Egyedtértek B.Ágotával.
Mindamellett,hogy én is nagyon szeretem a Kútvölgyit és az orvosomat Teleki doktort,nekem is volt kellemetlenebb tapasztalatom az első szülésemnél az egyik csecsemőssel.Én azonban egyrészt békés természetű vagyok,könnyen elpárolog a dühöm,másrészt első szülő,fiatal kismamaként még nyuszi voltam ahhoz,hogy megmondjam mi a problémám.Nem voltak túl komolyak a kifogásolható dolgok a bentlétem alatt és ezeket is úgy éltem meg,hogy a boldogság ami eltöltött ellensúlyozott,kárpótolt mindenért és összességében kifejezetten jól éreztem magamat a kórházban.De,ha csak ez kell és így érzik valahol érthetően egyenesnek a kedves dolgozók,akkor a második szülésemnél,ha bármivel problémám lesz megígérem,hogy szólok,és segítséget kérek.
Kedves Rita(szülésznő)!Érdekelne egy-két dolog a 3 év óta megváltozott szokásokkal kapcsolatban.
Úgy hallottam,hogy van már lehetőség szülésznő választásra,aminek nagyon örülök,bár semmi bajom nem volt a két kollégájával akik(műszakváltás miatt)segítettek.Nagyon kedvesek voltak,jól elbeszélgettünk és minden kérdésemre kimerítően válaszoltak.
Viszont választott sz.nővel úgy gondolom,meg lehet beszélni egy-két olyan kívánságot ami a megvalósíthatóság határain belül van és kellemesebbé teszi a helyzetet.Ilyen pl.:Vágás nélküli szülés(persze csak,ha lehetséges),gyöngéd születés biztosítása legalább nagy vonalak-ban:csönd,félhomály,lábbal lefele lógatás és seggbecsapás mellőzése,köldökzsinór békénha-gyása,baba azonnali odaadása a mamának.Ennyi elég is lenne ahhoz,hogy a baba is kellemesebbnek lássa a világot elsőre.Jól gondolom?
Ezen kívül hallottam,hogy van egyágyas szülőszoba?Lehet,hogy ez vaklárma,bár nagyon örülnék neki,és nekem minden pénzt megérne,hogy ott szülhessek.
Kérem kedves Rita,válaszoljon kérdéseimre!
Még csak most dolgozunk a második babán,de azért,ha már így neten keresztül lehet,akkor megkérdezem.Megadom az emilemet is,ha válaszolna,nagyon megköszönném:
tonayklari@freemail.hu Előre is köszönöm és várom válaszát.
Üdvözlettel:Tornay Klára (Bánkanyuka)