Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Dius!
De jó, hogy nincs semmi baj, most, hogy kaptál gyogyót nem is lesz!

Bébic!
Én úgy tudom, paracetamol tartalmú gyógyszert lehet bevenni, sőt, csak azt szabad. Meg Algopyrint is. De ha lehet, inkább menj el fogdokihoz, úgy is menni kell terhesség alatt.

Timi
Kép Kép
timocska

Madárcsicsergős jó reggelt! :D
Péééntek vaaaan,juhhhiii! :lol: :lol: :lol:

Dius: gratula, nagyon szorítottam értetek! Most már úgyis minden okés lesz!

Timi: igen, Habib is ezt mondta, mert erre rákérdeztem, lévén néha (ritkán) nagyon megfájdul a fejem. Ő a Panadolt javasolta, de mondta, hogy ha inkább az segít, lehet kicsi Algopyrint is (Panadolt még nem szedtem, viszont azt tapasztalatból tudom, hogy nekem már fél Algopyrin is bőven segít)
Csak megijedtem, mert itt a Babaneten egyik doki azt írta, hogy paracetamol tartalmú gyógyit tilos! És egy kicsit elbizonytalanodtam... :oops:
Megyek fogdokihoz, de majd csak ha letelt az első harmadom, addig nem.
bébic

Sziasztok!

Dius, örülök, hogy minden rendben, szorítottam én is neked! Amúgy én is Duphastont szedek. :)

Brigi, nekem márc 15-én volt az utolsó menszim (elvégre piros betűs ünnep volt 8) ), és a 19. ciklusnapon volt ovum, úgyhogy menszi alapján a kalkulátor dec. 20-at adott meg szülés várható idejének, de reálisabbnak tűnik a karácsony. Na mindegy az még úgyis olyan messze van! :roll:

Nekem ma is van egy kis hányigerem, de ez még az elviselhető kategória.

Fájdalomra az én dokim is a Panadolt ajánlotta, de azért hozzátette, hogy az első 10 hétben ne, mert a szervek akkor alakulnak ki, ezért csak ha nagyon muszáj akkor vegyem be. Nekem migrénes fejfájásom szokott lenni, amire eddig Cataflamot szedtem. Nem túl jó kilátások :?

Szép napot, jó munkát annak aki dolgozik, és jó pihit, annak aki otthon van!

Kokitti
Kép
kokitti

sziasztok

csatlakoznék hozzátok. 2 napja lett zebracsíkos a tesztem, és a számításaim szerint kb dec15-dec30 közöttre lehetek majd kiírva. Ennél pontosabbat majd csak az UH mond, majd csak 5-én megyek, addig még lerágom a körmöm.

Második gyerkő lesz, de a vonalzómból asszem egyértelmű :oops:

Kép

Kép
idoru

Szia Idoru!
Gratulálok a tesztehez, és üdv közöttünk!

Kép
trombibébi

Szia Idoru, kellemes babavárást! Akkor lehet, hogy a Jézuska hozza nektek a pöttömöt? :lol:

Kitti: irigyellek :oops: , én nagyon-nagyon rosszul vagyok... :cry:
És itt kell ülnöm az irodában, kábé a nagy semmiért... :evil:
Azt hittem, nem lesz rosszabb, és tudom kezelni a dolgot, de félek, nem megy... Ráadásul iszonyat fáradt vagyok, és szédülök is állandóan.
Kifáraszt az állandó koncentrálás, hogy jajj, csak most ne hányjak, mert trolin ülök, mert itt van mellettem a főnököm, mert a boltosnénit mégse kéne...
Bocsi, hogy itt nektek nyavalygok, de szegény férjemet már 3 napja nem láttam, mert későig dolgozik, neki nem tudok panaszkodni, pedig az jól esne...Addig sem a rosszullétre figyelnék! :P
Már alig várom a hosszú hétvégét, igaz, a férjem akkor is dolgozni fog végig, de én legalább pihenhetek. :roll:

Na, most jól kinyafogtam magam! :D
bébic

[quote]C írta:sak annyi volt a kérdésem, hogy ennyi idős terhesen az ilyenfajta eltérések még semmit sem jelentenek, ugye? (Mármint rosszat...)

Bébic! Ez nem eltérérés! Nem tudhatjuk pontosan, hogy mikor találkoztak a sejtjeitek!

BB! További szorítás úton feléd!
Korionboholy vizsgálat helyett esetleg kombinált tesz? (Tudom, drága, de majdnem olyan %-os biztonsággal "dolgozik" és 0 % a vetélés esélye)

Nemlajoshanemgombóc!
Gyere majd, oszt mesélj MSN-en a hétvégén. Úúúúúúúgy hiányoztok!
Még Pisti sem mehet az aurádba? :wink: :lol:

[quote] írta:s Zöldi, neked akkor mi volt ez a "felfázásnak tűnő dolog"

Trombi! Nem tudom. Ma már abba is hagyom a homeós cuccot, mert elmúlt. Biztonság kedvéért levetettem nőgyogyival is kenetet tenyésztésre, hátha onnan jön ez a diszkomfort érzés. Meglátjuk.
Most nem érzem

Fájdalomcsillapítóról én is kérdeztem dokimat - vesegörcseim szokak lenni - azt mondta, mehet az algopiryn is, de ne marékszám.
Fogorvoshoz is nyugodtan lehet menni, és még érzéstelenítőt is szabad kérni. No nem kéjgázt! :lol:

Üdv Idoru! Hajrá!

Bébic! Ha ilyen rosszul vagy, miért nem mész egy kicsit táppénzre?

Kép
zölddisznó

Szia Zöldi!
Okés, vettem, igazad lehet, nem is foglalkozom tovább ezekkel a mm-ekkel meg táblázattal.

Lehet, hogy kicsi táppénz lesz belőle, ma megyek a kiskönyvemmel a háziorvoshoz, mindenképpen megdumálom vele a dolgot, mert ez így nekem se jó, a babaának se, hogy ennyire szarul vagyok, és még a munkámban is egyre dekoncentráltabb leszek... :roll:
bébic

Neked már kiskönyved is van?

Kép
zölddisznó

Sziasztok.
Üdv az újjaknak. Nekem is van már kiskönyvem lévén én vagyok a rangidős köztetek :lol: :lol:
Én hétfőn megyek majd a dokihoz és akkor lesz ultrahang is
Nekem már kb 3 centis a csöpségem. Néha szarul vagyok néha nem. Mikor milyen napom van. Pl tegnap már 8-kor kidőltem és szegény férjem intézte az esti műszakot.

harivera
Budapest XXI. kerület

Sziasztok kismamik!

Mostanában kevesebbet leszek, nem mintha eddig velem lenne tele az oldal :oops: , de lemenekülök anyumhoz, mert anyóst nem akarom megverni :evil: :evil: :evil: Pedig az lesz a vége, ha még sokat nyomja a süket szövegeit!!!!!!! Egyfolytába rágja az agyamat, hogy tetessem el a gyereket, gondoljak a másik kettő jövőjére, hogy még a gazdagok sem akarnak csak 1 gyereket a mai világban, meg hogy a fiuk nélkülözni fognak a 3.ik miatt..ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ ki vagyok rá, egy fejjel magasabb vagyok, legközelebb megverem :evil: :evil: :evil:

Na jó csak vicceltem. :lol:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Helló Vera! Tábla? :wink:

Kép
zölddisznó

Zöldi: aham.
Hétfőn voltam UH-on, volt szívhang, minden OK, és mondta a dokibácsi, hogy akkor menjek a védőnőhöz a kiskönyvért, meg amit még ilyenkor kell intézni, aztán háziorvos, vérvétel, EKG, pisi, stb.
Minderre május 13-ig adott időt, hogy ha tudom, addig intézzem el és akkor menjek vissza hozzá a leletekkel.
De mivel felhívta a figyelmem, hogy a védőnőket meglehetősen nehéz elérni (és ez itt tényleg így van, enyémnek heti 1szer van fogdóórája, szerdán 8-10, nemtom, máshol hogyan működik), javasolta, hogy mielőbb fussak neki a dolgoknak.
Mázlim volt, mert sikerült bejutnom szerda reggel a védőnénihez, ma meg megpróbálom letudni a házidokit: EKG, meg beutalót szerezni tőle az utált vérvételre, meg a többi vicikvacakra.

De miért kérdezted?
bébic

Csak mert kíváncsi voltam rá. :lol:

Kép
zölddisznó

Jaaa, én meg azt hittem, hogy ez baj, mármint, hogy ezt nem így szokták csinálni, hogy korai.... :)
A 12. hét előtt mindenképpen terhesgondozásba kell venni amúgy is a kismamát, mert különben nem jár neki szülési segély, vagy micsuda.
Nyah, elkocogtam dokinénihez. Pusszantás! :)
bébic

Sziasztok!

2 napja csináltam 2 különféle terhességi tesztet is, mindkettő pozitív lett, így elég nagy az esély a babára. Az utolsó havim alapján a szülés kalkulátor december 27-re tette a szülés időpontját.

Most azon kezdtem el aggódni, hogy már kb. 1 hete nem teljesen folyamatosan kisebb-nagyobb rövid ideig tartó görcshöz hasonló alhasi fájdalmaim vannak, olyan mintha meg akarna jönni. Vérzés vagy egyéb intő jel szerencsre még nem volt. Orvoshoz jövőhéten szerdán megyek.

Mit gondoltok aggódjak a baba és a saját egészségem miatt? NeadjIsten' Méhen kívüli terhesség vagy vetélés jelei lehetnek ezek a görcsök?

Gratulálok a sok boldog kismamának!! :)
aida
Halásztelek

Már most ELEGEM VAN AZ EGÉSZ HÜLYE MAGYAR EGÉSZSÉGÜGYBŐŐŐL! :evil: :evil: :evil:
Most jöttem a háziorvostól, aki közölte, hogy amiket kért a nődokim, hogy írjon rá beutalót (vérvétel, stb.), arra valami idióta rendelet miatt ő nem is írhat, csak a nődoki.
B*sszus, még küldözgessenek ide-oda a nagy semmiért, úgy csinálnak, mintha ma kezdték volna! Nem az lenne a dolguk, hogy ezt tudják??!! Én tudjam??!!
Grrrrrrrrrrr, most naggyon mérges vagyok! :evil:
bébic

Sziasztok, eloszor irok, bar mar olvasgatok.

en 6 hetes vagyok, a doki mult heten 22 mm petezsakot latott es latta benne a szikholyagot.
Ami furi egy kicsit ahogy olvaslak benneteket, hogy a cici fajas es feszulesen kivul szinte semmi tunetem nincs.
szerintetek azert minden rendben?

Gratula minden kismaminak :D
zsiraf8

harivera jó a tábla! :lol:
béic nyugi,lesz ez még igy se. :shock:
Az újaknak puszi,és mindenkinek kellemesebb babavárást az enyémtől.Elég rossz a közérzeten,hol robbanok,hol meg röhögök... :? A hányinger még megvan,majdenm egész nap.Az álmossággal is küzdök.Holnap úrinő leszek,szülinapi ebédre megyünk,ahogy ismerem őket,körbe fogják nyalni a se**em! :lol: :lol:
Kedden lesz az anyáknapi ünnepség kisfiam ovijában,aztán rohanunk a nődokihoz,nagyon várom már,aztán végre én is jelentkezhetek kiskönyvért!
sziasztok!

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Bébic!

A táblázatból látom, hogy egyidősek vagyunk, egy napra vagyunk kiírva, első babások, és a választandó keresztnévvel pont megtaláltál engem :D :D

A tornázós tanácsokat köszönöm, megfogadom. Maradnak az esti séták a férjemmel, remélem az is segít.

Ja és egyetlen dolog ami segít és ízlik: a krumplipüré hidegen sok tejföllel. :roll: :roll:
mannababoca

Előkerültem én is.
Sajnos minden reggel hányok.Úgy néz ki én vagyok itt a legrosszabbul :cry:
Egész nap émelygek és ég a gyomrom is.Emiatt nem vagyok 100%-kos.
hasonló a helyzet nálunk is.a főzés kizárva,már annak is örülök hogy eltudok pakolászni meg kimosni.
nekem a magne b6 kifejezetten hányingert csinál így abba is hagytam.

Üdv az újaknak,most nem tudok írni többet.

Ja,és nagyon jó a tábla!Puszi

KépKép
lyndee

Vera! Köszönjük a táblát...de én 40 éves vagyok ám! :wink: 32 rég voltam :lol:

Kép
zölddisznó

Én meg aszittem, hogy csak ingonitóban vagy, és már gondolkoztam, hogy mivel zsaroljalak meg :lol:
Tegnap leüvöltöttem Brittney-t (többieknek: a főnökhelyettes), ő szaladt ki megsértődve :roll:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Szia Zsiráf..itt is! :lol: Szerintem addig örülj, amíg "csak" ennyi van. :P Lehet, hogy Te a mázlista pár %ba tartozol, akik végiglebegik gondtalanul a 40 hetet. :)

Vera, szupcsi a tábla, köszi! :lol:

Sarmon: köszi, érzem én, hogy ez még csak a kezdet... :evil: aludtam rá egyet, de még mindig mérges vagyok kicsit. Most kedden mehetek rendkívüli nőgyogyólátogatásra, hogy +kérdezzem: éseztígyhogy?! :? Ahelyett, hogy meló után pihenhetnék...

Mannababoca: ez tök jóóó! Mik ki nem derülnek. :lol: Bár védőnéni szerint 12-e, a könyvembe is ezt írta...
Ha jól sejtem, az Annára gondolsz... :lol: Vagy a Réka is? :P

Szia Lyndee! Már hiányoltalak, féltem, hogy emiatt nem írsz... :?
Sajnálom, és kitartás! Még dolgozol, vagy már otthon vagy?

Nemlajos: Mit tett az a szerencsétlen? :shock:
bébic

Jó reggelt!

Nemlala! Akkor most végleg elbujdokolt? Kíííííííííííírály!

Kép
zölddisznó

Sziasztok!

Kellemes hétvégét mindenkinek, rokakomamenteset! :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Táblázat tök jó.
Adataim: Brigitta
Várható szülés: dec.24., ÁEK-ban, köv. orvosi vizsg.: máj.5., nevek: Kevin vagy Zsófi, Érden lakom, 38 éves vagyok, két fiam van: Dániel (12), Dávid (16 hónapos). Ha még kell valami szóljatok.
Köszi

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Köszi Vera a táblázatot!!

Most nézem Zöldi, hogy lehet együtt leszünk szülőszobán? :)
És akkor te most Pesten laksz, vagy Balatonlellén?

Aida - gratula a teszthez! A menzeszerű alhasi fájdalom teljesen normális a méh tágulása, intenzvebb vérellátás miatt, viszont nem árt MagneB6-ot szedni rá (3x2), mert az azért nem jó, ha túl intenzív. (Nekem még Nospat is adtak rá, mert nagyon erősen éreztem az elején)

Kép
trombibébi

Bebic,
nem tudok privit valaszolni, mert nem megy ela privi, a kimenoben marad.
nincs valami otlet?
zsiraf8

Zsiraf,
én megkaptam a válaszod....ez érdekes...hmmmm
Sajna ötletem nincs, hogy nálad miért ott mutatja, én csak nemrég vagyok itt, sajnos nem ismerem a rencert. :roll:
bébic

trombibébi - Köszönöm a biztató hozzászólást. Hétfőn megyek orvoshoz, remélem ő is hasonló jókat mond.

Mit tudtok arról, hogy nem az ideiglenes lakcímem szerint illetékes kórházban szeretnék szülni? Állandó lakcímem vidéken van oda semmiképp nem mennék, ideiglenes pedig Budapest Csepel, de én a Szent István Kórházban szeretnék szülni. Megtehetem? Orvosokról mit tudtok? Pl. Dr.Boros Judit? Róla jókat olvastam.
aida
Halásztelek

Én úgy tudom, választhatsz orvost nem illetékes kórházban is (én is így tettem), csak az nem tudom, hogy ezért kell-e fizetnünk. Tavaly volt erről szó, hogy aki nem illetékes helyen szül, annak fizetnie kell az ellátás egy részét, de sztem ez nem valósult meg. Ki tudja, hogy van ez?
Engem is érdekelne...

Kép
trombibébi

nekem azt mondta a nőgyógyim, hogy nyugodtan szülhetek bárhol, és ha őnála akarok szülni, akkor ott szülök, ahol ő dolgozik, még ha magánrendelésre is jártam végig házhoz.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Csatlakozom Nemlajoshoz, én is így tudom.
Én pl. a VII.ker.ben vagyok állandó lakos, a nődokihoz magánba járok, de mivel neki az Uzsoki a kh.-a, így oda járok majd , és ott is szülök.
Kivétel a védőnő, mert ott a területileg illetékeshez kötelező menni, nincs szabad választás, amennyire tudom.
bébic

hát, én ezt se nem így tudom, nekem azt mondták, hogy nyugodtan klaffogjak le a ház alatt lévő védőnőhöz, és mondjam el, hogy ugyan nincs semmilyen papírom az ittlakásról, de most néhány hónapig a környéken fogunk élni, és hadd járjak hozzá. Elvileg hagynia kell. És akkor már ugyan hogy ellenőrzi, hogy tényleg itt lakom? ööö... meglátogat? :roll:

zöldi, csörgött a telefonom, de nem tudtam időben felvenni, 30-as mobil, gondoltam, visszahívom, de foglalt volt, mondtam sebaj, erre újra csörgött, felvettem, s egy hang elkezdi darálni: "SzialátommárkerestélJánosvagyokésarragondoltamhogy..."
én meg közbevágtam, kioktató hangnemben:
Elnézést, én xy vagyok, milyen Jánoshoz van szerencsém?
(merhogy gondoltam, téves lesz ez)
Hát kiderült, hogy a főnök :oops:
Én meg hogy rápirítottam! :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos, igen, meglátogat, mert meg kell neki, többször is, a terhesség alatt is, és persze a szülés után is.
Pl. Első alkalommal a terhesség elején, a kiskönyv kiadásától számítva 2 héten belül. Az más, ha ő beírja, h. volt, pedig nem is. Nálunk is ez lesz egyelőre, mert 2 héten belül nem tudjuk megoldani, hogy el tudjon jönni.
Azt meg, hogy a területileg illetékes kell, hogy gondozzon, nekem ő is mondta, meg a nődokim is... :roll:
Az persze megint egy másik dolog, hogy némelyik lazán kezeli ezt...
bébic

Na jó, de teszem azt, én lakom valahol papíron Dél-Magyarországon. Albérletben Pesten. Csak nem gondolják, hogy hazautazom, hogy megnézze a védőnő, hogy hol nem lakom?:)
Szerintem az nem fontos, hogy hova vagyok bejelentve, de a tartózkodási helyem (még ha nem is hivatalos) az ő körzetébe essen. Ebben kiegyezünk? :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Látom a magyar egészségügy a téma :roll: arról mit tudtok, hogy a doki a magánrendelésén tud-e kiadni beutalót, meg laborkérőt már? Vagy még1x sorba kell állni érte az sztk-ban/szakrendelésen? (de legalább azt megtudtam most tőletek, hogy ott szülök, ahol szeretnék. Hát ez is vmi)

A védőnőt én is úgy tudom, hogy a lakcímmel együtt kapod. Én pl előzőekben hiába szerettem volna 1 ismerős védőnőhöz "bejelentkezni", mondta, hogy ez biza nem így megy. :shock:

Kép

Kép
idoru

Uff! Csajok! Védőninihez is ahhoz mehetsz, aki elvállal, de nyilván nem szeretik, ha nem a lakhelyeden lévőhöz (tartózkodási helyeden lévőhöz) mész, mert baromi megoldhatatlan távolról gondozni.
Én is mehetnék a tesómhoz, de minek?
Amúgy nem is közelező, mert a dokid is pecsételhet, az a lényeg, hogy meglegyen a 4 pöcsét - a juttatások miatt.

Kép
zölddisznó

Nemlajos: egyefene, én kompromisszumkész vagyok. :wink:
Én csak azt tudtam mondani, amit nekem mondtak. És hát ki vagyok én, hogy ellenkezzek? :P
Nődoki: Hol lakik?
Én: 7.ker.
N: Jó, akkor hívja fel a védőnői szolgálatot, ott majd megmondják, hogy kihez tartozik utcanév szerint. Fel kell keresni (vigyázat, nem könnyű őket elérni!), kiadja a kiskönyvet, pisit kér, súlyt, vérnyomást mér.
Ennyi volt.

Zöldi: egyszer kötelező, hisz akkor honnan lesz meg az, amibe a pöcséteket kapod? :wink: :lol:
Legjobb barátnőm nekem is védőnő, csak tőlem alig 200 km-re, pedig én is jobban szerettem volna hozzá "járni".
De mondjuk aranyos volt ez a nő is, akinél szerdán voltam.

Idoru: Adhat, régebben már engem is küldött vérvétel, vizelet, stb.-re, és én csak magánba járok hozzá, onnan küldött. Ez a beutalón nem látszik szerintem...
bébic

Kihez jártok orvoshoz?? Én még nem döntöttem ebben a kérdésben. Van 1-2 szimpatikus, de még mindig nem tudom kihez kéne. Legfőképp női orvosokat kerestem, olyanokat, akik már szültek. (hisz ők tudják a legjobb hogy mit érzek majd akkor..)

Szóval osszátok meg hogy Ti kit választottatok! Köszi.
aida
Halásztelek

bébic: ezek szerint azt a naplószám dolgot megoldották (mármint, h fel kell tüntetni a beutalón), mert tavaly ilyenkor még nem működött. Legalább vmit megcsináltak :?

aida: bár nem vagyok budapesti, de én is most azt tervezem, hogy női orvoshoz megyek terhesgondozásra. Szülni meg asszem az ügyeletesnél fogok, úgy mint az előzőnél. (Bár annak idején nem így volt tervezve, de nagyon-nagyon jól sült el) :D

Kép

Kép
idoru

Szia Aida! Én hozzá járok már 5 éve, akkor úgy ajánlották (bnő), és én meg vagyok vele eddig elégedve, igazából nem is gondolkodtam, hogy mást kellene, mert szülni szeretnék, ő egyértelmű volt.
Ja, és pasi. Nekem a nőgyógyi pasi, nem is tudom, női dokival nekem olyan fura lenne.... :roll: de nem tudnám megmondani, miért...
bébic

Idoru: húha, most megfogtál, én nem tudok naplószámról... engem ha jól emlékszem még 2006.nov.-dec. tájékán küldött el, akkor nem volt gond.
Meg most nov.-ben a háziorvos teljes vérkép, stb.-re, de az gondolom más tészta, de ott sem volt gond...
bébic

Sziasztok!

Kicsit eltűntem, de szerintem fel sem tűnt :lol: Egyre pocsékabbúl vagyok én is, ma már öklendeztem is, úgyhogy asszem ezt a terhességet nem úszom meg hányás nélkül. Minden este kb. 8 fele hányingerem lesz és másnap délelőtt múlik csak el. Viszont ha már nincs gebasz akkor mindent meg tudok enni. Persze csak módjával, hisz nem hízhatok :roll: :P Eddig -4 kilónál járok, még ennyit szeretnék ledobni a 12. hétig és utána tartani, vagyis lassan még fogyni, hisz csak így egyenlítődik ki a baba súlya majd. De nagy az elhatározás :D :roll:

Nekem a védőnő mikor terhes lettem azt mondta hogy a lakóhely szerintihez kell menni. Szerencsére addigra már átjelentkeztem ide pestről. :P De szerintem mindent meg lehet beszélni, és hát a pénz nagy úr :roll: Ha meg egyáltalán nem hajlandó együtműködni, a területi vezető védőnőt kell megkeresni, általában ők együttműködőbbek...Amúgy tényleg elég hülyén jönne ki, hogy 200 km-t utazzon valaki csak azért mert bejelentve máshova van mint ahol tartózkodik :shock:

Védőnőhöz muszály járni! Nem csak terhesen, hanem mikor megszületik a baba, akkor is fog jönni, vagy nektek kell majd menni, ahogy a helyi szokás diktálja. Az első 6 hétben a szülést követően, heti szinten jött ki a gy.doki és a védőnő is. Utána meg havi szinten majd később egyre ritkábban. De rendszeresen látni akarja a gyereket, úgyhogy megúszni nem lehet. Terhesen meg ő adja ki a kiskönyvet, pisit-vérnyomást és szívhangot néz havonta a tanácsadáson, nálunk ő adja a beutalót a vérvételre is és még ctg-z is, ha éppen szükséges. Amúgy ha az ember szerencsés és jó fej védőnőt fog ki, egész sokat tud segíteni, főleg első gyerekes anyukáknak :D

Nekem mindig pasi nődokim volt, nőnél még sosem voltam, és el sem tudnám képzelni :shock: :oops: Akinél a Ricsit szültem, ahhoz a 35. héten kerültem, sajnos muszály volt váltanom :evil: De ezzel ráleltem egy nagyon rendes és precíz dokira akit még párom is csíp :D Úgyhogy adott hogy mindegyik gyereket majd nála szeretném szülni :D

Lehet egy intim kérdésem? :roll: :oops: Ti hogy álltok a szexel? Csak azért kérdezem, mert most tök fura hogy elvileg lehet, mert az előző terhességnél teljesen el voltam tiltva tőle mert véreztem meg görcsöltem. De igazából nem is nagyon kívánom még a dolgot, de ha belegondolok.... :P Szóval most pár napja ezen filózok, hogy merjük e, vagy inkább óvatosan a 12. hétig...nagy dilemma, mi :lol: 8)

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi

[quote]L írta:egfőképp női orvosokat kerestem, olyanokat, akik már szültek. (hisz ők tudják a legjobb hogy mit érzek majd akkor..)

Aida!
Aida! Akkor szerintem inkább szülésznőt keress. A dokinak nem sok dolga van egy szülésnél - persze csak ha nincs komplikáció - de akkor meg úgysem a lelkeddel fog foglalkozni.

[quote]E írta:ddig -4 kilónál járok, még ennyit szeretnék ledobni a 12. hétig és utána tartani, vagyis lassan még fogyni, hisz csak így egyenlítődik ki a baba súlya majd.

Momi! Most jól le foglak ba...ni! Hogyan jutott eszedbe, hogy pont most "fogyózz"? Mit értesz az alatt hogy a "baba súlya kiegyenlítődik"???
[quote]V írta:édőnőhöz muszály járni! Nem csak terhesen, hanem mikor megszületik a baba, akkor is fog jönni, vagy nektek kell majd menni, ahogy a helyi szokás diktálja.

Védő nőhöz NEM muszály járni, de érdemes! Aki nem akar, úgy szokták, hogy elmegy az első alkalomra, kikéri a kiskönyvet, és aláír egy nyilatkozatot, hogy nem kíván résztvenni terhesgondozáson. Lemondhat a az újszülöttlátogatásokról is, ha máshogy meg tudja oldani.

Kép
zölddisznó

muszály=muszáj

Szex? ...hát én azt már nem is tudom, hogy mi...

Kép
zölddisznó

zölddisznó: Félre értettél, nem szeretném, hogy az orvos a lelkemmel foglalkozzon:) arra ott lesz a párom, egyszerűen csak olyanokat hallottam már megszült kismamiktól, hogy a már szült női szülészek pl. soha em kérnek olyat hogy nyomj, ha nincs tolófájásod, mert ugye tudják hogy nem akkor kell.. meg ugye valószínű nem fog esetleg rosszallóan nézni ha már nagyon kiabálnék a fájdalomtól, mert ugye tudja milyen fájdalom is ez. Sajnos hallottam már rossz tapasztalatokat ezzel és más dolgokkal kapcsolatban is férfi nőgyógyászokról. Biztos van kivétel, de ahogy én magamat ismerem, nem azt fognám ki.:(
aida
Halásztelek

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?