Új privát üzeneted érkezett!

Mi is nagyon-nagyon várjuk!!!!
Nekünk központi neveink a soroláskor: Marci, másik Beni, Oli, Edit és apukájuk Tamás, meg a Samu meg az Oli...
Ja és Beni gondolatai mi körül járnak: Biztos lesz ott sok autó.

Isteni ötlet a találkozó!!! Nem tudom, ki mikor érkezik, mi mondjuk elindulunk szerintem délelőtt ( a szobát eddig mindig el tudtuk foglalni dél felé), bár most Cat ötletén elgondolkodtam...

Mindenesetre alvás után, mondjuk vacsi előtt egy találka Bobóországban, olyan 5 felé? Ez jó lenne?

Cat,
csak nem lesznek betegek...! mi szottyosak vagyunk egy hete, de ez nem olyan fajta, mint a téliek..

Annamari,
Edit már válaszolt is :D Igen, április 25-én van a nagy napunk :lol:

Detti,
sajnos nem tudok gasztróst, csak azt tudom javasolni, amit már régebben is, ezt a Veres Gábort, de az pénzes... A Rózsakertben magánpraktizál.

Szemészet, nos ezt a témát én még halogatom, 1 éve voltunk, már nagyon menni kéne...

Kép
nettke

Köszi Cat!

Elszóltam magam! A mai napom sem volt túl jó. Most aludtak el fél 3-kor!!!! :roll: Persze mindketten levetkőztek, most megajándékoztak egy kis kakával is..... :evil: :twisted:
Azt hiszem Lilla féle módszert bevetem a du. i alvásnál is. Jobban mondva még csak most keresem a megfelelő hálózsákot gőzerővel!

Edit!
Csúcs a fiúk dumcsija!!!! Tök jó lehet ezeket naponta hallgatni, miket csacsognak össze!! :D :D :D

Kata

Kép
kateduo

Nettke :)
A szállást csak 2 után lehet elfoglalni, ezért gondoltuk a késöbbi indulást.

Remélem nem lesznek betegek! Mi nem taknyolunk sosem, hanem éjjel hallottam 2-3 köhintést. Lehet ez semmi, csak átmegy rajtuk. Reménykedem, hogy most nem lesz senki beteg a bölcsiben, nehogy benyaljunk valamit, szerintem minden ezen múlik. Ha felüti valami a fejét, akkor inkább nem viszem öket.

Cat
Kép
cateye

Edit,

Én is gondolkodtam már azon, hogy kellene készíteni egy olyan képet, amin az összes (20 db) gyerek rajta van. Szerintem simán kivitelezhető. Az enyémeim is várják már a Tolping Fotelt, bár ők egyszerűen csak medencének nevezik.

Mi elindulunk délelőtt szerintem, eddig mindig megkaptuk a szobánkat korábban, bár a hivatalos verzió szerint - mint ahogyan az összes szállodában - valóban csak 2 óra után lehet lefoglalni.
De tényleg nem rossz ötlet 12 körül indulni, mert akkor legalább aludnának a kocsiban. Ott, ha meglátják, hogy hova mentünk, tuti nem lesz alvás

Ebéd: az apartmanokban van főzési lehetőség is, ugye? Nem tudom ezt, mert eddig csak szobákban voltunk. Ha viszont van, akkor nem nagy kunszt megfőzni egy kis spagettit, meg rádobni egy üveges olasz mártást. Vagy marad az étterem.

Nettke,

Asszem, ezt a Veres Gábort hívtam most az I. sz. klinkán... Neki van időpontja június végére... De megpróbálok még személyesen is beszélni vele, a múltkor is csak így sikerült hamar eljutni dokihoz. Szörnyű :twisted: És egyben felháborító, hogy egy 2,5 éves gyereket csak két hónappal később tudok megmutatni egy orvosnak :twisted:

Kata,

Én is azt gondoltam, hogy nem leszek éhes, aztán dehogynem! Bár én most elkezdtem diétázni (ápr. 18-20-a között felmentésem van), meg narancsbőr-masszásozni, úgyhogy én most állandóan éhes vagyok :(
Rágcsálnivalót azért mindenképpen hozz a fiúknak - már ha szoktak ilyet enni.

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Mi valószínűleg reggel indulunk,bár ez még Dávid függő.Úgy néz ki,hogy ő aznap első órában még témazárót ír természetismeretből. Azt viszont nem szeretném,ha kihagyná,mert utólag úgyis megíratja vele a tanárnő és az nagyobb szívás. Így 9körülre tervezzük az indulást. Viszont az enyémek nem bírják végig az utat,így meg kell,hogy álljunk valahol. Úgy néz ki,hogy ez Balatonederics lesz és ott megnézzünk az Afrika Múzeumot.Aztán eszünk valahol és így az út hárelevő részében (remélem) alszanak a fiúk egyet. érkezés úgy 1-2óra magasságában.
Rágcsát mi is viszünk,mert uzsonnázni is kell valamit a gyerkőcöknek.

Detti!
Főzőlap,mosogató,evőeszköz,edény,pohár -ezeket írja.Hogy tányér és mosogatószer van-e, azt nem tudom. De azért a főzőlap nem gáztűzhely.Azzal számolj,hogy sokkal lasabban készül el rajta minden.

Azt nem tudjátok,hogy hűtő van-e az apartmanokban? Pudingnak, túró rudinak stb. Nem akarok kipakolni a minibárból,az olyan ...
Illetve azt tudjátok,hogy a piciknek milyen ágyneműt adnak a kiságyhoz? Kispárna? Pléd vagy paplan? Enyémek melegebb időben már nem alszanak el a paplannal.Nem tudom,hogy vigyek-e nekik plédet.
Még egy kérdés: a fedett medencéknél van valami nyitvatartás?Este meddig lehet bemmeni?Mert enyémek is fürcsizni akarnak,így nekünk pénteken mindenképp kell fürcsiznünk IS!

5kor Bobóországban????Kinek jó ez?

Edit

Kép

Kép
edit73

Kata!

:( :cry:

Lányok!
Tudjátok,hogy áprilistól új kalandpark nyíilik (vagy nyílott) a Kolpingban!8akadályból álló pálya,létrán mászni,csövön átbújni stb. Kicsiknek 40m, nagyoknak 70m a táv.Plusz 6m magas kilátótorony 3 oldalán különböző mászófalak!!!! :D
Mi amúgy a trambulinra gyúrunk. Csak legyen annyira jó idő,hogy kimehessünk.
Nem nézett valaki időjárás-előrejelzést?

Meme!
Van Tini.club is: darts,fun,hockey,csocsó,play statoin!!! Szerintem rossz időben sem fognak a nagyok unatkozni. Jó időben meg van foci és streetball pálya nekik. Mi meg majd gokartozunk közben! :wink:

Detti!
21gyerek lesz,mert Meméék hozzák az uncsitesót is.Egy kislányt (inkább nagylány),úgy rémlik 12éves. Így 18 2-4év közti pici lesz,meg a 3 nagy. :D :wink: Apát már bombázom ezekkel a statisztikai adatokkal! :P :wink:

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit,

Mivel elég meleg van a szobákban (remélem, az apartmanokban is), ezért bőven elég az a paplan, amit ők adnak. Nem olyan vastag, szerintem pont jó. Mondjuk van, aki ragaszkodik a saját kis takarójához, annak persze vinni kell azt. A párna egy lapos valami, mi nem használtuk sosem.

Igen, gondolom, hogy lassabban készül el minden egy ilyen rezsón, csak ötletként írtam le, hogy esetlegesen mit lehet gyorsan csinálni.

A benti medencék asszem 9-ig vannak nyitva. Természetes, hogy mindenki megy fürödni még aznap!!! Szerintem az én gyerekeim csak vacsorára fognak kijönni onnan, azt is nagy hisztik árán :roll:

Mondjuk a medencékhez való eljutás egy kisebb túrával fog felérni, mert pont a másik szárnyban leszünk (viszont közel az étteremhez és a Bobóországhoz)

Mi pl. szombaton tervezzük, hogy leadjuk a skacokat az oviban, és elmegyünk egy órára szaunázni. A múltkor is tök jól elvoltak.

Detti

KépKép
kiliman

Edit :)
Mi szoktuk vinni a fiúk plédjét, és kispárnáját, mert az az övék és ragaszkodnak hozzá.

Meleg van a szobákban, elég egy kis pléd.

Az 5 óra Bobóország remélem jó nekünk is pénteken, de elötte muszáj fürödnünk egyet, így lehet csúszunk kicsit.

Az enyémek nem maradnak el egyedül az oviban, nagyon szülöfüggöek, így mi csak velük tudunk programozni.

Szombatra ládázást is tervezünk, egyet biztos kirándulunk a környéken.

Ha rossz idö van, akkor is nagyon jól ellesznek a pörcök, mert Bobóország nagyon nagy, mindig van mit csinálni ott. :D

Azt azért beszéljük meg, hogy mindenki a saját családja és gyerekei tempójában, vérmérséklete és napirendje szerint tervezze a programokat, semmi nem kötelezö, ne legyen senkiben
gátlás ha éppen nincs kedve azt csinálni amit a többiek, vagy inkább máshova menne. Ennyi embert úgysem tudunk összetartani, persze nem is ez a cél, hanem, hogy jól érezzük magunkat.

Ja és érdemes kismotort hozni, nagyban megkönnyíti a gyerköcök közlekedését!

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Cat!
Mi azt hiszem csak az alvós párnát visszük.A plédjükhöz annyira nem ragaszkodnak,az anyuéknál is elalszanak az ottanival. Csak a meleg miatt aggódtam,mert nem tudnak melegben aludni.Azért kérdeztem!

Ha jobb,akkor lehet 6óra is!Mi 7körül vacsizunk,de ez csúszhat egy fél órát.Lányok?Többiek? Kinél mikor van vacsi? 5 vagy 6óra legyen?

És cat! Még neked akartam írni,hogy a progikat illetően teljesen egyértelmű,amit leírtál!Szerintem sem lehet ennyi embert 3napra összehangolni!Ezért is gondoltam,hogy az elején egy személyes ismerkedés,összetegeződés( :wink: ),kinek-kinek vérmérsékelte szerin összepuszizkodás,közös fotó,aztán mindenki a saját ritmusa,gyermekei óhaja szerint élvezze a pihit.
Mi a medencében is ellennék 3napig,de tuti élvezik majd Bobóországot is.Ha jó idő van,akkor mi játszóterezni,gokartozni, falat mászni is fogunk. A Dávid meg már közölte,hogy ő a tini-clubban fog időzni. :wink:

Mi valszeg nem viszünk motrot.Azt nem tudjátok,hogy a képeken látható kisbiciklik,gokartok és más pedálos járgányok milyen állapotban vannak? És mennyi van belőlük?Hozzájuk lehet néha jutni?

Meme!
Merre vagy?

Nem tudjátok,mi van Meméékkel?Ezer éve nem jelentkezett be!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sikerült jövő héten kedden időpontot kapnom ugyanahhoz a dokihoz, akinél korábban voltunk Bernáttal. Most egy másik fajta gyógyszert, egy savlekötőt fog felírni.
Megemlítette a műtét is, na azt azért el szeretném kerülni :(
Ha ez a gyógyszer sem jön be, akkor keresek majd csak másik orvost.

Edit,

Mi fél6-6 körül vacsizunk, tovább már nem bírják... Főleg, hogy 7-kor nálunk már fürdetés van.

A motor nekünk is bejött a múltkor, sokkal gyorsabban lehet vele haladni épületen belül, úgyhogy azt én is javaslom, hogy hozza, aki akarja.

KépKép
kiliman

Sziasztok,

én is azért javasoltam az 5 órát, mert saját napirend szerint az a jó :) mi 6 körül vacsizunk (kicsit csúszhat) és 7kor füri, 8kor alvás.
De semmi kötöttség, alkalmazkodunk a többségi akarathoz :lol:
(Ja, Cat :D , lehet hogy mi is utánozósak leszünk, és ebédig bölcsiben lesznek, ez nagyon jó forgatókönyv, hogy egyenek is, meg az alvás a kocsiban megoldható - és pénteken fél 12kor ebédelnek, szóval dél felé már lehet elindulni)

A többi napon meg úgyis összefutunk itt-ott, én asszem sajnos nem tudom berakni őket az oviba, mert idegennel nemigen maradnak meg, de majd apát ráveszem egy kis ügyeletre :lol: szóval ha valaki nyitott egy csajos programra 1-2 órára, hát én benne vagyok!!

Edit,
lehet hogy én vagyok vakegér, de én még sose találtam ott szabadon motort heverni..

Kép
nettke

Persze csajok, legyen 5 óra. :D Nálunk más késöi lefekvés van, föleg idegen helyen. Így csak 7-kor vacsizunk, és utána még kint játszózni szoktak a fiúk, ha jó az idö.

Én sem láttam még ott szabadon motort, jobb ha hozzátok. Mivel messze van az uszoda, sokkal jobban eljönnek azzal mint gyalog.
Na meg naponta többször megtenni az utat nem könnyü.

Na legalább jó ötletet adtam az indulással. Mi mindig így utazunk velük. :wink:

A fiúk már nagyon várják, Samu már állandóan azt hajtja, hogy izgul miatta. :lol:

Detti :)
Ahhoz képest, hogy azt mondta a doki elöször, hogy semmi baja Bernátnak, mostmár a késhez nyúlna???? :shock:

Remélem az új gyogyi segít rajta!

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Szóval akkor 5 körül Bibóország, már ha odaérünk.... :D :D
Jó ötlet a közös fotó!!!

Elfelejtettem, végül is mi melyik házban leszünk, Erzsébet? Mi még sosem voltunk...., fürdeni már köntösben megyünk a folyóson?

Sztem mi egész nap ott leszünk, lévén új a hely!!! :D :D

Akkor viszünk motort! Még jöhetnek a jótanácsok!!!!

Detti!
Reméljük most már jó lesz ez a gyógyszer!

Kata

Kép
kateduo

Most látom mit írtam... :oops:

Bobóország!

Kata

Kép
kateduo

Kata!

Jó az Bibóországnak is! :lol: Bár enyémek meg vannak bolondulva ( a képek alapján) Bobóért,de azt majd meglátjuk.Szerintem csak a szájuk nagy,ha meglátják a vizilovat,elspuriznak.

Detti!
Azért az jó,hogy kaptatok ilyen gyors időpontot!Reméljük,hogy jó lesz a gyógyszer!
Én ebben a témában nem vagyok járatos,de mitől lehet egy ilyen picinek ennyi sava?Vagy mindenkinek van,csak másnak nem tud visszajönni?
Műtét! :shock: :( Azért annyira talán nincs nagy gond!

Nettke,Detti,Cat,Kata!
Akkor maradjon 5 óra!!!!

Cat!
Megfontolom,amit mondtatok.Még jó is,hogy időben szóltál,mert a mi motraink már kint vannak az anyuéknál.Pénteken megyünk és ha vinni akarjuk a Kolpingba,akkor haza kell hozzuk őket.
Hol szoktátok hagyni őket?Az étterem,uszoda miegymás előtt?Vagy mit csináltok a mocikkal,míg bementek valahová?

Irigykedem a 8kor alvókra!!!!Mi 9körül alszunk,de "kimenős"-kor lehet az 10óra is.Lehet,hogy a játszóterezést mi is vacsi utánra hagyjuk (persze ha jó idő lesz!).

Edit

Kép

Kép
edit73

Mi se tudjuk otthgyni a fiúkat egyedül a játszóban,mert még sose csináltunk ilyet.Meg idegen helyen el se lennének nélkülem.

Nettke!
Én benne vagyok egy csajos órácskában!!!Majd dumálunk róla a helyszínen.

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Itt vagyok, bocsi ha nagyon régen voltam... :oops: ( nem keresem vissza, mert tényleg lehet belepirulnék )

A lényeg, a picik oviban így végre a 4 hetes elmaradott dolgaimat csináltam mint az őrült. De, még így sem értem magam utol.
De, sajnos Zsombi még mindig köhög. Tudom, hgy ez Zsófinál is 2 hét volt, de valahogy fogy a türelmem. Főleg, antibigyóval is kezeltük.

:roll:

Na, a TOLPING FOTEL ( besza...ig jóóóóó :wink: ):

Nálunk már lassan nem tudom eldönteni ki a legizgatottabb.
Apa? Kristóf? Picik? De,szerintem : ÉN.

Az 5 óra Bobóország nekünk jó! mi már ott leszünk 2-re tuti, mert mi 9-kor indulunk. Kajázunk útközben stb... Lászlókám nem hajlandó később.

Csajos óra? Tuti ott a helyem! Ezt is egyeztetjük!

Motorokat mi is előássuk, ha van még ilyen ötlet. :wink:

Edit!

Köszi, de tényleg, de tudod néha betudok sokalni. Főleg, hogy Lászlókám jó ha itthon van 1 egész napot a héten. :?
Tudod Zsombi kire emlékszik az ikres taliról? Marcira. :lol:
Nem zavarja, hogy sajnos nem voltatok ott, nem tágít ő emlékszik rá.
Mikor soroltuk ki lesz ott Alsópáhokon, Marcinál felkiálltott: Marcira emlékszem.!
Van egy uncsitesója, ővele keverheti.
Kristóf is tiniklub-ra vágyik. Majd egyeztetünk mennyit engedjünk nekik, jó? Valahogy egyformán kellene, nem?

Zsófi meg Nikire emléákszik: Lilla!

:lol:

Visszaolvasom a többit, mert csak az utolsó pár hsz-t sikerült és jövök.

Nálunk tök jó idő van, már alig várom kelljenek a mazsolák, irány bringázni.

Ja, csajok: FONTOS: Velünk jön az öcsém nagylánya. Mivel a vezetéknév azonos ( ezt majd ott elmesélem miért) , a mi gyermekünknek lesz bejelentve. Igy ő ingyen jöhet velünk. Csak gondoltam, hogy tudjatok róla, nehogy ott legyen előb nekünk galiba.
Már majdnem akkora mint én, remélem benyalják, hogy az enyém.... :wink:

Tudjátok ki volt tényleg régen? Gyöngyi. Mi van veletek?

Meme
szinta

Meme!

Nehogy mán azért ne higyjék el,mert majdnem akkora!Az enyém kölec is 160cm (én meg csak 175!),azt mégis az enyém. :wink: Ez nem lesz gond!!!
Én már tisztáztam a Dáviddal az alapszabályokat (csak mihez-tartás végett).Tőlem mehetnek játszani meg susmutolni,ha van rá igényük (azért nekik is jobb egymást közt).Csak amit megígérnek (pl: hogy meddig lesznek egy adott helyen és akkor csak ott lesznek),azt tartsák be.
Majd a pénteki talin ezt is megbeszéljük!
Ja a ma reggeli duma:megint Kolping téma
Oli: -Én nem játszom a többiekkel,mert nem érek rá!
Anya: -Miért fiam, mit kell csinálnod?
Oli (hót komolyan):- Főznöm kell ebédet,meg rendet rakni a konyhában!!! :roll: :lol:
Nálunk is szuper idő van,hétágra süt a nap!A pörcök meg alszanak!Ilyenkor!Bezzeg amikor hideg van,már 2-kor ébren vannak! :shock: :?

Edit

Kép

Kép
edit73

Kata :)
Igen, köntösben és papucsban megyünk a szobából az usziba, a folyosókon át. Ha meleg az idö akkor kint is át lehet menni, kicsit rövidebb.

FONTOS! Jövö péntekre 24 órás BKV sztrájkot hírdettek. Pesten öskáosz lesz, így át kell gondolni az indulást.

Cat
Kép
cateye

Cat,

Igen, át kell gondolni az indulást, pedig már kezdett tetszeni az ötleted :roll:
Úgyhogy lehet, hogy mi is reggel elindulunk, aztán megállunk valahol a Balatonnál, sétálunk egyet, meg eszünk.

Csak ennél rosszabb idő ne legyen!!!

Detti

KépKép
kiliman

Cat, köszi!

Na, akkor most jó helyen lakunk....., nagyon közel a 7-eshez..... !!!! :D :D

Edit!

Édes az Olid!!!! Látszik, jól nevelted!!! :wink: :D Majd, amikor ezt elmondja az oviban is, hogy neki mi mindent kell csinálnia l!!! :wink:

Meme!

na végre.... :D :D Jövő hétre Zsombinak kutya baja se lesz!!!!

Kata

Kép
kateduo

Kata!

Kösz! :lol: Na ő az uccsó,aki segít nekem a főzésben!Viszont a Beni tuti szakács lesz! :roll: Ma is besegített. :shock: Éppen szedtem le a ruhákat a szárítóról,amikor hallom,zörög a lábasfedő a konyhában. Mire kistartoltam (kb. 1,5másodperc),az én kuktám állt a kisszéken a gáztűzhely mellett,kezén a kesztyű (otthagytam a konyhaszekrényen), kezében a fedő és bőszen kevergette a darált húst (spagettihez készült),ami alatt égett a tűz.Kérdeztem tőle,mit csinál.Azt mondja: megkeveri nehogy odaégjen!!!! :roll: :lol:

csajok!
Nehogy nekem Pesten ragadjatok!!!!Hogy ezeknek is pont ilyenkor kell sztrájkolni!!! :evil:

Cat!
És tudnak a fiúk köntösben-papaucsban motorzni?
Bocs,de apának mondtam a motor-témát és ő kérdezett rá,hogyha a folyosón megyünk az usziba,köntösbe (mert az a célszerű),akkor minek a motor?!Hiszen a bobóország,meg az étterem ott van nem messze a szobától,oda át is lehet gyalogolni.
Vagy én képzavarban vagyok a távolságokat illetően? Kb. miylen messze vannak ezek a szobánktól?
16-17fokot mondanak jövő hétvégére.Ez jó is lenne,ha bejönne!!!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Nálunk is megy minden nap a duma, szintén a "kolping fotel"-ről (Ati is így mondja).
Nekünk is jó lesz a du. 5 órai tali. :)
Szívesen olvasom a sok tuti tippet azoktól akik már jártak ott.
Én is benne lennénk néhány lopott csajos órára, ha összejönne. :)

Judyt
KépKép
judyt

Cat!
Húú, de jó, hogy mondod ezt a sztrájkot, akkor tuti mi is reggel indulunk a tesómtól, és valószínű, hogy Kilimanékhoz hasonlóan megállunk a balcsinál.

Edit!
:shock: micsoda bátor kuktád van!!! Az én hajam tuti égnek állt volna, de a dumán viszont elolvadok. :)

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok,

segítséget szeretnék kérni tőletek :oops: Bár nem szoktam ide írogatni, de nekem holnap lesznek 1 évesek a srácok Áron és Botond, és vasárnapra szeretnék nekik tortát csinálni. Tudnátok nekem írni pár receptet, hogy az 1 évesek kb milyen tortát ehetnek??? Vagy mivel már eszenk tejes dolgokat, meg néha tojást simán süthetek nekik piskot
t, rá egy kis pundingal meg gyümölcsel?

előre is Köszönöm Judit
pbj12

Mi korábban még mamuszt viseltünk. De igazad van, hogy papucs ban nem biztos, hogy tudnak motorozni. Mi azért visszük, mert állandó kellék.

Sajnos a távok elég nagyok a szobától az usziig. Kutyagolni kell. :(
De régen nem voltak összekötö folyosók, és sokan nehezményezték, hogy csak kint a hidegben lehetett bizonyos házakból eljutni az uszodáig. Csak így tudták megoldani a folyosókat, hogy gyakorlatilag kerülö úton összekötötték folyosókkal a házakat.

Fözés: Én azt hiszem agyhugygutát kaptam volna ha a forró gáznál keverget valamelyik. :shock: :shock: Ez a forrázás a rémálmom.

Cat
Kép
cateye

Cat,
tudtam én, hogy lesz sztrájk, pont ebből kiindulva lenne jó nem a reggel csúcsban bumlizni át Bp-en szerintem!! Most hétfőn is az volt a legrosszabb, aztán normalizálódott a helyzet délre.

Kép
nettke

Szaisztok!

Meglevegőztettem a pörcöket! :wink: Kitettem őket reggel 1/4 10-kor az udvarra,azt délig kint voltak. Apa meg a papa csinálták a hintát (fel is ment az agyvizem,amikor az uram szólt,hogy megint behívták a szabadnapján és így ugrott a délutáni hinta készítés),a gyerkőcök meg lesték őket,miközben játszottak.Én meg idbent nyugisan főztem gulyáslevest,sajtos tekervényt. És még a tortalapot is sikerült megsütnöm! :D Na és még mostam is! :lol:
El is aludta a csapat 10perc alatt!

Judyt!
Az én hajam is égnek állt!!!Eddig még nem nyúlt hozzá a Beni az éppen főlö ételhez. De mindenre tud magyarázatot adni és olyan ördögi mosollyal,hogy ritkán lehet rá haragudni!!!
Ti merre mentek e a Balcsin? Északi vagy déli part?
Mi is a Balcsi parton állunk meg valahol- ha északin megyünk,akkor Füred környékén. Apa lefújta a balatonedericsi múzeumot,mert szerinte (szerintem is!) nem fogják addig bírni a picik az utazást.Mi kb. egyhuzamban 120km-re vagyunk kalibrálva,utána kell a fiúknak egyet szaladni.

Cat!
Ezt én is megbeszéltem a Benivel!Mármint a forrázást!Jobban mondva azt mondtam neki,hogy nem szabad hozzányúlni,mert a forró étel megégeti a kezét!!!! :roll: Na erre mit csinált??? :roll: :twisted: Mutatja a kezét és azt mondja nekem: de anya,van rajtam kesztyű!!! :shock: (abba már nem emntünk bele,mi van,ha a ruhája önti a forró ételt)
Mi ezen a motron még nagyon vacilálunk!Mert papucsban nem tudnak motrozni.Ha meg fel kell,hogy öltöztessem őket hozzá,akkor lehet,hogy egyszerűbb,ha sétálunk köntösben,papucsban.Végülis nem vagyunk időhöz kötve. Még gondolkodós a dolog!!!!
Azért azt meg tudnád saccolni,hogy mekkorra a távolság? Mondjuk kb. hány perc séta? 10? 20?

Edit

Kép

Kép
edit73

[quote]
írta:
tudtam én, hogy lesz sztrájk, pont ebből kiindulva lenne jó nem a reggel csúcsban bumlizni át Bp-en szerintem!! Most hétfőn is az volt a legrosszabb, aztán normalizálódott a helyzet délre.

Nálunk is azt mondta a párom, hogy jó az eredeti terv, mennek bölibe, és délben indulunk, mert akkor nem lesz nagy forgalom.

Kb. 10 perc gyalog.

Jó dolgod van ma, hogy legalább meg tudtál fözni! :D

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Gyors bekukk, mert ma megyek Kristóf osztályával tanulmányi kirándulásra, így később nem tudok. ( jó messze, az Atomerőműbe..

:wink: , de még nem voltam, így megnézem, mert lehet többet nem lesz alkalmam)

Képzeljétek:

Tegnap ott voltam, hogy nem bírom tovább, majdnem bőgtem az oviban. ( pedig nálam a kiborulás nem megy könnyen ). Tegnapelőtt este Zsombi már köhécselt rendesen ( ismét :evil: ) , de vittem oviba, gondoltam nem lehet nagy baj. Az óvónéni azzal fogadott délben, hogy egész délelőtt végig köhögött, pedig nagyon korán kimentek miatta az udvarra, bíztak benne az segíthet.
Totál kiborultam ( még szegény ő vigasztalt) . Ugye, Zsófinál kezdődött 4 hete amiből 2 hét horror volt. Ott Zsombi enyhén nyomta. Egy hát szünet majd mindketten ismét, csak most Zsombi nagyon. Ez alatt 2 doboz antibigyó, 2 doboz köptető, puffantó stb... Mindez hiába.
Egyet megfogadtam, én ezek közül semmit nem adok újra.
Az egyik barátnőm ajánlotta a sinupret cseppeket ill. én a net-ről leszedtem az echinacea cseppeket. Mivel itt a helyi gyógyszertárban egy tök aranyos patikus van, mentem is hozzá gyorsan. Ő az echinancea anqustifolia homeos bogyókat adta. Felkelés után rögtön beadtam a napi adagot ami 1-szer 5 bogyó. Aztán elmentem angolra, anyukám vigyázott rájuk.
De!!!!!!!
Ugye a tüneteket estig szépen felerősítette , majd hatott. Egész éjjel nyugiba, köhögés mentesen aludt a kis drágám, inni kért többször. ( hagyma teát nyakalta) A köhögése - ami tényleg ritka - átváltott felszakadóba.
Komolyan csajok el sem hiszem!!!!!!!!!!!!
Kíváncsian várom mit hoz a mai nap.
Ami még a lényeg, hogy egy hétig kell adni, utána 1 hét szünet, majd ismét. ( és valóban, így szokott visszatérni a betegség)

Bocsi csajok, ha unalmas voltam, de gondoltam megosztom veletek, ha valaki ebben az átkozott köhögési nyavalyában szenved, hátha tudok segíteni.

Eddig is szerettem, érdekelt a homeopátia , de most a lázcsillapítótól kezdve mindent beszerzek.
Ja, és a kis doboz volt 538.- ft.

Valamint a sinupret cseppeket is beszerzem, mert az immunerősítő is erre a légúti területre, nekünk meg ez a " mumus".

Szép napot!!!

Meme
szinta

Meme!
Én már régóta adom Nekik az echinacea-t (a betegség első tünetekor kezdem), és nálunk is nagyon bejött. Egyszer próbálkoztam a sziruppal, de azt nem ették meg, mert 1. rossz az íze, 2. golyót enni sokkal izgalmasabb.

Régen még Viburcol kúpot használtam, de azt már nem, lévén elmúlt a kúpszezon nálunk.

Amúgy mi felnőttek is homeopátiával gyógyulunk.

Drukkolok, hogy bejöjjön!

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Vikóka, köszi! :wink:

Te is Napi 1×5 golyót adtál nekik?

Meme
szinta

Meme!
Az adagolás higítás függvénye. Most 9 Ch-t adok Nekik és a betegség ideje alatt 3*5 golyót, utána meg 1*5 golyót.

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Meme!
Hogy vagytok? Használt a homeo?Én is egyre inkább pártolok ezt a gyógymódot.Mi is használjuk előszeretettel.És az ára sem mellékes!!!A bogyókat pedig korlátlan ideig fel lehet használni.
Nálunk a Dávid is ezt kap a migrénjére.Neki egyetlen problémája van vele: nem ehet mentolosat!!! :shock: Dehát ez legyen a legnagyobb gond az életében! :wink:
Sikerült leszervezned Kristóf meglepijét?

Lányok!
Átküldtem a Kolpingos e-mailt,amiben megküldték a jövő heti programokat.Hátha érdekel belőle valakit valami!!!

Szép hétvégét!
Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok lányok!

Most nincs energiám visszaolvasni, de majd holnap megteszem, csak el akartam dicsekedni hogy ötösre leállamvizsgáztam :D :D :D

Jól sejtem, hogy most vagytok a Kolpingban? Ha igen, jó hétvégét és jó bulizást mindenkinek!

Ditke
ditke62

Ditke!

Az majd a jövő hétvége!
Az álam leesett!5-re??Teljes szívemből gratulálok!!!Már az is nagy teljesítmény lett volna,hogy leállamvizsgázol,na de hogy még 5-re is!!!Hiába!Akinek van a kobakjában ész,annak van! :wink: :lol:
Nagyon ügyes voltál!Ezután akkor hogy is szólíthatunk???Dr Ditke kó lesz? :wink: :D

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!
Nálunk is sajna taknyolnak a srácok,de már javulnak!!!
Mindenképpen megyünk!!!

Meme!
Sajnálom a betegeskedést!! :( Gyors gyógyulást!!!!
Eygáltalán nem untattál, sőt már Én is be fogom vetni ezt a bogyót.

Ditke!
Hatalmas gratula!!!!!!!!!!Ügyi vagy!!!!

Edit!
Nem kaptam meg az emailed. :(
Tavaly mi a déli parton mentünk.Merre rövidebb???

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

Meme!
Tök jó, hogy leírtad, én is be fogok szerezni ilyen homeo bogyót, nálunk is ezek a felső légúti dolgok mennek, főleg Gergőnél.
Mi is taknyolunk..... :( :(

Ditke!
Fantasztikusan ügyes vagy!!!!! És okos!!!! :wink: Nagy gratula!!!!

Judyt!
Én azt olvastam, hogy most, hogy már végig van autópálya, gyorsabb időben a déli parton.

Edit!
Köszi a mailt...., annyi érdekes dolog van, hogy az ember azt sem tudja hova menjen.... :D
Ez a főzős story....hmmmm, nem semmi. Nekem is rémálmom az égés, forrázás.

Vikóka!
Szólj, ha kipróbáltad a külön szobát... Nagyon gondolkodom rajta én is. Igaz, akkor gond, hogy hova rakjuk a számítógépet, mert ez a szoba a kupi + számítógépszoba...., de ha így működne az alvás, rögtön kipakolnék. De nincs szívem kettészedni őket, pedig 6 m2-en vannak.

Kata

Kép
kateduo

Detti!

A napszemüvegeteket hol vettétek? Jó mínőségü? Múltkor láttam valamelyik fényképeteken.

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

A külön szobázásra már akartam reagálni.... De, most jutottam el oda:
szóval, mi már 2 éves korukban külön szobai alvásra ,szoktattuk őket. Nincsenek alvás gondjaink, de nem tudom, hogy ettől-e, vagy eleve nem is lett volna.
De, azt látom, hogy jó nekik. Nem zavarják egymást, csendben, nyugiban, a saját ritmusuknak megfelelően alszanak el. Szerintem ahol megoldható ott egy próbát megér. :wink:
Valamint, arra is jó, ha veszekednek, vitatkoznak v.min, irány a saját szoba, ott lehet gondolkodni rajta, hogy nem lenne-e jobb szépen együtt játszani??!!

Edit!

Köszi, jól vagyunk, lassan de biztosan dolgoznak a " bogyók". Megkaptuk a mail-t, köszi. Kristófnak a héten ( holnap) rendezem a meglepit.

Judyt, Kata!

Csajok itt egy oldal, ahol elég jól lehet homeos dolgokat keresni:

http://www.natursziget.com

Pl: a náthára is több " orrfolyásos" alternatívát ajánl. Szóval szerintem jó.Bár, pont ezt az Echinacea-t nem itt találtam, de láz csillapítót innét szedtem le.

Ditke!

FANTASZTIKUS VAGY!!!!!! GRATULÁLOK!!!!!

Megyek, pihizek még kicsit, mert tegnap egy kis bulizós estét csaptunk, aztán valahogy már nem bírom úgy mint rég...

:wink:

Lilla?????

Meme
szinta

Csajok!

Majd ha 11 évesek lesznek a picikéitek, és ha bulizni mennek, és ha nem árulják el, hogy kinek a kedvéért csináljatok ilyen frizurát nekik, majd akkor rájöttök, hogy a mostani problémák milyen törpék voltak.....

Edit, igaz?

Ime Kristóf egy buli előtt:

Kép

Meme
szinta

Ditke,

Gratulálok! Ügyes vagy nagyon, én elképzelni nem tudom, hogy lehet két kisgyerek mellett tanulni :roll:

Meme,

Már 11 éves korban frizurát kell csinálni? Fiúnak? Én emlékszem, hogy 14 éves koromig babáztam... Na, aztán belevetettem magam a bulikba :lol: Úgyhogy nem várom egyáltalán, hogy tinédzser korúak legyenek a fiaim... De azért jól sikerült a frizkó :lol:

Kata,

Amelyiket mostanában hordunk, azt a Decathlonban vettük. De van nekünk Kid Banz is, ez utóbbit kevésbé szeretem, bár ez mostanában nagy divat :roll:

Judyt,

A déli parton rövidebb - legalábbis a GPS szerint.

Remélem, jövő hétvégén is legalább olyan idő lesz, mint ma. Bár az előrejelzések nem ezt mondják... :(

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Detti!
Én most olvastam időjárás-előrejelzést!A Balaton térségére péntek-szombatra 22-23 fokot, záport,zivatart ( 5mm csap valószínűsége 0% :D ) mond, 20-25km/ó szelet.
Szerintem ez nem rossz! :)

Meme!
Nagyon menő a kissrác!!!Ha 10éves csajszi lennék,tuti beleszertnék azokba a kék szemekbe! :wink:
A Dávidot még nem érdeklik a csajok,így frizu ügyben sem túl igényes. A csajok kedvéért pedig tuti nem ülne ennyit a "fodrász-kezek" alatt. Szóval mi még előtte vagyunk ennek a korszaknak!!!

Judyt!
Újra átküldöm majd,de ma megint szarakszik a freemail,így nem tudok e-mailt küldeni!!!
Nekünk a déli parton 3km-rel hosszabb az út,de mi nem valószínű,hogy autópályán megyünk.Apa útálja,a fiúk meg egyenesen gyűlölik azt a monotóniát. (ha csak nem alszanak el,de mostanában nem szoktak). Mi szeretünk útközben nézegetni,ha helyzet van,akkor megállni velük. A fiúk véigdumálják és mutogatják a látnivalókat (autók,állatok stb)
De ebben a témában a férjem dönt,ő vezet.

Nyugodalmas éjszakát!
Edit

Kép

Kép
edit73

Edit,

Igen, ma este már azt hallottam, hogy jó idő lesz jövő hétvégén :lol: Két nappal korábban még lehűlésről beszéltek.

Azt el is felejtettem Nektek mondani, hogy a hétvégén kipróbáltuk az autós dvd lejátszót. Egy kincs! Nem bántam meg, hogy megvettük!

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok :)

Fáj a szívem, hogy mi nem megyünk a Kolpingba, főleg, hogy akár el is mehettünk volna, mert végre beindult a férjemnek újra a munka és megint normálisan keres. De majd legközelebb. (Ha addigra le nem rongyolódunk megint. :roll: )

Baba :)
Ne haragudj, hogy nem reagáltam a látogatás dologra, de sajnos eléggé el vagyok havazva. Munka, vizsgálatok, meg mindenféle intézkedés is még bejött, de talán a jövő héten már jobban ráérek. Majd még megbeszéljük.

Múlt héten beirattam a lányokat az oviba. Egész délelőtt ott voltunk, mert bementünk megnézni a mostani kiscsoportot, aztán meg játszottak a gyerekekkel az udvaron. Bent még foglalkoztak velem, de a homokótól akár haza is jöhettem volna. :lol:

KÉpzeljétek kaptak végre a lányok egy rendes homokozót. Majd lefényképezem. A férjem műve, bár igyekeztem kegyes lenni hozzá és a legegyszerűbb gerendaszerkezetet választottam. :wink: Így is megszenvedett vele. Mondjuk szerszáma nem nagyon van, anélkül meg nehéz, de azért nem lett rossz. Már csak a szép zöld füvet kell megvárni mellé, de már elvetettük, úgyhogy csak idő kérdése. :lol:

Na, megyek dolgozni.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok :)

Remélem jó idö lesz, de mérget nem lehet inni az idöjárásjelentésekre. 1 nappal elötte sem tudják igazán megjósolni, nemhogy 1 hétre elöre. Például szombatra országos esöt mondott egész napra, aztán hét ágra sütött a nap.

A bölcsiben mindenki taknyos állítólag, én Samun látom, aki szintén taknyos és köhög is. Bevetettem az Ehinacea-t 2*5 golyót adok egy nap. Holnaptól nem engedem öket bölibe, hogy nehogy benyaljunk valami komolyabbat, a medencézés miatt még a taknyolás sem jó. :roll:

Brigi :)
Mikor mész AFP-re? Most látom, hogy már 16 hetes vagy. Rohan az idö!

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Brigi!

Én is sajnálom, hogy nem jöttök, tök jó lett volna!

Mi tavaly pont ilyenkor szórtuk el a fűmagot, tök jó lett!!!! Aránylag....., ahhoz képest, hogy e szál se volt. Homokozó nálunk is saját gyártmány, szerintem az az igazi.... :D :D :D
Fényképezzél, olyan kiváncsi vagyok!!!!

Ja és nálunk tök nagy változás van a fiúknál a kertven való játszással kapcsolatban. Tavaly folyton be akartak jönni, még nem tudtak igazán homokozni, most 1 évvel később, tökéletesen homokoznak, főznek, sütnek, lapátolnak, pakolnak....stb. Még várat nem csinálnak, de hát valamit nagyobb korban is kell... :wink: , na meg nem mély a homokozó, nagyon pici a mélysége, de ők még ezt nem vették észre.... :D :D

Meme!
Ez a frizura.....!!!!! Tök ügyi vagy!!! Nem neked fodrász az anyukád?? De lehet, hogy rosszul emlékszem...., ha igen, akkor volt kitől örökölni... :D :D Szóval ennyi idősen buli!!! Gondolom az a lány is ott volt, aki tetszik Kristófnak....
Zsombi javul?

Cat!
Nálunk is takony, illetve ez már jobb, viszont most köhécselés megy. Kb. napi 2-3 db. Holnap még mennek bölibe, aztán szerdától nem.

Baba!
Hasad milyen? Most már teljesen jó? Újra 100 %-os vagy?

Kata

Kép
kateduo

Cat :)

Szerdán reggel megyek vérvételre, aztán csütörtökön délután UH-ra a dokihoz. Remélem semmi gond nem lesz. Szorítsatok nekem.
Tényleg nagyon gyorsan megy az idő, főleg, ha az embernek sok a dolga. Amikor a lányokkal a kórházban feküdtem valahogy nem nagyon akart múlni. :roll: Most meg, csak kapkodom a fejem, hogy már megint eltelt egy év és itt a harmadik szülinap.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!

Szorítunk! :D :D

Meme!
És mit szóltak a gyerekek a külön szobához? Úgy értem akkor, 2 évesen? Ha hosszú, akkor ráérsz elmesélni részletesen a Kolpingban.... :wink:

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Én is megvagyok.... Hol is hagytuk abba?

Képzeljétek, manók múlt szerdán alig akartak hazajönni a "mamától". Dávid azért örült, amikor meglátott, de Niki egyenesen elfordult és mondta, hogy ő nem akar még hazamenni. :shock: Azért estére már örült nekünk és bújt. Lehet, hogy kicsit azért megsértődött? Nem tudok rajta kiigazodni: azért nem örült, mert tényleg jól érzte magát, v mert bántotta, hogy leadtuk? :shock: Amúgy azért tuti jól érezte magát, mert nem tiltakozik, ha megkérdezzük, hogy alszik-e ott máskor is. Nem volt itthon sem semmi folyománya a dolognak, nem viselte meg őket a távollét.

Tegnap Robi motorkiállításra ment, én meg egyedül elvittem őket a Jászberényi állatkertbe! Olyan jók voltak, mint az angyalok, tök könnyű volt velük egész nap. Nagyon élvezték. De legjobban az tetszett nekik, amikor a lovakat etethették kézből pitypanggal. :D

Most én is adok nekik echinacea-t, meg homeogene 9-et, mert Niki reggelenként fájlalja a torkát és kicsit köhög. Remélem nem tör ki rajtuk semmi. :roll:

Külön szoba: ha lenne lehetőségünk, én már tuti pici koruktól különraktam ovlna őket, amikor Niki még állandóan balhézott. Ha lesz annyi szobánk, fel is fogom ajánlani nekik. Csak az a baj, hogy szinte biztosra veszem, hogy Niki akarni fogja, Dávid meg nem. És akkor kinek kedvezzek? :?

Ditke

Nagyon ügyi vagy, GRATULA!!!! Brácsak már én is itt tartanék! Ez neked most melyik suli is volt? :?

Brigi

Szorítok, bár tuti nem lesz semmi baj. :) Homcsit meg majd felavatjuk remélem nemsokára mi is nálatok. :wink: Biztos szép lett. A miénket is Robi csinálta, de nem kellett volna ekkorára- az egész ikres bagázs beleférne. :shock:

Cat

Találtam nektek egy jó kis farmer rövidnacit, Marks & Spencer- viszem a Kolpingba. Te is pakolj fel a kinőtt cuccaitokból. :wink:

Detti

Ha neked is viszem a Kolpingba a cuccokat, az úgy jó? Meg a DVD-ket. :)

Edit

És mit mondtál a kis kuktádnak? Fúú, engem a hallatán is kivert a víz. Sokáig be se engedtem őket a konyhába. A tűzhely közelébe most se. Láttam már olyan gyereket, akire ráborult egy turmixnyi forró spenót. :shock: Azért nem semmi, hogy mindent ki tud magyarázni! :shock: Mindig meglepődök, hogy miket tudnak mondani már... Hihetetlen, hogy tavaly ilyenkor még nem is beszéltek, nem? :wink:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?