Új privát üzeneted érkezett!

Heni!
Nekünk jó (bár még én sem beszéltem MEG, de RÁ fogom tudni beszélni Kép) Remélem... Kép Az Ármin topikban (réges-régi KépKépKép) képek vannak Vilkáról is! Kép De nagyon örülnék, ha látnád élőben is! Kép

Edit! Zsuzsi! Többi betegek! Hogy vagytok????? GYógyuljatok gyorsan-gyorsan!!! KépKépKép

Mint látjátok, ma nyugis és jó napunk van - remélem, így is marad! Kép

Márti++
márti

Sziasztok!

Élünk még mi is, csak nem nagyon van időm írni. Dzsili, Márti és Henke köszi, hogy így is gondoltatok ránk! Kép Szóval először pár napig kedvem nem volt, mert kaptam egy nagyon rossz hírt, és iszonyúan magam alatt voltam. Azután meg elrohant mellettem a gyorsvonat... Kép Kicsit az is rosszul esett, hogy nagy hosszúakat írtam, és alig-alig kaptam rá választ. Pedig én is ilyen vagyok, jókat vigyorgok a vidám történeteken (pl. a nem kiabáló, hanem ORDÍTÓ Barnin Kép), gondolatban azonnal "postázom" a gyógyokat a betegeskedőknek, gratulálok az okos, ügyes ifjú nyelvvizsga-tulajdonosoknak, stb. de ezeket legtöbbször nem írom le. Szóval tudom ám, hogy nem volt igazam, csak jól esett duzzogni. Kép

Amiket még régről akartam írni:

Bogancsi! Jaj, nekem! Ugye nem azért emlékszel olyan jól a Laci baráti körére tett megjegyzéseimre, mert titokban közéjük tartozol?! Kép

GOrsi! Peti hogy van? A ciciről való leszokással haladtok? Én azért adtam Lacikának cumisüveget, mert úgy gondoltam, hogy így a lehető legkisebb a változás a szopizáshoz képest. Persze tud már ő is pohárból inni, de azt azért még nem merném az ágyunkban megengedni neki. Kép Pedig biztosan nagyon boldog lenne, ha ő is bögrét kapna reggel, mint én. Kép

És ami aktuális:

Dzsili! Mi is jövünk!!! Kép Mekkora az az új lakás?!?! Kép Végülis egy lakásban tartott talin legalább tuti, hogy mindenki babanetes. Kép Henke pociját is szívesen megnéznénk, de a hosszú hétvégére már elígérkeztünk Sopronba. Nagy a csábítás, mozi van nekem ígérve, mindjárt meg is nézem miket nyomnak a Sopron Plázában matiné időban. Kép

Zsani! Peti! Boldog szülinapot! Kép

Jaj, mi mindent akartam még írni?! Kép

Kétbabás anyukák írjatok szép és jó dolgokat léci-léci! Annyira ambivalensek az érzelmeim kistesó ügyben! Tudom, már elenyésző kissebbségben vagyunk egy-babásak, és itt a sok pocakos között fura ezen rágódnom, de egyszerűen csak ez jár mostanában a fejemben. Olyan jó lenne már újra babát várni, nagyon szeretnék másodikat, közben meg úgy érzem, aljas árulás követek el Lacika ellen, de azonnal tudom azt is, hogy hülye vagyok. Kép Ráadásul kitört rajtam a "jaj, ezt még meg kell csinálni, el kell intézni, amíg "tehermentes" Kép vagyok" pánik. Pedig ez is butaság, miért ne lehetne pl. festetni (ugye Menta? Kép) akkor, ha babát várok? De valahogy úgy érzem, ha terhes leszek, nem fogok tudni megcsinálni semmit, örülök majd, ha Lacikával boldogulok. Nem tudom, mitől van ez a kényszerképzetem, hiszen a Lacikával való terhességem olyan laza volt, hogy még a 9. hónapban simán tudtam ablakot pucolni, szekrényt rendezni, bármit megcsinálni. Persze senki nem ígérte meg, hogy a második is olyan lesz... Meg azt se tudom elképzelni, hogy hogyan férne bele a napunkba még egy kicsi baba is. Mindenképpen Lacikától vennék el időt, és törődést, ettől már előre csikar a lelkiismeretem, közben meg tudom, hogy ezzel az agyonkényeztetéssel többet ártok neki, mint használok. Ezért is kellene már nagyon az a kistesó, hogy ne abban a tudatban éljen, hogy ő a világ közepe. Kép Meg azt is tudom, hogy többet kap a kistesóval, mint amennyit veszít. Amióta eldöntöttük, hogy jöjjön mostmár végre az a második baba, én naphosszat a kétségeim között örlődök... Kép Vagy pánikszerű intenzitással rendezkedek, takarítok, intézkedek, fogorvoshoz és nőgyógyászhoz megyek, tornázok, lakás be- és átrendezek, stb. Kép

Lacika is jó nyűgös mostanában, szerintem megindultak a leghátsó rágói. Étvágytalan, rosszul alszik, megy kicsit a hasa, és a mutató ujjával örökké mélyen a szájában turkál. Néha már majdnem meghányatja magát. Kép Viszont hirtelen dumálni kezdett, csak bámulok, hogy miket mond! Pl. tegnap egészen közérthetően mondta, hogy szöjö, mert nem akartam megérteni, mit enne. Reggel mászott (na jó, próbált Kép) felfelé az etetőszékbe, és közben biztatta magát "egyé-egyé". Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Jöttem a "tali-szag"-raKépKépKép Nekem mindegy hogy mikor és hol, megyünk és kész!!!!! 100%

Márti, köszi a hiányolást, eléggé el vagyok havazva. Az utóbbi 1 hétben minden szabadidőm a webáruházunké volt, eredménye, hogy ma megindult az oldalKépKépKép

Így hát akit érdekel: www.babaruhabolt.hu
Szívesen várom az észrevételeket, tetszésnyilvánításokat, kritikákat isKép
Van még mit tenni rajta, még rengeteg kép van, ami még feltöltésre vár, úgyhogy ami látható, az csak egy része az egésznek.

Betegek, gyógyuljatok, küldök hozzá sok-sok gyógyot: KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Bogancsi, gratula a nyelvvizsgákhoz, nagyon ügyesek a lányokKép Büszke lehetsz rájuk!
Tominak sok-sok gyógy megy!!!KépKépKép

Bácu jól van, nagyon csintalan. A bölcsit jól bírja, nem sír és állítólag nagyon jól eszik odabent. Mostanában azt hajtogatja, hogy "tip-tip-kóka". Még multkorában hallottam, hogy etetéskor mesélnek, énekelnek, mondókáznak a gyerekeknek, többek között a csipcsipcsókát is hajtogatták a gondozónők...
Olyan édesek lehetnek a gyerkőceitek, akik már mondókáznak, énekelnekKép Bácutól ez az első ... ja meg a hintapalinta... Na de majd megtanulunk mi is mindentKép

pusza mindenkinek,
Beja+Bácu
beja

Márti! A képeket persze láttam, de az neeeeeeeeeeem ugyanaz!!! Kép

BMárti! Én tudod, mikor duzzogtam ugyanígy? Nos igen, AKKORIBAN... És akkor megoldódna a dilemma! Hajrá! Bővebbet később!

Puszi
Heni
gesztenye

Hű, elfelejtettem:

Zsani és L.Peti, nagyon-nagyon boldog 2. születésnapot kívánunk!!!!

B+B
beja

Beja!!! Gyertek! Hurrá! Oldalt mindjárt nézem! Aztán eldugulok mára! Kép

Pusszancs,
Heni
gesztenye

Sziasztok!

Zsani, Peti: boldog szülinapot Kép

Hétvégi tali engem is érdekelne Kép Mi bkv-zunk hétvégén is, úgyhogy csak elérhető hely jó. Mi Heniékhez nem tudunk kijutni Kép

Henke: szerintem most már ne szoktasd le, mert összekötheti a kistesóval. De az éjszakáid kemények lesznek.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Zsani és Ladányi Peti!
Boldog szülinapot! Kép Kép Kép

BMárti!
Én is ugyanígy dilemmáztam, aztán a szívem meg Vitya győzött Kép (ja és naívan azt hittem, hogy ennyi szopi mellett úgy is nehezen jön majd össze, tévedtem Kép , de nem bánom)

Heni!
Ha nincs családi buli mi szívesen megyünk Kép Cory én úgy elvinnélek titeket Heniékhez, csak rájöttem, hogy nem férünk be Kép

Zsuzsi!
Voltunk Tücsökzenén, de többen hiányoztak betegség miatt, rmeélem nem szedtünk össze semmit.

Norci
norci

Sziasztok!

Henke! Az előző ciklusban hagytam abba a fogamzásgátló szedését, nagyon nem valószínű, hogy ATTÓL Kép lennék duzzogós. Kép Kb. karácsonyra telik le a 3 hónap, amit illik kivárni a hormonális fogamzásgátlás után, akkortájt tessék majd szorítani nekünk. Kép

Megyek babaruhaboltot nézni. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Először is Zsaninak és L. Petinek Nagyon Boldog Szülinapot kívánunk mi is.KépKépKép

Másodszor!
Heni! Nagyon jó ötlet. Hozzátok még hátha átvisz Apjuk is. NEvetséges lenne, ha pont mi a szomszédból nem lennénk ott. Legfeljebb apa hazajön, és majd visszajön értünk. Bár még nagyon fűznöm kell, úgy látom.KépKép

Cory!
Ha sikerül rávenni apjukot, hogy átvigyen Szadára, akkor a HÉV-nél feltudnánk venni Benneteket.

Hisztik:
Bea is hisztizik ezerrel tegnap délután óta mindenért. Ma az Auchanban olyan hisztit levágott, mert fogtam a kezét, miután egyszer elvágódott a csúszós kövön, hogy zengett tőlünk az áruház.KépKép Hazafelé a kocsiban kért kekszet, adtam neki. Kérte az innit, odaadtam neki, akkor közölte, hogy tegyem el az üvegét. Eltettem. 1 perc múlva kiabált az inniért.KépKép Nem kapta meg. Hazáig lett volna ideje üvölteni, bár nem tette, mert rájött, hogy csak fárasztja magát.Kép Most alszik 1 órája.KépKép Remélem kialussza magát.

Bogancsi!
Ismételten irigykedem a nagy lányaidra.KépKép Óriási nagy gratula nekik.KépKép
Tominak meg gyógyok repülnek.KépKép
Most úgy néz ki, hogy a nagyfiam nem tudta elviselni, hogy csak a Bea beteg, így most ő is kiharcolta, hogy ne kelljen benn maradni az ofő órán, és hazakunyerálta magát az ofőtől. Most kóvályog a lakásban, majd meglátjuk mi lesz.

Beja!
Húúú, nagyon jó az oldal.KépKépKép

Na, megyek, mert párocskám itt "kiabál", hogy éhes, megyek főzni.
Sziasztok Zsuzsa

beababa

Beja
De jó, hogy írtál Kép ... már annyit gondoltam rá, hogy letámadlak ruha ügyben... csak még azt nem tudom, hogy mikor Kép... pedig csak a webáruházból kinéztem egy rakat ruhát Kép ... remélem, még marad vmi, mire eljutok Hozzátok Kép Amúgy nekem NAGYON TETSZIK az oldalatok... jobb, mint amiket eddig láttam Kép Eddig is minden nap megnéztem ám, csak jelszót kért...Kép

Tali
úúúúúúúúúúúúgy mennék!!!... döntsétek el, mikor lesz... nekem mindegy, mikor nemírom a dogámat Kép.. a páromat meg ráveszem, hogy elvigyen... Kép

Cory
Kár, hogy nem tudok-merek vezetni... akkor még beférnétek hozzánk Kép

Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Beja!
Korábban kérdezgettem a boltról, de akkor majd inkább magánban írok.

Márti!
Hát a ház állKép és szerencsére már nekem sem kell rohangálnom anyagért stb., mint az elején. Ha minden igaz jvőhéten jön a víz-és gázszerelő és 1 hét alatt végez mindennel(szó szerint csak a csapot kell megnyitnom és lesz víz illetve fűtés) Ezután jöhet csak a burkolás és festés, de ha tényleg jól összejön minden november közepétől készen állhat a ház, hogy beköltözzünk karácsonyra. Zsani tényleg sokat segített az építkezésnélKép pl.: Apjának mindig odavitte a szögeket, mérőszalagot, sőt kisebb téglákkal is megbírkózott, mivel nem voltak a helyükön.Kép Hihetetlen mennyire rendmániás, de a saját birodalmában is. Ezt tuti nem tőlem örökölte...Kép

Köszi mindenkinek Zsani nevében is a szülinapi jókívánságokat.Kép

Ezúton is szeretnék
BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNNI PETINEK!

Zsani most épp durmol, ahogy ilyenkor szokott. Még tegnap éjszaka Apával feldíszítettük a szobát, hogy reggel legyen min csodálkozzon Zsani. Hát nagyon jól sikerült a meglepi!Kép Persze az összes lufit le akarta szedetni velem a plafonról, pedig ha tudná, hogy milyen nehezen értem el így is, sőt Apa is megszenvedte a pukkanós lufikat.Kép Az első dolgom volt, hogy plusszban vettem még lufikat, hogy lent is legyen a földön.Kép

Este lesz csak itthon Tomi, így addig várunk a szülinapi tortával: diótorta a'la SzilviKép

Ha máskor nem is hétfőn beszámolok a kis biciklisről.Kép

Pussz
Szilvi + a kis ÜnnepeltKép + Kép
sztigris

Sziasztok!
Bogancsi!Szerintem jobban jártatok a lagzival,mert a ga-ga buli idén nem volt a legjobb.De lehet,hogy csak az idő miatt,mert nagyon hideg volt.

Norci!Tényleg gyors a tempó és innentől fogva már be nem áll a szájuk egy pillanatra sem.KépA napi ezerszeri mi ez?pedig eléggé kimerítő tud lenni.De azért igyekszünk válaszolni.

Márti!Te mikor szeretnél harmadikat?Nálunk már "gyártás alatt"a babóca.Kép

Heni!Ettől én is mindig kiakadok.Tényleg az a fontos,hogy egészséges legyen.Amikor a Korival voltam pocakos egyfolytában szekáltak,hogy biztos fiú.Aztán kislány lett.Ha-ha!Kép

Edit!Mostmáraztán gyógyulj meg de gyorsan.KépKépKép

Rebi!Semmi baja nincs,csak álmodik.Ők még nem tudják megkülönböztetni a valóságtól.Néha mi sem.Miléna sokáig sírt álmában,dobálta magát,stb.Mostanában már inkább csak beszél,amin néha nagyokat nevetünk./ugyanis érthetően/

B.Márti!Biztos írtam már,nekem is volt ilyen problémám,hogy mi lesz ha már két gyerekem lesz?Egy mellett soha semmire nem volt időm.Most meg,mosok,főzök,takarítok,gyerekeket nevelek,keresztszemezem,gobleinezem,üvegfestek,varrok,babanetezek és nagyon várom,hogy újra kismama legyek.Nem is értem egy gyerekkel miért nem értem rá semmire?Szerintem edződünk,meg kicsit lazulunk és nem görcsölünk már fölöslegesen.Neked is menni fog,hidd el.Kép

Szilvi Zsanijának és L.Kata Petijének boldog szülinapot kívánunk.

Beja!Megnéztem az oldalt,szuper lesz.Töltsétek fel a többi képet is gyorsan-gyorsanKépKép
linato

Szia Norci!

Nálunk is Laci kezdte rágicsálni a fülemet, hogy kistesó, kistesó, már hónapokkal ezelőtt. De én undokságokat válaszoltam (Ha kistestvért szeretnél, dumáld meg a szüleiddel... Kép), és leráztam a témát. Úgy éreztem, Lacika mellett egy szusszanásnyi időm és energiám sincs. Nagyszülők messze, sehol semmi segítség, egy órára sincs kire hagynom Lacikát, nem bírnám kettővel. Közben kicsit javult a helyzet, aludni is többet alszunk mostanában valamivel, meg valahogy én is kicsit magamra találtam. Furcsa érzés, nem igazán tudom megmagyarázni. Én valaha egy talpraesett, önálló nő voltam. Vagy legalábbis annak hittem magam. Kép Azután jött a terhesség, és tele lettem aggódással, nyugtalansággal, és bizonytalansággal. Lépten nyomon bőgtem a legkisebb probléma vagy (képzelt) bántás miatt, ahelyett, hogy megoldottam volna a helyzetet. Közben utáltam magam, amiért ilyen kis tesze-tosza nyavajgós liba lettem. Kép Azután megszületett Lacika, és a helyzet fokozódott. Mindent kiszívott belőlem, semmi másra nem maradt időm, energiám, bátorságom. Alig mertem a lakótelep határain túlra kimozdulni vele, pláne egyedül. Jellemző pl., hogy a terhesség kezdete óta nem vezettem csak most, hogy Laci beteg volt. Gyámoltalan és nyavajgós lettem én, aki az ilyen csajokat mindig is utáltam. Fura... most hogy leírtam, rájöttem mitől félek IGAZÁBÓL... KépKépKép Köszi Norci. KépKépKép Szóval az utóbbi időben javult a helyzet. Kb. tavasz óta már rendszeresen főzök, és most 2-3 hónapja már takarítani, lakást átrendezni is jutott időm és energiám. Valahogy magamra találtam. Igen, én az a BMárti vagyok, aki lefesti a korlátot, ha már nem tetszik neki, ahogy kinéz, és nem az, aki nyafog, hogy jaj, de csúnya ez a korlát, csinálni kellene vele valamit. Kép Mintha újra én lennék én... Azt hiszem, ezt az érzést féltem. Kép Az összes többi apróság (pl. hogyan fogok giga-pocakkal Lacika ágya szélén feküdni, hogy elaltassam) csak technikai kérdés. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Szia Linato!

Köszi a biztatást, pont ilyen tapasztalatokat szerettem volna hallani! KépKépKép Eredetileg mi is hármat terveztünk, bár én már akkor is azt mondtam, hogy az első után újratárgyaljuk a másodikat, és a második után újratárgyaljuk a harmadikat. Kép Azután esetleg újra tárgyalhatunk... KépKépKép

BMárti

BMárti
bmárti

Zafi!Kezdek aggódni.Ugye minden rendben csak nincs időd netezni?
linato

Mi viszont csak kettőt terveztünk és kedvet kaptunk a harmadikhoz is.Kép
linato
linato

Henke!
Gyakorlatias kérdésem:
Van egy vonat, ami 10:37-re ér Gödöllőre, szerinted van esély onnan elérni a 10:50-es szadai buszt? Mert a 3-ason autózva olyan közelinek tűnik. (Azért persze azon leszek, hogy Apacskát befűzzem és autózzunk.)

Cory! Ha sikerrel befűzöm Ricsit a fuvarozásra, szerinted működne, hogy Balu velünk utazik, Te+Zsoma Norciékkal, a két autó meg konvolyban? (Beképzelt vagyok az alakomra: szerintem elférek két autósülés közöttKépKépKép)

A szombati nap egyelőre tökéletes.

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Beja!

A babaruhabolt Mozilla alól sajnos nem jó. Kép Van egy ócska (4.0-ás) Explorerünk, ott okés, de a Mozillában nem jönnek elő az almenük, ha pl. a "Használt baba- és gyermekruházat" sorra viszem az egeret. Látszik, hogy link, ráklikkelek, és nem történik semmi. Kép Explorer felől nézve viszont nagyon szuper! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Zsaninak és L.Petinek boldog szülinapot!KépKépKép

Köszi az érdeklődést, jól vagyok, csak egy kicsit sűrű az élet!Kép
Menta! Köszi a szakszerű magyarázatot, én sem gondolom, hogy bármi bajom lenne, meg az asszisztens szerint az EKG-gép sincs mostanában formában.Kép Ma voltam azért AST-n, mert a doki szerint lehet, hogy vmi bakteriális fertőzés okozott galibát. Nem értek hozzá, de mivel semmi tünetem nincs, azonkívül hogy terhes vagyok, nem izgat.Kép

TALI!!!KépKépKép Engem is érdekel! A szombat nekünk is jó, elvileg apa is ráér, de őt ismerve, tuti, hogy talál magának más elfoglaltságot, pl. a lakásfelújítás jó ürügy, úgyhogy Cory, ha apa nélkül jönnétek, hozzánk simán befértek! Azért még egyeztetek a "főnökkel", de kétlem, hogy ennyi ismeretlen baba-mama közé elmerészkedneKép mikor nálunk volt a tali, haza se mert jönniKép ... de tényleg lehet, hogy dolga lesz a lakásban.

Beja! Remélem Bálint jól van, Rékát este elöntötte a takonyKép Más egyelőre nincs, talán ennyivel meg is ússzuk, de bízom benne, hogy Bácu nem szedte össze itt ezt a nyavalyát!

Bogancsi! Gratulálok a lányaidnak a nyelvvizsgáhozKép nagyon ügyesek! Neked meg a lányaidhoz!Kép Tominak meg sok-sok gyógy továbbra isKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Zafi
zafi

Sziasztok!

Köszönöm a felajánlásokat Kép Mi ugyebár 4-en vagyunk, de a fickóm bármilyen autóban elfér két gyerekülés között Kép Most úgyis fogyózik, úgyhogy jövő hét végére meg aztán tuti Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Mindenkinek üzenem, hogy a lényeg, hogy Gödöllőig eljussatok, akár hévvel az Örsről, akár vonattal a Keletiből (2-es vágány, hatvani személy), aztán már itt Gödöllőn MINDENKIT fel tudunk szedni akármelyik állomáson!!!

Találjátok ki a menüt is: ha jó idő lesz, főzhetünk kint bográcsban pl paprikáskrumplit, gulyást, pörköltet, csilisbabot (bár ez utóbbi nem kifejezetten kismama-eledelKép), vagy legyen "batyusbál" ki mit hoz alapon...

Cory! Nagyon szuper lenne, ha valaki el tudna hozni titeket kocsival, akár úgy, hogy 2-t, 2-t, de ha a hévig meg tudjátok oldani a tömegközlekedést, Andris felvesz titeket is, visz ülést, meg minden! Zsomára is irtó kíváncsi vagyok! (Laci csak arra vigyázzon, nehogy elfogyjon! Kép)

Autóval jövőknek majd küldök térképet, nagyon egyszerű, a kastélytól még kb 10 perc.

Borcsa! Felejtsétek el a szadai buszt!Kép Lásd mint fent!

Jaj de jó, már nagyon várom, hogy gyertek!Kép Apukákat is tessék rábeszélni, szerintem egymás között fognak témát találni... Kép (Andris azt mondta, hozzanak munkaruhát, és majd segítenek a kertben Kép - ez persze csak vicc!)

Puszi, rohanok berakni egy mosást, amíg a Prücsök alszik... Hú de késő van, mi lesz itt este?

BMárti, ha lesz egy kis felesleges időd, megírod nekem a Zafirátok paramétereit lécci (milyen motor, egyéb felszereltség, hány éves, stb) Mi is beleszerettünk, egyelőre nem aktuális, de kíváncsi vagyok!

Sziasztok!

Heniék
gesztenye

Elegem van! Nem tudom Zsomát berakni a kendőbe! Kép Úgyhogy nem megyek ma sehová. Kép

cory
Budapest

Sziasztok!

Cory!En nem hasznaltam kendot,sajnos nem tudok segiteni.De ha mész talira,talan a tobbiek tudnak otletekkel szolgalni.

De faj a szivem,hogy most nem vagyunk otthon.KépMi is ugy mennénk Dzsiliékhez és Heniékhez is.

BMarti!Remélem a rossz hiren mar tul tetted magad.Hogy van az urad?Meggyogyult?
Hajra tesoprojekt!KépKép

Boldog szuletésnapot kivanok Zsaninak és Petinek!KépKépKépKép

Ma mintha jobban érezném magamat,remélem nem lesz lazam estére!Koszonom a gyogyokat!Kép
Este még jovok talan!Kép

Edit
edith16

Sziasztok!

Mi már jobban vagyunk, még hajnalban lázas volt Dorka, aztán fél 11-ig aludt, és most láztalan. Nem mertem kimenni, pedig jó lett volna egy kis levegőn sétálni.

Zsaninak és Petinek boldog 2. szülinapot kívánunk ! Kép
Olyan gyorsan szalad az idő!Kép

LKata: hogy vagy? pocaklakód milyen nagy már?

Cory: nekem is elég sz.r kedvem van. Dorka parancsára gyorsan főztem egy csokis pudingot (5 perc alatt kész), ezzel próbáltam vigasztalni magam... Engem leginkább az vigasztalna meg, ha hamarabb itthon lenne a férjem. Gondolom neked is!Képmármint Csala Kép

Talihoz még nem tudok mit mondani, mert nálunk az anyósom és a sógorom szülinapját azon a hétvégén ünnepeljük. Jó lenne találkozni, a szabadban sütés nagyon jól hangzik!

Andi: hogy vagy??? holnap is kell dolgoznod?

Beja: nagyon jó a honlapotok és a ruhabérlet nagyon jó ötlet!Kép Na legyünk novembertől pocakosok???Kép Hogy tervezzük?Kép Dokinkról van valami pozitív hír?

Üdv: Zsuzsiék
zsu26

Sziasztok!

cory: küldök optimizmust Kép Kép Kép kimenéshez úgyis hideg van Kép hová akar fogyni Csala??? Kendőügyben sajna analfabéta vagyok Kép

Tikk: jó, hogy Hanna nem dőlt ki még a bölcsiből, mint Tomi Kép

BMárti: baráti kör Kép totál ismeretlen

Beja: bababolt Kép

Szilvi/Zsani és LadányiKata/Peti: NAGYON BOLDOG 2. SZÜLINAPOT A GYERKŐCÖKNEK !!!!!

Edit: gyógyulj mihamarabb!!!

Zsuzsi: Zsófi orosz középfoka a következő novemberben Kép de csak írásbelire merészkedik Kép És ezerrel készül oroszból és angolból az OKTVre is. Dorkának javulást! Papád Kép

Mindenkinek köszönjük a gratulációkat a lányok nevében Kép Kép Kép

Zsuzsa: gyógyok fiadnak is Kép Kép Kép

Henke: talira szívesen mennék, majd még meglátjuk a szervezést. Nagyon rendes vagy! Szerintem inkább a batyus megoldás lenne jó.

Tomi szerint: bruá=Brumi-maci Kép
Sikerült az új budaőrsi KIKÁban venni egy ugyanolyan Brumi macit, mint amilyent a barátnőmtől kapott és akivel bölcsibe jár. Viszont mosni kell, ezért kellett egy duplikát Kép Először nagyon alaposan megnézte, meggyömöszölte, aztán magához szorította Kép
Borzalmasan, szinte folyamatosan folyik Tomi orra és köhög is megint. Szóval nem tudom, mikor megyünk már végre kifelé ebből az egészből Kép
Ráadásul hiába megy a net, nem működik az Outlookom Kép grrr....
pusz bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

Henke! Zafira ügyben inkább e-mailt írok, ne OFFoljunk itt. Kép A talit meg nagyon sajnálom. Szívesen elmentünk volna hozzátok mi is, de már előre elígérkeztünk, Anyósom szülinapját fogjuk ünnepelni, már így is 3 hét késéssel. KépKép

Edit! A rossz hírre igyekszem nem gondolni. A sokkon meg már túl vagyok. Kép Laci jól van, köszi. Kép Éppen tegnap volt kontrollon. Kiderült, hogy a gomba meggyógyult, a polip meg eltünt az arcüregéből. Szóval nem is igazi polip volt, csak valami polipos letapadás, vagy mi a szösz. Viszont a doki a fejébe vette, hogy ezt a pasit megműti, és nem adja fel egykönnyen. Kép Most azzal mószerolja, hogy meg kellene műteni az orrsövény-ferdülését, mert amiatt alakul ki könnyen nála az arcüreg gyulladás. Kép

Zsuzsi! Csokis puding?! Nyami... Kép Párod távolléte miatt minden együttérzésem a tiéd. Mi is nagyon rosszul viseltük mindig, amikor Laci kiküldiben volt. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Na, hazaért a párom (na, ez már az öregség jele Kép) Kép

BMárti és a többi aggódó: imádok két gyerekes lenni Kép Egy csomó minden magától megoldódott, amin előtte napokig rágódtam. Pl ilyen volt az első egyedüli séta. Balu meg ügyesen megoldotta Kép A kezem helyett a babakocsit fogta meg, és teljesen rendesen jött mellettünk az úttesten Kép
Egy dolog van, amit még sosem csináltunk hármasban, és nem is tudom elképzelni, hogyan csinálnánk, az a szemben lévő Smatchba bemenni vásárolni. A piac működik, próbáltuk, dm is, de itt rém kevés hely van, és nem tudok a batár babakocsival közlekedni és BAlura is figyelni egyszerre.
És hát nem cserélném el soha semmiért azokat a pillanatokat, mikor látom, hogy Balu csak úgy odafekszik Zsoma mellé a kanapéra és mesél neki, bábozik, énekel... Kép
Jó-jó, a lakás szalad, az ebédet rendeljük, nem aludtam egyben 3 órát már egy ideje, de kit érdekel KépKép

cory

cory
Budapest

BMárti:
örülök, hogy a férjednek nincs komolyabb baja az arcüregével, azért ez jó hír! Az én férjem nincs kiküldiben (Norcié), de most is azt chatelte nekem, hogy kb 10-re ér haza, marhára örülök neki. Olyan keveset látjuk egymást, beszélgetni alig tudunk...Így sosem lesz kistesóKép

Cory: már próbáltátok a testvér utánfutót? tudod, amit a babakocsihoz lehet csatolni, így könnyedén elfér a 2 gyerek. Jogsit nem szeretnél? Főleg, ha több babát szeretnétek, előbb-utóbb elkellene egy autó. Tudom ez anyagikérdés...A vásárlást én autó nélkül nem is tudom hogy oldanám meg. Múltkor a Matchben összevesztem egy őrrel, mert nem volt hajlandó vigyázni a babakocsinkra, míg bevásárolok, mivel csak kosár volt, a kocsit nem vihettem be...

na megyünk fürödni, sok értelme nem volt ennek a napnakKép

Üdv: zsuzsiék
zsu26

Zsuzsi: testvérfelállót a mi kocsinkra nem lehet rakni, de nem is hiányzik Kép
Nekem nincs jogsim, és nem is lesz. Félek a vezetéstől Kép Autónk talán tavasszal lesz, de ez anyagiaktól függ erősen.

cory
Budapest

Sziasztok!

Bejelentkezem én is, ha már ekkora a forgalom.Kép
Tali ügyben még nem merek nyilatkozni, semmi sem biztos, de nagyon szeretnék menni.
Olvasgatni szoktam rendszeresen, de mire az írásig eljutnék, beájulok.
A héten is több nap csak 8 körül értem haza... Nagyon sok a munka, estére rendesen kidőlök.
Zsuzsi, igen, holnap is dolgozunk, viszont Luca nem mehet bölcsibe, mert ő lenne egyedül... Szerencsére a férjem ráér, így vele lesz.
A héten is itthon volt egy napot, mert előző nap hányt, igaz, nem lett belőle semmi, de másnap reggel hazaküldték, mert azt elfelejtették mondani, hogy másik 6 gyereknek is ez volt a baja... így csak orvosi igazolással vihettem megint. Nem is tudtam, mit csináljak, szerencsére jött egy ismerős anyuka, aki elvitte magával addig, amíg a férjem odaért.
Úgy látszik, minden hétre jut valami izgulnivaló.... Remélem, egy kicsit nyugisabb lesz a helyzet, ha a beteg kolléganőm végre visszajön.

Zsaninak és Petinek mi is nagyon boldog második szülinapot kívánunk.KépKép

Bogancsi! Lányaidnak nagy gratula, Tominak meg sok-sok gyógypuszi.KépKépKép

Edit! Neked is jobbulást.Kép

Beja! BababoltKép Aranyos lehet Bácu, ahogy mondókázik. Luca mindig elmondja hazafelé, hogy mit tanultak a bölcsiben, igaz, néha újmagyarul.Kép
De felismerhetően.Kép

Henke! Mi is nagyon mennénk Hozzátok, remélem, össze is jön. Elvileg valamikor Gyöngyösre is kell mennünk a 4 nap alatt, majd próbálom megszervezni. Gödöllőig eltalálunk.Kép

Most megyek, vacsiznom is kellene valamit, és egy zuhanyzás sem ártana...elég kómás vagyok.
Azért próbálok rendszeresen jönni, ha tudok.

Puszi mindenkinek
Andi

Andi
andi3

Sziasztok!

Férjem még mindig nincs itthon Kép, így tudok még babanetezni.

Andi: ez nem túl jó, amit írtál, ezt az állandó sietséget és kapkodást, hogy bírod ? Munkatársaid nem tolerálják, hogy Te 2 gyermekes anyuka vagy??? Le a kalappal előtted és a gyerekek előtt, ez azért elég nehéz lehet neked is és nekik is. Remélem most éppen forró fürdőben pihensz és tudsz azért valamit enni isKépKép

Tikk: Te sem lehetsz most hízókúrán, gondolom a suli, a háztartás és a rohangálás téged is igénybevesz.

Dorka szösszenet: kipkopter (helikopter)Kép, szeretem a repülőt, hahóó apa/anya gyere haza! (ha nem vagyunk otthon és keres minket)

Jó éjt!
Zsuzsiék
zsu26

Sziasztok!

Rengeteget írtatok!Kép Nem csoda, ha néhányan kidőlnek, hogy nem tudják követni a topikot. Mondjuk tőlem nem szabadultok!Kép

Köszönjük a gyógyokat, mintha kevesebb lenne az orrból csordogáló "massza", és múlt éjjel nem köhögött Peti.Kép

Szilvi
Zsaninak nagyon boldog szülinapot kívánunk! A lufit mi is szeretjük.Kép

Rebi
A 2-es fog biztos az utsó leszKép Petinek csodák csodájára ma bújt ki, meg egy szemfog is.Kép
Ha csak hőemelkedése van Csengunak, miért adsz neki bogyót? Annyi kell a szervezetnek, nem?

BSzilvi
Jó, hogy rólatok is hallani.Kép Naná, hogy jöhettek velünk Dzsili-talira!Kép

Bogancsi
Még gyógyok mennek!KépKépKép
Gratulálok a szuper lánycsapathoz!Kép

cory
Örülök, hogy Zsomával minden okés. Én is úgy várom már az ilyen tesó "jeleneteket", amikor majd kicsordul az ember szíve.Kép

Norci
Vili nagyon ügyes és tök sokmindent mond már!

Menta
Tudok ám nagyon diplomatikusan megbeszélni dolgokat, most is kérdeztem 1-et a dokitól, de a válasz után inkább kussban maradtam, mert a köv. kérdésnél már tutira kiabáltam volna vel. Kép Most már nem érdekel a dolog.
Allergia Kép

Zsuzsi
Dorkának gyógyok mennek!Kép Apa nincs otthon Kép

Márti
Beszólások Kép

Henke
Mi is megyünk. Igaz a 4 napot Atkáron töltjük Petivel, de onnan is el tudunk autókázni.Kép Jaj de jó, hogy ennyien mennénk!Kép

Andi
Ha Gyöngyösön lesztek, esetleg befértek hozzánk, ha az segít. Persze kocsiülés kéne a lányoknak.

Edit
Extra gyógyok mennek neked!KépKépKépKépKép

BMárti
Esti cici még van és mivel beteg a lelkem és jönnek a szemfogak is, megvárom ezek negatív hatásának elmúlását és csak azután hagyjuk el az estét is.
Reggel az ágyban én tartom ám a poharat, úgy iszik Peti. Én nem iszok semmit, meg apa sem, úgyhogy nem gond.Kép
Nem is említetted, vagy csak kimaradt, hogy jöhet a tesó. De jó! Az újratárgyalások ismerősek.Kép Mi eredetileg 3-at tervezünk, de most 2 gyerek után tuti, hogy megállunk, aztán majd meglátjuk. Úgy érzem, nagyon kell majd utána pár év "rehabilitáció" a szervezetemnek. pl. fogyás.Kép

Csütörtökön voltam dokinál. Május 1-re vagyunk kiírva.Kép Örülnék, ha tényleg májusban születne, mert nekem az a legszebb hónap. Én is akkor születtem.Kép

Véletlenül se vegyétek anyukák kötözködésnek, de nem korai egy 2 évesnek számokat meg betűket felismerni? Milyen könyveket nézegettek? Én kifejezetten arra törekszem, hogy minél kevesebb, de érthető szöveg legyen. Igaz, Peti még nagyon nem beszél, de akkor is. Fogalmam sincs, mit "kéne" tudnia a gyerekemnek és mi nem várható el tőle, már ha létezik ilyesmi ennyi idősen.

Henke
Őssejt: szerintem klassz dolog, csak baromi igazságtalan, hogy akinek pénze van, az eltetetheti jó pár évre, akinek meg nincs, az le van tojva. Ha most megtehetném, nem vetetném le. Ez nálam valami beidegződés, hogy még nem elterjedt, meg elfogadott, akkor nekem vagy a gyerekemnek minek. Mondjuk most kicsit lemaradtam, mert volt vita, hogy levehetik-e egyáltalán és azt hiszem itthon még nem lehet tárolni. Gondolkodtok rajta esetleg?

Beja
Nagyon jó az oldalatok!Kép

Mára elég volt belőlem. Jó éjt és bocs ha kimaradt valaki.
Gorsi
gorsi

Sziasztok Lányok!

Nagyon rég óta nem írtam nektek, pedig olvaslak ám benneteket rendszeresen. Nem tudom, mi van velem, de nagyon "szétestem" az utóbbi időben, alig van időm valamire... Ráadásul a netünk is rosszalkodott, pár napja írtam nektek egy órán keresztül, de lefagyott a gép, így megmenekültetek az írásomtól... Kép Kép.

Tali: köszönjük a meghívást, Henke, mi is mennénk. Apa sajnos dolgozik aznap, emiatt nagyon szomorú vagyok... Kép

BMárti: egyáltalán nem biztos az, hogy a 2. terhességed alatt is újra "tesze-tosza nyavajgós liba" (idézet tőled Kép ) leszel. Nekem másodszorra a terhesség és a babázás is könnyebb volt. A terhesség azért, mert bár ugyanazok a tüneteim voltak, mint először, nem volt időm rajtuk nyavajogni.
(Pl. Romival sokat kínlódtam, hogy nagy pocakkal nem tudok aludni. Toncsival viszont örültem, ha ágyat láttam, milyest letettem a párnára a fejem, már aludtam is. Kit érdekelt az a nagy pocak! Stb.)
Aztán, amikor Toncsi megszületett, volt már tapasztalatom és sokkal könnyebb vele minden.
És különben is: két gyerkőc + háztartás mellett nem engedheted majd meg magadnak, hogy tesze-tosza legyél.
Lacikától pedig azért nem veszel el sokkal többet, mert ő nagyobb és ő határozottabban ki tudja magának provokálni, hogy vele foglalkozz. És a pici az elején úgyis sokat alszik, tehát bőven lesz időd Lacikára is.
Szóval szerintem indulhat a baba-projekt. Kép

Ezúton szeretnénk mi is - némileg megkésve - nagyon boldog 2. születésnapot kívánni Zsaninak és Petinek! Kép Kép Kép

Bocsánat, hogy másnak nem írok, de már rég aludnom kéne.

Sziasztok: Laura+Romola+Toncsi

Ui: képzeljétek el, ma kineveztem egy cipősdobozt kiságynak Jancsi babának (Romola babájának) és Anyukám varrt neki bele egy teljes ágyneműgarnitúrát (egy régi szoknyámból Kép). Így remélem, hogy Romi ezentúl nem Toncsi takaróival fogja takargatni Jancsi babát a parkettán... Kép
p_laura

Sziasztok!

BMárti, Edit! Szerintem jövő nyáron, vagy akár tavasszal is lehet még nálunk tali! Kép

Zsuzsi! Próbáljátok meg úgy szervezni, hogy ne aznap legyenek az ünneplések!

Bogancsi! Kíváncsi vagyok, mit szólnak a többiek kaja-kérdésben! Persze bármit főznénk, bababarát-módon lenne elkészítve... De ha főzünk, mindenképpen kérek szépen segítséget, mert gőzöm sincs a mennyiségekről sok emberre! Kép

Csak azon szorítsatok, hogy szép, napos idő legyen! Van ám pingpong-asztal is, még tavaly karácsonyra kaptukKép (úgy egy hónapja van meg), és fel sincs avatva...

Ja, én már aludtam vagy 3 1/2 órát! Tiszta kipihent vagyok Kép

Sziasztok!

Heniék
gesztenye

Akkor összesítek - eddig:

Borcsa 3 v 4
Tikk 2 v 3
Márti 4
Beja 2 v 3
Norci 2 v 3
Zsuzsa ?
Rebi 2 v 3
Zafi 2 v 3
Cory 4
Bogancsi ?
? Andi 3
? Zsuzsi 2 v 3
GOrsi 2 v 3
Laura 3

Hű de jó lesz ha tényleg mindenki el tud jönni! KépKépKép A létszám főleg akkor érdekes, ha valóban főzőcskézünk!

Andi! Szuper lenne, ha meg tudnátok oldani!!! Olyan rég nem találkoztunk! Le a kalappal előtted!

Beja! Szuper az oldal! Kép

GOrsi! Őssejt: én ugyanígy érzem: szerintem Mo-on még nem adottak hozzá a feltételek, másrészt a gyógyászati háttér sem olyan fejlett, hogy valóban fel tudják használni, ha esetleg szükséges. Ha jól tudom, mindenképp külföldön kell tárolni, és vagy 200e Ft! És ki tudja, hol lesz akkor, ha kell majd?

Számolás, betűvetés: ne hidd, hogy mi szándékosan tanítjuk Barnit ilyesmire! Számolni egyszer akkor kezdtünk, amikor unatkoztunk a kocsiban, a betűket pedig ő kezdte kérdezni... Angliában, ahol laktam, a 4 éves kislány Montessori iskolába járt, és ott azt vallották, ilyenkor a legfogékonyabbak a gyerekek - úgy írták a számokat, betűket, mint a mi elsőseink, persze kevésbé komolyan, ritkábban, játék-szerűen. Én ezt akkor szintén túlzásnak tartottam.
Hosszú meséket amúgy mi sem olvasunk, a mondókák, rövidebb versek a kedvencek.

Megyek vissza alukálni. Ma annyit írtam, hogy egy hétre elég belőlem! Kép

Puszi mindenkinek:

Heniék
gesztenye

Sziasztok!

Csak azért merek ilyenkor írni, mert látom többen írtak éjfél után. Így mulatnak a kismamák!Kép

A férjem még mindig nem ért haza, de legalább néha chatelek vele, hogy ugyan már mikor jön, délután 3 óta mondja, majd jön, látom...Kép

Dorka többször felébredt, minden baja volt, de legalább mondja, hogy mit szeretne, így gyorsan teljesítem őket, aztán vissza is alszik. Azért jó, hogy végre meg tudják mondani mi a bajuk.

Henke: nem tudom, mikor lesz a szülinapozás, időben kiderítem, ha megyünk, akkor szerintem inkább csak kettesben, mert az én férjem is ódzkodik az ismeretlen társaságtól, inkább akkor kihasználja a lehetőséget és alszik otthon végre egy jótKép

Ha mennénk, akkor valakit babával együtt el tudok vinni, csak nekem nincs plusz gyerekülésem, azt valahonnan szerezni kell.

GOrsi: jó, hogy végre nem köhög Peti, nektek használ a Pulmex baby? Májusi lesz a kistesó, akkor májusban babaözön lesz, mintha a legtöbben akkorra várnátok a babátokat, ugye?
Papádhoz mikor mentek, lesz ott net?

Őssejt: valakitől azt hallottam, hogy ez az őssejt végülis nem is nekünk személy szerint lenne jó, hanem ezzel a lehetőséggel megnővelnénk a donorok számát. Szóval nem feltétlenül tudjuk mi magunk felhasználni a saját őssejtünket. Itthon csak a törvényi szabályozása nincs megoldva, úgy tudom, technikailag és anyagilag menne a dolog, csak meg kellene szervezni.

na megyek, Dorka megint sír

üdv: Zsu
zsu26

Sziasztok!

Tali: nem bizti, de remélem mi is ott leszünk.Kép

Pussz
Szilvi + Zsani + Kép
sztigris

Sziasztok!

Most csak roviden mert mar ketszer irtam nektek jo hosszut es mind a ketto eltunt. Kép Egyszer Madike kapcsolta ki a hosszabbitot, masodszor meg bejott egy kicsi aramszunet.

Boldog 2. Szuletesnapot Zsaninak! es Boldog 2. Szuletesnapot Petinek

Kép

Andysj
andysj

Heni! HURRÁ TALI!!! Szerintem ne főzzünk, az túl macerás, inkább beszéljük meg, ki mit visz Kép

Majd jövök, most csak "titokban" írok/olvasok fürdés ürügyén KépKépKép

Márti++
márti

De jól alakul a tali KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Heni: ha megyünk, akkor mind3an megyünk Kép ... Ati a sofőr Kép ott meg vagy elvonul tanulni, vagy trécsel... Kép

őssejt
én eltetetném a gyerkőcnek, ha lenne rá anyagi keret... Mindig előttem van egy ismerős esete, akit meg lehetett volna menteni, ha találnak időben csontvelődonort Kép Persze remény szerint soha nem lenne rá szükség, de ki tudja, hol tart majd a tudomány 20-30 év múlva... viszont saját őssejtet csak születéskor lehet eltetetni...

.. találjátok ki, hogy mit kellene most csinálnom Kép

Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Most nem nagyon olvasok, csak egy mondat. Cory mi van ha a félcsaládot én viszem másik felét meg Zafi? Így ti is eljuttok a talira mindannyian Kép

Norci
norci

Sziasztok!

Norci, Cory! Részemről rendben a fuvar így is, csak Coryék is jussanak el valahogyan, ha már ilyen jól alakul ez a tali!Kép

Henke! Ránk csak kettőt számolj, apa ezer kifogást találtKép én meg csak röhögtem, mert ahogy írtam is, tudtam, hogy úgysem jönne. De valszeg tényleg dolga lesz az új lakásban, úgyhogy nézzétek el neki!Kép

Én nem bánnám a főzőcskézést sem (paprikáskrumpli Kép) de a magas létszám miatt tényleg szerencsésebb a batyusbuli. Mondjuk én tudnék vinni valami kalács-féleséget.Kép
És egy mákosguba a kismamik kedvéért??? Én is nagyon rá vagyok kattanva ám!KépKépKép

Ma jöttek hozzánk nővérem gyermekei (9 és 11 évesek) és holnap jön anyukám is pár napra. A gyerekek teljesen fel vannak dobódva, most elmentek a párommal kosármeccsre!Kép Kíváncsi leszek az esti szeánszra!

Bogancsi! Holnap megyünk Telkibe!Kép

Zafi
zafi

Sziasztok!

Hát, nagyon szánom - bánom, hogy nem írtam, Ti meg ennyire aranyosak vagytok, hogy azért számon tartotok bennünketKép
Peti mostanában nem alszik délben, így minimálisra csökkentette a fenekemre ülés lehetőségét az utóbbi időben.
Na meg azért gondok is voltak, noha mint később kiderült, hál Istennek vaklárma volt mind.
Kezdődött a nyaki redő magas voltával....aztán erről kiderült, hogy minden ok. Majd a magas AFP-vel, ami viszont tényleg magas volt. Azt UH-val megálapították, hogy oké. De az az egy hét, amíg az UH eljött, hát nem volt piskóta. Aztán nem is igazán mozgott, Peti meg mozgott már ebben az időben. Majd, múlt szombaton volt 3D-s UH, ahol jó alaposan megnézték, teljesen egészségesnek, és fejlettnek találták (30 dkg 20 cm), és kiderült az is, amiért eredetileg (még a magas AFP-ről nem tudva) bejelentkeztünk: Kislányunk lesz, akit Annának fognak hívniKép
Na, aznap neki is állt rugdosni, úgy látszik, valahol érezte, hogy félek hogy baj van, rendes volt, kivárta amíg minden ok, és akkor mozdult meg. Igaz, ez már "nagymozgás" úgy látszik, a kismozgások kimaradtak. Na igen, nem is tudom, mikor lenne időm Peti mellett ülni, és befelé figyelni....
Peti nagyon aranyosan áll a Tesó kérdéshez. A videót már elkoptatta annyiszor megnézte, minden nap felszólítás nélkül megsimizi, megpuszilja a hasamat, meg hallgatózik. Aranyos, kérdezzük, mit mondott Anna baba? Erre: blugy blugyKép
Most már beszél is, kb 50-ig számoltam, ami nála a semmihez képest nagy haladás. Apját a legváltozatosabban becézi: Apu, Apuci, Apucika, Apuka......Én csak és kizárólag Anyi vagyokKép Néha, ha be akar vágódni, AnyaKép
Nagy kópé, már festeget, gyurmázik, (ez még nem annyira megy), és olyanokat talál ki, hogy szét röhögjük az agyunkat rajta. Egyedül kitalál csibészséget. Legutóbb:
Ül a konyha sarokpadján (etetőszék régóta nincs), kér inni. Megkapja a teát bögrében. Nem azt, vizet. (fura is volt, Ő vizet?) Belekortyol, vele szemben ülök, beleles a pohárba, majd rám. Megint a pohárba...és nagyon-nagyon sunyin vigyorog. Összenézünk anyuval:-Te ez valamire készül. Erre egy nem várt pillanatban nyakonönt, és röhög.
Pár óra múlva felül újra a padra, és kétségbeeesve, (mint aki a Szaharából jött): - Inniiii !!!!! Megkapja a vizet (ravasz, a teát nem pazarolja). Aztán Anyunak:- Nyami, csüccs. Üljön le anyu a székre, mutatja is. Anyu gyanútlanúl leül, de ahogy eléri a segge a széket, már leesik neki a tantusz, de már késő, a nyakában is a víz. Utánna egész délután ezzel próbálkozott, aztán amikor rájött, mi már nem vagyunk becsaphatóak, kipróbálta a család többi tagján sorbaKép
Most taknyos-köhög Ő is...ez egész télen így lesz? Pedig szedi a béres cseppet, meg a polyvitaplexet is..... ez a pinponglabda-efektus működik nálunk: Mi mondjuk megbetegszünk, szomszéd kisrác elkapja. Nem találkozunk, majd amikor mi meggyógyulunk, áthívnak, hogy á, már nem lehet elkapni, visszakapjuk, visszaadjuk....és körbe körbe májusig........

Pedig elkezdtünk bölcsödei játszócsoportbba járni (ott kaptuk el persze) ahol ott lehet ebédelni. Pont hétfőn voltunk először, és szerdán már ott ettünk volna, de szerda reggelre betegedtünk meg. Azért szeretném, mert rossz evő (azaz egyáltalán nem eszik) és hátha a többiektől kedvet kap...amire Anna megszületik, jó lenne, ha csak elé kéne tennem a kaját, és megenné......álmodik a nyomor, mi??? De ha ennyi betegséget el lehet kapni, meggondolandó, hogy odamenjünk - e. Amúgy is hááát anyuka felhozatal elég siralmas volt.....nem akarok én gonosz lenni, de összeszokott csapat volt, és nem igazán barátkoztak, meg hát némelyik olyan már bocsi de bunkó volt....A gyerekek is elég vadak voltak...szóval nem tudom, menjünk-e még....

Viszont most lépnem kell, mert lebuktam, hogy netezekKép

Puszi, jövök majd , ha tudok...de annyit írtok, lehetetlen reagálni mindenre.....Kép

Még egyszer köszönjük a jókívánságokat, és Zsaninak itt is nagyon boldog szülinapot!!!!!!!

Kata + Peti + PocakAnna (20)
LadányiKata

Sziasztok!

Cory! Köszi a megnyugtatást! Kép

Zsuzsi! Oóóóó... Bocsi tőled is és Norcitól is. Kép Hiába no, azonnal kellene válaszolni, akkor (talán) nem keverednék össze. Kép
Az én párom is örökké későn, és hulla fáradtan jár haza. Kép Ezért is jó időzítés a kárácsony környéke, akkor kivesz pár nap szabit, és talán erre is jut egy kis időnk. Kép
A testvérfelállón én is gondolkoztam, mármint azon, hogy hogyan működik az?! Sima és egyenes úton oké, de ha jön pl. egy járdaszegély??? Néha olyan útakadályok bírnak lenni még itt, a csupa beton lakótelepen is, hogy a babakocsival alig jutok át. Kép
2:22-kor még magányosan?! Ehhez képest nekem egy szavam se lehet, azért Laci fürdetésre legtöbbször hazaér. Azt már én is alig várom, hogy LAcika végre megmondja, mi a fene baja van, mit szeretne, stb. mikor éjjel felkukorékol. Ma éjjel pl. egy bő órát kinlódtunk, és nem tudtam visszaaltatni. Akkor megkérdeztem, hogy átmenjünk-e a nagyágyba. Határozott ühüm volt a válasz, na hurrá, sikerült kitalálnom a megoldást! Átvittem, közénkbújt, és már aludt is, mint egy kicsi mormota. KépKép

GOrsi! Nálunk reggelente komoly szertartás van. Kép Laci ugye korán kel, mert mennie kell dolgozni. Kikúszik az ágyból mellőlünk (mert Lackó persze akkor már régen köztünk horkizik), elmegy zuhanyozni, utána főz egy kávét, és megcsinálja Lacika "tejecskéjét", ami tápszer csumisüvegben. Amikor elkészül, behozza az egész cuccot a hálószobába. Addigra a motoszkálásra már igencsak fel is ébredtünk. Mi feltámasztott háttal kávézunk, Lacika meg félálomban szürcsöli a "tejecskét" köztünk. Ilyenkor még egyikünk se nagyon lát ki a fejéből az álmosságtól. Kép
Azt, hogy zöld utat kapott a kistesó projekt eddig nem emlegettem, mert igazából azt se, hogy eddig nem. KépKép Fura lett volna ebben a társaságban a kétségeimet hangoztatni. Kép
Sajnos én nem nagyon érek rá nagyobb kihagyásokat tervezni a gyerkőcök közé. Idén decemberben 33 éves leszek, mire a második megszületik, 34. A harmadik már mindenképpen 35 fölé csúszik, ha lesz.
A betűk és számok felismerése körül nekem is vannak kétségeim. Lacika örökké hozza a könyvecskéit, (meg az enyémeket, meg az újságokat Kép), és mutogat mindenre, amit csak lát bennük, hogy én mondjam meg, mi az. Egyelőre "kiszúrom a szemét" egy az ott betű jellegű válasszal, de nem tudom, mikor tennék jobbat vele. Ha már tud olvasni, mikor iskolába kerül, akkor nagyon ki kell fogni az iskolát, hogy ne legyen gond belőle. Ugyanakkor ha még nem tud, nem biztos, hogy meg fog tanulni ezekkel az újmódi csodamódszerekkel. Kép Szegény Keresztfiam 12 éves, és még most is "képolvas", azután meg csodálkozik, hogy mennyi értelmetlen baromságot bírnak leírni a népek. Kép Persze utál is olvasni, hogy is szerethette volna meg, ha mindig kudarcélmény volt a számára, és még most is erőfeszítésébe kerül?! Kép

Laura! Köszi neked is a biztatást! Kép Az sajnos nem tuti, hogy a kicsi eleinte sokat alszik, már ha Lacikából indulok ki... Még enni is csak úgy ehettem, hogy közben az egyik karomon feküdt, különben úgy üvöltött, hogy azt hittem belehal. Kép Na meg látod, még most is gond vele az éjszakai alvás is. Kép Viszont a védőnőnk azt mondta, hogy ez "elsőgyerek" betegség. Kép A másodiknál már tudni fogom, hogy nem hal bele, bármilyen lila is a feje az üvöltéstől. KépKép

Henke! Neked is köszi a (más témájú Kép) megnyugtatást, akkor csak a pocakod látványáról maradunk le, a nálatok talizásról nem. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Mindenki alszik - kíváncsi vagyk, meddig, ha nekiülök írni! Kép

Gorsi, BMárti! Nehogy azt higgyétek, hogy olvasni meg számolni tanítjuk Ármint! Kép De mindenre megkérdezi: "Oooda ííírva?" És akkor megmondom neki. Ő meg vagy megjegyzi, vagy nem Kép De mivel sokszor kérdezi ugyanazokról is, sok dolgot meg is jegyez. Képeskönyvből is inkább saját szavakkal mesélünk, beszélgetünk, utálom a töbnyire bárgyú szövegeket, max. egyszer vagyok hajlandó felolvasni szó szerint, utána inkább költök hozzá ezt-azt. Az "egy-megérett a meggy"-et ugyanúgy tudja, mint más verseket, csak mostanában jött rá, hogy hozzáadott szöveg nélkül is lehet így számolni, hogy egy, kettő, stb. SZóval, szó nincs arról, hogy olvasni akarnánk tanítani két évesen (bár van róla papírom Kép), sőt, Henihez hasonlóan néha tartok is kicsit attól, hogy "túl sokat tud". De aztán jövök, olvaslak titeket és látom, hogy nem tud túl sokat, épp, amennyit kell KépKépKép

BMárti! (külön) Igen, az üvöltéssel mi is úgy voltunk: Ármint egyetlen percre sem lehetett letenni, még WC-re is vele jártam, a karomban aludt mindig, szinte csak fürdés közben nem. Vilka teljesen más, ő egyedül szeret elaludni és nem szeret különösebben kézben lenni. Nem tudom, ha fordított sorrrendben születtek volna, akkor is így lenne-e. De az biztos, hogy Vilka első nyikkanására nem mindig tudok nála teremni - de most igen, úgyhogy folyt köv Kép

Márti
márti

Sziasztok!

Kicsit megkésve, de azért remélem az érintettek nem haragszanak!

Szilvi!
Zsaninak nagyon boldog 2. szülinapot kívánunk! Lesznek fotók a nagylányról és a pocakodról?

LKata!
Boldog szülinapot kívánunk Petinek is!

Henke!
Ha sikerül rábeszélni apát, lehet, hogy mi is csatlakoznánk a szombati bulihoz, ha nem baj.

Sziasztok

Szilvi és Peti
bszilvi

Tortafújás a profilbanKép majd, ha ez már aktualitását veszti, beteszem az ifjú Picassót is ahogy éppen alkotKép

Kata
LadányiKata

</font> </font> </font>
</font>

KépKép Kép

Sziasztok

Borcsa
Ne haragudj kérlek, de közben lebetegedet az egész család,én is tiszta láz voltam nem kapcsoltam be a gépet így nem olvastam hogy jöttetek volna.
Napocs is még beteg kétoldali középfülgyulladása van,fájdalmakkal és lázzal ahogy kell, Mátémnak a torka van ki annyira köhög néha hogy..., apjuk és én egy hasmenéses, lázas hidegrázós dolgot szedtünk ösze úgy hogy.....KépKépKépKép

Olvastam közben itt hogy mentek Heniékhez jó bulizást, nekünk az nagyon macerás tömegközlekedve -innen a Déli pu.aztán metróval a Keletibe onnan csatlakozás aztán megint vonat Gödöllőre és még tovább valamivel Szadára, aztán az egész haza is, ez nem való egy ilyen pindurnak mint Napsi még- apjuk meg nem ér rá, hétvégeken is dolgozik, hiába nagy a család kell a pénz, sajnos érthető a részéről.

Mindenkinek most nem tudok írni csak nagyon felületessen tudtam olvasni.

BMárti és Zsuzsi és persze Borcsa /más nem jelezte hogy érdekli a dolog/
Örülnénk nektek ha nem vagyunk betegek bármikor akár együtt vagy csak külön külön, nekem mindegy, ki mikor ér rá, csak többen nagyobbakat lehet dumcsizni.
Akinek nem gond nagyon a Délibe vagy Kelenföldre eljutni az állomásra az 35-55 perc alatt van itt, vonatok gyakran jönnek- mennek .
Autópályán az M7-esen kell jönni, vagy 6-os út, 70-es út, megírom részletessen ha aktuális valakinek!

Linato
Aranyos Koritól hogy emlegeti Napocskát!KépKépKép

BMárti
Én nagyon megértelek kistesó ügyben én csak egy tanácsot adnék ha elfogadod, ne akkor szülj amikor mindenki más, ne azért legyél pocakos mert mások is azok, vagy mert itt nálunk az osztályban már lassan alig lesz olyan akinek legalább pociban nincs még egy gyereke!
Csak ha felkészültél rá!
Te magad a Márti!
Miért ne pihenhetnél a két gyerek között?
Tudod a nehezebb csecsemőkor és a nehezebb csecsemőkor közt is van különbség, nem beszélve arról mennyire másként éljük meg ezt a korszakot!
Az enyémek közt -fiúk- is négy év van, egyszerűen addig úgy éreztem, bár akárcsak te én is vaciláltam sokat, hogy még nem vagyok biztos magamban. Utánna viszont elérkezett az az idő ami, másoknál úgy néz ki előbb, amikor már nagyon vágytam még egy kis ördögfiókára, amikor már elérkezettnek láttam az időt hogy ha kell újból nem alszom éjjel és a betegeskedést is jól bírom majd stb.
Ha belegondolsz a kicsit te fogod ellátni, ebben sajnos mi sem segíthetünk, nem ül majd senki az ágya mellett és biztosan lesznek nehéz korszakok, apuka is terheltebb lesz, hiszen többen lesztek, többfelé kell figyelnie.
De ezzel a dologgal mindannyian szembesülünk akármikor is érkezik a kistesó, az élet megváltozik átszerveződik aztán ha bejáratódik akkor már élvezetessé is válik.
Ne értsd félre én nem arra biztatlak hogy ne most vállaljátok a picit csak arra hogy bízz az ösztöneidben a megérzéseidben, mikor állsz rá készen.
Ha letisztáztad a félelmeidet és mindazt ami eddig gátolt akkor mindent bele!!!!

Dzsili
dzsili

Henke
Mi tuti, hogy ketten megyünk Petivel, mert apa írja a diplomát, meg amúgy sem rajong az idegen társaságért.
Kaja: felőlem főzhetünk is, de ne csilis babot, pls. A paprikáskrumpli annyiban jó, hogy nem kell hozzá sokminden és per pillanat is lehet kalkulálni, hogy még 5 krumplit pucoljunk pl. Persze batyus is lehet, akkor senkit nem terhelünk a nagy főzőcskével. Ez esetben sütit vigyünk vagy szendót? Vagy mindenki csak magának? Jó lenne, ha szerdáig eldőlne minden, mert utána nem lesz netem anyuméknál.

Zsuzsi
Net nem lesz, amíg apukámmal leszünk, de az max. 1-1 hét lesz.
Pulmex Babynk nincs, hanem Baby Luuf vagy mit adtak a patikában. Nem tudom, hogy az segített-e, mert a dokinéni elég komplex kis kúrát írt fel. ACC por, mellkasbalzsam, Sinecod cseppek, orrcsepp. Amúgy miért kérdezed? Nektek nem vált be?

Lányok! Van valakinek Sterimar orrspray-e(hogy kell ezt írni?)? Ui. a dokinéni javasolta, mert sokáig eláll és nem marja a gyerek orrát. Azonban mi kipróbáltuk magunkon apával és a fele a szemünkbe ment. Nagyon sok jön 1 fújásra. Petinél így meg sem próbáltam. Még ha el is takarom a szemét, az arca akkor is tiszta lé lesz. Rosszul csinálunk valamit?

Laura
Végre írtál!Kép Jó, hogy ti is jöttök.Kép

Én már annyira várom ezt a nagy talit!

Andi
Ti is gyertek feltétlenül, kell egy kis kikapcsolódás a nagy taposómalomban!

Üdv: Gorsi
gorsi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?