Új privát üzeneted érkezett!

Helló Laura! Akkor kb. egyidősek vagyunk. Élvesetes várandósságot Neked is! :lol:

Kép
zölddisznó

zöldi:hogy kell nézeti progiszintet?De hát most voltam dokinál.Tudtam hogy még nem kellett volna mennem,mert ha pl ma mentem volna már mondtam volna neki a barnákat is.
Kicsit fáj az alhasam olyan furán,már nem annyira menszisen.Arra gondolok hogy tényleg nő a baba és alakul a méhem...mert amikor pihizek nem fáj és minden jó.
Viszont enni nem tudok :oops:

Laura:Mikor mész legközelebb uh-ra?akkor már szívecske is lesz! :wink:

Hogy a fenébe mért nekem a doki 6mm-t,nem nagy az egy kicsit 5 heteshez? :shock:

KépKép
lyndee

Szia Lyndee!
Szerencsére már most kedden is volt szívhang, nagyon jó érzés volt hallani. Legközelebb 24-én megyek ultrahangra, akkor megnézik a haematómacsíkomat is, remélem addigra kiürül.
Zöldi! Kérlek, ha neked lesznek eredményeid, méreteid, oszd meg velem (velünk)!
Üdvözlettel:
Laura
szeles4

Laura:bocsika,nem tudtam hogy már volt szívhang!De ennek nagyon örülök! :wink:
Mi az a haematómacsík?Volt valami tüneted mellette?és mitől keletkezik?

KépKép
lyndee

Lynde! Van egy csomó magán labor, ahol csak odamész, és másnapra kész az eredmény.
Pl. Hospinvest
Címünk: 1044 Budapest, Megyeri út 53.
Telefon: +36-1-880-6960, 06-40-200-484
Mobil: +36-30-655-6458
Fax: +36-1-880-6961
E-mail: laborigo@laborigo.hu
apasagi@laborigo.hu

1320.- Ft egy progeszteron mérés, és 24 óra alatt van eredmény

De szerintem érdemes a Kaáli Intézetet is felhívni, mert ott egy óra alatt készen van.

...persze azt nem néztem, hogy pesti/környéki vagy-e?!

Laura! 6+3-on volt 4 mm-s az embrió, és 1,45*2,6 cm a petezsák.

Kép
zölddisznó

Lyndee: a haematómacsík egy bevérzés. Már a legelső ultrahangon látszott, utána következő napon kezdtem el vérezni. Nagyon megijedtem, 3 nap múlva a cuccommal együtt mentem be a kórházba, felkéészülve a legrosszabbra. Szerencsére az ultrahangon megnyugtattak, a petezsák nőtt, de még nem volt szívhang. A Keddi ultrahang óta nyugodtam meg igazán, hisz már szívhang is volt, és látszott a kis embrió. A vérzés azóta is tart, de inkább csak reggel és este fürdéskor észlelem, napközben teljesen száraz a betétem. Állítólag egy ilyen bevérzés kiürülése eltarthat egy hónapig is. Hol barna, hol kimondottan véres, de nagyon kis mennyiség. Hogy mitől keletkezik, azt nem tudják megmondani. Szerintem az se kizárt, hogy a hormonpótlás okozza, de ez csak magánvéleményem. Ha a babával minden rendben van, én bármit elviselek, megedzőttem már.
Üdvözlettel:
Laura
szeles4

Üdv Laurának,és egy kalappal neki! :lol:
Bébic köszi ,eskü megnyugtattál,jól estek a szavaid.Az az igazság hogy én úgy közlekedek mint egy holdkóros,mert nagyon sok kávét ittam a terhesség előtt a roppant alacsony vérnyomásom miatt,most meg nem iszok egyátalán.És nagyon hiányzik a szervezetemnek,ezért is lehet h egy kicsit ingerültebb vagyok a kelleténél.De nem merek a koffein miatt legalább az első trimeszterben.Na mindegy majd valahogy megleszek :wink:
A kajákkal én úgy vagyok ,hogy ebben a csapatban szerintem mindenki normális,felnőtt lelkiismeretes kismama és úgyis érzi mindenki hogy mit ehet és mit nem.Én egyik nap bezabáltam a szendó mellé egy csomó retket,nagyon jól esett igazi,már az én kertemben nőtt friss ropogós retek!Na mondanom se kell fél éjjel nem aludtam,az Ember simigatta már félálomban a pocakom,mert annyira hasgörcseim voltak...na azóta rá se nézek a retekre. :cry: :lol:
Vigyázzatok magatokra!!!Én is a "húsosabb" kismamik táborát erősítem:172/76 vagyok :cry:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

zöldi:nem vagyok budapesti,itt nálunk szolnokon pedig elég macerás.Mert amikor vetélés után szerettem volna egy hormonvizsgálatot a doki lebeszélt,hogy nem kell mert nincs semmi probléma.

laura:nem lehet kellemes,jól beijeszti az embert ez a vérzés főleg ilyen korai stádiumba.Én biztos azt hittem volna hogy elvetéltem.Remélem helyrejössz mihamarabb!És most már csak a jó dolgok fognak jönni :wink:

KépKép
lyndee

Sziasztok.

én a szájon át szedhető utrot szedem mert nekem nincsen időm reggel fél egy órát feküdni a berakás után.

Üdv az újjaknak és gondtalan babavárást.

Sajt téma. Nekem a védőnő kikötötte hogy egyek sok sajtot mert kell a kalcium. de ne penészeset.

harivera
Budapest XXI. kerület

[quote]D írta:e nem merek a koffein miatt legalább az első trimeszterben.Na mindegy majd valahogy megleszek

Sarmon! Nyugodtan ihatsz egy kávét minden nap, az ég világon semmi baj nem lehet tőle, csak ha alapból magas lenne a vérnyomid, akkor nem ajánlott. Sőt! Ha eddig sokat ittál, és most hirtelen leállsz, az jobban megviseli a szervezetedet, mint ha kortyolgatnál néha.

[quote]M írta:ert amikor vetélés után szerettem volna egy hormonvizsgálatot a doki lebeszélt,hogy nem kell mert nincs semmi probléma.

Lyndee! Elég fura dokid van!

Vera! Akkor sajtra fel! :lol:

Kép
zölddisznó

Megpróbálom betenni a vonalzónkat. A kisfiam választotta.
Üdvözlettel:
Laura

Kép
Kép
szeles4

Pedig szerintem semeddig sem tartott vola neki egy hormonvizsgálatot csináltatni.
és az utrot is kiírhatta volna,legalább most nyugodt lennék.

Nem tudom valahogy úgy érzem hogy ezek a vidéki dokik nem elég rugalmasak. :roll:

KépKép
lyndee

Lyndee! És mondtad neki, hogy most barna van?

Kép
zölddisznó

nem mert szerdán voltam és akkor még nem volt.csak ma.
De remélem elmúlik magától.majd többet pihizek!
A továbbra is marad a barna akkor megyek előbb.

KépKép
lyndee

Lyndee: Olvastam hogy szolnoki vagy. Nálunk Cegléden ami elég közel van Szolnokhoz úgy csinálják a progiszint mérést hogy összegyűjtenek sok kismamitól vért és elküldik az összeset Bp.-re. Azért mert külön külön elég költséges a dolog így pedig ingyenes. Talán beszélned kellene a dokiddal hogy vagy ilyen lehetőség, hátha tud valamit mondani rá.
Vendég

Sziasztok Csajok,
Eltűntem, nem magyarázkodok. Köszönöm a sok jó tanácsot szoptatás ügyben, én is azt gondolom, hogy mivel én már csak este és sajnos éjjel szoptatok, a kisfiam magától abba fogja hagyni, ha gondolja. Azért őszintén nagy hassal már nem kívánom folytatni.
Van valaki aki velem egyidős terhes? Ut.menstr: márc.19.
Kedden megyek dokihoz, máj.5-én az első uh-ra. Már nagyon várom.
Azt hiszem Momi írta, hogy érzi, lassan több lesz neki mint hányinger. Én is hasonlókat érzek, bár néha annyira jól vagyok, hogy meglep. De jaj a jövő héten. Ismerem, én végig szenvedtem mindkét terhességnél a 16. hétig.
Még olvasgatlak Benneteket, le vagyok maradva.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Még egyet kérdeznék, mi az az utro? 3. terhességemnél tartok, de esküszöm még életemben nem hallottam. Valaki homályosítson fel légyszi.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Brigi! Az utro = utrogestan egy progeszteron pótló gyógyszer. Vérzés esetén, vagy ismert progihiány esetén szokták felírni.

Kép
zölddisznó

Fölkelniiiiiii! :lol:

Kép
zölddisznó

Szebb reggelt, csajok! Itt esik az eső... :cry:

Tyű, de friss vagy, Zöldi, irigyellek! :D :D Én épp az életmentő reggeli minimálkv-mat szörpölöm, hogy felébredjek. :P :P
Aztán irány a pijac, kivételesen elkísérem a Zuramat, utána meg irány a konyha (csak még ötletem sincs, mi legyen ebéd... :oops: )
Mióta tudom, hogy terhes vagyok, hihetetlenül ellustultam... :oops: :roll:
Van így még valaki?

Majd délután szerintem bekukkantok!
Mindenkinek kellemes Apázós-babázós-pocaknövesztős hétvégét! :lol: :lol: :lol:
bébic

Sziasztok!

Jaj, hogy le vagyok maradva :oops: :oops: :oops:
Bocsika, ne haragudjatok, ha nem vagyok képben, annyi dolgom van a fiukkal, meg plusz a folytonos hányinger meg gyengeség ,teljesen kiszivja minden energiámat :?
valakinek van még éjjel is hányingere?
Én mostanában megébredek éjszaka is a hányingertől és nem tudok visszaaludni... :roll:

Udv az újaknak, habár én is még új vagyok itt... :oops:

Kép
Kép
Kép
f.marti

bébic!
[quote]M írta:ióta tudom, hogy terhes vagyok, hihetetlenül ellustultam...
Van így még valaki?
ÉN!!! :lol:
Én ma csak egy gyors spagettit fogok csinálni,és köszi Zöldi!Ittam egy kávét sok tejjel,mintha kicseréltek volna,pussz.
Mindenkinek kellemes hétvégét! :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

ez az idézetes dolog vhogy nem jött össze... :lol: :lol: :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Bébic! Megtévesztő az én koránkelésem, 8-kor csörög az óra, mert gyógyszert kell bevednem és szurit beadnom....aztán fisszalustulok. :lol: Most ébredtem megint.

[quote]v írta:alakinek van még éjjel is hányingere?

Márti! Nekem már volt egyszer. Napközben is szinte folyamatos, de nem nevezném hányingernek, inkább émelygés.

Sarmon! Egészségedre a kávé! Jó spagettigyártást!

Kép
zölddisznó

Sziasztok!
Tegnap voltam dokinál és egy 17 mm-es petezsákot látott, azt mondta, 5-6 hetes. Ez szerintem reális is, mert a mensitől számítva 7 hét telt el, de középidőben fogant, ami két héttel később volt, tehát gyors fejszámolás és itt is vagyunk. :D Két hét múlva kell visszamennem.

Kép
Kép
gyurmi

Gyurmi! Embriózsákot nem láttatok mmég? Mondjuk attól is függ, hogy milyen felbontású a monitora.

Kép
zölddisznó

De, mutatott valami fekete bigyót, hogy ott van, de ugye annyira izgultam, hogy a felét elfelejtettem, amit mondott. :D :D :D

Kép
Kép
gyurmi

És nem adott képet, vagy leletet?

Kép
zölddisznó

Gyurmi!17 mm?????????????
jesszus,na most megint rámtört a frász,az én 3mm-esemmel... :cry:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

lehet elmegyek az sztk-ba jöv héten egy Uh-ra...csak hogy megnyugodjak.szerintetek hülyeség,mert egyébként a dokim 29ére rendelt vissza,de hol van az még.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

nekem is egész nap hányingerem van.Reggel azt hittem sikerül az első babás taccsomat kitenni,majd meggondolta magát.
Ha most ilyen rosszul vagyok mi lesz később?

A legjobb az egészben hogy a hústól undorodom,semmilyen formában nem tudom megenni.és amiket előző nap ettem azt sem,kiráz a hideg ha rá gondolok.
Citromos vizet iszogatok,de az sem segít!
Mi lesz ennek a vége?

KépKép
lyndee

Lyndee:
nekem sem csúszik a hús...A fűszereket meg messze elkerülöm, mert hányingerem van a szaguktól...Mi lesz igy a főzéssel... :roll: Csináltam popcornot és a párom befűszerezte a kedvenc fűszeremmel, hogy kedveskedjen, hát egy falat sem ment le a torkomon :x

Sarmon:
ne parázz, nekem is 6+3 an 0,48 cm volt.Biztosan a doki, ha kicsinek találta volna akkor szólt volna :wink:

Kép
Kép
Kép
f.marti

megállta a vonalzóm :evil: 5+3 lennék már

KépKép
lyndee

Sarmon! A 3 mm-t mikor mérték? Szerintem az az Embriócskád mérete volt! De ne aggódj, Gyurma 7+x idős. Csak Kisgyurma 5-6 hetes, nem a terhesség.

[quote]H írta:a most ilyen rosszul vagyok mi lesz később?

Lyndee! Ne aggódj, lehet, hogy nem is lesz "rosszabb". És ez sem lesz ám folyamatos!

Márti! Nagyon édes a férjed :lol:
Én meg kifejezetten kívánom az erős fűszereket: kiskanállal eszem Pistát és rakok hozzá egy kis extra erős chiliszószt.

Kép
zölddisznó

zöldi a 3mm-ert 5hetesen+4 naposan illetve pontosan 39 naposan mérték.na leirom rendesen ez szerepel a papiron:
UH lelet:
Szabályos petezsák.GS.:3 mm Endometrium 11
Grav.susp.s 5(39 nap)
Két hét múlva kontroll jav.

Na az a GS akkor micsoda???

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

A GS a korát jelöli!

Kép
Kép
gyurmi

Én az 51-ik napomon voltam. A kisfiammal is ugyanekkor voltam, ő akkor 5 és fél hetesen 14 mm volt, a mostani babó meg 17 mm.
Ha el tudnám olvasni a doki írását, akkor le is írnám, hogy mi van a leleten, de amit ki tudok bogarászni belőle:
Az ... 17 mm-es intakt(?) petezsák. Benne szikhólyag(?). GS:5. Két hét múlva co. UH.
Hát le a kalappal a patikusok előtt, hogy hogy tudják a sok macskakaparát kiolvasni? :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
gyurmi

Akarom mondani: macskakaparást :D

Kép
Kép
gyurmi

[quote] írta: akkor 5 és fél hetesen 14 mm volt, a mostani babó meg 17 mm.

Ezek nem a manók méretei. hanem a petezsáké. Nem kötekedés, csak nehogy valakit összezavarjon.

Kép
zölddisznó

Teljesen igazad van! A petezsákok méretei! 8)

Kép
Kép
gyurmi

Korát jelöli a GS?Az milyen kor hogy 3mm?

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Muti Mátédról képet!

Kép
zölddisznó

Jóreggelt!

Esélytelen, hogy név szerint reagáljak, de azért próbálkozom! :)
Látom, tombolnak a hormonok. :) Lillussal a 20. hétig semmiféle húskészítményt nem tudtam megenni, egyszerűen nem kívántam. Nem undorodtam tőle, de nem ment. És az édesség sem csúszott, pedig előtte gombóc artúr voltam! :) Most egyenlőre semmi ilyen nincs, sőt, egyáltalán semmi tünet. Csak max az állandó fejfájás! Van még vkinek?

Péntek este 7-re elmentem a dokihoz uh-ra, ahol közölte az asszisztens, hogy szülni ment a doki. :twisted: :twisted: Kicsit sem voltam mérges, így elmaradt. :( :( :(

A GS: gestation sack, azaz petezsák.
Gest.hét: terhességi hét
de itt taáltok meg egy csomó rövidítést:
http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8
http://www.babaszoba.hu/topics/9month/help

Ma megyünk a Budakeszi vadasparkba kirándulni, mindenkinek szép, rókamentes napot kívánok! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Ja, és mintha lett volna szó vmiféle tábláról. Lesz vagy nem?

Timi
Kép Kép
timocska

köszi timocska a röviditések magyarázatát.Ma rettenetes hányingerrel küzdöttem reggel...

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Sziasztok!

Kicsit eltűntem, sajnos úgy néz ki, egy életet kapunk, egyet meg elvesztünk (nagyim)... :( Na de nem szeretném szét offolni a topicok, úgyhogy témát is váltok...

Üdv a legfrissebb kismamiknak, gondtalan várandóságot kívánok mindenkinek :wink:

Ez a kajás téma elég érdekes. 8) Mikor a Ricsivel voltam terhes, amit nem ajánlottak, na azt nem ettem meg. Viszont literszámra ittam a tejet, és a terhesség vége felé tudtam meg (több helyen is olvastam :? ) hogy ha sok tejet fogyaszt a kismama akkor nagy esélye van a bébinek a tejérzékenységre :shock: Szerencsére kiderült hogy ez elég nagy hülyesség, ezerrel issza a tehéntejet a Ricsi és semmi baja, hál isten. Úgyhogy már én is igencsak kétkedve fogadom az ilyeneket és inkább a mértékletesség híve lettem én is. Na nehogy már egy kis csirkemájtól baja legyen a babának :roll: Hisz nem kiló számra eszem naponta, hogy a benne lévő a-vitamin gebaszt okozzon, meg valamennyire azért szükségünk is van... :roll:

Nagyon szépen köszönöm a szopis hozzászólásokat! Zölddisznó, Neked külön köszönöm, hogy utánaérdeklődtél! Ezzel megadtad a végső lökést, hogy nem fogom elválasztani a Ricsit. Remélem majd magától megoldódik a dolog :D

Nem tudom hogy Ti hogy vagytok vele, de nekem nagyon fájnak a melleim 8) Pár napja még paráztam hogy miért nem fájnak azt most meg tessék :lol: Tényleg a paráról jut eszembe, egy zseni volt aki kitalálta, hogy MINDEN A LEGNAGYOBB RENDBEN LESZ :D Nem tudom már hogy ki írta be :oops: de millió puszi érte :wink: :D Azóta így gondolkodom én is, és sokkal kevesebbet parázok :P Végül is minek a para, hisz úgyis minden rendben lesz :D Ennek örömére csináltam is egy vonalzót :roll:

Felkelt a legény, úgyhogy lassan be kell fejeznem...

Mindenkinek nagyon kellemes vasárnapot kívánok, itt ezerrel süt a nap :D

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi

Szép napot!

Kép
zölddisznó

Tudja valaki hogy mikor ér véget ez a hányingeres időszak? :oops:
nekem egész nap megvan ez az érzés és alig birok vele létezni. :x

KépKép
lyndee

Na, bekukk kicsit, sziasztok!

Zöldi: a szuri a bébi miatt kell?

Sarmon: örülök, hogy segíthettem. :lol: És komolyan is gondoltam, hogy le a kalappal, és a többi anyuka-kismami előtt is!

Lyndee: én tegnap a piacon hajszál híja, hogy nem rókáztam. Gondolom falfehér lehettem, mert mindenki olyan ijedten nézett rám... :P De úgy vettem észre, hogy rövidül a hányós szakasz egy nap, reggel kezdünk, de ma pl. már olyan 11 óta nincs, tegnap meg olyan 4 óra felé gondolta úgy, hogy neki ennyi elég. Viszont mihelyst elmúlik, iszonyat éhség tör rám... :shock:
Nekem a husival nincs különösebb gondom, úgy konkrétan semmivel sincs egyelőre, csak az változik, épp mit hoz a pillanat.

Timocska: sajnálom, hogy nem sikerült a pénteki kukucska! :(
De jelentkezem a fejfájós táborba! :?
A táblát úgy emlékszem Harivera csinálja, priviben kell elküldeni neki az adatokat.

[quote]T írta:ényleg a paráról jut eszembe, egy zseni volt aki kitalálta, hogy MINDEN A LEGNAGYOBB RENDBEN LESZ Nem tudom már hogy ki írta be de millió puszi érte

Momi: Én írtam, és átadom drága Anyukámnak érte a millió puszikat! :lol: :lol: :lol:

Holnap reggel szorítsatok nekem, megyek az első UH-omra. :lol: Annyira szeretnék már látni valamit... :oops:
Remélem, jó hírekkel térek vissza! És akkor már lehet vonalzóm is! :P

Pusszantás mindenkinek és jó pihenést a maradék hétvégére! :lol:
bébic

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?