Sziasztok!
Látom,hogy itt vagytok
...kicsit elfelejtettem a topikot
...
Hát nekünk ismét voltak érdekes szituációink...
A "jó" gyerekek közül kettőt elkezdtek a szülők taekwondo-ra járatni.Mondanom sem kell,baromira örültem,hiszen egy eleve fegyelmezetlen, agresszív gyerek nem biztos,hogy úgy profitál belőle,ahogy kell...
A harmadikat meg apuci otthon tanítgatja harcművészetre,mondván,hogy a gyerek tudja megvédeni a szemüvegét,mert mindig leverik neki (na de úgy,hogy harcol???
).
No,nem kellett sokat várni,megjelentek az ütések-rúgások az oviban.Az oviudvaron délután gyakoroltak a gyerekek egymáson,nagy mellénnyel mutogatták a dolgokat és próbálták ki mindenkin...Én szóvá is tettem az óvónéniknek,akik megjegyezték a szülőknek.Van,ahol értő fülekre talált,de sajnos nem minden szülő és gyerek veszi a lapot...
Na a lényeg,édes kisfiamnál a hétvégén itthon többször is észrevettem, hogy hasonló arcfelé ütésekkel próbálkozik a hugicáján...Amiért rá is szóltam,de nem kapcsoltam,honnan származik a dolog.Míg nem talán kedd reggel volt egy kis eksön köztük,amikor bekukkantottam,láttam,hogy sutyiban a hugi felé rúg....
Ahogy azt a többiektől látta (amúgy egyáltalán nem ilyen típus a fiam!!!)...
Na kapott a seggére és végre összeállt a kép.Megkérdeztem,hogy kiktől látta.Elsorolta a neveket és amikor bementünk az oviba,akkor a 2 nagyfiút szépen odahívtam az ajtóba és elmondtam nekik,hogy amit tanulnak,az nem az óvodába való.Ne mutogassák senkinek,ez csak az edzésre, otthonra való.Elmondtam nekik,hogy Bulcsú ezért kapott ki,mert a húgán próbálgatott olyan dolgot,amit ugye nem is tud...és hogy a hugi nem biztos,hogy meg tudja magát védeni stb....Szl megkapták a fejmosást.Meg is szeppentek és persze délután a szülőknek is szóltam,hogy beszélgettem a gyerekekkel.Teljesen egyetértettek velem,remélem,hogy ők is osztani fogják az észt azért otthon....
A másik szitu uez az egyik nagyfiúval volt.A fiam aznap panaszkodott,hogy kaptak kis gereblyéket az udvaron,h a faleveleket összehúzkodják.És ő elkérte ettől a gyerektől a gereblyét,mire ő azt mondta,majd odaadja,ha kedve lesz hozzá
!
Na még ezt is megkapta tőlem aznap reggel.Elmondtam neki szépen,hogy az önkényuralomnak jó,ha vége lesz(szeret főnököt játszani és ezt mondja is,hogy ő a főnök
...).Mert ha ezt így folytatja,akkor az iskolában mindenki utálni fogja,ha így viselkedik.És hogy nem az a válasz,hogy odaadja,ha kedve lesz,hanem mondja azt,hogy még egy kicsit dolgozik vele és odaadja....hát elég furán nézett rám a kölök,de aztán másnap a fiam boldogan mesélte,hogy amikor megint kérte tőle a gereblyét,akkor ezt válaszolta és oda is adta....
Na mit szóltok?????
Csilla
örülök,hogy rendeződtek a dolgok az oviban
.AKkor azért megérte foglalkozni a dologgal
!
Erika,szia
:):)!