Szia!
Eda! Gratulálok!!! Sok tejcsit, jó egészséget kívánok!
Renáta, nézd meg az eggyel lejjebbi topicot, ott megtalálod a listát, hogy mi kell (de röviden: babának adnak ruhát, de pelenkát, popsitörlőt, krémet nem; köldökcsonk ápoláshoz adnak cuccot). Ott megtalálod Németh Éva védőnő elérését is, aki a kórházi látogatásokat szervezi. Utcáról besétálva nem lehet megnézni egyiket sem, a gyermekágyas rész is el van zárva a látogatók elől.
Ha kicsit visszaolvasol ebben a topikban, akkor találhatsz sok infót a szülésznőkről, nekem nem volt, mert császárral szültem, de a lányok az összes szülésznőt dicsérték itt.
Ha visszafelé nézegetsz, akkor találsz képet a szülőszobáról is (azt speciel a kórház weblapján is meg tudod nézni), meg az egyágyas szobákról is.
Ne izgulj, elég jó hely a kórház!
Bianka, szerintem ne izgulj. Tápszerrel túl lehet ugyan etetni egy babát, de ha nem tömöd meg, akkor nem. Azt szokták mondani az orvosok, hogy egy csecsemőnek testsúlykilogrammonként 150 ml-t kell ennie egy nap, az összes étkezésre leosztva. Tehát, ha mondjuk 6150 gramm egy gyerek, akkor 6,15*150 ml-tkell ennie egy nap, ami kicsit több, mint 9 dl egy nap.
Azaz az evésmennyiség nem kortól függ, hanem testúlytól.
Kriszta, a 120 tök jó
az egyötöd meg több, mint amit nekem eddig minden orvos mondott mindenhol (újszülöttorvosok két kóházban, gyerekorvos, gasztroenterológus), úgyhogy szerintem jók vagytok. Hát igen, vannak keveset alvó babák... de így többet élvezheted a gagyarászást, mosolygást
A fogzáshoz még tökmag, de a fogzási fájdalom hónapokkal korábban jelentkezik, mint az első fogacska
Nálunk mindkét gyereknél kb. kéthónaposan kezdődött a rémes nyálzás, csócsálás, fültekergetés; Brúnónak 8,5 hónaposan lett az első foga, két hétre rá a második. Mirának már látszik két kis fehér pötty, de nem nagyon igyekszenek kifelé.
Bchirs - felétek mi újság?
Szép hétvégét mindenkinek!
Tücsi