Új privát üzeneted érkezett!

VALI

NAGYON SOK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK

Kép

KépKép
KépKép
cleo27

Vali!!!
Boldog Névnapot!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
katlina

VALI!
NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!!!! :D

Kép
Vendég

Nagyon szépen köszönöm Mindenkinek!!!!! Kép

KépKép
diÁcska

Évi,bizony az a hintaágy még elférne :)
Hátha azt a tanító nénit kapjátok akit mindenki szeretne :)

Ma nincs hétvége és mégis nagyon csendben van mindenki :(

Ha nem unjátok még rakok fel egy uzsonnázós képet,így ette ma Luca a banánt :)
Kép

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok! Ezer éve nem olvastalak titeket, sajnos az új lakásban még nincs internet :( Másfél hete szombaton átköltöztünk VÉGRE :D minden remek, de a pakolással nem tudom utolérni magam, munka után már különösen fárasztó :x
Most anyuéktól írok, de ne haragudjatok, ezt a gyönyörű nyolc oldalas termést nem tudom most visszaolvasni :oops:
Jók az új vonalzók.

Vali, boldog névnapot neked!

Az internet ügyön dolgozunk, de nem rajtunk múlik, remélem hamarosan megint jövök. Addig is üdv mindenkinek.

Kép
pimelinda

Merre vagytok? :?

Jó éjszakát mindenkinek!

Kép
Kép
tundi24

VALI

BOLDOG NÉVNAPOT!

Kép

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Sziasztok!
Kissé hosszú volt a mai napunk. Délelőtt vettünk Timinek egy bringát. NAgyon oda van tőle, narancssárga zsiráfos. HAjtani még nem tudja csak hátrafelé :lol:
Délután pedig leugrottunk az új játszóterünkre. Timinek sikerült úgy megcsúsznia miközben mászott fel a csúzdára hogy felrepedt az alsó ajka. Nagyon vérzett a szája bedagadt mint egy szilikonos macának. A felső két metszőfoga jól szétrepesztette a száját.
Megmutattam az éppen rendelő gyerekorvosnak aki inkább beküldött a sürgősségire. Ott nem csináltak semmit, majd szépen meggyógyul. Így jártunk.
Egyébként jól vagyunk.

Elin
Sajnálom hogy már megint köhög Lilcsi.
A játszón is annyira köhögött az egyik kislány hogy azt hittem kiköpi a tüdejét. Szörnyű volt hallani.

Pircsi &
Kép
Kép
petri

lemaradt..
nagyon cukin szemezik Luca a banánnal :D

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Tündi! De jó hogy már így eszitek a banánt! :) Levente annyit szenvedett vele anno, folyton a szájpadlására ragadt. :roll: Így nálunk első rágcsa gyümölcs az egészben megpucolt alma volt, mert abból farigcsált az akkor már kibújt 4 kis fogacskájával.

Linda! Azért tök jó, hogy adtál életjelet magatokról!! :D n már rosszra gondoltam.... :oops: :roll: De szerencsére nincs semmi!! :mrgreen:

Petri! Szegény Timi! :cry: Gyors sebgyógyulást kívánunk!! :(

Egyébként nekem is be kéne szerezni egy csonó kötszert meg egyebeket, mert már nálunk is elkezdődött a balesetes szezon. Tegnap séta alkalmával 2x landolt a földön Levente!

JAAAA!!! Tegnap találkozunk esmét SzolKatáékkal! és végre sikerült összeismertetni a fiúkat (tudjátok,,,, egykorúak)! Velük indultunk sétálni! Olyan aranyosak voltak! :) Sajna egy db fényképező nem volt nálunk. :? :roll:

Na és ezt tegnap kreáltam a nagyiknak...

Kép
Kép

Most pedig menek aztán folytatom a tegnap elkezdett nagytakarítás! 8)
szilbee

Sziasztok!

Szombaton voltam az interjún, jó volt, nagyon tetszene!! Ma délután megyek 2. körbe, drukkoljatok nekem, please...nagyon izgulok ! Szimpatikus a hely, és a fizu se lenne rossz!

Tündi! Ez a napszemcsis kép Lucáról nagyon édes!! Meg a banános is. Olyan aranyos, hogy minden képen mosolyog.
Gondoltunk rá, hogy Marcinak is kéne venni napszemüveget, kérdés, hogy meddig hagyná magán!
Szerintem a jó minőségű napszemüveg nem árt (van amit kifejezettem bébiknek gyártanak! )

Ugyanilyen székeink vannak nekünk is az erkélyre! :) Igaz, mi csak kettőt vettünk, meg egy kis kör alakú asztalt, de oda pont elég! Ott kint ebédeltünk már a hétvégén, nagyon klassz volt! Marci meg a kis asztalánál mellettünk, nagyon élvezte, hogy közben azt leshette,mi történik odalent a ház előtt :)

Mi sem ültünk itthon sokat ebben a szép időben a hétvégén! Szombaton délután a tiszaligeti játszótérre mentünk, mégpedig biciklivel, vasárnap pedig a rákóczifalvai Macimúzeumot néztük meg. Oda is kitekertünk, úgyhogy jól kibicikliztük magunkat. Nagyon aranyos a Macimúzeum, igaz, Marcit nem kötötte le, őt jobban érdekelte a kinti kis favonat amibe belemászhatott. Talán mert még jobban érdekli az, amit kézbe lehet venni, nem csak üveg mögül lehet nézni.

Vali! utólagis SOK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!
Kép

Megsütöttem ám a túrós batyut a recepted szerint, isteni lett! Lett belőle kakaós csiga és pár darab sós fonott kalács is. De egy nap alatt el is fogyott az összes :)

Szilbee, szuperek az anyák napi képek, jó ötletet adtál vele!!
judit_79

Sziasztok!

Hol van mindenki? :shock: :shock: :shock: Azt hittem, alig tudok majd visszaolvasni. :(

Judit: Drukk mára!

Tündi: Én nem vagyok napszemüveg párti, de Lucán csinosan áll.
A banános kép is szupi!
Hintaágy: nagy találmány, isteni benne szunyókálni, olvasgatni...főleg, ha nem tüsszögsz másodpercenként az allergiától....mondjuk, mostanában úgysem szunyókálok én sehol, max. a puhapihe ágyikómban otthon két szopi között....De ajánlom nagyon azért!! :P

Szilvi: Akkor lesz könnytenger a nagymamiknál, nagyon szépet alkottál! Te szorgalmas, nagytakarítasz? Rám ágynemű vasalás vár. :?

Linda: SZia!! Remélem, mielőbb megoldódik a net nálatok. Várunk nagyon vissza!

Nóri: Lilcsi hogy van? HOgy vagytok?

Petri: Szegény Timi... :( Még jó, hogy varrni nem kellett.

Hiányzók írjanak!!!!
jaimee1

Sziasztok!

Petri, szegény Timi, nagyon megijjedt? Még jó, hogy ennyivel megúsztátok!

Judit, megy a drukk délutánra :lol:

Cleo, és mindenki aki érintett iskola-óvoda választás ügyben. Forr az óvodánk. Szinte senkit nem vettek fel abba az iskolába, amit választott és nem volt körzetes!!! Visszadobták őket a körzetes iskolákba. Olyanokat, akiknek pl. tesója már odajár, 100%-ra ígérték nekik, kapták a levelet, hogy nem nyertek felvételt, írassák be a körzetibe! Most kapkodnak a szülők, hogy mit lehetne még tenni...volt olyan is, aki már az önkormányzathoz is bement. Főleg azok akiknek az Újvárosi a körzete.
Hát én is biztos dobtam volna egy hátast, ha ilyen történik velünk.

Évi és
Kép
csongianya

Sziasztok!

Petri!
Gyógycupp Timi szájára! Jaj nagyon sajnálom szegénykét, remélem nem ment el a kedve a dologtól!

Tündi!
Nagyon édes Luca! a szemcsis kép nekem is nagyon tecc! Én is akartam tavaly Grétinek venni de 5800pénz lett volna, és egy nyárra sajnálnám....nem beszélve, ha leveszi, tekergeti, és eltöri....

Judit!
nagyon jó volt a börze 9-1/2 2-ig járkáltunk, sokat nem költöttem, de sikerült 1-2 gyöngyszemet beszerezni, képek a másik topikban...

Elin!
Jöttök, vagy már voltatok? ++++Lilcsinek! Az első év a közösségben... mi is ezt csináljuk 1 hét ovi, két hét szabi....

Évi!
Hú nagyon durván alakulnak akkor a dolgok ott is. nálunk egy igazgatót akarnak a 3 sulinak, a 4. egyházi pedig kijelentette, hyog c-t nem vesznek fel, pedig az a körzet... gyűlnek az aláírások....

Judit,
Kép
Kép
bbj

BBJ, ja hallottam, hogy Miklóson is ügy van... A Bethlen nem veszi fel a körzetest? Szerintem olyat még ők sem tehetnének. Mondjuk nagyon felkapott lett az a suli, de a Hunyadiról is sok jót hallottam mostanában.
Nem tudom, miért lenne jobb egy igazgató, azért mindhárom suli igen nagy, más programokkal, a város különböző részein. Meg áll az ember esze!

Évi és
Kép
csongianya

Sziasztok!

Judit,megy a drukk a melóhoz! :) ez a napszemcsi is kifejezetten babyknek való :) Maci múzeumba egyszer én is el szeretnék menni :)

Szilbee,nekünk még fugunk nincs,így kipróbáltam a banánt,de jól csúszott neki lefelé :) Nagyon szép az ajándék,én is vmi ilyesmire gondoltam a mamáknak,neki is kellene már állnom megszerkeszteni :)

Petri,szegény Timike..nekem is egy játszás közben tört le a fogam..mnég jó,hogy nálatok ez nem következett be.A bringatekerés meg amjd mennifog előre is :)

Erika,tudnál pihengetni benne te is,amikor Réka szunyókál :) Nem sokat scak egy kicsit :wink:

Bbj,ez a szemcsi mostcsak 3800ft volt a gyógyszertárban :) Elméletileg 2éves koráig jó,tehát nem lesz baja,akkor még jövőre is hordhatjuk :)

Vettünk ma muskátlikat apiacon,úgy feldobták az első teraszt :) Megyek is,majd jövök még :)
Gyönyörű időnk van :)

Kép
Kép
tundi24

Lányok! Manóvár oviról hallot már vki vmi? Jót? Rosszat?

Nekem most esett le, hogy a Jósika útit Pitypang ovinak hívják! :oops: :lol:

Évi! Ez nem semmi!!! Nesze neked iskolaösszevonás!!!

Jajj úgy bírom... Dávid felébred, aztán ha elunja a hason fekvést megfordul a hátára. :lol:
szilbee

sziasztok.

Jöttem már én is :oops:

Kicsit el voltam veszve,de múlthét péntek óta csak a gyerekeké voltam :lol: .EGy csomó programot csináltunk velük.voltunk a szolnoki állatkertben +nefagos játszón, Abonyi vadaspark,nyársalás,bográcsolás.Most meg erdei oviba vannak.tegnap is volt már+még holnap is mennek.imádják.
Na...rólunk ennyit

Évi.nem mondod???!!!! ez nagyon gáz ez a suli-ügy
:evil:
Én is rákérdeztem az ovónőtől,hogy hogy is csináljuk...és mondta,hogy minél előbb jelentkezzünk át,hogy körzetesek legyünk.Mert én 1000%,hogy nem adom az Újvárosiba....
De hogy még a tesókat is visszadobták.... :shock:

Tündi.nagyon jó lett a kerti bútorotok.Édes nagyon Luca a banánnal.és ízlik neki? Miket kóstolt eddig?
Én tegnap vettem a gyerekeknek barackot-úúúúgy ették :)

Szilvi.
Nagyon klasszak az anyák napi köszöntők.bizti örülnek majd a nagyik :) .NAgytakarítás??? na...az már nálunk is kéne :oops: :oops:
Tegnap előjöttek a hangyák nálunk :evil: :evil: :evil: -úgy utálom őket.mentünk is venni irtószert...na azóta nincs egy db sem (remélem nem is lesz)

Melinda.jó,hogy jöttél.remélem gyorsan megoldják a net-kérdést, és tudsz jönni újra :).és ne hajtsd ám magad a pakolászással...csak szépen kismamásan :lol: :lol:

Pircsi.szegény timike :( -nagyon sírt a baleset után?
én is küldök gyógypuszát a bibire

Judit.drukkolok,hogy minden szupi legyen az interjún.majd gyere és mesélj,hogy milyen volt

Elin.hogy van Lilcsi.javul a köhögése? dokinál voltatok?

Hajni,Ti hogy vagytok.náthi odébbált már?

Betti.akkor már nemsoká ittlesz az a 13-a :( De meglásdd túlleszel rajta...és köszi a Letti híreket :)

Erika.Rékának hogy telt az éjszakája? Tényleg,ő szopi mellett iszik még teát vizet stb....?

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Judííííííííít!!! Drukkk!! +++++++++++++++++++++++++
szilbee

Évi!
De sajnos megteheti, mert egyházi, és nem veszi igénybe a gyerekek után járó állami pénzt... én is ezt hallottam magyarázatnak, ami hihető, de nem biztos, hogy így is van.
miért lenne jobb? a költségvetésnek valami 30M forint spórolás, a gyerekeknek /szülőknek szívás....

na mentünk Letivel Corázni....

Judit,
Kép
Kép
bbj

Na már látom "oda megyünk lakni, hol jó ovit, sulit kapni...." :? :? :? Egyelőre maradunk a fenekünkön... :D

Judit: Kit nem vehetnek fel az egyháziak? :shock: Jó Corázást!

Cleo: Próbálkozunk teával rendszeresen, de fintorog és nem kell neki a tea...Pukira Espumisan szokott hatni, azóta nem is igen főztem neki teát...

Tündi: Dobsz fotót a teraszról?
jaimee1

Szilbee, hát mi oda járunk :lol: Mármint a Manóvár oviba! Miért kérdezed és mire vagy kíváncsi?

Cleo, ezért írtam. Úgy néz ki ezek után, hogy ez az egyetlen megoldás, ami BIZTOS. :?
Hú, jó sűrű programotok volt a hétvégén :lol: Képek?

Ja, ja el is felejtettem írni, Melinda, tök jó, hogy jelentkeztél! Várjuk, hogy legyen neted!

Évi és
Kép
csongianya

Évi! :lol:
Mindenre!! Gondozónők, gyerekprogramok.. ilyenekre. Ja és hogy mit jelent a vegyes csoport? Menniy korkülönbség a legnagyobb ezekben a csoportokban és hogy jó e egyáltalán. Meg ami még eszedbe jut és fontos lehet...
(Ed munkahelye végett az körzetes még nekünk.)
szilbee

no ezt jól megaszondtam... :? Nézzétek el nekem... Dévid itt ül az ölembe.. aztán nyálazza a klaviatúúúúrát-..... :lol:
szilbee

Teljes a zavar nálam, munkahely és körzetes ovi összefügg??? :shock:
jaimee1

Kibújt Dávid 1. foga!!!! :mrgreen:
szilbee

Sziasztok Lányok!

Lenne egy kérdésem,nem tudja valaki Zoboki dokinak a telefonszámát,meg,hogy hol van magánrendelése,és mikor?Egyik ismerősömnek kellene!

Puszi mindenkinek,megyek visszaolvasok! :D
Vendég

Szilbee,gratula Dévidnek az első fogacskához! :) :)

Erika,rakok majd képet :) Réka baba? voltatok már sétálni vagy du mentek?Aludt most?

Andi,akkor nem unatkoztatok:) hogy tetszett az abonyi vadaspark?
Kajcsikakl kapcsolatban eszünk már zöldségeket,huit,és gyüniket is :) Persze csak azokat amik ebben a korban megengedettek :) és szerencsére cicizés is van még :) :)

Bbj,jó vásárlást! :) Én meg menni akartam Lucusnka cipőt venni,de apa nem akar bemenni :evil:

Évi,elmagyaráznád,hogy működik ez a sulis dolog? Én még abonyban nem hallottam,hogy lenne körzeti ovi,vagy iskola :shock: pedig van mindkettőből bőven választék.
Meg ha pl mindketten szolnokon dolgozunk,akkor vihetnénk oda oviba meg suliba Lucát?

Linda,amíg nincs netetek,majd küldj nekem infókat és leirom ide a csajoknak :)

Hajni,várjuk az írást :)

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Manó! Zobokinak a Mátyáson van a magánrendelése a 4-emeletesek alatt, ahol a 4D-s UH is van. Számot nem tudok....hátha Ildikó olvas és akkor majd leírja...

Judit! Szurkolok! Legalább neked sikerüljön...
Maci múzeumban mi is voltunk, nekünk naggggyon nem jött be :roll:

Szilvi! Gratula Dévid egyeskéjének! Ez gyorsan ment! :wink:

Tegnap DM-ben 1000-ért volt napszemüveg, bár ez nem bébi méret lehetett, mert még Lilcsinek is túlnyúlt a szára a fülénél jóva :? l. Nem vettem meg én sem....

BBJudit! Pénteken voltunk Miklóson! :lol: Utána kiültünk fagyizni meg Fornettizni/napozni ott egy közeli teraszra. Jót pletyiztünk. Visszafelé sasoltam a Mária utcát is, mert térképen láttam, hogy az is a környéken van, de nem láttam...inkább a forgalomra koncentráltam.

Tündi! A banán az elméletileg hasfogó :!: Bár Lilcsinél nem volt az. Nem lehet, hogy attól szenvedett Lucus?

Linda! Remélem, nem a Tréonlájnal bizniszeltek net ügyben, mert az katasztrófa, amit művelnek....
Gyere és mesélj, meg hozzál képeket a kégliről is! Dokinál voltál mostanában? Jól vagytok?
Találtatok már nevet a lánynak?

Pircsi! Gyorsan be fog az gyógyulni! Gondolom, Timi már estére el is felejtette.

Mi tegnap voltunk orvosnál. Kapott 3 féle gyógyszert -2 köptető + 1 allergia ellen-, meg egy tanácsot népi gyógymódra. 3 anyuka is mondta mostanában dr.néninek, hogy disznózsírral kenték be a gyerek mellkasát este és elmúlt a köhögés :shock: . Mást nem, 1 próbát megér! Ma már kevesebbet is köhögött, de hogy ez a gyógyszereknek vagy a zsírnak a hatása-e...?
Ma délelőtt meg lent lődörögtünk: csúszda, mászóka, bogarászás, fűnyírógép bámulás, bokorbabújkálás, buszmegállós öregek végigudvarlása+cukorlejmolás :wink: Jó lenne, ez a száraz meleg kiszippantaná a bacikat belőle...
Valaki integetett nekem 1 fekete kocsiból, de hogy ki???? De visszaintegettem :lol:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Újra itt! :D Azért volt mit olvasgatni szerencsére! :D

Tündi!
Lucus nagyon édi azzal a banánnal :D részemről jöhetnek a képek,én soha nem unom nézegetni a babókat! :wink: :D
A virágos teraszról is tegyél majd képet légyszives,ha nem gond,hagy irígykedjek! :wink: Meg a házra is kiváncsi lennék kívülről!Vagy ne kiváncsiskodjak mert hamar megöregszem? :oops:

Melinda!
Jó,hogy jelentkeztél! :D Remélem hamar megoldódik az internet probléma ,és tudsz jönni sűrűbben! :D

Petri!
Szegény Timike,még jó,hgy nem törte le a fogát! :( Remélem hamar meggyógyul a szája!(Szóval így lehet olcsón ,telt ajkakhoz jutni :lol: :lol: :lol: )A bringa meg majd megy előre is ,Timikét ismerve biztos hamar megtanulja!

Szilbee!
Nagyon tetszenek az anyák napi képecskék,ügyes vagy! :D Hogy csináltad??
Ja,és Dévidnek pedig gratulálok az első fogacskához,lassan ő is kaphat hámozott almát farigcsálni! :D

Erika!
Allergia,ne is mond,én is abban szenvedek,Szörnyűűű!!! :cry: :cry:
Te így most,hogy szoptatsz nem is tudsz szedni rá semmi bogyót nem?Vagy igen? :roll:

Cleo!
Köszi már jobban vagyunk,a takonykór múlóban van! :D
Húúú,de jó programok voltak nektek a múlthéten,a gyerkőcök biztos nagyon élvezték! :D És,hogy tetszett a vadaspark? Mármint a szolnoki!

Évi!
Nem semmi milyen helyzetek uralkodnak suli,és ovi téren,na meg a bölcsi se kutya!De Csongit ugye oda vették fel ahová szeretted volna?

Nóri!
Mi jót csináltatok ma Lilcsivel?Remélem már nem köhög annyira?

bbj!
Volt valami jó a corába?Érdemes kimenni?

Puszi mindenkinek!
Vendég

Nóri!
Köszi az infót!Én is hallottam már ezt a disznózsírral bekenős kúrát,de még nem próbáltam ki soha,el is felejtkeztem róla!
Akkor tartalmas volt a délelőttötök! :D

Judit!
Az előbb elfelejtettem írni,megy a drukk délutánra! :D Aztán majd jelentkezz mi volt!
És ezzel a mostanival mi volt a gond?Vagy nem publikus?
Vendég

Szilvi: Gratula :D , megszenvedett már vele...
jaimee1

PETIKÉNEK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK! :D
Kép
Vendég

Nóri,nem tudom,hogy a banán-e a bűnös..Máskor is ettünk,azóta is,és most volt kakija szerencsére megint,apa ismét majdnem beájult :P
Ja,igen..matek..köszike amit küldtél,de az új rendszerben ezt már nem kérik,én viszont nosztalgiáztam a tételek közt egy kicsit :)
Örülök,hogy Lilcsi azért jobban van,és ki tudja,lehet ezek a népi gyógymodok hasznosabbak,mint a mai gyógyszerek!

Hajni,na akkor legalább te nem unod a képeket :) :wink: Mindjárt itt a szülinapja Frnacinak :)
A házról is rakok még ma képet! :) És kiváncsiskodj csak nyugodtan :)

Petikének mi is nagyon sok [url]boldog névnapot[/url]kívánunk!!
Kép

Kép
Kép
tundi24

Na és akkor 2 kép a házról.
Kép Kép

Sajnos a vizesedés látszódik :( Jövőre szigeteljük az egészet,állítólag alá van lemezelve,de megnézetjük,és újra csináltatjuk.Hőszigetélst is teszük.Csak kell rá gyűjtögetni :roll:

Kép
Kép
tundi24

Ja,és nem itt az első terasznál járunk be,hanem a hátsónál :) ez is meg lesz szüntetve jövőre :)

Kép
Kép
tundi24

Tündi: Mi a blogod elérhetősége? Nem találom itt nálam.

Szép kis vityillótok van. :D Mi még elkuckózunk itt a Hunyadin pár évig. Jól rémlik? A főúton laktok? Jól megnézem magamnak, beugrunk, ha arra járunk. Hehe...reszkess!
A képeket én sem unom, ha minden nap raknál fel vagy 5-öt, akkor sem. :wink:

Nóri: Ezt a zsíros módszert még nem is hallottam, de a lényeg, hogy jobban van Lilicsek. :D
Sajna nem én integettem. Engem egy bordó babakocsiban vagy egy zöld Seatban láthatsz max. :D
Fekete kocsija nem Ivettéknek van?

Hajni: Te mit szedsz? És mire vagy allergiás? Még nem szedek semmit, valami homeos kellene, ahogy Szilvi javasolta.

Réka vadul áriázik a kiságyban alvás helyett . Kb. mint 3 szerelmes kandúr. nagyon tetszik neki a saját hangja...

Az éjjel elloptak vagy 4 csatornafedelet az utcánkból. Remélem, már szárad le a keze annak aki hozzányúlt. :twisted: :twisted: :twisted:
jaimee1

Jaaaaj, nem a babakocsiban láthatsz, hanem -val.....Lükkentyű vagyok....meg fáradt...
jaimee1

Helló lányok!

Hajni, Zoboki telszámát priviben elküldöm, a rendelője a Mátyáson van, ahogy Nóri Írta!

Szilbee, a vegyes életkorű csoport annyit jelent, hogy a csoport összetétele 3 és 7 éves gyerekekből áll. A kicisknek jó, mert sokat tanulnak a nagyoktól, de mire ők lesznek nagyok, akkor a kicsikkel többet kell foglalkozni. Én nem íratnám ilyen csoportba Imikét, mert nem tartom fejlődés szempontjából dinamikusnak. Így is van egy-két gyerek a csoportba,aki hátráltatja a többieket, de ha a csoport fele kicsi, akkor ez még jobban előtérbe kerül. Integrálni, vagy szegregálni, ezt kellene eldönteni az óvodáknak. A nagycsoportos gyerkekkel az óvónők külön foglalkoznak. De valyon van-e rá elég idejük, vagy jobb, ha mindenkivel tudnak egyszerre haladni. Ez csak az én véleményem, mint leendő óvónéni. A vegyes csoportnak az is a hátránya, hogy mindig változik a csoport, mert a nagyok elmennek, a kicsik érkeznek....stb..

Erika: körzetes és munkahelyi körzetes ovi között az a különbség, hogy lehetőséged van a lakóhelyed szerinti körzetes oviba íratni a csemetédet, vagy a munkahelyedhez legközelebbibe, ha a karod. talán ennyi a lényege.

Lányok, köszi a köszöntést, de nem most tartjuk Petike névnapját, hanem a kalsszikus Péter, Pál napkor! :oops:

na csá mindenkinek....

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó

Ildi! Nagyon köszönöm! Így már van róla fogalmam, hogy mi is az. Hát ez tényleg nem a legjobb... :? Na majd mondom páromnak is.

De jó hogy vagytok é s segítetek! :D Cuppp! :)
szilbee

Sziasztok

ki még az allergiás????
Erika,te is szenvedsz tőle? nekem kb 1hete jött elő,azóta megy a hapcizás ezerrel.én még soha nem voltam allergia-teszten--márcsak azért sem,mert tuti nem fogok rá gyógyszert szedni.ha nagyon kivagyok,akkor orrspray.De a homeos cuccon én is gondolkodom...veszek is..hátha :P :P

Hajni.tetszett nekik a szolnoki állatkert.etettük az állatokat...vittünk répát is :lol: .Na utána meg a játszón kiélték magukat.voltak haverok is (Zsolti ovis-barátja)+ egy elsős kisfiú.úgyhogy nyomultak :lol: :lol:

Tündi.naaagyooonn szupi a házatok!!!! de tényleg!!! a vizesedésen meg lehet segíteni...

Szilvi.gratula Dévidnek a fogacskához!!! mostmár lehet várni ketteskét :)

Vegyescsopi:szerintem jó.... :P .De a legjobban azok tudják kihasználni,akiknél a tesoknál kicsi a korkülönbség.a gyerekek szinte egymástól tanulnak.és igen..a nagyon húzzák a kicsiket,de amint elérik a nagycsoportot,akkor sem válik hátrányukra,mert akkor már büszkék arra,hogy ők a nagyok...tanítani,vigyázni kell a kicsikre.Külön foglalkozások vannak az iskola előtt állóknak...de a kicsik sincsenek onnan elzavarva -nyugodtam nézhetik,ahogy "tanulnak".

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Pro-Kontra :D Ez jó! Így legalább több szemszögből láthatom. 8)

Tündi! Iríííígy vok! :lol: De szép a házatok!!! 8)
szilbee

De frankóó már megen én kezdem az oldalt! :roll: :roll: :roll:
szilbee

Cleo: Ja, én is allergiás vagyok. Bár most séta alatt nem jelentkezett. All. teszten én sem voltam. Miért nem szedsz rá semmit? Orrspray is jó?
Az a baj a bogyókkal, hogy 1-2 évig hatnak, aztán már nem. Így szedtem 2 fajta gyógyszert is, még a háziorvos írta ki, ma már nem használnak. Tavaly nem volt vele gondom, mert terhesen nem jött elő. VOlt egy év, amikor a foghagyma-olivaolaj kapszula hatott. Kövi évben nem. Fura ez....

Szilvi: Tesóméknál az jött be, amit Ildi mond. Kicsiknél nagyon látványos és gyors a fejlődés, aztán nagyobb korban visszamennek "kisbabába"... :? Amúgy most nem tudnék dönteni, hogy melyik jobb, a vegyes csoport vagy a nem vegyes....foggalmam sincs.
jaimee1

Erika! Értem én... :wink: Amúgy én mostanában kezdtem figyelgetni az anyukákat, hogy hátha ismerőst látok-é? De ez leginkább csak akkor megy, mikor egyedül vagyok...nem is tom, miért :roll: ?

Kaksi téma: tegnap távozott a mákos süti :lol: De a mák olyan volt outputban, mint inputban :lol: "Jó" volt, mert ráragadt a fenekére, majdnem egyesével kellett leszedegetnem :lol:

Tündi! Tényleg jó nagy kéglitek van! És a teraszt beépítitek? +1 szoba?

Allergiához hál' Istenek nem sok közöm van, nem ismerem.

Hej! Mondtam én, hogy Hátha Ildikó olvas :wink: :lol:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

MIndenkinek köszönöm szépen a jó kívánságokat és hogy aggódtatok értünk.

A múlt héten jöttünk haza a kórházból, csütörtökön, még nem nagyon volt időm és igazából kedvem sem irni. Szépen lassan kezdek visszazökkeni a régi kerékvágásba. A kórházban eltöltött 2 hét nagyon kemény volt, amihez még hozzáadódott, hogy Antóniától távol kellett lennem. Igaz ő nagyon szépen viselkedett itthon, elég jól birta.

Szerencsére jól vagyunk, Attila szépen hizik. Anta is nagyon szereti a tesót, pelenkázáshoz mindig hozza a sámliját, hogy le ne maradjon valamiről. Azért látom rajta, hogy olykor nyügösebb a megszokottnál, hát gondolom azért neki is fel kell dolgoznia az elmúlt 2 hetet és hogy most már itt a tesó.

A szülésről most csak annyit, hogy nagyon gyorsan túlestem rajta, nem bántam volna ha legalább egy kicsit tovább tart, úgy több időm lett volna felkészülni lelkieg.

Betti! Mégegyszer köszi a látogatásokat sajnálom,hogy nem épp a legjobb formámat hoztam.

Most röviden csak ennyi.

Puszi mindenkinek

Kép
Kép
mongi

Halihó!

Itt vagyok már, csak egész délután ügyeket intéztem. Most meg itt a keresztfiam, nálunk alszik, mert mennek szerenádozni.

Manóvár ovi. Mi négy évig jártunk ide. Egy percig nem bánom, hogy ezt választottuk. Nem egy "menő" óvoda, nem is annyira felszerelt, mint pl a Jósika, de családias, barátságos, mindenki ismer mindenkit. Az óvónőkkel, dadusokkal elégedett vagyok. Sok program van, mindig van valami foglalkozás, az óvónőkkel bármit meg lehet beszélni.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy minden csoportban akad egy két "kisebbség", de általában türhetőek. Én ezzel úgy vagyok, hogy az életben úgy sem tudják elkerülni őket, és hát ide azért a normálisabbja jár.
Egyébként most hallottam, hogy a Jósikában is változik a helyzet, mert kötelezően fel kell venniük nekik is akik körzetesek ill. a halmozottan hátrányos helyzetűeket.

A vegyes csopiról hasonló a véleményem, mint Ildinek. Kicsiként nagyon jó, rohamos a fejlődés, de most így suli előtt... a mi csoportunk szinte fele kicsi. (de pl a másik csoportban a fele nagy csoportos) Az óvónőknek nem sok idejük van a nagyokra, mert a kicsik lefoglalják minden energiájukat. Ez mondjuk Csonginál nem nagy gond, én sokat foglalkozok vele, önálló, semmi baj nincs. De azért sajnos a többség sokkal több odafigyelést igényelne.

Folyt.

Évi és
Kép
csongianya

Letti: Sziaaaaaaa! :D Örülök, hogy jelentkeztél és hogy jól vagytok! Sokat gondoltunk rátok! Gyere, amint tudsz! Pussz!
jaimee1

Sziasztok!

Köszi a drukkot, biztosan segített! Úgy érzem, jól ment ez a 2. kör, most 5 emberrel ültem szemben :D De úgy éreztem, hogy tetszett nekik, amiket mondtam. Az angol is jól ment! Jövő héten lesz döntés, nagyon bízom benne hogy pozitív!!
Hát azt inkább nem részletezném, miért hagytam ott az előző melóhelyet, de nagyon gáz volt már a végére!

Tündi! Nagyon szép a házatok! A belsejéről is tegyél majd fel képeket! :)

Nóri! Ilyen mákos kakihoz már nekem is volt szerencsém! :lol:

Letti! Örülök, hogy jól vagytok és hogy jelentkeztél! Biztos nem lehetett könnyű! Gyere ha tudsz, és várjuk a képeket Attiláról!

Ovi: Kérdeztem Anyut is a vegyes csoportról (ő óvónő) és szerinte jó, mert a nagyok sokat segítenek a kicsiknél, és a kicsik tanulnak tőlük. Azt mondta, meg tudják oldani, hogy a nagyokkal is megfelelően foglalkozzanak. Szóval ő jónak tartja a gyakorlatban. De ettől függetlenül lehet, hogy én mégis maradnék a külön korosztályos csoportnál... Még van egy évünk elgondolkozni ezen :)
judit_79

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?