Sziasztok!
Tüccs, gratulálok a babákhoz! A többiek sok mindent írtak már neked, én is azt tudom mondani, hogy nyugodj meg, örülj annak, hogy újra kismama vagy, és hogy babá(i)tok lesz(nek). Tudom, hogy ez most nagy sokk-ként ért, engem is úgy ért volna. De hidd el, ha Isten kettő, vagy három babával akar megajándékozni, akkor ad hozzá segítséget is
Kati, Levi nagyon kis huncutka
édi!Épp kérdezni akartam felőletek, mikor írtál.
Nircee, sajnálom Marci popóját!
Pironya, igaz, hogy már másfél éve szültem, de leírom, hogy akkor mi volt a helyzet. Biztos változott az óta egy-két dolog, akkor majd kijavítanak azok a mamik, akik nem olyan rég szültek.
Ruhácskát adnak, csak a hazavitelhez kell. Popsikrémet, gézlapot, sebhintőport a köldökcsonk ápolásához szintén adnak. Pelenkát kb. 4 db-ot adnak naponta, de van, hogy annyit sem, szóval az kell. Vigyél popsitörlőt, textil pelenkát büfiztetéshez 2-3 db-ot. Mellszívót is vihetsz be, én vittem, bár a kórházban még nem használtam, megkértem, hogy mutasák meg a kézzel fejést, csak otthon használtam a mellszívót. Nagyjából ennyi jutott eszembe. Ha van még valami kérdésed, nyugodtan kérdezz!
Verna, még jó, hogy egy koccanástól nem történt több!!!
Pimpoka, nekem jó dolgom van, ma nem kell főznöm, anyósom csinált tegnap Sárikának direkt pulykamellből, hogy könnyű legyen rizseshúst(gondoltuk, ezt már ehet, már tegnap is csak reggel volt híg kaki, ma meg hála Istennek még nem, szóval úgy tűnik, kezd rendbejönni), erre az én kislányom mit kér? Meglátta a hurkát a tányérunkon, és egyből mutogatott, hogy "tóbász", kolbász. Eddig nem ettünk előtte semmit, felváltva ettünk, addig valaki mindig lekötötte Sárát, hogy ne ácsingózzon a rendes kaja után, de tegnap úgy voltam vele, hogy fog örülni a husinak, hát nem jött be. Az én kicsi lányom jó kis fűszeres hurkát evett
Na szóval maradt még tegnapról kaja, így nem kell főzni.
Nálunk is elég rosszak mostanában az éjszakák, mára reggelre telt be a pohár teljesen, és döntöttem úgy, hogy leszoktatom Sárát a ciciről. Szíve szerint ő még cicizne, ha nem lennék kismama, valószínű, semmi kifogásom nem lenne ellene, de ez most már kezd nagyon sok lenni. Velünk alszik éjszaka, így ha felkel, eddig csak odafordultam hozzá, be a cici, és hamar visszaaludtunk. De már egy ideje érzékeny a mellbimbóm, a terhesség miatt, így kellemetlen a szoptatás, főleg, hogy mostanában 20 perceket, fél órát is elcumikázna rajta, mielőtt elalszik rendesen. Egy idő után kiveszem a szájából, de nem alszik még rendesen, felkel, sír, hogy cici, és kezdődik minden előről. A másik dolog, meg hogy már alapból is nehezen találom meg a kényelmes testhelyzetet éjszaka(kezdődik a térd között párnás időszak), és ha sokáig kell oldalt feküdnöm, úgy hogy Sára közben szopni tudjon, akkor megfájdul a derekam. Ma éjszaka meg 10 percenként felkelt, két órán keresztül, aztán aludt 2 órát, majd megint ébredezett, negyed hatkor végleg felkelt, hatkor lementünk, úgy hogy most hulla vagyok. Hú, jó sok lett a panaszkodás, csak leírtam, hogy miért döntöttem úgy, hogy az éjszakai cicit kiiktatom. Nagyon nehéz lesz, előre félek. Megpróbálok tejet, vagy kakaót adni neki elalvás előtt, ha teljesen rendbejött a hasa. Meg elmagyarázom neki, hogy nem lehet ciczni, anyának fáj a cicije. Annyira sajnálom szegényt, mert fontos neki a cici, de mindannyiunk érdeke, hogy kipihent legyek, és így tovább már nem megy. Addig kell átállnia, amíg megérkezik a kistesó, különben két gyerekhez kelhetnék éjszaka
Meglátjuk, hogy fog sikerülni. Szívem szerint hagynám még szopizni, de már fizikálisan nem bírom. Annyira rossz ez így, hogy nekem kell tőle elvennem. Sokan mondták, hogy sok kisgyerek várandósság alatt magától abbahagyja. Mennyivel könnyebb lett volna, ha Sára is magától mond le róla.