Kíváncsi!
Ez tetszett
! Hogy lehet, hogy nem kezdtél még barkácsolni? Vagy ennyire nem nyomnak el a fiúk?
Ami nem szemétbe való:
tojástartó--papírmasé
ha műanyag, akkor jó festékkeverő palettának, de kiöntő formának is. Sőt a papírból készült tojástartó a legjobb hangszigetelő, egy csomó nagynevű stúdió is ezt rakott a falra régen.
Fagylaltos pálcika--mérettől függően festékkeverő, képkeret, vagy szélforgó is lehet.
Búcsúban(
) vásárol vattacukor igen vastag fapálcája nálam ablakpárkány lett a képtárban lévő házikón. Ne kérdezd, hogy hogy jött haza velünk, arra már nem emlékszem...
Műanyag süteményesdoboz--kiöntőforma. Van tortára tehető szép kicsi levél, meg mindenféle csokiból készült lapos dísz, annak a műanyag formája szintén remek dolog
Szaloncukor papírja--kicsi golyókká gyúrva egy hatalmas üvegpohárban szépen megtöri a fényt. kisimítva remek konfetti készíthető belőle lyukasztóval.
Lekváros üvegek-- mécsesnek találták ki, az tuti. Ezen a képen:
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/39357.jpg a középsőben nemrég még áfonyalekvár flotyogott. Áfonya a kedvencem
Nescafe üvege--nálam ez a liszt-só-morzsa tartója. Tudod, az a karcsú, hegedű(?) fazonú üveg. A bébiételesről ne is beszéljünk. Annak egyébként örülnek a méztermelők.
Tápszeres doboz, kutyakonzerv, sólet--lásd a dobozokat a képtárban.
Krumpliszsák--az nagy kincs, sajnos elég kevés van mostanság belőle
Nekem már szalvéta is került rá.
Szúnyogháló maradéka--némi arannyal lefújva karácsonyi masni, csak jól álcázza magát
Borosüvegek díszdoboza--azt gyűjti nekem fél Budapest! Falikép, madáretető, papírzsebkendőtartó, stb.
A WC papír, ill. a papírtörlőről már volt szó fentebb.
Tejfölös doboz--ha nem a fagyasztóban landol gyümölccsel feltöltve, akkor az is lehet alapja egy kaspónak, de azt még nem csináltam.
Műanyag üdítős-palack--Unikatos ötlet, a belőle készült autó.
Tejesdobozok, vagy egyéb italos-papírdobozok--Praktikában volt anno, hogy az oldalát levágták, belül befújták szilikonos spray-vel, homokot szórtak bele, majd, mint amikor a tepsit belisztezik, körberázták a homokot, és gipszet öntöttek bele. Mikor dermedni kezdett, akkor belenyomtak hat darab teamécsest, és némi kavicsot(macskaalom) szórtak a felületre a mécsesek köré...Száradás után széles masnival kötötték körbe.
Most ugye nem kell kitérnem az építési hulladékokra?
Ildikó!
Bocsi, azt hittem, hogy olvastad anno Ágci ajánlatát az Unikattal kapcsolatban
Ő is ezt a magyar oldalt említette, csak ott nem voltak fent a képek az újságból... Bátor vagy, hogy megrendelted
Nekem tényleg tetszik.
Milyen festékekre gondolsz? Abból van bőven errefelé
Most, így hirtelen annyi, hogy a bekevert festéket én befőttes üvegben keverem be, és abban is marad, míg el nem fogy.
Nagyon sok "festék-pótló-festék"-ről olvashatsz a Szalvétatechnika topikban, ha minden igaz, akkor ezekben a leírásokban is említve vannak:
Sztechnika-Archív:
Gigóca Elküldve 2003 Szeptember 14 vasárnap - 21h 41
Phaedra Elküldve 2003 Szeptember 08 hétfő - 10h 32
Csi Elküldve 2003 Szeptember 08 hétfő - 18h 05
Mindenféle maradék festék, vagy lakk, pác nagyon jól jön, és színezhetőek is, csak egy a lényeg, hogy a különböző óldószerű festékek ne keveredjenek.
Timi!
Többnyire itt mindenki megfertőződött a szalvétatechnikával, én is itt kaptam el Phaedrától, aki azóta sem képes állni a kezelésem költségeit
A sz.technikás topikban rögtön válaszol az, aki legelőször arra jár
Szerintem olvasd el a fentebb említett üzeneteket. Gigóca egy könyvből rakta be az alapokat(nagyon jó), és ott leírtuk a saját pozitív-negatív tapasztalatainkat is. De nyugodtan kérdezz
Sziasztok!
Csi