Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,
LAtom mindenkinek problemaja van az evessel, kepzeljetek el, hogy tejben grizet kellett ebedeljek a tegnap, meg ma reggel is, meg 10 oraira is azt hoztam.Egyszeruen semmi kaja nem izlik mostanaban.Szornyu. Kavet azt nem iszom es probalom a kolat is mellozni, bar kozbe kozbe egy fel poharral megiszom. A fozes megy nekem rosszul,mert egyszeruen minden budos .

Szerintem ha rendesen etkezunk, es gyumolcsot is meg zoldseget is eszunk, akkor nincs amiert vitaminokat szedni.Foloslegesnek tartom.En meg nem hiztam kg-ra, de a derekam vastagodott ,meg a hasam is domborubb lett.Bar igaz,hogy meg csak 10 hetes vagyok.

Szep babavarast mindenkinekKép Kép
Erika

Sziasztok!

Kórházi listához: nekem nagyon jól jött a nedvesvécépapír is (DM-ben lehet kapni)!

BGabi! Jobban vagy már? Én szintén ugyanígy vagyok, de még nem múlikKép

Tegnap voltam orvosnál, mert 2-3 napja görcsölt a pocakom, meg olyan volt mintha meg akart volna jönni, megijdtem mert Lilivel is volt ilyen (veszélyeztetett terhes lettem akkor), de azt mondta minden rendben, Gombóc jól van, már 11 cmKép Kaptam gyogyót, két hétig kell szedni.

Nekem már olyan nagy a hasam! Most sokkal joban nől, mint a múltkor. Azt hiszem, néha már érzem "mocorogni" GombócotKép

mindenkinek szép napot, már ha lehet szép nap ilyen időjárással.

Szilvi-14/15
Szilvi

Sziasztok!

Még1kata! Nekem a gyomorégésre a HAM-LET puffasztott búza rágcsálása vált be egyedül. Az olyan, mintha egy szivacsot nyeltem volna le, ami felszívta az elötte már szinte a fülemen kihabzó savat. Nagyon jó, mert egészséges is, gyakorlatilag teljes szem búza, annak minden értékes rost, vitamin és ásványi anyag tartalmával. Ráadásul szeretem is, a pattogatott kukoricáéra melékeztet az íze, amit korábban imádtam, most meg nem birok megenni.
Azon viszont csodálkoztam, hogy miközben te is sav problémákkal küszködsz, akár magában meg tudod enni a paradicsomot. Nekem a paradicsom puszta gondolatától is azonnal ég a gyomrom. Semmi savanyút nem tudok megenni, pedig örökké ugratnak az uborkával, mint tipikus kismama kívánsággal.

Niki K.! Én is tejjel iszom meg a reggeli kávémat, igaz, én fözött kávét szoktam inni reggel, egy kis kávé, sok tej módszerrel. A reggeli kávéról képtelen vagyok lemondani, de a nap hátralevö részében nem szoktam már több kávét inni. A Nescafe-t még nem próbáltam, de feltétlenül ki fogom próbálni, mert nagyon hiányzik a napközbeni kávézás is. Hátha nekem is bejön...

Kriszta! Én se szedek semmilyen kismamavitamint, majdnem szóról szóra azt mondta róla az orvosom, amit a tiéd. Viszont közben váltottam orvost, az új pedig meg sem kérdezte, hogy szedek-e valamit, folsavat legalább (azt szedem eygébként), úgyhogy már éppen kezdtem elbizonytalanodni, de ez azért megnyugtató, hogy többen is vagyunk, akik nem szednek plussz vitamint.

Orsi! Én ujságoltam, hogy sikerült klassz fürdöruhát vennem. Nekem az Anita kismamaboltot ajánlották eredetileg, ahol semmi nem volt a méretemben (elég nagy kosaras kellett), de lehet, hogy neked bejön azt is. A Kékgolyó utcában van az üzlet, ami a Déli pu. mellett van közvetlenül. Kb. 4-5 perc séta a pályaudvartól. A pályaudvar elött van egy tér, ami egy szinttel az utcaszint alatt van. Ha a pu. elöl lemégy arra a térre, és a pu.-nak háttal balra indulsz, egy aluljárón át tudsz menni az Alkotás u. alatt. Az aluljáró végén jobbra gyere fel, néhány lépést menj tovább ugyanabban az irányban, és az elsö sarkon balra fordulj rá a Városmajor útra. Ott is csak az eslö sarokig kell menni, és újra balra fordulva máris a Kékgolyó utcában vagy. Ezen a sarkon van egy Aranypók üzlet, én ott kaptam nagyon szuper (egyébként Anita) fürdöruhát, az Anita szaküzletben nem. Az Aranypók azért is jobb, mert az Anita fürdöruhákon kívül Felina, Triumph, meg mindenféle másmilyen is van, sokkal nagyobb a választék. Szerintem nézd meg mindkét üzletet, ha már odáig elmégy. Az Anitában nagyon-nagyon kényelmes kismama melltartókat is lehet kapni!

Márti
Márti

Sziasztok!

Nekem is az a bajom, mint Gabinak, pár napja iszonyú hasmenésem van. A tulorák miatt sajnos nem jutok el a gyogyszertárba, mert széntablettát állítolag lehet rá szedni. Valamit sürgösen ki kell találnom, mert ez igy nem lesz jo. Jövö hét kedden megyek AFP-re, meg kértem toxoplazmát is, csak kiváncsiságbol. Mivel ájulos vagyok, és 90/60 a vérnyomásom, ez különösen "kedvemre van", de a babáért mindent.

Engem az aggaszt napok ota, hogy a pocim valahogy kisebb lett . Teljesen odavagyok, hogy nincs-e baja a babának, mert valahogy mintha kisebb lenne a helye. Most vagyok 15 hetes, de nagy volt a pocim már vagy egy honapja. Hülye vagyok, hogy itt aggodok, vagy veletek is elöfordult ilyesmi?

Vigyázzatok magatokra, pusszancs:

Niki
Niki

Sziasztok!

2 honapja en is lelkes olvasotok vagyok, de eddig nem "szoltam bele" tarsalgasotokba, mert minden felmerulo problemamra kerdezes nelkul kaptam meg a valaszt. De most azt hiszem itt az ideje a kerdezesnek. 17 hetes terhes vagyok es tegnap este parom bejelentette, hogy kapott egy tunderi aranyhorcsogot, amit holnap (penteken) haza is hoz. En mindig is lelkes allattarto voltam, de most felek kicsit. Annyi mindent hallani macskakrol, betegsegrol gyerekkori allergiarol.
Nektek mi errol a velemenyetek?

kisbibe
kisbibe (kisbibe)

Kedves újak - Betti, erika2, kisbibe - Isten hozott titeket meg a pocaklakótokat minálunk! Kérdezzetek nyugodtan, valaki mindig van, aki tud válaszolni! Jó babavárást nektek!

Márti, nekem is teljesen a Hamlet, meg a puffasztott rizs (Rip-Rop vagy mi) jön be, már több csomaggal vettem, a lakás összes pontjain van egy-egy darab, minden táskámban, minden kabátzsebemben, anyukáméknál kis lerakat,t anyósoméknál - így nem érhet meglepetés!! Kép

Nem tdujátok miben van sok jód? Mármint milyen kajákban? Azt olvastam, a 12-13. héten fejlodik a ki a pajzsmirigy és olyankor érdemes jódos ételeket enni, de nem tudom miben van jód, pedig akkor most egy-két napig odafigyelnék rá. Valami okos könyvetekben nincs benne?

minden kinek jó napot
mégegykata 13
mégegykata 13

Szia mégegykata!

Az én okos könyvem a tengeri halakat ajánlotta jód bevitelre, de én nagyon utálom a halat, szerintem büdös, gusztustalan, és mostanában különösen undorodok tőle. Elég a halas pult közelébe mennem a Cora-ban, tuti hányiger. Elöpanírozott, fagyasztott dolgokat meg nem szivesen veszek meg, mert ki tudja mi van bennük, tartósítószer, E-k, stb. Így nekem nem maradt más, mint a jódozott tengeri só használata, az is jó megoldás az "okos könyv" szerint. Kép

Márti
Márti

Niki!
A Smecta por jó a hasmenésre és terhesen is lehet szedni, szerintem jobb mint a széntabletta.
Erika2
erika2 (erika2)

Kisbibe!

A höri, az mehet. Nekem tengericocok vannak otthon, most telepítettem át a családot, mert kicsinyeik is születtek. Szoval elajándékoztam az aproságokat, de a nagyokat ugyanugy gyömöszölöm. Nagyon édik, hidd el, a höritöl sem lesz semmi bajod. A macsek már veszélyesebb, de vérvétellel kiszürik, hogy védett vagy-e a toxoplazmára. Ne aggodj, nem lesz baj.

Mégegykata!

Én honapok ota jodozott sot veszek, tengeri sot. Nagyon egészséges, és fedezi a napi jodszükségletet állítolag. Kérdezz rá a dokidnál, de nekem nagyon bejött.

Pussz,

Niki
Niki

Szia Kisbibe!
És minden új kismama! Kép Isten hozott benneteket!
Nekünk is van egy közel két éves veterán hörcsögünk. Mióta kisbabát várok a párom takarítja, én esetleg beszórok neki ennivalót. Jól elvan, sajnálnám ha öregségére el kéne ajándékoznunk.
Ma reggelre megfájdult a torkom. Ha elhatalmasodik rajtam mit tegyek?
A jódról lemeradtam, viszont azt olvastam, hogy a 20. hét körül a kicsik fogcsírái fejlodnek, így kerülni kell a tetrant és az eros színezéket tartalmazó ételeket. Ettol késobb sárgás lehet a gyerkoc fogacskája. Errol hallott valamelyiktek?
Puszi mindenkinek:
Niki K. 17.
Niki K. 17

Niki!
Én azt olvastam, hogy eleinte a poci nem is igazán a babától lesz nagyobb, hanem az emésztés változásától. Így ne izgulj! És most még ki is pucolódtál... Különben én is kétségbe estem egyik nap, mert hanyatt fekve tök lapos a hasam!
Puszi még egyszer az egész csapatnak!
Niki K.
Niki K.

Niki K.!

Köszi, igyekszem nem pánikolni. Hanyatt fekve nekem is zéro a pocim, ebben egyformák vagyunk. Kép De lesz ez még így se!! Kép Ugye??? Kép

Pusz,

Niki
Niki

Márti, a hal az nekem nagyon bejön érdekes módon, már többször próbáltam, hiszen valami fehérjeforrás csak kell, és a húsokat nem bírom elviselni, szóval ez nagyon jó hír. és a só is jó tipp, én is veszek olyat, akkor.

Niki K., errol a fogszinezodésrol én is hallottam, de ez legenda, ilyen nincs, nyugodtan egyél amit akarsz. Egy idoben az is elterjedt, hogy narancsot nem szabad, mert attól sárga lesz a foga meg ilyenek, de egy doki mondta nekem, hogy ez hülyeség, ne foglalkozzak vele.

Sziasztok mégegykata 13
mégegykata 13

Márti!
Köszönöm szépen az infót. Külön öröm,hogy a Déli pu közelében van a bolt, így nem kell kavarognom Pesten. Azt még én is tudom hol van!

Üdv.
Orsi
Orsi-14

Nikik !
Bizony lesz ez még máshogy, fogtok még nosztalgiázni a kis pocin !Én jelenleg (33.hét) hanyattfekvésben már nem látom a tévét a pocitól, az alvás, az forgolódások és poziciókeresések sorozata (ösidöktöl csak és kizárólag hason tudok rendesen aludni) zoknit húzni lassan már csak segítséggel tudok, lábköröm vágásról nem is beszélve. Euházkodásom teljes mértékben visszaszorult a kismamaruhákra, már semmi nem jön rám a "rendes" cuccok közül. És lassan már nem is emlékszem, milyen volt amikor még nagyjából emberi formám volt. Apuci "én kis tehénkémnek" szólít, és teljesen el van ragadtatva, (szerencsére) hogy milyen klasszul megasszonyosodtam (így a 3. baba tájékán). Na én nem így érzem !A tehén, az igen enyhe kifejezése hatalmas méreteimre, bálna, partravetve, az igen. Életemben nem voltam még 70 kiló felett.Bezzeg most. Elsöszülöttel 50 kilóról startoltam, most 56 ról, de hol van még a vége....
Szóval élvezzétek a kispocit, aztán majd amikor a nagyot már nem élvezitek annyira, akkor viszont már az lesz a jó, hogy mindjárt kezetekben a babus.
Sziaztok
Cseri
Cseri

Sziasztok,

nagyon örülök, hogy ilyen gyorsan reagáltatok és ilyen kedvesek vagytok. Ezek szerint jöhet a hörcsi.

Puszi mindenkinek:

kisbibe
kisbibe (kisbibe)

Húúúú Csajok,

Én egy csomó zöld színüt eszem, brokkoli, spenót, saláta. Remélem a bébinek nem zöld fogai lesznek, mert az elég horror lenne.

Üdv az újaknak.

Tegnap voltam UH-n. Baba nem mutatta a nemét, de különben minden rendben. A lepény is kezd eltávolodni a méhszájról, bár még 5 cm-en belül van, de a dokinö azt mondta, most már biztosan lehuzodik szépen lassan. Ez jó, mert akkor most nem kell stresszelni magam a császárszülés gondolatával.

Adri
Adri 22

Sziasztok!

Lányok szerintem örüljetek, hogy még kicsi a poci!
Én most már a 10.hetemet taposom és kifejeztetten büszke vagyok magamra, hogy még semmit sem változtam, minden ruhám jó rám, és semmit sem híztam. Persze tudom, hogy ez még nagyon az eleje, de akkor is.. Látok nagyon sok kismamát (titsztelet a kivételnek) akik alig bírnak menni és remeg mindenük járás közben, reng az egész testük. Én nem szeretnék így elterebélyesedni, csini és fitt kismama szeretnék lenni.
De persze az én véleményem, lehet, hogy Ti ásképp látjátok!

Márti! Írtál a Hamletról, én pont az ellenkezojét hallottam róla, mármint azt, hogy a búzás változat egyáltalán nem olyan egészséges, mint ahogy hiszed. A búza, mint olyan csak hízlal, nincs magas rosttartalma, sem vitamin tartalma. Ha teljesörlésu búzából készülne, akkor már teljesen más lenne a kép. Ellenben a rizses változat sokkal egészségesebb. Ha egyszer utána tudsz nézni, akkor nézd meg a Norbi ducik számára megírt diétáját, ott is csak is a rizses változat van megengedve, mert a búzás változat teljesen értéktelen. És azt majd elfelejtettem, hogy a búza az egyetlen (?) olyan étel, amely emészthetetlen. (errol a vércsoport szerinti étkezés könyvben olvastam). Csak puffad a hasadban.
Remélem segíthettem...

Puszi:
Moncsi
Moncsi

Sziasztok!

A pocimmal kapcsolatban én éppen tegnap döbbentem meg. Eddig ugyanis mindig csak hanyatt fekve simogattam, krémeztem, ilyesmi, és úgy nekem se érzödik rajta semmi különös. Persze, nagyobb mint szokott, de ugyanolyan tapitású, jellegü. Aztán tegnap valahogy ráérösebben tusoltam, és ahogy a tusfürdöt kenegettem a pocimon, akkor tünt fel, hogy mennyire kemény tapintású a hasam alsó része. Még csak kicsit domborodik ott lenn, szemmel szinte nem is látható, de nagyon feszes és kemény, aztán kicsit följebb már sokkal jobban domborodik, és puha. Kép Kép Gondolom ez utóbbi a járulékos háj, enyhény felfújódott emésztörendszer, stb., lenn azonban már biztosan a babát érzem. Kép

Márti
Márti

Sziasztok lányok!
Olyan jót nevettem itt magamban:
"Én kis tehénkém!" Olyan aranyos! Engem "Bocikámnak" szólít a párom, bár még igen lapos vagyok. Igaz az utóbbi 2 hét alatt kigömbölyödtem rendesen. Kis kemény pocakom lett. (18 hetes leszek holnap) A férjem mindig nevet rajta mekkora gyerek lesz... Kép Nektek lett olyan barna csík vagy mi? Én tegnap mintha láttam volna, de lányok, állítom nekem abban a csíkban szorösödik a hasam Kép
Azt még nem igazán tudom elképzelni mekkora leszek. Ráadásul fozofülkénk van, oda hogyan fogok beférni? Kép
A zöld fogak is nagyon jók! De legalább a folsavval nincs gondod! Rengeteg kell és ezekben van is boven! Kép
Süt a nap! (Bp-n...)
Puszi mindenkinek: Niki K.
Niki K. holnap 18.

Moncsi!

Szerinted mivel kevesebb az _egész_ szem a teljes kiörlésünél?!?! Kerül bele valami örléskor???
Nem hiszem, hogy a búza emészthetetlen lenne, akkor nem ennék az emberek évszázadok óta meg.
Nem hiszek se Norbiban, se a "tudományos" étkezésben. Azt elfogadom, hogy a fehér liszt nem a legjobb táplálék, de ahhoz a hamletnek semmi köze. Azt is elhiszem, hogy a rizs egészségesebb, és kevésbé hízlal, mint a búza, de én a búzásat szeretem, és nem vagyok duci. A 14. hetet taposom, 1,5 kg.-ot híztam, nem hiszem, hogy különösebben drámáznom kellene a súlyom és a hízás problémáján. Vagyok olyan eretnek, hogy minden tudományos megfontolás nélkül, csak úgy egyszerüen azért egyek dolgokat, mert finom, mert szeretem, mert jól esik, és a hamlet ráadásul segít, ha a sav már kihabzik a fülemen.
Szóval nem tudtál lebeszélni róla, bár nem kétlem, hogy a segíteni akarás és a jó szándék vezetett, de én nagyon másként látom ezeket a dolgokat, mint te.

Márti
Márti

Sziasztok!

Én a 17. hétben vagyok és eddig két kilót híztam. De a pocim az úgy néz ki mintha legalább 5 kg lenne már rajatm. Azaz igazság, hogy nekem elötte is volt hasam (betegség+hormonkezelések), de most már teljesen más. Csak azt nem tudom, ha így folytatom a végére mekkora lesz! Kép

Pécsiek és Pécs környékiek! Nagyon aranyos babaholmik vannak a Babacenterben is, igencsak jó áron. Szerintem érdemes ott is körülnézni!

Sziasztok
Katus
Katus17

Márti!

Ha Neked ez esik jól, akkor természetesen ne hagyd magad lebeszélni, én csak az egészségesség szempontjából írtam, amit írtam.
Isten örizz, hogy azt gondoltam volna, hogy duci vagy. Eszembe sem jutott, csak a duci tréningben is szó volt errol!
Talán annyival jobb a teljes örlésu, hogy talán kikerülnek belole az emészthetetlen dolgok.
Azért az embereknek nem a búza a fo tápláléka, ugye ezt Te is így gondolod?
A fehér lisztnek csupán annyi köze van a Hemlethoz, hogy a fehér liszt is búzából készül...
Moncsi

Véletlenül elküldtem, de még akartam írni Neked!
Hidd el, hogy nem én találtam ki ezt az emészthetetlen dolgot, ha érdekel, akkor nagyon szívesen leírom ide, hogy mit írtak a sima búzáról!
Egyébként gratulálok, hogy ilyen ügyesen tartod a súlyodat! Én is ilyen ügyes szeretnék lenni!
Hadd kérdezzem meg, hogy annak ellenére, hogy ilyen keveset híztál, a pocidon mennyire látszik?

Puszi:
Moncsi
Moncsi

Katus!
Én 3 kg-t híztam eddig. (54-57 kg) De a pocakom alapján én is többet gondoltam volna. Találtam egy dolgot: (a babák fejlodésérol)
[url=http://www.origo.hu/csalad/szuloknek/010521szamoljuk.html" TARGET="_top]http://www.origo.hu/csalad/szuloknek/010521szamoljuk.html[/url]
Mondjuk ez "csak" a 2. harmad. Itt láttam, hogy a babuci kb. 20 dkg... Olyan aranyosak lehetnek!
Mára tényleg búcsúzom.
Niki K.
NK.

Sziasztok!

Nagyon jó benneteket olvasni, egy csomó kérdésemre válaszoltatok is, pedig fel sem tettem őket. Vasárnap megyek először dokihoz, utána tudok majd pontos infot adni arról, hogy mekkora is a baba.
A vitaminokkal kapcsolatban nekem is lenne kérdésem. Most az Elevitet szedem, de mióta elkezdtem, egyre erősebb a hányinger, és már nem csak reggel, de szinte egész nap kísért. Van valami tanácsotok, mit lehet ezzel kezdeni? A Materna jobb?
Ha rámtör a hányinger, elkezd borzalmasan gyűlni a nyálam is, ami csak fokozza az émelygést. Tapasztalt valamelyikőtök hasonló tünetet? Mit lehet tenni ez ellen?
Köszönöm előre is a tippeket, és gratulálok mindenkinek a bébikhez!

Zsuzs
Zsuzs

Sziasztok!

Velünk nincs semmi különös, ma szörnyen álmos vagyok. Tegnap kicsit szomorú voltam, mert a korábbihoz képest alig mocorgott Picur. Ma reggel volt egy nagyobb dörömbölés-sorozat, de azóta megint nyugi van. Persze tudom, hogy ö is alszik, meg pihen, de azért mégiscsak jobb, ha érzem, hogy itt van.
Meg egy kicsit az is nyugtalanít, hogy a méretei alapján egy héttel kisebbnek mondta a doki. Szerintetek ez jelent valamit?

Gabi!
Hogy vagy? Remélem, már jobban. Minden jót neked!

Sziasztok,
Eszter
eszter - holnap 19

Szijasztok!

Niki K.! Én minden nap vizsgálgatom, hogy van e linea negrám, az a barna csik, de nincs. Viszont a barátnöm is mesélte, hogy ennek a helyén szörösödött a hasa :-) de a szülés után eltüntek a szörök, úgyhogy ne ijedj meg :-)))

Eszter! Az, hogy kisebb 1 héttel, szerintem nem jelent semmit, lehet, hogy az ovuláció késett 1 hetet annak idején és kész.

Szijasztok, Lara-24
lara (lara)

Sziasztok!

Phaedra,a rövidítések:AC-törzskörfogat,FL-combcsont hossza,HC-fejkörfogat,OFD-homlokcsont-tarkócsont közötti távolság,BPD-falcsontok közötti távolság.Azt hiszem ezt még annak idején abból a kiskönyvecskébol írtam ki,amit a védono adott.
Laura,Kriszta,én sem szedek vitamint,és késobb sem szeretnék.Az orvosom más véleményen vanKépMost Magne B6-ot szedek,mert elég sokat fájt a hasam.
A sötét vonal nekem az elso terhességnél csak késobb alakult ki.Szerintem úgy a 30.hét körül.Utána elég lassan múlt el.

Mariann
Mariannholnap 15

Sziasztok!

Kriszta! Köszi a bolt tippet meg fogom keresni. A pocakomnak a kismama kertész napról napra egyre szükebbnek tünik.

Mariann, Betti! Köszönöm a kód fejtést.
Phaedra
Névtelen

Sziasztok (ismét)!

Bizonyára érdekelni fog mindenkit:
[url=http://www.baba.lap.hu/" TARGET="_top]http://www.baba.lap.hu/[/url] -> link gyujtemény Kép

Ezen belül:
[url=http://www.freeweb.hu/mama-baba/hetrolhetre1.html" TARGET="_top]http://www.freeweb.hu/mama-baba/hetrolhetre1.html[/url]
A lapon az összes 40 hét fejlodését nyomon tudjátok követni. Kép
Phaedra
Névtelen

Sziasztok!

Mónika!
Köszi a tájékoztatást Jeneirõl! Kép
Én pont ma mértem magam, eddig 3 kilót hiztam. Ha jól tudom, akkor ez még elfogadható, bár a védõnõ azt mondta, hogy hónaponként kb. 1 kiló megengedett (ezt múlt hónapban mondta). Kép Nekem jó igy! Kép

Betti!
Üdv közöttünk! Boldog babavárást kivánok neked! Kép

Erika2!
Szia! Üdv neked is! A hasfájás miatt ne aggódj! Kezdetben nekem is ugy fájt a hasam, mintha meg akarna jönni. A babanet rendelõjében a nõgyógyászos rovatban van errõl szó. Koraterhességi tünet cimen keresd! Kép

Kisbibe!
Szerintem a legegyszerûbb, ha a dokidat kérdezed meg. Mert én meg úgy hallottam, hogy a hörcsög és a tengerimalac sem jó terhesség mellett. Bár manapság mindent nagyon felfújnak a dokik, lehet, hogy ez is csak vaklárma!

Niki!
Én is olvastam errõl a fogelszinezõdésrõl. De én úgy olvastam, hogy "túl sok" festéket tartalmazó kajákat nem lehet enni. Tehát sok sárgarépát, narancsot meg ilyesmit.

Cseri!
Én akkor is irigyellek a hatalmas pociért! Alig várom már, hogy olyan hatalmas legyen, mint neked!
Szerintem csodálatos érzés lesz! Kép
Már nekem is van egy kisebb pocakom, de a java még csak ezután jön! Kép

Márti!
Én is nemrég vettem észre, hogy a pocim már nem "csak ugy" dudorodik, hanem feszes, kemény tapintású. A férjem is megjegyezte, hogy igazi kismamapocakom van már! Kép

Zsuzs!
Kezdetben én is Elevitet szedtem, de nekem is borzasztó hányingerem volt tõle egész nap. Erre elkezdtem úgy szedni, hogy reggel egy fél és este egy fél. Ez sokat javitott a helyzeten. Késõbb a dokim tanácsára áttértem a Maternára, ettõl semmi bajom nincs! Kép

Eszter!
Az én babámat is kisebbnek mondják, de ez nem baj. Csak annyit jelent, hogy késõbb volt a fogantatás.

Minden jót nektek, vigyázzatok magatokra!
helga - 19 vagy 20

Sziasztok!

Betti, Erika2, Kisbibe: Szeretettel köszöntelek benneteket a fedélzeten, nagyon boldog babavárást kívánok nektek! Kép Kép Kép

Képzeljétek el, ma éreztem először határozottan és félreérthetetlenül, hogy valaki mocorog a pocakomban! Kép Kép Kép Olyan édes volt, azt éreztem, hogy "buborékok" vándoroltak a pocim jobb felébe, és ott egy picit ki is dudorodott, és keményebb volt. Utána sokáig simogattam, soha nem fogom elfelejteni ezt a reggelt! Mivel korán volt, a párom sajnos átaludta az első közös családi eseményünket. (De nem baj, még úgyis lesz része még benne nagyon sokszor.)

Holnap megyek 16 hetes UH-ra, bár már a 17. hét első napja lesz. Úgy várom már!

Puszi mindenkinek: Laura
Laura16

Halihó Pocakosok!

Nem írtam még ide és most is csak egy kérdés erejéig.
Van olyan köztetek, aki a 2. babáját várja, úgy, hogy az első baba megszületését követően pár hónap múlva esett teherbe? Ha igen mik voltak a terhességi tünetek? Mivel szoptatás alatt az ember nem menstruál, a legbiztosabb jel, hogy kimarad-nincs meg.

Köszi a választ!

Sziasztok! Moniq
Moniq

Szia Moniq!

A lányom tíz hónapos múlt amikor újra pocakos lettem. Mióta megszületett még nem jött meg, szoptattam, úgyhogy mi egy-két havonta vettünk egy tesztet, hogy tudjuk, hogy mi a helyzet, ez azért hamarabb jelzett, mint a terhességi tünetek, és hát van akinél nincsenek tünetek (a mázlista).

Lányok!
Nem tudok aludni, annyira fáj a fejemKép

Pocakméret: nekem sokkal gyorsabban nő, mint az elsőnél, ésugyan még mindig -2 kilónál tartok a sok rosszullét miatt, úgy néz ki, mintha legalább 5 kilót híztam volna.

Gombóc rendületlenül jelezget a pocakomból, hogy itt van ám ő isKép

Az új kismamáknak nagyon boldog babavárástKép

Az Elevitet én csak este tudom beszedni, különben rosszul voltam tőle, de mostanában néha kihagyom, úgyis anyi gyümölcsöt eszem (mindent ami piros) hogy rajtam fog meggazdagodni a zöldségesKép

Nekem ilyen sötét vonalam nem volta pocakomon, úgy tűnik most sincs, a barátnőmnek viszont már a tizedik hét környéke óta volt, meg most is van (megint egyszerre vagyunk pocakosak). De van akinek csak közvetlenül a szülés előtt alakul ki.

Gabi! Hogy vagy? Jobban már? Nálam úgy tűnik 3 nap alatt túljutottam rajta. Jobbulást!

Sziasztok:
Szilvi
Szilvi15

Sziasztok lányok!
Volna egy kérdésem. Mióta érzem a terhességi tüneteket, nagyon sokat van hasmenésem, ami elég kellemetlen. Volt valakinek a terhessége elején hasmenése? Ez elmúlik ? Semmit nem eszek a vajaszsömlén és a sima kiflin kívül, mert csak ezeket bírom most megenni, de ezek nem okozhatnak hasmenést.
Erika2
erika2 (erika2)

Sziasztok!

Moncsi! Természetesen nem gondolom azt, hogy a búza lenne az ember fö tápláléka, de a táplálékpiramis alapját a gabonafélék alkotják, és a legelterjedtebben fogasztott gabonaféle a búza. Szóval az azért vitathatatlan, hogy az emberek sok búzát esznek. Nem akarok agitálni mellette, mert az is biztos, hogy minél többféle gabonát ennénk, és azok közül is minél több teljes kiörlésüt, annál jobb lenne. Köszönöm a felajánlást, de az én kedvemért ne gépeld be, hogy mit írnak a sima búzáról. Annyi féle (egymásnak ellentmondó) véleményt olvastam már táplálkozás ügyben, hogy teljesen elveszítettem a tudományos alapokra helyezett táplálkozásba vetett hitemet.
A 1,5 kiló súlygyarapodásból az elsö kiló szinte rögtön jelentkezett, ahogy terhes lettem. Sokat nöttek és súlyosodtak hirtelen a melleim, és a hasamon is szinte azonnal látszott változás. Megvastagodott egy kicsit a derekam, és derék magasságban furcsán nagyobb lett a hasam. Olyan kicsit felfúvódott kinézete lett, leginkább úgy néz ki, mintha 5-6 kilót is híztam volna. Olyan úszógumi jellegü lett... Kép Azt az állapotot nagyon utáltam, mert akkoriban egyáltalán nem kismamának, hanem sokkal inkább kövérkésnek látszottam. Semmit nem tudtam felvenni, minden korábbi ruhám hülyén nézett ki rajtam, ha egyáltalán rámjött. Kép Ez kb. a 6.-7. hét környékén volt, azóta annyit változott, amit írtam is tegnap, hogy a hasam alsó részén már tisztán érezhetö a kismamásság. A derekam és derék magasságban a "saját" hasam az elmúlt 6.-7. hétben semmit nem változott. De most, hogy az úszógumi alatt is kezd kikerekedni a hasam, már kezd kismamásan kinézni, és ennek nagyon örülök. Valahogy kezd kézzel foghatóbbá, hihetöbbé válni, hogy tényleg van ott valaki... Kép

Eszter! Szerintem az se biztos, hogy késöbb fogant a babád, mint számoltátok. Miért kellene minden kisbabának teljesen egyforma méretünek lennie a terhesség ugyanazon a napján? Hiszen a felnöttek méretei között is mekkora különbségek vannak!

Mariann! Nem tudod véletlenül azt is, hogy az "Élettani középbél herniatió.NT. nem mérhetö" megállapítás mit jelent? Mindkét UH.-ra ráírták, de nekem gözöm sincs, hogy ez jó, baj, vagy bizonytalanság, hogy valamit nem tudtak ellenörizni.

Márti
Márti

Szilvi!

Részvétem a fejfájás miatt! Az pokoli tud lenni. Nekem péntek óta fájt többé-kevésbé egyfolytában, teljesen egy percre se állt ki, akkor se, ha gyógyszert vettem be. Tegnap délután mikor hazaértem már nagyon rosszul voltam, letusoltam, bevettem egy Algopirint, hideg vizes borogatást raktam a homlokomra, és ájulásszerüen elaludtam. Hanyatt fekve, mozdulatlanul aludtam egy órát, és mire felébredtem, szinte teljesen elmúlt. Még most is érzek egy kis nyomást a tarkómon, de ez már végre egészen elviselhetö. Biztosan ez a dilis idöjárás kínoz bennünket.

Márti
Márti

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a biztatást. Szerintem (ahogy Márti írta) idöben fogant a babám, csak egy picit kisebb, mint a többiek. Alapvetöen én sem aggódnék, csak eszembe jutott, hogy a múlt heti utazáson iszonyúan kifárasztottam magam, és nehogy az legyen a baj. De tegnap este már jókat mocorgott, olyan édes volt, ahogy hazajött az apukája, elkezdett dörömbölni Kép.

Laura!
Gratulálok a mocorgáshoz! Kép Szerintem nem igaz, hogy a 16. héten még csak a többedszer terhesek érzik, már nekem is határozottan rugdosott akkor.

Olyan hihetetlen, hogy egy hét múlva már 20 hetes leszek! Csak bámultam, amikor a doki ráírta a beutalóra, hogy középidös szürés!

Gabi!
Jobbulást, remélem, mára már tényleg jobban vagy.

Eszter
eszter 19

Helló Jányok!

Üdv Bettinek, Erika2-nek és Kiscsibének a fedélzeten!! Kép

Képzeljétek, tegnap már nem csak rosszul voltam du., ahogy mindig, hanem hánytam is... A fülembe tettétek a bogarat: az Elevitet szedem, a Materna nekem eleinte nem jött be - lehet, hogy újra meg kéne próbálnom?!

Orsi,
a Tóbiás dokimtól tudom, hogy a szülészet pénzhiány miatt mostanában nem költözik fel a Megyeibe -sajnos, mert én meg ezt vártam, az új épület miatt, nehezen viselem a kórházakat...

Katus,
én pécsi vagyok ugyan, de hol az a Babacenter?

Írtátok néhányan, hogy ritkán mehettek UH-ra. Én most leszek 10 hetes, és már másodszor megyek kedden. Most én vagyok a "szerencsés", vagy mi?!Kép
csók
Klári
beka (beka)

Sziasztok!

Tegnap nem tudtalak Titeket olvasni, így ma elég sokat kellett behoznom.

Mindenkinek köszönöm, hogy gondoltatok rám, a szenvedésemre. Én szerda reggel megkerestem az orvosomat, és azt mondta, hogy szedjek Imodiumot. Elöször rákérdeztem, hogy biztos, mert tudtam, hogy terheseknek nem ajánlják. Azt mondta, nyugodtan vegyem be. Hát elöször azért próbálkoztam széntablettával és Smectával, de egyik sem használt. Végül rászántam magam az Imodiumra. A 2 szem már meghozta az eredményt, még szerda délután. Azóta szerencsére semmi. Ja, és nagyon ajánlották, hogy minden wc-zés után neomagnolos vízzel kell kezet fertötleniteni, lehet, hogy ez is segített. 2 napig tartott, de teljesen kimerített. És Niki, ne ijedj meg, ezidö alatt nekem is kisebb lett a pocakom, nagyon meg is ijedtem. De az orvosom megnyugtatott.

Jódozott sóról. Mi már jópár éve azt vesszük csak, mivel a vízben is a fertötlenítés miatt alig található meg. És a gyereknek is nagy szüksége van rá. Úgyhogy használjátok szorgalmasan, régi sót kidobni, és csak a jódozottat használni.

Mégegyszer köszi mindenkinek az aggódást, már teljesen jól vagyok Kép Remélem, Picur is Kép

Sziasztok
BGabi

<pre>
Cseri 1.c. 32 hét Pécs 34 év aug. 10. 3.b.
Lkriszta 31 hét Budapest 30 év aug. 18.
Tvica 29 hét Budapest 27 év szept. 5. 2.b.
Cory 3.c. 29 hét 1 n Budapest 23 év szept. 7. 1.b.
Pocok 18.c. 27 hét 2 n Budapest 27 év szept. 20. 1.b.
Szilvia 26 hét Svájc 27 év szept. 22. 1.b.
Erás 23 hét Pécs 21 év okt. 10. 1.b.
Lara 1.c. 23 hét 4 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
PK 2.c. 22 hét 4 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Adri 2.c. 22 hét Budapest 31 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 21 hét 3 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Helga 26.c. 19 hét 6 n Debrecen 22 év nov. 10. 1.b.
Móni 3.c. 19 hét 1 n Debrecen 28 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 19 hét 0 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Niki K. 5.c. 17 hét Budapest 26 év nov. 23. 1.b.
Katus sok 17 hét 4 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 17 hét 2 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Laura 8.c. 17 hét 1 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Zsuzsi 3.c. 17 hét 0 n Budapest 26 év nov. 30. 1.b.
Gabi 1.c. 17 hét 0 n Nyíregyháza 27 év nov. 30. 2.b.
Niki 10.c. 15 hét 5 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 15 hét 4 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 15 hét 0 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Beja 8.c. 14 hét 6 n Budapest 25 év dec. 15. 1.b.
Orsi 8.c. 14 hét 6 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Szilvi 1.c. 14 hét Bp. (Érd) 25 év dec. 15. 2.b.
Picur 1.c. 13 hét 4 n Kanada 31 év dec. 21. 1.b.
Ada 2.c. 14 hét 1 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Zita 4.c. 14 hét Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Szila 7.c. 14 hét 1 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
Márti 1.c. 13 hét 4 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
Kata2 3.c. 13 hét 3 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kata 12 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Betti 4.c. 12 hét 3 n Eger jan. 1. 1.b.
Mamacica 1.c. 10 hét 5 n Szolnok 28 év jan. 13. 1.b.
Erika 14.c. 10 hét 1 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Moncsi 1.c. 9 hét 2 n Budapest 26 év jan. 24. 1.b.
Klári 1.c. 8 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
TKriszta 1.c. 7 hét Budapest jan. 28. 2.b.
Kinga 1.c. 4 hét Maglód 33 év 4.b.
Erika2 12.c. 7 hét Százhalombatta 27 év
</pre>
BGabi (bgabi)

Szia Bgabi!
Jó, hogy jól vagy!
Nekem a bölcsességfogam elkezdett kinolni. Nagyon fáj és dagad! De a másik is ezt csinálta januárban. Kép
Sziasztok:
Niki K.
Niki K.

Jó reggelt,lányok!

Márti,sajnos errol még nem hallottam.Kérdezd meg a dokidat.A szótárban megnéztem,egy hasonlót találtam:hernia-sérv.De biztos nem errol van szó.

Mariann
Mariann 15

Szija Lányok!!!!!

Tegnap megdöbbent&#337; élményben volt részem. Bár én nem nevezném élménynek. Képzeljétek, a Nyugatinál - a Meki és a pályaudvar között - láttam egy kolduló kismamát (szerintem olyan 6 hónapos körüli lehetett), egy fiatal lányt. Szerintem olyan 20-21 éves forma lehetett.

Zita: Hízásilag én is 3 kg-nál tartok. A Kállai Ildikó féle kismama nekem se túl er&#337;s, de most ez van, majd szülés után lehet tornázni.

Niki K. 17: Torokfájás: Én a múlt hétem estem át egy egész szép kis megfázáson. Az anyósom (a háziorvosom) azt mondta szopogassak Strepsilst. Hát ez tényleg jót is tett. De emellett még ittam olyan gyógyteát, amit a patikában kavartak nekem, de készen is lehet venni. Az a neve, hogy "Megh&#369;lés elleni teakeverék". Elég rossz íz&#369;, de nekem nagyon bevált. Egy nap egy bödönnel szépen megiszogattam bel&#337;le, és kb. 5 nap alatt jól voltam. Persze sokat pihiztem.
Ja, és képzeld, engem is Bocikámnak hív a férjem!

Remélem mindenki jól van, és hétvégén jó lesz az id&#337;, hogy minél többet lehessünk a szabadban!!!!!!

Sziasztok!

Szila
Szila 15dik

SZiasztok!
Laura, de jó neked, én már annyira várom, hogy megmozduljon, de még biztos vagy egy hónap kell addig! Mindenesetre most irigykedek...

Moniq, a barátnom így volt, és azt mondta, hogy elsoként a kisbabája vette észre, hogy o terhes: nem ízlett neki a tej, nem akart szopni! Anyukám is az én megszületésem után három hónappal megint teherbe eset (a húgom és én köztem még egy év sincs!) - sokáig észre sem vette semmilyen jel nem utalt rá, és akkoriban még nagyon hittek abban, hogy szoptatás alatt nem lehet teherbe esni. De hát mégis... Asszem velem ment valami kontrollra és akkor mondta neki a doki, hogy megint terhes...
mégegykata 13

Sziasztok lányok!

Ma reggel alig bírtam végig jönni a munkahelyhez vezetö uton, mert majdnem odahánytam. Velem volt a fönököm is, így borzasztóan kellemetlen lett volna, ha én odateszek. Hát aztán nagy kínok árán kibírtam, de nem kívánom senkinek.

Tegnap nagyon aktí volt a kisbabucim, mert szinte végig mocorgott, rugdosott és ez folytatódott ma délelött is. Olyan boldog vagyok.KépKépKép

Sajnos mostanában nagy szédülés kerülget, szinte forog velem a világ. Mit tudnék tenni ellene? Én a kávét nem szeretem, néha iszok cappucinot de attól sem szünik.

Puszi mindenkinek
Mónika 19

Sziasztok !
Klári !
Bababcenter a Nagy Lajos K. úton van, kb. a Sooter's-el szemben, az IH melleti épület. Nagyjából azok vannak benne, mint a Kismamában, csak sokkal zsúfoltabban, és picit drágábban. Tegnap még futottunk egy utolsó kört babakocsi ügyben, így bementünk oda is, de egyrészt kevesebb kocsi van, mint a Kismamában, másrész át akartak dobni minket. Képzeld el, 4 funkciós babakocsi, az újak közt, nézegettük, hogy egy-két ezerrel olcsóbb, mint a többi. De nem kellett sokat filózni, hogy miért, totál kopottnak t&#369;nt a huzat, de akkor jöttünk csak rá, hogy használt, mikor észrevettük, hogy milyen rémesen kopott a kerék. És tagadták, mintha az életük múlott volna rajta, hogy az egy új kocsi, holott a mellette álló ugyanolyan márkájú kocsi kerekéhez képest csak a hülye, vagy a vak nem vette volna észre a hatalmas különbséget. Na, így jártunk, így most indulunk a Kismamába megvenni a GRACO-t, újonan, törzsvásárlói kedvezménnyel.
Sziasztok.
Cseri
Cseri

Sziasztok Lányok!

Helga, köszi a jótanácsot az Elevittel kapcsolatban, azt hiszem ha elfogyott, áttérek a Maternára.

Klári, most már szinte biztos, hogy az Elevitt&#337;l voltam rosszul, mert ma reggel maradéktalanul kijött bel&#337;lem minden, még a vitamin is, és azóta sokkal jobban vagyok. Ezen kívül vettem be B6 vitamint is, ami úgy t&#369;nik, szintén segített valamit.

Mindenkinek kellemes hétvégét kívánok, és légyszi szorítsatok, hogy vasárnap a doki jó híreket mondjon, és hétf&#337;t&#337;l én is felkerülhessek közétek a listára, immáron konkrét babakorral!

Köszi, és jó pihenést!

Zsuzs
Zsuzs

Sziasztok Lányok!

Márti, köszi a részletes leírást a pocakodról, jó volt olvasni. Lehet, ogy lassan már nekem is elkezd növekedni, ami késik az nem múlik, igaz?
A búza témát pedig hagyjuk, ezen nem fogunk összeveszni!

Lányok adjatok tanácsot, hogy Ti mit tesztek a non-stop émelygés ellen? Én most azt csinálom, hogy amikor nagyon rosszul vagyok, akkor bekapok egy-két(három-négy) falatot, akkor egy idore jobb lesz és utána minden kezdodik elolrol. De én nem akarok reggeltol este enni, mert az sem lenne túl szerencsés. B6 vitamint én is szedek, de már nem mindig segít!

Moncsi
Moncsi

Moncsi, 13 hét tapasztalata: a non-stop émelygésen legfeljebb idolegesen enyhíteni lehet, de ellene tenni nem.
Legjobban az segít, ha olyasmit csinálsz, ami annyira leköt, hogy nem figyelsz az émelygésre. Egy kicsit használ a B6, legalább van miben hinni, meg ha rágcsálsz ezt-azt, de érdemben semmitol nem lesz jobb. vegyél irtó izgalmas könyveket, nézz irtó izgalmas filmeket , szóval kösd le magad néhány órára, akkor nem az émelygésedr figyelsz. Szerintem más módszer nincs. Legalábbis nekem nem jött be semmi. Kép
mégegykata 13

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?