Szia Pele!
Örülök, hogy rám találtál, ha már én ennyire béna vagyok!
(Köszi Csinek!)
Kisfiam januárban lesz 5 éves. Alacsony, vékony, nagyon fehér bőrű, vörös hajú, kék szemű.
Rossz evő.
Hamar beszélt szépen, kifejezően. Nem túl nagy gonddal, símán lett szobatiszta.
Ovit majdnem 4 évesen kezdtük el, lassan, fokozatosan bevezetve.
Ovikezdés előtt sokat benn jártunk együtt "csak úgy" játszani, ismerkedni mindennel.
Az utolsó néhány hetet leszámítva délig volt csak oviban. Év vége felé ő kérte, hogy hadd aludjon ő is ott ahogy a többiek.
A közösségben egy kis barátja van, a többiekkel kedves, de tartózkodó. Magában molyolgatós fajta.
Mint ahogy írtam semmi veszekedés, vita másokkal csopoprton belül vagy itthon a tesóval. Ha mégis konfliktushelyzetbe kerül sírni kezd.
Amikor betegségek után jelentkeztünk az oviban társai szaladtak elé, örültek neki. (Nemtom jelent-e valamit, de engem örömmel töltött el)
Felnőttekkel nyitottabb, mint gyerekekkel.
Az utóbbiaktól úgy tűnik tart.
???
Viszont bőven vannak önállósulási törekvései: Egyedül vásárolgat a boltban (én az üzlet előtt várom), kéri, hogy aludhasson unokatesóknál vendégségben. (aztán a hazajövetele utáni nap sírás, hiszti, vita..., ezt sem értem...
)
A tesója 15 hónapos. (3 és fél éves volt amikor megszületett)
Soha nem bántotta a húgát, nagyon toleráns vele. (talán túlságosan is)
Tesó születése után soha nem volt semmi egetverő féltékenységi roham. Viszont határozott fejlődésbeli visszaesésre emlékszem.( etetni kellett, sokat felvenni, öltöztetni, szopizott is...) Egyikből sem csináltunk gondot, türelemmel segítettük át a nehéz hónapokon. Kb. 3 hónap altt meg is szűnt mindegyik.
Az a fajta, akivel sokmindent meg lehet beszélni.
Nagyon bújós, lelkizős fajta. Családtagoknak, szívesen mesél bármiről, a vele történtekről.
Írtó élénk a fantáziája.
Produkáltatni nem lehet ( nem is igazán próbáltuk kicsinek sem), ha meg is próbálja (önként!), hírtelen sírva fakad.
Torna, mozgás terén ügyetlen, bátortalan.
Nemrég elkezdtünk heti 2 délután ovitornára járni, hogy egy kicsit ügyesedjen, élvezze a mozgást. Szereti, várja a foglalkozásokat.
Gyakran viszem gyerekközösségbe a lakókörnyezetünk ideális hely erre.
Ne haragudj, ha túl bő lére eresztettem mindezt.
Megpróbáltam objektív jellemzést írni róla, remélem sikerült.
Várom válaszod!
Orsi