Sziasztok!
Jól eltűntem az elmúlt héten, és olyan sokat írtatok, nem győztem olvasni.
Hétvégén Pécsett voltunk, rokonoknál és az elmúlt hét jóformán a készülődéssel telt. De a hétvége jól sikerült nagyon. Volt egy 4,5 és egy Zsófival egyidős 1 éves kisfiú is a társaságban. Zsófi nagyon élvezte! Megtanult a fiúktól hintalovazni, meg hajtani magát kisautón.
Olyan édesek voltak együtt a gyerkőcök, volt pörgés ezerrel. Mentek körbe egész nap, úgyhogy Zsófi elfáradt rendesen minden estére. Nem kellett sokat altatni. Kár, hogy közelebb nincs olyan rokon, ismerős, akinek hasonló korú gyereke van...Jó lenne ha gyakrabban lehetnénk gyerekek között. Játszótérre szoktunk járni, de az nem ugyanaz.
Panndi: Gratula Zsófinak a 2 fogacskához! Na és persze az álláshoz is! Nagyon ügyes!
Az én Zsófim is kb ekkora volt, amikor a kiságyban először felállt a rácsokba kapaszkodva. Most meg már lassan szalad, már olyan ügyesen megy neki a lépegetés. A mászás tényleg fontos a fejlődésükben, az hangolja össze a 2 agyfélteke működését, meg ilyesmi. De ha Zsófi négykézlábazik is, akkor nemsokára bizti rájön a mászás technikájára is. Nálunk is úgy volt, hogy kb párhuzamosan a felkapaszkodással rájött, hogy négykézláb hogyan lehet haladni, így azóta mostanáig kizárólag mászva közlekedett.
Nálunk, mikor költöztünk fel Pestre 2-3 nap is vigyázott anyósom Zsófira. Úgy, hogy reggeli után ott maradt vele és csak este vacsira értünk mi haza. Addig vele volt és semmi különösebb probléma nem volt. Persze első nap nehéz volt otthagyni, nekem is fájt a szívem, de ez az élet rendje.
Babett: Botinak is gratula az átforduláshoz! Nagyon ügyes ő is! Főleg, hogy szerintem az a nehezebb, hátról a hasra! A Hipp bébiételek tudtommal hozzáadott cukrot nem tartalmaznak. Zsófi is azokon nőtt fel. Én mintha láttam volna csak barackot is, de nem mondom biztosra, mert már régen volt. Viszont ha az alma miatt nem volt pár napig széklete, akkor a banánnal is óvatosak legyetek, mert ez a 2 gyümi megfogja a picik gyomrát. A barack viszont jó, mert az ellenkező hatást fejti ki.
Hajhullás: Nálam is jó 3 hónapig tartott szülés után. A dokim javaslatára elkezdtem több olyam gyümit enni amiben sok a vas (piros/fekete színű gyümölcsök) és szedtem egy Kräuterblut nevű készítményt. Nem tudom, hogy ettől-e, de hamarosan észrevettem, hogy már kevésbé hull.
Lamme: Jobbulást Nektek! Gyógyuljatok meg gyorsan!
Majd hozok pár képet is hétvégéről, csak még ki kell válogatni őket.