Mogyo,
Én csak azért írtam, hogy a tejes dolgokkal jobb kicsit várni, mert most ahogy ovibeiratkozáson voltunk, szinte minden 3. gyerek vmilyen élelmiszer allergiás volt. Többségük tej és tojás. Volt akinél nem az ekcéma jelentkezett, mint nálunk, hanem állandó hígabb széklet, illetve megfázásosnak tűnő betegségek/légúti megbetegedések, melyek az allergén megszűnésével szintén megszűntek. Én csak azt kívánom mindenkinek, hogy kerüljétek el az allergiákat.
Timci,
Szerintem a 10 hónap már jó, ha eddig nem volt baja tőle, hogy anyatejen keresztül kapta. Ha meg adsz neki, akkor pár napon át adj neki reggel néhány falatkát belőle és ha 3-4 nap alatt nem lesz tőle semmi baja, nyugodtan eheti. Jó az esélyetek, ha egyikőtök sem allergiás semmire. Nálunk a párom pollenre én meg gyerekkoromban valszínúleg a tejre voltam allergiás, bár ez nem bizonyított, de 7 éves koromig asztmás voltam, és anyukám beszélt agyerekorvossal, milyen voltam kicsinek és ő mondta erre, h. lehet, hogy én is az voltam, és ha diétáztatnak, nem 7 év alatt nőttem volna ki. Gergőnek most van egy neg. bőrpróbája, majd 21-én megyünk terhelésre.
Falevél,
Aranyos vagy, h. nem felejtettél el. Sárika nagyon édes a kisképen. a betegségetekről lemaradtam, de jó hallani, hgy túl vagytok rajta. Jók a paramétereitek, Gergő 1 évesen volt 75cm.
Manó,
Az első 2 hónap elég húzós volt, elég feszült voltam. most már sokkal jobb a helyzet, elfogadtam, hogy állandóan felfordulás van a lakásban. Ha vmi nagyobb dolgot tervezek, be kell szereznem vidékről egy nagyit. a kis dühkitörések ellenére szereti nagyon, bújik hozzá. Ha lesz végre gépünk, teszek fel képeket. a miénk tavaly okt-ben beedta a kulcsot, azóta még nincs új.
Azért írtam le mindkét verziót, mert azt kell választani, ami a babának és a mamának jobb. két kül. nevet is adtak neki: elválasztás és elválasztódás. Elég valószínű, hogy így tovább marad a szopi. Én először szoptattam, így 18 hónapig szopizott Gergő, akkor már csak reggel meg este volt cici, de olyan gyógyszert kaptam a Candidára, amivel nem szoptathattam tovább, utána már nem kérte, helyette az összebújást. Azt a mai napig.