Új privát üzeneted érkezett!

Mi is megvagyunk. Balázs tegnapelőtt volt 1 hónapos. Azóta hasfájós baba, ráadásul a tejem is ingadozik. Nem gondoltam, hogy ilyen nehéz szoptatni. Könyvből pedig teljesen logikusnak tűnt :)

Pumpóka! Mi újság Veletek?

Eszter

Kép
eszter.eu

Sziasztok!
Pumpóka friss üzenete: 8-kor burkot repesztenek, tegnap este 11 óta 10 percesekkel nyüglődök. Remélem hamar meglesz, mert rohadtul fáj.

Kép
arvaerika

Hajrá, Pumpi! :D

Kép
babyteve2

Hajrá Ági + Zsófi!
Drukk megy1000x!

Kép

Kép
timtom

Azért mert szerettek jöttem e világra,s lettem új fény,csillag szülők boldogsága.
Szeressetek mindig igaz szeretettel,a kincsetek vagyok pici kincs de Ember!
Örömmel értesítünk hogy a mai napon 10:30 perckor megérkezett kicsi lányunk Szabó Zsófia Petra, 3200 g és 53 cm

Zoli és Ági
"Pumpóka"
--------------------------------------------------------------------------------

Kép
arvaerika

Itt is gratula Nekik! :D

Akkor pont váltani fogom Pumpit, hétfőn reggel 8-ra megyek be, 10-kor cséászár.... :D

Kép
babyteve2

Ági, szívből gartulálok a pici Zsófihoz!!!

Babyteve, neked szorítok a hétfőhöz!! Nagyon ügyes voltál, hogy eddig hordtad a babáidat :wink:

KépKép
KépKép
nyuszi04

Áginak és Zolinak óriási gratuláció Zsófihoz!!!!!!!!!!!

Babyteve, neked minden jót hétfőre!

Kép
Kép
meli30

Zoli!
Köszönjük a híreket!
Gratulálok Zsófihoz! Egészséget, boldogságot kívánok nektek!

Babyteve!
Kitartás hétfőig és sok sikert!

Timi

Kép

Kép
timtom

Ági! Szívből gratulálok Zsófi érkezéséhez! Kívánok sok egészséget, tejcsit és rengeteg örömöt a nem is olyan pici lánykához! :)

[size=12]Babyteve! SOK SIKERT HÉTFŐHŐZ! MENNEK A DRUKKOKEZERREL!!! :)[/size]

fatima

Ági

Szívből gratulálok nektek és minden jót kívánok :lol:

Kép
hági

ÁGINAK NAGYON GARTULA!!!!! SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK A BABÓHOZ!!!

BABYTEVE NEKED HATALMAS DRUKK! már valszin túl is vagy rajta!
kerekpocak

Szia Zsófi.

Gratulálok én is nagyon Jónáshoz!

Olvastam mindig, hogy mi van veletek, vártam, hogy valaki írjon valami infót rólatok.

A kórházban nem találkoztatok Ágival?
Ő bent volt már mikor te bementél nem?

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!

Köszönjük a sok drukkot mindenkinek!!! :)

Ma jöttünk haza, később bővebben jövök, de még kissé szétvagyok esve... :lol:

Zsófi nagyon jó baba, egyenlőre... :)

Babytevéék is akkor már túl vannak a mai császáron, nem láttam bent, de mondjuk, mi 10-kor már jöttünk haza...

Puszi mindenkinek!!!!
Vendég

Pumpóka!

Örülök, hogy minden rendben, kissé aggodalomra adott okot, amikor olvastam, hogy bementőztél a kórházba.
Aztán jött a hír, hogy megszületett Zsófi és jól vagytok.
GRATULÁLOK a nem is kislányhoz!!! :-)

Amióta "elmentetek" babázni, azóta itt semmi nincs. :-(((
bár én inkább olvastam, mint írtam, de jó volt.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

de taliztunk! beszélgettünk is egy rövidet!
kerekpocak

Sziasztok!

Gratulálok minden friss anyukának! (és persze apukának is)

Nem tudjátok, hogy szülésznőt mikor érdemes választani? Azt tudom, hogy nem szabad a legvégéig várni. Már lehet hogy lekéstem?
Azt esetleg tudja valaki, hogy legközelebb mi lesz a témája a szülésfelkészítőnek? Arra mikor érdemes menni?

Köszi szépen

Kép
Kép
patr

Szia Patr!

Szerintem nincs papírforma, hogy mikor is kell.
Én a dokimat kértem meg, hogy ajánlásával segítsen a szülésznő választásban, aki így fel is hívta és fel is kérte, hogy együtt bonyolítsák majd le a szülést. A szülésznő vállalt és így ismerkedtünk meg vele utána mi is személyesen illetve látogattunk szülőszobát meg ilyenek...szerencsére szimpatikus és kedves is volt.
Ez a 23-24. héten történt nálam, ha jól emlékszem.

Szerintem mindenképpen választanod kéne már és megpróbálni hátha vállal még az adott szülésznő, meg azért jó ha ismeritek már kicsit egymást, mert egyébként semmi értelme.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Na, visszajövök és kihal teljesen a topic... :lol:

Patr! Szerintem még nem késtél le róla... de mivel én nem választottam, igy nemtom, mikor "szokás"... talán a többiek...

A szüléstörténetet majd bekopizom a másik topicból, ahova leirtam már.... de előzetesben elmondanám, már csak azért is, ha esetleg olvassa vki a dokik közül, talán az is, akit emlitek, hogy én most meggyőződtem róla, ha választottunk volna dokit és szülésznőt sem jártunk volna jobban, mint igy... Kostic Andrásnál és Bódis Anna szülésznőnél szültünk, őket kaptuk reggel, de jobbat nem is kivánhattunk volna. Mindketten teljes mértékben a helyzet magaslatán voltak, mindenféle szempontból!! Emberileg, szakmailag, mindenhogy. A doki szinte negyedóránként benézett, hol tartunk, amikor a szülésznő szólt neki, fél perc sem telt bele, már ott volt. A szülésznő is szinte folyamatosan mellettem volt egy másik szülésznővel (azt hiszem, tanuló lehetett, de nagyon aranyos volt, ő végig ki sem ment, mig Zoli nem ért oda, ült mellettem).... A doki mindent megbeszélt velem, semmit nem csináltak úgy, hogy ne kérdezte volna meg, szeretném-e és mindent megtettek azért, hogy minél hamarabb meglegyen a baba... már bántam is én az oxit meg no-spa-t meg az ezekkel járó mellékhatásokat... csak jöjjön ki végre...
Úgyhogy én ajánlom mindenkinek a dokit és a szülésznőt is! Egyiket sem fogadtuk, mégis, szivvel-lélekkel csinálták végig velem a szülést és nagyon kedvesek voltak velünk!!!!

Zsófi! Hogy vagytok??? Samu mit szól Jónáshoz?? Képet lehetne kérni a bébiről???? :)
Vendég

Kép Kép Kép Kép
kerekpocak

jól vagyunk, részletesen írtam az anyukásba, most rohannom kell, de holnap ide is írok.
kerekpocak

Zsófi, az anyukásban már lecsúsztam róla, de itt megjegyezném, hogy ANNYIRA CUKI JÓNÁS!!! Édes kis baba-csomag :D És Samu hirtelen mekkorát nőtt, igaz :wink: Nagyon édes, igazi jó nagytesó! Hihetetlen, hogy nemrég még Bori is ilyen apró volt, most meg milyen "nagy" már ő is.

KépKép
KépKép
nyuszi04

Szilvi, Pumpóka, köszönöm szépen!

Most már csak azt kéne kiderítenem, hogy jövő héten kedden mi lesz a szülésfelkészítő témája!

Kép
Kép
patr

Zsófi!
Hihetetlen édes Jónás!!! :)

Csak egy-két kép, mert kajcsi van nemsokára...

Kép Kép
Kép
Vendég

A szülés....
Az egy hét benntartózkodásról csak annyit, hogy ahány orvos, annyi hozzáállás! Még ha nem fogadott, akkoris!!! Aki felvett, szerintem egyenesen nem hitte el, hogy kvára fáj a gerincem és elő kellett kerestetnem anyuval a szakorvosi leirást, hogy valóban el van mozdulva és repedve az alsó csigolya, ami okozhat ilyen fájdalmakat! Szal aszaltak a kórházban és urológushoz küldözgettek, biztosan a vesém fáj cimszóval... aztán szerdán jött egy másik doki, aki végre elhitte, nem csak jókedvemből vagyok bent és irt egy újabb vizsgálati kérelmet az ortopédiára a főorvosnak, hogy szakvéleményt kér, szülhetek-e rendesen...
De csütörtökön megint másik doki volt,aki közölte, akár haza is mehetek, mert az, hogy rohadtul fáj, egy dolog... ki tudja, mikor indul be és max. 40+4 napra inditanák be... mondtam, hogy nem megyek haza, mert pénteken sztrájk van és nem kockáztatok, ha semmi nem történik, akkor szombaton délelőtt lelépek.
A szobatársaim már csütörtökön mondták, hogy nem fogok sehova menni, mert csodásan lóg a hasam és tiszta gyagya vagyok, jól kiröhögtem őket... aztán este tv-zés közben fél11-től éreztem a rendszeres 10perceseket... mondták a lányok, hogy menjek fel a szülőszobára, de mondtam, hogy nem röhögtetem ki magam megint... aztán mikor hajnal 2-kor sem tudtam aludni a fájások miatt, csak felcaplattam... a ctg-nek is fájt végre, ami nekem, bár nekem megint jobban, de kaptam egy szülőszobát, aztán reggelig tároltak ahogy voltam... aludni nem tudtam, csak pár percet bóbiskolni a fájások között... szar volt, mert tudtam, hogy ha szülünk, nagyon fáradt leszek...
Reggel 7-kor jött a vizit, akkorra kétujjnyi lett a méhszáj és mondta a doki, hogy akkor 8-kor burkot repesztenek, mert ez a fájás nem elég a szüléshez... Akkor kaptam egy édes szülésznőt, meg egy nagyon rendes dokit...
Utána elég gyorsak lettek az események, egyre erősebb fájások jöttek és egyre sürübben... drukkoltam, hogy Zoli is odaérjen, mert gyalog jött... de fél9-re bent volt...
Akkor még egész jól türtem. Epidurálra nem volt idő, mert ahhoz képest gyorsan tágultam, 9-kor már háromujjnyi volt a méhszáj... Csücsültem a labdán elég sokat, ami biztos, hogy megtette áldásos hatását, hogy gyorsan tágultam...
Mondta a doki, hogy ha beleegyezek, akkor adnak oxit, hogy gyorsabban menjen és erősödjenek a fájások, nehogy fájásgyengeség legyen a vége... mondtam, hogy nekem már mindegy, mit nyom belém, csak érjünk be a célba, akkor már nagyon fájt, de a java csak az oxi után jött!!!!
Egybefolyó, szinte szünet nélküli fájások, amik nagyon gyorsan átcsaptak tolófájásokba... Közben kaptam a no-spa-t, hogy lazuljon a méhszáj... fél10-kor egyezkedett velem a doki, hogy még fél órát kér és rányomhatok, de mondtam, hogy nem birom, aztán kiegyeztünk egy negyedórában... :) De kihúztuk 10-ig... már nemtom, hogyan, mert minden fájásnál úgy éreztem, szétszakadok, ha nem nyomhatok rá! De mindenki nagyon aranyos volt! A szülésznő folyamatosan dicsért, hogy milyen jól veszem a levegőt, a doki is, hogy nagyon ügyes vagyok... ez mind tökjól esett... Zoli jelenléte is nagyon sokat segitett, hogy ott van, megfoghatom a kezét, a fájások alatt simogatott, puszilgatott...
10-kor viszont eltört a mécses... mikor bejött a doki, már zokogtam, hogy segitsen rajtam, hadd nyomjak, mert nem birom tovább, de addigra eltünt a méhszáj is és végre valahára kezdhettük...
Nem volt gyors kitolás, de most (Ati fiam születésével ellentétben) teljesen magamnál voltam, tudtam figyelni a szülésznőt és a dokit és igyekeztem azt csinálni, amit mondanak.
Kérdezték, szeretnék-e gátvédelmet, de mondtam, hogy rájuk bizom, ha úgy látják, vágjanak, mert nem biztos, hogy tudok együttmüködni... Igy vágtak, de nem azonnal, hanem amikor mondta a szülésznő, hogy eléggé feszül a gát és repedni fog, csak akkor. Nem tudom, hány nyomás volt, de sok... már azt hittem, sosem lesz vége, de akkor kaptam megint egy löket adrenalint, amikor azt mondták, hogy látják a fejét, és micsoda haja van... a következő nyomásra már kint volt a feje, aztán a fél felsőteste, akkor mondták, hogy próbáljak csak kicsit nyomni... ekkor néztem a lábaim közé és láttam, ahogy félig kint van, hát az vmi élmény volt!!! :) Aztán a következő nyomásra, 10óra 33perckor kibújt Zsófibaba... azt a megkönnyebbülést, valami hihetetlen volt.
Én úgy zokogtam Zoli nyakába kapaszkodva, mint egy kisgyerek.
Zsófi nem sirt, csak nyekergett, mint egy kismacska :) rögtön a hasamra tették, Apa elvágta a köldökzsinórt. Hihetetlen volt az is, hogy egy ekkora gyerek hol fért el bennem... :)
Aztán megfürdette a szülésznő, megmérte... mikor mondták, hogy 3200 gramm, visszakérdeztem, mint a Lottóreklámban, hogy MENNYI???? :) Nem tértem magamhoz hirtelen... :) csodaszép súllyal született ahhoz képest, hogy végig azzal paráztattak, hogy kisebb a koránál egy héttel. A lepényünk kissé meszes volt, de nem vészes. 10/10-es apgart kaptunk.. ez mindent elárul :)
Mikor összestoppoltak, Zolinak nem kellett kimennie, ott ült mellettem a manóval végig, aztán utána hármasban maradtunk, nagyon jó volt! :)
Úgyhogy végülis úgy jellemezném, hogy alapjában véve gyors szülés volt... de velős, tömör... Kemény menet volt, az tény!!
Vendég

Jelentem, én már 19-én este megszültem, az ikrek így döntöttek... :D

Pumpóka, meg is lestem Zsófidat, élőben is csodaszép, annyi eszem viszont nem volt, hogy szobaszámot is nézzek hozzá..bár, nem lett volna erőm látogatni. Te nem láttad az ikreket? Csak mi voltunk éppen akkor duplán... :lol: Nálam születéstörténet egyelőre nincs, talán majd idővel :D

Kép
babyteve2

Zsófi, Pumpóka!

Csodaszépek a csemetéitek, még egyszer gratulálok Nektek, ügyesek voltatok! :P

Én még mindig 2in1 :(

Kép
Kép
meli30

Ági, Bébiteve!

Nagy-nagy gratula Nektek!

Jó babázást :wink:

Eszter

Kép
eszter.eu

Babyteve!
Akkor őket láttam hétfőn reggel, mikor mentem a csajsziért! :D :D
Nekem meg annyi eszem nem volt, hogy megnézzem a nevüket... :lol: :lol: pedig lett volna erőm látogatni... :oops:
Megcsodáltam őket, mert szembetünő volt a két bébi egy bevásárlókocsiban... :D igazán gyönyörü babák és nyoma sincsen rajtuk, hogy ketten osztoztak a pocakon... formásak nagyon! :)
Akkor simán szültél??? Vagy csaszi lett csak magától indult el??
Azért tegyél egy-két képet, ha lesz enerdzsid!! :wink: :wink:
És nagy-nagy gratula nektek, még nem is mondtam, micsoda bunkó vagyok!! :oops:

Meli!
Hajrá!! Már bármikor jöhet a manó!! :wink: Látod, végülis nekem is kivárta az idejét, csak egy nappal jött előbb... 8)
Vendég

Sziasztok,
Pumpoka, Kerekpocak, Babyteve2 NAGYON GRATULALOK NEKTEK!!!!

Kerekpocak, milyen volt Annamari? :lol:

Pumpoka, de jo neked hogy Veled kedves volt az a doki, nekem megvan a velemenyem rola! Szules elotti szerdan bent voltam ctg megnezett majd kozolte hogy drukkoljak hogy nehogy csaszi legyen mert egy ekkora darab embernel mint nalam ez halalos is lehet! hat elkepzelhetitek az arcom es mikor a szulesnel odakerult a sor hogy a Molnar Dr mondta hogy csaszi elkezdtem remegni, sirni, es kozoltem a dokimmal hogy az a hulye K.dr mit szolt be, Molnar Dr enyhen lett pipa....

Babyteve2 kepet teszel fel nekunk?

Kép

Kép
cirkuszka

én nagyon szeretem kostic dokit, velem állati jófej és rendes volt.
amúgy az én dokim baltschik miklós és fantasztikusan profi és kedves volt velem a szülés előtt/alatt/után.
annamari meg egy tündér.
kerekpocak

Szia Cirkuszka!
Nem fejezted be a történetet a szülésről, Kostic dr, Molnár dr mi lett a vége császár, vagy normál?
Én Molnár doktornál szültem a szülésznő Bódis Anna volt akiről csak jót tudok mondani. Nekem császár lett a vége, pedig már kitolásban voltunk fél óra kellett még. Nincs rossz élményem végig ébren voltam és beszélgettünk a császár alatt hajnal háromkor vittek vissza a szobába és reggel hatkor már hozták is Marcust. Akkor újították fel az szülőszobát a másodikon és az irodából, könyvtárból, vizsgáloból lettek újabb kórtermek. Nagy volt hajtás aznap éjjel öten szültünk, de mindenki nagyon kedves volt kezdve az ügyeletes orvossal.

Üdv Andi

Kép
clarisza

Claszia!

Azert nem irtam mert a tobbike tudjak hogy csaszi lett... es levan mar irva oldalakkal odebb...
En Molna-Annamari parossal voltam :D
Egy elmeny!!

Kép

Kép
cirkuszka

Igen nagy élmény volt!
clarisza

Sziasztok!!!

Most kezdtem el olvasgatni a Szt. János kh. topikjait, és szeretnék érdeklődni Tőletek a Szülészetről., körülményekről.
Az első gyermekemet a MÁV. kh.-ban szültem Dr Kelemen Csaba Dr.-nál, akit sajnos az átszervezések ebbe a kórházba sodortak. Magam, azóta igaz Bp-ről Sopronba költöztem, de mivel maradtunk a Dr.Úrnál a második babámat is nála szeretném szülni, hozzá járok azóta is a magánrendelőjébe. Tehát szülni a Szt. Jánosban fogok, május közepe-vége felé. Amennyiben időtök engedi egy pár hasznos infót szívesen olvasnék a jelen helyzetről, nővérekről, szülésznőkről és úgy általában-Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!!

üdvözlettel: Németh Erika
bajaiera1973

Ezt irtam feb23an!

[quote="cirkuszka"]S írta:cirkuszkaziasztok!

Lattom keszulodes a tema! Segitek ha gondoljatok, ugye ma 2 hete hogy ott jartam a szuloszoban :D Ugy eltelt :? Kulonben tegnap bent voltam a Molnar Dr es kerdeztem hogy csaszar utan mikor johet a kovetkezo :D Ujra belevagnek nagyon de nagyon! azert 1 evet varunk :D

Na szuloszobara,
en mondjuk vittem sajat haloinget mondjuk az is korhazos (kutvolgyis) gondoltam ugysem tudnak akorat adni amekkora en vagyok :oops: :D nekem jol jott, de kulonben adnak szep kek apro mintasat, de ha jobban erzed magad a sajatodban akkor vigyel azt, utana ha az osztalyra lekerulsz sajat kell, tolokocsiban vissznek le ezert kontos is jol jon, ha nem csaszi lesz a vege.
Jol jon fel literes viz, en baromi sokat ittam, mert ugye kaja az no, de szolocukor nyomhato, a vegen mar undorom volt es csak azt kerdeztem (ugye akkor meg nem tudtam hogy csaszi a vege) hogy mennyi ido mulva ehetek ha megvan a Baba :D
Turcsit is tegyetek be a szuloszobas csomagba ugye ott a kad es a zuhany ami nagyon jol jon fajasok alatt, nekem a zuhany bejott es a 15ora vajudas alatt tudtam aludni 2x3percet :D de az menyei volt!!
Kulonben a babat nem visszik el szules utan sehova ott mindent megcsinalnak a szobaban.( mosdatas,meres,oltozes es mar adjak is oda,gyerek dr is odajon, a szuloagy mellett meg mar ott van a tillitoli amibe beleteszik,ikeas takaroval egy rozsaszin egy kek hogy amilyen nemu a baba olyannal takarjak be)
A korhazi napokra ami jol jon nekem special a Tena Super jol jott,extrat vittem de sz*rt sem ert igy gyorsan apa vett a patikaban. Babusnak lattam cumisuveget irtatok igen kell mert az elejen amig csak elotej van addig kap cukrosvizet is, babaviz nem kell. Nem kell semmi koldokapolashoz valo dolgot vinni mert a csecsemosok megcsinaljak minden nap, max hintopor de az is a gyogyszertartos amit a dr ir fel. En nem vittem be neki kisruhat, sajnos hallottam hogy elkeveredik es hat nem kerul vissza, addig abban a pra napban kilehet birni a korhazival is, es nem rosszak azok sem kulonben. A csecsemosok kozott van egy nagyon kedves nover azt hiszem Zsoka a neve, nekem O mutatta meg hogy kell szoptatni es ott volt vagy fel orat es segitet,pluszban megmutatta hogy kell a koldoket apolni, mondjuk azt egyszer mindenkinek megmutatjak , de csak a nappalos noverek, mert este aztan van dolguk. Ugy van hogy reggel 6tol lehet menni a babaert, de olyan haromnegyed7 korul vissza kell vinni mert vizit van naluk is. Addig az ajto csukva, ha kinyitjak lehet menni erte, egesz nap veled lehet, de ha pihenni akarsz visszaviheted, vagy pelust akarsz csereltetni akar,(de vigyetek pelust jol jon de ne adjatok oda)egeszen este nyolcig veled lehet de akkor vissza egy kicsit mert furdetes van es utana meg 10 oraig kiviheted ha akarod, vagy hat egesz ejszakara is ha ugy gondolod! En egy agyasban voltam es bevallom egyik este sem volt velem a Babus mar f8 korul visszavittem, en ugy gondoltam hogy az "utolso" napokat hadd aludjam at, de igy is 5kor mar keltem es 6kor ott voltam erte. Volt egy lany akivel joba lettem O tobb agyasban volt es 5 voltak egy szobaban abbol 1 lany vitte be ejszakara a babat ,hat nem irom le hogy milyen ejszakai voltak a tobbieknek, egyik sem tudod pihenni utoljara.

Huuu most aztan eleg sokat irtam es talan zavaros de remelem jol jon!

Hajra a finisben levoknek!

Silver! Ki a szulesznod? Molnar dr. megkerdezted hogy kivel szeret egyutt dolgozni? Tudod hogy becezi a KicsiFiamat? Vizilo :D Soha nem fogom elfelejteni az arcat amikor kiemelte a pocakombol :D

Ha gondoljatok es van meg kerdes irjatok :D

Udv! :D

Kép

Kép
cirkuszka

Szia Cirkuszka!

Köszi az infókat, jó egészséget Nektek4 Üdvözlettel: Erika
bajaiera1973

Igazából a kórházról nekem sincsen rossz véleményem. Igaz, a takaritó személyzet hagy némi kivetnivalót maga után, mert "ahol a papok táncolnak" ott mos csak fel a nőci, meg a wc is érdekes, miután elvileg kitakaritotta, no mindegy, de azért erre ráeshetnének, főképpen egy szülészeti osztályon, ahol frissenszült és császáros anyukák még nagyobb fertőzésveszélynek vannak kitéve...
Hát mi azon röhögtünk a lányokkal (6ágyasban voltam) hogy a takaritónő három (!!) napig tologatott odébb az egyik ágy alatt egy gézlapot a felmosásnál... az istennek nem vette volna fel.
Egyik reggel meg valahogyan "elfelejtette" kiüriteni a szemetesünket, másnap meg duzzogott, hogy a szemetes mellé vannak téve a flakonok, meg zacsiban szemét... no mégis hova az anyjába raktuk volna? Úgyhogy ezzel nem voltam kibékülve....

Mint ahogy azzal sem, amit irtam még szülés előtt, hogy a cukrosvizet nem szeretném. Hát nem szeretet kérdése volt, ugyanis éjjel szépen megtömték, mert egész délelőtt nem tudtam felkelteni szopizni! Úgyhogy baromira nem örültem, de éjszakára nem akartam kinthagyni magamnál, mert annyi cicit meg nem tudtam volna adni neki, hogy ne sirjon és akkor senki nem alszik a kórteremben. Csak az volt csúnya dolog, hogy utsó előtti napra durrant be a mellem és mondtam este a csecsemősnek, hogy reggel jövök érte 6-ra, mert tuti tele leszek és jó lenne, ha leszivná. Mentem érte... és aludt mint akit fejbevertek az én drágám. Aztán visszavittem vizitre és ismét szóltam, hogy szeretném megszoptatni, mert tele vagyok és anyatejet egyen, ne cukrosvizet, jövök érte vizit után rögtön és legyenek szivesek ne adjanak neki semmit. Hát természetesen az én lányomnak megint hiányzott a cumisüvegéből egy adag cukrosviz, mikor mentem érte és ismét aludt... úgyhogy ezt azért nem vártam volna, hogy miután direkt szólok (és nem volt sok gyerek nekik bent, talán kb. 12) azértis megitatják azzal a szarral...

Hogy pozitivat is irjak, a nővérek nagyon rendesek az osztályon, mind segitőkész (egyetlen egy volt, aki szülés után 3 órával kikisért wc-re és ott sürgetett, hogy neki dolga van, mozogjak már, mit piszmogok annyit) és aranyos. Van egy kis alacsony idősebb rövid barnahajú nővér, őrületes dumával... azon annyit röhögtünk... mindig volt vmi beszólása és tök laza!

A dokik közül is egyetlen egy volt, akit be tudtam volna épiteni az első útbaeső villanyoszlopba, mert akkora tuskó volt, hogy hihetetlen (aki felvett, mikor bevittek a mentők és végig nem hitte el, hogy fáj a gerincem, még amikor vittem az othopéd szakvéleményt, akkorsem).... hát én olyan szinten imádkoztam, hogy ne ő legyen a szülőszobán, amikor szülök. Mert hallottam a hangját is a reggeli vizitnél és a viz levert, hogy bejön én kimegyek és nem szülök, az biztos! De aztán szerencsére Kostic doki jött szülni hozzánk.... és megúsztam a parasztot... nem is tudom, szülésnél vajon hogy viselkedett volna, de gondolom, ugyanolyan bunkó módon, ahogyan addigis... de hála az égnek nem kellett megtapasztalnom, milyen "élmény" lett volna a vele való szülés (Elekes dr.-ról van szó, nemtom, vkinek vannak-e vele hasonló élményei vagy jók, vagy csak velem volt ilyen mérhetetlenül nemtörödöm és szájhuzogató).....

Egy-két kép a kéthetes Zsófibabáról:
Kép Kép
Vendég

Tök jó amiket még leírtál Ági, a takarítós rész után úgy döntöttem, hogy inkább viszek domestos készletet, ha esetleg kádban vajúdnék akkor előtte két fájás között tudjak nagytakarítani... :-)

Mellesleg egyszerűen én nem értem az ilyen orvosokat, hogy egyáltalán miért választja az orvosi pályát (pláne a szülészt), ha ilyen rideg, paraszt módon tud hozzáállni egy kismamához.
Sajnos az egészben még az a legszomorúbb, hogy valamilyen szinten ki van szolgáltatva neki(k).

Én csak most fogok elkezdeni belelátni a János szülészet gyönyöreibe, mert most megyek vasárnap délelőtt az első ctg-re a szülőszobára és nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz... :D

Úgy tudom, hogy amikor az ember bemegy szülni, hiába van saját orvosa akkor is első alkalommal az éppen ügyeletes doki fogja megvizsgálni...és hát ha elsőre kikap az ember egy "állatot" az megadja már az alaphangulatot.

Na mindegy, ez mindig a vesszőparipám lesz, mármint az egészségügy... részemről egyszerűen színvonaltalannak tartom...természetesen vannak kivételek. (csak igen kevés).
Na ezen kár dühöngeni még megszülök idő előtt. :-))))

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok, :lol:
jajj Pumpoka, az a nover allati, imadtam, O adta be nekem a oxotocint estenken es nagyon jo volt, meg van egy fiatal az is nagyon aranyos! En egyagyasban voltam, de a takaritono hat az tenyleg olyan, en vittem domestos torlokendot es a ferjem elotte attorolt mindent vele! A takaritonohoz no comment, bent vagyok a wc eppen csaszi utan az elso nagydolgomat vegeztem (bocsi) ugye ez volt a feltetel hoyg haza mehetek, es hat eleg fajdalmas volt, erre beront vegig torli a szobat majd bejon hozzam a wcre hat azt hittem elajulok, kozoltem vele mar amikor bejott a szobaba hogy most nem jojjon inkabb kesobb miutan egy masikat megcsinalt, hat szerintetek? szart arra hogy mit mondok, valasz nem szalloda :shock: :shock:
Jaj Elekes, hat az egy bunko... Igen az tenyleg ugy van ha nincs bent a dokid eppen akkor az ugyeletes kezebe kerulsz...en ha jol emlekszem dr Szathmáry Gábor volt akkornagyon nagyon aranyos :D :lol:amig megnem jotta dokim Molnar Laszlo, Megyek fiatal ur kovetel!

Sziasztok!

Kép

Kép
cirkuszka

Cirkuszka!
Látom, akkor nem csak nekem volt gondom a takaritószemélyzettel...
hahhh, ránkszólt a folyosón, mikor mentem budira (Zoli elkisért az ajtóig, még kissé labilis voltam) hogy ne mászkáljuk össze a felmosott folyosót és menjünk a szélén a fekete kövön... anyádat, mégis hogyan, amikor a budi a másik oldalon van?
Egyik reggel a csecsemősöktől is visszazavart, hogy ő most mosott fel és jöjjek vissza később a babáért... visszamentem, de azért hangosan megjegyeztem, hogy "ez kva jó, hogy a takaritónő mondja meg, mikor viszem ki a lányomat"....

Aki még imádnivaló a dokik közül, az a Pálmai Bálint, hát azt a dokit kenyérre lehet kenni, komolyan! Ő volt az, aki először megnézte, hogy miért is fekszek ott már napok óta és ő küldött át az orthopédiára a főorvoshoz (az Elekes az ambulanciára küldött, hát ott meg mit foglalkoztak velem? visszaküldtek, hogy ez nem az ő gondjuk) és utána ő volt, aki a nagyviziten felvázolta a fődokiknak, hogy miért vagyok ott... az egyetlen doki volt, aki nem ment el mellettem, hanem megnézte a papirjaimat! Kicsit drukkoltam a szülés reggelén, hogy legyen ő a szülőszobás doki, de végülis hasonlóan jól jártunk szerintem Kostic dokival is!

Na, kiveséztük a Jánosos dokikat.... :lol:
Vendég

én vagyok a fekete bárány...

nekem elekes doki indította samuval a szülésemet, állati rendes volt, jó humorú, kedves, végtelenül odafigyelő. nekem nagyon nayon pozitív. amikor látta, h rettegek, annyira kedves dolgokat mondott. nagyon megnyugtatott. most is beszéltem vele: emlékezett.

tisztaság: silverlion, a szülőszobák nagyon tiszták! a szülésznők figyelnek rá oda. nem kell majd takarítanod a kádat...
kerekpocak

Pumpóka, de jó, hogy ilyeneket írtál, nekem Pálmai a dokim! :D :D

Kép
Kép
patr

Zsófi: Köszi, azért megnyugtattál kissé, hogy a szülőszoba kicsit másabb higivel bír. :-)

Nekem Dr. Sóvágó a dokim, eddig csak jót hallottam róla mindenkitől és remélem, hogy "vigyáz" majd rám a szülésnél.
Bár nem parázom halálra magam, de azért mint először szülő ... kicsit azért félek.

Holnap megyek az első ctg-re, annyira kiváncsi vagyok erre az egészre.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Silverlion

Nekem is a Sóvágó volt a dokim, most szültem 6hete.Én de. 11re mentem be sajnos elhúzodott a vajúdás,de ő csak a burokrepesztésre jött be,és úgy hogy 6kor szóltak neki,hogy eléggé kitágultam jöhet,és csak 7re ért oda. Amúgy a szülésnél viszonylag kedves, hozza a szokásos humorizálását. De ő nagyon a "naturalista" szülés híve.Ezzel azt akarom mondani hogy nem ajánl fel sem fájdalomcsillapítót,sem gátvédelmet sem semmit.Én ezt hiányoltam, hogy nem beszéltük meg a lehetőségeket szülés előtt sem és már ott a szülésnél sem.
Talán nekem kellett volna jobban szorgalmazni a dolgot.

Pumpóka

A takarítókkal nekem is érdekes tapasztalatim voltak nálunk a táskámat kerülgette 3napig a takarítónő és a szobához tartozó fürdőben is csak ahoz értem hozzá amihez nagyon muszály volt ls utána 50x kezet mostam.
Azért összeségében ki lehet bírni azt a pár napot,főleg ha jó a társaság a szobában.

Milyen a bébid?

Ági

Kép
hági

Sziasztok!

Bocsi,hogy csak így bepofátlankodok,de lenne 1-2 hozzászólásom.Én is a Jánosban szültem 5 hónapja.Pálmai volt a fogadott dokim.
Patr: neked csak annyit üzennék,hogy nagyon jó kezekben leszel,mert Bálint nagyon odafigyel minden kis apró részletre!

Azt a halál jófej takarítónőt Marcsi nővérnek hívják...

Anyukáknak Boldog Anyák napját,pocakosoknak meg kitartást!

Sziasztok! :D
Vendég

Hági.

Olvastam anno az "élményedet" a szülésről és nagyon sajnáltam, hogy ilyen elhúzódó és megviselő volt. :-(
Remélem azért nem a doki miatt sikeredett ilyenre... mert akkor visszalépek :-)

Én kérdezgetem folyamatosan, hogy mit és hogyan lehet és szoktak, meg hogy én szeretnék ha olyan a szitu EDA-t és lehet-e, meg nagyon kedves, segítőkész és együttműködő a szülésznő akit felkértünk, szóval ha úgy alakul akkor a "naturalisztikus" szülést elfelejtheti... :-)
Már sajnos rájöttem az eddigiek alapján is, hogy a sarkamra kell állnom ez van. :-(

Volt szülésznő is akit felkértél vagy kivel voltál?
Egyébként hogy vagy, sikerül regenerálódni?

Más: ma voltam ctg-n és találkoztam a takarító személyzet egyik oszlopos tagjával, pont felmosást végzett a szülőszoba részlegen.
Minket betessékelt a szülésznőnk a férjemmel és aztán négyesben végigkövettük a ctg első pár percét (szülésznő, mi ketten a férjemmel és a partfisra támaszkodó takarítónő) idilli volt. :-) :-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Silverlion

Nem hinném,hogy a doki miatt volt olyan a szülés amilyen.Nem Tudttam tágulni,utána pedig a leánykám nem akart kibujni,de ha olvastad a történetem akkor emlékszel.

Nem volt szülésznőm,de egy nagyon kedveset, aranyosat fogtam ki. Ő mondjuk csak este 6körül jött, előtte egy másik volt ő rá már nem illenek ezek a jelzők,de a lényegesebb résznél mondom ez a kedveske volt,plussz ott volt a férjem.

Veled ki lesz bent? Nem félsz??

Most már jól vagyok köszi a 4-dik héten éreztem úgy először,hogy most már tényleg jobb.Épp a jövhét után megyek a 6hetes kontrollra. Attól azért egy kicsit tartok.Testem,lelkem nem kíván egy vizsgálatot. :shock:

Tényleg most lehet hülyét kérdezek,de a 6hetet a kontroll szempontjából a szüléstől vagy a kórházból való hazajöveteltől számítjuk?? :oops:
Ági

Kép
hági

Egy kép Larácskáról

Kép

Kép
hági

Kingi!
Nem azt akartad irni, hogy a haláli jófej nővért hivják Marcsinak?
Nem a takaritónőt... :roll: gondolom én... :)

Mi a takaritónőt Mary Poppins-nak hivtuk, mert az egyik lökött szobatársunk előadta reggel, mikor kinyitottuk az ablakot, hogy szellőzzön ki a szoba és huzat volt, hogy majd jön be a takaritónő a felmosóval és a huzat kiviszi az ablakon (hát van a csaj 30kiló vasággyal együtt kb.), mint Mary Poppins-t a filmben az esernyővel... bejött a csaj, huzat ezerrel, alig birta becsukni az ajtót, mi meg hülyére röhögtük magunkat mikor megláttuk... :lol:

Hági!
Imádnivaló a csajszim, nem sokat sir, csak ha baja van, néha fáj a pocak... elég szépen elvan a kiságyban szerencsére. Eszik rengeteget, néha megszopizza a 90-110-et, ami szép adag, no akkor kidől 4-5 órákra.. :lol: de napközben szerencsére tudjuk tartani a 3 óránkénti szopit.. átlag 80grammokat szopizik meg.
Gyarapszik, már 3240gramm volt pénteken.

Megyek, mert teletrottyolta a pelust... mikor ugye? Kaja után fél órával... :D
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?