Sziasztok!
Macus, természetesen érdekel a történeted, pláne ha nagyban hasonlít rám.
De úgy látom a többieket is, igy rajtad múlik, hogy priviben írod meg, vagy megosztod a többi fórumozóval is. ( én az utóbbira szavaznék:-))
Hétfőn természetesen nem jutottunk el a Sarlai dokinénihez a városbénulás miatt, de kedvesek voltak, mert keddre átették az időpontomat. Bevallom elég fanatikusnak tűntek, mind a dokinéni, mind az asszisztense, dehát ezért is csinálják ők ezt. A lényege az volt, hogy megnézték Kristófot hogyan szopizik meg megnézték a mellemet. Szerencsére nagy gond nem volt, nem voltunk nagyon bénák, apró trükköket mutattak, meg kipróbáltuk a szopi párnát, amit én nem használtam eddig, de beszereztünk egyet azóta:) Annyi javítani való van részemről, hogy a fejecskéjét jobban huzzam a mellemre. Aztán megnézték a táplálási füzetünket, szerintük elég az a gyarapodás amit a születése óta produkál, de szerintük az 5-6 alkalommal evés kevés még neki. Ezért szerintük a megoldás nem a hozzátáplálás, hanem a sűrű mellre tétel. Ha fél óránként kér enni, akkor fél óránként tegyem mellre. Persze ezzel mi próbálkozunk azóta, sajnos nem túl sok sikerrel. Ja meg amit még rosszul csináltam, ha elaludt a cicin,akkor én levettem róla és megpróbáltam letenni az ágyába, ami persze kb sosem sikerült, mert felébredt. A dokinéni szerint,amig ki nem engedi a cicit a szájából, addig nem szabad levenni róla.
Igyhát ezekkel az új infókkal álltam neki az életnek, de kb tegnap délután meg is borultam. Mert ha nem veszem ki a szájából,akkor majd 1,5 órát cicizett, de akkor sem evett többet mintha 40 percet cicizik kb. Persze miután nem evett eleget úgy 40 perc múlva újból cuppogott és azt mutatta, hgy ő mennyire éhes, akkor is cicit kapott, amit megintcsak majd 1 órát szopizott, de igy sem jött belőle annyi, hogy elég legyen neki, igy kezdett már ideges is lenni. (a múlt héten már pótoltuk neki az evéseket a lefagyaszott tejből, igy látható volt, hgy kb olyan 130-150-es mennyiségtől lakik már jól) ezt folytattuk délutánig, de addigra már annyira sírt, meg nyugtalan volt, a tejem meg nem képes óránként termelődni, hgy megint elővettük a lefejt a tejet, amiből megevett egy jó adagot, és 5 órát aludt szegényke úgy beájult. (én meg fejhettem, mert ez meg túl hosszú idő volt)
Szóval kövezzetek meg, úgy látszik nem vagyok egy ősanya, aki napi 16 órát szoptat, a cicim sem bírta meg tejcsi sem volt, igy most ott tartok, hogy ha belaszik nem veszem le a ciciről, igy jóval többet cicizik,mint eddig, ha nem is óránként, de többször adok neki enni,ha nagyon szopizhatna akkor cicre kerül, és bizony ha nagyon éhesen ordít, és nincs tej, akkor kap a hűtőből amig van, utána pedig jön a tápszer. Ez kb azt jelenti, hgy napi szinten úgy 2x kell neki pótolni, úgy 30-40 ml-ket. Úgy érzem az nem túl nagy menyniség ahhoz, hgy megnyugodjon szegény és aludjon egy jót.
Persze titkon azt remélem, hogy ettől mindketten megnyugszunk végre, és talán több tej tud majd termelődni.
Persze a Sarlai dokinéni ennek nagyon ellene van, mert szerinte a cumisüveg miatt nem fog majd szopizni, de nem egy gyerekt tudok, aki születésétől kezdve cicizik + tápozik mellé, mert nem elég neki a cici. Mégis szopizik azóta is, és Kristóffal egyidős.
Egyébként nagyon kedves volt a dokinéni, tényleg átbeszéltünk mindent, megnézett mindent, csak ajánlani tudom bárkinek, aki olyan kis bizonytalan szoptatás ügyben mint én..
Babamasszázs is jó volt, csak az a probléma,hgy a város másik felében van, igy mire odaértünk, mire megvolt az oktatás, a végére éhes lett Kristóf, igy volt egy kis bőgőzés, de nem volt vészes. Bevallom nem láttam rajta valami nagy elalélást a dolgotól, pedig a barátnőm kisfia, totál beájult tőle, neki nagyon tetszett. (valószinű Kristóf már csak a hasára tudott koncentrálni)
Jövő hét hétfőn megint megyünk majd, 4 alkalom, a végére megtanuljuk az összes testrész masszírozását. most a has és a láb volt a téma. Meglátjuk a végére mi sűl ki belőle, hátha le lehet kötni majd vele kicsit Kristófot kicsit.