Köszi lányok!
Tesók egyelőre nagyon lelkesek, puszilják, simizik a picit. És egész nap maximumon nyomják...
Szülésről röviden: szerda este 11-kor elkezdett csordogálni a magzatvíz (előzőleg nem volt ilyen élményem, fura is volt
). Hozzá tartozik a történésekhez, hogy beszélgettem egy nagyot a babával előtte, majd itthon szintén jót beszélgettünk férjemmel, aki valamiért szintén tudta előre, hogy mi következik...
Utána Domi iszonyat nagy aktivitást művelt és mikor felálltam, már csordogált a víz... Szóval, izgatott lettem, órákig nem történt semmi, csak folydogált, de annyira, hogy aludni nem tudtam. 2-kor elkezdődtek a kontrakciók, erősek voltak, és össze-vissza jöttek, volt, hogy 2 percig tartott, aztán 10 percig semmi, volt, hogy 5 percentként, szóval nagyon kaotikusan. Aztán hívtam segítséget 1/2 4-kot férjem javaslatára, illetve anyukámat is áthívtam, mert tudtam, hogy reggel nem lesz túl nyerő, két gyerkőccel a finisben. Barátaink segítségével (pumáék) gyerekek eljutottak anyukámhoz hajnalban, megjöttek a bábák és már nagyon erősnek éreztem (akkor is) az összehúzódásokat. Kiderült, hogy a tippelt 6-7 cm helyett 3 -nál járok...
Gyorsan be a kádba, szaksegítség lefeküdt addig aludni
. Kiderült, hogy kb 2 órát úszkáltam, énekeltem
, mert amint kiléptem a vízből, elviselhetetlenek lettek a dolgok. Gondoltam, most már ébresztő, kérek egy kis borogatást a hasamra
, de azt hittem, hogy meghalok. (Tényleg!!!).- Semmit se segített a borogatás, elfutottam volna a fájdalom elől, annyira durva volt. És akkor tudtam, hogy ez már a kitolás, mert annyira lent éreztem a babát. A többiek csak néztek, hogyan? A vízben szépen kitágultam. A kitolási szak kettő kontrakció volt és jó volt, hamar megláttam a pici fiúcskát. Érdekes pózt vettem fel hozzá, kezeimmel az ágy szélét fogtam (férjem a hónom alatt tartott) és térdemet behajlítva nyomtam félig ülve. (A lepényszülés és az utófájások nem szép része a történetnek, nem értem, hogy ennek miért így kell lennie. Ezek az utófájások kegyetlenek, még homeos segítséggel is
)
Szóval reggel 7,25-kor bújt ki a 4,2 kgos kicsi fiúnk
. Egy fél napunk volt megismerkedni, aztán jöttek a bátyók...
Gyerekdokink ma jött látogatni, mondta szép, nagy baba, mindene tökéletes. Szóval így történt...
Orsi