Új privát üzeneted érkezett!

De jó Neked Bea :) Mi most kezdünk majd építkezni, így egyelőre a kerti munka várat magára.
Bár a néninek, akitől a házat vettük, tengernyi tulipánja, nárcisza és jácintja van, így gyönyörű a kert, és ha elvirágzik, akkor át kell majd ültetni, hogy megmeneküljön a munkások kezétől :)
Meg a kert végében lassan azért mi is elkezdünk veteményezni :)
A paradicsom most palántázódik az ablakban :)

Kép
Kép
agica123

Sziasztok!

Pátyon a Művházban elindult végre a kismama/baba-mama torna!
Hétfőn és pénteken 9.15-10-ig, gyógytornász vezetésével. Nagyon klassz, lehet kisgyerekkel jönni!

Gyertek minél többen, mozogjunk együtt!

Dóri

Kép

Kép
odod01

sziasztok!

Ági,
ügyes vagy, h palántázol! virághagymákra pedig vevő vagyok, mondsz, h mikor menjünk kikapni őket! bár most is megnézném őket így teljes pompájukban! pénteken lesz Muzsikás gyerektáncház, van kedved hozzá?

Vince sajna ma már köhög is, nagyon nehéz volt rávenni, h kapjon be egy kis kanalast, nálunk nagyon nagy műsor van mindig a gyógyszerbevételnél. De még mindig nem tűnik veszélyesnek a dolog, csak egy kis meghűlés. Fránya időjárás!

Pedig az előbb már épp ki akartam menni a kertbe dolgozgatni kicsit, mert kisütött a napocska, de má' megint itt vannak ezek a randa felhők!

cupp,
fic
ficánka

Halihó!
Fic! Holnap, ha nem esik, és Vince is jól van, becsengetünk, és átsétálhatunk a házhoz :) ;)
A táncház oké, elvileg semmi xtra nincs, szóval mehetünk :)

Dóri! Erre a tornára akár 2 manóval is lehetne menni? :) Engem érdekelne :)

Pussz és szép estét Mindenkinek!

Kép
Kép
agica123

Sziasztok,
Javítom magam: Hordozókendő tanfolyam kicsibabával (akár pocakkal) és nagyobb babával is 10.00 kor. Két csoportban lesz a tanulás:-)
Várunk Titeket:-) B

Beusa
Kép
beusa

Bea! Esetleg a Bulcsit elvihetem magammal? Vagy inkább jobb lenne nélküle?

Kép
Kép
agica123

sziasztok!

Ági,
kedves vagy, h becsengettél! délelőtt nem is voltunk kint, délután egy bő fél órát csak itt a kertben, mert még mindig nagyon krahácsol Vince. nem mertem kockáztatni, főleg, h Rékus is épp most lett jobban, nehogy valamit átragasszunk. mi sem vagyunk százasok, úgyhogy ma vedeltük a teát, és most azért kicsit jobb. remélem, pénteken már tudunk táncikálni, és a közös sétát és virágnézést is meg tudjuk ejteni mihamarabb!

cupp,
fic
ficánka

Helló Siba,

Érdeklődnék, hogy mi a helyzet az aláírásgyűjtéssel, hogy lehet csatlakozni? Egyeztettem Marika nénivel, a védőnővel, dec. 31-ig született gyerekek felvételére ígéret van, utánna meg egyenlőre protkó alapon megy a felvétel az üresedésekre. Évközben sok üresedés van, így van bent már májusi gyerek is az oviban!!!. Azt kellene elérni, hogy az üresedések nyilvánosak legyenek és követhető legyen, hogy éppen ki a várományos az üres helyre, azaz legyen korrekt várólista és ne haveri alapon működjön. A védőnő is bevallotta, hogy soha ilyen igazságtalan nem vlt még az óvodai helyek elosztása mint most...
vzsuzsi

Hahó!
LÁnyok, én is sokat rágódom ezen az ovikérdésen, és tényleg elég felháborító, ami itt megy....
Valami lakossági fórumot nem lehetne összehozni? A védőnőknek kéne kitalálni valami ilyesmit és kihirdetni minden családban, biztos lenne elég anyuka, aki részt venne egy szavazáson :)
Szerintem megérné a városnak még egy ovit építeni, vagy bővíteni a meglévőket, nem is értem, komolyan....

az aláírásgyűjtés miről szól pontosan?? Én is csatlakozom, bár Rékus csak 2009 szeptemberben lesz ovis korú, de akkor is!!!! Gondolom, ha így megy tovább, nem fog javulni a helyzet!.....

Fic! Holnap is próbálkozunk majd :) Remélejük, ugyanilyen idő lesz :)

Kép
Kép
agica123

Vzsuzsi,Írnál bővebben az álírásgyűjtésről?!Mert mi eléggé érintettek vagyunk ovi ügyben, de nem is hallottam még erről :roll:
És a dátumot leírnád pontosan, hogy a dec. 31-ig hányadik életévet betöltötteknek néz ki úgy, hogy fölveszik?

Ági,bocsi, nem mentünk játszózni, :oops: mert Hanni későn kelt fel, és Eszti meg rollerezni akart.Úgyhogy sétáltunk egy kört a házak közt, és jöhettünk is haza ebédlni :)
manóci

Sziasztok,
az ovi téma minket is érdekelne, mert a nagylányom februárban töltötte a 4-et, és még mindig nem biztos, hogy szeptembertől felveszik.
A törvényben benne van, hogy 2010-től minden óvodai igényt ki kell elégíteni, de ezen csak mosolygott a vezető.
taffy

sziasztok!

Vince még mindig köhög kicsit, ezért nem is voltunk táncházban. ovi téma engem is érdekel, mi jövő héten jelentkezünk nagy-nagy reményekkel.

Ági,
voltatok táncházban? jövő hétre elég kaki időt ígérnek, de majd jól felöltözünk, és elmegyünk virágnézőbe, ok?

cupp
ficánka

Sziasztok,
Bölcsi - Ovi- iskola: nekem azt mondták, hogy amíg nem jelzik tömegesen írásban is az igényeket, addig könnyű eltekinteni a helyzet felett.

Református iskola aláírások eredményéről hallott valaki? én most nem vagyok képben.

Ági, ne viccelj, miért ne jöhetne a kicsi???

Sziasztok,

Beusa
Kép
beusa

Beusa,Református iskola aláírás?????Olyan is van? :shock: És az mire, vagy milért, és kinél kell, lehet??!!
Én nagyon el vagyok úgy látszik maradva ezekkel az aláírásgyűjtésekkel!
Vagyis minket nem "talált" meg senki.Pedig nap mint nap kint vagyok 2 gyerekkel.

írjátok már le légyszi, mind az ovis aláírást, mind ezt a sulit, hogy egyáltalán mi ez, miről szól! :roll:

köszi
manóci

Sziasztok,
bocs, egy kicsit elúsztam mostanában...
Nagyon örülök, hogy ennyien érdeklődtök óvodai aláírásgyűjtés ügyben.
Az ívek nagyjából készen vannak, már csak helyet keresünk ahol gyűjteni lehet őket. Akit érdekel szívesen leprivizhetjük, hogy hol tudtok kapni és esetleg segíthettek aláírásokat gyűjteni.
Az a lényege egyébként, hogy kérjük, hogy az önkorm. és képv. testület , hogy oldja meg a kialakult bölcs, óvi, isk helyzetet és tájékoztassa az itt lakókat a pontos terveiről férőhely, helyszín, időpontok tekintetében és arról is hogy esetleg milyen ideiglenes megoldások létezhetnek. Kb. ennyi. :)
Szóval, írjatok ha érdekel titeket, köszi.

Kép
siba

Siba! Mindenképpen érdekel! Aláírásgyűjtésre szerintem meg lehetne kérdezni a védőnéniket, nem? Ők úgyis állandóan járják a családokat.
Vagy ha ez macera nekik, akkor a Vasút utcában a váróteremben lehetne kitenni, ott sokan megfordulnak, és ott is lehetne gyűjteni, nem? Ezek csak ötletek persze....

Fic: hogy vagytok azóta? Nem voltunk mi sem, mert húgom kicsit bekavart a programunkba....Viszont egész nap kint vagyunk a kertben, isteni ez az idő :):) A rosszidőhöz csak annyit, hogy kábé egy hete mondják, hogy esős idő lesz... :D Holnap, ha megyünk játszóra, becsengetek :)

Manóci: jöttök Ti is játszóra holnap? GYertek be értünk :)

Bea: akkor én a kismanóval megyek :) Kedd 10 óra ugye?

Pusszantás Mindenkinek

Kép
Kép
agica123

Sziasztok,
Manóci,
a Biai Református gyülekezet dolgozik úgy hallottam évek óta az iskola alapításon, telek, stb. lenne. December - januárban találkoztam ívekkel, de utána nem követtem az eseményeket.
A lelkészi hivatalban biztosan tudnak részleteket mondani.

Ági,
várunk 10kor.

Siba,
Boldog 1. szülinapot Andrisnak.

B

Beusa
Kép
beusa

Bea, köszi :) Már csak azt szeretném kérdezni, hogy kb. meddig tart?
Fic: mizu? Meggyógyultatok??

Kép
Kép
agica123

Siba, érdekel nagyon, és szerintem nem csak tájékoztatást kellene kérni, hanem demonstrálni, hogy igenis van óvodai helyzet, mert ugye ezt is titkolják és kérni, hogy a kialakult szűkös óvodai férőhelyek miatt legyen egy bizottság aki év közben is folyamatosan ügyel az óvodai férőhelyek elosztásának tisztaságáért a visszaélések megszüntetéséért. Sokat javulna a helyzet, ha tisztességesen osztanák el a helyeket és nem oldalról slisszanának be az oviba a protkósok.

Ovivezető ma a szemembe hazudott, amikor kérdeztem az évközbeni felvételről. Ilyen kategória nincs, év közben nem vesznek fel senkit, csak nagyon kivételes esetben. Aztán rápitítottam, hogy túl kicsi ez a helység ahhoz, hogy ilyeneket állítson, itt mindenki ismert mindenkit és nyílt titiok már, hogty protkó alapján működik az év közbeni felvétel.
Ugyanis közölte, hogy az új oviba nem juthatunk be, esetleg biára, a falu tulsó végére, mert ott lesz férőhely, no comment...
vzsuzsi

Köszi Vzsuzsi, egyetértek. Kicsit átfogalmaztuk a szöveget, ma már nyomtatódik és írhatjátok. Beleírtuk a transzparens döntéshozatali és várólista rendszert is!

Bea, köszi, már másfél múlt, csak még nem jutottam a vonalzóhoz.. :)

Kép
siba

sziasztok!

Ági,
még mindig krahácsol néha és taknyos kicsit, de ő már azt mondja, h "meggyógyultam!" :lol:

most nem tudok többet írni, mert Vince nyúúúúúúúúz
cupp
ficánka

Hol lesznek kitéve?

Javaslat: Játszóterek, védőnő.

De legjobb lenne talán, ha a faluházban a földszinten a portán mondjuk alá lehetne írni, megbeszélve a faluházaskkal. Ott biztos nem veszik el, és akkor csak hírdetni kéne, hogy menjen mindenki oda aláírni.
vzsuzsi

Ja és a Bébihotelben is biztos sokan aláírnák...
vzsuzsi

Magam részéről a Védőnőknél, és a Faluházat támogatnám!!! :wink:

Siba, szerintem valamit félreértettél az évközbeni felvétellel kapcsolatban!Mert évközben valóban nincs felvétel!De aki pl. szeptemberig nem tölti a 3-at csak mondjuk novemberben akkor őt novemberben is tudod vinni csak először.De az Ő helye már a beiratkozás után fent lesz tartva, mert tudják, hogy ŐT fel kell venni novemberben!Érted?És ugyanígy van aki pl. csak dec. végén tölti.Őt ezért januártól engedik járni, de azok a gyerkők már fel vannak véve,tehát megvan a helyük, nem akkor veszik fel őket!
Férőhellyel kapcsolatban viszont valóban ez ahelyzet!Az új oviba 20 db. hely lesz :shock: :twisted: nekem is ezt mondták!Ma voltunk mi is beiratkozni :roll:
Viszont a lentibe 60 hely lesz.Tehát oda nagyobb eséllyel indulhatunk.Én se vagyok oda a helyzetért, főleg hogy mi az új ovoval szemben lakunk, és nekem kell majd esetleg messzebb vinnem a gyerekem.Van akit meg én is tudok, hogy tökre a másik oldalon lakik, és ide jár a gyereke :roll:
Hát ez van.De én már annak is örülök, ha a lentibe veszik fel.
manóci

Köszi a tippeket, mi az a bébihotel? :shock: Beszélek a többi szervezővel.. :)

Aki tud segíteni aláírásokat gyűjteni, beszélni olyan emberrel, aki sok anyukával találkozik és hintené az igét az lécci írjon privit és mondom, hogy meddig jutottunk. Aki aláírna az is jelentkezhet priviben, nem volt célom, hogy szétzúzzam a topik egyéb témáit, bár örülök, hogy ez az ügy nem csak minket foglalkoztat és ilyen aktívak vagytok :)

Manóci, köszi, szerintem keversz, értem én az évközbeni felvételeket, csak azt nem, hogy miért utasítanak el és tesznek várólistára nyilvánvalóan rászorultakat (egyedülálló anyuka) és miért vesznek fel közben olyanokat, ahol pl van kistestvér.

Futok, juj de késő van...

Kép
siba

Sziasztok!
Siba: egy infó: ma beszéltem a védőnővel, ők hivatalosan nem állhatnak ilyen ügy mellé, nem gyájthet aláírást, stb. DE megkérdeztem, azt lehet, hogy a Vasút utcában a faliújságra kirakni, és ott gyűjteni az aláírást. Valami klassz, feltünő prosi kéne, jó nagy betűkkel, és mellé az aláíró ív, hogy észrevegyék azok is, akik esetleg amúgy nem hallottak róla.
Bocsi, hogy így beleszóltam... :oops:

Ma voltam Beáéknál :) És nemtom ő írta-e már ide, de én most írom: minden szerdán és pénteken 10.15-től baba-mama torna van, ahol a mamák tornáznak ababák meg játszanak. Akár felügyeletet is lehet kérni :) Igaz Bea? :wink:
Remélem, tudok menni holnap :)

Puszi Nektek, menjetek ki, amíg még jó idő van :)

Kép
Kép
agica123

sziasztok!

mi is voltunk tegnap beíratkozni oviba, az újat nem is vettem célba, mert azt már korábban mondták, h nincs esély, a másik közeli a szt.lászló, ott is kaki a helyzet, 15 hely van, és csak tegnap 30-an jelentkeztek. úgyhogy csak reménykedem, h valahová bejutunk.

ja, és persze rögtön megfordult a fejemben egy magánovi létesítése. :lol:

Ági,
helyileg pontosan hová is mész? viszed mind a két gyerköcöt? nálunk most V alszik, de ha felébred, megyünk kicsit csavarogni. már javul, még néha köhög egyet-egyet, így ma beleerőltettem egy kis kanalast, nem kis harc árán. csak a mézes tea, kakukkfüves fürdö, mentás hátkrém, fokhagyma és egyéb természetes praktikák nem hoztak teljes gyógyulást.

cuppancs
ficánka

Siba,ok.értem mire gondoltál :wink: Teljesen egyetértünk!Ezt látod én sem értem, hogy járhatnak olyan gyerekek akiknek az édesanyjuk nap mint nap tud menni értük délben, meg egykor, és de. meg gondolom malmozik Meg volt már akit itt-ott láttam is.Pl. körmös, saci szépségszalon, kondi terem stb.stb. :twisted: :twisted: Na, ez a nem mindegy!Nekem hiába van itthon tesó, azért én valahogy sose unatkozom, és sajna nincs időm ilyenekre :evil:
Kérdőívre jó 5let a védőnők faliújságja!Persze aláírjuk mi is :wink:

Fic, A Szt. Lászlóba is csak 15 hely van????? :shock: Ne mááár ez tényleg vicc!Akkor a Dévay jobban áll, oda 20 :!: :twisted:
Örülök, hogy jobban vagytok.De hallod te jó sok Természetes megoldást kipróbáltál?! :)

Ági, :wink: :lol:
manóci

Manóci,
nekem ezt mondta a vezetőnéni. elég gázos, és amúgy is 120%-ra próbálják tölteni az ovit, szóval sokan vannak. ez van, reménykedem. természetes megoldásokból még van néhány a tarsolyomban, csak itt kicsit nehezebb beszerezni a hozzávalókat, mint pesten volt, ott nagyon közel volt a jó kis piac (Fővám tér), itt meg még keresem a lehetőségeket. Te hol veszed a zöldséget, gyümölcsöt?
ficánka

Sziasztok!
A Babuka a Rosenbach u. 36-ban van, Beáéknál :) Amiről korábban már ő maga írt! Ma nem voltam, mert totál elfelejtettem, hogy Rékát visszük kontrollra a Bethesdába.
A jobb füle még midnig nincs rendben :shock: :o :cry: :evil:
6-8 hét múlva megint kontroll...komolyan mondom elegem van!!!!!!!! Tiszta sokkot kap, ha bemegyünka rendelőbe, alig lehet megvizsgálni....Egy jótanács lányok: ha egy mód van rá, a János kórházba a gyermek fül-orr gégészetre be ne tegyétek a lábatokat, főleg ha dr. nemtomilyen Roland vagy Rajmund vagy micsoda rendel....Rékus azóta ilyen, mióta ő "megvizsgálta".....
Mind1, remélem, ez lesz az uccsó vizsgálat és jövő télre megerősödik...
Nem merek kimenni ebben a szélben basszus....
Manóci, Fic, nincs kedvetek átjönni játszani???
Manóci: mi volt mérlegelésen???
De lehet, inkább hívlak ;)

Kép
Kép
agica123

Sziasztok!

Ágica,
gondoltam, h ott van a torna, csak nem voltam benne biztos. :oops: sajna az üzidet csak most olvasom, most meg már nem megyünk át, mert még Vincsenzó alszik, lehet, h Rékus is bealudt. (?) Holnap elugrunk reggel az outletbe, de olyan 10-től már szabadok vagyunk. Igaz, Vince még néha krahács és taknyos is, úgyhogy biztosan jobb lenne egy kis kinti program, csak lenne olyan idő! Na majd meglássuk! :)

Iszonyú, h egy ilyen kakamatyi doki mekkora görcsöt tud okozni egy ilyen kis gyereknek. Szegény kicsi Rékus! Biztosan van valamilyen módszer a feloldására, nehogy benne maradjon ez. Van esetleg gyerekpszichomókus ismerős?
ficánka

Szia Fic!
Rékus nem aludt...ellenkezőleg :shock: tiszta téboly van itthon, egy olasz család is megirigyelné :):) :roll:

Ajánlom, hogy holnap jó idő legyen, és Rékust rákötözöm a motorjára, mert enyhén túlteng benne az enerdzsííí :)
Az outlet nem csak 10-kor nyit?? :oops:
Inkább téleg kint kéne lenni, mert ha taknyos még Vincus, nagyon félek, hogy ráragad Rékusra......Persze bárhol elkaphatja....szóval mind1, gyertek nyugodtan :)

Siba: mizu az aláírásgyűjtéssel kapcs??

Kép
Kép
agica123

Sziasztok,
A tornával kapcsolatban szeretném írni, hogy egyszerűen összejöttünk néhány ismerős anyukával és Dia - aki szerintem egy nagyon klassz gyógytestnevelő és fitnesz-edző - bíztat minket a mozgásra. Szóval az egész nagyon házilagos, de izomlázam azért szokott lenni.
Most pénteken Dia nem lesz itthon, így nem mozgunk. Már persze a napi állandó gyerekcipelésen kívül:-)

Ha valaki komolyabban szeretne mozogni, akkor Dia Sacinál tartott óráit merem ajánlani, ott igazi izzasztós edzéseket tart.

Az ABS-es kezdeményezésről van valakinek infója? Mi lett vele?

Sziasztok, B

Beusa
Kép
beusa

Sziasztok!

Ági,
úgy látom, Vince egészen jól van. mindjárt megnézem az outletet, nehogy korábban menjünk, mint nyit! :shock: köszi, h szóltál. ha hazaértünk, kereslek, hogy éppen hol vagytok!

Bea,
ez a torna nagyon jól hangzik, épp ilyesmire vágyok. a ferencvárosi művházban csináltunk hasonlót a barátnőkkel, szuper volt. mi az az ABS kezdeményezés? :roll:

Tegnap voltam Téka táncházban a Fonóban, nagyon jól esett. Jó néha kicsit elmenni és feltöltődni. Persze a mozgás sem árt, és ez a finom minőségi zene ... Vince felébredt, mikor hazajöttem, és nagyon örült nekem, de előtte még jó volt látni őket, ahogy apukájával nagy egyetértésben húzzák a lóbőrt. :lol:
cuppantás
ficánka

sziasztok!

már akartam kérdezni, Ti beoltatjátok gyereket kullancs ellen? és más alternatív védőoltás?

Ági, Siba,
ma jó idő látszik, kicsalom Vincét a játszira. már ha hajlandó lesz a kis herceg. mostanában elég dacos, és főleg induláskor és este fürdetés előtt szokott lenni hiszti. ááááááááá :twisted: igyekszem kezelni, de nem mindig jön össze.

cuppantás
ficánka

tudjátok, hogyan kell a profilban pl. a tartózkodási helyet megváltoztatni? én olyan béna vagyok, nem sikerül! :oops:
ficánka

Szijasztok!

Ficánka, az oldal tetején van két lenyíló doboz, a másodikban (segédlet) nyisd meg a profilt, miután beléptél és ott tudod módosítani a tart. helyet. :)

Kullancs szerintem igen, mi csak agyhártya ellen oltattunk, de amúgy a nem kötelező védőoltások egy hosszabb téma, gyógyszerlobbi genszterkedése vagy biztonság, sose tudom eldönteni, így inkább nem nagyon oltatok, ha nem muszáj.

ABS kezdeményezés bedőlt, beszéltem az Erikával.

Aláírásgyűjtés halad, hír: az ív aláírható a GABÓCA ABCben :) A tulaj srác kitépte a kezemből a tollat és kérte, hogy tegyünk ki egy figyelemfelhívó táblát az ajtóra. Szóval nagyon jó fej. Egy néni is kérte az ívet a játszótéren, hogy aláírathassa az egész családdal. :)

sziasztok

Kép
siba

Fic, igen mi is a kullancs ellenit adattuk, aminek most lesz Esztinél a harmadik , azaz utolsó darabja.A kicsinél meg az elsőt fogom most adatni. :wink:

Siba,Teljesen egyetértek oltásügyileg! :wink: :wink: :wink: Nekem ue. a véleményem, és így csak a kötelezők+ a kullancsos maradt!
Kérdőív, OK!!
manóci

sziasztok!

micsoda tré idő, remélem holnap jobb lesz, mert kinti sütögetést terveztünk, és már ott figyel a hűtőben a bepácolt 3kg husika. nem szeretném bent csinálni, kint sokkal hangulatosabb!

Siba,
köszi a segítséget! tegnap beszéltem megismerkedtem a párom barátjának a feleségével, rögtön mondtam neki az aláírásgyűjtést, és ő is segíteni fog. :lol: Gabócának örülök nagyon! plakát ügyben mi újság?

Manóci,
igen, én is hajlok rá, h beadassam Vincének, csak most informálódok.

csodás hétvégét mindenkinek!
cuppantás
ficánka

sziasztok!

vasárnap csúcs volt a sütögetés! hála Istennek gyönyörű időnk volt, most már maradhatna, de megint valami jégesőt meg vihart rebesgetnek, úgyhogy jól pakoljátok össze a cuccokat kertben/teraszon!

Ági,
mi újság Veletek? minden ok, ugye?

Manóci,
:wink:

cuppantás
ficánka

Sziasztok!

Néha olvaslak benneteket!

Ovi téma! Én nagyon örülök neki, hogy bent vagyunk mindkét gyerekkel! Minden potko nélkül!Szerintem nem sok értelme van az aláírás gyűjtésnek, kinőnek a gyerekek az oviból mire lenne eredménye. Én már inkább a sulira gyurnák! Persze nekem már az a fontosabb! Ja és van alapítvány, amit lehet támogatni és ez sokat jelent, csak utalva arra hogy lehet gyes mellett bejuttatni a nagyobb gyereket!
Ja és én is jártam a Saciba, mikor volt már ovi a kicsinek de én még a szabit töltöttem ami majd fél év volt a 2 gyerek után. Ezt is kalkuláljátok bele! Különben a kicsoportban tényleg sok kistesós jár, meg merem kockáztatni hogy 30% körül.
Oltás! Mi is agyhártya és kullancs és a kisebbnek volt Prevenar, mert sok felsőlégúti infekciója volt. A bárányhimlő szerintem nem éri meg. Az oviban sem jött be 100%-an, volt aki be volt oltva és mégis megkapta, persze nagyon enyhén. Szerintem főleg lányoknál gáz, mert nem tudják meddig véd, és mi lesz ha pont szülőképes korra lesz megint fogékony!!!
Zöldséges! Tudom ajánlani a pátyit, a gumis mellett, mi már legalább 2 éve odajárunk, Férjemet ismerik és nincs kifogás, persze én mellé szoktam nyúlni, de Robinak már szólnak....mit ne vegyen...
Gabócával vigyázzatok ( de nagyon!!!) a mézédes mosoly mögött más lakik. Tapasztalat, itt lakunk, 3 éve ismerem! Én vásárolni is csak akkor megyek oda ha nagyon kell... Ez csak jótanács! Csak egyszer fáztok rá és többet nem jöttök felé!

Na további szép napot és tavaszt!
Ja és bő.bő túl vagyunk az orrmandula kivételen! És a munka is beindul és már csak 1 vizsgám van és az államvizsga!

Ja igen szó volt gégészről! Ez nekem is nagy fejtörés volt, hosszú vajúdás után mi Katona Gábor mellett voksoltunk, a Heim Pálba Ő az oszt vezető. Van magánrendelője a IX kerületben, neten megtaláljátok, és nekünk bejött, ja és a biatorbágyiakat előnyben részesíti most költöztek ide a lakóparkba a lányáék! A kórház is nekünk meglepően jó volt, sokkal rosszabra készültem!!!! Pedig nem tudták hogy egészségügyis vagyok, és max. mellénk álltak!
Akit még javasolnak az budakeszin egy doktornő a szanatórium utcában van mag. rendelője és a Szt. Imrében dolgozik, állítólag Ő is jó, de ott nem voltunk! Van teloszámom ha kell valakinek!A betesda szerintem is rémséges, onnét én is menekültem, pedig uncsitesom ott doki! Na megyek vasalni!

Üdv mindenkinek
Kinga
döngy

Kinga,de jó hosszú életjel volt :) tök jó, hogy jelentkeztél!Akkor ti is átestetek pár dolgon amióta nem jelentkeztél :? :wink: De a lényeg, hogy rendben vagytok!!
Ovi, hát igen, neked már nincs vele gondod :P De azért ti szerencsésebbek voltatok.Mert pont akkor töltöttétek a naggyal a 3-at amikor nyílt az ovi.Akkor pedig mindenkit felvettek, mert fel kelett tölteniük! A tesóval meg már ugye eleve tesó, és mentél vissza melózni, tehát duplán fel kellett venniük!
Mi meg pont egy évvel vagyunk sajna odébb :? Dehát ez van!Remélem a sulival már szerencsésebbek leszünk!Majd meglátjuk mikorra is lesz meg az új 12 osztályos, de örülnék, ha az meg pont akkor lenne mikor kezdenénk :roll: :)

Vizsgáért megya drukk, ügyes légy :wink:

Mandulával, köszi, de nekünk hála istennek egyenlőre nincs ilyen gondunk!/kopp,kopp/

Ficánka, :wink: :) értem!

Ági,eltűntetek???!!!! :roll: Mi van, csak nem Rékussal valami??
manóci

Halihó!
Nem tűntünk el, minden oké :)
Ki jön ma játszóra??? :)

A Bethesdával kapcs. csak annyit, hogy a kórház tuti, mindenki nagyon rendes, csak iszonyat tömeg van....Mindenki oda viszi a gyerekét, és rengeteget kell várni még időponttal is :(
A Szent Imrében mia Horváth Zsuzsához jártunk, aki egy angyal, csak Rékus még nincs se 3 éves, se 15 kiló, ezért Ő nem tudta volna vállalni ott a műtétet! De ha jövő télen megint gond lesz (eddig úgy néz ki, megúsztuk...), akkor oda megyünk, mert addigra biztos meglesz a15 kiló :)

Na pussz, gyertek játszóra!!!

Kép
Kép
agica123

Halihó :lol: !

Kinga,
tényleg szép hosszú hsz volt, gyere gyakrabban! jó olyat is hallani, h valakinek szerencséje volt az ovival, de hidd el, nem felesleges a kezdeményezés, és egyébként suli témát is érint. és ha esetleg nálatok beficcen Hármaska, akkor Te is érdekelt leszel újra, nem igaz? :wink: persze nem akarok vitázni, kellenek a különböző vélemények. mit dolgozol? és mekkorák a gyerekek? és mit vizsgázol?

Mandula nálunk is rendben van, hála Istennek. Most épp jó börgyogyit keresgélek, mert V arcán vannak kiütések, amik kiújultak, és csúnya piros és viszket is neki. Már 3 szakembernél voltunk, de a szokásos sablonszövegen és a szteroidos krémeken túl nem sokat tudtak segíteni. Az utsó egy magándoki volt, az a krém működött is egy ideig, de most nem akar használni. Ha van ötletetek, írjatok!

Oltás: én is beadatom Vincének a kullancs ellenit, bár most kaptam homeós tippet is agyhártya gyulladás és lyme megelőzésére. De ez kell ahhoz, h megnyugodjak.

Manóci,
vártunk ám ma Titeket a játszin Ágiékkal. Ma nagyon sokan voltak.

Ágica,
köszi a kedves vendéglátásért, nagyon jól éreztük magunkat. persze még lesz sok-sok ismétlés remélem itt és ott is! aztán Vince megnyugodott, és szépen el is aludt. láttam rajta, h fáradt már, és ezt a sírást amúgy sem tudtuk volna megúszni, sőőőőőőőőőőőőt, ha még fáradtabb, akkor még nehezebben nyugszik bele a döntésembe. délutánra bejelentkezett anyukám, így most nem megyünk át, ne hari! holnap meglátjuk, h milyen idő lesz, majd beszélünk!

cuppantás
ficánka

Szia Ficánka!

A fiúk Domonkos 3,5 Levente jan-ban volt 5. A munkát január végén kezdetem és nem tudtam visszamenni a régi helyemre, be a városba, így most Budakeszin a Rehab Intézetben a szeptikus osztály főnővére vagyok. Ide szerettem volna a rendelőintézetbe, de nem bír felépülni.....
A suli pedig az Eü. szalmenedzser, mert untam itthon a babánt már a 4. év körül, viszont most gáz mert új munkahely , suli, meg ezer gubanc a fiúkkal, volt itt lyme gyanú meg orrmandula kivétel január óta! De már túl vagyunk a nehezén remélem! Az utolsó félév ütközött a sulinál, vagyis ütközik!
A Száray doktornőnél rendelő bőrgyógyásznál voltatok? Nekünk bevált, bár szerencsére a lyme gyanúja nem jött be!

Ágica! Nekem a beteda gégészetén egy idősebb nőcit sikerült kifogni és szörnyű volt, pikk pakk közölte hogy rettenetesen hall a gyerek és azonnal műteni kell, igaza volt mindenben de a tálalás valami kaotikus volt, bőgve jöttem ki, pedig egy szűrővizsgálatra vittem gyereket panasz nélkül.Különben én is oda jártam mindenre kivétel a szemészet mert az szupi a Heim Pálba, ( Dr, Gotlieb) na meg most az ortopédiát is tudom ajánlani vagyis 1 dokit! ( az ő nevét meg kell néznem)

Manóci neked is pusz!
Sziasztok!

Kinga

Ja és ne fessétek az ördögöt a falra, gondolkodtam a 3-on de félek bevállalni, annyi rosszat hall az ember, és most 2 egészséges gyerek után kockáztassak? Szóval nem tudom kicsit félek, pedig a lelkem lehet hogy szeretné főleg egy kiscsajt...........de ha pasi lenne???????? 4 pasival az élet????
döngy

Ficánka,Ági,aranyosak vagytok, hogy vártatok, de ma eléggé be volt táblázva a de.-öm!
Konkrétan: Kép , Kép !!
Úgyhogy mára ki is fáradtam.Ja, és du még: Kép

Kinga, :) Elgondolkodtató valóban egy harmadik.Én soxor még a másodikon is, dehát azon ugye már hiába :oops: :lol: :lol: :lol: De sok igazság van a kételyeidben.
manóci

Sziasztok,
Ficánka,

Bőrgyógyász: nekünk nagyon szimpatikus dr. Torma KAtalin, ő rendel Száray doktornéni rendelőjében szerda délutánonként. Ez van a névjegyén: bőrgyógyász-kozmetológus, gyermekbőrgyógyász. Ez utóbbi állítólag ritka, mármint hogy valaki a gyermek szakrészét is elvégzi.
Bejelentkezés: 06 20 352 0872

Kislányom nem visított, ahogy meglátta, pedig nekünk kevés ilyen orvos-találkozóhoz volt szerencsénk :D
Ja és részletesen tájékoztatott, tanácsot adott, szóval megérte a magánrendelés.

Manóci,
szuperek ezek a háztartási figurák:-) Honnan lehet letölteni?

Sziasztok, Bea

Beusa
Kép
beusa

Fú, bőrgyógyit én is alátámaszthatom, hogy nagyon aranyos, és jó dokinéni :) dr. Torma!!Mi is jártunk már nála Esztivel is, és jómagam is :wink:

Bea,figurák:

http://www.addis-welt.de/smilie/index.html
manóci

Sziasztok,

Járható út lenne még óvoda ügyben Közmeghallgatás szervezése, ez civil kezdeményezésre lehetséges, és mivel júliusig dolgoznak, ezért nagyon rá kellene hajtani. A közmeghallgatáson a polgármester van jelen, meg ugye mivel óvoda téma, gondolom az óvodavezető is ott lenne.

Vélemény?
vzsuzsi

Írtam is:
Tisztelt Polgármester és Jegyző Urak!

Ezúton szeretnék közmeghallgatást és együtt gondolkodást kezdeményezni a gyermekeim jövőjét érintő óvodai és iskolai ellátás helyi megoldásának témakörében.

2005-ben költöztünk Biatorbágyra, mint sokan mások, itt képzeltük el a jövőnket, ide születtek gyermekeink. Jelen pillanatban azonban egyre többször kell azzal szembesülnöm, hogy gyermekeim óvodai ellátása csak 5 éves kortól biztosított, míg a helyi iskolai ellátási rendszer ugyancsak sok kérdést vet fel.

Szeretnék a többi helyi családdal együtt választ kapni többek között a következő kérdésekre:

-Tervezik-e további óvodai férőhelyek biztosítását a megnövekedett gyermekszámmal arányosan, avagy a családoknak maguknak kell gondoskodniuk a gyermekeik óvodai ellátásról a gyermekek 5 éves koráig ?

- Mi a hosszú távú elképzelése, stratégiája Biatorbágynak a megnövekedett gyermekek óvodai és iskolai ellátásáról?

- Mi, Biatorbágyi lakosok mit tehetünk annak érdekében, hogy gyermekeinket ne kelljen más településekre hordani óvodába, hogy ne szakadjanak ki a helyi közösségből már 3 , 4 éves korban?

Hiszem, hogy egy közmeghallgatás, tényszerű tájékozatatással egybekötve sokat segítene abban, hogy az önkormányzat és a lakosság véleményt cserélhessen. Úgy gondolom , hogy egy ilyen fórum lehetőséget teremthetne arra, hogy közösen találjunk megoldást a kialakult helyzetre.

Válaszukat előre is köszönöm,

Volford Zsuzsanna
vzsuzsi

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?