Enikő,
gondolkodtam én is a dolgotokon. Addig is, amíg nem kérdezed meg a tapasztaltakat
, hadd írjak én is ezt-azt!
Az öcsém 20 éves. Természetesen ember és ember között óriási különbségek vannak, de látom azért a barátait is, no meg van még a családban néhány hasonló korú, és azok baráti köre. Nos, úgy látom, hogy ebben a korban még sokat számít a korkülönbség. Ebből fakadóan sok a buktató.
Amíg te érett nő vagy eltartott gyerekkel, (akit persze te tartasz el), addig a barátod nyilván még iskolába jár, a szüleitől függ. Ez egyrészt gond neked, illetve nektek abban, hogy kialakítsátok a közös életeteket. Vagy vállalod az ő eltartását is, amíg tanulsz? Azt hiszem, ez túl nagy áldozat a te helyedben. A másik: irtózatosan nagy harcot kell a szüleivel megvívnod, akik egyértelműen ellened lesznek ebben a helyzetben, és még érthető is a részükről. A harmadik: a te szüleid se vennék jó néven. A negyedik: akármilyen nagyon is tud szeretni egy ilyenkorú srác (emlékszem, 25 voltam, amikor egy szintén 18 éves, amúgy imádnivaló krapekkal hozzátok hasonló szerelembe estünk
), ezek az érzelmek nem az örökkévalóságnak születnek - a legtöbb esetben. Próbálj meg higgadt fejjel gondolkodni! Itt igazából nem a korkülönbség számít, hanem az életkor! Abban igaza van Vicának, hogy 35 éves korodban nem fog számítani a különbség - addig azonban el kell még jutni!
Szerintem ne lovalld bele magadat, várj még, próbálgasd az érzelmeidet, adj időt magatoknak! A kistesót meg különösen ne sürgesd, nagyon korai és nagyon nagy teher lenne az még egy alig 18 éves srácnak. A szakítás, és az újabb magadra maradás egy második gyerekkel pedig nemcsak téged, hanem a kislányodat is nagyon megviselné. Légy óvatos!
Amint említettem, a sok hasonló korú rokonom és barátaik ismeretében azt mondom, hogy ők még hamar lobbannak, de hamar éreznek más iránt is erős érzelmeket. Még nem alakult ki elég erősen annak a tudata bennük, hogy mit is akarnak. Ez nem baj, nem szabad miatta haragudni, életkori sajátosság.
Bocsi, hogy lehangoltalak, lehet, hogy a te fiúd egészen más
, de azért érdemes átgondolni, amit írtam!
Kíváncsi