sziasztok!!
egy kezzel! (Vera, kollegak vagyunk ilyen teren
)
Tundi, de tok jo temakat dobtal fel!! szuper, h ilyeneket tanulsz!
nalunk Vince szuletese utan tortentek naaaagy valtozasok, mikor elkezdtem ilyenekrol tajekozodni. lesett az allam kb...
mostmar nagyjabol csak weledat es dr hauschkat hasznalunk, neha sunrider termekeket. de azok is minimalisan fogynak: arcborre nekem, sampon, fogkrem, novenyi szappan, Vincenek es Pironak popsikenocs es furdeto (ezutobbi evente 5x kerul elo kb
).
en is ugy tudom, h a gyogyszertari furdetorol koolajszarmazekot tartalmaz.
van egy nagyon beavatott baratnom, kozmetikus az anyukaja es szerinte az ilcsi termekek sem annyira megbizhatoak (mintha arra is azt mondta volna, h koolajszarmazekot tartalmaz sok esetben
megkerdezzem?).
A masik fontos emellett sztem, h kornyezetbarat tisztitoszereket hasznaljon az ember, foleg, ha gyerekek vannak a haznal. pont az anyak es a gyerkocok vannak a legjobban kiteve ezeknek a veszelyeknek, mert sokat vannak a lakasban. legfrissito, domestos es tarsaik kifejezetten karosak pl.
A masik, h ezzel frankon szennyezzuk a vizet es a talajt es igy, indirekt modon, a sajat gyerkoceinket mergezzuk meg
ezt nagyon ajanlom, ha erdekel a tema!
http://www.tudatosvasarlo.hu/magazin/archivum?issue=7
en inkabb kritikusan allok ezekhez a dolgokhoz, megveszem a dragabb tisztitoszereket/kozmetikumokat es mason sporolunk (ne csodalkozzatok, ha szakadt ruhakban jarunk
). cegoriasok allnak ezek mogott, nagyon nagy lobby. az EU is evek ota akar vmi szabalyozast hozni ebben a temaban (a tisztitoszerek nagyon nagy resze egyaltalan nincs bevizsgalva, nem tudni hosszutavon milyen hatasa lehet emberekre, kornyezetre), de nagyon lassan megy a nagy lobbizas miatt.
mondjuk "szerencsere" naggyon erzekeny a borom. dove-tol, avon-tol es vichy-tol pl. viszket vagy eg...
de vannak tok olcso megoldasok is (pl.ecet oblito helyett, mikroszallas kendo - ismeritek?? tok jo!)
a tojast ki fogom probalni hajmosasra!
egyik baratnom egy idoben sorrel mosott hajat
Szinagy, drukkolok!
ki is az orvosod a klinikan?
elsore sztem is jobb az 5agyas szoba. igaz, van, aki nagyon rossz szobatarsakat fog ki, de ez ritkabb. Mi jokat rohogtunk, egyutt sirtunk, sokat segitettunk egymsnak es jo volt kibeszelni magunkbol a sok-sok elmenyt
vegulis csak nehany nap, ugy kell hozzaallni!
a klinikan tenyleg KERNI KELL a segitseget kulonben nem nagyon foglalkoznak veled, el vannak havazva a csecsemosok. ez talan duplan ervenyes a reformok ota.
most hulyenek fogtok nezni, de ugy szulnek megint!!
huu, ez jo hosszu lett, bocs! eltunok aztan jovok egy kis regennyel
a godi korkepben van egy cikk a nevelekrok, olvastatok? nem tul biztato
puszi: Sara