Új privát üzeneted érkezett!

hali csajok. Na ma voltam uh-on,minden okés,jelentkezhetek a védőnéninél.Ver a kis drágám szive,és már 8 mm-es. pussz mindenkinek.
Nemlajost nagyon sajnálom,borzalmas érzés lehet... :cry:
Képet nem,csak dvdét kaptam a babócámról.Amit a sima dvd lejátszó(pedig jó márka)nem játssza le csak a szám.gép... :lol: na mindegy legközelebb kérek inkább képet.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Sziasztok!

Mi is ma voltunk uh-n, szintén 8 mm-es lüktető szívecskés csodababánk van :D
És kiderült, hogy hátrahajló méhem van, és pco-m :shock: :shock:

Képet majd holnap felteszek, most megyek aludni, hulla vagyok.. :? sziasztok, jó éjt

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi

Kép Olyan, mint egy grillpipi :lol:

Megyek, gyorsan visszaolvasok, amíg alszanak a fiúk, hogy nem csak magunkról írogassak 8)

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Távozókat nagyon sajnálom, remélem nagyon gyorsan összejön mindenkinek a babó!
Nemlajosnak millió puszi, nagyon sajnálom hogy így alakult :cry:

Zacskós leves: szerintem egyszer-egyszer nem árt, ugyanígy vagyok a cola-val, meg társaival :roll:

Beutaló: tegnap magánrendelésen a doki akart iratni beutalót az asszisztensével, de mivel én nem ott szeretném megcsináltatni a labort meg a többit, így itt battán, a házidokitól kell kérnem beutalót hogy a helyi laborba mehessek. Az sztk-s nőgyogyi ad beutalót, az tuti :P

Na fölkelt a kölök, indul a nap, megyek...

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Syrynx!

Én most a "2008-ról lemaradtunk, de 2009-ben tuti szülünk" topicba neveztem be! :) Valahogy úgy érzem nekem ez a hónap lesz a nyerő! :D :D :D

Egyébként mindenkinek köszönöm a biztatást!

Bébic!

Próbáltál már a Péterfyben fent a szülészeti osztályon nőgyógyászt keresni? Sok jó orvos van, és szerintem könnyebb, ha oda jársz rendelésre!
(Legalábbis nekem könnyebb volt a fiammal!)

Catherine
Vendég

Nemlajos!

:cry: :cry: :cry: De hamarosan jön a következő egészséges picúr! :wink:

Azt hiszem nekem jobb, hogy orvosig el sem jutottam, és teszt sem mutatta ki egyértelműen. Csak én tudom, hogy volt egy baba, aki előkészítette a terepet a kishuginak. :? :)

Catherine
Vendég

Először is mindenkinek, aki volt, szívből gratula az UH-okhoz és a kis verdeső szívű pöttömkékhez! :lol: :lol:

Idoru: nem, aranyos volt, a nyakamba borult és adott két puszit, és itt örvendezett. :lol: :lol: (Húúú, lehet, hogy ennyire örül, hogy megszabadul tőlem? :P :P :P )
Csak én voltam ideges, mert teljesen meg voltam róla győződve, hogy nem fog neki tetszeni. :?

Zsiraf: szeretnék dolgozni, ameddig csak bírok.
Írtam neked múltkor vissza privit, megkaptad?

Momi: És tényleg olyan! :lol: :lol: :lol:

Catherine: Te oda jártál? Zaklathatlak priviben? :roll: Nagyon hálás lennék a segítségért és a tapasztalatodért, mert szerintem lecserélem a nődokimat, és sajna fogalmam sincs, hogy a Péterfyben hogyan működik ez... :roll:

Beutaló-ügy, vagyis a mission impossible :oops: : Ma reggel felhívtam a védőnénit (újfent meggyőződtem róla, hogy aranyos, kedves, asszem megtartom :P ), és ő is azt mondta, a házidoki a "sáros", vagyis neki KÖTELESSÉGE megírni azt a @#&! beutalót.
Úgyhogy sajnos kereshetek másik háziorvost...
bébic

Sziasztok!

Gratula a dobogó szívecskékhez, nagyon jó érzés hallani őket! :)

Nemlajos!
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Bébic!
Olvasom, hogy lecseréled Hábit? Miért? Nem vagy megelégedve vele? Vagy a másik kórház közelebb van?
Pedig most akartam javasolni, hogy ugyan nekem jövő héten kellene mennem a dokihoz, de mivel elutazunk, így csak a köv.héten tudok menni, összefuthattunk volna ott. De majd meglátjuk! :)

Beutaló:
nekem a házidoki írt meg minden beutalót. :roll:

Mi most hazautazunk a szülőkhöz, jövő héten pedig Tapolcára megyünk wellnessezni, úgyhogy legközelebb kábé egy hét múlva leszek!
Mindneki vigyázzon magára és a csöppségekre! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Szia Timi!

Sajnos nagyon úgy néz ki. Azt hittem, meg tudok barátkozni a lazaságával, de valahogy nem megy. Nekem ő már túl laza. :roll: Meg nekem a Péterfy a lakhelyemhez közelebb van (igaz, az Uzsoki meg a melóhelyemhez), és sok helyen olvasom, hogy ott is nagyon sok jó orvos van. De azért erre még alszom párat, és ha marad, akkor tényleg tök jó lenne összefutni! :lol:
A háziorvost is kénytelen leszek lecserélni, mert ha már most gondok vannak vele egy beutaló felírásánál, akkor mi lesz később... :roll:
Azt hiszem, kezdem tanulni, hogy is megy a magyar egészségügy... Csak nehogy a pocimanó fizessen érte, mert akkor nem állok jót magamért... :evil: :evil: :evil:
Védőnéni is azzal búcsúzott, hogy nehogy felidegesítsem magam!
Kösssszzz... :x
bébic

Nemlajosról jött rossz hír igazán megérintett:( nagyon sajnálom szegényt.

Olvasom hogy mindenkinek már ver a babó szíve meg stb. nekünk viszont az 5 és feledik héten még csak egy 13 mm-es petezsákunk volt, embrióról nem is beszélt az orvos, szívhangról meg végképp nem. Ez normális? Kezdek aggódni!! Mikor kezd verni a picúr szíve normális esetben?
aida
Halásztelek

Aida: nekem a doki a 7. hetet mondta, hogy akkor már bizti, azért is akkorra hívott vissza. Én 6+2-n voltam, és akkor már úgy zakatolt a kis szíve, mint egy gép. :lol: :lol:
Úgyhogy türelem! :wink:
bébic

Jó reggelt! Gratulálok a sok-sok UH-n látott - és sejtett :wink: - gyönyörűséghez!

[quote] írta:s kiderült, hogy hátrahajló méhem van

Momi! Minden 5. nőnek az van. Ez egyedül a teherbeesést akadályozhatja...de hát azon te már túlvagy! :wink:
Azt szokták javasolni, hogy aludjon a kismama minél többet hason - persze csak addig, amíg jólesik. (Nekem is az van)

[quote]e írta:gyszer-egyszer nem árt
...ez szinte mindenre igaz szerintem.

[quote]T írta:apolcára megyünk wellnessezni

Timocska! Kellemes tavaszolást! És óvatosan a vízzel, nehogy összeszedj valami fertőzést. És ne menj tól melegbe sem!

Bébic! Ilyen marhaságok miatt tényleg ne idegesítsd magad! Biztos meg fogod tudni oldani.

Aida! Tényleg ne aggódj. Elvileg a betöltött 6. hét végén már pulzál, de ez nem azt jelenti, hogy látható is! NAGYON gépfüggő! A 7-en már biztos látod!

Kép
zölddisznó

Annyira sajnálom Nemlajost, én nem bírom a veszteségeket, ilyenkor mindig ki akarok szállni közületek. Hányadik héten volt? Semmi előjele nem volt a vetélésének?
Zölddisznó: add át légyszi együttérzésemet és bíztatásomat, férjem szerint egy gyerek mindig tudja mikor kell megszületnie. HAmarosan neki is összejön. Én drukk.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Brigitta! Ha nem tesztel, akkor nem is tud róla, hogy terhes, mert még csak pár nappal volt elmaradt mensi időpontja után. Így max 5 hetes lehetett.
Férjednek igaza lehet...

Kép
zölddisznó

Köszönöm lányok, az együttérzést!
Zöldinek igaza van, az én 33 napos ciklusaimat tekintve, ha nincsenek ezek a szuper tesztek, csak azt hiszem, hogy 3 napot késett. A művi befejezés gondolom az ügyeleti rendnek felelt meg, egy magándoki dönthet másként, de ha bármi bajom lett volna, akkor a döntéshozóé a felelősség. Így legalább egyértelműen és hamar túl lettem rajta, és végülis csak egy hétig tartott, ráadásul ezt nem is fogják rendes vetélésként számontartani, hiszen még nem volt szívhang sem. Lárifári, ez egy késett menzesz volt, amire rásegítettek.
Kérdés, hogy mikortól lehet újra próbálkozni 8)
nemlajos

Nemlajos: Én kívánom Neked, hogy amikor ismét próbálkozhattok, akkor minnél hamarabb megkapd a csöppséget, amit nagyon meg fogsz érdemelni. Biztos vagyok benne, hogy jönni fog, ha jönnie kell!
aida
Halásztelek

Bébic!

Jöhet a privi! Megpróbálok minden kérdésre válaszolni. :wink:

Catherine
Vendég

Lali! (Hiszen az nemlajos :wink: )
Örülök, hogy jól vagy!
Szerintem az egy hónap absztinencia az nem árt, osztán hajrá! De beszélj a néninődokiddal, ha őt akarod hosszú távon.
Sajna most nem ráér MSN.

Kép
zölddisznó

Én is szoktam ilyenekben vétkezni,hogy egy kis kóla,egy kis gyros,egy kis kávé...ettől biztos nem lesz semmi baj szerintem sem,már ha csak az előző két gyermekemet megnézem,azokkal is ittam kólát is,ettem fűszereset is,mégis teljesen egészségesek... :wink:

Nekem is hátrahajló méhem van,ezért most sem lehetett hasi uh-on látni semmit csak hüvelyivel. :shock:

mindenkinek jó hosszú hétvégét!!!Mi mondjuk falazunk,de sebaj,majd pihenünk éjjel... :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Sarmon! Ez nem kérdés, persze, hogy lehet ilyeneket enni. A fűszeres sem tiltott egyáltalán, csak aki émelyeg, annak nem javallt - átmenetileg. Én csak a zacskós levesre mondtam, hogy abban semmi természetes anyag nincs, tehát "CSAK" az ízlelőbimbóink élvezik. Helyette inkább valami egészséges gyors zöldségleves - amikkel még adósa vagyok Bébicnek.

Kép
zölddisznó

Bizonybizony, Zöldi :lol: :lol: :lol: Vicceltem, ráér ám tényleg.
Most úgyis otthon leszünk, lesz időm főzni.
A "munkás" napokra viszont jól fog jönni majd.

Catherine: Privi ment. Előre is nagyon köcke! :)
bébic

Megjöttem támadónénitől!
Nagyon aranyos volt. Éééééééés végre nekem is van szervizkönyvem! :lol:

Bébic! Oké, most úgyis lusta vagyok írni :wink:

Kép
zölddisznó

Bébic!

Megkaptad a választ?

Catherine
Vendég

Ti tudtátok, hogy nem szabad tonikot inni?

Kép
zölddisznó

Catherine: Megkaptam, köszi. Írok is vissza mielőbb, csak most hamikálok valamit. :D

Zöldi: Hogyhogy? Van benne valami rossz izé?
bébic

Zöldi! Miért? Ne idegesítsetek csajok! :) Egész nap tonicot iszogattam, tegnap előtt meg zacskós levest, amely veszélyeire Bébic hívta fel a figyelmemet.

Nu, akkor, hogy tuti ne hibázzak, hazamegyek és bedöntök valami töményet, arról legalább már tudom és nem később derül ki, hogy árt.... :D :D :D :lol:

Nemlajos :( :(

Pár napig nem leszek, de kedden ígérem visszaolvaslak titeket!! :!:

Jó pihenést! 8)
mannababoca

Tonic?azt miért nem?egyébként nem is szeretem... :lol:
momi,tényleg eléggé grillcsirkés az UH képed! :lol: :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Meeee kinin van benne és az méhösszehúzódásokat okozHAT.

Kép
zölddisznó

No hát! Hol vagyunk?

Kép
zölddisznó

Aki szeretne a Péterffyben szülni, én ott egy Mensch Henrik nevezetű dokit ismertem, rengeteg páciense volt (12 éve), akkor nem volt rá panasz. Azóta nem hallottam róla, érdeklődjetek.

Zölddisznó mi a keresztneved? (Tudom, hogy valahol meg lehetne néznem, talán-eddig csak chat-eltem, most először veletek társalgózok) Nem jobb lenne úgy szólítani? Honnan ez a felhasználói név?

A tiltott ételekhez italokhoz még annyit, hogy állítólag a szőlő sem jó, szintén méhösszehúzódásokat okozhat. Én mondjuk úgy vagyok mindennel, hogy ami jólesik azt együk, ami nem azt úgyse tudjuk kényes gyomrocskánkba beleküldeni. Szerintem ezek a tiltott dolgok is csak nagymennyiségben okoznának gondot, de azért legyünk óvatosak.

"Szervízkönyvet" mikor érdemes megcsináltatni? Nálunk annyit kell várni a védőnőre, ha kérdeztem miért nincs bejelentkezés, a válasz: olyan gyorsan megy. 2 éve, mikor csak a leleteimet akartam beadni, és egyet elhozni, 1 órát írogatott, mert egyszer beírta a kiskönyvbe, egyszer meg saját magának. Aki ezt kitalálta?!

Jó pihit mindenkinek!

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Sziasztok!

Bocs, hogy ismét közbekotyogok:

Brigitta!

Nekem Mensch Henrik csak UH-ot csinált, ha jól emlékszem. Nem tudom foglalkozik-e még terhesgondozással és szüléssel...

Egyébként régebben volt téma a máj is, mint "tiltott élvezeti cikk". Ennek az az oka, hogy abban gyűlik össze minden méreganyag az állatok testéből, és nem is nagyon távozik semmiféle sütés-főzéssel. Legalábbis nekem így indokolták, hogy igencsak meg kell gondolni a fogyasztását. A kicsi gyerekeknek sem szabad sokat és sokszor adni belőle.

Catherine
Vendég

BoniBrigi! ...hát, jobb lenne, ha coca, vagy zöldi maradhatnék. Más fórumokon is így szólítanak.

Nálunk ad időpontot a védőnéni. A sok adminisztráció meg csak az első alkalommal van. Szegényeket nem irigylem miatta - kevés helyen van computer sajna.

Kép
zölddisznó

Sziasztok,

Catherine, tudsz egy kis attekintest adni mi az ami nem tanacsos ilyenkor? Meg nem voltunk vedoneninel, es a doki sem mondptt errol semmit.
Azert szeretnek vigyazni magamra amennyire lehet, es sajnos nagyon szeretem a gyors szemetkajakat :(

Nagyon koszi elore is

Kép
zsiraf8

A Tonic miért is nem szabad inni terhesség alatt? Én nagyon szeretem.. kár lenne.

Kinél mit szólt az anyós a babához? Érdekelne:)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida! A kinintartalma miatt. Méhösszehúzódást okozhat.

Az én anyósom még azt sem tudja, hogy össze vagyunk házasodva, és hogy elkezdjük felújítani a párom házát, ahova nyáron le is költözöm! :lol: :lol: :lol:

Kép
zölddisznó

Lányok úgy néz ki hogy maradok lehet az istvánba való szülésnél. De azért elmegyek a szülőszoba látogatásra szerdán. De nagyon nem tetszik a szülőszoba szemlélete. Az az igazság hogy már a legelejétől nagyon óckodtam tőle. Én megszoktam egy bizonyos szülési formát és nem szeretnék változtatni azon. De majd szerda után fogok dönteni végleg.

harivera
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

Ha nem zavarok, maradhatok én is, annak ellenére, hogy mégsem szülök decemberben?

Addig is:

Zsiraf!

Sok jó tanácsot fogsz kapni, hogy mit lehet és mit nem. Ezek sokszor ellentmondanak egymásnak, és sokszor óriási baromságok! Tehát Neked kell szelektálnod! És nagyrészt tapasztalat is, mert lehet, hogy lesznek olyan kaják, amit a Te szervezeted vagy Babód nem fog bírni.
Az biztos, hogy a penészes sajtokat nem szabad, a májat sem ajánlják, és a koffeint is el lehet felejteni. Hacsak nem voltál előtte koffeinfüggő, mert akkor fokozatosan érdemes megválni tőle. (kávé, kóla, fekete tea...)
És a hugoman azt is tanácsolták, bár nem tudom mennyire igaz, hogy amikor a fogai elkezdenek fejlődni, akkor kerülje a sok sárgarépát, narancsot, mandarint, mert sárgábbak lehetnek tőle a fogai. Én ettem narancsot, és Beni fogai fehérek.
Több nem jut eszembe. De tuti van még másnak is rengeteg ötlete. Egyébként a gyorskaja hébe-hóba nem okozhat gondot. De szerintem most kellene átállni a friss zöldségre, gyümölcsre, jól megmosva. Tészták teljes kiőrlésű gabonából, barna kenyér... Szóval minden, amire azt mondják egészséges. És kerülni a felesleges szénhidrátokat, mert rengeteg plusz kiló! :!: :!: :!: (Mondom én, aki inkább nem is említem mennyi fölösleg van rajtam.)

Catherine
Vendég

Aida!

Amikor terhes lettem Benivel, még nem voltunk házasok, csak négy éve együtt éltünk. Anyósom reakciója a hírre nem volt szavakkal kifejezhető, legalábbis neki nem sikerült. Amit az arcáról le lehetett olvasni: "Most már soha nem szabadulok meg tőle?" :shock:

Azóta sem rózsás a kapcsolatunk, de Benit imádják!

Catherine
Vendég

Akkor úgy nézem anyós "gondok" nem csak nálunk vannak. :) Az arckifejezés nálunk is hasonló volt.

Gondolom majd megértjük miért ilyenek ha saját nagyfiúnk lesz egyszer.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Anyósok, anyósok. Nálunk kettős a helyzet: nem tudnék nélküle létezni, vigyáz a gyerekekre, de engem felidegesít. Mindent másképp akar, mint én, hiába kérem, hogy ... mindegy. A gyerekek imádják, én meg inkább elmegyek dolgozni, bevásárolni, mert ha itthon nézem őt, akkor ....
Szóval ez van. A férjemet is fel tudja húzni a hülyeségeivel, és ez azért jelent valamit.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Ja, és mikor megtudta, hogy úton van a harmadik gyermekünk: "Akkor jobb, ha ideköltözök." - ennyit mondott. NEEEEEM! Még jó, hogy nem hallottam.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Anyós-szapulós szép jó napot!

Kép
zölddisznó

Nekem inkább anyukám volt az aki megkérdezte hogy jól meggondoltátok a 3. gyereket?!Az anyósok mert 3 van(aki nem érti hogy annak priviben elmesélem)örültek,azt mondták jó helyre kerül és jól döntöttünk a 3-dik vállalása mellett.De nem is érteném ha bárki is ítélkezne efelett,mert a mi dolgunk,a páromé és az enyém,nekünk kell felnevelni őket.A mamák csak örülhetnének hogy egyre több unoka veszi őket körül.Ennyi.sziasztok.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Hú Vera, ez nem semmi!
Egy kicsit azért meg is nyugtattál, mert már nekem is szépen megvastagodott a derekem (na jó mondjuk úgy eltűnt) meg hasam is van persze, -én még az gondoltam kicsit korai.

Kép
trombibébi

Sziasztok!

Csatlakozhatnék? Asszem én is terhes lennék vagymi :) Dec 6 körül várható a gyerkőc (bár a dokinál dec 5-öt tippeltünk de nálam nem releváns a dolog mert amióta a lányom megszületett összesen 2* jött meg így abból próbáltam visszaszámolni, hogy mikor jöhetett össze a baba:) (lényegében azon a napon jött össze amikor hivatalosan is abbahagytam a szoptatást:))))

Asszem a 6. hét 2. fele körül voltam a dokinál, akkor végre volt szívhang is, legközelebb a 12. heti UH-nál fog kiderülni, hogy elég hatékonyan kapaszkodott-e a kistesó:) (tényleg ki kéne derítenem hol járok mert a 9-10. hét környékén kéne hívnom a dokim és még a legutóbb kiírt vérvételre se mentem el annyira nem izgatott a téma...) (uramatyám... mennyivel másabb egy 2. baba mint az első... a lányomnál azonnal rohantam vérvételre, extra UH-ra még a 12. heti előtt stb. most meg itt ülök halál nyugiban... duurva:)

Ja... szóval ez van... nekem nincs semmi terhességi tünetem (nagyritkán émelygek de hideg szénsavas ásványvízzel fellocsolt almalére múlik - bár a napokban mintha egyáltalán nem is émelyegtem volna).... szóval elég fura az egész... (a hasam viszont nagyon gáz, mintha minimum 3 hónapos terhes lennék... de lehet, hogy csak szépen meghíztam az utóbbi hetekben mert azóta megpróbálok sokat és rendszeresen enni ami nem igazán jellemző rám egyébként).

Szóval üdv mindenkinek:)

(Ja... máj: az A vitamin miatt nem ajánlott mert az nagy mennyiségben magzatkárosító lehet... mondjuk én ennek ellenére szoktam néha enni de csak mértékkel... és csak csirkemájat és megbízható helyről ahol tudom, hogy nem antibiotikumozzák őket... ami nekem nagyon fáj, hogy most megint lesz kb. 2 év amíg nem ihatok mentateát és nem ehetek oreganót... na meg terhesség alatt óvatosan kell bánni a majonézzel -én a lányomnál olyan szép gyomorrontást kaptam az IKEA-ban adott majonéztől, hogy kórház lett belőle, plusz a sajtok nagy része is tabu stb. stb.)
Vendég

csakegy: Üdvözöllek köztünk.:) Gratula a terhességhez!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Szia csakegy!Jó hogy gyaraapodik a banda. :lol:

Természetes hogy a többedik terhességnél hamarabb nő a pocak,mert már eleve meg vannak lazulva a szövetek,láne ha nem is sok idő telt el az előző szülés óta,én is kerekedem már,én híztam is már 3 kilót a kiegyensúlyozott étkezésnek köszönhetően.
holnapra kellemes anyáknapját minden kedves édesanyának,vagy aki még most lesz,annak is!(És magamnak vagy a többi Mónika keresztnevűnek boldog névnapot! :wink: )

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Helló Csakegy! Te ugyanaz a Csakegy vagy, aki a hőmérősön is nyomult kb két éve? Mert akkor dupla puszi! :lol:

Nekem alapból dagadt a hastájékom, és még puffadok is rendesen...le sem merném magam fotózni! :wink:

Kép
zölddisznó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?