Sziasztok!!
Momo!
Nem semmi, hogy ennyit szenvedtél a szopival! Tényleg lélekromboló lehetett!
Miért kellene megkövezni??? Én nem szoptatok, de igy is hozzá vagyok kötve a gyerekhez. Ugyanis én anyósomékra nem hagynám a gyereket, mert nem úgy csinálnák a dolgokat, ahogy én gondolom /kipróbáltam/. Ati meg azt mondta, hogy ha az anyjáék nem akkor anyu sem vigyázhat Mendire. Meg az is baj, hogy anyu Szolnokon lakik, igy nem öt perc, mire mozgósithatom, főleg, hogy nekünk még nincs autónk..
Néha megőrülök a gyerekemtől, és szerintem ez természetes!! Ha valakinek gyermeke születik, az nem azt jelenti, hogy hátralévő életét a gyereke mellett kell letöltenie.. Kell a kikapcsolódás, mert a napi robot a gyerek /főleg a gyereKEK/ mellett kikészitő!! Nekem felüdülést jelent a suli, mert ilyenkor nem hallok gyereksirást, nem kell etetnem, játszanom, pelenkáznom...stb. és ez jó érzés! Szerintem aki nem ért ezzel egyet, annak vagy nincs még gyereke, vagy igazi mártir!!
Úgyhogy én leszek az utolsó a Földön, aki megkövez téged ezért!!!
Heppi!
Atyavilág, nem hiszem el, hogy szinte szórol-szóra azt irtad le, amit én is irnék! Ugyanez volt nálam: mindent tudtam a szülésről, gyerekről, újszülöttről, sőt, még a szoptatásról is annyit, hogy igény szerint kell, és szülés után minél hamarabb szoptatni. Még azt is tudtam elméletben, hogyan kell mellre rakni a babát. De mindez olyan automatikus, magától értetődőnek tűnt./A szoptatás természetes, a nők 99%-a képes rá, csak akarni kell...stb../ Igy akkor sem aggódtam, mikor senki nem mutatta meg hogyan kell mellre tenni a babut.Gondoltam, tudom én.. Csak Mendi nem tudta..nem is akart szopizni..aludt..aludt..aludt..semmi mást nem tett..már a második-harmadik napon segitettek a nővérek, de nem lehetett felkelteni a lányomat..itthon már éhes volt, de pont a szopiidőre lett itt minden látogató.Anyu, anyós, após, sógor, tesó....ja, és a védőnő.. kb.öten nézték, hogy szenvedünk a szopival, melleim kint, gyerek ordit, a férfiak a másik szobában /apósom alig akart átmenni/..én meg kiborultam teljesen..
Azóta is haragszok anyósomékra, hogy rögtön át kellett jönniük, ahogy hazaértünk a kórházból, és magamra is, amiért nem küldtem el őket a fenébe!!
Azt is rosszul csináltuk, hogy Ati nem maradt otthon velünk. Akkor még nem volt ez az apaszabi.13 napon múlt..
no, röviden ennyi..levontam a tanulságokat, legközelebb máshogy csinálom majd!!
Tejpép: Mendinek legelőször banánost próbáltam.Utálta! Aztán sbarackost:Utálta! Utána jött a nestlé-rizs..Imádta. Majd a kekszes, és a gyümölcsös: Imádja.Végül a kakaós gabonapelyhes, amiért meg van veszve. Ja, próbáltuk a HA pépeket is, és az is nagyon izlett!! Nem tudom tudtok e ezekről? A doki felirja őket egy éves korig és igy olcsóbbra jön ki, mint amit a boltban veszel. Van belőle több fajta.Sima /kicsit tejszines izű/ vaniliás /teljesen olyan, mint a nestlé-rizs/ meg kekszes is, ezt még nem próbáltuk..
Jajj, és még van a Gyermekálom tejbedara a Milupától..ú, az isteni!!Mendi is imádja, még én is
.Kicsit fahéjas, és vaniliás hmmmm!!!
Próba szerencse, lehet, hogy a lányod is csak azokat a fajtákat nem szereti. Ha gondolod, adok egy-két próbaadagot, hogy ne kelljen feleslegesen megvenned..
Na, szaladok, mert el kéne altatnom a rosszcsontot..
Betti