Fruzsi
Jók a kérdéseid
De ebből tanul az ember lánya!
Bodza már leírta hogy zajlanak a dolgok szülés után, kb. nálam is így volt, és igenis légy levakarhatatlan, akár a csecsemősszobába is beköltözhetsz a babáddal, amíg meg nem mutatják hogyan is megy az a szoptatás dolog és milyen az kézzel fejni. Mindenképpen tanuld meg a kézzel fejést (értem itt a saját kezeddel), uis a sok praktikus fejőgép mellett , amik már nem tudják a mélyebben lévő tejet leszívni, ellenben kézzel még rengeteget lehet fejni.
Sőt ha utána szoptatsz akkor is van ám benne tej, ahogy a baba elkezd szopizni úgy ismét termelődik tej. tehát ne aggódj, hogy éppen most fejtem, nincs tejem, mert IGENIS ott van!!!
Tapasztalatból mondom.
Tejbelövellés
Nálam úgy zajlott, hogy kedden szültem, csütörtök reggelre kőkemény cicjeim voltak és feszültek. Hát nem volt kellemes érzés. Akkor megmutatta egy csecsemős nővér, hogyan kell kicsit kifejni a tejből. hogy felpuhuljon a mellbimbó és akkor könnyebben be tudja venni a baba.
Később olyan érzés, mintha elöntene a forróság, nekem kicsit szúrósabb érzés volt, nem mindig kellemes. Aztán ahogy teltek a hónapok már csak szoptatásokkor éreztem, de kevésbé volt intenzív, mint az első hetekben. Az intenzivitás nem függ össze a tejmennyiséggel, nehogy aggódj emiatt!
Pisi
Jó, ha tudsz még ha csak pár cseppet, mert akkor könnyen katéter lehet a dologból. Szüléskor nyomódik a húgyhólyag kinek így, kinek úgy, van aki nem tud utána pisilni. A vizelet nemcsak a bevitt folyadékból keletkezik, hanem a vérből.
Nekem nem csípett
Gátseb
Én bizony megnéztem tükörben, hogy mégis hogy nézek ki! Ránézésre uolyan a nyílás nagysága, mint szülés vagy terhesség előtt, de gondolom azért tágabb vmivel, de belül nem nézegettem, nem is szabad!
A cérna lógott ki belőlem, de nem tárult egy kaszabolás látképe a szemeim elé. Bevallom sokkal rosszabbra számítottam. A Mészi szépen varr, semmi panaszom nincs azóta sem, a szexuális életem is normális, uolyan jó, mint szülés előtt.
A doki majd megnézi, minden rendben van e belül, mielőtt hazamentek. Akkor veszi ki a varratokat is. Mészi nagyon jól csinálja, nem fáj egyáltalán és utána sokkal jobb a gátseb, uis a 4. napon eléggé húzódnak a varratok. Ott nem kapsz érzéstelenítőt, de nincs is rá szükség. azt a kezelőben végzi, ahol az a klassz liftes nőgyógyi szék van.
Széklet x. napon:
Hát az nem kellemes, de kivitelezhető
Mindensetre nem szabad erőlködniu, de azt úgyis érezni fogod, mennyit bírsz, mennyire húzódik a seb.
Én tisasent kaptam, mert még szombaton sem kellett WC-znem, nem azért, mert nem mertem, egyszerűen nem kellett. Az segített. Picit sajog a dolog ott lent, főleg, ha szülés közben kijött az aranyered is
nekem picit igen, de Aurobin kenőccsel kenegettem és 1 hét múlva semmi panaszom nem volt. És hát igen, a megfelelő étkezés is segít!
A gátseb ápolására vigyél be kamillateafiltert és minden WC-snél és fürdésnél alvázmosást csinálj. elég meleg vízben jól kiáztatni, addigra kihűl picit és kellemes a borogatás. Én a kórházban felajánlott leöblítést nem kértem.
baba
én mindeig kikértem, amikor éjjel ébredt, függetlenül, volt-e már tejem, vagy nem. Mindenesetre amíg nem indul be rendesen, akkor is szoptass, mert a kolosztrum éppen elég a picidnek és még jobban serkenti a tej belövellését. téves az, hogy még nincs tejem addig nem szoptatok.
mivel én kikértem a fiam, így nem adtak neki semmi mást, legalábbis én úgy tudom, lehet közben igen ? Remélem nem.
aztán amikor már tudtam lefejni, akkor azt betettem a csecsemős szoba hűtőjébe, névvel dátummal, azt adhatják neki. De nem volt rá szükség, mert mindig hozták nekem. Szopik után éjjel én vittem vissza, megmérték mennyit szopizott, láttam melyik "polcon" alszik. Ott voltam amikor a hazamenetel előtt alaposan még megvizsgálják, PKU tesztet csinálják. Hát az nagyon rossz volt. annyira sajnáltam szegénykémet, mert olyankor a sarkát szúrják meg és vérmintát vesznek egy kis indikátoros papírra.
Remélem minden témát kimerítettem, de kérdezz még nyugodtan
gumicukor