Új privát üzeneted érkezett!

Monee: Igen, 70. Azért nem tartottam soknak, mert nem kellett magánrendelésre mennem... Ha összeadod, hogy mennyit fizetsz ki egy magánrendelésen a szülésig és aztán a szülésért mennyit kér a doki, akkor ahhoz képest ez baráti ár ;) Vagy rosszul gondolom?

Hajrá tápénz! Ne hagyd magad, ha úgy érzed, hogy sok a munka, akkor le kell adni. Van, aki olyan jól bírja a terhességet, hogy szinte végig dolgozik. Nálad ez hamarabb jött el, és ez egyáltalán nem baj... ;)
Jövő héttől én is táppénzen (vagy betegszabin) leszek :roll: Tényleg ez hogy megy? Elmész a házidokihoz aki kiír vagy a nőgyógyász javaslatára történik mindez? (Szerencsére elvileg veszélyeztetett terhes vagyok,amiról papírom is van, az elég?)

Kép

Kép
bettica

Monee: látod, így lesz a legjobb, pihizhetsz ezerrel! Én első perctől kezdve táppénzen vagyok, és nem bántam meg!!! Mondjuk elég stresszes munkahelyem van, és nem lehetett volna csak úgy nyugisan dolgozgatni....

Bettica: egy telefont megér!! :wink: Ja, egyébként ha a házidokid hajlandó volt terhesség alatt felírni, akkor szerintem szopi alatt is simán fel fogja írni...
Vendég

Bettica: így tényleg nem sok a 70. És mi lenne, ha mondjuk továbbra járnál magánba, és nem adnál, csak kevesebbet? Hm??? Mert azért a 32. héten dokit váltani nem biztos hogy szerencsés... Én legalábbis így gondolom...
Nekem úgy volt, hogy a 36. hétig magánba jártam önszántamból, és utána már mondta a doki, hogy menjek hozzá a kórházba, mert ugye utána már hetente kellett menni.... Na meg a túlhordás miatt utána naponta... 11 napon keresztül...
Vendég

Bettica!

Nekem azért sok, mert mint mindig, nincs ennyi pénzünk.
Hogy mondjam, hogy ne legyen félreérthető?! Nekem nem ér ennyit pénzben a szülés... szellemiségében, szépségében persze százszor ennyit is megér, de pénzben nem.

Az szerintem állati nagy gáz, hogy a nehéz anyagi helyzetben élők, erőn felüli pénzösszegeket dobnak oda az orvosnak, „csak azért”, hogy normális legyen velük a szülésnél. Mi nem tudnánk (nem is akarok) ennyit összegyűjteni a dokinak, ez egészen biztos. Gyakorlatilag az egész egyszeri anyasági támogatást odaadod a dokkernek a szülés után. Engem felháborít ez, pláne hogy nem rég olvastam valahol (le merték írni!) hogy tulajdonképpen ezt azért kapjuk, hogy utána odaadjuk a dokinak a szülésért. Hát tudod mikor! Abból lesz második babakocsija a gyereknek, téli ruhája, stb. minden, amit nem kell feltétlenül előre megvenni.
De 70 ezerből megvan a kerítésünk és a teraszunk alapja, ami szintén „kell” a babának, hogy ne lopja ki senki a babakocsiból utcáról bejövet, vagy hogy legyen hová kitolnom levegőzni.

Nem csinálok a táppénzből nagy ügyet. Nem mondom, hogy összeszorított foggal nem bírnám tovább még, hogy én is pályázhassak a „Hős kismama” címre, de nem akarom, otthon akarok lenni. Anyagilag sem ér minket ez miatt semmi hátrány, akkor meg mi a fenének szenvedjek itt. Nem éri meg, ennyi az egész. :)

Táppénz:
Én úgy tudom, hogy terhességgel csak úgy tud a házidoki kiírni, ha minden hónapban viszel róla neki egy, a nődoki által kiállított papírkát, hogy ő javasolja a táppénzt. E nélkül sajna a házidoki nem tud hosszú időre kiírni.
Én most éppen azt próbálom kibulizni, hogy a jövő héten hétfőtől csütörtökig valami náthával írjon ki a házi dokkerem, pénteken megyek a nőgyogyóhoz, ő meg majd adja a javaslatot a terhességi táppénzre.

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

monee, a legtöbb doki csak a magánjába fogad.
de mi van, hogyha utána a megelégedésed alapján adnál? mit csinál, ha nem kap, vagy nem kap 70et, csak 30at, feljelent??????

sztem egy kicsit azt mi betegek is elrontjuk. a kórházban mellettem fekvő csajszi egy 3órás műtétért egy százast fizet majd a dokinak. na az már sztem egy kicsit túlzás. 65E a nyugdíja, elmondta.

akinek nincs ennyi azt már meg se műtik? mondjuk igy akármennyi fizut is adnak a dokiknak, akkor se szűnik meg a hálapénz. gondold el, napi 1 nagy műtét + 1-2 kisebb, szülések néha, stb....
egy több millió nettó havonta. tudom, nem minden doki keres ennyit, de egy kicsit túlzás.

Kép

Kép
csillagfény

Csillag!

Ezen én is gondolkoztam. :twisted:
Megbeszéljük a csomó lét, mindenki beígér mindent, de a borítékba csak mondjuk 30-at rakok a végén... :twisted: Höhö... nekem ez tetszene! :lol: :lol: Akkor már késő, mit tud csinálni velem?! :D

Monee

Monee

Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Ági!

És nem is alszotok vele egy szobában, ugye jól emlékszem?
Hát nem tudom, akkor talán a foga, de az is lehet, h. ti is úgy lesztek, mint anyuék velem, meg mi a deddel, h. 1 éves koráig rettenet lesz, de utána kisangyal.
Hát végülis, az már csak bő 7 hónap! :roll:
Kitartás!

Bettica!

Szerintem azért előbb tényleg kérdezd meg a dokidat is. Az orvosok közt ill. kórházon belül néha olyan hatalmi harcok folynak, amiről a civileknek fogalmuk sincs, és egyáltalán nem biztos, h. jószántából fejezte be a kórházi rendelését, lehet, h. simán kifúrták!

Monee!

Menj táppénzre! A szervezeted tudja, h. mit bírsz!
A börzével kapcsolatban (láttam, h. írtál a másikon), nem olyan rémes ám, mint első látásra!
Alapok:
- kívül minden olcsóbb, valószínűleg ott kevesebb a helypénz
- célszerű figyelni az árakat, mert vannak kereskedők is az eladók közt, akik duplaannyiért próbálnak eladni cuccokat! Különösen érvényes ez a büfésor felőli turkálónak álcázott lehúzásra, ahol nagy nehezen kiturizol magadnak a válogatatlan ruhahalomból vmit, erre kiderül, h. pofátlanul drága! :evil:
Ennél jóval gyorsabban és olcsóbban megkapod bárhol máshol!
- ha majd már tudod, h. fiad lesz v. lányod, akkor leegyszerűsíti a keresést, mert lány esetén a rózsaszín kupacokat érdemes nézni, fiúnál meg a többit.
- a nagy rész közepén vannak normálisabb viszonteladók, akik aránylag jó áron árulnak szépen osztályozott kupacokból minőségi cuccot. A többség szerintem náluk kezd, mert az a legegyszerűbb: odamégy, megmondod mekkorát, mit keresel, rábök egy kupacra, oszt átnyálazhatod. De 10-re már erősen ki vannak fosztva!
- Célszerű fél 7-7-re menni, gyorsan körülnézni kívül, és, ha belefutsz vkibe, aki most hozta ki a gyerek kinőtt 56-62-es ruháit, amik alig használtak, jó minőségűek (prince oliver, kenguru gold, ill, angol turi), akkor arra azonnal lecsapni.
- A többi cuccot még mindig összeszedheted belül! A rucik szoktak először elfogyni, az egyebek csak később kerülnek fel a pult alól, mert drága a helyjegy és kicsi a hely. Ha pelenkázót v. nagyobb dolgot keresel, akkor célszerű a pultok alá is benézegetni ill. rákérdezni, hátha otthonhagyták (nekem így lett gumislepedőm!)
- ha majd többszöri börzézés után találsz vkit, akinél ismételten szimpatikus cuccokat találsz, azonnal kérd el a telefonszámát, mert így később magánba elintézhetitek a dolgokat, hiszen amit az ő gyereke kinő, az egy jó darabig tökéletes lesz a tiédre (ezt sajnos nekem is csak későn súgták meg, pedig volt egy csajszi, akinek a kisfia pont egy mérettel volt nagyobb, mint a ded és 3 egymástkövető börzén is minőségi cuccokat vettem nála, aztán eltűnt. )
- a használt babaüléses pasinál nem célszerű babaülést és hasonlókat venni ( ő a Boribonos a Mecsek Áruházból), mert pofátlanul drága. Viszont vállfázva egész jó gyerekruhái vannak. Bár az árai ott sem igazán, de egy egy jobb darab talán megéri.
- Alkudni, alkudni, alkudni!!!! Ha vkinél egyszerre több dolgot is veszel, már elég jól le lehet alkudni a darabárat!
Jó börzézést!

rambóka

CSillag, hát igen, néha túlzásba visszük a hálapénzt...én sem kapok basszus, pedig annyi hülye ügyfelet elviselni.........és még mosolygok is a dokikból meg úgy kell kihúzni mindent...

és még a 70 nem is sok, ugye hallottunk többet is itt is...na a vesszőparipám a laparért a sok pénz (bocsánat akit érint)

én a hsg-ért 0 pénzt adtam, a laparért 15 körül, a császárért meg 40 körül, azért írok kb összeget mert mi ajándékot vettünk és nem pénzt adtunk....és tök boldog volt a dokim és még a varatokat is kiszedte....(megint bocs az érintetteknek)
Vendég

LAfika!

Egyetértek.............. Ajándékot vettem a szülésznőnek, amit a lakásában remélem szívesen elnézeget, és tettem bele egy kisebb összeget. A doki nem kapott ajándékot csak egy még kisebb összegű borítékot. Sajnos nem tetszett neki az összeg, de én is jártam magánban is hozzá, és beleszámoltam azt is, meg azt a kb. 20 perces melót velem, ennyit töltött ugyanis időben nálunk, mikor Nóri született. Ez van.

Szeretném jelenteni, hogy ma hajnalban kapott utoljára Nóri a habermanból, azóta ciczünk! Mindkét oldalról, bár a jobb oldal harcos még kicsit!!
Nem merem elkiabálni, de annyira nagyon remélem, hogy egy-két esetet kivéve eltehetjük a Habermant!

Kincs?????

Zsizsik????

Kir?????????????? (Igazad volt, a fejéstől jobban megedződtek és kifordultak a mellbimbók!!! Mikor olvastam a hsz-t, akkor kicsit jobban reméltem, hogy sikerülni fog!!!!)

Monee!
Igenis maradj csak itthon! Jól teszed! Pihenj, lazulj, és a többi!

Bettica!
Hát ez igen meglepő így a végére............ És egyben irtózatosan kellemetlen is! MAjd mesélj!

Ági!
Kitartás, kitartás! Forró fürdő, napközben alvás és pihenés, amnennyit lehet, készülj az estékre, hogy legyen erőd! Semmilyen jobb tanácsom nincs.... Ki kell bekkelni és kész!

Rambóka!
Pihensz??? Gergő hagy? Hogy vagytok?

És Te Csakegy??? A kajamennyiségedtől az eszem eldobom...... Nekem egy túrós lepénytől is lelkifurim van, pedig megbolondulok az édességvágytól! Ráfogom a szoptatásra (nyuszira :lol: :lol: :lol: )

Zazyy! Köszönöm........... :oops: :oops: :oops: :oops: Én is imádom no! :)

Norka! Bizony, kikerekedett!!! :) Védőnőről majd mesélj jó????? Hihihihihihihihihihi Remélem Bogi alkot!
Vendég

Kandika!

Annyira sajnálom............. Lopják az idődet....... A francba!
Másik doki sem csinálná meg? Vagy másikhoz meg nem mész?
Vendég

Sziasztok!

Amire emlékszem próbálok írni.

Kavicska micsoda vétek,hogy nem ismered a slambucot (mi cserászkának is hívjuk :P ) következő topiktalin felvesszük az étlapra :wink:
Hogy vagytok?

Mona gratula a szopihoz!
Nekem lassan kezd elegem lenni az édességből, a vasárnap sütött sütimből még van...bár azt mondták szopi alatt van aki többet eszik és hízik mint terhesség alatt..remélem nem tartozom ebbe a kategóriába.
Mellszívót vettél??

Csakegy Rambóka ?

Monee táppénzre simán mehetsz! A nődokid beírja a kiskönyvbe,hogy pihenés kímélet stb és a házidokidnak egy szava sem lehet!!!!! A terhesség végéig!!! Irány haza, addig tedd meg míg nem fogod bánni!

Ági remélem hamarosan javulás lesz nálatok!!

Gina??????

Bettica :shock: nem semmi, tisztázzátok a dokiddal inkább még most! Alváshoz drukk! Én magánba jártam a dokimhoz 4alkalom volt 17ezerft ,sztem ez semmi....bár a kötelező dolgokat tb-ra a védőnő írta fel....és szülési tarifáról szó sincs! Annyit adunk amennyi van és akarunk. (20-100-ig hallom de sokan az alsó érték körül mocorognak, ami sztem normális)

Mi jól vagyunk, 11kg hízásnál tartok, pocaklakó még mocorgó. :) Csütörtökön dokizok, éjszaka szültünk álmomban, császárral és simán is :shock: :lol: ...ahányszor pisilni keltem annyiszor emlékeztem,hogy vmi módon szültem :lol:
Nagyon különleges időszak :D ha az első uh-képekre élményekre mocorgásra gondolok, bőgök ha a szülésre meg izgalom fog el,hogy mikor és hogy kezdődik és milyen lesz a pocaklakóval végre találkozni.....az egész terhesség és szülés csak azt mondom élmény és csoda! Egy éve túlstimus gondjaim voltak, ha valaki azt monda,hogy rá egy évre szülök nem bizti hogy elhiszem..
na befejezem

Legyetek jók szép napot!!!
Vendég

Sziasztok!

Kandika én se értem tisztán a sztorit, de pü-ben megbeszéltük...

Monee: táppénz. Pláne anyagilag nem is jársz rosszabbul. Mondom ezt én, a sztahanovista, de lám, már én is jobb útra térek lassan... olyan gyönyörűen hárítok el magamról mindent, hogy az emberek csak lesnek... de nem érdekel. Mocorog bennem az anyatigris...

A védőnők kérem szépen olyan jó beosztást élveznek, hogy áprilisban elmennek nyaralni... na most gondoljátok el, hogy a 14.hetem taposom, és még nincs kiskönyvem. Hihihihhhiihii. Tudom, ez nem vicces, de magamon röhögök... szóval hogy ez már nem az első terhesség... látszik is...

Akkor most a kérdésem! 12 hetesen mit szoktak levenni a kismamáktól? Teljes vérkép? Pluszban még mit?? Elintézetem most magánúton, önként, mert tényleg a pofám leszakad... segítsetek, ha valaki emlékszik!

Az orvos-hélapénzes dologra. Hát igen. Most én vagyok rá a példa, hogy aki nem ad, nem kap külön figyelmet, azt leszarják. Mert ugye anno mikor eltört a vállam, szilveszter előtt az ügyeletre mentünk be a Jánosba, ahol a doki rám se nézett, úgy írta meg a jelentést... a kontrollnál szintén rám sem nézett, meg sem fogdosta a vállam, és rábólintott az értékelhetetlen RTG leletre, hogy OK... (és közben gitározott).
Ezek után, az OBSI-ban most persze már megy a kapkodás némi extra figyelem (és pénz) kíséretében, immár 3 jó hírnevű szakember állapította meg, hogy azért szenvedtem annyit, mint az állat, mert a csont sincs a helyén. Azaz most már 90%, hogy műtenek 2009 elején (pici baba mellől nem vagyok hajlandó ezt bevállalni, csak ha már 4-5 hós lesz). Ma a vállra szakosodott gyógytornász kicsit megmanuálterápiázott, aztán szomorú mosollyal közölte, hogy ne reménykedjek nagyon...

Ezek után kérdezem én: akinek nincs pénze, az lerokkan?

Mit tennétek a helyemben? Írnátok panaszos levelet a gitározós kollégára? Mert a férjem legszívesebben beperelné.

Komolyan mondom, nem is annyira magamat (bár szívesen kihordtam volna a babát + szoptattam volna már ép vállal, karral) sajnálom, hanem azt a sok szerencsétlent, aki hozzá kerül, és akit ugyanúgy nem lát el rendesen!
Vendég

Elgondolkodtató Norka, amit a férjed mond.
Nem is a pénz miatt..... Ehhez azonban egy remek és bevállalós ügyvédet kellene keresni, olyat, aki a kiharcolt "fájdalomdíjból" fog jutalékot kapni, és ezt így el is fogadja.

Lehet, hogy meg kellene fontolni. Az egészségedet nem kapod vissza, majd csak jóval később, de azért gondold végig....

És igen, bár lehet, hogy csak költői volt a kérdés, de akinek nincs pénze, az bizony esetleg le is rokkanhat........ :( Itt tarunk jelenleg. És nem remélek sokkal jobbat hamarra, max ha összeomlik a rendszer, talán akkor majd hozzányúlnak végre!

Gondolat ébresztő:
Megkaptam a számlát a szülésnél, no mert hogy az kötelező már mostanság.

3 napi ellátásért:
Nóri ellátása 52 ezer Ft.
Én ellátásom 94 ezer Ft.

A szobáért naponta fizettem 7 ezer pénzt magánban, az ebédet nem szívesen részletezem, el tudjátok képzelni.

Még oxitocint sem kaptam, egy öltés van a gátamban, és kétszer zuhanyoztam csupán, még a villanyt is csak a végén kapcsoltuk fel a varráshoz...... Mi az istenharagja került ezen még így is 94 ezerbe??????????????????????????? No jó, a lepedőket sűrűn kellett alattam cserélni míg szültem!
Vendég

Sziasztok!

Egyszer majd válaszolgatok Nektek, de nem tudom mikor, lányok, mert rengeteg dolgom akadt, amióta Tibike is egyre hisztisebb. :evil:

Itthon vagyok szülőknél megint, de hála Istennek apum végre vett egy profi laptopot, és beköttette a netet, szóval minden OK lenne, ha!...
Ha Tibike nem lenne egyre hisztisebb, és anyukám is nem kéne annyit feküdjön.
Na de szerencsére Tibike egészen meggyógyult, és anyukám is egészen jól van!

Na s akkor a kérdésem:
a kedves fiacskámnak előjött egy bogara: NEM AKAR tejet inni! Még nem vagyok különösen ideges, mert még cska tegnap kezdte.

Részletes leírás itt:
Tegnap reggel 8 körül ébred mosolyogva, ébredezve a drága, ahogy szokott. Elkészítem a 2 deci tejet, a szokásos cumisüvegbe. Megivott belőle vagy 2o ml-t és taszította el mind a két kicsi kezével, h neki nem kell. Adtam kekszet a kezébe, azt is eldobta. Aztán kavartam a tejébe valami gabonát, abból 3 kanállal evett s közben oolyan képeket vágott, mint aki azonnal hányni fog. Aztán kapott egy jó nagy kenyérsarkot, amivel küzdött egy darabig. Jól összenyálazta minden irányból... Majd visszafeküdt s még aludt egy rendet, ahogy szokott.

Tegnapi program olyan volt mint máskor, csak ugyebár a reggeli tej maradt ki. Na de este megint dühbe gurult amikor meglátta a cucliját. Na, gondoltam egyet, s elkezdtem kanalazni neki a tejcsit. Hát nagyon mohón falta. Ismét cucli, attól dühös, ismét kicsikanál... így OK-s. Azt hittem, h leszárad a kezem, de bekanalztuk a 2 deci tejet!

Ma reggel viszem megint a 2 decit, ejsze éhes volt, mert egy decit becsőrölt, majd megint ekezdte nyomni félre, hogy neki nem kell. Gondoltam, h Ahhhaaa, tudom a cselt, hoztam a kiskanalat, de attól ismét dühbe gurult. Nem tudtam rávenni, h a maradék decit megigya :((

Na, szóljatok hozza, mit kezdjek ezzel a gyerkőccel? Este az volt az érzésem, h kimondottan a cumival van a baj, de a reggelek azt mutatják, h a tej az, ami nem tetszik. Mostmár lassan egy éves és szoktathatnám át tehéntejre. Az orvosnő azt mondta, h várjam meg az oltást (21-én lesz, hétfőn) s majd utána tejezünk...

Még nem vagyok túlzottam kétségbeesve. Mindenhol azt olvasom, hogy egy ekkora gyermek kb. fél liter tejet kell megigyék naponta. 1-2 nap kivétel gondolom nem okoz gondot, de mi lesz ha??? Ha nem akar ezután tejet inni?

Ja: egyebet éppen úgy eszik, mint eddig.

Na, megyek ebédelni, mert várnap Csannáék.
Pusszok.
Kir

Kép
k.ir

Monácska!

Az orvos munkája, a nővér munkája, a szülésznő munkája, a felügyeleted, a kislányod orrvosi és nővéri felügyelete! Ez mind mind benne van!
Így azért már nem annyira sok! :wink:

Pedig H.A. azt mondta, hogy a 300 ft-ból a beteg kajáján kell javítani. :lol:
Csak nem mondod, hogy nem ízlett! :roll: :shock: :lol: :lol:
Válogatós vagy Monácska, valld be! :lol: :lol:

Norka!
Már folyik ellene egy per Angliában... Ez nagyon durva, hogy egy szar RTG-re azt mondta és írta le, hogy minden rendben van! :cry: Ez borzasztó! :cry:
Komolyan nagyon fel vagyok háborodva. :x

Monee!
Én nagyon szerettem a táppénzt! :) Szerettem és szeretek nem dolgozni! :lol: Vagyis munkahelyi munkára értem. :)

Kincsecske!
Én azon a neven sem ismerem ezt a szalonnás finomságot! De jó kaja. Az biztos! Nyami nyami!

Lafi!
Ment pü!

Rejokám édes!
jelentkezz!!!!
Vendég

Norka a 12.héten itt vérkép,vizelet és belgyógyászat van. Uh+védőnői találkozás :lol: fogászat
a vállad sajnálom, a doki megérdemelné,hogy meghuzigálják!!!
A pénzes dolog velünk eddig,úgy működött hogy normális dokikat fogtam ki, a férjem rühellli a borítékozósdit én meg nem szeretem, de ha kell adok..nem sokat attam egy dokinak sem sőt van akinek semmit,pedig egy párnál jártam már de rendesek voltak!
Ami mostanság felháborít,hogy a kismamiktól beutalót kérnek amin minden franc szerepel, beutaló kód, naplószám stb.... és ha nincs meg minden hazaküldenek :x egy napod oda.... és mikor végre jó beutalóval hajlandóak megcsinálni egy uh-t kiderül hogy 800akárhány forintot fizet érte az oep...könyörgöm akkor kiperkálná a kismami és nem kéne nagy pocakkal utazni :x ha 10ezrekről lenne szó megértem de így....a 36hetes vérkép+vizelet papíromhoz 326ft-os "számlát" kaptam :shock:
Vendég

majd visszaolvasok...
dokiról...gondolom emlékeztek a mi "ügyünkre"...nem kapott. feljelenetett? nem. megérdemelte? nem. ha megérdemelte volna, akpott volna. szülésznő kapott. 10est. de ügyeletes volt, nem saját. megérdemelte. utána ő vizsgált meg. dokim nem.

bocs, majd olvasok még...

zsuzsi leesett az ágyról. ijedelmem kívül smemi gáz. kis piros folt a fején. baszsus. 5 ms-re fordulam el, és körbe volt párnázva.....

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Norka!

Ha profin akarod csinálni, akkor ezt nézd meg! (mert ahány kórház, annyi szokás! szó szerint!!!!) Istenhegyi honlapja!

http://www.gendiagnosztika.hu/nogyogyas ... dozas.html

Nézd meg eddig mit "kellett volna" és bepótolod! :)

Nálunk felé a 12 hetes, az 11 hetes! (mint tudjuk ebből voltak a problémáim). és van benne: UH, genetikai vérvétel, vércsoport meghatározás, védőnőnél vizelet.

16 hetesen van a AFP, Hepa B, Vérkép, Szifilisz
Vendég

Ellenanyag is van, ha RH negatív vagy!

Kavicska!
Nanáááááááá, hogy olyan válogatós vagyok, hogy ihaj!!! :) (menzán nőttem fel! A falat is megeszem! Azt is megettem, adták, de nem volt jó...... :roll: )
És így lebontva azért annyira nem sok, csak tele volt az osztály frissen szült kismamikkal........... Fene se tudja. Egyszer megnézném tételesen! Vagy nézné a franc................

Dimet!
Ákos a pelenkázóról esett le annó............ Veled érzek! Elég egy pillanat! Én azóta félek a magassától. Majd egyszer talán egy pszihomókus kiszerenádozza belőlem................ Ne aggódj, bennük semmi nyomot nem fog hagyni!!! De én napokig sírtam a gondolattól is........
Vendég

Kir!

Kakaó
Karamellástej
Banánturmix

Nekünk beváltak, mert a ded sem hajlandó meginni a tejet.
Nálatok egyébként bolti tehéntejről van szó v. tápiról?
Mert a tehéntejnek is lehet rossz íze (nálunk egy időben kifejezett rohadásszaga volt, pedig még messze nem járt le hivatalosan!).
Szóval próbáld meg ízesítve adni, hátha úgy szívesebben issza!

Norka!

Ezt most nem tudnám nyomdafestéket tűrően kommentálni! :evil:
Az etikai biztottság felé esetleg érdemes lenne írni, bár sajnos szkeptikus vagyok. Vagy egy jó ügyvéddel!
De gondolom most titeket sem vet fel a pénz. :(

Monácska!

Hajrá! :D

És Kavics is egyre többet ír! Figyelitek? :D

Kandika!

Most akkor mi van pontosan?
Én azt hittem neked van PÉ-d és amellett nem jön össze! Mégsincs?
Vagy csak most nem látott érő tüszőt? Vagy most akkor mi van?
Metből mennyit szedsz? Jól emlékszem, h. abbahagytad egy időre?

Rólam:
Hányingerrel küzdök.
Ded isteni!
Apám jól lefárasztja délelőtt, most is alig akart enni, utána rögtön bemászott magától az ágyába! :D
Délután meg anyu pesztrálja.
Én fekszem és olvasok, vagy tv-zek (ez utóbbi borzalmas!!!).
Délutánonként még elég durván keményedek, de a délelőttök már jók. Most is kezdem érezni, de mindjárt vehetem be a következő MgCi-t, az majd segít!
Ded nagyon aranyos lett, rengeteget javított a hisztijén, h. már nem tudom elnyomni és kényszeríteni, csak kérni (hiába no, akaratos anya akaratos gyerekével sok a csörte! :twisted: )
Egész jól eszik, mióta nem tudok vele veszekedni, mert akkor feláll az asztaltól és elmegy! :twisted:
Megcsillant vmi halvány reménysugár, h. talán mégis fog beszélni még az idén: már tud ugatni (kicsit) és a varjú "Kár"-ja helyett mondja h. "Ááááá". Meg berreg, amikor tolja a kisautót.
Nem röhögni! Ez nálunk már jelentős haladás! :lol:
Egyébként egyáltalán nem vagyok kétségbeesve emiatt, mert én is későn kezdtem el beszélni, aztán mostanra csak belejöttem. :wink: A másik meg, h. legalább még nem dumál vissza! :twisted:
Na lépek vízszintbe!

rambóka

Ja Norka!

A 12. héten van az integráltnak az első vérvétele + Uh is!
Ha jól emlékszem a dokid javasolta a múltkor. Vagy inkább mégsem csináltatod meg?
(Szóljatok, ha lemaradtam vmiről, elég szórványosan nézek csak be!)

rambóka

Sziasztok!

Gyors bejelentkezés majd visszaolvasok.

Kicsinkóm szépen gyarapszik, 1,33 kg. Jót tesz neki az anyatej, megéri fejnem :) . Én jól vagyok fizikailag, a lelki majd ha velem lehet… Édes kicsi lányunk van, minden nap órákat gyönyörködünk benne.

Puszi!

Gina
Vendég

Babancs! Kandi! Kavicska!
Gyönyörűek a lurkók! Jó nézegetni őket :wink:
Monácska!
Nóri baba is gyönyörű!

Babancs! A műtéthez külön drukk!
Vendég

Vazze... most hívott a belgyógyász asszisztense, hogy miért nem mentem ma be vérvételre amikor 1/2 9-re ki voltam írva...

Én meg csak pislogtam, hogy mivan? Én erről nem tudtam, akkor azonnal rohantam volna...

Szerintem az volt, hogy megkaptam az időpontot engem meg elfelejtettek értesíteni róla (telefonon meg nem tudtam őket elérni úgyhogy egy idő múlva feladtam).

Mondjuk rendes volt a nő mert holnap reggelre odarendelt úgyhogy csak meglesznek azok a vérvételek...

Úgyhogy csak pislogok... (viszont tök jó, már teljesen letettem róla, hogy valaha is bejutok a belgyógyászomhoz...)

(Ja.. rohadt postás... ma kijelentette, hogy nekünk a jövőben semmit sem kézbesít személyesen... mert ma se kapott borravalót... kapja be... írtam egy levelet a posta ügyfélszolgálatának mert elegem van. Postosan tudja, hogy gyerekkel nem tudok lemászni, az meg előfordul, hogy az embernél nincs apró)

Dimet: tutira front van. Lilla most kérte magát vissza másodszorra aludni!!! (aludt 1/2 12-ig, evett, kicsit rohangált és már vagy fél órája alszik... legalább...)
Vendég

megyek visszaolvasni... (fú de rohadt finom joghurtot vettem tegnap... wow:) pedig nem szeretem a joghurtot de ez állat:) (Cserepes sajtműhely... natur élőflórás joghurt alatta meg málnapürés izé... 250g volt 149 Ft... olcsóbb mint a Müller és szerintem sokkal finomabb...)
Vendég

Gina: jajj de jó :)) Akkor fejjél szorgalmasabb, szép nagy, egészséges babát fogtok nemsokára hazavinni a kórházból :))) (lelkileg hogy bírjátok? Fizikailag gondolom neked iszonyú kemény lehet) Kitartás :)
Vendég

Szerintetek ez micsoda?:))))) (a férjem itt röhögött és mondta, hogy nem, ez nem AZ, ezt külön kihangsúlyoza a gyártó:))))) (ez a kedvenc honlapja, ingyen küldik még az 1USD-s tételeket is Hong Kongból, ő sorra rendeli az olyan marhaságokat mint mágnes, lámpaalkatrész, elektronika...)

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.12043~r.99999999

(berepült egy dongó... nem merem kihozni Lillát a szobájából... iszonyúan félek ezektől az izéktől... ez meg nem akar kimenni...)
Vendég

Monácska!
Gyönyörű a kiscsajod! :) Gratula a szopihoz! Hiába a PCOS nőket nem parafából faragták! :lol: :lol:
amit egyszer a fejükbe vesznek.... :lol: :lol:

Akkor tényleg sz.r lehetett a kaja... :?

Rambóka!
Örülök, hogy jobban vagy! Én a Macit zabáltam, amikor túlzásba vitte a keményedést!

[quote="rambóka"]
írta:
rambóka A másik meg, h. legalább még nem dumál vissza! :twisted:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

k.ir: tehéntej: igazából sok szülő írja különböző fórumokon, hogy a gyerek elutasította a tehéntejet... erre később kiderült, hogy van egy enyhe laktózintoleranciája és a gyerek érezte, hogy ez nem jó neki...

Lilla egyébként 2 deci HA-s tápot eszik egy nap összesen, tehéntejet direktbe max. akkor kap majd ha a bölcsiben (ha megy) vagy az oviban megitatják vele... nincs rá szüksége. A fehérje az más, szívem szerint joghurtot és túrót adnék neki de ő még minimum fél évig le van tiltva ezekről. Sok húst kap a fehérje miatt... ennyi... (a kálciumot meg eleve nem a tejből szerzi be, az csak gátolja a felszívódást... nemrég olvastam, hogy egy kis brokkoli sokkal hasznosabb...)

Rambóka: Akkor élvezd, hogy nyugi van :) Gergő meg élvezze, hogy a maga ura :))))) (gratula a beszédhez... Lilla se viszi túlzásba, huhu-zik ha ugatni akar, amm-amm ha hamm-hamm tehát éhes, aaaaa ha anyu vagy apu - de ezt sokszor félreértjük, brummog ha tologat valamit, bum-bum ha elesik vagy ledob valamit, na meg veszettül azt mondja minden gyerekre és játékemberkére, hogy "baba"... na azt viszont gyönyörűen és kristálytisztán... anyu-apu szerintem max. a 6. szülinapján lesz:)))))
Vendég

K.ir, most hogy voltam allergiás kiütésekkel Bogival a dokinéninél, azt mondta ő is, meg a bőrgyógyász is, hogy tehéntejet inkább ne, másfél-két éves korig!
De mivel Bogi minden késő du. 6 óra körül rendületlenül elkezdi óbégatni, hogy kakaóóóó .... (aztán a vacsinál meg csak turkál, persze), 2 megoldást voltam kénytelen találni. Az egyik a Nestlés Junior babaital, olyasmi por, mint a tápszer, bödönben is árulják, azt keverem ki neki kakaóporral. A másik pedig a szójaital, mostanában léptennyomon reklámozzák, abból van csokis - csak hát drága, persze.

Rambóka, ahogy mondod! Mostanában a seggünk a gatyából kezd kilógni... persze az utolsó simításokat végző szakik meg vérszemet kaptak, és ott próbálkoznak be, ahol lehet... :evil: ez a vége már elég szörnyű...
Egyébként kombinálton már voltam! 8) A múlthéten. Csak a sima laborom hiányzik... :roll:

Beszéd: Boginál már iszonyúan kell vigyázni! A minap káromkodtam egy sort, és azt hallom vissza: "Hú, bame!" Elég egyszer mondanom valamit, és megjegyzi... :? természetesen csak az illetlent, hogy a fene vinné el, mintha ehhez külön érzéke lenne. Ja, és mostanában a kedvenc mondata: "A kuki papáé!" - persze én ilyet nem mondtam... :oops:

Gina, nagyon ügyesek vagytok! Gondolom, nem sok idő, és majd a ciciretevést is lehet próbálni, vagy nálatok mi az ütemterv? Tudom, ahány kórház, annyi szokás...

Most egyelőre ügyvédeskedéshez nem sok kedvem van, ami a gitározós orvoskollégát illeti, de lehet, hogy októberben, amikor nem fogok tudni egyszerre 2 gyereket markolni, szentségelve mást fogok gondolni erről! :evil:
Vendég

Norka: SZÓJÁT NE!!!!!!!! (adjál rizstejet vagy zabtejet!!!! Mind a kettő finom édes) (az egyik biológus kutató ismerősünk - a Corvinuson valami kutatócsoportban dolgozik- mondta, hogy a lánybabáknak és kisgyerekekeknek tilos szóját adni mert leszbikusok lesznek, úgy bezavar a hormonjaikba. A fiúknál érdekes módon nem kavar be de a lányoknál igen, nekünk külön mondta, hogy ne... ha kell elküldöm az emilcímét és kifagathatod erről, én nem mentem ebbe bele bővebben mert gyereknek szóját eleve nem terveztem adni... ha allergiás lesz rá akkor soha a büdösben nem ehet majd csokit vagy készkaját mert már mindenben van szója...)
Vendég

Na, jó hogy szóltál... szójásat még csak most vettem hétvégén, kb. 2 decit ivott belőle... hogy mik vannak... fitoösztrogén tartalom miatt??

Ivott már vaníliás rizstejet is... akkor max abba keverek kakaóport. Az kell még a fenekének, így is ebből egy deci vagy 60 kalória... borzasztóan hizlal.
Vendég

Igen a fitoösztrogén miatt... állítólag van olyan, hogy a kisbabáknak tej csöpög utána a melléből!!!! Nagyon durva! (olyat is olvastam, hogy egy babányi szójás tápadag az napi 4!!! fogamzásgátlónyi hormont ad a babának... elég hormont kapnak a babák a vízből -romlik is a férfiak spermaképe és ez csak rosszabb lesz- , nem kéne nekik az extra hormon...)

A zabtej nem olyan vészes szerintem (kalóriára) bár ki tudja... (én most vettem az egyik diszokontban 350-ért, remélem iható... egyébként a DM-es Alnatura nagyon finom plusz ha jól felrázod pl. egy fél literes üvegben akkor szó szerint felhabosodik... így tejszínhab nélkül is tudsz finom habos kakót csinálni... én még capuccinot is gyártottam belőle anno... nem habosodik úgy mint a tej de a feeling megvan:)
Vendég

(itt is van egy cikk... de még nem olvastam el... szerintem iszonyú sok cikk van erről a neten.... http://www.soyonlineservice.co.nz/04babyhealth.htm )
Vendég

Na lányok időnként kinyílik a bicska a zsebemben olvasva, hogy ki miből marad(hatot)t ki a borítékolás hiánya miatt...
Norka, lehet hogy én is megfontolnám azt a pert. Azért legalább rá lehetne ilyeszteni...
Hamarosan hívom a dokit, csak azt nem tudom, hogy mit is mondjak neki :roll:
Voltam a barátnőmmel a Margitban, jól körbeszimatoltam :) Doki van dögivel, szülésznő kevés, de álítólag a legtöbb nagyon kedves. UH-ra viszont 2 hétel előbb kell bejelentkezni :shock: és persze a protokollok is mások... Elvileg most nem lenne UH :)

Nos, én is sokalltam azt a 70-et a dokinak, dehát úgy voltunk vele, hogy max nem kap annyit... Mit csinálhat? Visszadugja a gyereket??? Ezt a pénzt mi is kínkeservvel gyűjtögettük össze, szóval nem mondhatnám, hogy kirántom az egyik zsebemből... Természetesen sok minden másra el tudom / tudnám költeni azt a pénzt, de ez a doki még egyszer sem kapott borítékot és nagyon lelkiismeretesen ellátott, általában emlékezett rám, hogy milyen alapbetegségeim vannak, ami miatt jobban kell ránk figyelni. Emiatt gondoltam, hogy ha a szülésnél is ilyen korrekt lesz, akkor kap pénzt. Sosem adtam senkinek hálapénzt, pláne nem ennyit, de úgy gondoltam, hogy egy szülés mégiscsak életre szóló élmény, szóval nem árt ha a lehető legtöbbet hozzuk ki belőle...

Útálom ezt az egészet... Lehet kénytelen leszek UH-ra visszamenni a SOTE-ra, mert hát 2 hetem már nincs a 32. hétig :)

No, összeszedem a gondolataimat aztán megpróbálom 6-ig felhívni a dokit...

Mindenkinek nagyon köszönöm, hogy leírta a véleményét!

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!
Rambóka! Na szóval Én műtét óta nem voltam semmilyen ellenőrzésen...a Hsg-re vártam,de a műtéti előjegyzés miatt...mindig csúszott a dolog....na és Ő nem kért soha követéseset....csak ha elmentem meg Uh-ozott,1-2x megnézett stb. de konkrétan nem....nem vittem tegnap ,ilyen papírt!
Anno a metet 3éve,úgy kezdtem szedni,hogy a doki kérdezte,ha jó az inzulinom,akkor is szedni akarom ?Közöltem,hogy igen....mondta,akkor nosza....elkezdtem szedni és élből abban a hónapban magától jött meg......így nem mentem diabos-hoz se......és fellángolásaim vannak.....most is az kapott el,hogy Norka felajánlotta.....hogy hátha.....most.....
Igen volt,hogy kihagytam egy hónapot,de 3x850mg-ot szedek és 35napra meg szokott jönni...szuri-murit szoktam érezni......de mondom,nem foglalkoztam mostanában a témával.......csak vállalkoztam volna "nyuszinak"!Így jól járhattam volna,mert megtudom,hogy mi újsi bent....

A saját dokim bizti megcsinálja....majd,mert Ő az elmaradt Hsg elött,csak sima vérképet kért...nem érdekelte a pé-m,stb. :)
Na mindegy.....alszok még 1-2rá!
Ma a10.napon vagyok......jövőhét hétfőn kiderül,hogy mi zajlott 1hét alatt bennem......akkor okosabb leszek!
:wink:
kandi72
Budapest III. kerület

Ginuska!
Nőljön az a picuri,mert róla is kéne már egy-két sztárfotó!!!Van friss képed?

Norka,
de ugyi,már érted? :wink:
kandi72
Budapest III. kerület

Helló!

Lányok a HSG-t mikor vagyis a ciklus hanyadik napja körül szokták megcsinálni? Csak azért kérdem mert ugye majd nekem is kell ilyen valamikor, Arnold doki is ráírta a papíromra.

hajni...
Budaörs

Hálapénz:
Ebben a borzalmas kórházban, ami itt van nálunk(Babszika is írta a múltkor, anyukájával is borzalmasak voltak)kb 2 hónapja szült egy ismerős.Ikreket.Császárral.100-at kapott a doki, 20-at a szülésznő, és még így is fertőzést kapott, amiről persze nem ők tehetnek, mossák kezeiket! :evil: :evil: :evil: Én már abban sem vagyok biztos, hogy a pénz tuti siker.Vannak lelkiismeretes orvosok(nem sokan, de vannak!)akik pénz nélkül is törődnek veled, van akinek meg mindegy, milyen vastag a boríték! :evil: :evil: :evil:
Gyűlölöm a magyar egészségügyet.Az a baj, hogy szerintem is maga a rendszer nagyon gáz!

Kép
Kép
zazzy

Norka!
Regisztráljak, ha nem biztos, hogy tudok menni???

Kép
Kép
zazzy

Monee!
De jó, hogy megírtad a történeted folytatását!Most olvastam a pco-n!Már vártam! :D

Kép
Kép
zazzy

Szép estét mindenkinek!

Kandi!
De jó, hogy újra aktív tag vagy. Szerintem már csak hónapok kérdése a zebra…az tuti, hogy jó úton jársz.

Érdekes ez a hálapénz dolog. Meg hogy hol mennyit kell fizetni. A nőgyógyászom a terhesség alatt egy vasat sem kért vagy kapott. Na kivéve azt a pár 100 – 1000 Ft, amit egyes UH-nál fizettem + 14 000Ft a 4D. A császár után akartam neki adni, de el sem fogadta. Elvből. Más ország, más szokások.
A koraszülött osztályon hasonló a szitu, így max csokikát fogad el a nővérke. Dokik a hálapénzre azt mondták, ha adni akarunk, adakozzunk a klinika számlájára.

Jut eszembe, császár. Hát lányok van aki szerint nem fáj. Cáfolom. Nekem fájt, nagyon. :( De inkább nem írnám le, milyen szörnyű volt fizikailag és lelkileg is.

Tejecskéről. Itt az a szitu, hogy míg a babám inkubátorban van addig az itthon lefejt, lefagyasztott tejecskét naponta bevisszük. 2-3 óránként fejek gépi fejővel, amit a kórházi steril üvegbe kell tölteni, Ehhez még kap valami adalékot a csontokra…és úgy néz ki jó neki ez a koszt. Van egy kis csövecske a pici száján keresztül a gyomorba vezetve, így „eszik”.
Ha elér egy bizonyos súlyt és az eredményei is javulnak, meg ha megy a nyelés-légzés kombináció, már inni fogja a tejet. ( először csak fecskendőből) Amint lehet, cicire teszik majd és egész nap velem lesz. De itt számít az ő erőnléte, az én bimbóm mérete ( ami genetikailag nagy). Remélem 1 max 2 héten belül szopizhat mert akkor költözünk „össze”.

Ha eléri a pici 2,5 kg körüli súlyt és jól lesz…hazahozhatom. Várhatóan május vége felé :(

Fotót teszek
Apuci minden nap sok sztárfotót, videót készít a kislányról. Így a nagymamik is láthatják. Mert a látogatás csak a szülőknek engedélyezett. Nekünk is alaposan be kell mosakodni és még így is max 1-2 perc simogatás szabad. Kukkolhatunk ….

Gina
Vendég

Kép Kép
Vendég

Sziasztok!

Iszonyú fárasztó napom volt, és ez gondolom egész héten ilyen lesz. De nembaj. Lényeg, h anyukám jól van! :D

Képzeljétek: ma úgy mosogattam, hogy Tibike a hordozókendővel a hátamra volt kötve!
Van neki egy kék pokróca, ami nélkül nem tud szopni, s ma nem vittük magunkkal ezt a csoda-pokrócot. És egész délután nem tudott aludni. Sőt, nem lehetett letenni.

Hogy értsetek is valamit a dologból: apukámnak van egy öccse, aki nem egészen beszámítható. A szülői házban lakik, egyedül. Nem agresszív és nem csinál túl nagy hülyeségeket. A szüleim hetente 1-2 szer szoktak menni hozzá, kaját visznek és cigit. ELhozzák a szennyest, viszik a tiszta ruhát, stb. Amióta anyukám beteg, azóta apukám egyedül járt ki hozzá. Ma én is mentem, h apukámon segítsek. ELvittem Tibikét, mert anyummal itthon nem hagyhattam. Szopis pokróc itthon maradt :(
Akkor elmosogattam a halom mosogatnivalót Tibikével a hátamon. Bejött a szomszédasszony, az meg röhögött rajtam, h ilyent még nem látott. A földre nem tehettem le, mert hideg volt és kosz. Aludni a drágám nem akart. Babakocsit se vittem. Szörnyű volt...

Lényeg, h már hazajöttünk rég. Mindenki lefeküdt, cska én néztem be.

AHhoz képest, h cska meg akartam köszönni a hsz-ket a tej-témához... elég jó nagy sztorit írtam, nem?

Na, fekszem is le, mert esik le a fejem a nyakamról.

S akkor köszi, tényleg! Kakaó meg ilyensmik jó ötletnek tűnik.
Ja, és egyelőre tejporos tejet iszik a fiam. A neve Lactovit, itt készítik, Hargita megyében. Eddig is ezt itta, semmi a világon nem változott. Nálunk is nagyon megoszlanak a vélemények tehéntej-ügyben. EGyesek szerint 2 évig is érdemes óvakodni tőle. A dokik többsége viszont azt mondja, h 1 éves kor után adható. Én nem értem ezt az egész hisztit, de azért betartottam, h 1 évig nem tehéntejezünk.

Kérlek ne ájuljatok el, de Tibike nem bolti tehéntejet fog inni, hanem igazi tehénnek a tejét, felfőzve.

Remélem ittatok ti is ilyen finom házi-tejet, mert ez a világon az egyik legnagyobb élvezet.
Gyermekkorunkban, a nagyszülőknél való nyaralás jelentette a legnagyobb élményt. (gyermekkorom legszebb emlékei!!!) Nos az esti műsorhoz hozzátartozott a "csorda megnézése". Minden tehenet ismertünk, tudtuk, h kié, és hogy hívják.
Mikor elment a csorda a kapunk előtt, akkor átmentünk a szomszédba Dénkóhoz. Nagyinak nem volt tehene, tehát Dénkótól hoztuk a tejet.
Dénkó míg fejt, addig mi jöttünk-mentünk az udvarán, pajtában. És amikor végre megfejte a két tehenet, akkor töltött nekünk habostejet, mindenki kapott egy jó nagy csuporral.
A habostej a világon a legeslegfinomabb ital!!!
Az a lényege, h langyos, és tényleg habzik, amikor töltik!

Pici babának persze nem adják habosan (nyersen), hanem felfőzik a tejet. Na, ez fog Tibikére várni! Méghozzá heteken belül!

Na, aludjatok jól!!!
Kir

Kép
k.ir

Ginuska :!: Nagyon édes a kis hölgy,annyira magamhoz ölelgetném....kis csöpp leány :!: pusza Neki is :!:
kandi72
Budapest III. kerület

csillag, kiskora óta cumiláncon ott van a nyakában a cimu, kézmagasságban, el tudja érni éjszaka is...először féltünk, hogy nehogy a nyaka köré tekeredjen a cumilánc vagy ilyesmi, de nem tud, mert nem olyan hosszú. nagyon bevált, mert így éjszaka a sötétben is tudja hova kell nyúlni, és pikk-pakk beteszi a cumit.

Kavicska készülök csütrötökre. fabrikálok ezt-azt, de lehet nem leszek kész...

Ginuska jó hogy írsz, kiscsajod gyönyörűűű és nagyon édes ahogy mosolyog! örülök hogy megy afejés és odaadhatod a tejet a kislányodnak! ez most mint a gyógyszer olyan neki. akoraszülött babák anyukájának speciális teje van.

mennem kell, hulla vagyok

Kép

Kép
rejo

kir, marci is tehéntejet fog inni. doki néni szerint lassan kiválthatom a reggelit, és 18hósan az estit.

sztem is jobb a tehéntej, az legalább igazi. bár a védőnő szerint, amig bitjuk a babatejet anyagilag, az jobb, mert az összes tej antibiozikumos, amit lehet kapni.

én bolti tejet nem mernék adni a gyereknek. tavalyig mi is tehéntejet ittunk. most már csak a 140 ftos zacskósat.

gina, nálatok jobban keresnek az orvosok?

bár asszem ez itt már annyira el lenne ronva, hogy nem lehet helyrehozni.
ki keres naponta legalább 100e ftot?
nekem ez több, mint egy havi gyedem + családi pótlék!!!!!!!!!
max egy jól menő építési vállalkozó, autókereskedő, vagy valami multis főmufti.
ennyirte tuti nem lenne pénze az államnak. na meg amelyik erkölcstelen, az utána is elfogadná.

érdekes, és amelyik doki megmondja, hogy mennyit kér, azzal megbeszélitek, vagy csak úgy mondja?
én még sose kérdeztem. ő meg nem mondta. adtam valamit, aztán kész. a doki meg elfogadta (volt olyan is aki nem, igaz nem nőgyógyász), aztán slussz.
a következő szülés asszem olcsóbb lesz, mert nem lesz annyi. szülésznőt se fogok választani, a doki meg a megelégedettségtől függ.

mondjuk azt nem értem, ha valaki fertőzést kap, akkor miért fizet a dokinak???? én akkor adtam a dokinak, mielőtt hazaengedett a kórházból, addigra már kiderült, hogy minden o.k. volt. vagy valamit o.k., de 100at???
szóval ezt mi szúrjuk el csajok, az tuti.

rejó, vettem cumiláncot. ma duáni alvásnál kipróbálom. marci hason alszik, nem nyomja?????

profi vércukkermérők!!!!
ma próbáltam reggeli előtt, nem sikerült. :cry: pedig az összes újjam összeszurkáltam. apukám megmutatja, tőle kértem kölcsön.
mennyi a normális érték 120 percre? az jobb, vagy a 90 perc?

arra gondoltam megmérem 2 meg 3 mettel is, aztán tűű doki leglább lát valamit. mérem a hőmet is, 36,4-8 között minden nap. ez nem valami jó, nem???

Kép

Kép
csillagfény

Sziasztok!

Csak szopi sálálálálálááááááááááááá!
Na jó, be kell valljam, hogy este leraktam 9-kor, és csak fél háromkor ébredt. Addigra a mellem annyira bedurrant, hogy nem tudta egyik bimbót sem bekapni, így maradt az etető, mert mire kifejtem belőle kicsit, addigra úgy behergelte magát, hogy egyáltalán nem volt hajlandó egyiket sem bevenni a szájába....... Sajnos nem ébredtem fel, hogy belőtt a mellem, mert akkor lefejtem volna előbb, és tudtunk volna szopizni!

De azért ez az éjjel csupa eredmény: A csajszi csak szopizik! És 5 és fél órát aludtunk zsinórban!!!!!!!

Tegnap el is felejtettem mondani, összecsaptam anyósommal egy strófányit tegnapelőtt este.....
Délutánonként van az az időszak, mikor nagyon fájdogál Nóri hasa, és semmi nem jó neki, csak ha kézben van, de sokszor még az sem. Az én idegeim meg a fürdetési időre ettől a folyamatos sírástól elcincálódnak! Persze befutott anyósom, kezét nyújtja, hogy adjam a gyereket. Én meg leszegett fejjel, mint a bika, annyit röffentettem cska, hogy NEM! Sarkon fordult és kiment, valamit láthatott az arcomon, egyetlen szót sem szólt.
Utána küldtem a férjem, hogy beszéljen vele, mert nem akartam bántani, de hagyjanak már ilyenkor békén. És igen, a hangulatom nem vendégvárós, és a 3 hetes gyerekemet senki ne akarja kivenni a kezemből, esetleg, ha megvárná, míg odanyújtom, azt nagyon megköszönném.
Nos, ebből nem tudom mennyit mondott el, de úgy jött fel, hogy anyósom sír odalent, én meg addigra odafent bömböltem, mert annyira bántam az egész ügyet, meg el is voltam keseredve nagyon. (Anyósom az imádott apukája temetésén is csak éppenhogy könynezett, annyira kemény asszony, a szó szoros értelmében.) Azt mondta eszében sincsen elvenni tőlem a gyereket....... Hát tudjátok, ebben komolyan kételkedem, csak éppen nem tudatosan csinálják!
Szeretem én őt..... Ezt komolyan mondom, és életemben még ilyen jó sorom nem is volt, mint mostanában. Csak rossz természetem van. És már nem változom, csak magamra erőltetek dolgokat, amiket egy-egy ilyen este után nem mindig sikerül.

Tenap azért megint sikerült az agyam eldobnom. Vacsorára hívtak meg minket pénteken! Étterembe!
Mondom a 3, majdnem 4 hetes babával mégis hogy menjek egy olyan helyre, ahol nincs tiltva a dohányzás?
Hát megyek, megkajálunk, és addig anyósom itthon mad és vigyáz rá! Vagy beül a kocsiba, és ott fog rá vigyázni.
Tudjátok, nagy önuralom kellett, hogy ne kezdjek el ordítani.......
Szerintetek én vagyok a dilis, hogy nem akarom a 4 hetes Nórit másra bízni, még akár fél órára sem? Még a mamijára sem?????

Végül kitaláltam, hogy ha olyan az idő, hogy nem esik, akkor a babakocsiba viszem a kislányt, és kint a teraszon fogunk enni, ott nem gond, max csak az eső! És együtt leszünk, és köszönjük a meghívást, remélem tényleg jó idő lesz...................
Pfffffffffffffffff
Diplomácia! :roll: :twisted:

Kir! Csapj bele, én is tudok ám litániát írni! :)
Tej kérdés: Ákos sem kapott 1 éves koráig tejet! Nem bántam meg! Igaz, azóta meg nem szereti, emrt utána időszakban is erősen visszafogtam a tejfogyazstását, hogy nehogy gondja legyen!

Csakegy! Futószemölcsre Te mit használtál????? Egyszer annó írtál róla.......... Rohadt póstás! De komolyan! Hát forduljon fel az ilyen! És ha nem akarok neki adni, akkro mi van??????? NEM AKAROK! És passz! Ez a dolga, ezért kapja a fizetést. Ha nem tetszik, menjen, keressen olyat, ahol jobban fizetnek! Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Szója-dolog: jó hogy írtál róla! Megdöbbentem!

Gina! Csepp lányod remekül néz ki! És ha ilyen ütemben fejlődik, semmi gond nem lesz! Tudom, borzasztó soknak tűnik az a még másfél hónap május végéig, de az a lényeg, hogy ne romoljon semmilyen lelete a Kistündérnek! Kitartás! Fejjél csak ezerrel, sikerülni fog!

Rejó! Tényleg nagyon ritkán vagy! Minden rendben?????

Rambóka, Norka! Pihenjetek cska sokat! Gergő egy igazi tündér!!! Khm..... Ded nagyon aranyos lett, rengeteget javított a hisztijén, h. már nem tudom elnyomni és kényszeríteni, csak kérni (hiába no, akaratos anya akaratos gyerekével sok a csörte! ) Vajon honnan is ismerős??????? :roll: :roll: :roll:

Megyek piacra! Sálálálálááááááááááááááááá Az idő gedvás, de nem érdekel, mert a kedvem napsütötte.
(Majd délutánra fogok meghülyülni a sírástól......... Hasfájásra mit is? Infacol? Ki használta a Mira vizet???? bevált?
Nem akarok/alartam ilyenekhez nyúlni, de egyrészt megszakad a szívem, hogy fáj neki, másrészt az idegeimnek is jót fog tenni szerintem egy csendes délután........ :oops: :oops:
)
Vendég

gina, kis pindurod olyan életerőt sugároz!!! hamar el fog telni az az idő, és szopizhattok együtt. addig kitartás!!!

mona, grat! nem az anyós-bulihoz :lol:
infacol. de az az igazság,hogy igazából semmi sem segített, csak az eltelt 6-7 hét. akkorra pikk-pakk eltünt a hasfájás!
nagyon gáz esetén papaverin csepp. azt hiszem. úgy emlékszem. doki írja fel.

Kép

dimet

egyébként tényleg nehéz ilyenkor elviselni bárki mást. úgyhogy ne legyen lelkiismeret furdalásod. én még magamat is alig viseltem el :)

Kép

dimet

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?