Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!
Dia, Verus, Ildi, Pankamama!
Köszi a szemészeti tanácsokat! Krisztiánnak 3 hónaposan megcsinálták a könnycsatorna átfújást, úgyhogy tudom, hogy milyen. Nem engedtek be minket, csak hallottam, ahogy bent rettentöen sír a babám. Én meg kint sírtam emiatt. Lehet, hogy Adriánnak is ez lesz. Egyébként a mostani szemcsepp neve: Brulamycin

Andi!
Nekünk itt a szemészeten rögtön az Orfiba adják a beutalót, akkor hogyan mehetnék a Mária utcába?

Geri! Mi egy szuper vadászházba megyünk Dobozra. Ez ott van Békéscsaba mellett. Aztán augusztusban Hajdúszoboszlóra egy hétre. Egyébként én tudok egy szuper jó helyet Soltán (ez egy pici horvát sziget). Van ott egy magyar házaspár, akiknek panziójuk van és ott föznek rád "magyarul". Saját partjuk van és az egész sziget nagyon csendes. Még nem nagyon járnak oda turisták. Tipikusan gyerekeknek való hely.

Gabi!
Szeretettel üdvözöllek téged!

Ancsa!
A barátnöm mindegyik gyereke 6 hónaposan 10 kg volt, csak úgy gurultak (anyatejesek), a doki azt mondta, hogy csak így tovább. Ahogy elindultak, rögtön "vékonyabbak " lettek. Így hát ne izgulj!

Snoopy! A pelusokat így mosom: Flóraszeptes áztatás, ecetes áztatás, mosás 60 fokban.

Jázminmama! Adrián becézése: Utyi, Csüngö-malac, szopós-malac. Ne röhögjetek!
Krisztiáné: Buci baba volt (Akárcsak Pankáé)

Szép napot!
Evey
Evey

Szijjasztok!

Evey ez a szopós-malac... Bocs, de nem bírtam ki nevetés nélkül. Én gaz alávaló KépKépKépKépKép Egyébként nem túl macerás ez a pelus dolog? Én lusta vagyok pedig szeretném védeni a környezetemet. Bár szerintem a flóraszept és a mosópór is szennyezi annyira, de biztos, hogy a le nem bomló pelus jobban. Igyekszem minél hamarabb szobatisztaságra szoktatni Lilit és kevés ideig pelust használni.

Ancsa! Igen megúsztuk láz nélkül, sőt tegnap nagyon jó kedve is volt babucinak. És ma is.

Nekem mindenki azt mondja, hogy ne adjak 6 hónapig mást csak anyatejet. Most akkor hogy is van ez? Rakjak elé almát később? Vagy, ha nem rakom, akkor nem is tudja, hogy van?

Ildikó! Mi ez a hülyeség a kereszteléssel? Én még ilyet soha nem hallottam. Nem adhatom azt a nevet, amit szeretnék mert nincs védőszentje? És a Tiffanik meg a Pamelák meg a Zsáklinok meg a többi. Őket sem lehet keresztelni? Ez vicces...

Nagyon rossz éjjelünk volt, keltünk 11, 12, 4, 6, 7 órakor. Hulla voltam. De tudtam pihenni. Aztán reggel 1/2 9-kor egy akkorát rottyantott Lili a naciba, hogy gondoltam, akkor ez volt a bajok forrása. Igaz, ha felébredt egyszer sem volt hajlandó visszaaludni szopi nélkül hiába próbáltam mindent. Csak az én szememből ment ki az álom. De ezzel szemben egész nap egy angyal volt. Igaz kétszer 1 órát aludtunk, de nagyon-nagyon jó kedvű volt. Már hangosan is tud nevetni olyan döcögősen.

Most megyek mert jöttek Anyósomék és velük foglalkozom.

Puszi:

Anikó
Gerianikó

Szia Evey!
Mi most ugyan Abádszalókra megyünk nyaralni, de amit írtál a horvát tengerparti panzióról nagyon jónak tûnik. Tudnál esetleg elérhetõséget írni? Szívesen felvennénk velük a kapcsolatot, mert jó lenne a tengernél nyaralni! Ha nem akarod ide írni, itt az e-mail címem: gorog.orsolya@deltav.hu . Elõre is köszi!
Mikor Jázmin 2 hónapos volt, nekem is azt mondta a doktornõ, hogy adjak neki kevesebbet enni, mert nagyon sokat gyarapodik. Hát azóta másik doktornõhöz járunk…
Jázminmama
jázminmama (j&aacu

Apropó! A csüngő-malac se rossz Kép Kép!
Jázminmama
jázminmama (j&aacu

Sziasztok!

Evey! Azt a tengerparti címet én is megköszönném, mert minket is érdekelne andimi@freemail.hu. Előre is köszi!
Most csak ennyi sziasztok!

Andi
Andi

Szijjasztok!

Megint én rövidem. Szóval nem tudom ti hogy vagytok vele, de én már nagyon vágyom egy kis napfűrdőzésre és városelhagyásra. Kezd tele lenni a hócipőm, hogy 4 napja nem láttam a napot pedig júniust írunk és hogy eddig nem volt összesen 10 meleg nap. Szóval már nagyon jó lenne kimozdulni, de a hazai tenger nekem az idén jó lesz. Majd talán jövőre vagy vmi téli vakáció keretében.

Másik egy kis dicsekvés: ma Lili baba összesen 5 alkalommal evett, tehát 3 3,5 óránként. Már majd kidurrantak a melleim, de így olyan jó volt. Szerintem ő is kiegyensúlyozottabb volt.

Most puszi, alvós éjszakát mindekinek:

Anikó
Gerianikó

Sziasztok!

Andrea vagyok (a továbbiakban Rea). Nemrég találtalak Titiket és azóta bearanyozzátok a napjaimat (komoly!). Én eddig is reméltem, hogy vannak ugyanolyan anyukák, mint én - kérdésekkel, vívódásokkal és sok-sok örömmel, de valahogy nem találkoztam velük. Ráadásul mi is a fent említett védőnőhöz tartozunk, mivel maglódiak vagyunk (mi nem tartjuk a kapcsolatot, mert az első babám már egy hónapos volt mire végre kijött, pedig hívtam, mert nagyon kétségbe voltam esve, de ez már a múlté). Na szóval, két kisfiam van: Balázs 1998. 12. 15-én született (3500 g, 52 cm), Tamás pedig 2001. 04.02-án (3610 g, 54 cm). Fantasztikus kis lurkók, egyszerűen imádom őket. Balázs nagy és okos, Tomi pedig olyan kis puszilgatni való.

Ancsa!
Mostmár itt írok, de majd fel is hívlak.

Most sajnos egyelőre abba kell hagynom, mert még vasalnom kell és még aludnom is kellene, az egésznapos lóti-futi után már majd leesek a székről a fáradtságtól.

Jó éjszakát Mindenkinek!

AndREA
Rea

Sziasztok!

Képzeljétek, voltunk védõnõnél, mázsálni. A ma háromhetes Zsombi-baba 4100g volt. Ami azt jelenti, hogy ennyi idõ alatt majdnem 1 kg-t hízott.Nekem ez jó soknak tûnik. De még sosem volt háromhetes gyerekem, így nem tudom, hogy tényleg az-e. Szerintetek?
Szóval, mostani adatok: 4100g, 56cm

A védõnõnk egy fiatal csajszi, aki úgy tûnik, hogy tõlem várja a tanácsokat, mint fordítva.
Úgyhogy azt hiszem, hogy maradok a babanetnél.

Jázminmama!

A recept, amihez kell egy doktor, meg annak recepttömbje. Amit a recepre kell írni:

Rp/ Ung. Azulenol
gta 40,0
Ung.Burowi
gta 60,0
Paraffini solidi
gta 30,0
Olei heliantii
gta 45,0
Butyri cacao
ad gta 200,0

Misce fiat unguentum

DS: napozáshoz

Mindenki használja egészséggel!
Mára ennyit!
Szép jó éjszakát
Snoopy
snoopy

Sziasztok!

Szoptatás témában szeretnék hozzászólni mindahhoz, amit az elmúlt napokban írtatok, kérdeztetek.

Testmozgás: csak nyugodtan, nem fog elapadnia tej, ha a babát igény szerint szoptatjátok, pótlást, cumit nem kap.

6 hónapos kor elott mindenféle hozzátáplálás felesleges. Tea, víz is. Az anyatej "eleje" az úgynevezett elsotej vizesebb állagú, inkább szomjoltó, míg a hátsótej zsírosabb, laktatóbb táplálék. Ha egy kisbaba túl hamar fejezi be a szopizást és nem kap elegendo mennyiséget a hátsótejbol, lassul a súlygyarapodása, de az elsotej meg is hajthatja a hasát. Ez az elsotej tökéletesen megfelel a babának a nyári nagy melegben is. Ha eleget pisil, kakil és igény szerint szopik, nem kell kiszáradástól tartani.

Semmiképpen sem kell idoponthoz kötni a szoptatást és 3-4 órákat várni. Ez a tejtermelodés szempontjából mindenképpen káros. Az anyatej nagyon könnyen emésztheto, pici babák akár óránként is igényelhetik a szopit. A babák ún. komfortszopási igényét is az anyamellen ideális kielégíteni. Ha úgy látjátok, hogy nem éhes már vagy fáj a pocija, ha többet eszik, akkor azon a mellen "cumizzon", amelyiket már "teljesen" kiürítette.

Anyatejes babák BÁRMILYEN sokat hízhatnak az elso hetekben, hónapokban, az átlag heti 10-20 dkg, vagy havi 45 dkg. Ha ennél kevesebbet hízik a baba, érdemes megnézni, hogy milyen a szopási technikája, kap-e más táplálékot, folyadékot, cumit, cumisüveget illetve, hogy igény szerint szopik-e.

A Continuin csak sárgatesthormont tartalmaz, úgy tudjuk, nincs hatással a tejre.

Megérett-e a baba a szilárd táplálék bevezetésére?
3 tényezonek kell jelen lennie, ahhoz, hogy igennel válaszolhassunk: 1. stabilan üljön a baba, 2. hirtelen gyakrabban kér enni, szopizások után hamar megéhezik (6. hónap körüli életkorra érvényes ez most) 3. a bevitt kaja befelé megy, nem köpi ki, nem dugja vissza a nyelvével. Ha ez a három dolog EGYÜTTESEN jelen van, akkor, igen, megérett a baba a szilárd táplálék bevezetésére. 6 hónapos kor elott NEM JAVASOLT bevezetni semmiféle kiegészítést. A babák persze elobb is érdeklodést mutathatnak különbözo hamik iránt, különösen, ha a család eszik, de ugyanilyen szívesen kóstól meg minden egyebet is, pl. a papa csavarhúzóját.

Azt hiszem, elég sokat írtam (ettol többet is tudnék Kép ), de ha van kérdésetek, szívesen válaszolok.

Iboly
Iboly

Sziasztok!
Eloször is, Rea, üdv közöttünk, gyere gyakran. Itt tényleg annyira jó a társaság!!!!!
Iboly, köszi a részletes leírást! Sokat segítettél!
PM még jutott eszembe a cicirángatás témához, hogy valahol azt olvastam, ne szopizzon vízszintesen a baba, hanem a felsoteste picit magasabban legyen, így már szopi közben feljön a levego. Nekem bevált, Csongi szinte azonnal büfizik, ha felemelem.
Lányok, én kezdek kiakadni. Csongi nagyon sírós lett és nem találom az okát. Tök jól elvan, aztán csak egyik pillanatról a másikra elkezd bömbölni. És semmi sem használ!!!! KépKépKép Nem úgy sír, mintha éhes lenne (bár pár kortytol megnyugszik néha, de nem mindig), nem is úgy, mintha fájna neki valami, egyszeruen bömböl. Ez a fogzás miatt lehet? Kezdek igazán kétségbeesni. Mi van vele? Még jó, hogy éjjel legalább alszik...

Évi
Évi (Évi)

Folyt.
Nem tudom más hogy van vele, de mióta Csongi megszületett, én vele alszok egy szobába, a párom meg a másikba. Most próbálok visszaköltözni a régi helyemre, de nagyon nehezen megy. Annyira megszoktam, hogy a pici fiam ott szuszog mellettem, és annyira kötodöm hozzá, hogy igazából nem is nagyon vágyódom a férjem mellé. Vagyis vágyódom, csak nem is tudom...Úgyhogy az éjszaka egyik fele az egyik helyen, másik a másik helyen, igen fárasztó. Furcsa. Másnál hogy van ez?
Snoopy, az én fiam 1,25 kg-t hízott az elso hónapban. A védonokrol meg annyit, hogy sokkal többet kaptam a babanettol, nem is tudom mi lenne velem nélkületek!!!?
Ja, Evey, a horváto.-i cím engem is érdekelne, jövore szeretnék odamenni. Ha lehet engem is informálhatnál nagyat@broadband.hu! Köszi!
Geri, Ti a Balcsinál merre mentek. Minket most hívtak Széplakfelsore. Esetleg nem lesztek a közelünkbe?
Derusebb napot. Évi
Évi (Évi)

Sziasztok!

Most csak annyit szeretnék kérdezni, hogy nem tudja-e valaki véletlenül, hogy mit és hány százalékot vonnak le a GYÁS-ból, illetve a GYED-ből?

Este majd írok még, addig is szép napot mindenkinek!

Rea
Rea

Hallihhóóó!

Évi! Az szuper jó hely (Balatonszéplak felső) kiskorom óta ott nyaraltam és imádom mnég most is, ha arra tévedek. Ott voltunk Pünkösdkor, de most sajna nem oda megyünk, pedig én azt tenném legszivesebben. Szóval most Balatonkenese a cél, de az kb. 30 perc onnan szóval megdumálhatunk vmi találkát. Én jövő hét csütörtöktől vasárnapig lent leszek, jó időt mondanak remlem tudok napozi, meg egész augusztusban. Akkor még Balatonfűzfőre is megyünk, de az meg az északi part közepe. Mikor mentek Széplakra? Sajnálom, hogy sírós Csongi, szerintem a foga. Lili egy angyal, de én is félek a fogzástól, de hál istennek még jele sincs. Egyébként pont meg akartam kérdezni, hogy még mindig Csongival alszol-e, de ezek szerint igen. Mi Lilit telepítettük a hálószobánkba és még egy darabnig ott is marad. Egy dologra viszont szerintem figyelj és az a férjed. Nehogy azt érezze, hogy Csongi fontosabb nála még, ha így is érzed éjjelente. Igaz nekem is jobb, hogy hallom ahogy szuszog Lili mellettem, de nekem fontos volt, hogy az ágyamban a férjem mellett aludjak. Ezért választottuk ezt a megoldást.

Mse, Pankamama merre jártok???

Szia Rea! Üdv erre nálunk. A mi védőnönk 3 gyerekes anyuka nagyon jó fej, egyáltalán nem a papír szerint ad tanácsokat. Mellesleg mivel látta rajtam, hogy nem szorulok tanácsra (köszönhető nektek) ezért nem is jön gyakran. Megbeszéltük, hogy menjen olyan anyukákhoz, akik viszont csak rá számíthatnak. Azért a lelkemre kötötte, hogy bármi van nyugodtan hívjam. nekem a Gyásom ugyanannyi mint a nettó fizetésem volt. Elvileg a fizetés 70 %-a jár, de ez általában ugyanannyi, mint a nettó fizetés. Másoknál is ez a tapasztalat. Állítólag más adósávba esik vagy mi...

Iboly! Köszi ezeket a tanácsokat jó így egyben elolvasni.

Snoopy! Lili 2 hét alatt hízott 1 kiló úgyhogy nem sok, amit mértek, ne aggódj. Később majd lassul ez a hízás.

Most megyek sétálni és veszek Lilinek játszószőnyeget és gimnasztikát. Kár, hogy nem vagyok olyan kreatív mint Pankamama.

Puszi:

Anikó
gerianikó

Sziasztok!
Újra felugrottam, úgy néz ki Csongi kifáradt, már több mint egy órája alszik! Azon kezdtem el filozofálni, hogy nem járunk-e véletlen most mi ennél a "fejlodési ugrás"-nál vagy hogy is nevezzem. Szóval, lehet, hogy most többet igényli a szopit, és azért sír? Ma azt a módszert választottam, hogy amikor elkezdett sírni, adtam neki. És mindig tudott enni, és meg is nyugodott. Szóval próbálkozom, mert vissza szeretném kapni az én angyali jó kisfiamat!!!!!!!!!
Geri, ha minden jól megy, mi is jövo hét csütörtöktol vasárnapig leszünk a Balcsin!!! De jó lenne találkozni!KépKépKép
Te, milyen az a játszószonyeg és gimnasztika?
Igen, én is attól félek, hogy a férjem lassan kezdi mellozöttnek érezni magát. Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy mostanában rengeteg munkájuk van, este 8-kor jár haza, úgyhogy elég kevés idonk van egymásra.
Holnap megyek fürdorucit venni. Mert hát a tavalyiból enyhén szólva kivillan a cicim...Kép
Csaó
Évi
Évi (Évi)

Évi!

Én már végigjátszottam ezt az óránkénti cicit, játszd Te is, ha megnyugszik tőle. Ha felesleges, akkor kikakilja.
A gimnasztika egy négy lábon álló alacsony kis szerkezet, amin lógnak szines csörgők és, ha azokat ütögeti, akkor csörögnek meg forognak meg roppant érdekesek. Játszószőnyeg pedig, amire lerakom a földre, de azt nem vettem, mert marha drága, takaróra raktam le és megy a ventillátor, hogy ne fázzon meg. És a takarón folyton balra fordult. Ügyes volt.
Én már vettem fürdőrucit ugyanilyen okok miatt, pedig tavaly direkt kettőt vettem, hogy akkor egy darabig nem kell. De kétrészest vettem olyan ápol eltakar típust.
Megbeszélhetünk egy találkát.

Puszi:

Anikó
Gerianikó

Sziasztok Lányok!

Andrea üdv közöttünk, látom idetaláltál. Várom hívásod! Érdekes, hogy a kisebbik fiad napra pontosan két hónappal fiatalabb az enyémnél, és Öt is Tamásnak hívják! Kép
Melyik dokinénihez jártok?
Ja, a GYÁS nekem is az elsőnél kb. annyi volt mint a nettó fizetésem, most megemelték az alapomat így nem tudom mihez viszonyítani. Azt hiszem adót vonnak, TB-t nem.

Évi!
Az én kisfiam is ezt csinálta, most két napig semmi baja nem volt, mint egy kisangyal olyan jól viselkedett, ma meg nem lehetett vele bírni, mert mindig siránkozott. És nála még rá sem foghatom hogy növekedési ugrásnál tart, mert ebben a korban már nem szokott lenni, a hathónapos meg még messze van. Lehet hogy front volt? Vagy éppen az volt a baja, hogy nincs front? Kép

Irigyellek titeket a Balcsiért, nekünk idén nadrágszíjhúzás van (és lehet, hogy még egy-két évig Kép), mert most kezdtünk el építkezni. Maximum egy-egy hétvégére fogunk eljutni valahová, ha eljutunk.

Snoopy!
Ne aggódj, az én kisfiam is ugyanezt produkálta, 3 héttel azután hogy hazajöttünk a kórházból pont egy kilóval volt nehezebb mint amivel hazaadták.

Na most befejezem, mert le kell fektetnem a kislányomat.

Sziasztok!

Ancsa

<pre>
Név Baba neve Szül. dátum Születési súly, hossz Jelenlegi súly, hossz Lakhely
Beáta Dominik 2000.04.14.
Dia /25/ Bori 2000.06.23. 58 cm, 3650 g 86 cm, 8-9 kg
Bobojsza /28/ Janka 1997.10.30. 55 cm, 3550 g 102 cm, 15 kg Budapest
Simon 2000.08.25. 54 cm, 3250 g 72 cm, 8700 g Budapest
PaMiKa Panni 1998.10.03.
Miska 2000.09.21.
Andi Kinga 2000.12.23. 55 cm, 3220 g 68 cm, 7850 g Budapest
Eszter Marcell 2001.01.07. Budapest
Ancsa (Anyanyanya) /24/ Tímea 1999.01.18. 55 cm, 3600 g 92 cm, 15 kg Maglód
Tamás 2001.02.02. 56 cm, 3800 g 68 cm, 8000 g Maglód
Orsi (Jázminmama) /24/ Jázmin 2001.02.03. 49 cm, 2920 g 66 cm, 6500 g Szeged
Móni (Pankamama)/27/ Anna 2001.02.13. 52 cm, 3400 g 62 cm, 5600 g Budapest
Tünde /32/ Nóri 1997.05.13. 52 cm, 3300 g Budaörs
Lili 1997.05.13. 54 cm, 3500 g Budaörs
Stefánia 2001.02.15. 56 cm, 4400 g Budaörs
Kadri /28/ Leevi 2001.02.16. Joutseno/Finnország
CsKati /26/ Alexandra 1994.04.21. 59 cm, 3900g 130 cm, 25 kg Budapest
Kitti 2001.02.17. 53 cm, 4000 g 65 cm, 7250 g Budapest
Zsuzsa (zzss) Lili 2001.02.22. Budapest?
Mse /23/ Anett Tünde 2001.02.28.
Verus /27/ Johanna 1993.04.24. 55 cm, 3300 g 130 cm, 25 kg Budapest
Tamás 1995.03.08 50 cm, 2850 g 135 cm, 27 kg Budapest
Karolina 1997.12.30. 55 cm, 3350 g 105 cm, 17 kg Budapest
János 2001.03.07. 51 cm, 3250 g 65 cm, 6650 g Budapest
Évi /26/ Csongor Attila 2001.03.10. 47 cm, 2350 g 60 cm, 5550 g Szolnok
Madárka /27/ Petra 2001.03.13. Budapest
Geri /26/ Lili 2001.03.14. 58 cm, 3700 g 70 cm, 7000 g Dunaújváros
Andrea (Rea) Balázs 1998.12.15. 52 cm, 3500 g Maglód
Tamás 2001.04.02. 54 cm, 3610 g Maglód
Nik /24/ Dominika 2001.04.22. 49 cm, 2900 g
Gabi1 kislány
Norbi 2001.04.30. 53 cm, 3600 g 58 cm, 4900 g
Kriszta /29/ Anna 2001.05.01. 49 cm, 3000 g 52 cm, 4230 g
Snoopy/30/ Zsombor 2001.05.30. 51 cm, 3150 g 52 cm, 3375 g Budapest
Evey Krisztián 1998.03.21. 50 cm, 2350 g 95 cm, 15 kg Szentendre
Adrián 2001.05.28. 49 cm, 2900 g 3150 g Szentendre

</pre>
anyanyanya (anyanyanya)

Sziasztok Lányok!!

Tegnap begépeltem ide 1 kisregényt, de mielött elküldhettem volna, elszállt a gépKép Jól begururltam és inkább lefeküdtem. Legalább idöben ágyba kerültem.

Évi, mi is úgy alszunk, hogy a kicsi van a mi szobánkban. Söt, éjjel, amikor szoptatom, magunk közé veszem és ott etetem meg.. majd persze együtt alszunk tovább reggelig. A férjem a legelsö babánál tartott attól, hogy esetleg rá fekszik, de benne is müködik a szülöi reflex vagy mi. Soha nem történt ilyen baleset. Úgyhogy Jancsinál már nem kellett azon gondolkozni, hogy hogyan oldjuk meg az alvást, az éjjeli etetést..
Gerivel csak egyetérteni tudok, hogy nem szabad elhanyagolnod a férjedet! Mi a nap nagy részét együtt töltjük, (ui. itthon dolgozik) de akkor szinte minden idönket a srácokkal töltjük, vagy munkával. Én alig várom -épp ezért- azt a pár órát, amit még fent töltünk. Hiszen ilyenkor vagyunk igazán kettesben és tudunk egymással beszégetni, foglalkozni. Tudom mások vagyunk, de nálunk nagyon jól bevált.
Sziasztok!:Verus
verus (verus)

SSziasztok Lányok!

Itt vagyok, örülök, hogy hiányoztamKépKép

Rea! Üdv közöttünk!

Geri! Örülök, hogy megúsztátok baj nélkül az oltást. Egyébként nem is hinnéd, hogy a gyerekek milyen dolgokkal képesek eljátszani. Pl: üres ásványvizes palackba tégy babszemeket, hogy csörögjön és vagy akaszd fel, hogy bokszolhassa, vagy tedd le a földre, úgy hogy elérje a kis kezével és nagyon fogja élvezni ha fellöki. Akkor újra állítsd fel. Pankának tudod mia favorit most? A Túró Rudi persze kibontatlanul és egy zöld átlátszó labda. Ezért is nem veszek neki ngyon játékokat.

Ma végre mi is kijutottunk sétálni, isteni voltKépKépKépKép

Évi! Nálunk is ez megy kb. 1 hónapja. Minden ok nélkül elkezd Panka sírni, de olyan keservesen mintha nyúznák. És &#337; meg ameddig cicin van csendben van de ahogy leveszem üvölt tovább, persze nem eszik. Bármit csinálok vele, nem hagyja abba. Volt, hogy 3 órán keresztül megállás nélkül üvöltött. Ki is borultamKépKép Máig nem tudom mi az oka, ha ölbe veszem feszíti magát hátrafelé, mintha ki akarna ugrani a kezemb&#337;l. De csorog a könnye is, ugyhogy biztosan nem hiszti.Ezt a szopizási trükköt kipróbálom. Köszi!

Iboly! Nálunk nincs meg mostanában a heti 10 dkg hízás, de vizet is kap cumisüvegb&#337;l és cumizik is, mindkét cicib&#337;l eszik kezdetekt&#337;l fogva. Ez miért baj? Doki vagy vagy véd&#337;n&#337;, vagy tapasztalt mama? Kép

Még nem tudom hová megyünk nyaralni, lehet, hogy nem is lesz nyárra hely a Mátrába, így fürcsiruhán sem kell törni a fejem, jöv&#337;re meg csak " összemegy" a cicim.

Férjelhanyagolás, hmmmmm, ez is megérne egy fórumot, de tény, hogy a nagybáttyám szerint a kocsmában ül&#337; pasik nagy részének kis gyerekei vannak otthon. Ez az &#337; véleménye!

Na nem okoskodok tovább.

Üdv:Pankamama
PM

Sziasztok!

Megint Bp-n. Sajna Panni beteg, vírus, láz, köhögés. Miska második foga kint, felso négy jön, éjszaka sokat fent van és szopik. Napközben szinte semmit nem akar enni (fagyit, kolbászt igen) csak szopik. Engem lassan nem lehet látni. Gimiben voltam kb ilyen vékony, és karikás szemu.

Viszont Miska megtanult lemászni ágyról, kanapéról. Annyira örül neki, persze én is.

Én védonokkel abszolut nem foglalkozom, egyik fülemen be másikon ki. Miska is már 8 kg volt 3 hónaposan 4 hónapig egy dekát nem hízott, utána még egy kilót, de most egy hónapja megint semmit, amióta csak szopik. De mégis vannak hurkái, dokinéni szeint remekül néz ki. szerintem is.

Becenév, Panni sokszor Manci. Amikor kicsi volt egyik este mentem be betakarni, sötét volt, feküdt hanyatt és nézett kopaszon a nagy fekete szemeivel. Úgy nézett ki mint egy UFÓ. Így kezz Ufóka-pufóka.
Miskának annyira jelegzetes a kaka szaga (mindegy mit eszik), hogy apja elnevezte Miska Kakaszaga-nak (apja imádja a régi kínai és japán kultúrát) persze próbálom az elnevezést házon belül tartani, de azért aranyos.

Kata
PaMiKa

Évi!

Nemrég kérdeztem egy verses-dalos lemezrol. Írtad, hogy Neked ismeros. Megnézted a szüleidnél? Egy másik topicban valaki írt, hogy talán Regélo a címe.
Nagyon zeretném megtalálni, köszi

Kata
PaMiKa

Iboly!

Én totál anyatej párti vagyok, ezzel együtt kérdések merültek fel bennem.
1. stabilan ül Ezt hogy érted? a, fel tud ülni egyedül? ezesetben ez 8-9 hó is lehet 2. ha felültetem megül? ezt az én elsõ fiam 4-5 hónaposan tudta, legfeljebb a kezét fogtuk. Nem teljesen értem, hogy a táplálkozási igény, és az egyensúly-mozgásfejlõdés miért függne így össze?
2.a bevitt kaja befele megy: na erre mondom azt, hogy a család evésénél megkóstolja a gyerek, és utána hisztizik, ha nem kaphat, és nyeli mint kacsa a nokedlit (másfelõl semminõ kiütést stb. nem okoz a dolog). De mi van, ha ezt 4 hónaposan produkálja? Merthogy nekem produkálták.
3. most komoly. nem azért mert kötekedni akarok, hanem azért, mert láttam a nõvéremnél is, ahol a nagyok már 5-7 évesek, a pici meg szín anyatejes lett végre, és õ is kínlódott, hogy hogy tartsa be a 6 hót, mert muszáj a kicsinek a konyhában lenni (egyedül van velük) látja és követeli. Ha netán lenne nálunk 4., tartok tõle vele is fennállna a probléma: azaz, mi van, ha az általad soroltak, fõleg utóbbi kettõ bekövetkezik 4 vagy inkább 5 hónaposan? Tartsam erõvel távol a más ételtõl (gyümölcstõl)? Nem jár ez azzal a veszéllyel, hogy késõbb nehezen fogadja el?
Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi

Sziasztok Lányok! Kedves Mse!

Véletlenül nem te szültél Lázár Erikánál az István Kórházban? Vagy valamelyikõtök. Orvost keresek, véletlenül hozzá is eljutottam, érdekelne, mennyire alapos, lelekiismerestes, miután a régi orvosom úgy érzem cserben hagyott.

Köszi Marcsi
Marcsi

Sziasztok!
Képzeljétek! Jázmin túl van az elsõ általam készített banánpüré evészeten. Majdnem egy egész banánt megevett!! Azért csak majdnem, mert a végén elaludt a babülésben úgy, hogy még benne volt a kanál a szájában Kép Kép! Biztos jóllakott, mert a cicin is elalszik ha teli a bendõje… Ti hogy álltok a gyümölcs bevezetéssel?
Szép napot nektek!
Jázminmama
jázminmama (j&aacu

Snoopy!
Köszönöm a receptet!!! Aranyos vagy hogy leírtad!
Jázminmama
jázminmama (j&aacu

Sziasztok!
Csak egy pár percre jöttem, mert mindjárt kezdodik a pólómeccs.
Csongi ma egész nap tündér volt.KépKépKépKépVégre!
Jázminmama, mi még sehol nem járunk a gyümivel, egyenlore nem is tervezem. Édes lehetett kanállal a szájába...
Pamika, szegény, együttérzek veled. Úgy látom, nálad nem gond a fogyókúra. Hát én inkább maradok a + 7 kg-nál! De nálad is lesz még jobb a helyzet, ne aggódj. Panninak jobbulást.
Geri, sajnos a jövo hét ugrottKép, következo héten megyünk.
Jó estét, jó szurkolást.
Évi
Évi (Évi)

Sziasztok csajok!

Anno kértétek, hogy írjam le, hogy milyen volt a szülés. Már ha valaki még emlékszik erre az igényre. Leírtam.
Ha valakit érdekel, akkor meglelheti az "ami a szülés elõtt van"-ban, kb 2 nappal ezelõtti dátummal.

Újabb becenevek merültek fel Zsombi számára . Bár nagyon tetszett a szopós malac is, de nem akartam elbitorolni. Szóval: Mazsola, Mazsi, Makuka, Magola, változatok egy témára.

Lássuk a srácok vizilabdázását!
Sziasztok!
Snoopy
snoopy

SZiasztok,

már egy hete nem voltam, mert Balcsin voltunk, persze pont kifogtuk a rossz id&#337;t.Hihetetlen, hogy micsoda "élet " van itt! Alig gy&#337;z&#337;m követni az eseményeket.... Képzeljétek, tegnapel&#337;tt éjjel Pötyike kilenct&#337;l fél &#337;tig aludt, ezért mire felébredt a cicim már túl tele volt, de megetettem. Utána viszont teljesen elkezdtem vacogni, másfél óráig nem is bírtam elaludni. Reggelre felment a lázam, egész nap 38- 38,2 fokos volt, egyb&#337;l beijedtem, hogy biztos mellgyulladást kaptam, de miután este bevettem két algopyrint, mára teljesen jól vagyok, semmi láz.Azért a dokimat felhívtam, mondta, hogy ha ma is lázam van, akkor menjek el hozzá. Mi lehetett ez? Pötyike egyébként nagyon cuki,már sokat vigyorog ha beszélek hozzá meg mutogatok neki dolgokat, persze pl. szerdán iszonyú ny&#369;gös volt, alig aludt valamit, ezért volt az esti nagy szunya. Ma napközben sokat aludt, ezért most nem igazán akar elszunnyadni, pedig azt hittem, már megszokta, hogy este a kiságyban alvás van.... még mindig itt síránkozik szegényke.. az el&#337;bb fel is vettem, akkor persze egy hangja sem volt.....
Nekünk is írt fel a dokinéni napozókrémet a gyógyszertárból. EGyébként tejkiütései is vannak, már két hete, ezek mennyi id&#337; alatt múlnak el?
Enni még összevissza eszik, van, hogy két, van hogy négy óránként. Egyedül éjszaka bírja tovább, van, hogy öt-hat órát is átalszik.
Geri, a bébiúszást nagyon irigylem, én is szeretném elvinni a babát, de még nem tudom, hogy oldhatnám meg....

Megkaptam egy barátn&#337;mt&#337;l kölcsönbe a Cindy Crawford kazettát, amit szülés után kell csinálni, egész jó, bár a legkeményebb edzést még nem csináltam végig, csak az els&#337; kett&#337; könyebbet. EGyébként én is futni szeretek, az fogyaszt a legjobban, de a múltkor megpróbáltam és tele cicikkel szinte lehetetlen, csak úgy menne, ha egyfolytában fognám &#337;ket, de úgy meg elég komikus....

Kaptam egy másik videót is, a Baba-mama tornát. A szülés utáni torna szerintem elég gyenge, persze én már hét hete szültem, lehet, hogy ezért. De a babatorna meg a babamasszázs nagyon aranyos, bár Pötyinek a masszázs még nem jött be, eddig kétszer próbáltam, mindig elkezdett sírni. A baba tornát viszont élvezi. Az a gyanúm, hogy nem szeret még levetk&#337;zve lenni,zavarja, ha nincs rajta ruha.

Na, kezd elcsendesedni.....
Egyébként mostanában sokat vagyok vele egyedül, mert a férjem dolgozik, így csak hétvégén jön le Balcsira, hétközbenkés&#337;n járt haza, korán megy, ma meg leutazot egy céges bulira....

A "férjelhanyagolás" témához meg annyit, hogy én úgy érzem, &#337; hanyagol el engem... mikor hazajön, csak a gyereket babusgatja, meg vele szórakozik,aztán pihen, tévézik, hétvégén meg a hobbijainak hódol...amib&#337;l van jó számos. SZóval "rám" már nem negyon jut ideje....
ÚGyhogy nálunk inkább feleség-elhanyagolás van.
Ti hogy vagytok ezzel?

Mára ennyit, igyekszem majd többet jönni:

Kriszta
Kriszta

Kedves Pankamama!

Nem, nem vagyok sem orvos, sem védono (így talán PaMiKa másik fülén sem jön ki, amit mondok Kép ), "csak" tapasztalt mama. A harmadik gyermekemet szoptatom (21 hónapos) és az elsovel keseru volt a tanulópénz.

A víz azért felesleges, mert az anyatej a babák minden táplálék- és folyadékigényét fedezi legalább az elso 6 hónapban. Mint biztosan tudod, a tejtermelés a kereslet-kínálat elvén muködik, ebbe a harmóniába bármilyen pótlás belezavar.

A cumi (cumisüveg-cumi is) szopása másfajta technikával történik, mint a puha, rugalmas anyamell szopása. Ez a kétféle technika megzavarhatja a babát, aki a legrosszabb (de sajnos elég gyakori) esetben, elfordul az anyamelltol, nem fogadja el azt.
Ha rossz technikával szopik a baba, nem stimulálja megfeleloen az anya mellét, kevesebb tej képzodik, lassul a gyarapodás, valamint kisebesedhet az anya mellbimbója. Ráadásul a baba a "nyugtató" cumival kielégíti szopásigényét, ahelyett, hogy ezt a bizonyos komfortszopást is az anyamellen végezné, ez jelentosen lerövidíti a mellen eltöltött szopási idot és akadályozza az igény szerinti tejképzodést. Jó tudni, hogy a tej mennyiségének kétharmada a szopások alatt képzodik, és csupán egyharmada termelodik a szopások közti szünetekben. Ezért is helytelen az az elképzelés, hogy várni kell 3-4 órát a szopik között, hogy legyen ideje a tejképzodésnek. Ellenkezoleg: éppen a gyakori mellretétel a helyes út, két mellbol legalább 10-10 percig szoptatva. Ennek a legalább 10 percnek az elsotej-hátsótej közötti különbség miatt is van jelentosége.

Pankamama, a babák súlygyarapodása folyamatosan lassul (jó duci gyermekek lennének, ha olyan ütemben híznának mindig, mint az elso hetekben). Ez különösen érvényes arra az idoszakra, amikor már megfordulnak, másznak, elindulnak, vagyis sokat mozognak. A táblázatban láttam, hogy Panka már 4 hónapos, tehát talán kezd forgolódni. Mindenesetre, ha van kedved, próbáld ki, hogy elhagyod a cumit, a vizet és igénye szerint, kizárólag szoptatod.

Üdvözlettel

Iboly
Iboly

Kedves Kriszta!

Biztos, hogy nem mellgyulladásod volt, inkább valami kis vírusfertozés lehetett.
Ha tejkiütése van a babádnak, ellenorizd a saját étrendedet. Mennyi tejterméket eszel? Ha az anya sok tejterméket fogyaszt, attól is lehet a baba kiütéses. Amúgy változó, hogy mennyi ido alatt múlik el, de ne aggódj, a tejkiütés nem veszélyes.

Üdv.

Iboly
Iboly

Sziasztok!
Most néztem meg a nyitólapról a babahordozó kend&#337;ket. Vett valaki ilyet? Mennyire biztonságos ez? És melyik a jobb a kötöz&#337;s vagy a karikás? Nekem így a szöveg és a képek alapján tetszett, de lehet, hogy valaki már használt ilyet közületek és nem jött be neki.

A férjelhanyagolás téma tényleg nagyon érdekes, érdemes lenne beszélni róla, mindenki elmondhatná aki akarja náluk ez hogyan alakult a baba érkezése óta! Nálunk nincs elhanyagolás ami a férjemet illeti, érzelmi téren minden oké, csak a szex nem úgy sikerül mint korábban. S ráadásul ez nem is nekem hanem a férjemnek okoz problémát. Szóval este ha elalszik Jázmin és összebújunk (hogy is írjam ezt hogy szalonképes legyen..), a férjemnek nem sikerül úgy ahogy mindketten szeretnénk. Pedig nagyon akarjuk. Lehet, hogy azért mert ott volt a szülésnél? Esteleg valami tudat alatti trauma? Vagy ez hülyeség? Na jó nem kesergek ezen tovább. Remélem kedves párom nem olvassa el ezt a hozzászólásomat - nem mintha nagy Babanetez&#337; volna Kép..., de azért kapnék a fejemre, hogy ilyen dolgokat osztok meg veletek Kép.
Sziasztok!
Szép napot nektek!
Jázminmama
jázminmama (j&aacu

Evey,
hát itt vagyok, de nem tudom, hogy mennyi idõm lesz írni. És mindez úgy, hogy Emma tündéri nyugodt gyerek, legalábbis ahhoz képest, amilyen Kamilla volt. Sír ugyan sokat, de mindig meg lehet nyugtatni. Vettem egy kengurut, azt is szereti, szivhangra alszik a legjobban.
Hogy vagytok? Krisztián mennyi idõs pontosan? Kamilla sem alszik napközben, két éves kora óta, én nem is bánom egyáltalán, mert így lefekszik legkésõbb este hétkor, és reggel hatig meg sem nyikkan. De pont ezért zûrös az esti fektetés is, mert Emma meg hétkor fürdik, nyolckor õ is alszik. Tegnap volt öt hetes, õ is kétszer ébred éjszaka, fél kettõ körül, utána meg hajnalban, 5-6 között. Én nagyon igyekeztem, hogy beálljunk valami rutinra, és szerencsére sikerült (azért azt hozzá teszem, hogy nem erõltettem, és ha Emmának nem tetszett volna, akkor inkább alkalmazkodtam volna én). De két gyerek mellett egyszerûen lehetetlenek voltak az elsõ napok, amikor még igény szerint ment minden. Most szépen eszik három óránként, és ez jó neki, jó nekünk. Írjál bõvebben, nem tudom, hogy lesz-e idõm visszamenõleg elolvasni a leveleket.
Nem tudom, hogy hogy volt erõm a császár utáni éjszaka Emmával foglalkozni, de volt, és nem emlékszem, hogy fájt volna valamim. Lehet, hogy pszichés volt az egész?! Kamilla után (spinálisban mûtöttek), olyan sz.r volt a lábadozás, meg az egész kórházi dolog, hogy most tudtam értékelni az óriási különbségeket, és talán így eltörpültek az aktuális kellemetlenségek. Nem tudom. Mekkora most Adrián? Emma 3200g ls 49cm-rel született, egy hónaposan 4400g és 53cm!Na, ennyit, írj, hétvégén mindig több idõm van netezni! Azért hiányzik!
Sokkal nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb vagyok Emmával, mint Kamillával voltam a kezdeti idõkben, a boldogságot is jobban érzem! Te hogy vagy vele? Nehezebb, vagy könnyebb? Andi
andi

Ancsa,
te csinálod a táblázatot?

A mi adataink akövetkezõek:

Kamilla 1997.12.18 / 3400g 54 cm/ 98cm 15kg/ Fót
Emma 2001.05.18 / 3195g 49 cm / 4400g 53cm / Fót

Evey,
közben megtaláltam az adataitokat a táblázatban!
Andi
andi

Evey,
már megint én vagyok - elfelejtettem mondani, hogy Emmának is egy pár napja, az ötödik héten rendezõdött a szeme, addig állandóan csipásodott, és négy héten keresztül csepegtettünk. Már én is aggódtam a könnycsatornája miatt. Ha a hatodik hétig nem jön rendbe a szeme Adriánnak, feltétlenül vidd el szemészetre. Hat hetes korban lehet leghamarabb átmosni a könnycsatornát (ha az a probléma), de ez egy olyan dolog, hogy minél elõbb csinálják, annál kisebb beavatkozásnak számít. A sógornõm egyik kislánya Amerikában született és ott egy éves korig várnak, hogy elmúlik-e. Sophienak nem múlt el, amikor hazajöttek, másfél évesen mosták át neki, de akkor már altatásban.
Ha pedig nem könnycsatorna gond van, hanem valamilyen fertõzés, akkor még fontosabb, hogy megnézzék, mert ha a fertõzés nem javul, akkor annak komoly következményei lehetnek. A mi gyerekorvosunk szerint hat hetes korig lehet várni a csipásodással. Remélem segítettem, és hogy nálatok is javul a helyzet. Andi
andi

Halihó Lányok!

Olvastátok az Ami a szülés el&#337;tt van topicot? megszületett Kata babája, kisfiú, Kornélnak hívják.

Kriszta! Sajnálom, hogy pont rossz id&#337;t fogtatok ki, azért remélem pihentél nagyokat és a picivel sokat tudtál foglalkozni. Irigyellek az éjjelekért nálunk egyre katasztrófálisabbak. Merre laksz? Már ami a babaúszást illeti. Egyedül nem túl jó menni, de szerintem meg lehet oldani. A párodat nem tudod rávenni? Miel&#337;tt Lili megszületett én megbeszéltem a párommal, hogy a hétvégéken legalább egy nap a miénk, ha nem mind a kett&#337;. Hétköznap pedig hazajön a munkából, alszik egy órát aztán övé Lili baba. Mikor babuci elalszik meg foglalkozunk egymással. Ez azt is jelentheti, hogy együtt vacsizunk, vagy nézzük a tévét vagy egymáshoz bújunk vagy hancúrozunk bár utóbbi ritkán jön össze Lili pontosan tudja mikor kell felkelnie Kép. Szóval érdemes a férjeddel leülnöd beszélgetni, hogy a hobbijait ossza el nagyobb id&#337;intervallumba, ne akarjon minden hétvégén minden hobbijának hódolni. Beszélgess vele sokat err&#337;l, hogy mit érzel, biztos lesz foganatja a dolognak. Én is így csinálom és nem volt még bel&#337;le probléma. Gondolatot még senki nem tud olvasni sajna, vagy inkább szerencsére Kép Nálunk a tejkiütések a babapopsikrém arcra kenésével múltak el egyik napról a másikra. Nem tudom te milyet használsz, mi gyógyszertári kevertet. Érdemes kipróbálni.

Jázminmama! Én már láttam ilyen bébihordozó kend&#337;t anyukástól és meg kell, hogy mondjam a bébi szuperul érezte magát benne. És többet látott, mint a kengurúból. Állítólag kényelmesebb a mamának is. Én már sajna vettem kengurut, de a köv. babánál veszek kend&#337;t. Meg ne említsd a férjednek ezt a szülésen ott volt dolgot, mert a végén tényleg tudatossá válik benne, holott biztos nem az az ok. Nem jutottatok semmire megbeszélés során? vagy beszéltetek róla? Tudom nekem a beszélgetés a mániám, de sokszor azzal lehet a problémákat a legjobban megoldani. Na persze nem mindig. Nálunk inkább Lili baba szól bele a dolgokba.

Évi, sajnálom, hogy nem most jöttök, pedig már kitaláltam, hogy hogyan lesz a találka. Mindegy. Ha rá tudom venni a családomat akkor júl 8-án leugrunk mi is Széplakra egy napra és akkor találkozhatnánk. El&#337;tte két nappal van a szülinapom, majd kizsarolom bel&#337;lük ajándék gyanánt...

Snoopy! Itt is elmondom fantasztikusan jól írtad le a stzülésed történetét. Tetszett!!!!!!!!!!

Pamika! Kitartás! Ne fogyjál tovább, így is olyan vékony vagy!!! Vigyázz magadra és pihenj sokat, amennyit tudsz.

Lili az éjjel megint nem aludt rendesen. Az esti elalvás most ott van, ahol elkezdtük. Magyarul újszülötten nem tudott elaludni esténként csak 11, éjfél körül. Na most is. Félóránként felkel, mikor már azt hiszem elaludt felsír meg nyüszög, aztán, ha kiveszem semmi baja. Cicire rakom mert másképp nem alszik el. És ez megy már napok óta. Hiába szeretnék korán lefeküdni nem tudok, mert Lili ébred. Éjjel is 3-szor. Igaz reggel sokáig alszik, de én meg nem tudok. Szóval karikás szemek. pedig ma el akartam menni moziba, de így nem fogok. Egyébként ma megint voltunk úszni. Isteni volt... Imádta Lili. És utána majdnem 2 órát aludt.

Puszi:

Anikó
Gerianikó

Halihó!
Szóval Kingus Kornél lett...Kép
Geri, én is tiszta csalódott voltam, hogy mégsem találkozhatunk...Bár már arra is gondoltam, hogy tavaly is Dunaföldvár felé mentünk...Na majd megbeszéljük!!! Együttérzek az éjszakák miatt, remélem, hogy csak átmeneti állapot lesz nálatok!Ötletem viszont nincs a megoldásra.
Nem akarom elkiabálni, de ez a többszöri cicizés dolog, lehet, hogy beválik nálunk. Azóta Csongi sokkal kiegyensúlyozottabb, bár ma ez a szeles ido nem nagyon tetszik neki. De végre a végeérhetetlen sírások elmaradtak.
Jázminmama, nem tudom, hogy beszéltetek-e a problémáról a férjeddel, o mit mond, mi zavarja? Mert valami biztos.
Nálunk úgy áll a dolog, hogy mivel a férjem rengeteget dolgozik, este fáradt, szinte csak a vasárnap a mienk. Úgyhogy ez az elhanyagolás dolog oda-vissza muködik. Bár én nagyon próbálok figyelni arra, hogy vele is törodjek, beszélgessünk, bevonom a babázásba stb. De a hancúrozás nálunk sem nagyon muködikKép
Évi
Évi (Évi)

Kedves Iboly!
Nagyon aranyos vagy, hogy ilyen részletesen leírtad az álláspontod.
Amiben kötözködnék egy kicsit, az az, hogy némi ellentmondást véltem felfedezni az írásaidban. Azt írtad, hogy cumi helyett adjunk a babának cicit, abból a mellbol amelyet teljesen kiürített. Aztán meg hogy a tej 80%-a szoptatás alatt termelodik. Akkor hogyan lehet teljesen üres a mell?
Egyébként én szülés óta egy mellbol szoptatok. Csongi cumizik, érdekelne, hogy szerinted mennyi cumival eltöltött ido kell ahhoz, hogy elforduljon a cicitol?
És arra is kíváncsi lennék, hogy Te ezt a saját gyermeked/idnél így is csináltad, ahogy leírod?
Ne haragudj, ugye nem baj, ha egy kicsit más a véleményem?
Évi
Évi (Évi)

Sziasztok!

Végre itt, újra! Ugyanis tegnap reggel 7-töl ma du.-ig nem volt vonalunk. Egész Újpalotán nem volt, vmi kábel hiba miatt.

Én mindig aggódok amiatt, hogy az elutazás elött/alatt vmelyik gyerköc beteg lesz.., erre tessék, tegnap éjjel olyan rosszul voltam, mint még soha!Kép Vmi jó kis gyomorrontást kaptam. De Jancsi igazi, rendes kisbaba volt, mert egészen 6-ig aludt. Talán ma már minden OK lesz, legalábbis remélem.

Én attól féltem/félek, hogy majd Kari fogja vmi nagyon fincsi dologgal megkínálni Jancsit, tiszta testvéri szeretetböl. Én is ennyi idös koromban kaptam egy kistesót, akinek az elsö óvatlan pill.-ban adtam egy kis csokit.. úgyhogy nem értik a srácok, hogy miért nem lehet jönni-menni a kajával. Nem mintha eddig lehetett volna, de most a "rágcsát" is szigorúan elöttem kell megenniük. Ha pedig marad, akkor vissza kell adniuk.. tisztára olyan vagyok, mint egy rendör. (De idövel majd lazul a "hurok".)

Most megyek csomagolni, késöbb talán visszanézek, ha nem tudnék vmi oknál fogva, akkor egy hét múlva jövök.(Nem szabadultokKép)

Puszi: Verus
verus (verus)

Sziasztok Lányok!

Minden más témára visszatérek majd, de segítsetek, mert olyan történt ma amit&#337;l nagyon szomorú vagyok. Kép Ugyan a téma OFF, de veletek mindent meg lehet beszélni.
Szóval: Ma derült ki, hogy az egyik legjobb barátn&#337;m kisbabát vár. 27 éves, tanár, a szüleivel lakik és a barátjával 6 éve vannal együtt. A barátja 3 évvel fiatalabb. A barátn&#337;m szüleinél laknak, mert nagy lakásuk van, és nekik még nincs pénzük saját lakásra. És amikor kiderült, hogy babát vár és elmesélte a srácnak, az közölte, hogy &#337; nem akarja, mert még fiatal ahhoz, hogy lekösse magát, ugyhogy a barátn&#337;m vetesse el. KépKépKépKépKépKép Ezt ma tudtam meg telefonon és a barátn&#337;m nem akar velem talizni, csak a m&#369;tét után. Én tudom, hogy &#337; akar kisbabát, mert Pankát is els&#337;ként nézte meg a kórházban, de azt mondta, hogy &#337; egyedül nem mer gyereket vállalni és akaratán kivül nem akarja apává tenni a fickót. A mamájának nem mondják meg mert az tuti nem engedné az abortuszt, de a barátn&#337;m nem a szüleinek akarja megszülni. Szomorú volt a hangja én meg azóta nem térek magamhoz. Szerintetek mit tegyek???????? Próbáljak meg mégis talizni vele és lebeszélni?? Vagy hagyjam, hogy &#337;k eldöntsék??? Tanácstalan vagyok. Ráadásul a múlt héten vérzett és a doki azt mondta el fog vetélni és a baba mégis életben maradt, Mi ez ha nem égi jel???? Mennyire avatkozhatok én bele mások életébe még akkor is ha a legjobb barátn&#337;m az illet&#337;??? Kérlek Benneteket S.O.S. válaszoljatok!!!! És elnézést mégegyszer az OFF-ért.

PM

Kedves Évi!

Semmi baj, nem veszem kötözködésnek az ellenvéleményt.

Szó sincs ellentmondásról: azért is írtam zárójelbe azt a szót, hogy "teljesen", mert ezzel is jelezni akartam, hogy ilyen tulajdonképpen nincs. A mellben mindig van tejcsi, bármennyit szopizzon is a baba, hiszen folyamatosan termelodik. Viszont nyilvánvaló, hogy a másik mellben, amibol még nem evett, vagy rövidebb ideig evett belole, abban több van, intenzívebben jön a tej. De ennek csak akkor van jelentosége, ha valamiért nem akarjuk, hogy a kicsi többet egyen. Egyébként az az ideális, ha a baba mindkét mellet egyformán stimulálja.

Azt kérdezted, hogy szerintem mennyi cumival eltöltött ido kell ahhoz, hogy elforduljon a cicitol? Talán meg fogsz lepodni, de nagyon sok babánál már az ELSO alkalom odavezet, hogy nem fogadja el a mamája mellét. Biztosan hallottál vagy olvastál már kétségbeesett anyukákról, akik nem értik, miért szenved a kisbabájuk szoptatás közben, próbál elfordulni, kiköpi a cicit, annak ellenére, hogy egyszer már szépen szopizott. Ilyenkor szegény mamák azt hiszik, bennük van a hiba, nincs elég tejük, valamit rosszul csinálnak. Pedig általában "csak" az történt, hogy megitatták a babát cumisüvegbol. (Sajnos, sokszor még a kórházban, akár az anyuka tudta nélkül.) Az eltéro szopási technika megzavarja a babákat, errol írtam már korábban. Ezért is szokták azt javasolni a mamáknak, hogy ha szeretnék bevezetni a cumit, vagy a cumisüveget, várjanak kb. a baba egyhónapos koráig, amikor már kevésbé valószínu, hogy megzavarja oket a mesterséges cumi. Van olyan baba is, akit kezdetektol cumisüvegbol is etetnek, mégsem okoz problémát. De ez a ritkább. Ha nálatok is ez a helyzet, szerencsések vagytok.

De mint említettem, ez az eltéro szopási technika más bajt is okozhat. Kisebesedhet az anya mellbimbója, eldugulhat egy tejcsatorna, ami mellgyulladáshoz vezethet, apadni kezd a tej, mert nem megfelelo technikával kisebb a stimuláció, lassul a baba súlygyarapodása. Szerintem mindez éppen elegendo indok arra, hogy ha valaki ezzel még szülés elott tisztában van, akkor várjon a cumi bevezetésével.

Az egy mellbol szoptatásról: ha folyamatosan egy mellbol szoptatsz alkalmanként, akkor is be tud állni valamennyire a kereslet-kínálat. De egyrészt jobb, ha mindkét mellet gyakori inger éri, így biztosított a megfelelo tejtermelés, hiszen gondolj bele, hogy a babád nem egyforma mennyiséget eszik minden alkalommal. Másrészt, ha egyszer tovább alszik a kicsi, vagy el kell menned pár órára, túl sok tej lesz abban a mellben, amelyikbol korábban szopizott a baba. Tejpangás, mellgyulladás, stb.

Ami engem illet, nem voltam mindig ilyen fene okos. Kép Az elso babám 4 hónaposan már nem szopizott. A másik ketto viszont sose látott cumisüveget, cumit sem, igény szerint szoptattam oket. Andris 14 hónaposan hagyta abba a szopit, Gergo pedig még mindig szopik, 21 hónapos.

Üdv.
Iboly
Iboly

Szia Pankamama!
Úgy látom én vagyok az elsö, aki tud Neked válaszolni.
Én a te helyedben megpróbálnám lebeszélni a barátnömet az abortuszról. Szerintem az egy örök lelkiismeretfurdalást okozhat nála, pláne, ha ennyire szereti a babákat!
A fiút meg rögtön kirúgnám, úgy, hogy a lába se érje a földet!!! Ha hat év után van pofája ezt mondani, akkor menjen a f..-be! A lány 27 éves, szerintem meg kellene szülnie és még egy esélyt kaphatna a fiú, ha szeretné a babát. Egyébként lehet, hogy ez csak a váratlan helyzetben mondta, talán meggondolja magát. Ha legjobb barátnök vagytok, én nem hagynám magam lerázni, menj és legyél mellette, mert, ha a szüleinek sem mondta el, akkor csak rád számíthat ebben a nehéz helyzetben.
Szerintem mond meg neki, hogy szülje meg, mert ki tudja mi történhet egy abortusz után. A szülei biztosan segítenének neki. Késöbb meg találhat magának egy rendes férfit, aki igazán szereti és babával együtt is elfogadja ( 3 ilyen lányt is ismerek). Beszélj vele mindenképp, menj el hozzá!
Szia, Evey
Evey

Sziasztok!
Az erotikáról: szerintem is fontos a beszélgetés, meg is tettük számtalanszor, de nem volt eredménye, igazából semmi sem derült ki. Mindketten akarjuk, de mégsem sikerül Kép. Azért próbálkozunk Kép!!!
Olvastam, hogy megszülettett Kata Kornélja (jól megviccelte a szülõket a babuci Kép ), nem tudjátok, hogy miért kellett végül kórházba menniük? Volt valami probléma?
S még egy: úgy tudom Frederick Leboyer Gyöngéd születés címû könyve megjelent videókazettán is. Megvan esetleg valamelyikõtöknek, esetleg tudjátok, hogy hol szerezhetném be? Úgy szeretném megnézni!! Már régebben is kíváncsi voltam rá, de most láttam belõle a TV-ben egy részletet és nagyon szép volt, szeretném az egészet megnézni. Ha tudtok segítsetek ! Köszi Kép!
Geri! Rendeltem hordozókendõt, majd megírom hogy milyen!
Pankamama! Szerintem is próbálj meg beszélni a barátnõddel esetleg a párjával, hátha...
Sziasztok!
Szép napot nektek!
Jázminmama
jázminmama (j&aacu

Sziasztok Lányok!
Végre eljutottam ide, most válaszolok csak a tegnapelötti kérdésekre is.

Kata! Remélem Panni jobban van már, jobbulást kívánunk neki! Tök jók egyébként a becenevek!

Rea! Üdv neked itt is!

Geri! Nálunk is nyugtalanabb a baba, szerintem ez az abnormális idö miatt is lehet! Kitartás! Egyébként nem annyira macerás a pelus szerintem, az biztos, hogy több dolog van vele. Most találtam egy oxigén tartalmú fehérítöt, az jobbnak tünik, mindenesetre nem szennyezi úgy a környezetet talán, mint a klórtartalmú.

Jázminmama, Andi, Évi és mindenki, akit érdekel a horvát cím, leírom ide, mert úgy hiszem, hogy sokakat érdekelhet:
Antun Corba
Otok Solta, zad. posta, 21430 Grohote, Necujam b.b.
Telefon: 00-385-21-650-017 (Így kell Magyarországról hívni.) Lehet magyarul beszélni a telefonba, mert a tulajok veszik fel.
Mi is szeretnénk jövöre elmenni, mi lenne, ha mind együtt mennénk? Tök jó lenne! Kibérelnénk az egész házat! Csak az utazás hosszú nagyon autóval.
Split városból megy át a komp (1 óra).

Iboly! Szerinted honnan lehet tudni szopás közben, hogy már nem a híg tej, hanem a hátsó tej ürül? Nekem mindig benne hagy egy 20-25 grammot az Adrián és kéri a másik cicit. Így is majdnem egy órán keresztül szoptatom.

Szép napot!
Evey
Evey

Szia Andi!
Irigyellek, hogy nálatok ilyen jól megy minden. Nálunk Adrián hol 2 óránként, hol 3-4 óránként eszik. Sajnos nagyon sokat bukik, de nagyon mohó azért.
Az éjszaka az azért jobb, bár esténként sajnos másfél óráig is eltart az etetés.
Krisztiánnal nekem könnyebb volt, ö valahogy kiegyensúlyozottabb volt, mint az Adrián. Igaz, hogy ö tápszeres kiegészítést is kapott, talán ettöl jobban aludt, mert sokáig tele volt a pocija.
Krisztián most 9 órakor fekszik, reggel 8-9 felé kel. Nekem most jobb ez így, mert reggel tudok egy kicsit pihenni.
Fóton lakik egy ismerös kisgyerekes házaspár ismerösünk. Nem is tudtam, hogy ti is ott laktok!
Most mennem kell, mert szopi jön.
Puszi nektek, legyetek jók!
Evey
Evey

Andi, megint én vagyok.
Köszi, amit írtál, egy kicsit megnyugtattál. Én nem is tudtam, hogy ennyi ideig is elhúzódhat egy ilyen állapot.
Jövö héten jön a gyerekorvos, azt mondta, hogy ad beutalót a szemészetre, ha nem múlik addig. Most mintha szebb lenne. De szokott így lenni, egyszer úgy néz ki, mintha jobb lenne, aztán megint kezdödik elölröl.
Puszi, Evey
Evey

Sziasztok!
PM, most jártam csak erre, úgyhogy a tanács már nem SOS. De, én úgy gondolom, hogy semmiképpen ne hagyd magára a barátnodet!!!!!!! Valószínu azért kért meg, hogy ne találkozzatok, mert igazából o sem szeretné azt az abortuszt, és tudja, hogy Te megrendítheted az elhatározását. Bár a döntés az övé, de lelki támaszt Te nyújthatsz neki. Meséld el, hogy milyen csodálatos érzés anyának lenni. Mondd el neki, hogy soha senki mást nem fog úgy szeretni, mint a gyermekét! És szerintem az is egy fontos szempont, hogy milyen követezményei lehetnek egy abortusznak. Szóval szerintem mindenképpen beszélj vele!!!
Évi
Évi (Évi)

Kedves Iboly, és mindenki!
Tegnap "kötözködtem", de higyjétek el, csak azért mert én is szeretnék okos és ügyes lenni. Ide írom le a problémám, bár tudom, hogy inkább a Szoptatás topicba tartozna, de valahogy itt "otthon" érzem magam.
Szóval említettem már Csongi sírásos idoszakát. Na elkezdodött nálunk is a "biztos kevés a tejed" cirkusz. Én nem akarom pótolni neki semmivel, bár mindenki azzal nyaggat, hogy adjak neki pl. krumplit. De én szeretném legalább 6 hónapos koráig csak szoptatni. Most azt csinálom, hogy amikor csak kéri, adom neki a cicit. Mivel már többen is írták, hogy így egy ido után beáll a tejtermelés. A héten csak 5 dkg-t hízott, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy 4 napig sírt, de nem kapott gyakrabban. És néha csinálja azt, hogy beveszi a szájába, aztán elnéz oldalra, visszaveszi, de csak cumizik vele. Ezt a szopi végén csinálja. Kezdek elbizonytalanodni. Segítsetek!!! Vajon jól csinálom, vagy baj van?
Elore is köszi.
Évi
Évi (Évi)

sziasztok, hogyan tudok nevet regisztrálni itt?
Névtelen

Még valami.
Cumisüveget nem használunk, de cumit szokott kapni. Aztán ha nem kell neki kiköpi.
Jázminmama, nem lehet, hogy a párod igazából sejti a probláma okát, csak neked nem meri elmondani?
Evey, köszi a címet, de jó lenne, jövore együtt menni!! Milyen hosszú az út?
Egyébként a hátsó tej szerintem sárgább és én ha lefejem az üvegre rátapad a tejzsír.
Évi
Évi (Évi)

Szia Mindenkinek!

Nem voltam jó sokáig, alig gyõztem bepótolni a lemaradást. Mindenkit üdvözlök akivel még nem "találkoztam". Most még nem vagyok teljesen képben, hogy ki-kicsoda, de nem fog sokáig tartani a felzárkózás Kép , márha tudok jönni sûrûbben.

Pankamama! Szerintem is próbáld meg lebeszélni a barátnõdet, bár kétségtelen, hogy nehéz helyzet. Hátha csak elsõ felindulásában akadt így ki a srác, lehet, hogy ha megnyugszik, végiggondolja a dolgokat. Azért azt kissé tudatosítani kellene benne, hogy az Õ GYEREKÉRÕL VAN SZÓ. Ha mégis komolyan gondolja, akkor mehet a p..-ba. Ha a barátnõd tényleg szeretne már gyereket, akkor egy életen át kisérteni fogja az abortusz emléke, arról nem is beszélve, hogy szomorú következményei is lehetnek...

Évi! Jól csinálod, nyugi, minden rendben lesz. Tényleg! Az is nagyon fontos, hogy nyugis legyél. Tudod, a pozitív gondolatok. Adjál magatoknak egy pár napot. Minden okés lesz !!! Kép

Névtelen! A szerkesztõ Gabinak kell emilben megírnod az azonoítót, jelszót, amit szeretnél, most így kapásból nem tudom az emil címét, de az "Útmutató a Babanet használatához" topicban minden részletesen le van írva.

Remélem ma még tudok jönni, annyi mindent szeretnék írni, de most lemegyünk a játszótérre.

Sziasztok
Kati
Csőre Katalin (cskati)

Sziasztok Lányok!

Köszi a válaszokat, nem is tudom még mindig bizonytalan vagyok, hogy beleszólhatok- e más életébe.

Más: Évi! Meg se halljad a " nincs elég tejed" c. litániát. Tiltsd meg, hogy ilyet mondjanak. Bízz magadban és ne hagyd, hogy elbizonytalanítsanak. Csongi olyan szuperül fejl&#337;dött eddig, hogy ha ezután is ennyit hízna hetenként, akkor 6 hónapos korára 10 kiló lenne...Ne aggódj, Panka is kevesebbet gyarapszik már hetente, de ha éhen akarna halni akkor azt észrevenném. És szerintem is próbálj 2 cicib&#337;l szoptatni.KépKép Írd meg mi újság!

PaMIKa! Jobbulást a gyerk&#337;cöknek, kitartás!

Verus! Jó pihenést Nektek!

Kriszta! Az elején még tényleg furi, hogy az ember úgy akar élni mint amiel&#337;tt még babája lett / hobby, szex stb / Aztán rájön, hogy nem lehet, de ameddig kicsi a baba sokat alszik kés&#337;bb, amikor már nagyobb bevonhatjátok ari játékokba amit közösen csinálhattok és ez összehoz Benneteket a pároddal, vagy ha közel vannak a nagyszül&#337;k sózzátok rájuk a bébit és csináljatok közös hobbyt. Nyugodtan hagyj otthon lefejt tejcsit cumisüvegbe és nem legyen lelkifurdalásod, hogy otthonhagyod. HajráKépKépKép

Geri! Valahogyan ezt a cicin elalvást nem tudjátok elhagyni? Cumit nem mersz neki adni? Biztosan fárasztó lehet és Lili baba meg is szokja és utána nem tudsz elmenni otthonról. Gondolom én. Az O.K, ha éjjel 1x-2x felkel és megeteted, de óránként. Próbáltad már sírni hagyni? Bocs, nem akarok se kegyetlen lenni, se beleszólni a dolgaidba ha ez így Neked jó. Kép

Lányok, a ti babócáitok is ny&#369;gös ma a nagy szélben?

Iboly! Már próbáltam leszoktatni a cumiról, - mert azt gyakrabban használja mint a cumisüveget -, de nem ment. Nappal egyáltalán nem alszik nélküle, este meg csak hosszas sírás után aludt el, 1 hétig bírtuk. Bár már megtalálta a hüvelykujját, felváltva szopizza azt vagy a cumit elalváskor. Mit tehetnék?
Attól is lehet, hogy rángatja a cicit evés közben, ha esetleg megváltozott a tej íze? Panka is bennhagy 20-25 g-ot és tovább nem szopizza, kéri a másik cicit. Ez miért lehet?

PM

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?