^Nagyon jól néz ki! Szerintem ez az egyik legjobb megoldás, hogy fogsz egy bevált pelenkát és körberajzolod.
Persze ezt egy még meg nem született babánál nehéz
Nagyon érdekelne, te hogy csinálod a pelust, leírom ide én is, jó összehasonlítani.
Szóval nekem van interlockom, így én kívülről szegem el a végén a pelenkákat.
Először is belevarrom a hátába a külső anyagba a gumit megfeszítve(én csak a külsőbe varrok gumit hátulra) és ha olyan fajta a pelenka, akkor az elejébe is bevarrom.
Ezután a lábrészhez oldalra varrom be a gumikat. Nekem Framilon nevű szilikongumim van, de gondolom síma gumival is működik ez a módszer, hogy először síma egyenes öltésekkel varrom be a gumit jól megfeszítve.
Ezután a egymáshoz rakom a két pelenkaanyagot és körbelockkozom. A legvégén pegig a gumikat (kivéve a háti gumit) átvarrom a színéről 3-pontos cikk-cakk öltéssel, így mind a két anyaghoz hozzá van varrva. Persze lehet úgy is, hogy csak mondjuk a külső anyaghoz van hozzávarrva a gumi, esetleg akkor kevésbé nyomja a baba bőrét, akkor kihagyom a síma öltést és rögtön 3 pontos cikk-cakkal varrom be a visszájára.
Ja és nekem patentos pelenkáim vannak, az elejébe még varrás előtt rakom a patentokat, de ha tépőzáras a pelus, akkor a puha felszínű tépőzárat bevarrom az elejébe, utána jön a fent leírt rész, majd a legvégén a "szárnyaiba" a keményebb tépőzár vagy a patentok másik fele, s ha kell, akkor a keményebb tépőzár mellé a puha tépőzárból egy darabka, hogy mosásnál be lehessen csukni és ne ragadjon bele bármibe a keményebb fele.
Ha nincs interlock, akkor a gumis részig ugyanez + a puha tépőzár, aztán visszájától körbevarrni (ja én mindig hagyok lyukat a hátán, ahol a nedvszívó magot belerakom, nem szoktam készre varrni a pelenkába), kifordítani és igény szerint a színéről is körbe lehet varrni.
Hát nem tudom, mennyire lett zavaros.