Új privát üzeneted érkezett!

Kép

Kép
timy28

Túl jól sikerült :D Bocsánat!

Kép
timy28

Hát ezt nem értem....az előbb duplán láttam a vonalzót,most meg egyszer sem...
Eddig sem volt vonalzónk, asszem ezután sem lesz :)

Kép
timy28

Sziasztok!

Gabicsibe, Rebe, gratulálok Nektek itt is! Nagyon csini kismamik vagytok! :D

Vicuska, olyan jólesett, hogy a múltkor hiányoltad az új kismamikat és érdeklődtél a másik topikról. :D Sokan vagyunk, jönnénk is szívesen, de Vikkata óta csak Krisztamilinek sikerült.... és sajnos ő is elég ritkán jelentkezik. :(
Többségünket nem is ismerhetitek, de remélem, hogy majd azért sikerül veletek felvenni a ritmust.

Gratulálok a sok szép babához! Nagyon jó itt nézelődni! :D

Kép

KépKép
anett_1

Sziasztok,

Látni, hogy újra dolgozom, mert már megint ritkán jövök :oops: :cry: De nem baj, hamarosan vége, aztán talán több időm jut Rátok :wink:

Bibike,
Sajnálom, hogy Bebe átesett első betegségén :cry: De a lényeg, hogy már jól van! :D Nagyon helyes a képeken, kis huncutka :D

Napcsi,
Köszi, édes vagy! :D

Estrella,
Sajnálom, hogy etetés-gondok vannak még mindig… Kitartás :roll: Örülök, hogy minden rendben volt a dokinéninél…

Bibar, Luki,
Nagyon édes az új vonalzótok :D:D:D

Bibar,
Tüneményes Oli :D Kis pufi, egyszer jóóól meg fogom dögönyözni, készülj rá :wink:

Chesti drágám,
Vééégre :D Már nagyon-nagyon hiányoztál a topikból :cry: Már be vagyok sózva a tali miatt, jól meg foglak ölelgetni, készülj :wink: :P
Nikitől kéééész vagyok, csodaszép, és milyen kis okos, megzabálooom :D És ne kamuzzál, hogy ez a szépség tud hisztizni, én nem hiszem el :lol: :lol:

Mamm,
Jajj, ez a rucis kép… megeszem :D Nagyon édes tündérkéd van :wink: Örülök, hogy minden rendben van a kis ketyegőjével :D:D:D:D

Vicuska,
Grat a 3 kerekű járgányhoz :wink: Nagyon kafa :D Szépek vagytok a képeken (mint mindig :D)!

Benszi,
Nagyon jók az uszis képek, olyan édesek, ahogy lebegnek a vízben :D

Sharon,

Nagyon szép a kiscsajszid :D És a hintázós kép! Hihiii…nagyon jóóóó :D:D:D

Gabicsibe,

Nagyon csini kismami vagy! :D Jó nagyot nőtt a pocid, mióta nem láttalak, de ez így helyes :wink:
Boti nagyon édes kiskrapek már most, helyes a pofikája nagyon :D:D

Share,
Kész vagyok Mátétól is :D:D
Kérünk majd fodrászat utáni képeket is :wink:

Kriszti,
Örülök, hogy jól vagytok, de sajnálom, hogy most így dolgozik a párod :?

Judit drága,
Sajnálom, hogy ilyen híreket kaptál a kontrollon :( Kitartást a tornához, masszírozáshoz! Meglátod, minden rendbe jön, csak idő kell…

Rebe,
Nagyon csini vagy Te is :D:D Alakul a gigapocak… :wink:
Örülök, hogy minden rendben volt a dokinál!

Timy,
Édes nagyon a tündérkéd Neked is. A legjobb a „megfojtja” kép :lol: :lol: És tényleg nagyon szép név a Norina :)

Sok puszi mindenkinek, sorry ha valakit kihagytam, jövök még a héten :wink:

Szép estét!

Kép

Kép
zsókuci

Megőőőőrülök! Most megint ott a vonalzó :D

anett! Hidd el Ti is nemsokára itt irkáltok! 1 éve még Én sem hittem, hogy valaha átkerülök ide...2 nap múlva lesz 1 éve, hogy volt a beülti :)
Ma meg már nagy cula a kicsi :)

Mi szurkolunk innen a túloldalról!!!!

Na most egy darabig nem jövök, mert velem van tele a lap :)

Kép
timy28

Timy, köszi! Aranyos vagy! :D Egy éve....?!:shock:
Rengeteget nőtt a kicsi lányod és gyönyörű! A kocsitok is szuper!

Szép az a vonalzó! :wink:

Kép

KépKép
anett_1

Timy!

Nekünk is ugyanilyen kocsink van, csak én másik színt választottam!!! Rakok fel róla képet:

Itt még pocakosan: Kép

Itt már a Dórival: Kép

Csak úgy magában:
Kép

Kép

Kép
sharon

Bibar, Luki, Timy!

Jó az új vonalzótok!

Estrella!

Sajnálom, hogy nem javul a helyzet! Nálunk a játszószönyeg akár egy óráig is leköti a figyelmét. A kaja mennyiségről én inkább nem írok, mert a Dóri sokat eszik és ezzel csak jobban paráznál. Lehet, hogy a Te Dórid vigyáz a vonalaira, ami az én lányomra nem jellemző:
Kép

Kép

Kép
sharon

Sharon

hát ez a kép haláli :lol: Mindjárt szétpukkan :lol: :lol: Megzabálom :lol: :lol:

Anett

hidd el mindannyian nagyon várunk át titeket!Nagyon is nem felejti el az ember milyen egyel feljebb lenni....

Estrella

Hintátok nincs?Azt állítólag rajtunk kívül minden baba szereti. :wink: Hátha abban ellenne kicsit és nem kéne egész nap cipelned.....talán meg is nyugtatná

Timy

nem baj ha veled van tele a lap,van mit pótolnod.... :wink: :lol:

Mamm

de jó hogy minden rendben,kicsit aggódtam mert nem írtál....

Bibarkám

remélem tetszik.Kicsit nagy.... :roll:

Kép
lukrécia

Zsókuci

de jó hogy mindjárt vége ennek a stresszes melónak :D sokkal messzebb van az új?Hasonló munkakör?

Kép
lukrécia

Nyah, Tündibündim bedobta a szunyát.

Ma Ő is hisztis volt most az utolsó etetésnél!
Szokott olyat csinálni, hogy vmin felhúzza magát (most azon, hogy nem engedtem, hogy sokáig üljön), és annyira behergeli magát, hogy enni sem akar!
Aztán ilyenkor jön a csel...beviszem a konyhába, nézheti a spotlámpa fényeit a szekrény párkány részében (imádja, bár nem értem miért), megnyugszik, és beverte a 160 ml-t :)
Most pedig éééédesen szunyókál!

Köszi Luki :) Vagy iwiwen Te egyébként? Délután végignéztem mind a négyszázvalahogy ismerősét Bibarnak, gondoltam ott megtalállak, de neeem.

Sharon :) Vééégre! Még nem láttam másnak ilyen kocsit, mióta megvettük (kicsit korán, már augusztusban), azt hittem csak Mi voltunk ilyen elvetemültek :)
Nektek is bejön? Mi imádjuk! A férjem azért ragaszkodott hozzá, mert Ő 191 cm, én 160 cm mély vagyok, ennek meg állítható a kar magassága, így mindkettőnknek kényelmes. A másik pedig, hogy Ő ragaszkodott hozzá, hogy csak olyan kocsink lehet, aminek tolás közben nem rugdalja az alját (nah,lehet ez így nem érthető?!). Illetve a 3 kerék tetszett neki (mondjuk ez nekem nem, de már nem cserélném el).
Egyébként ez volt a másik szín ami nagyon tetszett! Direkt nem akartam tipikus lány színt, gondolván arra, hogy mi van, ha mégis fiú lesz Norcsim :)
Dórid nagyon édes pofa!! Olyan jó kis husiban van :) Priviben megsúgod Ő mennyit eszik? Gondolom hanyatt dobom magam :)

Lányok nem nézem át, lehet van benne hiba, de Norcsi felkelt :(( Pedig még írni szerettem volna....

Kép
timy28

sZIasztok csajszikák!!!

SHARON!!! Egyszerüen haláli ez a kép!! Félórát nevettem rajta!! De tényleg Még apának is megmutattam!! Zabálni való!!!!!

Szóval ittvagyok már én is!!! Minden baba gyönyörű és csodaszép!!!!
Nálunk voltak egy kis gondok. 8 hetesen összeszedtünk egy virusos bélgyulladást és elég nehezen lábaltunk ki belőle. ELTARTOTT VAGY KÉT HÉTIG IS. Ment a hasa a drágámnak és minden kaki előtt görcsölt.Az volt a szerencsénk hogy az étvágya megmaradt és elég jol evett ezért a kiszáradás nem fenyegetett minket. Most a kajával teljesen változó a helyzet. van amikor 12o 13o-at eszik de van amikor 8o-at. Elég kevéssel beéri és én is sokat aggódom emiatt. De hozzáteszem nem egy satnya gyerek. 3 hete volt mérve utoljára akkor volt 5.8 kg. Szerintem már simán van 6.5kg. Majd jövö kedden megyünk tanácsadásra legközelebb akkor lesz mérve.

Képzeljétek már legalább 1o napja végigalussza az éjszakákat. Este 9-kor eszünk és utána teljes kómába zuhan reggel 5 és fél 6 között ébred.Napközben elég sokat fent van. Hason szeret aludni a legjobban.Eléggé hisztis a drágám. Sokszor maga sem tudja hogy mit is akar.

Nálatok szokott ugy lenni hogy nem tudjátok kitalálni mi is a baja???? Ha felveszem ugy sem jo a babakocsiban sem jo a bébihordozóban sem a játszószőnyegről már ne is beszéljünk. Nagyon tuti játszószőnyeget vettünk neki és még ugy is csak ideig.óráig érdekli ha mellé fekszem és játszom neki. Nem egy egyszerü eset ez a gyerkőc :wink: Lehet hogy az apjára hasonlit?? :lol: :lol:

Képzeljétek annyira gyorsan nő hogy kb 3 hét alatt kinövi a ruháit. szerintem simán van 7o centi. Nagyon hosszú!! Remélem jo magas lesz. :roll: :lol:

A hétvégén ha hazajön a Szabina majd tesz fel róla képeket. Az ő gépéről lehet feltenni.

Csajok nekem a császár óta annyira fáj a derekam hogy már megvagyok ijedve hogy ez sosem mulik el. Szerintetek lehet a műtéttől????

Eddig nem volt időm visszaolvasni most megteszem és utána irok mindenkinek.
Addig is puszika!!!!!!!!!!

Kép
fiona66

Estrella
mi igény szerint szopizunk,általában 3-4 órát bir ki,de délelött 5 órát nem eszik :wink: :wink:

Timy
én is igy szoktam lekötni,nézelődünk a konyhába,megnézzük a polcokat,nagyon tetszik neki :P

Mamm
örülök hogy minden oké veletek :wink: :wink: tünci a kiscsajszi :wink: :wink:

Sharon
ez még a régi kép vagy mostani??mintha régen raktál volna fel hasonlót :wink: nagyon dagi :wink: :wink:

Lukikám
tényleg jó nagy :P :P de cuki :wink: pusszantalak :wink:

ja Timy,Luki nincs az Iwiwen :oops: :oops:

bibar

Mamm, tök jó, hogy minden oké veletek, nagyon édes a hercegnőd :lol:

Sharon, Dóra tündéri ezzel a kis kerek pocakkal, nálunk Dorka ilyen tipus :wink:

Csajok, köszi a bíztatást, majd csak lesz valahogy... :?

Fiona!

Szerintem a derekad nem a csaszitól fáj, hanem attól ahogy a babát tartod, legalábbis magamon azt figyeltem meg, hogy ha kézben voltak a csajok ilyen picurnak, akkor kicsit előretoltam a csipőmet, hogy a hasammal is tartsam őket és attól fájt a derekam :roll:

Puszi!

Judit

jucicuki

Sziasztok!

Mázlim van, Ramika még alszik! :lol:
Mamm, nagyon örülök, hogy minden okés! Szuper ügyes kislányod van!
Sharon, hú ez a kép! Úgy látom nem csak Ramikám van jó husiban! :lol: Imdádom Domi babát!

Fiona, végre újra itt ! Nehéz lehetett ez a betegséges 2 hét! Tiszta szerencse, hogy mellette tudott enni Bence baba! Várjuk majd a képeket!

Anett, olyan jó, hogy írtál ide! Mindenkink tiszta szívből kívánom, hogy ide "tartozzon".

Nekem Numato jutott most eszembe!

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

Köszönöm az evéssel kapcsolatos infókat.
Fiona:
Nálunk ugyanez a helyzet amit írtál. Az evés nálunk is úgy van, hogy van amikor 120-130, de van hogy csak 60-70. A napi adagja kb. 600 körül van. Csak kézben van el, de néha még úgy sem, játszószőnyegen kb. 5 percig van el, babahordozót a bukás miatt szüneteltetjük, és csak kézben alszik el, vagy kint a friss levegőn a babakocsiban. Mostanában már sokszor kézben sem jó.
Lehet hogy hasfájós, mert megint olyan ordításokat levág sírással és "C" betűbe gömbölyödik. Teljesen tanácstalanok vagyunk, nem tudjuk mi a baja, de láthatóan fáj valamije. Van amikor csak hiszti van, de az más. Iszonyú, hogy szenved és nem tudni mi baja van.
Irigyellek az éjszakai átalvás miatt, bár én sem panaszkodom, mert legalább éjjel alszik és nem sír. Csak a nappalokat kell túlélni.

Hasfájós gyerekek anyukájától kérdezném azért a tüneteket. (ha egyáltalán van itt olyan akinek a gyereke hasfájós)
köszönöm
Vendég

Estrella

nekünk volt hasfájás,egyszer hajnali 4-ig üvöltött.Szerencsére nem volt annyira durva(vagy csak utólag nem tűnik annak? :shock: )mindenesetre nem kell kézben cipelgetni,jól elvan.Lehet Dórid is kinövi,szerintem ez az időszak egyik napról a másikra pikk-pakk eltűnik majd. :roll:

Timy

én nem vagyon fenn csak a férjecském,oda pakolgatjuk a Falat fotókat ezerrel :D ,ugyhogy kiélem magam de nekem ennyi elég is. :wink: Ő viszont Bibar ismerőse...... :wink: :lol:

Fiona

Én is most pont bekattant derékkal ülök itt.... :lol:
Hát nem tudom van-e összefüggés,mondjuk az tény,hogy ahol agyon szurkáltak(vagy 10-szer)-csak nem sikeredett,ezért lett altatás-ott fáj ha odanyúlok,mintha beütöttem volna.... :roll:
Sajnálom a betegséget,én úgy félek már ezektől.

Bibarkám

puszika :P a daginak is :P

Kép
lukrécia

Sziasztok!

Az Én tündérem még mindig húzza a lóbőrt, mondjuk volt már vagy fél1 mire elaludt :) Nyűgős is volt szegénykém este.

Luki! Már meg is találtam a zurad :) Bejelöltem, ha nem baj!

Estrella!
Hála Norcsim sose volt hasfájós, de a barátnőm kisfia annál inkább.
Ő amikor jött neki a görcs előre összegörnyedt C-be, és keservesen sírt, s közben erőlködött. Lehet szeretett volna egy pukival megszabadulni a görcstől, vagy nem tom miért :(
Nekik bevált a kamillatea! Nem sok, csak pár korty!

Kép
timy28

Timy

dehogy baj :lol: Majd megkukkantalak :D

Csajok

ma megint hintáztunk....:wink: :wink: :lol: :lol:
Kép

Kép
lukrécia

Szegény Falatka :(
Tényleg nem ez a kedvenc elfoglaltsága! :)

Kép
timy28

Rebe
Szép nagy pocakod van már neked is!Jó sokat nőt a tali óta!Ne keseredj el hátha még befordulnak a csajszik,beszéld meg velük :D

Sharon
Kis duckos,látszik szeret enni :D Kiváncsi vagyok ezek után hogy ő is olyan vékony alkatú lesz e nagykorában mint anyukája :D

Luki
Szerintem ne erőltesd ezt a hintát ilyen, elkeseredett arcot :? egyem meg.

Juci
Kitartás a tornához,biztos javulni fog és gratula a fogacskákhoz!

Mamm
Örülök,hogy minden rendben a hajasbabáddal :D
gabicsibe

Hát Falat tényleg nem szeret hintázni :shock: szegény :cry:

Judit

jucicuki

Segítsetek!

Nálatok meddig tart egy etetés? Nálunk másfél, de van, h 2 órát is :roll: A napi adagja 800-1000 között van, ezt 6-szorra eszi meg. Először kb. 100-at húz be, majd nézelődik vagy bealszik sokszor félórára is :roll: Amikor felébred újra enni kér, és ez így megy órákon keresztül. Már teljesen kivagyok.
ballagyo

Nálunk 5 max 8 perc alatt bevágja, de ez nem etalon, mert mi üvegből eszünk! És mi is 5-6x eszünk 1 nap.
Viszont a napi adagja nem semmi! :) Soma sem fog elfogyni :)

Kép
timy28

Timy!

Mi is üvegből eszünk :roll: :roll: A napi adagján már én is törtem a fejem, de mit csináljak, ha neki ennyi kell?! Egyébként a gyerekorvosunk szerint a napi adagnak minimum annyinak kell lenni, ahány kiló×150 ml. Soma most 6 kiló, ha ezt megszorzom 150 ml-vel, az kereken 900 :roll: :roll:
ballagyo

Ballagyo:
Nem semmi adagokat esztek.
Nálunk kb. 600 körül van a napi adag, és 20 perc egy evés.
Sokáig nálunk is úgy volt ahogy írtad, és akkor volt a bukás, valószínűleg túlette magát. Azóta betartjuk a 2,5-3 órát. És mi még 5 kg sem vagyunk. No persze lány, és csak tejcit kap.
Vendég

Ez a baba tévézik is ám, amikor épp nem üvölt:
Kép
Vendég

Sziasztok Lányok!
Kicsit eltűntünk, de hát ilyen szép időben állandóan csavargunk. Napi két séta, játszóterezés. A város főtéren pedig, ahol nagy a tér és nem ütközik semminek megy a motorozás ezerrel. Krisztina királynő annyira belejött, hogy 20-25 percig nyomja. Jó módja a kifárasztásnak, szóval tuti az ebéd utáni alvás! :D Sajnos felfedezte a főtéren a szökőkutat, így ruha feltűr és pancsolás. Ma egy katicabogarat mentettünk meg. Most már nem csak a kutyákat, cicákat fedezi fel, hanem a bogarakat, lepkéket és a madarakat is. Percekig tudja figyelni őket és teljes a bezsongás.

Tegnap megkapta a 15 hónapos MMR oltást, csak pici sírás volt. :( Igazi hős volt! Nagyobb babások, akik már megkapták ezt az oltást volt valami problémátok? Olyan durva, hogy az oltási után 1-3 hét között lehet mindenféle tünet (láz, pöttyök, nyáladzás, nyirokcsomó duzzanat stb.). Sok anyuka mondta, hoyg tejesen felborult hetekig minden: alvás, nyűgösség, étvágy stb. Kicsit izgulok nálunk mi lesz!

Azt hiszem a teljes visszaolvasás és az egyenként írás nem fog menni. Bocsi!:oops:
De az biztos, hogy minden baba gyönyörűséges!!!!! Még, még képeket!!!!!!

Esterella
Nekünk Kriszti 3 hónapos koráig iszonyú hasfájós volt. Szinte minden nap volt műsor. Általában a fürcsi utáni esti cici után jött, de sokszor előfordult, hoyg napközben is, délelőtt. Ilyenkor 30-40 percig ment az üvöltés. Lábak felhúzva nyakig és tekeredés ezerrel. Szünet nélkül sírt, csak max akkor hagyta abba, ha az édesköményes cumisüveget szájába nyomtuk és ivott pár kortyot - ami persze nem használt semmit. Ilyenkor a cici sem kellett! Iszonyú volt, teljesen kétségbe voltam esve, hoyg baja van és ez nem lehet szimpla hasfájás. Állandóan hívogattam a dokinéni és napközben lerohangáltam hozzá. Persze soha nem talált semmit, csak azt mondta, hoyg érzékeny a pocija és alacsony a fájdalom küszöbe. Nálunk az infacol, az espumisan után csak a gripe water használt, de az nagyon! Ami még segített: tigris a fán pozíció (alkaron hordozás és hát simike) vagy ülve a combomra raktam és úgy simi, poci masszírozás óramutató járásával megegyezően, torna - lábacskák feltolása. A lábak feltolásnál akkor pukik jöttek ki, hogy ledöbbentem néha, hoyg ebből a pici babából hogy jöhetnek ilyen hangok. Ha ez mind nem segített jött a szélcső. Na, az igen gusztustalan, de hatásos. A csövön keresztül is jöttek ám a pukik rendesen.
Nem tudom,mennyire figyelsz oda, hogy mit eszel. Ugye az anyatejjel minden egy az egyben átmegy. Még a pociban a méhlepény szűr valamennyit, de tejcinél semmi szűrés nincs. Kriszti nagyon érzéken volt arra, hoyg én mit eszek. Nem bírta a következőket: gyümölcsök(főleg a citrusfélék), sokféle zöldség (max a répa, a paradicsomos dolgok voltak a legbrutálisabbak szegények), tejföl, tejszín,gyümölcslevelek, csoki, gyümijoghurok, tojás, mák, dió még sorolhatnám, és persze a szokásos k betűsök, lencse, bab stb. Volt egy hétvége , amikor ragulevest és túrós tésztát főztem, hát szegéynkém keddig üvöltött a tejföl miatt minden cici után Iszonyat volt!A végén már odáig jutottunk, hoyg szinte semmit nem ehettem, maradt: a krumpli, húsi, tészta, rizs, ásványvíz, natúr joghurt, péksütik, kefír.. Nálunk szinte állandóan húsleves, csirekpöri nokedlivel vagy tésztával és krumplis tészta volt. Szupi kis hizlaló szénhidrátok. Mivel nekem iszonyú étvágyam volt szopi alatt fel is csusszant egy 10-es. :( :oops:
Próbál ki egy-két dolgot, amit írtam, hátha segít nektek is! Szurkolok és kitartás! 3 hónaposan vége! :D

Kép

Kép
motné

Share, Zuzmó
Köszi a kerékpárülés tippeket! :D

Nem emlékszem már kinél, de felvetődtek a következő témák is:

Mérlegelés
Azonnal elrakni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sajnos én mérlegfüggő voltam Krisztina királynő 4 hónapos koráig. :( :oops: Iszonyat volt! Szegényt még hajnalban is méregettem. Arra volt jó, hogy tiszta para voltam állandóan. Így utólag rájöttem, hogy tényleg nem esznek egyformán. Krisztike sem volt egy nagyevő. Soha nem ette meg az úgy mond előírt adagot, pedig aztán osztottam szoroztam ezerrel. Volt, hogy 70-80-at evett, valamikor meg 120-130-kat, este mindig valahogy kevesebbet evett és mégi szépen alukált - állítólag akkor zsírosabb a teje az emberlányának. Ja és a mérleg játszik ám az ember idegeivel! Sokszor össze-vissza mér az édes... És mégis a - hasfájós üvöltéseken kívül - vidám, kiegyensúlyozott baba volt. A dokinéni mindig mondta, hogy ha alszik eleget, vidám, van elég pisis-kakis pelus, gyarapszik rendesen akkor nincs gond. És igaza volt! Ja és amiben mindig igaza volt, hogy ne hasonlítgassunk össze babákat súly és evési mennyiség terén ugyanúgy, ahogy mozgásfejlődés terén sem!!!!! Annyi mindentől függ a súly, az szopi mennyiség. Amint láttátok a képeken Krisztike törékeny leányzó, persze volt ám ő is hurka -gyurka pár hónaposan, de ahogy beindult mozgás ledolgozta. Na szóval dokinéni szerint ez genetika is, mindig mondta, hogy Kriszitbaba tiszta apja, magas vékony lány lesz. Ne akarjam, hogy XY gyerekére hasonlítson súlyban, alkatban, akinek mások a hozott génjei. Számít a születési súly is, az hogy szopizik-e vagy tápszert eszik-e és még ezer dolog. Néhány baba súlya itta topikban 2-3 hónapos majdnem annyi, mint Krisztinek 6 hónaposan. De ezzel nem kell foglalkozni, ha gyarapszik és legkésőbb 6 hónapos korára megduplázza a súylát minden ok. És amint a mérleget visszaadtuk megnyugodtam és megfogadtam, hogy nem hasonlítgatok ki mennyit eszik és mennyit nyom. Persze amikor benne voltam én is síkideg voltam!!! :D Szóval no mérlegelés és no hasonlítgatás!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tejszaporítás
Először is minél több inger éri a cicit annál több tejci termelődik. Szóval amint megnyekken a baba már is cicire kell rakni. Ez lehet hogy 2, 2,5, 3 vagy akár 5 óra múlva van az előző szopitól. Tudják ezek a babák, hogy mikor éhesek! Nálunk ami bevált tejszaporításként :
2 ciciből szopizás (első cici 20-25 perc, második 10-15) és amelyikből először szopizott,azt kifejni teljesen. Következő szopinál a második cicit adtam neki először, majd a szopi után ezt a cicit szintén kifejtem. A szokásos sok folyadék és pihi!!!!! amikor a pici alszik, tojni a házimunkára. Tudom ez nehéz, de nekem mindig akkor volt tejbelövelésem, amikor pihentem egy picit. Szóval működik a dolog!

Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép
motné

Motné:
Köszönöm a hosszú levelet, tanultam belőle és már én is kezdek megnyugodni.
Vendég

Elfelejtettem írni az előzőekben, hogy a Kismamik és a pocakjaik is gyönyörűségesek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Esterlla
Örülök, hogy kezdesz megnyugodni! :D Hidd el tényleg ez a legfontosabb! Ahogy már többen írták ezek a pici babók nagyon jó radarok, mindent megéreznek. De gondolom erre már te is kezdesz rájönni...

Kép

Kép
motné

Estrella, ez a kép! hát megzabálom a kis durcás fejét! És még mintha a haja is a rosszkedv miatt állna úgy felfele! Szuper kép!

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

Timy!

Nekünk is nagyon jól szuperál a babakocsi. Dórit két hetes kora óta viszem ki a levegőre, napi 3-4 km-t megyek vele. Már rengeteg km van benne, de semmi baja. Először én is kiakadtam az árától, de most már nagyon örülök neki. Van egy barátnőm, aki nagyon olcsó kocsit vett és hetente viszi vissza, mert mindig valami baja van. Ez nem azt jelenti, hogy az olcsók nem jók, de ő szegény nagyon megjárta. Még eddig én sem látam másnál ilyen kocsit.
Irok pü-t.

Bibar!

Ezt a képet már egyszer felraktam, ez két hónapos korában készült. Azóta egy kicsit kisebb a pocija, de csak azért, mert sokat nőtt! És csak anyatejet kap, mi lenne, ha tápszert is kapna???? :shock:

Estrella!

Sokat gondolok rátok! Még mindig nem javul a helyzet?
Nem akarok beledumálni, de ne engedd a tv-t nézni Dórinak, mert nagyon sokat árt a szemének!
Nagyon szép a lányod!!!!Jó a frizurája!

Luki!

Pedig olyan szuper hintátok van, kár, hogy Falatka nem szereti.

Kép

Kép
sharon

Lukikám
szegénykém,annyira élvezi a hintázást :oops: :oops: :oops: jó buli lehet neki :cry: :cry:

Ballagyó
hú szegény,ilyen sokáig tart egy evés?nálunk fél óra cici van aztán a pótlás lecsúszik 2 perc alatt.Olivér akkor nem eszi meg az adagját,mert max 800 at eszik és már 7 kiló,ugyhogy ez a számitás nem okés :oops:

bibar

Szia Timy!

Köszi a felajánlást, talira jöttök? Akkor esetleg el tudnád hozni. Néztelek a táblában de nem láttalak. Persze szerintem ettől függetlenül gyertek, ha tudtok, nem csak én fogok örülni nektek!

Ballagyo!
Szerintem is kicsit hosszú az idő, hiszen így szinte egész nap szoptatsz. Nem csodálom, hogy kezdesz elkenődni. Elvileg a tényleges evés néhány perc alatt lezajlik, aztán már csak komfortszopizik. Vagy esetleg olyan lassan eszik? Próbáld meg mindíg egy picit hamarabb levenni a ciciről. Vagy akkor sír?Nem tudom használtok-e játszócumit, de most jól jöhet.

Kép
Kép
zuzmó

Ballagyo!

Most látom üvegből esztek és az első nagyobb adag után elfoglaltság jön. Szerintem itt fejezd be az etetést.Nekem anno azt mondta a védőnő és a doki is, hogy ninimum 2 maximum 4 óra teljen el két evés között. Persze nálunk is volt, hogy nem tartottuk be, de azért igyekeztem ehhez igazodni. A köztes időben ha sírás volt próbáltam lefoglalni valamivel. Hogyan jelzi , hogy megint enni kér? Talán egy kis vízzel vagy teával ki lehet húzni az időt.
Szegénykém, remélem találsz megoldást!

Kép
Kép
zuzmó

Sziasztok csajszikák!!!

Tegnap este ugy ahogy visszaolvastam aztán irtam vagy fél órát. Már majdnem elakartam küldeni amikor egy kattintással eltüntettem az egészet :shock: :shock: De hogy hová????????????????????????????fogalmam sincs :roll: :roll:

Akkor most mégegyszer leirom.

MONTÉ!!!!

Krisztina királynő nagyon csajszis ebben az új fürdőruciban.De egyébként is nagyon-nagyon csajszika!!!Olyan igazi kis törékeny hölgyemény. Nagyon szépséges!!!

LUKI!!!!!

Falatkának hihetetlenül gyönyörű szemei vannak!!! Honnan szedtétek ezeket a szemeket???Mármint ugy gondoltam hogy kitől örökölte??? Gondolom ezt hallod uton-utfélen hogy mennyire gyönyörűek szemei!! Valami hihetetlenl szép!!!!!!!!!

JUCI!!!!!

Szerintem se aggódj Dorka baba miatt!!! Szerintem nincs kettő egyforma ember és ez a piciknél is igy van. Ő egy kicsit kényelmesebb mint a tesó. Szerib
szerintem annyira szép és egészséges hogy nincs miért aggódnod!!

ZSÓKUCI!!!!

Nagyon bátor csajszi vagy hogy ebben a mai világban volt merszed változtatni!!!!Kivánom hogy érezd jol magad az uj helyen!Az a legfontosabb!!! És olyat pedig ne irj többet hogy nem vagy idevaló!!!Irgum burgum!Azt már elfelejtetted milyen sokat segitettél nekem pl mikor az elején a vonalzómat csináltam???Eljön a te időd nemsokára meglátod!!Itt fogjuk csodálni a kis tündérkédet a topicban. Vigyázz mert boszorkány vagyok!!!

Most kicsit befejezem mert el kell mennem a tescoba. Később folytatom Puszika

Kép
fiona66

Sharon:
ÁÁÁÁÁ nem nézi ám sokáig a TV-t, kb. 10-15 perc egy nap (összességében) . Ja, és szemkímélős tévénk van. :D

Holnaptól NINCS MÉRLEG!!!
Vendég

Estrella!

Nem okoskodni akartam, csak most volt a barátnőm szemészeten a lányával és a doktornő panaszkodott, hogy tele van a rendelő olyan gyerekekkel, akiknek szemüveget kell felírnia a sok tévézés miatt és ezek a gyerkőcök még csak ovisok! :shock: Az én lányom is bámulná, de egy kicsit sem engedem neki. A lámpa fényét is szereti, az talán nem olyan rossz. Ha meg akarod nyugtatni a lányod, talán az segít, valaki már írta, hogy ott megnyugszik a babája. Az én Dórimat még az üvegtéglán átszűrödő fény is szinte megbabonázza, sokszor ott alszik el előtte a karomban.

Kép

Kép
sharon

Jelentem, a fodrásznál mintaszerűen viselkedett az én vagány kisfiam. :lol: :lol: Egy hang nélkül ment a nyírás, közben ült az ölemben, és játszadozott a hajcsavarókkal, fésűkkel, vízspriccelővel. :wink:
Utána anya következett, addig Máté sétált a barátnőmmel. Nagyon jó volt végre a rég megszokott fodrászomnál ülni.
Fotó mellékelve. Apa készítette :wink: , nem a legsikerültebb. Pótolni fogom a nagy érdeklődésre való tekintettel.

Tegnap este:
Kép

Ma délután:
Kép

Kép
Kép
share

Motné
Miló múlt hét kedden kapta meg ezt az oltást. Eddig nem volt semmi reakció. Amit én kaptam tájékoztatót oltáskor azon az van, hogy az oltás beadását követően 1 hét-10 nap elteltével ritkán előfordulhatnak oltási reakciók(láz, nátha, kiütés, kötőhártyagyulladás, nyaki nyirokcsomó duzzanat). Remélem ez az igaz és nem a 3 hét, mert már kezdtem megnyugodni, hogy megússzuk a reakciókat.

Kép

Kép
agnese

Máté baba,
Te rövid hajjal is ugyanolyan szívdöglesztő vagy! :D

Sharon
,
édes ez a pocakos-turbános kép! :D :D :D

Luki
,
háát ez a Falatka! Édi-bédi, még akkor is ha nem tetszik neki a hintaszék! :D Hátha később megbarátkozik vele! :wink:

Bibar
,
annyira jó az új vonalzód! Vicces az a kiscsávó... :D

Estrella,
szuper kép! És micsoda frizura!!! :D

Nálunk nagy nap ám ez a mai! Egyrészt megkaptuk a 2. hós oltást, amit nagyon jól viselt a kiscsajom, de nem is ez a fontos, hanem BERCI!!! Képzeljétek! Zsófi cica felfedezte Berci bogarat! Több mint fél órán keresztül nézegette, rúgdosta, beszélgetett vele, szóval jól érezte, és lefoglalta magát! Eddig még soha semmi nem kötötte le ennyi időre a figyelmét! :D :D :D Na jóóó, a cici igen, de az más dolog... :oops:

Kép

Kép

Kép
mamm

Share
Szuper a frizura, Milónak is hasonló van. Ügyes volt Máté, hogy elsőre ilyen jól bírta.

Mamm
Nagyon édes Zsófi, kis vigyori. :D

Estrella
Jó döntés, a mérleg mehet a fenébe. :wink:

Kép

Kép
agnese

Nagyjából sikerült visszaolvasnom és gyönyörködtem a képekben.

Tini
Nagyon sajnálom, amin keresztül mentettek. Mikor a soraidat olvastam kirázott a hideg, ez egyszerűen szörnyű lehetett. De gyorsan felejtsd is el, az a lényeg, hogy már otthon vagytok és a kisbabád egészséges! Nagyon vigyázzatok magatokra! És ha tudsz jelentkezz és hozzál képeket is a kis Hősről!

Zsókuci
Gratula a váltáshoz! Nagyon ügyes vagy, hogy egy ilyen nagy döntést meg tudtál hozni! Az ember mindig olyan nehezen vált. De Te megcsináltad! Hidd el, mire vége lesz a tanfolyamodnak már itt is lesz az ősz és tested, lelked készen fog állni a BMC-re.

Zuzmó, Share, Agnese
Köszi a tippeket és a véleményeket a hisztivel kapcsolatban.

Share
Jó lett az új fizura. Bár nekem előtte is nagyon tetszett!Nagyon ügyi fiú volt tényleg!

Zuzmó
Jázmin tündéri!

Agnese
Milán is milyen nagyfiú már, nagyon jóképű. Nagyon édi a macival és kutyussal!
Köszi a megnyugtató választ oltással kapcsolatban. Remélem én értettem félre valamit, majd azért rákérdezek.

Lippa
Várunk benneteket a talin!

Sharon
Örülök, hogy megoldódott a probléma. Dóri csodaszép és nagyon kis husika!

Naposoldal
Nóri gyönyörűséges! Nagyon csinos a ruciban! (olyan harisnyánk nekünk is van)

Napsoldal, Vicuska drága futótársaim!
Én is úgy döntöttem visszatérek a régi szenvedélyemhez, a futáshoz. Mivel egyre kevésbé látszott ill. látszik, hogy volt is valaha közöm a sporthoz és az aerobik órák nem hozták meg 1 hónap alatt a várt eredményt. Így ezen a héten már kétszer is futottam, Hát 4 km-t sikerült lenyomnom. Nem mondom, hoyg jól esett, majd meghaltam, nincs olyan testrészem, amit ne éreznék. De hát innen szép nyerni, ugye? Hajrá és kitartás nektek is! Ti hogy vagytok?
Ja és én is látom ám a hasonlóságot tündérkéitek között!!!!

Bibike
Szépek vagytok!

Chesti
Bár már én is mondtam, de Lencsi egyszerűen meseszép!

Mamm
Zsófi is nagyon csini a ruciban és édes az új barátjával is!
Örülök, hoyg minden rendben van vele és nagyon ügyi volt tényleg!
Urticát úgy kell szedni, ahoyg Share írta. De óvatosan, nekem mellgyuszit csinált…

Benszi
Jók lettek nagyon a vizes képek, nagyon ügyik vagytok. Azt hiszem bicepszre külön nem kell edzened mostanában!

Vicuska
Szépek vagytok nagyon együtt! És jó a járgányotok.

Gabicsibe
Nagyon csini pocid van és a kis pocaklakód is nagyon édi! Gondolom, izgalom már van?

Bibar
Olivér nagyon küzd, de tényleg majdnem bent van teljesen az ökle. Nagyon édi ez a fiú! Olyan lepkénk vagy a címke szerint szentjánosbogarunk nekünk is van. Kriszti imádta!

Rebe
Ez a pociméret nem semmi! Csini vagy és csak úgy sugárzol!

Kriszta
További jó pocakosodást! Sajnálom, hoyg sokat vagy egyedül Pihenj és olvass sokat, amíg még van rá időd!

Juci
Sajnálom a rossz híreket. Kitartás a további tornához és hidd el ez meg fogja hozni az eredményt. Gratula fogacskához!

Timy
A te járgányod is szupi! De a leánykád valami tündér! Mivel Krisztina királynő kis kopaszka a hepehupa mindig ott volt, a lüktetést is látni lehetett sokszor. Most kezd összeilleszkedni a koponya, már alig van rés a buksiján. Dokinéni most nézte meg és mivel nálunk még nem záródott ezért javasolta, hoyg a D vitamint adjam még neki április után is. Szóval ez teljesen normális!

Fiona
Várjuk a képeket! Örülök, hoyg túlvagytok a betegségen és valóban nem semmi, ahogy ez a fiúcska növekszik.
A szuri helyen nekem is sokáig fájt csak úgy. De most azt vettem észre, hogy időjárás változáskor fáj nagyon. Sajna rajtam egy medicus edzett, így az 5 percből 20 lett…

Lukrécia
Falatka nagyon édi még így sírásra készülve is!

Estrella
Gratula a döntéshez! Üygi vagy! A kép nagyon szupi!

Kép

Kép
motné

Motné
Oli is imádja nagyon :lol: :lol: te is ügyi vagy a sport miatt nagyon,már én is várom hogy mozogjak :wink:

Mamm
te már ilyen lengén öltözteted?én még nem merem,soha nem tudom mit adjak rá,mondjuk Olivér fázós nagyon :oops: nagyon édes ahogy játszik :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Share
igy is tündérke :P :P :P

bibar

Bibarka,
most először volt rajta ilyen rövidnaci, de itt a panelban őrület ám, hogy mi van... :D

Kép

Kép
mamm

Kép nézd Lili, béka

jucicuki

CSajok!!!!!!

Jönnék én többet is,mert hiányoztok ám,most is csak úgy ímmel-ámmal olvastam bele!

Gyönyörűek a babák és a pocakos mamák!Ja és jók a verdák is!

Nem tudom már ki írta,hogy üvölt a baba és csak kézben van el és a játszószőnyeg sem jött be neki!Így voltunk mi is,de aztán rongypelust nyomtam a kezükbe,úgy hogy cumi a szájba és a nyakához tettem a pelust,amit a kis kezével morzsolgat a hátán fekve.ez teljesen megnyugtatta akármelyiket!Van már hogy el is alszanak így.No nem az éjszakainál,ott hason nyomjuk!
A másik trükk hisztinél,mondjuk kicsit combos meló,de bejött.Hordozó,cumi,pelussal beszorít és lóbálom.Ha nagyon fáradt pár perc alatt bealszik.A ringatás nem jön be,hogy csak a földre leteszem és lökök rajta párat!No meg a levegő!Ja és minél egyenetlenebb talaj,annál jobban és hamarabb bealszanak!Két etetés között mindig kinn vannak.Ha nem alszanak,akkor én is kinn vagyok velük,de ha bundiznak,akkor tudom tenni a dolgom.Teraszajtó nyitva és mindig rájuk látok!Ha nincs kert akkor szobában felöltöztetve babakocsi,ablak rányit,tologatás!

Hát az úszás fantasztikus volt,de Balut kedd éjjel vittük a Heim Pálba,mert gennyes középfül gyulladása lett.Nem mondták,hogy a víztől,lehet a fogától,megfázástól.Antibiotikum,de már jobban van!
Megyek,mert kinn vannak ateraszon és valamelyik felkelt!
Majd jövök még
Vendég

Na kaptak gyümölcsöt,oszt egy kicsit most nyugi van!
Képzeljétek Dóri legújabb szórakozása,hogy hason felhúzza a térdeit és mászik.Tegnap kezdte!Balu meg oldalra fordul és ívben meghajlik,úgy szemlélődik!Dóri ezt máshogy nyomja!Ő a sarkán meg a csípőjén és a feje búbján ér a földhöz,úgy hogy hátrafelé ven kitekeredve a nyaka és úgy nézelődik!Ezt a kitekeredett pozitúrákat imádják!Defektesek,mint az anyjuk!
Sajna nagyon kevés a segítségem ezért nincs időm jönni,de sokat gondolok rátok ám!
Most várom a dokinéninket,hogy nézzen rá Balura!

Csajok,szégyen de kicsit hiányzik a régi életem ám!Mozi,Dr.House nézése stb.Vagy csak hogy felvegyek egy rohadt körömcipőt!No a kiszelségről még mindig ne beszéljünk.Lentre már csak a bozótvágó segítene!Meg sem merem mutatni apának,no meg mikor!
Viszont Balu két hete átalussza az éjszakát 22-06-ig,Dóri meg 05-ig.Viszont ha nem fürdetünk 9-kor és fél10-kor kajáltatunk,mert elalszunk a gyerekekkel és eltolódik 11-12-re a kajcsi,akkor mindkettő felkel enni 4-kor!Néha nehéz ébren maradni.
Dóri megtanulta kivenni a szájából a cumit és visszatenni!
Na jövök még ha tudok!

Várom ám a talit nagyon!!!!
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?