2008.04.22 13:14
Szerző: kné erika
Sziasztok!
Képzeljétek, hogy jártunk: Én alapból, nem szoktam krémezni a babapopsit, csak 1-2 naponta egyszer, de nem is volt sosem piros a bőre. Na de most szegénykémnek olyan vörös, hogy… szombaton kezdődött, és egyre rosszabb. Tegnap délután , már ha hozzáértem, összehúzta a szemét. Biztosan fáj is neki. Pedig, szombat óta kenem ezerrel, vastagon…
Beszéltem házi orvosunkkal, aki szerint a kajcsi is kiválthatja, mármint az új kajcsi, kimarja… hát van új kajcsi a napirenden. Erre nem is gondoltam.
Azt mondták, szellőztessük sokat a bőrét, meg gyakran mossam le tiszta vízzel, akár óránként is.
Szóval nem szoktam kenni a popót. Én ezt, úgy közelítem meg, hogy minek, ha nincs rá szükség. Bőre megedződött, megszokta, vagy nem tudom, de nem volt még ilyen vörös, mint most. Most is így kezdődött, hogy kicsit piros volt, bekentem, csak nem múlt, hanem rosszabbodott. Törlőkendők elég krémesek. Ha, kicsit pirosodni kezd, akkor lekenem a bőrét. Két kenés között néha 2 nap is eltelik. Naponta többször kakil, és nem szokta kicsípni neki.
Eddig üveges bébi kaját evett, vagy vízben pároltam zöldségeket, husit, és turmixolva, ezt ette. Minden fűszer nélkül. Védőnő mondta, hogy lassan szoktathatom fűszerekhez. Hát próbálkozam, lehet nem a legmegfelelőbb módón, vagy mennyiségben.
Azt, mondta, gyerek dokinak az asszisztense, hogy így a kaják, emésztés után „savasabbak”, és azért marja ki. Ezt is szokniuk kell, emészteni is, meg a bőrének is.
Üveges bébik. fűszer nélkül készül, azoknál, emésztés után nem „savas” a széklet, és ha a baba bőre nem érzékeny, nem is marja ki. (Persze, ezt nem lehet általánosítani). Nekünk azt mondták valamikor, a rendelésen, hogy a baba bőrét nem a kaki, hanem a pisi marja ki. Mert attól „kiázik” a bőre, és azután kezd pirosodni, érzékeny lenni.
Este kaptam lámpát, lámpáztuk is, de reggelre hatás csak annyi volt, talán, hogy nem romlott tovább a helyzet., és nem jelzett fájdalmat. Ez is eredmény.
Nem hagyott nyugodni a dolog, ezért délelőtt elsétáltunk a védőnőhöz, nézzen rá szakember, legalábbis hozzám képest, mindenképpen az. Hát azt mondta, hogy lehet, az új kajcsi csíphette ki a bőrét. Sérült bőr, meleg párás terület, nagyon kedvezett a gombának. sajnos gomba lett a végeredménye.
Hm. Hát így jártunk. Reméljük most már a megfelelő krém használatával, gyorsan rendbe jövünk.
Remélem sikerült rendesen leírni, amit szerettem volna.
Csak azért írtam le, hogy aki olvassa, az okuljon az én hibámból.
Erika