Sziasztok!
Eddig csak olvasgattalak benneteket. Cicamisk, nekünk Angelcare-ünk volt, nagyon jó volt, a kisfiunk egyéves koráig használtuk, szerencsére egyszer sem riasztott (de jól működött, mert amint kivettem szopizni a kiságyból, azonnal besípolt, mert elfelejtettem lekapcsolni). Szóval én bátran ajánlom. Téves riasztása nem volt. De az újraélesztő tanfolyam szerintem kell, mert a babákat kicsit másképp kelle újraéleszteni, mint az átlagembert, azonkívül nagyon kell vigyázni az újraélesztésnél, mert veszélyeket is hordoz magában. Egy átlag jó és gondos háziorvos is el tudja mondani, meg tudja mutatni.
A kisfiunk most 2 és fél éves, másfél éves koráig nagyon gyakran velünk aludt, mert éjjel-nappal óránként szopizozz. (Még most is.).
Másfél évesen kapott egy normál méretű heverőt, asz első éjszakától ott alszik, teljesen nyugodtan, jól, nem is kívánkozik hozzánk. (Azért reggelente odavesszük kicsit szeretgetni.)
Mi a párommal nem tapasztaltuk, hogy elkényeztetnénk, ártottunk neki ezzel (természetesen a házaséletünk nem a gyerek mellett zajlott), nyugodt, kiegyensúlyozott.
Szerintem mindenki úgy tegyen, ahogy a szíve diktálja. Ha azt tartja jónak, hogy vele egy ágyban aludjon a kicsi, akkor legyen ott, ha külön ágyban és vagy szobában, akkor úgy. A lényeg: a gyerek ne érezze a te bizonytalanságodat, mert ez az, ami aggasztani fogja, és nem a hely, hol aludjon. Csak határozottan! Egyébként előbb-utóbb minden együttalvó kicsi kikerül a szülői ágyból, mert ugye 14 évesről még senki nem hallott, aki egészséges és a szüleivel egy ágyban alszik?! Na, ebből induljatok ki.