősrégi vashinta meg talán mégvalami. Most úgy belelkesültem, hogy hátha csinálnak oda valami klassz játszót. Annyira sok arrafelé a kisgyerekes, tuti nem maradna kihasználatlanul, és talán azon a környéken még 1 hónap múlva is ugyanolyan állapotban lenne ...
Vagy ne álmodozzak????

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Sziasztok!

Ma voltunk a zeneiskolában Zenebölcsin.Persze csak ismerkedtünk a dologgal, majd ősztől megyünk.De Kristóf olyan szépen, kíváncsian végigülte :lol:

Moti!

Én már kezdek izgulni értetek!! :lol: :lol: :lol:
Köszönöm a tippet, ott voltunk 6 hetes csípő UH-n.Megnézte Kristófot a gyógytornász barátnőm.Azt mondta, nincs baj, csak tornáztassuk. A kontrollon a doki tiszta lökött volt.Most meg azt mondta, nem kell terpeszpelenka. Másfél évesen:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:????????jöjjünk vissza kontrollra, amikor már jár.Azért a barátnőm javaslatára bejelentkeztünk a Dévény Alapítványhoz.Május 30-ra kaptunk időpontot! :? De így legalább leteszteljük, mennyit ér a tornáztatás...

Kép

Kép
linus

Lehet, hogy érthetetlenül írtam?!FCsak Kristóf teljesen felpörgött így estére, és arra figyelek írás közben...bocsi

Kép

Kép
linus

Moti,
a barátaim kislánya már 9 éves és fürdeni, úszni járnak Leányfalura családostól, egész évben, szóval ezért gondoltam, hogy jobb időben kisgyerekeknek is jó lehet, ha már szabadban lehetnek.
Ahogy nézem, Nálatok már bármikor jöhet a baba! Szerintem most már itt kollektíven izgulunk, írj, hogy vagy!
Linus,
A zenebölcsi tök jó, ha nincsenek sokan és jó a tanár. Itt milyen? Mi még a régi helyünkön (Marczibányi tér) jártunk, ott nagyon szerettük, itt még nem kezdtük el, de nálunk is tervben van.
Vali,
Játszótér ügyben tényleg szegényes a felhozatal itt Szentendrén, mi néha, ha barátokkal találkozunk bemegyünk a Hajógyári Szigeten a játszóra, a kicsivel is jó, de a nagyobb (4 éves lesz) remekül elcsúszdázik a nagy csúszdákon. Igaz, csak addig, amíg nem lesz nyár és nem forrósodnak fel. Egyébként a Hajógyári Szigetet mi most fedeztük fel, jó kis sétálós hely, ha "városi" barátainkkal találkozunk, pont félúton van, ezért ott szoktunk lébecolni.

Andi
vitpet

Vitpet!

Aranyos volt a foglalkozás.A Marczin mire jártatok, Csiribirire?Ott dolgoztam.Mindig imádtam nézni a sok manót.Mondjuk a hihetetlenül nyugodt, és az egész folyosót elfoglaló kismamák néha az idegeimre mentek (tudnillik én mindig rohantam...) :lol: :lol:
Most én is ilyen kismama vagyok :D :D :D

Kép

Kép
linus

Linus,

A Marczin Donáth Zsuzsihoz jártunk Tücsökzenére/Diridongóra. Nagyon szerettük, mert Zsuzsi nagyon kedves volt, még általam is ismert dalokat, mondókákat játszottunk, nem is volt tömeg, csütörtök 1/2 12-re mentünk mindig, kb. 8-10-en voltunk, szóval visszasírjuk. Majdnem két évig jártunk. Volt is szó róla, hogy a kicsivel visszamegyünk hozzá, de azért még kocsival is fél óra oda, fél vissza, hát meggondolandó. Az utolsó fél évben előtte Pliccs-placcsra is mentünk, 30 perc 1/2 11-től, (a bilimbós Juli is aranyos volt, de nyomába se jött Zsuzsinak), utána játszóterezés, így az egész délelőtt elment.
Egyébként a túl nyugodt kismamák nekem sem szimpatikusak, életszerűbb, ha valaki nem annyira hepi meg harmonikus. Mondom most már két kisgyerek után.
Te mit csináltál ott?
Andi
vitpet

Vitpet!
Hát igen, Zsuzsi nagyon aranyos..meg eleve, olyan kis mesefilmes hangja van :D Szerintem kapásból tetszik a gyerekeknek. :lol: Én nem a Marczihoz tartoztam, hanem a Magyar Drámapedagógiai Társaság ügyvivője vagyok. ott van az irodánk a Marczin (fszt., kiskamara mellett).De sokat voltam a marczisokkal, mintha a kollegájuk lennék.Zsuzsi meg nyomon követte a várandósságom :D Hú, most úgy hiányoznak :(

Játszótér:
El is felejtettem mondani lányok (főleg izbégiek!)itt nálunk, a Vasvári lakótelepen nagyon szép kis fa játszótér van.Ha érdekel titeket, lefényképezem és felteszem ide.

MOTI ELTŰNT! Júj, de izgi!

A múlt héten voltam az István szülészetén-ahol szültem- és pont vittek fürdetni egy újszülött, kis "kék" manót.Úgy elérzékenyültem...kicsit nosztalgiáztam :lol: :lol:

Kép

Kép
linus

Sziasztok!

Rég jártam erre, de a Szentendrés témákba nem tudok beleszólni :)

Viszont babaúszás.
Linus, köszi az infókat.
Én is találtam egy nagyon klasszat. (Remélem legalábbis, hogy az).
Van nálunk Budakalászon a Gézengúz alapítvány. SZületési sérült gyerekekkel foglalkoznak, de van babaúszás is.
6 hónapos kortól lehet vinni a manókat, mert 45 perces az óra. Víz 30-31 fokos. 4 alkalmas bérlet 8000 forint. Nekem nagyon szimpi, májustól ki is próbáljuk :)

Moti,
mi újság??

Kép
bodzi

Bodzi!

Köszi az infót!Ott voltunk UH-n.Láttam, hogy van uszi, de hogy ilyen olcsó?(Bosszantó , hogy Szte-én ilyen drága, mikor Pesten van pl.1500 Ft/alk).Megérné áthéveznünk.Nyáron is lesz?Mi júniusban leszünk 6 hónaposak.

Büszkélkednék kicsit a kb.8 kg-os kisfiammal: :lol:

Kép

Kép
linus

Nem sikerült a kép...
Most újra:

Kép "kis" húsom

Kép

Kép
linus

Linus,

Édes kis vasgyúró. :lol: :lol: :lol:
Mennyivel született? Szopizik?
Durva a különbség az uszi árakban! Ennyiért simán megérné átmenni, ha Kristóf bírja az utazást.

Moti? Csak neeeem?

A.

Kép
bandika

Ja, azt akartam még írni, haogy a hétvégén nem tudtuk telefonon elérni a dokit! :( :( :( Balázs hányt majdnem egész nap, be kellett mennünk az ügyeletre a Heim Pálba. Szerencsére gyorsan túl lett rajta, csak vmi vírus volt. Viszont nagyon elgondolkoztam a dokiváltáson. A Csobánkain kívül nem tudnátok ajánlani vkit?

Andi

Kép
bandika

Andi!

Kristóf születési súlya teljesen átlagos volt: 3,39 kg.Úgy látszik, jó a tejem és szeret enni a kis Pocok.Mi is csidálkozunk az "alkatán", mert elég vékony típusok vagyunk...dehát nem üthet mindenben ránk :lol:

Most hallottam egy jó gyerekorvosról a barátnőmtől.Pomázon rendel, nő, nem antibiotikumozik rögtön, bármikor föl lehet hívni, de nincs magánrendelése.Tiszta ciki, de a nevét nem tudom.Valami Krausz-szal kezdődik?!Lehet, hogy itt már írt róla valaki?

Moti jelentkezz!Tudjuk, hogy folyton sír és mindig etetni kell, semmi időd nincs... :lol: de adj életjelet magatokról!!És fényképet!!! :lol:

Kép

Kép
linus

Andi!
Megvan!Vitpet írt a 15.oldal elején róla:Korausz Etelka.Szerintem kérdezd meg Vitpetet, hogy voltak-e nála.

Kép

Kép
linus

Moti: Tényleg jelentkezz, legalább pár szó erejéig! :) Most már aztán én is nagyon kíváncsi vagyok :wink:

Linus: Nagyon édes kis húsgombócotok van :D

A Vasvárin merre van az a játszótér? Engem érdekelne, annyira nincs túl messze tőlünk ...

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

sziasztok Lányok!

Köszi az érdeklődést, jók voltak a megérzések!
POnt egy hete, 2008.04.13-án, du.17.25-kor megszületett szemünk fénye Boldizsár, 3530grammal, és 56 cm-rel.A szülés nagyon hosszú volt, hajnal fél háromtól este fél hatig, de a párom jelenléte átsegített mindenen, és amikor megláttuk a kismanót, egyszerre kezdtünk el sírni. :D Ez Nektek ismerős érzés lehet.
Teszek fel egy képet is, és persze alklaomadtán jelentkezem még!
Linus, nagyon jó a kép Kristófról, látom, jól eszik, nagyon édes kis husi. :D Mármint jó értelemben persze.

üdv mindenkinek Kép Boldi baba [/img]

KépKépKépKép
moti

Moti,
Gratulálok! Gyönyörű baba!!! És nem is egyhetesnek néz ki, olyan kis okosan figyel. :D

Kép
bandika

Timi,

Hatalmas gratula Boldi babához :) Nagyon szép ez a kislegény, és tényleg olyan értelmesen néz, hogy meg nem mondanám, hogy még csak 1 hetes :shock:
Jó egészséget és sok fincsi tejcit kívánok! :)

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

sziasztok,

köszönjük szépen a gratulációt!Nagy a boldogság.
A tejci dolog elég durva, Pamela Anderson hozzám képest 0 pontos.)De inkább ez legyen, mint fordítva.

Majd jövök még természetesen!

KépKépKépKép
moti

GRATULÁLOK nektek! Abszolút csatlakoznék az előttem szólókhoz: inkább egy hónaposnak néz ki Boldizsár, mint egy hetesnek.Kisimult.Nem látszik rajta az egy napos vajúdás.SOK-SOK BOLDOGSÁGOT a manóhoz!

Vali!
A játszótér a lakótelep közepén van.Feljössz a templom utcán és a 2. utcán jobbra (Deák Ferenc) bemész.Addig mész, míg bal oldalon két háztömb között zöld rész nem lesz.Na ott bemész a háztömb mögé és ott van.Másképp magyarázva: a lakótelep három sor háztömbből áll.A játszótér a 2. és 3. sor közöttt van.Hú, remélem érthető... :oops:

Kép

Kép
linus

Sziasztok!

Bocsi a zavarásért!

Ha valakit érdekelne egy új babakerítés, akkor jelezze, kérem privibe!
Mi sajna egyszer sem használtuk, mert anélkül vettem meg, hogy gondolkoztam volna! Pici lakás, nagy kerítés

új, extra nagy járóka, babakerítés. A járóka 7 elemből + 1 ajtóból áll. Egy elem 1 méter széles, és 70 cm magas. A Járókát az igényeknek megfelelően lehet felállítani. Mivel nincs alja, a helyiség adottságaitól függően lehet különböző nagyságú, ill. szögű ( 4,5,6,7,8 szögű) járókát kialakítani. Az összes elem felhasználásával átmérője 2,7 méter! Több gyereknek is ideális, elegendő tér van a játékra, a baba nem érzi magát úgy bezárva, mint a hagyományos négyszögletűben. Kertben, teraszon is felállítható. Helyiség egy részét le lehet vele keríteni, vagy gyerekekre veszélyes tárgyakat elkeríteni, pl. kandalló köré felállítani.

Kép Kép Kép Kép

Kép
kis pupu

De jó, ezek szerint mindenki a levegőn van egész nap.... :lol: :lol:

Ma már mi is megyünk.Az oltástól sajna belázasodott Cica+még egy kis taknyosság..hát megvolt az első betegség.Annyi bizonyos, szar érzés volt nekem, anyának :(

Moti!
Hogy telnek a napok?Fáradt vagy?Kis manó bűvöl?Ha van időd, írd le a szülést!Persze csak, ha akarod! :lol:

Gyönyörű napot mindenkinek!

Kép

Kép
linus

Linus: Köszi a leírást a játszótérről :) Nincs is olyan messze, ott a fenti úton kismotorral is hamar ott lehetnénk, csak nem szeretem azt az utat a sok kutya miatt:( Meg eléggé zötykölődős is :?

Egyébként nem tudsz arrafelé eladó lakást? Én nagyon szeretném majd anyukámékat felköltöztetni, és az a környék nekik is nagyon tetszett :) Adhatnál némi infót, hogy milyen méretű lakások vannak, és kb mennyiért. Akár priviben is jöhet. Köszi :)

Szupi, hogy Kristóf hamar kilábalt belőle! :)

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Vali!
Hát, itt a Vasvári lakótelepen (illetve újabb nevén Teátrum lakótelep :) )mindig van eladó.70nm-es lakások és általában 17-18 milláért.(Nekünk csodával határos módon sikerült megvennünk azt a hegyekre és templomra néző 2.emeleti lakást, amiben régen laktam :lol: )És a szomszédos Füzespark lakótelepen is van mindig eladó, bár az szerintem egy kicsit lepusztult lakótelep.

Nekem két kérdélsem lenne hozzátok:
Tudtok itt Szentendrén jó fodrászt?Aki esetleg egy kicsit kreatív is.Le kellene vágatnom a hajam (rettenetesen hullik :( ).Pesten egy sráchoz jártam, aki mindig tökéletesen megértette, mit szeretnék, de ezt a közeljövőben nem fogom tudni megoldani...már hogy bejárjak hozzá.

És ti hogy fizetitek az ingatlanadót (vagy kommunális, vagy mi).Mikor küldik ki a csekket.Vagy szólni kell az önkormányzaton?Nem mintha annyira szeretnék fizetni, de nem akarom, hogy több évet egyszerre ránkverjenek. :?

Kép

Kép
linus

Linus: Köszi. Na most elkenődtem. Anyáéknak nem kéne ekkora kégli, elég lenne egy kb 50 nm-es is, olcsóbbért. Ezek szerint ott nem is léteznek csak ilyen nagyobb lakások?

Fodrász témában nem tudok segíteni, én még mindig visszajárok Óbudára. Szerencsére nekem útba esik jövet-menet a gyerekekért.

Kommunálisadót mi még nem fizettünk, de nem is szeretnénk. :) Érdekes, mert pont a múltkor beszéltünk róla a szomszédokkal, és van akinek kiküldik mindig a csekket, van aki meg még soha nem is fizetett. Én tuti, hogy nem fogok magamtól jelentkezni, hogy fizetni szeretnék. Elég most nyögni az illetéket a lakás után :(

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Linus,
Sajnos én sem ismerek egyetlen fodrászt sem itt, pedig nekem is mennem kéne már! A hajhullás viszont csak átmeneti, kb. 1-2 hónapig tart. Én is nagyon szenvedtem tőle, rettentóen idegesített, hogy mindenhol ott voltak a hajszálak és még a porszívó keféjét is tönkretette a sok haj.

adóról egyelőre semmit nem tudok. :oops:

Tök jó, hogy u.abba a lakásba költöztetek vissza. :lol:

Kép
bandika

sziasztok,

Linus,
A szülés….Bocs, ha valakit esetleg nem annyira érdekel.)
12-én, szombaton este még elmentünk moziba, olyan címszóval, hogy mostmár úgyesm nagyon lesz rá időnk.későn jöttünk haza, fél egykor kerültem ágyba.és fél háromkor felébredtem egy fájásra.tíz perc múlva jött a következő.vártam egy órát, lezuhanyoztam, de nem múlt, csak erősödött.gyanút fogtam, Szabi is fölébredt, nagyon izgatottak voltunk.fölhívtam a szülésznőmet, aki mondta, hogy menjünk be.Beértünk, ctg, szerencsére épp a saját dokim volt ügyeletes.nagyon aranyos volt, jól esett, hogy ő vizsgált meg.még csak 1 cm volt a méhszáj, kaptunk egy szobát, és mondta, hogy pihenjünk, mert hosszú lesz a nap, ebből csak estére lesz babóca.nagyon jól bírtam az egészet, ráhangolódtam a fájásokra, lélegeztem, stb.azt is mondhatom, hogy élveztem, hogy eljött a nap,amikor világra hozom a kisfiunkat.fél egykor megjött a szülésznőm, ő is megvizsgált, és megállapítottuk, hogy sajnos nem nagyon tágulok.a fájások már sokszor 1,5 percenként jöttek, és jó egy percig tartottak.aztán 3-kor megnézte a szülésznő megint a méhszájat, és még mindig ugyanannyi volt, 4cm.ekkor már nagyon fáradt voltam, és közös döntés után epidurált kaptam, hogy egyáltalán a végén legyen még erőm.maga volt a megváltás……tudtam pihenni 1 órát!és 1 óra alatt ki is tágultam az epi hatására, és jöhetett a kitolás.na, azt azért nem gondoltam, hogy az olyan sokáig tart, és ennyire fáj….a dokinéni mondta, hogy ez lesz, mert úgy csinálták, hogy akkor már ne hasson az epi, hogy tudjak jól nyomni.Szabi végig fogta a kezem, a dokinéni, meg a szülésznő is nagyon nagyon biztonságérzetet adtak…..és 17.25-kor kibújt Boldi, zokogtunk mindketten Szabival (még most is megkönnyezem).Boldi nem sírt egy kicsit sem, a pocakomra tették, és ott nézelődött.aztán Szabi elvitte fürdetni, meg felöltöztetni, és utána megint megkaptam, és szopizott a drága, rögtön!már volt előtejem, olyan boldog voltam.mikor Szabi megfogalmazta az éretsítő smst, amit elküldtünk, és felolvasta, hogy akkor jó-e így, megint elsírtuk magunkat.elképzelhetetlen, leírhatatlan a boldogágunk azóta is.Egy percre sem engedtem el Boldit magam mellől, velem aludt a kórházban is.nagyon jó baba, sokat eszik hála Istennek.
Szerencsém volt a kórteremmel is, mert ugyan nem volt egyágyas szabad, de a 3 ágyas tűrhető volt, normálisak voltak a szobatársak.mondjuk a csecsemős nővérek elég érdekesek.nekem a kutya nem mutatta meg, hogy kell pelenkázni, vagy szoptatni....csak másnap a védőnő...
Fodrász:én Pilisszentlászlóra járok egy nagyon ügyes fiúhoz, aki egyébként Pesten dolgozik egy menő szalonban, csak itthon is vállal kuncsaftokat.Vele az az egyetlen gond, hogy annyira sokan járnak hozzá (amellett, hogy nagyon ügyes, nagyon jó áron dolgozik), hogy csak 3 hétre előre tud adni időpontot.....de ha érdekel valakit, szívesen megadom a számát.Viszont itt Szentendrén, ahova járok kozmetikushoz, ott is van egy ügyesnek tűnő srác, Zoránnak hívják.A Forma stúdióban dolgozik, ha valamelyikőtök ki szeretné próbálni, a szalonnak tudom a számát!Figyelgettem a hajakat, amiket csinált, szerintem jó keze van.
AZ ingatlanadóval kapcs.jelentkezni kell az önkormányzatnál....akkor mondták, mikor csináltattam a személyimet....nekünk sem sürgős éppen.)
Babaúszáson voltatok már, Linus?én már annyira várom, hogy mehessünk.
:D

KépKépKépKép
moti

Moti!

Köszi, hogy leírtad a szüléstörténeted!Belekönnyeztem :lol: A meghatottságtól....Jó sokáig voltak fájásaid.Végül kinél szültél? Elégedett voltál a kórházzal?
Nem voltunk úszáson, mert Kristóf belázasodott az utolsó oltáson.(Valószínűleg az előtte kialakult nátha is közrejátszott).Túl vagyunk az "első lázasodáson".Hát nem volt leányálom...(Nekem meg a hólyagommal van gondom... :cry: )De zenebölcsiben voltunk.Ja, azt írtam is...

Vali!
Elfelejtettem, hogy a Vasin van egy régebbi sor (ha a felső úton, a Csicserkó felől jössz, amit írtál, akkor azok mellett mész el), azok kisebbek.De ott távfűtés van.A füzesparkiak is kisebbek: 56 nm (nagy szoba, kis szoba és a többi) körüliek.Ott pl. van egy eladó azt hiszem 14 milláért (szerintem sok).És azokban a házakban is néztünk eladót, ahol Andi lakik :lol: Azok is 50 körüliek (ha jól emlékszem).Egyébként tényleg jó környék ez, szép, nyugodt.

Adó: hát nekem se hiányzik...csak itt a lakótelep bead egy pályázatot az önkormányzathoz, hogy nyerjünk pénzt a járda javítására.Ha 100 lakó belead 14.000 ft/fő, akkor biztos esélyünk van (ezt mondják az okosok :lol: )A lényeg, hogy a beleadott pénz levonható a kommunális adóból.mi is aláírtuk (miért is ne a mi járdánkra fordítsák a mi pénzünk?!), csakhát még nem is fizettünk.Egyébként attól félek, az ilyen dolgokat nem lehet megúszni.És inkább most befizetném, minthogy pár év múlva megkeressenek és egy összegben... :(

Andi!
Bizti, hogy csak 1-2 hónapig tart?Annyi félét hallottam már....

Lányok!
Ha már Moti is séta-képes lesz nem találkozunk?pl. a bükkösparti játszótéren? :wink: Nem akarok tolakodó lenni, csak ha van kedvetek.

Kép

Kép
linus

sziasztok,

Linus, tök jó lenne a séta, én benne vagyok!még 1-2 hét, és szerintem már biztosabb lesz a napirendünk!MNilyen oltást kapott Kristóf, amitől belázasodott?szegényke....
a doktornőmet Lengyel Máriának hívják, nála szültem, és Hajdú Barbi volt a szülésznőm.mindkettő egy tünemény!annyira éreztem végig, hogy mellettem vannak, nem vagyok magamra hagyva, és tudják, hogy mi a jó döntés.a férjem is mondta, hogy ő már annyira ideges volt (jobban izgult, mint én, még én is láttam rajta), és egyedül az nyugtatta meg, hogy látta a dokinőn, meg a Barbin is, hogy minden rendben, urai a helyzetnek, és minden rendben lesz.a kórházzal ami a szülőszobát illeti, elégedett voltam.és ugye a kórteremmel is szerencsém volt, sőt, egyszer ettem az ebédből is, mert anyukám aznap nem tudott hozni, és szerintem elég finom volt.vagy csak nagyon éhes voltam.)ja, írtad, hogy a hólyagoddal van gondod....ilyen felfázás féle?fájdalmas pisilés?abban sajnos nagy szakértő vagyok, csak azért kérdezem.tudok egy két jobb gyógyszert rá.pl.monural por.a háziorvos felírja, én mindig tartok belőle itthon pár zacskóval.)plusz nagyon jó még a kamillás gőz fölé ülni.
Lányok, Ti mit gondoltok a rota, illetve a pneumococcus elleni védőoltásról?beadattátok a gyerkőcöknek?
kisebb lakás minket is érdekel, én ANyukámat szeretném ide költöztetni, hogy közelebb legyen :D
és az egyik kedvenc képem Rólunk: Kép Boldi baba fürdés előtt

KépKépKépKép
moti

Timi: Annyira csodaszép ez a kép rólatok! Jajj nagyon cuki ez a manó, én is kedvet kaptam egyhez :lol: A szüléstörténeted is nagyon klassz, jó volt olvasni. Köszi, hogy leírtad :)
A gyerekorvos ajánlotta nektek ezeket az oltásokat? Mi sajna nem kaptuk meg egyiket se, a kötelezőkön kívül csak az agyhártya ellenit, úgyhogy nagy tapasztalatom nincsnen, de hallomásból ismerem. A rota szerintem mindenképpen jó, nagyon sok kisgyerekest ismerek, akik a kórházban kötöttek ki mikor a gyerek benyelte a vírust :( Én most ezt is beadatnám, anno még sajna nem volt. Asszem ennél van, hogy meg van határozva, hogy meddig adják be (talán 2 hónapos korig??? :roll: ), meg 2 oltásból áll, szal előbb-utóbb el kell dönteni.
A pneumórol igazán semmi infóm nincs.

Linus: Köszi az infókat a lakásokról, távfűtéses eleve kizárva, majd nézelődünk. Vagy esetleg ha tudsz eladóról, légyszi szólj! Köszi :)

Sétában benne vagyunk, mondjuk nekem mint ahogy régebben írtam a Bükkös parti nem volt túl szimpi, de egy próbát megér. Viszont mehetnénk oda a lakótelepire is, amiről meséltél, mintha láttam is volna a kocsiból a két házsor között :D

Nem tudtok holnapra valami jó kis gyerekes programot?

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Moti!
Tényleg gyönyörű ez a kép!És olyan komoly tekintete van Boldizsárnak.És micsoda szemöldök! :shock: Kristófnak még csak most kezd látszódni :)
Oltás: Kristóf harmadik kombinált oltása volt, amitől belázasodott.Az első kettőnél nem volt baj, de most előtte volt egy kis taknyosság, és szerintem le volt gyengülve a szervezete.A rotáról mi is kaptunk levelet.Megkérdeztem a dokit, ő ajánlja.Más nem.Úgy döntöttünk nem.Szerintünk ez most egy jól marketingelt vírus.De komolyan.Ezen kívül van másik ezer, nem?Ennél is az a probléma, ha a gyerek kiszárad.Dehát ez is előfordulhat más betegségnél is.Pneumo: az nem az agyhártyás?Azt mi is be fogjuk adatni szeptemberben.Akkortól egyébként ingyenes lesz, hallottam a rádióban.

Vali!
jaj de kár, hogy most olvasom, lehet, hogy már késő?!....Program: majális a postás strandon(Duankorzón ha a 11-es felé mész bal oldalon a sétány után van még egy kis "erdős" és utána), gyerekprogram is.

Hát igen, nekem 5 percre lakik az anyukám, és rengeteget segít.Drukkolok nektek, hogy sikerüljön a költöztetés, se készüljetek fel, iszonyú ingatlanárak vannak.Bár azt mondják, most pang a piac....A mi tavaly nyári tapasztalataink szerint csak a püspökmajori panelek az olcsók.Csakhát a fűtés, ugye... :(

Kép

Kép
linus

Köszönjük a dícséreteket!.-)Majd teszek még fel képet, ha lesznek újak.Ti is tegyetek föl, imádok babás/gyerkőcös képeket nézegetni!.-)A szemöldöke tényleg nagyon erős már most, de nem lepődtem meg, mert a férjemé, és az enyém is vastag.)
Vali, csak rajta, mi is három babócát szeretnénk!.-)
Gyerekprogram:kár, hogy nem olvastam előbb, de hátha nem késő még!A Skanzenben nagyon jó prgoramok vannak a 4 napban.Reneszánsz udvar, gyöngyfűzéstől kezdve íjászatig, stb.ma rengetegen voltak, a gyerekeknek nagyon tetszett.Ja, és nagyon tudom ajánlani az Almafa gyerekházat Pomázon, most néztem megint, mennyi tök jó program lesz náluk májusban is.És egy csomó teljesen ingyenes!És olyan tündéri a tulajdonos csaj is, szíve lelke benne van.Alig várom, hogy Boldi 6 hetes legyen, megyek majd vele baba-mama tornára hozzájuk.
nekünk mindegy, melyik játszótéren talizunk, az eszközöket még úgysem vesszük igéánybe, úgyhogy döntsenek inkább a gyerkőcök, akik már aktív használói a cuccoknak.)EGyik játszóteret sem tudom pontosan, hol van, de majd elmondjátok előtte.
Hát ezen az oltáson még agyalunk, jövő héten jön megint a jófej dokibácsink, és megbeszéljük vele.
Linus,m Kristófnak mennyi volt a láza?és mit adtatok neki?szegény, már most frászban vagyok, ha csak egy lázra gondolok a babával kapcsolatban...pedig lesz még ennél durvább is.)
Meglepő fordulat, hogy ingyenes lesz a pneumo..jó, hogy mondtad Linus, köszi!azt hittem, ilyen változások nincsenek ebben az országban.)
Szép hétvégét mindannyiótoknak!

KépKépKépKép
moti

Moti,
Szépek vagytok a fotón!
Mi a rotarixet és a menjugate-t adattuk be. A pneumo ellenit majd szeptemberben, én is úgy hallottam, hogy kötelező lesz. És majd a kullancs ellenit is szeretnénk, ha Balu betölti az 1 évet, ami már nem soká itt lesz. :shock: :D
A Rotara azt mondják, hogy inkább akkor érdemes, ha van nagyobb tesó, aki hazaviheti ill. ha sokat jártok közösségbe. Mondjuk ez nem annyira jelemző ránk, de mi inkább beadattuk, mert elég csúnya betegség.

Találkában én is benne vagyok, a lakótelepi játszó nekünk is jobb lenne, az közelebb van, de lényegében mindegy, kocsival bárhová el tudunk menni.

Andi

Kép
bandika

Sziasztok!

Most talála ezt az oldat :D :D :D

Nőgyógyászt keresek Szentendrén, ha tudtok valakit, aki megbízható, szívesen venném.

Köszönöm

odka
odka
Szentendre

Rendben, nekünk tökéletes a lakótelepi játszótér:így csak 20 métert kell gyalogolnunk :lol: :lol:

Moti!
38 körül volt (ami egyébként "csak" hőemelkedés) 3 napig.Egyik este ment fel 39-re.Teljesen összekavarodtam, mert a popsijába mértem, és úgy tudtam, abból le kell vonni fél fokot.De a doki azt mondta, az számít, az a valós.Először Germicid kúpot adtunk, de az csak két órára vitte le a lázát, aztán Mexalen-t.Az nagyon tuti volt.Egyébként a legtöbb jó tanácsot a leendő keresztanyutól kaptuk és nem a dokitól. :? (Ó, megint előbújt belőlem a dokiellenes kisördög... :evil: )

A kisfiam igazi pasi:5 perc alatt a feje tetejére állítja a világot.Megpróbáltam "önálló elalvásra" bírni, így magára hagytam az ágyában.Hát ez lett belőle: :cry:

Kép Alvás helyett

Kép

Kép
linus

Sziasztok,

rég jártam erre, elutaztunk + nálunk is betegség, 39,9 fokos láz egy napig, azóta semmi, augmentint meg fenistilt kaptunk, állítólag torokgyulladás volt.
Nem tudtok valami étvágygerjesztőt? Miki négy éves és 12 kg, jó lenne, ha felszedne pár kilót. A vitacolan meg béres csepp már megvolt, hatás nulla.

Ingatlanadós csekket mi sem kaptunk még, én nem sürgetném. Viszont az illetékről megkaptuk, elfelejtették levonni az eladott lakás utáni részt, lehetett fellebbezni. Férjem negyedszer kapta meg ugyanezt, először fellebbezés, majd telefonok, mindig elnézést kérnek, mostmár nem is reagált. Állítólag az APEH két osztálya között nincs összeköttetés, ezért a baki. Dehát amíg nincs jó összeg, addig legalább fizetni sem kell.

Nincs kedve valakinek olasz kedző nyelvtanfolyamra jönni? Én szívesen járnék, hétfőnként lenne az óra a belvárosban, most szerveződik a csoport.

Andi
vitpet

Moti,

most olvastam a régebbieket, gratulálok Boldizsárhoz, látszik, hogy minden rendben megy körülötte! Tényleg olyan babás már, mintha akár 3-4 hónapos lenne! Sok sok boldogságot Vele!!

Andi
vitpet

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?