Sziasztok!
Üdv az újaknak, a szép újonnan született kisbabáknak!
A jövő heti várandós tanácsadáson a védőnő fog jönni (egyébként Csombó Melinda, aki a tornát is tartani szokta) és ő hoz majd kádat, babát és bemutatja, hogyan kell fürdetni a kisbabát.
Aztán rá két hétre a pszichológusnő (aki a szeánszokat vezetni szokta) előadása zárja a tanfolyamot - ez ugyanúgy 17-kor kezdődik. Előtte azonban sok program lesz (amit anyjuk is írt korábban: altatódal tanulás, relaxáció stb), mert aznap tartanak nyílt napot az Uzsokiban.
Mindig olyan érdekes dolgokat írtok, néha azonban kissé meg is rémülök tőle: Gabi szoptatóstörténete, Tündi AFP-s sztorija. Nagyon szorítok mindenkinek, hogy hamar rendbejöjjön minden!!!
Szerintetek az orvos amikor a rendes rákszűrővizsgálatot elvégzi, akkor HPV-re is szűr? Mert pont tegnap láttam a Híradóban, hogy 60%-a a nőknek általában fertőzött és a szülés közben a baba is megfertőződhet...
Még az alvásos problémákhoz: nekem eddig az volt a bajom, hogy éjjel 3 körül mindennap fel kellett kelnem (mosdóba), aztán pedig elkezdtek gyötörni a napi gondok (ezt meg azt nem csináltam meg, ez kellene még a babának.. stb.) aztán vagy 2 óráig fentvoltam, s néha teljesen belelovalva magamat aggodalmaimba csak 5.30 körül tudtam visszaaludni. 6-kor meg ugye kelés, irány a munka.
Tegnapelőtt már teljesen kész voltam, gondoltam ebből aztán elég, nem bírom minden nap az álomkórt munka közben, megnéztem a homeopatiás tanácsadót és pont erre a problémára javasolta a
Nux vormica nevezető bogyókat. Már két napja szedem - és lássatok csodát: 4 hónapja tartó alvászavaraim huss elmúltak
.
Legutóbb meg azt olvastam, hogy az éjszakai WC-re rohangálást úgy lehet csökkenteni, kiküszöbölni, hogy az ember lefekvés előtt aszalt gyümölcsöt eszik. Állítólag az aszalt ananász a legjobb, csak ügyelni kell a fogmosásra, mert elég cukros. Na ezt még nem próbáltam ki, meg amúgy is este szeretek igazán inni.
Ideírom a hoemos cuccokat, ha esetleg valakit érdekel:
Avászavarok, rossz álmok: a terhesség elején és végén gyakoribb probléma. Mindig keresni kell a kiváltó okot, hátterében sokszor a kismama félelme, szorongása, vagy bizonyos szervi betegségek állhatnak.
Coffea tosta 15CH: este 1*5 golyócska - elalváskor még tele van a feje gondolatokkal, örömhír, izgalom miatt nem tud elaludni.
Lachesis 15CH: este 1*5 golyócska - Nappal bőbeszédű, este nehezen, későn alszik el. Éjjel halálról vagy temetőről álmodik.
Nux vormica 9CH: este 1*5 golyócska - Hajnal 3 - 4 óra körül ébred fel, problémákon, teendőkön gondolkodik, emiatt nehezen tud visszaludni, reggel fáradtan ébred.
Sedatif PC tabletta: 3*1 + este 2 tabletta - Napközben feszült, ideges, ezért nehezen alszik el. A sedatif PC nem befolyásolja az éberséget és a figyelmet, nem alakul ki hozzászokás, akár járművezetés közben is használható.
Stramonium 15CH: este 1*5 golyócska - Este, elalváskor fél a sötéttől, éjjel rémálmai vannak.
Tarentula hispana 15CH: Napközben ideges, nyughatatlan a feszültség miatt. Éjjel sokat forgolódik, felébred, álmában izeg-mozog, az alvás nem pihentető.
Na ennyi. ezeket a
Homeopátia babáknak, mamáknak - I. Várandós kismamáknak c. kiadványból vettem. Azt tudni kell, hogy azt írja, hogy 3-4 nap alatt javulnia kell a tüneteknek, úgyhogy én elsőre csak eddig fogom szedni ezeket.
Szép napot Nektek,
chester