Új privát üzeneted érkezett!

mármint múltkor...

kisvic
 
 


Eszter! Nagyon szepek vagytok :)

Azert irigykedem, hogy ilyen jol megy a batyu. Most az elöbb is probaltam es mivel mondtatok, hogy az a lenyeg, hogy a felsö szeges legyen szoros, most csak arra koncentraltam (maskor mindig igyekszem, hogy betömködjek kendöt Beni feneke ala, hogy jobb legyen a terpesz). De mar 5 perc utan annyira kenyelmetlen volt, nem is csak azert mert nyomta a vallamat, hanem mert elzsibbad töle a karom. :(
Ez lehet attol, hogy nem eleg szorosra van kötve? En inkabb ugy erzem, hogy tul szoros :?
smzsgalf
 
 


sziasztok:)

sáfrány, tündéri az alvó puttonyod!:)

kinél mennyi a "rekord", amit hordozás közben aludni tud a gyerkő?

már én is agyalok egy saját MT megvarrásán, olyan jó lesz alkotni:)

Orsi, tényleg gyönyörűek azok a kisszériás darabok! és klassz a blogod

Savitri, ha nem felejtem el, szerdára a bográcsozásra viszek neked egy pár karikát, ha kell :wink: régebben én is varrtam egy karikás kendőt, de használhatatlan lett, olyan vacak anyagból csináltam...úgyhogy az anyag azóta átlényegült, de a karikák megvannak (szintén vasboltból való, mint Kriszti is javasolta volt)

hordozó árak: ha használja az ember, akkor megéri az árát. Nekünk az ergo használhatóságát tekintve most is olyan, mint ha új lenne...csak a színén látszik picit, hogy nyúzva volt. de egy olcsóbb esernyőbabakocsi nem igazán bír ki több gyereket. Gondolom, egy jó minőségő kendő se veszít a használati értékéből és több gyereket is kiszolgál. Bár ha ez így van, akkor érdemes lehet használtan venni egy minőségi kendőt...mint ahogy babakocsiból is sokkal jobb vétel egy használt, de minőségi kocsi, mint egy olcsóbb de gagyibb új. Persze arról én nem tudok nyilatkozni, hogy mennyivel jobb egyik kendő a másiknál, ezt már mások leírták:).

Kati


Matyi 2005.04.08.
Borci 2007.03.24.
maminti78
 
 

 
 

Szinte minden OFF, amit írok, bocsánat.

Igen, én provokáltam Ágit (persze nem tudtam, kit). Csak annyit hivatkozom (magamnak is) az ősanyákra meg a természeti népekre a mindenféle elveimmel-gyakorlataimmal, meg az önkorlátozó életmódra, az "elég" boldogságára, annyira próbáltam leegyszerűsíteni a háztartást, és az egész életet (nem kell autó, botmixer és tévé), meg annyit szenvedek, hogy hová tegyem (megint zöld módon) a már nem használt, felgyülemlő tárgyakat, hogy nem szeretném, ha a hordozás és a pelusozás afféle úri huncutság lenne.

És annyiszor céloztam rá, meg taglaltam a diákjaimnak, hogy a boldogság nem tárgyakban van...

(mert, Péter, ha nem szitokszó lenne, bevallanám, hogy én is bölcsész, és én is magyar-angol, vagyis az angoltól még két hónap választ el)

És - használhatóságtól függetlenül - ha eladni akarnak nekem valamit, hát érdekel, hogy nekik mibe került. Jaj, de én nagyon nem vagyok kereskedőtípus. Végül Ági érveivel kb. félig ki vagyok békülve.

Miközben színházért, könyvért bármi pénzt kiadok (talán mert ezek nem anyagi termékek).

De azért olyan jó venni valami szépet és minőségit... babaruhát... vagy narancssárga bőröndöt, mert az volt a vízióm, hogy azzal megyek majd szülni. És tényleg. És olyan boldogság ránézni azóta is... szimbólum lett, amellett örök darab.

é
évuska
 
 


Láttam egy MT-t képen, és most elkezdett vonzani ez a dolog. Persze a design miatt. De ezt csak megalkotni lehet, venni úgy tűnik, már nem, mert mindigis "custom made" darab volt. Ott kezdődik, hogy hímezni kell a hátlapot :roll:

Tudja vki, hol lehet ezüst hímzőfonalat kapni?

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Varda, esetleg egy képecske róla...?

kamcsatka
 
 


Nem, és nem tudok képet beszúrni, illetve szerkeszteni :-(

Úgyhogy beszúrom a linket:


http://www.thebabywearer.com/forum/show ... light=LOTR[/img]

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Beszúrná valaki Varda álom MT-ját? Nem vagyok regisztrálva... :oops:

kisvic
 
 


mármint képben, nem linkben

kisvic
 
 


bitte
Kép

kamcsatka
 
 


Orsi: danke!
Varda: Hűűűű! 8)

kisvic
 
 


off: Péter én skandinavisztika bölcsész végzett vagyok

Kép
tabajd
 
 


Varda: nekem itthon arany van, amit egy sima rövidáruboltban vettem, tehát szerintem bármelyik rövidáruboltaban lehet venni ezüst hímzőfonalat. Hajrá!!!!

Kép
beszilva
 
 


Kitől kérdezhetek priviben mosható pelsussal kapcsolatban?

Kép
beszilva
 
 


tabajd írta:off: Péter én skandinavisztika bölcsész végzett vagyok

Ugyan nem vagyok Peter, de akkor ismered Papp Korneliat es/vagy Nagy Anikot? (nem mintha en ismernem öket, a ferjem kerdi, mert ö igen ;-) )
smzsgalf
 
 


Zsuzsa nem :(

Kép
tabajd
 
 


Varda,
igaz, eddig sem volt kétséges, de jó ízlésed van... :wink: ez tényleg nagyon hűűű! :lol:

Judit
Kép
patonayj
 
 


Varda, ez a hímzés a MT-n olyan, mint a zászló a Gyűrűk Urában. Gyanús, hogy az ihlette, nem? :)

Olvasgatlak Titeket bőszen, mert szeretném kipróbálni a hátrakötést Borkával. Eddig azt gondoltam, hogy meg kéne várni, amíg rendesen tartja a fejét (ami hamarost bekövetkezik), de most meg látom hogy akár 4-5 napos babát is lehet hátrakötni... Bevallom, azért azt nem mertem volna...
Nem lakik valamelyikőtök közel a Kis-Balatonhoz? :) Olyan jó lenne, ha valaki tapasztaltabb meg tudná mutatni, hogyan is kell hátra kötni - előre simán felkötöttem minden utánanézés nélkül, érzés alapján, de hátul nem tudom úgy tartani és félek, hogy leesik, amíg szerencsétlenkedem :oops:

Livi
Kép
picilivi
 
 


Varda, hobbiboltban kapható (Margit krt., a hídnál, Móricz Zs. körtér, a volt Bartók mozi épületében).

Én is lepetéztem a képen... ejha!

Beszilva, Monapelben utazom, írhatsz. De a pelusos topikban vannak az igazi guruk...
é
évuska
 
 


Picilivi: Max Balatonmáriára megyünk május elseje környékén, de ez se fix. Inkább azt ajánlom, hogy nézegesd a videókat, hogy hogyan csinálják, és először ne egyedül próbálkozz, hane mlegyen egy "elkapóember".
Neke ma zelőrehajolós módszer jött be, mert úgy a hátad tartja alulról és elég csak fél kézzel fogni, nehogy leforduljon. Rákötöm a derekamra a MT-t úgy,hogy már eleve hátul van. Utána előrehajolok, gyerek megy hasalni a hátmra, fél kézzel fogom, másik kézzel fölhajtom rá a MT hátlapját, meg előrehozom az egyik vállpántot, aztán kezet cserélek, a másik vállpántot is előrehozom, és meghúzom elől a vállpántokat, de akkor már ne mis kell fogni, mert a hátlap úgyis tartja, de ilyenkor még mindig ne megyenesedem föl, csa kakkor, ha már úgy érzem, hgoy elég erősre kötöttem. Most nem találom a videót ,de keresem.

Kép
beszilva
 
 



És ha nem tévedek, Varda, nagy Tolkien-rajongó vagy?

Zsuzsa, nekem is csinált ilyet régebben a batyu, hogy lezsibbasztotta a karom. Akkor történik, ha elszorítod azt a főeret, ami azon a környéken van :? Kár, hogy élőben nem tudom megmutatni, hogy csinálom :( Én a helyedben próbálkoznék a baba magasságának változtatásával is, nekem kicsit lejjebb kényelmesebb (talán ez is összefügg a zsibbadás elmaradásával?) és igaz ugyan, hogy a felső szegés a legfontosabb, de miután azt meghúztad, haladsz az alsó szegés felé, szeded ráncba a kendőt, minden ráncnál meghúzod szorosan, lefelé, de az alsó szegést csak középszorosan! különben hajlamos kijönni a popó...huh de nehéz ezt írásban. Feladom.

Kisvic, mindjárt berakom a fotót, de csak mert ilyen szívhezszólóan kéred :lol: Azért nem tettem be eddig, mert már nem annyira aktuális.

hihi, bölcsészek gyülekezete :)

KépKép
KépKép
safrany
 
 


OFF: Csak hogy rontsam az arányt én jogász vagyok:) Hehe.

Kép
beszilva
 
 


Itt a kép, Vajkóból mondjuk egy deka se látszik, de a hangulat átjön reményeim szerint. Beérkezés után készült. Nagypapa nekünk nem is vett rajtszámot, mert álmában sem gondolta volna, hogy mi is futunk :)
Kép

És egy bónusz: a régi liliputis meitainak is megtaláltam a legideálisabb felhasználási módját. Pontosabban Flóra találta meg :)

Kép

KépKép
KépKép
safrany
 
 


Nekem közöm nincs a bölcsészethez, de azért most már maradok! :D
Beszilva: mi is moshatózunk már második gyerekkel, de van topic is itt. Sok profival.

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Sáfrány-Eszter: egyszerre írtunk, nagyon szépek vagytok! Akkor nem csak a szoptatás tart ilyen jól karban? :wink:

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Köszi mindenkinek, megtaláltam a moshatós topikot, és épp en olvasó üzemmódban vagyok:)

Kép
beszilva
 
 


Sáfrány, ezt kár lett volna nem látnunk! De azért nem rázkódósan kocogtál, ugye? Vagy hogy mozogtál?
L-MT-nak újrahasznosítása szuper! Én varrattam a rongybabás Ágival Kamillának szülinapjára (pszt, még nem kapta meg) manót meg alvómanót, és hozzá MT-t:-) De még nem csinált ilyet, és nem is ismerte előtte a MT-t, így túl rövid lett a vállpánt (nem is kért érte pénzt pont emiatt:-)), át kéne valakinek varrni a derékpántból (hajrá, kamcsatka)...

kamcsatka
 
 


Kamcsatka, mivel Flóra tempóját kellett követni :) lájtos dzsogging volt. Kamilla ajándéka izgalmas :)

KépKép
KépKép
safrany
 
 


maminti78 írta:hordozó árak: ha használja az ember, akkor megéri az árát. Nekünk az ergo használhatóságát tekintve most is olyan, mint ha új lenne...csak a színén látszik picit, hogy nyúzva volt. de egy olcsóbb esernyőbabakocsi nem igazán bír ki több gyereket. Gondolom, egy jó minőségő kendő se veszít a használati értékéből és több gyereket is kiszolgál. Bár ha ez így van, akkor érdemes lehet használtan venni egy minőségi kendőt...mint ahogy babakocsiból is sokkal jobb vétel egy használt, de minőségi kocsi, mint egy olcsóbb de gagyibb új.


Nem is nagyon látni nálunk minőségi használt hordozó hírdetést, mert általában elégedettek vele, és sokáig is használható!

Móni
norsi
 
 


És jól értem, Varda: hogy te akarod varrni a MT-t? Vagy csak himezni? Amúgy eladó az a fekete...Vagy sajátot szeretnél, saját dísszel? - Hát, szép lesz! Majd tegyél képet! :)

Kriszti

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


Bocs varda, a privi nem nekd ment eredetileg .... :oops: :oops: :oops: Elnyomtam.
K
kkriston
 
 


Livi! Igen, ez A Fehér Fa. Nem, véletlen, hogy ponty ez tetszett meg. Két dolognak nem tudok ellenállni: a Gyűrűk Urának és a kísértésnek :D

Nem tévedtél, Sáfrány!

Kriszti, MT házilag lesz elkészítve (valószínűleg), hímezni én fogom, varrni anyu. És, ha már én hímezem a design se teljesen ilyen lesz. Lesz rajta még felirat is, valószínűleg a pántokon is.

Ez eladó volt különben, de sajna már megvették.

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Judit! Köszi! :D

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Azt el is felejtettem, hogy voltunk ma sétálni hátibabával, SHBC kötéssel, és Gypsymamás gézkendővel (picire húzom össze magam)...Kb. másfél órát sétáltunk és a kendő egyáltalán nem vágott, még órákig tudtam volna így sétálni, ha prüntyi nem kezdi az ebédjét követelni. Nem tudom, hogy a kötésnek köszönhető-e, vagy annak, hogy Roland még csak 6,5 kiló, de nagyon kényelmesnek bizonyult ez a mai séta.

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


OFF Na már vártam, hogy a Star Wars után mikor bukkan fel a Gyűrűk ura... :lol: ON

Viru
Kép
viru
 
 


Off: A GYU személyemben már rég betette a lábát ide :-) ON

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Angéla, te vettél egy saját gypsymamás gézkendőt is???? Megőőrülök!
Hol a kép erről a hires-neves SHBC-ről?
Kriszti
kkriston
 
 


WOW!!! Valaki tudja, hogy Vardát Angélának hívják!!!!! HOgy ma mik ki nem derülnek!!!

Kép
beszilva
 
 


Viru: nekem maradandó élményt okoztál a Sztárvárszos képpel :lol: Azóta azon röhögök.
Modtam is a férjemnek, hogy meg kell ismernem azt a nőszemélyt, aki ilyenekkel szórakoztat itt minket :) -talán majd egyszer a klubban találkozunk :)
Megyek is és megnézem megint a képet ;) Annyira jóóóóó!

KépKép
livus
 
 


Livus :D , írtam privit, de nem küldi el. :x Esetleg mail? kisvicus@gmail.com
Rékaróka árulta a Lanáját, nem tom mennyire aktuális még. 18e, 4,2m.

kisvic
 
 


Szerintetek ez mennyi ideig lehet kényelmes így?
:arrow: http://www.youtube.com/watch?v=K6ICsaGz ... re=related :?:

kisvic
 
 


Kisvic: lehet, hogy telel a fiókom :?: Utánanézek!
Ezt a kötést használják pármillióan Afrikában, szóval lehet benne valami :lol: De még én se próbáltam.

KépKép
livus
 
 


Kisvic: én is nézegettem ezt a kötést, tök gyorsan fel lehet kapni a babót. De nekem tutira nyomná a cicimet! Mármint nem húzza lefele a súly? Végül is rajta van a csomó, meg egyáltalán--- A hónod alatt viszed a kendőt, ez is fura, a vállon azért könnyebben eloszlik a teher.

Ki használja igy, afrikásan /kanga/ a kendőjét? Kiváncsi vok a tapasztalatokra...

Kriszti

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


én kipróbáltam már ezt az afrikai kötést, egyszer raktam is fel róla képet. nem nyomja annyira a cicit mint ahogy azt a képek alapján gondolná az ember, mert a súly nagy részét a fenék viszi. nagy előnye, hogy egy akármilyen lepedő is jó hozzá, de azért valahogy nem maradt meg a mindennapkoban.
nekem a legnagyobb bajom vele az volt, hogy valahogy nem tudtam stabilan szorosra kötni(hajtani), mindig kilazult

Sáfrány, nagyon jól néztek ki!

Péter, én nem bölcsész de hasonló: buddhista főiskola, szanszkrit szakirány

KépKép
savitri
 
 


Savitri: áááááá, szanszkrit! Onnét van a neved is??? Mit jelent? :D Emlékszem aarra a képre! Egy rózsaszín kendővel csináltad!!! :lol:

kisvic
 
 


savitri írta:én kipróbáltam már ezt az afrikai kötést...


Savitri :) én lenni kis naposcsibe: melyik az afrikai kötés? :oops:

Péter, én nem bölcsész de hasonló: buddhista főiskola, szanszkrit szakirány


Enyém Péter szintén TKBF, csak kínai fordító szakon - szerette is olvasni magácskát a karma kontra kegyelmen...

Livi
Kép
picilivi
 
 


Picilivi, Kisvic tette be a linkjét pár hsz-sal feljebb. Már Te is hordozol? (Ha már írtad, bocsánat, csak keverednek a topikok az agyamban...)

kamcsatka
 
 


Sziasztok!

Egy ideje olvasgatom a babanet topikjait. Végre sikerült ezt is rendesen megynyitnom egy kis segítséggel.

Nem tud valaki Cegléden, Nagykőrösön vagy Kecskeméten olyan valakit, aki a kendőkötésben tudna segíteni?

Már két hónapja használom a kendőt, de nem minden kötési módot tudok megcsinálni. És jó lenne, ha egy tapasztaltabb ember rábólintana, hogy jól kötöm meg.
Eddig csak az elől keresztezettet és egy fekvőset tudtam megkötni. Ezt rendszeresen használom, de jó lenne a többit is kipróbálni.

Köszi a segítséget.

Mindenkinek szép napot!
:)

KépKép
ancsurka77
 
 


hehe, amikor Picilivi kérdezte, hogy a minta a GYU-ból van-e, és utána volt egy "hobbiboltban kapható" hozzászólás, azt én persze hobbitboltnak olvastam :D

én sem bölcs ész, csak közgarázda
gale
 
 

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet: