Szaisztok
Emma
Balázs is nehezen volt el magában sokáig. A kézben levésről gyorsan le lehetett szoktatni az Orsi féle módszerrel, a közelségről már nehezebben. Ő olyan 11 hónapos volt, amikor elkezdett egyedül eljátszani 10-20 percekig is. Mostmár egyedül is lehet hagyni, ha játszik, bár többnyire olyankor nekiindul a lakásnak megkeresni
Viszont ha egy szobában vagyok vele, akkor akár egy órát is eljátszik önűllóan, feltéve, hogy én nem csinálok semmi érdekeset. Sajnos szinte minden érdekes, így egyenlőre töbnyire hagyom hogy játszon, én meg ülök és gyönyörködöm benne
Néha a kezembe veszek egy könyvet, hoyg szokja, hogy mást csinálok, de ha kiszúrja, akkor jön és elveszi, és ő akarja lapozgatni. Mi tagadás el lett kaptva kiskorában, ennek most "nyögöm" a terhét, de sokat tanultam ebből az egy évből. Majd a második gyereknél másképp rontom el a dolgokat
Szóval fokozatos szoktatás az anya nélküliségre és türelem, Nálunk ez működik. Nem gyors módszer, de szelíd és célravezető.
Zsu
amit olvastam, abból én azt szűrtem le, hogy a nitrát azért veszélyes, mert megköti az oxigénszállító molekulákat és csecsemőkorban (6-7 hónapos korig)és időskorban nem elég érett az ember szervezet arra, hogy pótolja a kiesett sejteket így oxigénhiányos lehet a vér. (Katyerina, ne röhögj ki, ezt boztos szakszeűbben is lehetett volna) De ahogy nőnek, egyre edzettebbek, úgyhogy szerintem nem órási baj, ha adsz neki néha primőrt. Egy csomó zöldségből lehet a Corában kapni bio fagyasztottat, az is jó alternatíva. Már persze ha van felétek Cora. Ökopiac, vagy ökofarm nincs arra?
Hajni
Kűzdünk a szopi elhagyásával, most átlagosan 4-5 van naponta, ez a 6-7 képest tulajdonképpen haladás
. De nem akarom egyik napról amásikra elhagyni, ha két hónapig tart, akkor két hónap alatt szoktatom le, csak mostmár ideje volt elkezdni.
Kaja: Én adok kb 10 hónapos kora óta Balázsnak nyers paradicsomot. Imádja és nicsen tőle baja. Bár ő sok mindent kap kézbe, hogy megegye önállóan (alma, uborka, szőlő, szilva, banán, körte, narancs, főtt zöldségek stb) Kukoricát is kapott már 1-2 szemet, kicsit rágcsálta, aztán lenyelte. Késöbb viszontláttuk a pelusban
Szerintem ha nem fuldoklik a darabos kajától lehet neki adni mindenfélét. Persze mindig mellette vagyok , hogy ha cigányútra menne valami, akkor segítsek rajta. De ügyin eszik, ami nem tetszik neki, azt általában kiköpi (pl szőlő héja)
Fűszerekből én most kezdtem el adni papriikásat, borsosat, eddig csak zöldfűszereket használtam. De ha úgy főzök, hogy tudom, hogy neki is abból adok majd, akkor kevesebbet teszek bele egyelőre.
Minket jól elsodort innen az élet
Én megfáztam és köhécselek, de persze ettől függetlenül sokat vagyunk kinn, mert szuper idő van végre. Már jó pár napja be sem kapcsoltam a gépet. Mondjuk ezt elősegíti az is, hogy elértünk a két alvás sok, egy alvás kevés fázisába. Így a délelötti kb 2 órás alvása alatt tolom a házimunkát, délután meg örülök, ha pisilni van időm miután elaludt. Sokszor csak 10 percet alszik. Kipróbáltam, hogy csak egyszer teszem le, de az még sok volt neki.
Éééééééééééés véletlenül egyszer átaludta az éjszakát