Kexi: Én is PCO-s vagyok. A dokim (az előző,mert otthagytam,pedig nagyon meg voltam vele elégedve) azt mondta,hogy valahogy kell csinálni nekem egy ciklust, de nagyon vékony volt a nyálkahártyám. Adott nekem is 1 hónapos fog.gátlót,aztán Medrolt+Clostit. Hát én ezt nem szedtem be. Az a helyzet,hogy már itróztam a hormontablettáktól. Utánanéztem a PCO-nak, sok helyen írták,hogy a diéta és a rendszeres mozgás nagyon sokat segít. Namármost én minden nap mozogtam, diétáztam, cicka+palástfű teát ittam, közben mértem a hőmet,hogyha esetleg valami változás van lássam. És hopp! Egyszer csak jött egy peteérés. Aztán egy mensi.Hát boldog voltam,hogy augusztus óta végre megjött! Visszamentem a dokihoz,aki mondta,hogy ez tök jó, akkor szedjem a CLostit és menjek vissza a ciklus közepén. Visszamentem, de nem sikerült a ciklus közepére, a peteérés után mentem, már nem sok mindent látott. Ekkor azt mondta,hogy nagyon vékony a nyálkahártya,nem lesz sem beágyazódás,sem mensi, szedjek norculotot (sárgatesthormon) 10 napig és utána megjön. És aztán újra Closti és jöjjek vissza a köv. ciklus közepén. Na,akkor lett gyanús az egész.
1.Clostit csak rendszeres uh követés mellett szabad PCO-snak adni
2. Vékonyítja a nyh.-át. Namármonst ha nekem így is 4 mm volt,ami nagyon vákony,miért kell a következő hónapban is szednem?
Másik dokit kerestem. Az ő hozzáállása az volt,hogy első körben spermavizsgálat és átjárhatósági,mert addig feleslegesen "kísérleznek" rajtam különböző nagy dózisú hormonokkal.
És persze mindenképp olyan orvost kell keresni,aki képben van az inzulin-rezisztenciával és felír neked Meformint. Nagyon kevesen vannak még,akik alkalmazzák,pedig a legtöbb PCO-snak segített.
Hát röviden ennyi. Remélem azért nem ijesztettelek el nagyon,nem volt szándékos!