Sziasztok!
Először is, amíg el nem felejtem:
Anett!
Nagyon boldog születésnapot kívánok a 3 éves csipet-csapatnak!
Detti!
Azt hiszem, Neked mondtam, nálunk úgy van, mint a legtöbb bölcsiben, hogy akik május 31-ig betöltik a 3 évet, azok nem maradhatnak.
Egyébként úgy néz ki, a fiúk maradnak bölcsiben, ha lehet. Megkérdeztem a logopédust is, no meg a pszichológus is megerősített, hogy a fiúknak kifejezetten jót tenne még egy év bölcsi. A gondozónők úgy látják, h óvódaérettek, no de engem jobban érdekel a szakemberek véleménye. Beszéltem a kerületi egyesített bölcsődék vezetőjével, és azt mondta, hogy a fiúk csak úgy maradhatnak bölcsiben, ha szakvéleményt viszek a logopédustól és a pszichológustól is, ez utóbbival pedig személyesen is fog beszélni, hogy mennyire indokolt a fiúknak még egy év bölcsi. Azután, annak függvényében, h mennyi a gyerek, dönt arról, hogy maradhatnak-e. Na, de ha ez dönti el, akkor eleve halálra ítélt próbálkozás. Egyébként azt mondta, h ő ilyet nem mondhat, de írassuk be a fiúkat az oviba is, nehogy két szék közt a földre üljünk. A körzeti ovinkat is megnéztem, nekem nem tetszik. Szerintem nagyon sivár, ingerszegény a bölcsihez képest.
Cat!
Nem sértődtem meg, csak erősítetted azt, amit a szakemberek is elmondtak, hogy mennyire fontos a szenzomotoros fejlesztés. Sajnos úgy áll a helyzet, hogy államilag finanszírozott helyre sehová sem férünk be, a BHRG-t pedig nem tudom megfizetni. A Gekkón nem is gondolkoztam. Azért még futok egy kört, hogy hová lehetne ingyen, vagy viszonylag olcsón elvinni őket.
Különben beszéltem a logopédussal, és azt mondta, hogy tévhit, hogy nem lehet őket ilyen idős korban fejleszteni, ha már elindult a beszédük. Én mindenesetre nagyon bízom benne, hogy használni fog, és kihasználjuk ezt a lehetőséget. Szeptembertől valószínűleg a nevelési tanácsadóban és a beszédjavítóban is lesz hely szenzomotoros fejlesztésre. De addig sok van, és sokat veszíthetünk, ha nem találok valamit.
A dévényesen még elgondolkodnék, de abban biztos vagyok, h nem helyettesítheti a szenzomotoros fejlesztést. Egyébként a logopédus is azt mondta, h kicsiknél csodákat tesz a dévény, a nagyobbakról pedig nem mer nyilatkozni.
Brigi, Rillisz!
Mindkettőtöknek köszönöm a segítséget.
Ditke!
Neked gratulálok a diplomádhoz és az új munkahelyhez is!
Kivel lesznek a lányok ovi után, ha 12 órázol majd? Anyukáddal? Vagy össze tudjátok majd egyztetni a férjeddel a műszakokat?
Kata!
Neked a vezetéshez gartulálok! Fog ez menni, csak gyakorolni kell. Én egy erdélyi kisvárosban tanultam vezetni, és kétségbe voltam esve, h mi lesz itt Pesten. Első héten csak a bölcsiig mentem el, aztán egyszer csak kénytelen voltam bemenni a gyerekkel a Péterfybe, és azóta bátran vezetek.
Andi!
Ez tetszett, h nem vagy rasszista, csak utálod őket
Nekem van jó és rossz tapasztalatom is velük. A rosszak túlsúlyban.
Nagyon jók a kolpingos képek! Nagyon klassz lehetett, sajnálom, h nem lehettünk ott.
Kiliman! Te varázsló! Brigi lányai jól érezték magukat?
Egyéb talikban benne vagyok, a Kolping szerintem jövőre is drága lesz nekünk.
Judit!
Sajnálom ezt az orrmandulás dolgot. Ugyanakkorára nőtt vissza? Úgy értem, zavarja a normális életvitelét? Vagy csak olyankor amikor beteg?
Lini!
Üdv köztünk! Nagyon édes vegyespárosod van. Gyere minél gyakrabban!
És végül:
A fiúk a bölcsiben már alváshoz sem kapnak pelust, és nagyon jól bírják. Hihetetlen, hogy már csak éjszakára kell pelenka (no, anyagilag sem mellékes). Itthon azért majdnem minden nap van Ádámnál baleset, de ez is attól van, h nem hajlandó sem wc-be, sem bilibe kakilni, így aztán a gatyába megy.
Jaj, és mindenkinek köszönöm a gyógyulós jókívánságokat, hatottak.