Új privát üzeneted érkezett!

Lafi! Engem meggyőztél... :wink:
És meg is nyugtattál. 8)

KépKép KépKép
Kép
bartika31
 
 


Víszike! Azért a petevezető nem egy "egyszerű" cső ám! Pl olyan csillós hám béleli, ami segít a megtermékenyült petesejtet a méhüregbe juttatni. A folyadékról nem is beszélve...

A cuccok, amit eszel/enni fogsz mind nagyon király, de én méhpempőből a méhész által előállított "tiszta" anyagot enném mézbe keverve.

Kép
zölddisznó
 
 


Barti: gyere majd az eredménnyel holnap!!!!!!

Kati: :?:

"Reményből él a vágy s meghal, ha nincs remény.”
snufi
 
 

 
 

Sziasztok!
Ma mi is megjártuk a Kaálit :D
nagy meglepetések nem voltak, megyek a Mensmentisbe (így kell írni?? :oops: ) IR-re, meg genetikai kivizsgálásra, meg a Nemes dr.-hoz immunológiai vizsgálatokra.
Meg talán folytatódik az endós kezelésem is, van valami tök új gyógyszer, ez is hamarosan kiderül :shock:

Aki ezután megy ne lepődjön meg (velem ellentétben :shock: ), hogy legombolják egy kis zsével, kedvenc Doktorom szerint, ha csak valaki rányitja az ajtót és "behellózik", annak is fizetni kell (1500.-), sőt ha lett volna Uh is, az még + pénz.......most megváltozott valami a finanszírozásban?? Vagy mi a fene van?

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 


Lois: hajrá vizsgálatok!!!!!!!!! :wink:

"Reményből él a vágy s meghal, ha nincs remény.”
snufi
 
 


Lois!

Nekem tegnap még nem kellett fizetnem. :shock: Vagy csak meglógtam :?: Vagy ha már szeded a fogigátlót akkor az más kategória?Remélem nem én jöttem el fizetés nélkül...... :oops:

Kép
Kép
mereszt
 
 


sziasztok!

csak röviden.

snufi: drukk+++++

lois: hajrá vizsgálatok!

mereszt: hajrá szurik!

kati
katica30
 
 


Sziasztok!

Lafi, egyetértek veled, én a MM-mel elégedett vagyok minden téren, még akkor is, ha fizetős. De TB alapon szerintem az életben el nem jutok ilyen gyorsan ilyen vizsgálatra.

Jó hogy mondod, Lois, úgy készülök....Bár nem tudom, mi lehet ez. Harcika, ha erre jársz, tudsz erről nekünk valami infot mondani?

Lois, hajrá!!!!

Egy kedves szó olyan, akár a tavaszi napsütés.
allegrobarbaro
 
 


Kati: magadról nem írtál!!!!! :twisted:

"Reményből él a vágy s meghal, ha nincs remény.”
snufi
 
 


Sziasztok!



Katica??? Beszéltél a dokiddal?

Mereszt! Hajrá!!!!

Snufi! +++++

Most estem haza, ezért nem tudok jönni olyan gyakran.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30
 
 


[quote="allegrobarbaro"]S írta:allegrobarbaroziasztok!

Lafi, egyetértek veled, én a MM-mel elégedett vagyok minden téren, még akkor is, ha fizetős. De TB alapon szerintem az életben el nem jutok ilyen gyorsan ilyen vizsgálatra.


Hát igen, én azóta is várhatnék... :evil: voltam 2006 novemberében ir vizsgálaton és pm vizsgálaton egy pesti kórházban, a drnő rendes volt meg minden, beszélt a metről stb...levettek vért, minden klasszul alakul, és még a mai napig nem lett meg az eredmény, mert a vért elhagyták, és ahelyett hogy a drnő azt mondta volna, hogy hát ez van, meg magyar eügy meg ilyesmi azt mondta, hogy most én nem érek rá magával és nem érek rá megint beutalót írni foglalkozni...erre az infóra 2 órát vártam...mert időre mentem, de váratott...
na ez volt az a pont ahol eldönöttem, magán helyre megyek...akkor még nem volt MM, én az Istenhegyire jártam, kb dupla volt az ir vizsgálat, de megérte, még így is.
Vendég
 


Sziasztok!
Lafi,
Az a nagyon szomorú ebben a dologban, hogy ilyen lett a magyar egészségügy. :-( Ha valamit gyorsan szeretnél, és biztos eredményre vágysz (nem mintha nem lenne ez alapkövetelmény mindenütt), akkor kénytelen vagy magánúton orvoshoz menni és kezeltetni magad...
Én a Szabolcs utcában kezdtem "meddőségis" pályafutásom, ahol az elején még 3 hónap alatt megkaptam az eredményem... Nem kell részletezni, hogy az a papír mire volt alkalmas akkor... Később, amikor megtudták, hogy megszűnik az intézmény, már a vérvételkor mondták, hogy nincs reagens... Az eredmény azóta sem lett meg... Ezért is mentünk át a Kaáliba.
Vendég
 


Lafi: jelentem szavaztam! Drukk!!!! :wink:

"Reményből él a vágy s meghal, ha nincs remény.”
snufi
 
 


sziasztok!
akkor válaszolok:
igen , ápr. 1-től egy kis változás van az árainkban. Nem emelkedett semmi /sok-sok évig nem szokott áremelkedés lenni, talán 16 év alatt 5x volt kb/. Most annyival egészült ki, hogy van egy bizonyos "megbeszélés" díj. Ez azt jelenti, hogy két lombik között - vagy az első előtt-- ha továbbiak megbeszélése végett be kell menni az orvoshoz, akkor az 1500 ft. Ez jelenthet leletek megbeszélését, egy recept felírását, várólistára beírást, bármit. Ha ugyanekkor van uh, vagy bármi más vizsgálat, akkor csak annak az árát kell fizetni, mert értelemszerűen az ultrahanghoz hozzátartozik az is, hogy közben beszéltek az orvossal! :wink: /tehát ezt K. dr. rosszul tudja, nem is-is kell!/

Azoknak nem kell a megbeszélésért fizetni, akik a lombik kezelésben vannak éppen, hiszen az Tb-re megy abban az esetben. Ez a fogigátló, vagy az első Suprefact-tól számított minden uh, és megbeszélés leszívás..stb, stb a transzfer napjáig. Ezért nem kellett Meresztnek tegnap fizetni, ő már tb-s.
Az inszemináció díja a ciklus 10. napi első uh és a befecskendezés közt folyik, ezen idő alatt semmi külön fizetés nincs, mert ez az inszem árában van.
Az 1500 ft, csak az egyéb megbeszélésekre vonatkozik, amik kezelések között folynak és csak ezért jön be a páciens, hogy a továbbiakat átbeszéljék.

Bonyolultnak tűnik, mert hosszan írtam le, de csak azért, hogy teljesen világos legyen.
:D
Ennyi a változás. /jah, igen, sajna ez minden megbeszélésre vonatkozik, akkor is ha pár perces.. :cry:, még a recepteknél is, naplósorszám ott lesz a kórlapban/ Amit csak lehet előre írassatok ki, legfeljebb nem kell kiváltani, de ne kelljen bejönni külön.Pl. fogi, bromo, adimet, utro, ilyesmikre gondolok...

puszi mindenkinek.
harcimokus
 
 


szevasztok,
Látom megy még az IR téma, hála Istennek!
Tessék csinálni a diétát és sportot, de tényleg csak hozzáértő orvosi konzultáció után, de ami a legfontosabb, hogy megbízzatok az orvosotokban!
Ma reggeltől szedem én is FLP áfonyás lötyijét, meg a propoliszos cuccot, DE amit ne felejtsetek el az még az E vitamin, ami az IR diéta során be is kerül, mivel ezt leginkább a teljes kiörlésű dolgokkal tudtok bevinni! Sajnos a fehérített élelmiszerek (liszt, cukor) gyakorlatilag annyira le vannak butítva, hogy nincs bennük semmi E vitamin, ez pedig a nyálkahártya egészséges fejlődéséhez így a megtapadáshoz nagyon fontos. Én most ráakadtam egy másik vitaminra is amiben még az Elevitnél is több E vitamin van, illetve tartalmaz ásványi anyagokat is szép mennyiségben. Akit érdekel szóljon megírom priviben.
pá Farkasok

Barti,
A képről nézve Te nem Anett vagy?
farkasok
 
 


Sziasztok!

Viszike,
bizony Coca jól mondja, sajna a petevezetőcsere nemcsak egy egyszerű kis csőcsere lenne...
A masszőröm nekem már többször mondta a szellemgyógyászatot, azzal a módszerrel lehet "szerveket cserélni", de ez nekem rettenetesen hangzik, és nem is igazán tudnék hinni benne...

Lois,
hajrá!!! Ügyes vagy! :) Hogy csináltad, hogy immunológiára és genetikára is beutalt?? :wink:
Engem miért nem???

Harcika,
köszi az infót! Jó tudni!

Snufi,
++++++++++++++
angel37
 
 


Barti :)
Én az Istenhegyi Klinikán voltam, de sajnos tényleg nagyon sok az IR-es a hiába próbálkozók között, sok cikk jelenik/jelent meg erről.
Várjuk az eredményedet, remélem jó lesz +++++++++++++++++++++

Snufilány :)
Drukk és babaragacs ++++++++++++++++++++++++++++++++++

Zöldimami :)
Mikor mész UH-ra? Jövő héten?

Lois :)
Éljenek a vizsgálatok :)

Pusz
Buboskemence
buboskemence
 
 


Farkarengeteg! Pü. ment.

Angel! Szerintem Loist sem beutalta, csak ajánlotta neki ezeket a vizsgálatokat. Bárki is elmehets beutaló nélkül is.

Bubi! Nem telik el nap, hogy valaki meg ne kérdezné, hogy mikor megyek UH-ra! :lol: Ma te vagy a soros? :wink:
14-én!!!

Mókus! A 6 hetes uh pénzes? vagy az még a kezelés része?

Kép
zölddisznó
 
 


Coca!
A kezelés a transzferrelvagy az inszemmel zárul, addig tb-s, illetve van az árban a díja, de az első terhes uh-t grátisz szoktuk csinálni. :D :wink:
Tehát: nem kell fizetni.
csak a másodikat, ha az is nálunk van..
harcimokus
 
 


Harci!
Ezt az Uh-s dolgot nem Kr. dr mondta nekem, hanem a te kolléganőd a recepción, ezek szerint ott sem tiszta nálatok, hogy mit, miért és mennyiért.... :shock:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 


Angel!
Írtam privit :)

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 


Harcika!

Köszi!

Coca!

Én is 14-én megyek uh-ra.Sajnos még nem amiatt amiért te. :cry: :cry: :cry: de talán egyszer eljön az én időm is.

Kép
Kép
mereszt
 
 


Köszi Mókuska!

Mereszt! Jó hogy írod basszus, elfelejtettem, hogy hányra kell mennem.
Mókúúúúúúúúúúús! Megnéznéd, hányra írt be engem a doktorbácsim? (Kr.)

Kép
zölddisznó
 
 


Szia Lois!
de, nekünk egyértelmű, csak van aki félreérthetően fogalmaz a recepcion....sajnos ma délelőtt hallottam magam is a mondat megfogalmazását és tényleg félreérthető De majd belejön :oops: :D Nem a te "sarad", hogy nem jól értetted. :oops:
De biztos úgy van, ahogy én írtam. :) :wink:
vagy-vagy kell fizetni, mindkettőt nem.
harcimokus
 
 


Hello Lányok!

Nos, ahogy sejtettem szaporítom én is az IR-esek táborát. A terheléses inzulinom 38 mIU/l.
Szerintem ez nem olyan magas, de Fanninak igaza van keresnem kéne egy dietetikust, meg igazából kihez érdemes elmenni ezzel?
Snufi! Neked ki adott diétás tanácsot?
Semmit nem tudok a cukorbeteg diétáról. Pl. tönkölylisztből jó a kenyér? Fehérliszt és cukor nuku, addig oké, de még mit nem?
Ja és mintha ez nem lenne elég, kiderült, hogy a szervezetem tele van streptococcussal, ami szintén okozhat meddőséget. :evil: Most 10 nap antibiotikum kúra. :?
És még szeretnék kérdezni valamit! Csajok, ti már annyi mindent hallottatok, láttatok, leírom miben kérem a véleményeteket.
Amióta csak megjött nekem szülés után, szinte minden ciklusban, a peteérést követően görcsölgetett a méhem (azért így írom,mert nem az alhasam fájt,hanem mensi szerű görcs) és néha vérzett is. Csináltattam a Kaáliban labort is, a hormonok nem mutattak semmit. KP nem nagyon foglalkozott vele és meg arra gondoltam biztos az endo miatt van. De most ugye műtét után vagyok, mégis nemhogy javult volna, de már lassan egy hete görcsölök (kisebb nagyobb szünetekkel) és nyálkás világos piros vér van a WC papíron minden alkalommal.

A dokim szerint nem a műtét miatt van, mert a méhben ugye nem is jártak. Most ugye következő ciklusban inszeminálnánk, nem akarok megint felesleges tortúrát. Azokban a hónapokban, amikor Costyt szedtem, úgy emlékszem,mintha gyengébbek lettek volna a görcsök. Van valami ötletetek? KP nem foglalkozik vele úgy érzem. Hova menjek akkor? Ha egyszer a hormonjaimban semmi eltérés???? Méhtükrözésre menjek? Annyira gáz, hogy most úgy érzem nem is az endo okozta a galibát. Mert ha jobban belegondolunk pont akkor görcsölök és vérzek, amikor beágyazódhatnának a picik... :cry: Mintha nem lenne éppen elég a magas IR és streptococcus. :(
Kezdem azt érezni, hogy basszus, csoda, hogy egy gyerekem már van. :shock:
Kérek szépen segítséget!
Puszi:
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31
 
 


Barti: üdv. a klubban! :( Nekem ki adott tanácsot, receptet,..? Dr. Lafi, Dr. Coca, Hanna, Sannah és Viktu. :lol:

"Reményből él a vágy s meghal, ha nincs remény.”
snufi
 
 


Barti, csak gyenge ir!mennyi az éhomi?
Vendég
 


Barti! KP-nak vérzést is mondtad? A görcs még csak normális lenne, de a vér szerintem nagyon nem.

Kép
zölddisznó
 
 


Lafi Dr-nő! :lol:
Ime:
éhgyomi cukor: 4,3
terh. cukor:4,75
éhgyomi inzulin: 4,11
terh. inzulin:38,75

Na? Mi a diagnózis? Valaki nyugtasson meg!!!!!!!!!!! :shock:

KépKép KépKép
Kép
bartika31
 
 


Sziasztok!

Bartika: nyugika van, a cukrod jó, az éhgyomi inzulin tökéletes, a terheléses magas, de tényleg csak picit, mert 25 a felső határ. Szerintem ne aggódj, Lafi majd megnyugtat!!! Dr-nő :shock:

Angel: mizuka van veled?? Én halasztottam, nem tudtam elkezdeni a stimut, nem voltam kész rá.

Snufi: hogy megy a diéta?

Cocika: mikor mész uh-ra?????? :roll: :wink: :oops: :lol:
Vendég
 


Barti, emelkedett 120 p inzulin, de nem vészes.Beszéld meg egy endokrinológussal!
Vendég
 


Sziasztok!

Megjöttem a Kaáliból...csajok, én mindig ilyenkor akarok menni! nem volt tömeg, a doki is tök nyugis volt, volt ideje, tényleg nagyon jót beszélgettünk.

Javasolt kromoszómavizsgálatot, meg az APC, Leident sem ellenezte, sőt, kérte, hogy ha találok olyan helyet, ahol könnyedén meg lehet csináltatni, mondjam meg neki is, hogy tudja tovább ajánlani. :D Ja, és IR szűrésre a Mens-t ajánlotta, mire mondtam, hogy oda járok :D :D :D

Egy szónak is száz a vége, kellemes félóra után beírt júliusra, azzal a feltétellel, hogy az IR-m rendben lesz.

Egy kedves szó olyan, akár a tavaszi napsütés.
allegrobarbaro
 
 


Sannah! Ááááááááá

Alle! Sirály :lol:

Kép
zölddisznó
 
 


Cocika: :lol: :lol: :lol:

Alle: köszi.
Vendég
 


Sannah:szivi :D

Egy kedves szó olyan, akár a tavaszi napsütés.
allegrobarbaro
 
 


Alle: :lol:
Vendég
 


Lafi! Jelentem az első voksom letettem Hunor babára :D :D
dalmácia
 
 


Alle! Ezek nagyon jó hírek!
Lafi, köszi! Akkor elég, ha diétázom és sportolok? Vagy azért keressek fel egy dokit is?
Zöldi! Mondtam neki, igen. Akkor mondjuk nem véreztem ennyire, most azért nagyon gáz. Csinált 21. napi hormont, de az rendben volt. :shock: Most nagyon depis vagyok, mert oké az IR-t és a streptococcust is lehet kezelni, de utálom, hogy már több,mint egy éve nem jutok a végére annak, hgy miért görcsölök. Mert van aki csak azt mondta, hogy ovulációs fájás... :shock:
Most komolyan csajok, hova a ménkübe menjek már megint??? Új dokihoz? :?

KépKép KépKép
Kép
bartika31
 
 


Alle: szuper! :D

Sannah: betartottam a napi megengedett szénhidrát mennyiséget, úgy, hogy 2 db shoko bons is belefért :oops: :oops: :oops:

"Reményből él a vágy s meghal, ha nincs remény.”
snufi
 
 


Barti:ezt egy ENDOKRINOLÓGUSNAK kell eldönteni (nődoki, háziorvos nem)...!!!!!!!!!!!!de azért a diétát elkezdheted :wink:
Vendég
 


Dalmi , Snui, köszönöm:lol: (szerdáig tart... :oops: )
Vendég
 


Sziasztok Csajok!
Új hozzászóló vagyok, sokáig csak olvasgattalak benneteket, de most vettem a bátorságot és regisztráltam.
Magamról: 35 éves vagyok, egy vidéki nagyvárosból járok fel a Kaáliba kb. másfél éve. Túlvagyok egy inszemen és egy lombikon, most készülünk a második lombikra kb. április végén.
Mellesleg nálam is megállapíttatott az IR, a következő adatok alapján:
Vércukor: Inzulin:
éhgy: 4,8 12,66
60': 7,1 60,79
120': 7,3 44,79
Adimetet szedek 4 hónapja.
Ha megengeditek, időnként hozzászólok majd én is a témákhoz... :roll:
szöcske
 
 


Jó reggelt!!!! :lol:

Lafi: én is szavaztam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szöcske: üdv közöttünk és IR-es táborban!

Snufi: nagyon jó!!!! :lol:

Cocika: mikor is mész uh-ra???? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Üdv Szöcsi!
Fogizol? Ki a dokid?

Sannah! Jössz te még az én utcámba! :twisted: :twisted: :twisted: :wink: :cry: :o :( :) :shock: :? :idea: :?: :roll: :oops: :P :x

Kép
zölddisznó
 
 


Sannah! Te tudtál valamit! Most hívott Mókuska, hogy nem is 14., hanem 21. Hihihihihi. Akkor leszek 7+0. Kirrrrály!

Kép
zölddisznó
 
 


[quote="allegrobarbaro"]S írta:allegrobarbaroziasztok!

Megjöttem a Kaáliból...csajok, én mindig ilyenkor akarok menni! nem volt tömeg, a doki is tök nyugis volt, volt ideje, tényleg nagyon jót beszélgettünk.

Javasolt kromoszómavizsgálatot, meg az APC, Leident sem ellenezte, sőt, kérte, hogy ha találok olyan helyet, ahol könnyedén meg lehet csináltatni, mondjam meg neki is, hogy tudja tovább ajánlani. :D Ja, és IR szűrésre a Mens-t ajánlotta, mire mondtam, hogy oda járok :D :D :D

Egy szónak is száz a vége, kellemes félóra után beírt júliusra, azzal a feltétellel, hogy az IR-m rendben lesz.


Szia!
Én is voltam már nála du. és tényleg sokkal jobb. De nekem még nem mondta ezeket a vizsgálatokat (kromoszóma, APC, Leiden). Te hol csináltatod, és mennyiért? Azt sem tudom merre kellene indulni. Vagy Valaki esetleg tudja?
És én is júliusban megyek, ha rendben lesz az IR. :)

Egyébként még nem mondtam Nektek.
Szintén Kaáli. Sz.G. Túlvagyok 5 inszemen, 1 stimus, 1 fagyis lombikon, plusz 1 stimus, amiben a leszívást megcsináltuk, de a beültetést nem IR miatt. Az én vércukor/inzulin eredményem: éhgy. 4,1/<2,0; 120 perces: 10,5/65,7.
Most 11 picúrka ücsörög 1 naposan a fagyiban.
Én is diéta, metformin.
fablia
 
 


Sziasztok!

Sannah,
vagyok, köszi...
Halasztottál??? Meddig?
Jaj, engem a várakozás nyír ki a legjobban! :roll:

Allegro,
akkor hajrá vizsgálatok! :)
Neked mikoris lesz a köv. lombik? :oops:

Bartika,
csak hallgass Lafira! :wink:

Snufi,
++++++++++++++

Szöcske,
üdv itt!

Coca,
7hetes UH? Azt hittem a 6hetes kötelező!
angel37
 
 


Barti!
A 120 percesednél alacsonyabb értékkel egy ismerősnek már gyógyszert írtak fel.
De ezt egy doki tudja eldönteni. Gondolom a kezdőérték, meg a vércukorértékek is befolyásolják.
fablia
 
 


Bocs, Alle, látom július :wink: , csak nagyon a vizsgálatos részre koncentráltam!
angel37
 
 


Angel! Nincs itthon akkor dokikám.

Kép
zölddisznó
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?