SzIasztok!
a torta:
valami ilyesmi: (most találtam ki)
Sütsz piskótát (te süsd sokkal finomabb, mint a tartós vackok a közértben (a tésztájába keverj egy kis reszelt citrom-narancshéjat, nagyon apróra tört diót ) - isteni a piskóta tőle.
Krém: tehéntúrót krumplinyomón áttöröd, vaniliapudingot főzöl, kihűtöd, összekevered, reszelt citromhéj, vaniliáscukor, rendes cukor. Megkened vele a tortát. Hát aztán innen.....kívülről is megkenheted
a.) túrókrémmel és az oldalát vastagon beszórod szines dekor cukorkával,
b.) fehércsokis tortabevonóval bevonod (bááár nem tudom, ez csak így várandósan jutott eszembe, elég fura ötlet, nem?)
c.) veszel tömbben marcipánt, és azzal vonod be (bár nem tudom, hogy kell, sosem csináltam ilyet.
De az a.) megoldás a legjobb szerintem.
a tetejét (az a.) variációnál gyümölcsel-gyümölcskocsonyával,
vagy
M&M csomigolyókkal sőőőt gumimacikkal, egyébb gumicukrokkal díszítheted. Középre kedvenc mesefigura marcipánból, gyertya, tüzijáték, stb...
Most tényleg, mi is van Balázzsal???????
pszihológus, meg minden???????
Peti se beszélt semmit 1,5 évesen, most kb 2 hónapja állt neki, először értelmesen júliusban szólalt meg valami enni, vagy hasonló szóval.
Azóta cifrázza, de még csak Ő is egyszavasoknál tart, de napról napra kb 10 szóval is bővül néha a szókincse.
a szomszéd gyerek, aki 3 hónappal fiatalabb már mondatokban beszél, verset mond. Most én is aggódom, asszem...
De viszont olyan érdekes dolgokat csinál....
PL: (lehet, hogy nem lesz nektek nagy szám, de én elfogult vagyok ugye, és elájultam tőle):
Uzsizunk, levágtam neki egy szelet trapista sajtot. Úgy képzeljétek el, egy téglalapot, kicsit vastagot.
Peti nézi néz, majd: -autó, ninó...
Kenem a kenyeret, gondolkozom, hol láthatott autót. Majd ránézek:
A téglalap aljába harapott két pici félkört. Közölte: -kereke
Majd óvatosan a tetejébe is harapott egy kisebb félkört, rámutat: - nínó (a sziréna).
Pár perc múlva: - cipő....Mondom magamban, na persze.....odanézek, tényleg egy cipő forma sajtdarab. Pár perc múlva: - csizma.... tényleg csizma forma.....
Az utóbbi ketőt nem célirányosan rágta, hanem evett, és a darabkában (mint a felhőkben) azt látta.....azért szerintem ez is valami....
Na megyek, mert itt üvölt: - Kata Kata Kata
Puszi: Kataaaa
remélem, segíthettem.