Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Catwoman, a Dentinox nálunk nem használt, sőt mindig sírás lesz nem sokkal azután, hogy bekenem az ínyét :( Nálunk viszont minden éjszaka más. Teganp előtt kétszer keltünk, tegnap ötször. Nem tudom, hogy a fogzás miatt-e, mert már nem az az éles sírás van, mint eddig, hanem másfajta. Igazából amikor éjjel cicire teszem, akkor van, hogy nem is eszik, csak nyammog egy kicsit és elalszik szinte azonnal. Ilyenkor van, hogy csak 5 percig vagyunk fent. Viszont ez az óránkénti kelés aggasztó és fárasztó. Én elkezdtem adni neki a Sedatif pc homeopátiás gyógyszert, lefekvés előtt két szemet. De ettől függetlenül is változékony az alvásunk! Így ha valakinek van valami jó ötlete, akkor azt én is szívesen fogadnám... Soja

Kép
soja

Szia Soja!
Szerintem ez nem Sedtiv Pc kérdése,tudom,hogy homeopátiás,de biztos,hogy jó,hogy minden este 2 szemet adsz Boginak,Egyszer olvastam,hogy ha napközben nem eszik eleget,akkor kelnek sűrü éjjel.Meg az anyatejes babák hajlamosak rá a cici miatt.Sokszor Dani sem sikítva sír a foga miatt,hanem nagyon keservesen,teljesen befeszítve magát.Nagy fájdalomnál már nekünk sem elég a Dentinox,de kicsinél eddig bevált.Dokinéni nem mondott erre semmit?remélem találtok megoldást,mert ez tényleg idegölő és aggasztó.Puszi Mushuka

Kép
mushuka

Soja!

Mi majdnem minden éjszakát végigalszunk (8-9 órát), ha Noi ébred, akkor max. egyszer tíz-tizenöt percre szopizni, aztán már alszik is tovább. Szerintem nálunk a félórás masszázs + utána a fürdés este annyira ellazítja, lenyugtatja, hogy attól alszik ilyen nagyokat. Szerintem Mushukának is igaza van. Noi délután három-négy órától kezdve gyakorlatilag óránként-másfél óránként szopizik. Így nem is csoda, hogy este kilenckor már alszik, és hajnal háromig tuti nem ébred fel, akkor is csak enni egy kicsit.

Kép
kona

Sziasztok!
Nekem a Sedatifot a védőnő javasolta, azt mondta, hogy ez majd jó lesz. A dokinénink szerint ha nyűgös a germicid-c kúpot adjam neki, ami fájdalomcsillapító és nyugtató hatású is. Nem tudom, akkor már inkább nem gyógyszert választok. Viszont ha nappal nem eszik eleget, akkor miért nem eszik éjjel??? Mert nem enni kel fel, hiszen van, hogy nem is szívja a cicit, csak a szájába veszi, és elalszik. Most hallottam egy olyat, hogy állítólag csak ellenőrzi, hogy az ételforrása megvan-e még. Na de ennyiszer ellenőrizni :lol:
Kona, mi születésünk óta még egyszer sem aludtuk át az éjszakát. Egy-két alkalommal volt olyan, hogy csak kétszer kelt fel. Nem értem, mit csinálok rosszul...

Kép
soja

Soja!

Semmit nem csinálsz rosszul!!! Minden gyerek más! Egy barátnőm kétéves kislánya is állandóan felkel éjszaka, többször is.
Nekünk szerencsénk is van, Noi amúgy is egy olyan nyugodt gyerek, szinte soha nem sír. Először az első oltásnál hallottam üvölteni...A masszázst azért próbáld meg. Felétek nem szerveznek ilyesmit a védőnők? Én az első hasfájós "nemsokataludtunk" éjszaka óta (vagyis 11 napos kora óta) csinálom, és azóta tényleg rengeteget alszik a kiscsaj.

Kép
kona

Sziasztok!
Soja!Mindent jól csinálsz,Bogi ilyen,meg fog változni,türelem és kitartás.A masszázst kipróbálhatod,az felnőtteknél is jót tesz.Dani az elmúlt 2 éjszakánál azt csinálta,hogy felébredt,evett,leraktuk,és elkezdett énekelni.Édes volt,kis dalospacsírtám,de azért remélem nem csinál rendszert belőle.A Chamomilla nem vált be nálatok?Cak aztért,mert abban nincs annyi összetevő,mint a Sedativ Pc-ben.Bitzos tudja a védőnő,hogy mit szabad adni a piciknek.Nálunk,ha nagyon fáj a foga,a homeopátia nem segít,a Dentinox is csak kissebb fájdalomra jó,akkor jön a Panadol.Mi pl napközben nem tudjuk egyedül hagyni a szobában,mert jön a krehácsolás,majd a sírás.Ez a kis lakás hátránya.Visszatérve az elalváshoz,ha Dani az esti kaja közben elalszik,és úgy teszem le az ágyába,fél óra múlva felsír.Szerintem ha ilyenkor felébrednek,azért sírnak,mert "eltűnt anya"!Valószínű,hogy szopizós babáknál is ez van,és éjszaka is Téged keres amikor felébred.Lehet,hogy Bogi is ezért sír fel ennyit éjszaka.Megyek reggelit adni Danónak.Puszi Mushuka

Kép
mushuka

Sziasztok!
Most olvastam egy könyvről, ami a gyerekek alvásproblémáiról szól. Állítólag amikor felkel, akkor azokat a körülményeket várja, ami az elalvásakor volt. Tehát ha cicin alszik el, akkor azt keresi. Ha cumival, akkor azt. Megpróbálom megszerezni, mert állítólag van, akinél két nap után a módszer segített, és végigaludta az éjszakát. Reménykedem :)
Most alszik a drágám, napközben általában nincs is semmi gond. Nagyon jó gyerek, szinte mindent tudok csinálni mellette. Tegnap például ablakot pucoltam, ő meg játszott mellettem. Tanulja... :) A sétákkal is kezd már kibékülni, 2-2,5 órát minden nap tudunk sétálni, van amikor kétszer is. Mushuka, a chamomillát nem próbáltam, de lehet, hogy most sort kerítünk rá. Kona, nálunk volt babamasszázs, de nem sokkal Bogi születése után megszűnt :cry:
Most baba-mama torna van, de azon még nem voltam. Végülis könyv van a masszázsról, lehet, hogy megpróbálom egyedül. Köszi a tanácsokat!
Jó hétvégét mindenkinek! Puszi: soja

Kép
soja

Szia Soja!
Ebben a cici-cumi dologban van igazság!Dani cumival alszik el,és valóban,éjszaka is be kell adni a szájába,ha kicsit felébred.Igaz,nem óránként. :D Remélem sikerül a könyv által megkönnyíteni az éjszakáitokat.Puszi Mushuka

Kép
mushuka

Sziasztok!

Kona! Gergő hét hetes korában már végigaludta az éjszakát, ez tartott egészen 5 és fél hónapos koráig. Akkor még ő is olyan szépen aludt, mint Noémi, 8-10 órákat, még enni sem kelt fel.
Azóta pedig szenvedünk, ma is 5x kelt fel. Létezik, hogy lassan 3 hónapja szenved a fogával, ami nem akar kibújni??

Minden este bekenem az ínyét elalvás előtt Dentinoxxal, de úgy látom, nem igazán segít, vagy csak 1-2 óráig hat. 2 napja adom Gergőnek a chamomilla vulgaris bogyót, de azt vettem észre, hogy ez sem használ - mivel most is 5x keltünk. Azt hiszem, megpróbálom én is a Panadolt, hátha az segíteni fog. Jó lenne már egy kicsit aludni... :shock:

Erre a cumi dologra én is gondoltam, általában azzal alszik el. De sokszor, amikor felriad, hiába adom neki a cumit, az nem elég, sír tovább.

Catwoman

Kép
catwoman

Szia Catwoman!
A Panadolt nem szabad minden nap adni nekik,csak akkor,ha tényleg nagyon sír/nyűgös.Nem lehet,hogy szomjas éjjel,és azért sír?Egyébként nyugodtan szenvedhet hónapokat a fogával.Valakinek egyből kijön,valakinek hónapok múlva.Mi is egyre többet sírunk miatta,de még nem is érzem őket.Van még egy homeopátiás kúp,Viburcol a neve,az is nyugtatja őket.Én azt is szoktam adni,és csak akkor jön a Panadol,ha semmi nem használ és nagyon üvölt.
Mushuka

Kép
mushuka

Sziasztok!
Mushuka, én ezt a Viburcolt is kipróbáltam Bogin, és nálunk ez sem segített. A védőnő szerint pedig ez nagyon jó. Minden gyereknél másképp hat. Csak mire rájön az ember, hogy a saját gyerekének mi a legjobb, az beletelik egy kis időbe. Én még nem jöttem rá .... :?

Kép
soja

Sziasztok:)
Vannak itt olyanok, akik még kismamák? (ez elég bénán hangzik, mert a többiek sem nagymamák még...)

Én is a Péterfyben fogok szülni, még nincs orvosom, "csak" a diabetológiai centrum miatt kellett ide jönnöm, mert cukorbeteg vagyok. A terhes diabetológiára és terhespat. gondozásra járok. Nem leányálom...
Az a drnő, aki a gondozást végzi, nem vállal szülést, és eddig a kedvességétől sem vagyok elájulva, lehet, hogy rossz napja volt, nem tudom.

Van valakinek tapasztalata Timmermann doktorral kapcsolatban? Kiváncsi lennék, mert a honlapja alapján pont olyan alapos és értelmes, de emberséges lehet, amilyen nekem kéne. De a személyes tapasztalat mégiscsak sokat jelentene :)

zsani
pynky

Sziasztok!

A fogfájós korszak szerencsére még kicsit később következik nálunk, de már jegyzetelem a hasznos infokat, amiket írtok itt a fórumon. :D Egyébként én is olvastam már valahol, hogy a jó alvó babák is felébredeznek éjszaka egy bizonyos kor után (arra sajnos nem emlékszem mit is írtak, hogy pontosan mikortól várható ez...).

Soja: ha adsz egy email címet priviben, átküldöm scannelve a masszázs feladatait, mármint amit mi tanultunk :wink:

Kép
kona

Sziasztok!

Az alvás/nem alvás nálunk is szokott gondot okozni, de közel sem annyit, mint Boginál. Adri 6 hetes kora óta végigaludta az éjszakákat, aztán 3,5 hónapos korától 4 hétig felébredt 1x szopizni, azóta is minden éjjel egyszer felsír, de egy kis paskolással visszaalszik. Van egy módszerünk: Adri hason alvós, és ha felsír, olyanformán "löködjük" a fenekét, mintha babakocsiban ringatnánk, arra megnyugszik. Ehhez tudni kell, hogy délelőtt egyszer alszik egy nagyobbat (kb 1,5 óra), délután meg csupán 20-50 percet, úgyhogy estére már igencsak lehet fáradt. Tippeket én is tudok adni, de mivel minden baba más, ki tudja, mi fog beválni. Cicin elalvás szerintem sem jó, én konkrétan ébresztgetem, ha belealszik. Egyen, amennyit bír (amennyihez van ereje), és igyekszem még ébren -bár "kajakómásan"- az ágyába tenni. Azt én is olvastam, hogy megijedhet, ha nem azt látja ébredéskor, amit akkor mikor elaludt. Az éjjeli szoptatáshoz: azt minél hamarabb "le kell tudni", a lehető legkevesebb inger érje. De, Soja, ha az összes ötleted és az összes jó tanács ellenére is ébred Bogi, akkor sem csinálod rosszul, a lényeg, hogy minden körülmények között bízz magadban és az ösztöneidben!

Zsani, én Hozzá jártam gondozásra és Ő segítette világra a kislányomat is, ha lesz tesó, Hozzá fogok járni újra. Meg vagyok vele elégedve, pedig ritka hisztis típus vagyok. Minden kérdésre normálisan válaszol, én megbízom benne.

Iboly

Kép
iboly.

Iboly: vannak ám konkrét kérdéseim is :) Pl. hogy mennyi a tarifa a magánrendelőjében, mennyi a szülés (van-e ilyen?)... Szülés közben hogy viselkedett?
Igazság szerint nekem nem fontos, hogy a szülés alatt ott legyen. Inkább a terhesgondozásnál kellene, hogy legyen valaki, aki egy kézbe foga a rengeteg leletemet meg bajomat, mert most úgy érzem, hogy a "sok bába közt elvész a gyereke". Vagyis sokan gondoznak, mindenki külön-külön egy érvényes tajszámnak tekint (ezt nem nagyon rovom fel, mert minden rendelésen brutál sokan vannak, hajtani kell kifelé az embereket :( ), de senkinél sem érzem, hogy ÉN, az ember is fontos lennék...

p.
pynky

Szia Zsani!
Őszintén szólva én a magánrendelést javaslom, főleg ha Neked is számít, hogy emberként kezeljenek, mert ott szán Rád időt, egyébként ő is csak rohan, mert rengetegen vannak.
A szülésen természetesen ott volt. Az én esetem nem volt egyszerű, a kiírt időpont előtt 5 napig külföldön volt konferencián, de ahogy kiderült, rögtön felajánlotta, hogy válthatok orvost, de nem tettem, akkor együtt választottunk azokra a napokra egy helyettest, hogy addig se legyek orvos nélkül. Végül 1 hetes túlhordásban voltam, amikor egy nap a kórházban megvizsgált, mondta, hogy nem csodálkozna, ha éjjel találkoznánk (mert ő volt az ügyeletes), de ha nem, akkor is be kell feküdnöm reggel. Éjjel mentünk is, de nekem nagyon hosszúra nyúlt a vajúdás, ami ráadásul másnap 17:20-kor császárral végződött. Őszintén szólva nekem addigra már minden mindegy volt, csak az járt a fejemben, hogy mindketten épségben megússzuk. Mindent elmagyarázott, hogy mi történik, és mire miért van szükség.
Szépen „összerakott”, nagyon hamar felépültem. Másnap bejött megnézni, hogy vagyunk.
Az egész terhesgondozáson rendes volt, alapos, nem vesz félvállról, de nem is vizsgálgat fölöslegesen. Az asszisztense szülésznő a Péterfyben, nagyon kedves, közvetlen lány és végülis szülésnél a szülésznő van Veled órákig.
Iboly

Kép
iboly.

Sziasztok!
Én sem gondoltam volna, hogy a cicin elalvás ekkora gondot okoz majd később. Még örültem is neki, hogy nem kell ringatni, és szinte sosem sírva alszunk el. Na ehhez képest most kiderült, hogy ez az egyik legrosszabb. Vettem egy könyvet, és kaptam tanácsot is a módszerhez, úgyhogy ma szerintem nekikezdünk. A lényeg, hogy mindenképpen végig kell csinálni, különben az egész nem ér semmit, és Bogi sem fogja érteni, hogy mit miért teszek.
Iboly, a popsilökdösést én is kipróbáltam, de hamar rájött, hogy ez nem az igazi. Most már általában nem jön be. Az éjjeli szopikat nagyon hamar letudjuk, hiszen van, amikor nem is eszik, és akkor félig ébren teszem be az ágyba, mégis visszaalszik.
Ja, az egyetlen "gond", hogy Bogi van, amikor nem is sír, hanem elkezd játszani. Négykézlábra áll, és elkezdi ringatni magát. Na ilyenkor mit tehet az ember? Várjam meg, míg teljesen felébred, és akkor képtelenség visszaaltatni, vagy a szokásos: cicire, és azon bekómál? Hát nem egyszerű. Ebben a könyvben viszont nagyon bízom. Állítólag hatásos, és hosszútávon is működik (ami nagy előny :)
Soja

Kép
soja

Iboly: köszi :) A tarifáról irnál valamit? Mert azért az se mindegy :(

Juli 5.5 éves, mindig cicin aludt el, és sose volt ezzel gond :)
Az az időszak volt nehéz, amikor forogni kezdett, és egyre jobban haladt a mozgásfejlődésben. Akkor sokszor volt olyan, hogy konkrétan le kellett fogni. Olyan álmos volt, hogy már eldőlt a kiságyban, de mint akit valami kis motor hajt, csak pörgött-forgott, emelkedett fel hintázni. A végén meg sirógörcsöt kapott az álmosságtól. Akkor vezettük be a lefogásos módszert :)

A könyvet sose használtuk, mert én nem tartom jónak. Meg egyrészt azt gondolom, hogy ha nyugodtan alszik el, akkor nem riad meg az ébredésnél, akármit talál. Másrészt nem vártam tőle, hogy végigaludja az éjszakát. Harmadrészt meg nem hiszem, hogy minden gyerekre rá lehet egy könyvet (kaptafát) húzni...

p.
pynky

Pynky, számot nem szívesen írnék fórumon, csak annyit, hogy nem sok a többiekéhez képest. Az előbb néztem a honlapját, és május 1-jétől átmegy a SOTE II-re, így lehet, hogy számodra már tárgytalan is.

Soja! Bár véleményem szerint ilyen kicsi babánál még nem lehet alvászavarról beszélni és tényleg nem elvárás, hogy végigaludja az éjszakát (de azért az se járja, hogy óránként ébredjen), ha Téged aggaszt a helyzet (és persze tényleg nagyon fárasztó lehet, már majd' fél éve nem aludtál egy jót), a Madarász utcai Gyermekkórházban van vmi ambulancia, ahol rosszul alvós gyerekeken próbálnak meg segíteni. Nincs róluk tapasztalatom sem, véleményt sem hallottam, csak tudom, hogy létezik. Nekik nagyobb tapasztalatuk van a gyerekekkel kapcsolatban, mint akármelyikünknek, hiszen mi csak azt tudjuk leírni, hogy a mi (egyszem) gyerekünkre mi jellemző és a sok próbálgatás nem biztos, hogy használ.
Az én kislányom nappal nem akart aludni (mára egyre jobb a helyzet), nekünk csak annyit mondott a gyerekorvos, hogy vannak ilyen babák....
Iboly

Kép
iboly.

Iboly: köszi, máshol már sikerült találnom árat.
Szuper, hogy végre találok valakit, aztán elmegy... Na, jó éjt :)
pynky

Ja: azért én utánaolvasnék a Madarász alvásambulanciájának, mielőtt oda vinném a gyermekem :(
pynky

Szia Soja!
Én is hallottam a Madarász utcai alvásambulanciáról,de szerintem először próbáld meg Magad.Mit szól Bogi a cumihoz?Dani is fel szokott ébredni éjjel,általában arra,hogy keresztbe fekszik,vagy szomjas,van úgy,hogy az éjszakai kaja után elkezd énekelni,leszerelni a rácsvédőjét,de volt már,hogy hasrafordult,és Ő is rugózott.Én ilyenkor lefektetem,és odaadom neki a cumit,simogatom a hátát,amitől elalszik.Ez teljesen normális még ebben a korban,hiszen éjszaka dolgozzák fel az egész nap Őket ért ingereket.A cicin való elalvásról valahogyan le kéne szoknia,tudom,hogy nagyon nyugtató a számukra,de valóban keresi amikor felébred.Danit amikor leteszem,van úgy,hogy fél órán keresztül forgolódik(pedig totál álmos),de utána az ágyában alszik el,és ezt szokja meg.Nappal viszont a babakocsiban hajlandó aludni kizárólag.Kicsi korában sem ringattam,pontosan azért,mert nagyon hamar rászoknak.Inkább ott állok az ágya mellett,simogatom,és éneklek neki.Nálunk eddig működik.Azért kiváncsi vagyok,hogy mit ír a könyv....Mushuka

Kép
mushuka

Sziasztok!

Soja: mail ment. Szerintem sem kell még alvásambulanciára rohannotok!

Pynky: privi ment

Mindenkinek szép napot!

Kép
kona

Sziasztok!
Az alvásambulanciára még nem gondoltam, de annyira még nem érzem vészesnek a dolgot. Azért gondoltam, hogy most nekkezdek ennek a módszernek, mert szerintem később sokkal nehezebb lesz. Most ugyanis még ha ringatózik és játszik is, de a kiságyban marad. Viszont később már ki fog tudni mászni belőle, és akkor nincs semmi ami ott tartaná. A barátnőm mesélte, hogy neki lassan 4 éves a kisfia és még csak most alussza végig az éjszakát. Hát ezt nem akarom kivárni. Főleg - mint ahogy ő is elmondja - a kistestvér miatt. Ha lesz Boginak is egy tesója, akkor hol a kicsihez, hogy a nagyhoz fogok éjjel rohangálni? Hosszú távon semmiképp nem jó. Mushuka, a cumit is próbáltam, de nem nagyon szereti. Van, hogy egyszer-kétszer elfogadja, de aztán megfogja és kivágja a szájából, van, hogy a kiságy mellett találom meg (pedig van rácsvédőnk :shock: ) Cumival nem tudom megnyugtatni, éjjel csak a cici. Ezért látom úgy, hogy a könyv talán segíthet. Az éjszakánk egyébként nem volt túl jó, éjféltől szinte óránként keltünk, de elég hamar visszaaludt. 4 órakor volt egy holtpont, szerintem addigra annyira kipihente magát, hogy ne legyen teljesen álmos. Végül 6-kor keltünk, és most kellene majd aludnia....
Kona, megnézem a levelet, előre is köszi! Soja

Kép
soja

sziasztok lányok, mi ujsag?
olvasom am a forumot, csak nem irok mindig:)
mushuka, holnap lesznek a gyerkoceink fel evesek:-))))
soja, nekem is a cicin aludt el en hogyan csin elmeselem skype-on, nekem mar lassan egy honapja atalussza az ejjelt noacska :lol:
8200 g es 76 cm vagyunk:) :lol: :lol: :lol:

KépKép
roxii

Kona: köszi a segitséget :)
pynky

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem!Normális,hogy amióta Dani gyümiket,ill. főzelékfélét(sárgarépa-krumpli,sütőtők)eszik darabos a kakija????Nem erőlködik kakilás közben.általában már csak a szagra figyelünk fel.Megint át kell állni a beleinek?Vagy mitől lehet?
Előre is köszi,Mushuka

Kép
mushuka

Sziasztok!
Még új vagyok itt,de olvasni szoktam a topikot.Valaki kérdezett Domokos Tamásról.Nagyon ajánlom.Fantasztikus ember,orvos,hihetetlenül szépen dolgozik és imádja a munkáját.Rittka manapság az ilyen. :D
Az alvásról az a véleményem,hogy minden gyerek más,ezért nem is lehet egy módszert alkalmazni mindenkinél.Ha jól belegondolunk mi is felébredünk éjjel,kimegyünk wc-re,iszunk,rosszat álmodunk stb.akkor hogyan várhatnánk el a kisbabáktól,hogy estétől reggelig aludjanak a szobájukban távol tőlünk.Mi nem akkor alszunk a legjobban ha a párunk melletünk van?Amikor nekem ezt a kérdést feltették rájöttem,hogy ez nagyon is így van.
Elnézést,hogy így beleszólok,nekem nincs is már kicsi gyerekem,de kisbabákkal foglakozom 20éve.
anoním

Sziasztok, nekem is a napokban volt 6 hónapos a kislányom, és a kérdésre a válasz (mushuka), hogy teljesen normális, hogy darabos a kakija, én is most kezdtem hozzátáplálni, és u.e. a helyzet:)

anika
anika28

Ehhez az éjszakai felkelős témához én is hozzászólnék...
Nekem van egy 2 év 3 hós kisfiam, és egy 6 hónapos kislányom, én a legelején cicin altattam őket, aztán ahogy elaludtak, mentek a kiságyba, aztán a fiammal szinte semmi gond nem volt úgy másfél éves koráig, mert onnantól néha felkel éjjel, teázik, vagy megkeressük a cumit, sajnos még cumizik alváshoz, aztán visszaalszik, a kislányom meg eleinte utálta a cumit, és én is cicin nyugtattam meg éjjel, aztán nagyjából átaludta az éjszakát, mostanában meg ő is cumizik, rákapott, éjjel párszor felnyőg, nem várom meg hogy sírjon, odaadom neki a cumit, és alszik tovább, persze van hogy teáztatom, de nem veszem ki, hanem az ágyában, így azon alszik el.Még szopik, de éjjel ha felkel nem tejet adok neki, pontosan azért, hogy ne követelje minden éjjel.Lehet nekem szerencsém van a gyerekekkel, mert nagyrészt nyugodtan alszanak, de elég sokszor van hogy vagy az egyikhez pattanok fel éjjel, vagy a másikhoz, szerintem ez ellen nem igazán lehet tenni. a Pici egy szobában van a velem a másik Pici:), kisfiú meg a másik szobában alszik úgy 8 hónapos korától.Mostanában előfordul hogy este nehezen megyünk át aludni, de azért mindig sikerül, a d.u.-i alvással semmi gond nincs, átviszem, cumi, betakarom, és alszik.Én így szoktattam, mert van egy féltestvérük aki 6 évesen még köztünk aludt, na és ezt akarom elkerülni.
Szerintem sok múlik a szoktatáson, nevelésen, hogy mindig ugyanazt várjuk el, csináljuk, akár a pici babától, babával is.

anika
anika28

Sziasztok!
Mushuka, Boginál ugyanez a helyzet kaki terén. Pedig tudod, hogy eddig magától nem is volt. Most egy nap többször van, igaz az csak diónyi, de a szaga ... :lol:
Az alvással kapcsolatosan annyit, hogy nem is az a baj, hogy fel kell hozzá kelni, eddig is ment, ezután is kibírom. Csak arról szerettem volna leszoktatni, hogy mindig cicivel aludjon el. Tegnap iszonyatosan fájhatott a foga, mert még cici sem kellett neki este, egy kendőt telenyálazott 10 perc alatt. Még sosem láttam ilyet nála, egyszerűen üvöltött, nagyon fájhatott szegénykémnek. A dokinéni javasolta, hogy ilyenkor adjak neki egy kúpot, különben nem fog tudni elaludni. Adtam, erre átaludta az éjszakát :) Most nem tudom, hogy a kúptól, vagy már a módszer segített rajtunk. Többször is felébredt éjjel, de csak nyöszörgött egy kicsit, és szinte azonnal vissza is aludt. Tök jó, már csak azt kellene tudnom, hogy a szerevezetem hogyan ne termeljen tejcsit éjszakára. Hajnal 4-kor álltam a csap felett, és fejtem le.... De már tudom milyen lehet a szilikonos mell :shock:
Soja

Kép
soja

Szia Soja!
Szegénykém,ha Bogitól tudnál aludni,akkor a cicid játszik Niagarát.Nem akarlak elkeseríteni,de valószínüleg a kúptol aludt el reggelig.Gondolom valami láz és fájdalomcsillapító kúpot adtál,ami kiüti őket.Nálunk ilyen a Panadol szirup.Nálunk minden nap van már sírás fog miatt,de mindig egyforma erősségü,és ált.délután érik rá.Annyira sajnálom ilyenkor :( Megnyugodtam kaki terén,ha már ketten is írjátok,akkor csak át kell állni a beleknek a vegykotápra.
Puszi Mushuka

Kép
mushuka

tej terén u.e. a helyzet nálam is, én 3-4 óra felé fejem hajnalban, de én le is adom mondjuk egy ideje, de nem tudom hogy kéne lassan leállni vele:D te kiöntöd a csapba? vagy miért a csapnál fejed?
Még egy kérdés, nektek már van foga a piciknek?
Hú ez elég értelmetlen, de gondolom értitek azért:)

anika
anika28

Szia Anika28!
Még nincs fogunk,de egyre többet sír miatta Dani.Ez nagyon elhúzódhat náluk.Mushuka

Kép
mushuka

Sziasztok!

Egy barátnőm ajánlotta nekem ezeket az oldalakat. Gondoltam megosztom veletek:

http://www.egyszervolt.hu/
http://www.jatekforras.hu/

Jó nézelődést és szép napot mindenkinek!

Kép
kona

Pynky:
én a Péterfyben szültem ügyeletes orvosnál, nem volt választott, de maximálisan meg voltam elégedve az egész személyzettel, mindenkivel, akivel pár nap alatt kapcsolatba kerültem. Ha újra mennék se választanék előre, maga a szülészet ami igazán számít sztm. és az eleve jó.

Kép
ábella

Sziasztok!

Anika, elvileg tejcsi a kereslet-kínálat alapján működik, én csak az első pár hétben fejtem, míg beindult rendesen. Adrienn 6 hetes kora óta végigaludta az éjszakát, reggelre nagyon bekeményedtek a melleim, reggel mindig szoptattam mindkét mellből, nehogy begyulladjon a másik, amelyikre csak délelőtt kerülne sor. Egy idő után már kemények sem lettek reggelre. Most már adok szilárd ételt neki, néha akkor fejek egy keveset, de csak a fagyasztóba, hogy később azzal csináljak főzeléket. Ha mindig fejsz, mindig sok fog termelődni.
Adrinak már másfél hónapja van 2 foga, de csak ritkán harap... :-)
Iboly

Kép
iboly.

Sziasztok!

Iboly! A napközbeni alvás nálunk is kb. így van, Gergő alszik 11 körül 1,5-2 órát, délután még 30-45 percet. Gergő háton szokott aludni. Eddig ez a "lökdösődés" és a cumi nálunk is bevált, visszaaludt hamar. De mostanában, mire odaérek a kiságyhoz, már általában feláll, és nagyon nehezen alszik vissza.

Mushuka! A kaki nálunk is darabos, mióta Gergő mindenfélét eszik, ez teljesen normális.

Az éjszakai alvás továbbra is szenvedés. Korábban próbáltam a chamomilla vulgaris bogyót, az nem jött be. Vettem "Jó éjszakát" - Milupa tápszert is, próbáltam a Panadolt is, de így is felébredt legalább 4-5x éjjel. A Panadolt csak 2x adtam neki este, de mivel nem használt, abba is hagytam, nem akartam feleslegesen terhelni a szervezetét gyógyszerrel. Szoktam neki néha teát is adni éjszaka. Most hallottam én is erről a Viburcil kúpról, meg is kérdeztem a gyógyszertárban, de ott lebeszéltek róla, így nem vettem. Lehet, hogy mégis kellett volna? Már nem tudom, mi lenne a jó. A legjobb az lenne, ha kijönne végre a foga! :wink:
Arra is gondoltam, lehet, hogy át kellene szoktatni a napi egy alvásra, lehet, hogy akkor éjjel jobban aludna. 1-2x kisérleteztem már ezzel, de nem nagyon bírta még a nappalt 1 alvással. Lehet, hogy mégis ez lenne a megoldás.

Catwoman

Kép
catwoman

Nekünk sincs még fogunk, de Anika is nagyon "vakarja" az ínyét a nyelvével, meg mindent odadörzsöl.Szerintem nemsokára lesz, mert kicist már látszik az íny alatt.
Tudom, hogy ez a tej dolog azon múlik, hogy mennyit fejek, de nekem az első gyerekemnél is nagyon nehezen apadt el, persze ez nem baj, sőt, nem tudom meddig szoptassak, annyi mindent olvasok össze, csak nekem egyre "agresszívabb" a kislány, érdekes a kisfiam teljesen más volt, nyugodtabb, Anika meg erőszakos, kikap mindent akezemből, hogy a szájába vehesse:D hihetetlen gyerek.
Kinél szültetek egyébként, gondolom mindneki a Péterfyben.
Én a kisfiamat Krasznai doktornál akartam szülni, hozzá jártam terhesgondozásra, aztán szülés előtt 6 nappal elutazott, és végül Kia dokinál szültem, a kislányomat is nála akartam, de Egerből indultunk, és mire beértünk kb 1-1,5 óra alatt csak felkötötték a lábaim és szültem az ügyeletes dokinál:))

anika
anika28

Szia Catwoman!
Miért beszéltek le a Viburcol kúpról?Kiváncsi lennék rá.Nálunk kissebb fájdalomra bevált Dentinoxal.Éjjel Dani is nagyon sírt,mindig Dentinoxal kezdünk,aztán Viburcol,és ha ezek nem használnak,mert annyira fáj neki,Panadol.Ez most is bevált,annyira,hogy utána még fél órán át énekelt .A nappali alvásról szerintem nem akard leszoktarni,pici még ahoz,hogy csak egyszer aludjon napközben.Dani is egyszer alszik nagyot,utána fél órákat,de ha kimarad egy alvás estére nagyon nyűgös,és átesik a holtponton,Ő akkor alszik el nehezen.Szerintem próbáld meg estére kifárasztani játékkal,hátha akkor jobban alszik.Mushuka

Kép
mushuka

Sziasztok!
Mushuka, Boldog névnapot kívánok! És utólag is boldog szülinapot a nagyfiúnak!
Nálunk ez a módszer úgy tűnik, hogy bevált, mert Bogi azóta is végigaludta az éjszakákat, most már kúp nélkül is. Az önálló elalvást még gyakorolni kell, de már azzal is elégedett vagyok nagyon, hogy az éjszakákat átalussza. Tegnap este is 8 után aludt el nem sokkal, és csak reggel negyed hétkor ébredt. Egyszer kelt fel éjszaka, hallottam, hogy mocorog, de nem kellettem, mert sírás nélkül visszaaludt. A tejcsit nagyrészt sikerült mérsékelni, most már kibírtam, hogy ne kelljen fejni hajnalban.
A nappali alvásokat szerintem sem kiiktatni, bár ennek a módszernek a lényege pont az, hogy 3 óra teljen el az alvások közt, és az esti altatás előtt 4 óráig már ne aludjon. Na, ez a nehezebb, de végülis sokat játszunk, énekelünk, és a fürdés előtt pucérkodunk egy fél órát. Na így már kibírja fürdésig, utána pedig azonnal vacsi, cici, és nem sokkal utána már alvás is.
Bogi ma önállóan felült, és meg is tartotta magát pár másodpercig, aztán "elhúzta" a csörgője :) Édes volt, mint egy kis Buddha!
Fogunk még nekünk sincs, szerintem még kell pár hét, mert még nem is fehéredik az ínye.
Soja

Kép
soja

Szia Soja!
Köszönjük szépen mindketten!Hamarosan Ti is nagylányok lesztek.Ez tök jó,hogy találtál egy módszert az alváshoz,már rád fért így lassan fél év után.Felült,ez igen!!!!Dani még mindig négykézláb hintázik.Visszatérve az alvásra.Általában du már mi sem alszunk,kb.6 órától fáradunk,akkor mi is lefoglaljuk,7-kor fürcsi,utána vacsi,ha nem lyan álmos,kicsit vergődik az ágyban,cumi ki-be ivás,aztán elalszik.Éjjel még egyszer eszünk,néha cumi kell,de szerintem ezek normális dolgok a babáknál.Mindig azon gondolkozom,hogy miképpen jönnek rá lurkók az egyes mozgásokra.Ez tök érdekes,ha belegondolok.A fog meg sajna még sokáig elhúzódhat
:( Puszi nektek,ügyeskedjetek.

Kép
mushuka

Sziasztok!
Először is szeretnék gratulálni a már megszületett gyerkőcökhöz, és szorítok nektek, ahol most van útban a baba!
Én is az utóbbi csapatba tartozom, első alkalommal, ezért szeretném kikérni a tanácsotokat. Kia, Anga-Kiss és Versényi doktorról érdeklődnék, egyenlőre ők maradtak fenn a "rostámon". Kia doktor elérhetőségét sajnos nem találtam a neten, de érdekelnének Versényi doktorral kapcsolatos tapasztalataitok is (dr. Kiáról és Anga Kiss Balázsról már sok jót olvastam javascript:emoticon(':wink:')
Wink)
Smile), illetve mind3muk esetén a "piszkos anyagiak". Legszívesebben azt választanám hármójuk közül, aki egyenlőre nem "sztárdoki".
Előre is köszönöm a segítségeteket, írjatok priviben is,
szép napot mindannyiótoknak! Kriszta
kriszta1004

Szia Kriszta1004!
Én csak Kia dokiról tudok írni,2 hétig jártam hozzá 8 hónapos terhesen,amikor szabin volt a dokim.Csak ajánlani tudom,egy nagyon lelkiismeretes,kedves orvos,aki minden kérdésre készségesen válaszol,követi a terhességet,ha valami nem tetszik neki,addig megy utána amig ki nem derül a baj.A magánjában a vizsgálat 10000ft,de általában ennyi mindenkinél.Akivel eddig beszéltem róla,mindenki imádja.Mushuka

Kép
mushuka

Sziasztok!
Nem tudom, hogy a ti gyerekeitek hogy vannak vele, de Bogi kezdi megunni a játékait. Nem teszek mindent ki neki, hogy nehogy ráunjon, de már egyik játéka sem köti le olyan sokáig mint eddig. Nem tudtok ajánlani jó játékokat, amik lekötik a kicsik figyelmét? Nem feltétlenül készségfejlesztő játékokra gondoltam... Azok jók is, meg nem is. És iszonyatos áraik vannak! Előre is köszi!
Egyébként hogy vannak a gyerkőceitek? Ki mit csinál mostanság? Soja

Kép
soja

KEdves Kriszta én Kia dokiról, meg Csősz dokiról tudok beszámolni, igaz Csősz dokinál "csak" szültem, Kiához jártam terhesgondozásra, szerintem is nagyon-nagyon kedves, odafigyel mindenre, én totál nyuglomban, biztonságban szültem nála.
A pénz kérdés, attól függ melyik rendelésére jársz, mert a kórházban is rendel néha, mármint fél éve még rendelt ott is Fehérné Marikával, úgy 8.e. ft.-volt egy alkalom, Adriennel, a szülésznővel meg 10 e. ft.Amúgy én Adrient is nagyon ajánlom, nagyon aranyos, ügyes ő is!
Sikeres, gyors, ügyes szülést kívánok neked!:))

anika
anika28

Szia Soja!
Ugyan Dani nem unja még a játékait,de nagyon szereti a zacskót,és a távirányítót,ami zacsban van.Minden,ami zörög.Nem nagy dolgok,de neki bejött.Holnap megyünk az izotópra,remélem már túl leszünk rajta,és nem kínozzák meg szegényt :( mushuka

Kép
mushuka

Pynky: Nekem korábban volt dokim Timmermann G. és hasonlóan jó a véleményem róla, mint Ibolynak, bár engem meddőségi dolgokkal kapcs. gondozott. De a SOTEII-n is van tudtommal terhespatológia. Hátha kifogsz egy normálisabbat ott, TG pedig tényleg jó doki.
zeldácska

Sziasztok, köszönöm szépen az eddigi válaszokat, hát az áraktól lementem hídba (pedig 4 hónapos terhesen az nem semmi). Esetleg ismeritek Kia doki konkrét elérhetőségét (rendelő címe, telefon), vagy elég ha felhívom a kórházat és ott útba igazítanak? Az gyakran előfordul, hogy vki nem annál szül, akihez terhesgondozásra jár, vagy ez csak az SZTK-s megoldásnál van így? Én egyenlőre SZTK-zom, csak mostanság kezdek megijedni a saját bátorságomtól. :? Elnézést, ha amatőr dolgokat kérdezek, de még csak most művelődöm orvos ügyben.
Puszi nektek, Kriszta
kriszta1004

Sziasztok!

Kriszta!
Én utoljára a rendelőben 6-8 ezret tudtam, de azt hiszem a terhesgondozás az olcsóbb. Én a mai agyammal maradnék az sztk-s rendelésnél és kipécéznék ott valakit.
Általában a 10xesét szokták adni szülésnél a dokinak, ha nincsen meghatározva, hogy mennyit kér.... Én kicsit sokallom, ha megnézzük, hogy mennyit tölt az emberrel, ha nem császároznak....

Ha minden igaz 2 helyen is rendel Kia, meg a kórházban is. Sajna a számokat már nem tudom, de fel van írva valahol... :D Megkeressem??

Az ultrahangot is megcsinálják a kórházban, ott legalább ingyenes. :)

Kiát egyébként csak ajánlani tudom!

Jó babavárást! :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?